agusia017 19.08.10, 21:08 W drugim miesiacu staran udalo sie zajsc.mam tylko pytanie jaki termin jest bardziej wiarygodny z krwi wyszlo poczatek 4 tgodnia a z miesiaczki 4 tydzien i 4 dni bo z krwi rozumiem ze to od poczecia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta_mowi Re: I UDALO SIE 19.08.10, 22:17 GRATULACJEdbaj o siebie i ciesz się ciążą.agusia napisz jakie miałaś objawy,bo my tu wszystkie wsłuchujemy się w swoje ciało aż za bardzoJa zaczynam też 2cs,może może... Wydaje mi się,że raczej z krwi,ale niech inne dziewczyny się wypowiedzą,bo nie chce wprowadzić w błąd Odpowiedz Link Zgłoś
dele_mele Re: I UDALO SIE 20.08.10, 07:51 Gratulacje! I podpowiadam że liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki - to jest pierwszy dzień ciąży. Chyba że miesiączki są nieregularne to wtedy weryfikuje się wiek ciąży na podstawie pierwszego USG. Nie liczy się natomiast od poczęcia, bo jeśli cykl nie był monitorowany to trudno jest określić precyzyjnie dzień poczęcia. Życzę spokojnej ciąży i jeszcze raz gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
wiki11110 Re: I UDALO SIE 24.08.10, 10:36 Moje gratulacje. Termin liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze aby maluch rósł i rozwijał się prawidłowo a małe odchyłki dniowe w nadaniach nie są ważne . Odpowiedz Link Zgłoś