Dodaj do ulubionych

Kto miał ostatni okres 4 sierpnia?

07.09.10, 22:04
jak w temacie. szukam osób dokładnie z mojego 'terminu' - napiszcie jak u Was, jak sampoczucie, która to ciąża, jak badania.

to moja trzecia ciąża, na razie u lekarza nie byłam, betę badałam w ndz wieczorem (215) i dziś (455), progesteron skoczył z 22 do 42 dziś,

pozdrawiam i odezwijcie się!
Obserwuj wątek
    • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 07.09.10, 22:20
      No i witam Cię!
      Okres zaczęty 4 sierpnia!
    • kingadaw Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 07.09.10, 22:25
      taaa, miałam....

w tamtym roku! a moja córcia ma już ponad 4 miesiące big_grin
      • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 07.09.10, 22:32
        A ja bo nie napisałam jutro testuje smile
        Po moim domu biega i broi dwoje kochanych i wyczekiwanych dzieci syn i córka-może uda się,że będzie jeszcze trzecie!
    • dzieciusie3 Re: mysza_myszynska 08.09.10, 11:24
      Zrobiłam test i nic za bardzo nie wyszłosad
      Czy to możliwe,a byłam prawie pewna!! ile Ty dni po dacie spodziewanej miesiączki zrobiłaś test-wyszła mocna krecha!?
      • mysza_myszynska Re: mysza_myszynska 08.09.10, 13:08
        mocna wyszła jakieś 3-4 dni po spodziewanym o. a co to znaczy, że nic za bardzo nie wyszło? pewno wiesz, że nawet najbledsza kreska to ciąża.

pozdrawiam
        • dzieciusie3 Re: mysza_myszynska 08.09.10, 20:28
          Wiem,że coś drugiego oznacza ciąże,ale to jest tak blade,anemiczne,ledwo widoczne,że od razu wzięłam to za test negatywny bo spodziewałam się jakiejś super grubej krechy!
          Zobaczę może dwa dni i zrobię kolejny test.A dziś pobolewa mnie brzuch i jajniki kłują
          • dzieciusie3 Re: mysza_myszynska 09.09.10, 21:02
            Dziś wyszła widoczna kreseczka czyli...jestem w ciąży smilehura!
            To moja trzecia ciąża
    • hmmm-mmm Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 10.09.10, 08:23
      no dziewczynki a poza szczegolami technicznymi (wielkosc i nasycenie kreski smile) jak sie czujecie ?? ja z 3 sierpnia i o dziwo zadnych mdlosci ,a dodam ze pierwsza ciaze 4 miesiace spedzilam w lozu, wymiotowalam jak kot, schudlam 3 kilo ,dzidzi brakowalo wod plodowych..................a teraz absolutnie nic juz sama nie wiem co o tym myslec...a Wy jak ??
      • necia27 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 10.09.10, 09:10
        Ja ostatnią @ miałam 4.08
        Beta z 06.09- 500,1 beta z 08.09-1209
        Progesteron z 08.09- 46,79nmol i on jest za niski więc jutro lecę po dupka sad
        A z dolegliwości: duże bolące piersi, delikatnie mdli jak za długo nie jem, a dziś pobolewa mnie brzuch, takie jakby skurcze sad
    • fok_a Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 10.09.10, 09:25
      4 sierpnia to dokładnie dzień ostatniej mojej miesiączki smile Od 4 miesięcy staramy się z mężem o pierwsze dziecko i teraz jestem w ciążysmile
      Cykle mam dość regularne i trwają 29-30 dni. Pierwszy test z moczu zrobiłam w 25 dniu cyklu - wyszedł absolutnie negatywny. Na kolejnym teście (28 d.c.) pojawił się cień drugiej kreski - myślałam że oszaleję ze szczęściabig_grin. Porządne dwie krechy zobaczyłam dopiero 32 d.c. Oczywiście w międzyczasie pobiegłam zrobić BetęHCG z krwi - wyszła pozytywniesmile U lekarza też już byłam i miałam robione USG (w 34d.c.) - lekarz na podstawie wyników badań krwi i USG stwierdził, że to wczesna ciąża. Kolejną wizytę mam za miesiąc.
      Czuję się bardzo dobrze. Od kilku dni kładę się na godzinną drzemkę zaraz po powrocie z pracy. Nie mam żadnych mdłości i innych przykrych dolegliwości - no może poza wstawaniem w nocy do toalety.
      Pewnie zawitam tu na dłużejsmile
      Pozdrowienia dziewczyny i trzymam kciuki za Wasze ciążesmile
      • necia27 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 10.09.10, 10:25
        Tak ja też wstaje w nocy na siusiu smile
        • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 10.09.10, 10:53
          Ja żadnych mdłości,siusiania częstego,smaków,coś dziwnego dzieje się w piersiach ale to nic nieprzyjemnego. Jestem nawet bardziej cierpliwa smileOj,oj,żeby tak do końca
    • kubinski Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 11.09.10, 20:00
      Mój ostatni był 1 sierpnia, ale że mam długie cykle, to się wpiszę, a co mi tam smile W tej chwili 7. tydzień i w żaden stanik już się nie mieszczę... czuję się świetnie czego i Wam życzę smile
      • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 11.09.10, 20:03
        A mi się marzą chociaż przez okres ciąży jakiś fajny biuścik smile,ale jak na razie prawie mnie nie bolą,a o rozmiarze większym na razie mażę smile
    • aga.1975 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 12.09.10, 07:09
      A ja mialam ostatni okres 6.sierpnia, wiec blisko. Beta z 2.09-125mIu/l, 5.09-505 Iu/l, 8.09-1780IU/l. USG z 10.09 nie pokazalo jeszcze dzidzi, tylko pecherzyk 8 mm-co jest normalne na tym etapie. Progesteron zrobie jutro, bete dzisiaj. Trzymajcie kciuki, zeby rosla.
      Z objawow: sennosc, od polowy dnia bole plecow jak w czasie miesiacki, i ćmienie rwy kulszowej (bol promieniujacy po tylnej stronie wzdluz uda). Mam nadzieje ze to ma zwiazek z tylozgieciem macicy, ktore byc moze sie jeszcze nie odgielo. Bole w dole brzucha i klocie w rzucie jajnikow, mdli mnie pod wplywem zapachow i jak za dlugo nic nie zjem. Piersi obolale przy dotyku i powiekrzone.
      • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 18.09.10, 17:28
        I tu też się wypowiem.Wczoraj pojawił mi się znikomy,ale był brązowy śluz.Dziś byłam u ginekologa żeby z tym nie zostawać na niedzielę i ku mojemu zaskoczeniu ciąża jest owszem,ale dla lekarza wydaje mu się za mała sad Byłam w niemałym szoku!!!!!!
        Popędziłam autem zrobić B-hcg (bo zaleci,ł lekarz)i wynik 2447,0 mlU/ml-5 tydzień,ale boję sie robić w poniedziałek-mam dziwne i złe myśli
        • apetita29 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 21.09.10, 20:00
          A ja ryczę.Dziś miałam usg pierwsze. Ostatnia miesiąćzka była 4go sierpnia a tu zarodka nie widaćsad(To już 6tygodni i 6 dni a jest tylko pecherzyk i ciałko żółte. Dziewczyny a co u Was juz widać? mam cykle 30to dniowe. Jest mi bardzo przykro-za tydzień do kontroli i mam się nastawiać na najgorsze?
          • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 21.09.10, 20:08
            Tak ja u mnie.W sobotę też było widać ,że jest ciąża,ale lekarzowi wydawała się mała.Kazał zrobić beta-zrobiłam dwie dla porównania i niestety przyrasta za wolno sadJutro idę do lekarza.
          • necia27 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 21.09.10, 20:09
            Ja w 5t3d widziałam tylko pęcherzyk, teraz 25.09 mam usg i licze że zobacze już piękne serduszko smile Ostatnią @ miałam właśnie 04.08 a cykle mam 28-30 dni.
            • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 21.09.10, 20:36
              A robiłaś necia27 beta hcg?
              • apetita29 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 09:44
                Ja nie robiłam bhcg. Na wczorajszej wizycie lekarz przepisal mi duphaston -łykam. Szczerze jednak pisząc to jeszcze kilka dni temu-w zeszłym tygodniu, miałam mdlości i czułam sie jak w ciąży. Od trzech dni jest inaczej. Piersi nie są nabrzmiałe specjalnie, nie bolą...Zastanawiam się, czy jak biorę duphaston to dostanę krwawienia np. sygnalizującego poronienie. Strasznie się boję i nie chcę stracić Dzidzi.
                • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 09:49
                  Widzisz to podobnie jak ja dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży (było lekkie plamienie),ale wczoraj odebrałam wyniki beta HCG i mało przyrasta bo ok.25 % i co teraz...czy ja podtrzymuję to puste jajeczko?Dziś idę do ginekologa zobaczymy co mi powie.
    • alooszka Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 10:29
      Ostatni pokres co prawda miałam 3 sierpnia, ale się przywitam big_grin
      Czuję się fatalnie - poza ogólną słabością, delikatnymi mdłościami, częstym sikaniem, wilczym apetytem i tkliwymi piersiami, szalenie mnie martwi, że w zasadzie od półtora tygodnia bez przerwy boli mnie podbrzusze (ból jak przed okresem). Wiem, że czasem może pobolewać ale mnie w zasadzie boli non stop sad sad
      U lekarza byłam już dwa razy - 13.09 coś zobaczył, ale kazał się nie podniecać i przyjść za tydzień. W tym tygodniu było już tętno (108 bpm). Ale brzuch boli cały czas. Nie mam rzadnych krwawień, ale martwię się bardzo sad
      Dodatkowo jest lekki problem z ustaleniem wieku fasoli, bo przez 10 lat aż do końca lipca brałam pigułki, więc nie mam pojęcia, ile powinien trwać cykl wink
      Dziewczyny, powiedzcie, co mogą oznaczać takie ciągłe bóle? Mój lekarz jest bardzo powściągliwy w ocenach i cały czas każe się nie przejmować...
      • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 10:34
        Mnie tak bolało w drugiej ciąży i cały czas latałam do WC czy jakiś okres nie nadszedł,ale nie tak bywa bóle jak na okres.Do puki nie będziesz plamić jest ok smile
        Życzę dużo szczęścia smile
      • aga.1975 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 10:35
        Mnie tez brzuch boli caly czas, rano go czzuje, a popoludniu jest to zwyczajny bol jak na okres i klocie. Jutro ide na kolejna wizyte. Na ostatniej tydzien temu byl maly czzlowiek z tetnem 110.
        • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 10:41
          Tak się cieszę,że Wam się chociaż udało!
          • aga.1975 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 11:34
            dzieciusie strasznie mi przykro, wiem jak Ci zalezalo, po za tym ta niejasnosc sytuacji, brak objawow i niepewnosc jest okropnasad
        • necia27 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 10:41
          dzieciusie ja robiłam bete ale na samym początku, przyrost był wtedy w 48h ponad 100%.
          • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 10:55
            czyli pewnie u mnie nie ma szans przy przyroście ok.25%
            ????!!!!
            • aga.1975 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 11:45
              Czlowiek nie zawsze dziala wg norm, wiec 100% pewnosci nikt nie da po samym wyniku.
              Co 48 powinien byc przyrost o 66%.
              Jest sytuacja w ktorej beta moze nawet spasc i nic sie dzieje: gdy poczatkowo sa dwa pecherzyki, potem jeden zanika i rozwija sie dalej pojedynczy.
              Moje wyniki bety byly: 1.09-125mIu, 5,09-505mIu, 8.09-1780mIu, 12.09 -4500mIu, 15.09-15500mIU/l . Potem juz nie robilam.
        • alooszka Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 11:05
          Dzięi, dziewczyny, za pocieszenie.
          Jak długo takie bóle mogą się utrzymywac?
          • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 11:52
            To czekanie jest okropne!!! I ten strach co teraz...?! necia27 przyrost miałaś piękny -gratulacje!
            • apetita29 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 12:46
              Trzymam kciuki dzieciusie.Wczoraj lekarz dał mi sporo nadziei.Z wyliczeń był to już 6w6d a z wielkości pęcherzyka 6w1d. Mam pco i wiele innych zdiagnozowanych dolegliwości i lekarz powiedzial, że może było tak, że owulacja była pózniej.Tego będę się trzymać.
    • dzieciusie3 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 22.09.10, 21:47
      Dziewczyny!!!!
      Moja ciąża prawidłowo rośnie!!!! Do zapłodnienia doszło później niż mi się wydawało i dla tego wszystko jest tak zawikłane i opóźnione.Teraz jestem dopiero w 5 tyg.
      • apetita29 Re: Kto miał ostatni okres 4 sierpnia? 23.09.10, 19:52
        dzieciusie to świetna nowina.Gratuluję!!!Liczę, że uslyszę podobne słowa niedługo, że i moja ciąża rosnie. Zaczęlam brać duphaston i nabrzmiały mi piersi, znowu mnie mdli. Mam nadzieję, że jednak Bobas rośnie.
    • aga.1975 Dzieciusie 23.09.10, 07:09
      trzymam kciuki
      co dokladnie powiedzial lekarz i co bylo widac na usg?
      • dzieciusie3 Re: Dzieciusie 23.09.10, 20:20
        Jednak będziemy razem przez te piękne i okrągłe 9 miesięcy smile !
        Jest dobrze,ciąża się rozwija ładnie.Widziałam ciałko żółte! Wszystko jest tak opóźnione bo zaszłam w ciąże dużo później niż myślałam i tak jak chyba pisałam to jestem dopiero na początku 5 tyg.a nie tak jak bym chciała w 7 tyg.Ale to ważne nie jest,ważne jest to,że wszystko jest ok.Kolejne badania to już mam wykonać typowo ciążowe smileJestem na Duphastonie i Luteinie.
        • alooszka Re: Dzieciusie 24.09.10, 08:00
          Dzieciusie, ogromnie się cieszę z Twojego szczęścia!!!
          Wygląda na to, że niepotrzebnie się strachu najadłaś - oby to był pierwszy i ostatni taki stres w Twojej ciąży smile

...czego również sobie i wszystkim nam życzę wink

PS Brzuch dalej boli sad
          • buba.it pytanie 24.09.10, 08:56
            Dzieciusie, pytam, bo miałam podobną sytuację, ale u mnie nie skończyło się dobrze. Jak to możliwe, że teraz jesteś na początku 5tc skoro test ciążowy wyszedł ci pozytywnie między 8.09 a 10.09 czyli około 2 tygodnie przed tym ostatnim usg. To by oznaczało, że musisz mieć skończony jakiś 6tc. Co było widać na usg? Czy widziałaś zarodek czy tylko pęcherzyk żółtkowy? Możesz mi wysłać wymiary z usg to porównam ze swoimi. Przepraszam za dociekliwość, ale teraz wpadłam w paranoję, że za szybko zgodziłam się na usunięcie ciąży a może po prostu trzeba było poczekaćsad
            • dzieciusie3 Re: pytanie 24.09.10, 13:42
              Test robiłam 8.09 wyszedł negatywny.Na drugi dzień wyszła słabiutka kreska czyli 9.09.a na USG byłam 17.09 czyli nie tak jak Ty napisałaś 2 tyg.po testach!
              Wtedy było widać jajo smile,a 22.09 kolejne USG było widać pęcherzyk żółtkowy.
              Czyli mniej więcej od dnia dzisiejszego do dnia miesiączki która nie przyszła jest ok.4 tyg.
              • buba.it Re: pytanie 24.09.10, 15:12
                aha...czyli ty jakoś inaczej liczysz te tygodnie ciąży, chyba od zapłodnienia a nie od daty ostatniej miesiączki. Przepraszam że byłam taka dociekliwa, ale ogarnęła mnie panika, że może gdybym ja też poczekała to efekt mojej pierwszej ciąży byłby inny. Ale ja miałam regularne 28-29dniowe cykle więc skoro w 7tc nie było widać na usg zarodka a pęcherzyk miał tylko 15mm to raczej sprawa była przesądzona. Bardzo się cieszę, że jednak u Ciebie ok i trzymam mocno kciuki za szczęśliwy finał smile uważaj na siebie i bachorka i nie stresuj się już!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka