mmilka86 01.12.10, 09:32 37tc a ja już mam dość.....Chcę już urodzić...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola.cocci Re: chcę już urodzić!!!! 01.12.10, 11:21 oj jak ja cie rozumiem, tez tak mialam, a urodzilam w 40tc+5 po wszelkich probach przyspieszenia, "zadzialalo" w koncu wypicie karmi przed snem i wczesniejsza wizyta u kolezanki, ktora urodzila kilka dni wczesniej - malemu chyba spodobala sie wizja opuszczenia brzucha na widok noworodka... albo jakos sie dogadali Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 01.12.10, 12:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 [...] 01.12.10, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka26 Re: chcę już urodzić!!!! 01.12.10, 12:47 Cierpliwości! Zamiast się sciekac wykorzystaj ostatnie dni na odpooooczynek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: chcę już urodzić!!!! 01.12.10, 13:03 ja też ale mam jeszcze 7 tygodni przed sobą Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: chcę już urodzić!!!! 01.12.10, 14:07 ja tez! czuje sie koszmarnie.od 20 tyg mam skurcze.najpierw nospa i td ,od 30 biore fenoterol. teraz juz zblizam sie do granicy bezpieczenstwa za 2 tyg moge powoli odstawiac laki-cale szczescie.niestety bopje sie ze po tym calym strachu z ebedzie za szybko,po tych lekach nagle sie okrze ze przejde termin a ja juz sie tak strasznie zle czuje,wszsytko mnie boli,kregoslup juz dawno odmowil posluszenstwa-bez pomocy specjaliswo sie nie obywa,zgaga ktora az prawie do wymiotow mnie doprowadza, ciagle skurcze ktore ostatnio juz zaczynaja byc bardziej bolesne niz nieprzyjemne ale ciagle nie regularne wiec niec z tego niebedzie, jeszcze do tego jestem na maksa przeziebiona,spac niemoge-ostatnio o 4 nad ranem zasnelam po wielkich meczarniach a przed 7 cora juz wstala i od nowa masakra...doslownie sie wykanczam! gdyby to bylo juz skonczone 37 tyg-tak sie cora urodzila to juz bym pragnela zeby zaczac rodzic...a moge sie zalozyc ze se synek jaja ze mnie zrobi pewnie w polowie stycznia wyjdzie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: chcę już urodzić!!!! 02.12.10, 13:20 hehehh, tak miałam w 9 miesiącu a teraz...chętnie bym chciała być w 9 miesiacu, bo od 17 miesięcy się wyspać nie mogę jak nie kolki, to zęby itp. śpij, leń się i wypoczywaj Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: chcę już urodzić!!!! 02.12.10, 13:33 hej ja mam termin na 21 grudnia, ale juz od wczoraj mam donoszona ciaze takze teoretycznie moglabym urodzic, nie moge sie doczekac, nudze sie w domu i chcialabym sie juz zajac maluszkiem, i boje sie wiec wolalabym miec to juz za soba, masz jakies przeczucia? bo ja codziennie mysle ze to dzisiaj i nic, Odpowiedz Link Zgłoś
mmilka86 Re: chcę już urodzić!!!! 02.12.10, 14:47 Przeczucia mam codziennie ale chyba bardziej podświadomie chciałabym żeby to było już. Mojemu maluszkowi chyba nie spieszno w taka zimę. Siedzę jak na jakiejś bombie)) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g też chaiałam 02.12.10, 17:13 a jak sie zaczęło to chciałam jeszcze pochodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
ana_w_welonie Re: chcę już urodzić!!!! 02.12.10, 21:05 Ja też!! Termin mam na 19 grudnia i najbardziej sie boję że wyląduję w spitalu na święta Poza tym od paru miesięcy nie widzę moich nóg o problemach z zakładaniem butów nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
krejzi3 Re: chcę już urodzić!!!! 02.12.10, 22:44 hehe dziewczyny cieszcie sie ze nie chodzicie z brzuchem w upaly. ja rodzilam 6 lipca, to dopiero byl hardcore przetrwac ten 9 miesiac gdy pot sie leje z tyłka, juz nie wiesz czy to wody odchodza czy pot hehe. rozumiem was, to czekanie jest straszne. ja mialam cudowna ciaze, do 8 mies.mdlosci, 4 miesiace wymiotow i 3 ostatnie mies.zgaga i modlitwa za kazdym razem zeby to sie wreszcie skonczylo od polowy 8 mies. mialam rozwarcie na palec i lekarz twierdzil ze tak wyglada ze urodze lada dzien. urodzilam 2 dni przed terminem. jak poszlam do niego na wizyte poporodowa to mu wypomnialam ze sie 1,5 mies. nastawialam ze urodze tak mi nagadal ja 2 tyg przed porodem zaczelam pic liscie malin, ale czy one cos pomogly czy to ten kebab co zjadlam kilka godz przed porodem to kto wie powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 09:59 heh, no ciesze sie bardzo ze koncowka przypadla mi na zime, ale jestem juz taka niecierpliwa ze mnie roznosi, tez mnie meczyla zgaga,teraz troche przeszlo, ale siedze juz tyle w domu, chcialabym juz zobaczyc mojego maluszka,i boje sie ale z drugiej strony wiem ze i tak mnie to czeka wiec wolalabym juz byc po, z kazdym dniem sie bardziej boje i stresuje wiec chcialabym juz to zakonczyc, i nie wiem czy potrafie rozpoznac objawy, niby czop odszedl ale nie jestem pewna, niby jakies male skurcze mam ale nie wiem czy to to, i sa tylko dwa razy dziennie takze to moze nie to, juz wariuje od rozpoznawania objawow hehe Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 10:03 poza tym stosuje od kilku dni wszystkie przyspieszacze, seks i herbatka z malin, ale jakos nie dziala na razie, macie jeszcze jakies swoje sposoby???, a tak wogole to gdzie chcecie rodzic??? moze sie spotkamy w szpitalu hehe oby jutro Odpowiedz Link Zgłoś
mmilka86 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 10:25 Planuję Inflancką na poród ale jak to bedzie nikt niewie) Sposoby na wywołanie porodu hmm seks nie pomaga chyba musze sie wypróbować inne sposoby.....mojemu maluszkowi chyba jeszcze się nie spieszy do wyjścia choć pachwiny mnie bolą już niesamowicie, czopa jak nie było tak nie ma a skurcze hmmm w sumie sama niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 mmilka86 03.12.10, 12:18 a ty masz może termin na 21.12?? bo ja tak ciekawe kto się pierwszy wysypie. mój małż nie chce się bzykać ... ale sama sobie zrobić dobrze zawsze można Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: mmilka86 03.12.10, 15:35 no ja mam termin na 21.12, moj maz tez mial obiekcje co do seksu bo sie bal ze cos zrobi dziecku, ale wytlumaczylam mu ze nic sie nie stanie i ze mial swoj wklad w zaplodnienie to niech teraz mi pomoze, dzisiaj wysprzatalam cala chate, obiad, i wycieczka po schodach i nic...... jakis ruch wiekszy wyczulam ale nic poza tym, ciekawosc mnie zżera kiedy to sie stanie i najchetniej bym jasnowidza zatrudnila hehe Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: mmilka86 03.12.10, 15:36 a gdzie chcesz rodzic?ja w raszei chyba, jeszcze mysle o polnej ale raczej raszei Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: mmilka86 03.12.10, 20:03 jak nie masz nikogo załatwionego na Polnej to nie polecam chyba że będziesz miała wyjątkowe szczęście i potraktują cię jak człowieka a nie worek ziemniaków. w raszei z ulicy, czy po znajomości nie ma różnicy. a na polnej to jeszcze możesz trafić na zgraje studentów i nawet jak powiesz że się nie zgadzasz na ich obecność to może nikt cie nie posłuchać i tak 20 albo więcej studencików będzie się gapiło na twoje pipi, a w raszei najwyżej 2-3 jeśli wogóle będą ale jak powiesz kategorycznie NIE to tylko dwie położne, może dwóch lekarzy gin i ze dwie osoby do dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: mmilka86 03.12.10, 20:21 to super, dzieki za rade, a co z kosmetykami dla dzidziusia, brac do szpitala czy nie, tzn oliwke i cos do kapieli czy nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
matokk Re: chcę już urodzić!!!! 13.12.10, 16:42 mmilka86 napisała: > Planuję Inflancką na poród ale jak to bedzie nikt niewie) > Sposoby na wywołanie porodu hmm seks nie pomaga chyba musze sie wypróbować in > ne sposoby.....mojemu maluszkowi chyba jeszcze się nie spieszy do wyjścia cho > ć pachwiny mnie bolą już niesamowicie, czopa jak nie było tak nie ma a skurcze > hmmm w sumie sama niewiem Ja też tam się wybieram Termin mam na 29.12.2010,ale mam nadzieję, uda mi się wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 10:38 A do czego wy się tak spieszycie? Do worków pod oczami, nieprzespanych nocy, robienia czegokolwiek jak pozwoli dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 11:31 no dokladnie, i tak bede na macierzynskim to nie musze sie wysypiac, cale zycie sie wysypialam to teraz nie musze, ja z tym czopem to tez nie wiem, ale tak mi sie wydaje, wchodze tez po schodach na piate pietro i dalej nic, chcialabym byc z dzieckiem w domu na swieta bo to by byl najlepszy prezent ale mam jeszcze 3 tyodnie to licze ze zdaze, ja planuje rodzic w raszei ale zobaczymy jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 15:27 a dawno rodzilas? bo nie wiem czy brac kosmetyki dla dzidziusia do szpitala na te 2-3 dni czy nie musze, mam juz co prawda kupione ale to troche zajmuje miejsca i nie wiem czy jest sens je brac, pieluchy wiem ze lepiej wziac i mokre chusteczki Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 18:28 I dlatego ja chce pracować do samego końca, aby tak nie zrzędzić. Moja koleżanka jest teraz w 36tc i od 2 miesięcy siedzi w domu i z nudów i zasiedzenia narzeka tak jak wy, już się słuchać tego nie da. zaraz mnie zjedziecie, ale wam się poprostu nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
justi1182 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 20:02 nie wzielas tylko pod uwage ze niektore kobiety sa zmuszone do lezenia np cala ciaze, zreszta jak nam sie nudzi to sobie wymieniamy opinie a skoro Tobie sie nie nudzi to po co sie wtracasz, jesli czegos nie wiem to sie pytam innych o zdanie, to moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie spodziewac, to chyba normalne ze sie niepokoje i podpytuje innych Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 18:54 Poczujesz jeszcze brak snu bo na zapas nie da się wyspać, poza tym podrażnij brodawki tylko długo i często, to powoduje produkcję naturalnej oksytocyny. Odpowiedz Link Zgłoś
madziab83 Re: chcę już urodzić!!!! 03.12.10, 20:14 Na przyspieszenie polecam najpierw seks, potem długi ciepły prysznic połączony z masażem brodawek a potem znowu seks Jeżeli organizm jest gotowy, to powyższy przepis na 100% zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: chcę już urodzić!!!! 07.12.10, 12:02 współczuje czekania, ja w 37 tygodniu przy okazji badań krwi, poszłam oblukać izbę przyjęć na położnictwo, żeby wiedzieć gdzie później iść, wspomniałam że dziecko w nocy się słabo ruszało to mi zrobili ktg, a że na dyżurze był akurat mój lekarz to dodatkowo zmierzyli mi ciśnienie bo kilka dni wcześniej na wizycie miałam już podwyższone, było duże 150/100 to kazał mi zostać 4 dni w szpitalu żeby je odniżyć, wieczorem odeszły wody a w nocy urodziłam, wyszłam po 4 dniach ale już z córką Odpowiedz Link Zgłoś