happymix 14.04.04, 11:01 hej dlaczego tak mało przyszłych Mamuś z Poznania pisze na tym forum; czy nie fajnie byłoby powymieniać opinie itd. ja jestem w 7 tyg. i jestem baaaaaaaardzo szczęsliwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werata Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 14.04.04, 11:07 Cześć! No to za tobą tyle tygodni, ile przede mną do końca Jestem w 33tc. pa Odpowiedz Link Zgłoś
happymix Re: dziewczyny z Poznania odzywajcie się!!! 14.04.04, 11:25 no to masz super; ja muszę jeszcze tyle czasu czekać na moją dzidzię;;;;;;;a w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: dziewczyny z Poznania odzywajcie się!!! 14.04.04, 21:11 Prawdopodobnie na Polnej, prawdopodobnie cesarka, bo dziecko układa się poprzecznie, ale jeszcze ma kilka tygodni na przekręcenie się. Ale ja wiem, że leżenie główką w dół nie należy do jego ulubionych pozycji Przed Tobą piękny i trudny czas, mam nadzieję, ze na tym forum znajdziesz wiele odpowiedzi na swoje pytania. A będzie ich bardzo dużo! Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nathalka2 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcie się!!! 15.04.04, 07:46 Czesc, bo kilku tygodniach biernego odwiedzania forum postanowilam sie do Was przylaczyc! W tej chwili jestem w 28 tygodniu i juz sie nie moge doczekac! Maly snil mi sie juz kilka razy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: dziewczyny z Poznania odzywajcie się!!! 15.04.04, 11:36 No to witamy! Może wiesz, gdzie kupić w Poznaniu majtki jednorazowe? Odpowiedz Link Zgłoś
nelka1313 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 15.04.04, 16:27 Hej ja nie jestem z samego Poznania, ale to moje "drugie" miasto.U nas 35 tydzień więc coraz bliżej- zaczynam sie juz stresować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozenika Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 15.04.04, 17:04 Cześć Werata i inne dziewczyny z Poznania!Majtki jednorazowe widziałam w "Dyziu" w tesco Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
czupurek3 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 17.04.04, 22:42 Cześć! Dopisuję sie do Was. W tej chwili spodziewamy sie drugiego malucha. Mieszkamy na Piątkowie. A majtki jednorazowe kupowałam rok temu przed porodem w Pati i Maks na Polnej. Tylko były dość drogie, chyba 18 zł za 4 sztuki, ale nigdzie indziej nie znalazłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lettka Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 18.04.04, 14:03 Cześć, Ja jestem z okolic Naramowickiej, właśnie leci mi 31 tydz, też zamierzam rodzic na Polnej, jest tam 8 super salek do porodów rodzinnych, z fotelami kosmicznymi, które można dowolnie regulować , z masażem na krzyż, personel spoko. Gdbyście chciały pogadać moje gg 6280652 Czerwcówka Odpowiedz Link Zgłoś
aprilas Super Położna z Polnej 18.04.04, 20:33 Cześć - 1 kwietnia urodziłam na Polnej miją Majkę - poszło sprawnie i szybko, myślę, że w dużej mierze dzięki położnej Iwonce, która była ze mną cały czas, i odpowiednio o mnie zadbała, podała na czas dolargan , dopingowała kiedy było trzeba - gdyby ktoś chciał namiary, to proszę o kontakt na priva. aprilas@poczta.onet.pl pozdrwiam Ania i Maja (już 17-dniowa!) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 21.04.04, 17:58 Hej! Też jestem z Poznania, konkretnie z Piątkowa. Spodziewam się drugiego dzidziula. Jestem w 11 tygodniu a starszy syn ma 3,5 roku. Będe rodzić na Polnej. Odpowiedz Link Zgłoś
maksyma Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 09:51 Hej ,ja tez jestem z Poznanaia. Wczesniej piatkowo teraz okolice Glogowskoiej. mnie 23t.c+2,troche martwi mnie dzidzia cos malo ruchliwa sie zrobola. Kilka dni temu przestalam wymiotowac (myslalam ze nigdy nie dotwam do tej chwili).Mam pytanko czy wam tez sie nic nie chce, ja musze pisac prace magisterska a checi brak.Rowniez myslalam o polnej (moj gin tam pracuje),ale teraz zastanawiam sie nad raszeja (podobno tu mozna rodzic w wodzie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
happymix Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 11:04 hej to znowu ja- 8 tydzień, wszystkie koleżanki radzą mi abym rosziła w Św. Rodziny, a ja się zastanawiam nad Polną... Odpowiedz Link Zgłoś
happymix Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 11:04 hej to znowu ja- 8 tydzień, wszystkie koleżanki radzą mi abym rodziła w Św. Rodziny, a ja się zastanawiam nad Polną... Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczek1 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 13:19 A ja jestem z Piątkowa i spodziewamy się pierwszego maluszka. A rodzić będziemy z mężem chyba na Polnej - podobno nie ma tam takiego nastawienia na poród siłami natury, gdy coś się przedłuża. Pozdrawiam El+19 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
antresolka Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 13:33 ja chyba jednak zdecyduje sie na świętą rodzine jezeli wszystko bedzie ok z dzieckiem. Dla mnie najważniejsze jest podejscie do pacjenta. Wtedy wszystko łatwiej znieść... Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 14:05 A moze wiecie, gdzie można kupic jakąś pizamę do karmienia? Coś, co nie przypomina koszul naszych babci...? z góry dziekuję! werata 34tc Odpowiedz Link Zgłoś
nelka1313 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 14:40 Hmmm oj w Poznaniu to nie wiem ja kupiłam u siebie taką całka fajną- najbardziej podobały mi się te dwa wycięcia po bokach- dla lepszego dojścia malucha do jedzonka .Wydaje mi się, że warto popatrzeć po takich zwykłych sklepikach z kolorowymi piżamkami. Bo te w sklepach ciążowych są potworne. Ja mam za to inne pytanie gdzie dostane w Poznaniu majtki jednorazowe????? Nelka 36tc Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 22.04.04, 14:46 Ja już kupiłam takie piękne gaciątka więc wiem: na Polnej 12 zł za 6 sztuk lub na Głogowskiej (na wysokosci mniej więcej takiego rynku) jest sklep z odzieżą ciażową - tam sa po 11 zł też za 6 szt. pzdr!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
contraria Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 23.04.04, 12:06 hej! kupilam w necie bardzo ladne koszule gleboko rozpinane, wiosenne i wygodne. sprawdzam w praktyce www.avanti.istore.pl contra Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: do contrarii 23.04.04, 12:36 dzięki contra, już zamówiłam, wprawdzie rozmiar M, nie wiem, czy będzie ok. Zazdroszczę Ci, ze możesz już sprawdzać w praktyce... pa Odpowiedz Link Zgłoś
kajunia13 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 23.04.04, 12:34 Hej Mamuski Jestem z Piatkowa i rodze wraz z mezem u Swietej Rodziny termin poczatek czerwca, ale juz nie moge sie doczekac Czy Wy tez jestescie takie niecierpliwe? Zycze wszystkim dobrego i najmniej bolesnego rozwiazania pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
desan Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 23.04.04, 15:07 a ja mam termin na grudzień, a to dopiero 6 tydzień.... i jem i jem, a jak nie jem, to mam straszne mdlosci... brrrrr a myslalam tez o polnej, tam rodzily moje kolezanki i tam pracuje moja gin nie zanm po prostu innych szpitali, a tam bywalam w odwiedzinach i tak jakos sie "przyzwyczailam" do tego miejsca pozdrawiam poznanianki Odpowiedz Link Zgłoś
czupurek3 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 23.04.04, 21:02 Oj sporo tych mam z Piątkowa! My tez tu mieszkamy. A rodzić będziemy w św.Rodzinie, ale dopiero na początku listopada. Strasznie sie boje, żeby nie urodzić we Wszystkich Świętych. Okropnie jest chyba obchodzic urodziny w takim dniu, poza tym boje sie o utrudnienia w dojeździe do szpitala. Pierwszy poród wspominam bardzo miło, dlatego znowu zdecydujemy sie na Klinikę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 23.04.04, 23:09 A mama z Suchego Lasu k/Poznania może być? Mój mały mężczyzna urodził sie na Lutyckiej 14 stycznia 2004. Wcale się Wam nie dziwię, że nie możecie się doczekać )) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 26.04.04, 12:19 bo tak to juz jest , ze przewaznie rodz sie tam , skąd ma sie lekarza. moja gin tez pracuje na polnej, więc nie wybieram sie nigdzie indziej. poza tym najbardziej przekonuje mnie fakt, ze jest tam najlepszy sprzęt dla noworodków , a to dla mnie wazniejsze niz podejscie do samego pacjenta ( wiem , wiem miły personel w Sw. Rodzinie, podobnie w Raszei). Te kilka dni chyba da sie jakos wytrzymac ????? poza tym mając przy sobie juz maleństwo , wszystko inne staje sie juz chyba mniej wazne prawda?? Ja mieszkałam jakis czas na Piatkowie, a teraz z mężem w domku pod Poznaniem. Strasznie sie ciesze ze urodze w maju , taki piekny czas dla malenstwa ... lato...słoneczko... ogródek... Pozdrawiam serdecznie majóweczki i czerwcóweczki , moze z którąs z was spotkam sie na Polnej????? )) Magda i Oliwka w 35 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczek1 SZKOŁA RODZENIA 26.04.04, 13:09 Dziewczyny może znacie jakąś dobrą szkołe rodzenia w Poznaniu? Najbardziej zależałoby mi na takiej późnopopołudniowej lub weekendowej (mąż jest mało elastyczny ). Znalazłam jedną sobotnią-przyszpitalną na Mickiewicza 2 ale nic o niej nie wiem. Pomóżcie A tak przy okazji to kiedy tam się udać? W okolicy 30 tygodnia, czy wcześniej? Pozdrawiam El i Maleństwo 20 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka1313 Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 26.04.04, 14:28 Hihi a z tym spotkaniem to całkiem prawdopodobne, ja też rodzę na Polnej- właściwie mam zamiar. Świat jest mały-przekonałam się o tym spotykając w szpitalu koleżankę mojej szwagierki- słyszałm ,ze czeka tam na poród-a mnie połozyli razem z nia na sali! Więc nigdy nie wiadomo kogo sie tam spotka! Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 26.04.04, 14:47 > Pozdrawiam serdecznie majóweczki i czerwcóweczki , moze z którąs z was spotkam > sie na Polnej????? )) hmm, to moze mnie spotkasz, bo ja mam też 1-szy termin na 30.05 a 2-gi na 10.06 (z USG). Do zobaczenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo równiez do Weratki 26.04.04, 18:16 ja zupełnie juz nie wiem kiedy mam termin..... pierwszy był na 29.05, drugi na 04.06, a osatatnio moja gin stwierdziła ze dzidzia juz troche nadrobiła ( miałam 2-tyg róznice miedzy terminem wg OM a USG) i ona przewiduje , ze to moze byc dwudziesty którys maj.... ojej , i tak juz nie moge sie doczekac.... Weratko , jak masz na imie , bo jesli cie spotkam jednak na Polnej , to juz będe wiedziała kogo szukac?? Pozdróweczka Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: do mag.flo 26.04.04, 21:38 > Weratko , jak masz na imie , bo jesli cie spotkam jednak na Polnej , to juz > będe wiedziała kogo szukac?? Ewa A z tymi terminami to trudno powiedzieć. Mam nadzieję, ze nasze dzieci wybiorą raczej te wcześniejsze terminy. Ja niestety mam jak na razie perspektywę cesarki, bo mały leży poprzecznie. Ale moze jeszcze zmieni ułożenie. Trzymaj się i do zobaczenia na Polnej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 26.04.04, 16:07 Ewelina, Dzieki za Twoje odpowiedzi na forum Szpitale w kwestii Lutyckiej Ja też jestem z Suchego lasu - jeszcze sie okaże że jestesmy sąsiadkami Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz to było do Eweliny (ethomas) 26.04.04, 16:09 joanna_poz napisała: > Ewelina, > > Dzieki za Twoje odpowiedzi na forum Szpitale w kwestii Lutyckiej Ja też > jestem z Suchego lasu - jeszcze sie okaże że jestesmy sąsiadkami > > Pozdrawiam, > Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: to było do Eweliny (ethomas) 26.04.04, 21:48 ok... to uściślając... Os. Poziomkowe ))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: to było do Eweliny (ethomas) 27.04.04, 08:54 No to jesteśmy sasiadkami Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: to było do Eweliny (ethomas) 27.04.04, 11:37 Do pozostałych forumowiczek: Bardzo przepraszam, że to zrobiło się podforum, ale to już ostatni post ) Do Joanny: Hmmm... znam tylko jedną Aśkę w ciąży na Poziomkach... ale może jest druga? zapraszam na maila ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo czy macie dobrych lekarzy???? 27.04.04, 15:16 Ja zawsze wychodziałm z załozenia , ze dobry gin to mężczyzna, bo kiedys byłam w Cordisie u jakiejs lekarki i strasznie niemiło mnie potraktowała. Potem chodziłam do gin-mężczyzny, ale nie miał za dobrego sprzetu wiec jego tez zmieniłam ( usg to jakies takie stare przywoził bo nawet na miejscu nie miał ). Teraz przez cała ciąże chodze do dr Banaszewskiej ( przyjmuje w okolicach os. Kopernika), jest młoda (34 lata) , ale jest super ,bardzo miła, co widac po ilosci pacjentek w kazdym dniu wizyt ( czasem przyjmuje nawet do 23.00 !), no ma tez dobre usg . Gabinet prowadzi wraz z meżem który tez jest ginem. Czy wy jestescie zadowolone ze swoich lekarzy czy zmieniałyscie w międzyczasie ???? Pozdróweczka Magda i Olivka (36 t) Odpowiedz Link Zgłoś
happymix Re: czy macie dobrych lekarzy???? 28.04.04, 11:04 hej ja mam też kobietę lekarkę- pani d Konarska- jest super i maporządne usg. Ja mieeszkam na Kopernika, ale pani dr przyjmuje troszkę dalej. A w którym szpitalu będziesz rodzić? pozdrowionka happymix i 10 tyg. dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo Re: czy macie dobrych lekarzy???? 28.04.04, 11:14 bede rodziła na Polnej , nie myslałam o zadnym innym szpitalu(to pod kątem sprzętu) , no i moja gin tez tam pracuje. poza tym z domu mamy tam tez najblizej, prostą drogą Bukowską ( mieszkam na wylocie z Poz własnie Bukowską). Wiele róznych opinii przeczytałam na forum o polnej, ale poki sama nie sprawdze to nie wiem jak wyglada tam w rzeczywistosci. pozdróweczka magda i 36 tyg.mała Odpowiedz Link Zgłoś
margot_a Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 28.04.04, 12:09 Witajcie poznanianki! Kiedy najlepiej zączać chodzić do szkoły rodzenia i które polecacie? mama Fasolki (20 tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Poznanianki - do jakich sklepów po wyprawkę? 28.04.04, 14:13 Dziewczyny, Zamieściłam ten wątek również na "Ciąza i poród" ale tu nas jest więcej. Poradźcie gdzie w rozsądnych cenach i w miarę kompleksowo zrobic zakupy dla malucha? 30 tydzien za pasem, a ja jako kobieta nadal pracująca nie bardzo dysponuję czasem i siłami do zwiedzania wielu sklepów i robienia zakupów po 1 rzeczy co parę dni. Najchetniej odwiedziłabym 2-3 sklepy i kupiła (prawie) wszystko w jeden dzień. Podzielcie się doświadczeniem, gdzie warto zajrzeć. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Poznanianki - do jakich sklepów po wyprawkę? 29.04.04, 17:38 no to tak: mebelki, pościele, wanienka itp. Dyzio w TESCO, ul. Opieńskiego ciuszki - Hurtownia ul. Truskawiecka 3 lub Hurtownia Bajama, ul. Kopanina wózek - zdecydowanie Dyzio, chyba, że polski to Hurtownia ul. Truskawiecka pieluszki - Pampersy najtańsze w TESCO Opieńskiego chusteczki i kosmetyki jak wyżej o czymś zapomniałam? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo gdzie w Poz mebelki dla dzidziusia? 29.04.04, 12:39 gdzie mogłabym zobaczyc jakies ładne mebelki dla dziecka? chodzi mi o jakis zestawik , który mogłby juz na przyszłosc posłuzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: gdzie w Poz mebelki dla dzidziusia? 29.04.04, 17:59 duży wybór mają w Pati i Maks na Polnej 40, ale tam średnio 20% drożej niż np. w Dyziu. Jeśli zestawik to zajrzyj do Voxa to jest jak się jedzie na Gniezno... przed miejscowością Kobylnica. A najlepiej to zajrzyj do katalogów i powiedz w Dyziu, żeby Ci sprowadzili co chcesz )) ja tak zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
mag.flo Re: dziewczyny , kto poleci dobrego okulistę???? 29.04.04, 13:17 hej, czy któras z was moze mi polecic dobrego , sprawdzonego okulistę w Poz??? chodzi o opinie na temat cc i wady wzroku. miałam juz jedno badanie dna oka, niby nie ma zadnych zmian zwyrodnieniowych , ale chciałabyym zasiegnac opinii jeszcze jakiegos innego lekarza. prosze poradzcie, bo został mi juz tylko miesiac!!!! dzieki magda Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: dziewczyny , kto poleci dobrego okulistę???? 30.04.04, 11:03 Ja wszystkie badania dodatkowe w ciąży robię w CERTUSIE. Również z okulistą konsultowałam się w Certusie, koszt 60 zł. Natomiast nie pamiętam nazwiska tej kobiety. Tel. do Certusa 860 42 00, ul. Grunwaldzka 156. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiado Re: dziewczyny z Poznania odzywajcię!!! 02.05.04, 23:02 Witajcie, Dopisuję się do oczekujących Poznanianek. Mam ponad 2,5 letniego synka a kilka dni temu wyszły mi 2 kreseczki... Jeszcze nie byłam u lekarza, bo zaczął mi się dopiero 4 tydzień, mam nadzieję, że będzie dobrze (staraliśmy się prawie rok). Mieszkam w okolicy Naramowic, widzę że to w naszym gronie dość popularne okolice. Pozdrawiam i proszę - trzymajcie za mnie kciuki Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś