Dodaj do ulubionych

co to może być?

06.01.11, 19:24
mam dziś 25 dc. cykle 28/29 dni. dziś rano zauważyłam beżową wydzielinę na bieliźnie, myślałam, że to @ przyszła wcześniej i się rozkręca. ale nie, nadal beżowo tam na dole, dosyć gęste, trochę tego poleciało przez cały dzień. dodam, że staram się o dziecko.
nigdy czegoś takiego nie miałam, dodam, że nie czuję żadnego pieczenia czy swędzenia.
i co to może być, czy to może coś miłego ?
Obserwuj wątek
    • mama_vinca Re: co to może być? 06.01.11, 19:37
      Albo faktycznie @ sie rozkreca albo jesli te plamienia potrwaja kilka dni i mina to moze ciaza.
      • szangala_23 Re: co to może być? 06.01.11, 20:01
        kurcze jak przyjdzie ta paskuda to hmmm, w sumie nic nie zrobię ;p ale znów będę zawiedziona. a czy to może być oznaka czegoś poważnego, czy powinnam wybrać się do lekarza ? nigdy wcześniej tak nie miałam.
        • kasiak37 Re: co to może być? 06.01.11, 22:42
          moze to plamienie implantacyjne.Zrob test po terminie miesiaczki.
          • szangala_23 Re: co to może być? 07.01.11, 09:56
            hmm wiecie co i do tego od jakiś 5 dni mam temperature 37,2/3 wykluczam przeziębienie i tego typu sprawy.
          • pepparkakor Re: co to może być? 07.01.11, 10:04
            kasiak37 napisała:

> moze to plamienie implantacyjne.Zrob test po terminie miesiaczki.

to samo chciałam napisać. trzymam kciuki!
            • szangala_23 Re: co to może być? 07.01.11, 10:18
              tylko wiecie co, boje się zrobić test big_grin w niedziele @, poczekam,zobacze, chociaż hmm ta ciekawość smile a ile kosztuje badanie betaHCG? nigdy nie robiłam jeszcze smile i nawet nie wiem gdzie u mnie mozna ją zrobić.
              • mama_vinca Re: co to może być? 07.01.11, 11:45
                a moze skoro to plamienie implantacyjne to zrob juz normalny test, jest szansa ze juz wskaze ciaze.
    • zabkaa24 Re: co to może być? 07.01.11, 12:00
      Kiedy przypuszczalnie była owulacja? Do zagnieżdżenia dochodzi pomiędzy 4 a 12 dniem po zapłodnieniu (przy czym dzień owulacji nie koniecznie równa się dniu zapłodnienia). No i test wyjdzie pozytywny najwcześniej 6 dnia po zagnieżdżeniu.
      Powodzenia smile
      • szangala_23 zabkaa 07.01.11, 13:04
        zabka o owulację podejrzewam dni okołoświateczne wink a co do tego beżu na dole, to już go nie ma, jest teraz taki biały, gęsty. kurcze chyba trzeba bliżej zapoznać się z NPR smile
        • mama_vinca Re: zabkaa 07.01.11, 13:06
          Zrob testsmile
        • zabkaa24 Re: zabkaa 07.01.11, 14:18
          Jeśli dni około świąteczne to myślę, że test już może wyjść smile Ale i tak poczekałabym jeszcze te 3 - 4 dni wink
      • mama_vinca Re: co to może być? 07.01.11, 13:05
        Test powinien juz wyjsc dzien, dwa po zagniezdzeniu a nie min 6.
        • szangala_23 test 07.01.11, 13:15
          mama vinca a może poczekać do terminu spodziewanej miesiaczki co ? ale dziwnie się czuje smile
          • mama_vinca Re: test 07.01.11, 13:25
            Jak nalezysz do cierpliwych to czekajsmile
        • zabkaa24 Re: co to może być? 07.01.11, 13:54
          Test domowego użytku wykrywa ciążę 6 dniową, czyli najwcześniej 6 dni od zagnieżdżenia, bo dopiero od zagnieżdżenia wydziela się beta HCG.
          • zabkaa24 Re: co to może być? 07.01.11, 13:59
            Czyli po min. 6 dniach stężenie beta HCG jest na tyle wysokie, żeby mogło być wykryte przez test. Oczywiście cały czas mowa o kategorii "najwcześniej" - najlepiej poczekać na dzień spodziewanej @.
            • szangala_23 Re: co to może być? 07.01.11, 14:10
              hmmm czekam do niedzieli. nie chce się niepotrzebnie nakręcać. pozdrawiam.
              • tanera Re: co to może być? 07.01.11, 14:59
                póki co cierpliwie czekaj i staraj się nie myśleć za dużo, po prostu zrób test w niedzielę, czy kiedy tam wypadałby pierwszy dzień kolejnej @ wiem że to trudne ale najważniejszy jest spokój.
            • zabkaa24 Re: co to może być? 07.01.11, 15:47
              Dwuznacznie napisałam - beta hcg wydziela się od zapłodnienia ale w tak niewielkich ilościach, że test nie wykryje, dlatego przyjmuje się, że ok. 6 dni od zagnieżdżenia można zrobić w miarę wiarygodny test.
              • szangala_23 tanera 07.01.11, 17:48
                tanera Twój post powiał takim spokojem,opanowaniem, taką cierpliwością smile
                nic, zostaje mi czekać. a wiecie co, dziś jak wychodziłam na zajęcia ok 14 zauważyłam tam na dole takie dwie cieniutkie strużki krwi takie żywoczerwone jakieś dziwne rzeczy się dzieją ze mną. obym nie była chora na nic uncertain
                • tanera Re: tanera 07.01.11, 19:00
                  bo wiem z własnego doświadczenia, że nerwy tutaj nic nie pomogą, trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka