Dodaj do ulubionych

Lutowe testowanie:))

10.01.11, 20:59
Rozpoczynam nowy wątek - lutowe testowanie( walentynkowe!). Dziewczyny które staracie się o dzidziusia zapisujcie się. smile))

bbbooommm 6cs.............................................................10.02
Obserwuj wątek
    • szpaczek2702 c.d. (n. - oby nie nastąpił) 10.01.11, 21:23
      szpaczek2702 7cs ............................................................02.02
      • szpaczek2702 Re: c.d. (n. - oby nie nastąpił) 10.01.11, 21:25
        pewnie się złamie i zatestuję wcześniej, a co jest bardziej prawdopodobne @ przyjdzie wcześniej...zobaczymy
        • bbbooommm Re: c.d. (n. - oby nie nastąpił) 10.01.11, 21:30
          Witam cię szpaczek2702smile A co ty tak pesymistycznie podchodzisz do tego testowania?
          • szpaczek2702 Re: c.d. (n. - oby nie nastąpił) 10.01.11, 21:44
            ja wolę myśleć, że się nie uda

jak się uda to będzie super niespodzianka (w lutym mam 30 urodziny)
            a jak się nie uda to może będzie mniej bolało?? (tak się dorosła kobieta oszukuje)

Proszę wszystkie Panie o wpisywanie się!! a nie oglądania tylko!!
            • az-82 Re: c.d. (n. - oby nie nastąpił) 11.01.11, 06:53
              Cześć dziewczyny,
              dopiszę się do was jak tylko dostanę @, na ten cykl nie liczę, bo szanse mamy minimalne, ale następny cykl, ten lutowy, robimy pierwszą inseminację. Niby wiem, że nie powinnam się nastawiać, bo wcale nie musi wyjść, a już na pewno nie za pierwszym razem, ale i tak nie mogę się doczekać i liczę dni do @, żeby już z tym ruszyć.
    • tylkolondon lista 21:32 10.01.11, 21:33
      szpaczek2702 7cs ...........................................................02.02
      tylkolondon 1cs................................................................03,02
      • m2300 Re: lista 21:32 11.01.11, 08:11
        nie nastawiam się, ale...wink

m2300 9cs...............................................................02.02
        • chiyo28 Re: lista 21:32 11.01.11, 09:06
          az-82 ja tez rok temu miałam pierwszą insemkę w lutym wink Trzymam kciuki za powodzenie. Może i ja sie dopiszę, żeby było Ci raźniej. Dzisiaj jade do gina na laparoskopie się umówić. Moze po niej coś w końcu ruszy.
          • az-82 Re: lista 21:32 11.01.11, 09:46
            Chiyo, trzymam kciuki! Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok i po tym zabiegu już ci się uda. Umawiasz się na najbliższe dni? Dawaj znać, kiedy dokładnie mam trzymać kciuki smile
            • az-82 Re: lista 21:32 11.01.11, 15:28
              Siedząc w pracy i wypatrując końca dnia wklepałam szybko w excelu jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w ciągu n miesięcy, dla n = 1 do 6, przy jednorazowym prawdopodobieństwie zajścia 25%. Może optymistycznie założyłam to 25, ale wyszło mi tyle:
              1 0,25
              2 0,4375
              3 0,578125
              4 0,68359375
              5 0,762695313
              6 0,822021484

Więc mam nadzieję, że może jednak mi się uda w tych 6 próbach, od lutego począwszy smile
              • takajakwy Re: lista 21:32 11.01.11, 15:45
                ja na luty tez sie wpisze bo na styczen nie licze i dlatego sie nie wpisalam bedzie to nasz 8cs, ale jeszcze nie wiem kiedy bede testowala wiec jak tylko @ przyjdzie odrazu sie zapisze.

ps: jakie witamin bierzecie do wspomagania bo cos czytalam, ale juz nie pamietam
                • bbbooommm lista, 11.02 11.01.11, 20:31
                  szpaczek2702 7cs ...........................................................02.02
                  m2300 9cs.......................................................................02.02
                  tylkolondon 1cs................................................................03,02
                  • chiyo28 Re: lista, 11.02 11.01.11, 21:09
                    az dzisiaj mam 28 dc, ale brałam bardzo duzo luteiny i douphastonu w tym cyklu, wiec pewno troszke sie przedłuzy lutealna. Wróciłam własnie z wizyty i zapadła decyzja o laparoskopii z histeroscopią. Mam juz skierowanie, musze jeszcze zrobic szczepienia na zółtaczke. tak wiec zabieg dopiero w połowie lutego.
                    Nieźle sobie wszystko obliczyłaś big_grin
              • wuika Re: lista 21:32 11.01.11, 21:31
                No to u mnie przy 11cs nadal będzie 0 suspicious Szlag mnie trafia, bo robię kolejne badania i wiem coraz mniej. OK, wiem, że byłam teraz chora i na antybiotyku, ale to już przegięcie. 10dc jakieś maleństwa po 10mm, 17 - nagle już po (ale trzeci dzień infekcji), nie był to pęcherzyk, wyglądało, jakby pękło, więc robiłam w poniedziałek progesteron, a ten chamsko wyszedł 0.8. Ani to faza 1, ani druga, bo niby jak? Przez chorobę nie było sensu mierzyć temperatury (no dobra, mierzyłam, ale mam świadomość, że mogła być zaburzona) - aż mi się wierzyć nie chciało, że nie było skoku, ale jak widać, się potwierdziło. Kolejny cykl na straty, bo jakoś nie widzi mi się, że nagle jeszcze w tym cyklu jakieś jajko się wyhoduje.
                • takajakwy Re: lista 21:32 11.01.11, 21:44
                  Dziewczyny mam do Was takie pytanie jesli wiadomo ze problem lezy po stronie mezczyzny czy ja moge cos zrobic? Tzn czh jakies wktaminy dla mnie lub M cos pomoga? Czh pierwszym dziecku sie badalismy i go u M lezy ptoblem teraz dajemy sobie czas do wakacji i jak nic to spowrotem do kliniki idziemy.
                  • justys277 Re: lista 21:32 11.01.11, 23:02
                    witajcie Dziewczyny dopiszcie mnie przenosze sie ze stycznia choc nie wiem czy jeszcze mam ochote sie ludzic ale zobaczymy chocby zapisze sie dla towarzystwa wiec 5 luty 4 cs
                  • mgd20 Re: lista 21:32 11.01.11, 23:07
                    dziewczynki... z sentymentu bede wam kibicowac!!
                    trzymam kciuki!!!!!!!
                  • az-82 Re: lista 21:32 12.01.11, 06:47
                    Takajakwy, mój mąż ma przepisaną Flegaminę, witaminę E i C i to łyka. Na razie jeszcze nie ma 3 miesięcy jak to bierze, więc nie ma sensu jeszcze sprawdzać, czy to pomaga.
                    Są też specjalne witaminki dla facetów na poczęcie, ale oczywiście kosztują majątek, no bo czemu nie wyciągnąć kasy z desperatów. Dlatego my zostaliśmy przy tym co lekarz zapisał.
                    • chiyo28 Re: lista 21:32 12.01.11, 08:18
                      mój m bierze Salfazin, a teraz dodatkowo kupiliśmy sobie saszetki Prenatal pro Baby (drogie, ale mają dobrą opinie).
                      • az-82 Re: lista 21:32 12.01.11, 08:53
                        Chiyo, właśnie o tych saszetkach myślałam, jak pisałam, że drogie są bardzo. Nie wiem jak u was kosztują, ale jak nam podali cenę 100zł za 15 dni, to podziękowaliśmy. Wystarcząco dużo kosztują nas wizyty kilka razy w miesiącu.
                        Jak długo twój już to bierze? Jeśli mi za jakiś czas powiesz, że wyniki są rewelacyjne, to może jednak się skusimy smile
                        • mamakuby0 Re: lista 21:32 12.01.11, 09:28
                          Rozmawiałam z moim ginem na tamat tego specyfiku Prenatal pro Baby bo też myślałam o jakimś wspomagaczu i usłyszałam od niego, że jest to zwykłe naciąganie ludzi - oczywiście specyfik ten nie zaszkodzi ale nie ma żadnych dowodów na jego skuteczność... a jeśli komuś pomógł to na zasadzie efektu placebo...
                        • wuika Re: lista 21:32 12.01.11, 09:29
                          Mój M. pokusił się o sprawdzenie składu przeróżnych mieszanek, które mu urolog polecił. Jedyną rzeczą, którą miały rewelacyjne męskie tabletki za kilkaset zł na miesiąc (Proxeed plus), a których nie miały tabletki z selenem (Selenium Bonus) to l-karnityna i acetyl L-karnityny, które są z kolei w normalnych tabletkach z karnityną. Koszt to kilkaset zł kontra 30 za selenium i karnitynę, jeśli ktoś chce (też kilkadziesiąt, a nie kilkaset). Efekty zobaczymy na wynikach za miesiąc smile
                          • chiyo28 Re: lista 21:32 12.01.11, 09:40
                            efekt to bedzie jak zaciążę wink na razie wzielismy dopiero jedno opakowanie. Teraz zaczynamy drugie. Braliśmy w 1 połowie cyklu 2 tyg. później przerwa i teraz znowu. Ja płaciłam coś koło 90 zł za te saszetki. U nas wyniki nasienia są calkiem niezłe ( miescimy sie w dolnych granicach normy), wiec to raczej tylko tak profilaktycznie wink
              • mamakuby0 Re: prawdopodobieństwo 12.01.11, 07:56
                az-82 - jesteś genialna !!! chyba sobie wydrukuję Twoje obliczenia i będę czytać jak mantrę w celu polepszenia nastroju wink
    • takajakwy czy ktos tak jeszcze ma? 12.01.11, 14:53
      przez caly cykl mam wydzieline mleczna, roznica jest tylko w ilosci czy to jest normalne czy mam zaczac sie martwic? dlatego tez nie jestem w stanie po śluzie sprawdzic kiedy mam dni plodne.
    • lwiczka99 Re: Lutowe testowanie:)) 12.01.11, 21:10
      Dopisuję się do lutowego testowaniasmile 1cs po łyżeczkowaniu (odczekaliśmy 2@) i znów próbujemy.... Poprzednio udało się po roku starań ale niestety ciąża obumarła w 9tyg.
      • szpaczek2702 Re: Lutowe testowanie:)) 13.01.11, 23:26
        Trzymam kciuki za nowe starania. Czy może znasz już termin testowania w lutym??
        • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 15.01.11, 12:02
          W sumie chciałam poczekać z tym dopisywanie, żeby za długo nie czekać patrząc w tą listę, ale co tam, cienki ze mnie bolek smile
          Choć nie liczę za bardzo, lekarka kazała poczekać do marca, jak się nie uda to zaczniemy intensywniej działać

m2300 9cs.......................................................................02.02
          yasmin17 15cs................................................................02.02.
          justys277 4cs..................................................................05,02
          witaska 4cs.....................................................................07.02
        • lwiczka99 Re: Lutowe testowanie:)) 15.01.11, 21:54
          Zapomniałam dopisać- testowanko ok. 10.02
    • yasmin17 Re: Lutowe testowanie:)) 13.01.11, 09:06

Dziewczynki dopisuję się do listy to będzie mój 15cs.

yasmin17 15cs................................................................02.02.
      • justys277 Re: Lutowe testowanie:)) 13.01.11, 21:46
        dopisuje sie bo widze ze mnie nikt nie wpisał

justys277 4cs..................................................................05,02
        • justys277 Re: Lutowe testowanie:)) 15.01.11, 22:55
          jejuu co tu taka cisza
          chcialam was zapytac czy ktoras z was dziewczynki drogie zazywa castagnus i wiesiolek bo pytanie moje dotyczy tego czy po tym castagnusie moze byc przyspieszona owulacja
          • szpaczek2702 Lutowe testowanie:)) 16.01.11, 22:12
            Mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam i że wklejam w dobre miejsce:

tylkolondon 1cs................................................................03.02
            justys277 4cs..................................................................05.02
            witaska 4cs.....................................................................07.02
            lwiczka99 1cs ………………………………………….......................10.02
          • szpaczek2702 Re: Lutowe testowanie:)) 16.01.11, 22:33
            no tak oczywiście wkleiłam w złe miejscesad

Myślę, że obecnie dziewczyny nie chcą zapeszać big_grin i intensywnie pracują nad dobrymi wynikami w lutym, bo chyba teraz to właśnie ten czasbig_grin

Ja zażywam castangus i teraz jestem na ostatnim opakowaniu. Według mnie castangus może zmienić termin owulacji. Przy wiesiołku może być więcej śluzu więc może tylko odczucie wilgoci Ci się szybciej pojawiło?? Ja w zeszłym cyklu brałam wiesiołek i prawie 10 dni przed skokiem temp (wiec też prawdopodobnej owulacji) miałam odczucie wilgoci. A przy skoku temp to wręcz się wszystko wylewało... W tym cyklu już nie biorę wiesiołka bo mnie strasznie te 10 dni wymęczyło bo myślalam że skok tut tuż i zapędzałam męża do łóżka i tak przez 10 dni... oj ludzie to był maraton....

Fajnie, że tak dużo osób się wpisało. Będzie raźniej w lutym. Dziewczyny wpisujcie się!!

U mnie wszyscy dookoła w ciążysad Bratowa ma roczne chłopczyka i już wszystkich informuje, że starają się o kolejne dziecko (pierwsze poczęli za pierwszym razem, bo toć nieodzowna informacja za którym razem się udało). A teraz od dwóch tygodni cierpi na dziwnego wirusa grypy żołądkowej której nie chce jej opuścić... A dosłownie godzinę temu dostałam mail'a od koleżanki która ma 11 miesięczną dziewczynkę, że jest w kolejnej ciąży. A już o pracy nie mówię...

Ech, ja mam już teraz tylko jedną nadzieję że dobrze i GODNIE zniosę swój los.
            • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) lista 17.01. 17.01.11, 08:41
              tylkolondon 1cs................................................................03.02
              justys277 4cs..................................................................05.02
              chiyo28 ..........................................................................08.02
              • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) lista 17.01. 17.01.11, 08:59
                Chiyo, widzę, że się wpisałaś smile
                ja wciąż czekam na @, jeszcze tydzień mi został. A potem zaczynamy akcję smile Nie mogę się doczekać.
            • tylkolondon Re: Lutowe testowanie:)) 17.01.11, 10:04
              szapczek napisała o wirusie grypy żołądkowej.... czy to może mieć negatywny wpływ na staranie i ewentualną ciążę? wydaje mi się że tak........ mój synek to przyciągnął z przedszkola w ostatnia środę sad po dwóch dniach już mu minęło, mnie złapało wczoraj i jest już ok , męża też wczoraj ale jest jeszcze chory dzisiaj sad
              ow będę mieć dosłownie na dniach , więc to są moje dni płodne i co .........???? cholerny wirus sad sad sad
              w grudniu poroniłam a teraz to.... czasami myślę że nie dane mi jest mieć dwoje dzieci i że synek będzie jedynakiem sad
              • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 17.01.11, 10:21
                az wpisałam sie, w sumie i tak tu zaglądm cały czas. Tylko cs staran nie pisałam, co by się w zły nastrój nie wprowadzać wink
                • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 17.01.11, 10:28
                  A jak tak sobie pomyślałam, że może też nie powinnam pisać. Zresetowałam sobie licznik, żeby nie mieć złego nastroju, no i wypisuje tu o HSG, inseminacjach, klinikach itp. a na liczniku mam malutko i sobie pomyślałam, że dziewczyny mogą to przeczytać i nie potrzebnie zacząć panikować i myśleć o badaniach, leczeniu itp. w 4 czy 5 cyklu. Myślę, że na luty też się wpiszę bez numeru cs.
                  • dorka793 Re: Lutowe testowanie:)) 17.01.11, 18:57
                    hej kobietki!!!!
                    podczytuje Was i trzymam kciukismileja jeszcze się nie zapisuję.musze odczekać z 3 cykle po ciąży obumarłej...sad:,
                    bbbooommmsmile
                    co u Ciebie Kochana?widzę,że już są starankasmileściskam,buziaki
              • szpaczek2702 Re: Lutowe testowanie:)) 17.01.11, 20:14
                mhh no dobra "grypa żołądowa" powinnam wziąć w cudzysłówbig_grin

myślę tylkolondon że nie masz czym się przejmować tylko cieszyć się mężembig_grin
                • bbbooommm dorka793 17.01.11, 20:53
                  Hej dorka793 miło że się odezwałaś! Nie wiedziałam że ci ciąża obumarła. Przykro mi! A kiedy to się stało? My od tego miesiąca znów staramy się o dzidziusia, ale ile nam to zajmie nie wiadomo. Zaglądaj czasem na to forum, to będziemy w kontakcie. Trzymaj się! Gorąco Cię pozdrawiamsmile pa
                  • justys277 Re: dorka793 18.01.11, 11:24
                    dziewczyny powiedzcie mi bo wczoraj bylam u gineolog i kazala mi brac 2 tabletki luteiny tak od mniej wiecej 12 lub 14 dnia cyklu po owulacji ale jesli nie rozpoznam owulacji a bedzie puzniej niz tego 12 dc to czy luteina nie zablokuje mi zaplodnienia ??? nie wiem co mam robic a musze brac te luteine bo mam sladowe ilosci progesteronu sad i dlatego mi sie nie udaje zajsc doradzcie jak to u was jest
                    • az-82 Re: dorka793 18.01.11, 11:30
                      Luteinę bierze się po owulacji. Nie kumam, czemu twoja ginka nie kazała ci przyjść na USG i potwierdzić. Moim zdaniem powinnaś wiedzieć na 100% że było po, żeby zacząć brać, a nie około któregoś dnia cyklu.
                      • mamakuby0 Re: justys277 18.01.11, 11:49
                        az-82 ma rację -tylko lekarz na podstawie USG może określić moment owulacji ... my obserwując swoje ciało - przybliżony tylko termin ... w każdym cyklu owu możesz mieć w innym dniu ... ja zawsze myślałam, że mam owu ok 14 dc aż wreszcie wybrałam się do gina i w 14 dc nie było już śladu po jajeczku...
                        Zadzwoń do gina ...
                    • wuika Re: dorka793 18.01.11, 12:44
                      Możesz też zacząć obserwacje zgodne z NPR. Owulację stwierdzisz po skoku temperatury (tak z grubsza, nie będę się tutaj wdawać w szczegóły), trzeciego czy czwartego dnia wyższych temperatur zaczniesz brać luteinę i masz pewność, że nie zablokujesz owulacji, ani też, że już za późno, bo będzie w sam raz smile
                      • justys277 Re: dorka793 18.01.11, 13:55
                        wiecie co juz nie wiem sama co mam robic chyba to osram wszystko zajme sie praca moze samo sie uda juz nie mam kasy na prywatnych ginekologow a ta z kasy nie ma usg dopohwowoego jestem w kropce i punkcie wyjscia jem ten castagnus wiesiolek i tyle kochamy sie z mezem a nie robimy dziecko bo ostatnie cykle daly nam w kosc i m stwierdzil ze to szalenstwo chyba dam spokoj juz nie mam kasy na to wszystko dlaczego nie ma monitoringu z kasy a tylko prywatnie to jest chore dla bogatych wszystko jest dla tych biedniejszych zostaje tylko nadzieja a z dosw wiem ze nadzieja matką glupich sadcryingcrying
                    • zabkaa24 Re: dorka793 18.01.11, 21:25
                      Zacznij prowadzić obserwacje. Polecam forum forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html
                  • dorka793 Re: dorka793 18.01.11, 12:49
                    do bbbooommmsmile
                    Oj Kochana przeżyłam koszmarsadposzłam w 9 tygodniu na usg a tu okazuje sie ze brak tetna dziecka i ze ciaza obumarła,szoksadnie miałam zadnych krwawien,nic mnie nie bolało szok był okropnysadbyło to 29 grudnia...już lepiej sie czuje ale łapie mnie częstosada jak Ty się czujesz?Ty tez jakos poroniłas wczesnie tak Kochana?to super ze juz sie staracie,ju odczekam do marca i tez działamysmilemam nowa prace wiec super soe złożyłosmilezaglądam tu bardzo czesto wiec pisz do mnie non stopsmilesmileja tez Cie ściskam baaaaaardzo mocnosmilecałuśniaki
                    • bbbooommm Re: dorka793 18.01.11, 15:31
                      dorka793
                      To rzeczywiści nie ciekawie zaczął ci sie nowy rok. sad Wiesz ja miałam chyba ciąże biochemiczną, zrobilam test i wyszedł pozytywny, ale cały czas miałam plamienia. Poszłam go ginekologa (w dniu spodziewanego @), ale gin pow mi że za wcześnie żeby potwierdzić ciąże( usg), ale jak test wyszedł dodatni to pewnie jest ciąża. I w tym samym dniu dostałam krwawienia i po ciąży. Ja odczekałam 2 miesiące ( choć podobno można od razu sie starać) i dalej staramy się o dzidziusia.I juz nigdy nie robię testu przed @! Nie chcę się znów rozczarować. Cieszę się że znalazłaś pracę. Tak planowałaś chyba od stycznia iść do pracy. Szybko ci zlecą te 3 miesiące. Pa smile smile smile
                      • fiore2 Re: Lutowe testowanie:)) 18.01.11, 21:05
                        Dopisze się, chociaż już mówiłam, że odpuszczam. Testowanie wpiszę w Walentynki (choć pewnie nie dotrwam do testu bo mnie plamienia uprzedza).

chiyo28 ..........................................................................08.02
                        fiore2 11cs.......................................................................14.02
    • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 18.01.11, 21:19
      Witajcie drogie staraczkismile
      Jak część z Was, spadłam ze stycznia wink Okres przyszedł dziś z wielkim hukiem, po otrząśnięciu się proszę o wpisanie na listę, będę testować ok. 14 lutego. To będzie mój 6 cs. Może choć raz Walentynki będą "magiczne" wink
      • fiore2 Re: Lutowe testowanie:)) 18.01.11, 21:24
        to sobie zabkaa24 razem zatestujemy walentynkowo smile
        • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 18.01.11, 21:31
          Oo, nie tylko ja na Walentynki, super! big_grin
          Powodzenia! big_grin
    • aadventure Re: Lutowe testowanie:)) 20.01.11, 11:00
      Bardzo proszę o dopisanie mnie na 17 lutego (moje urodziny) smile Może dostanę prezent.

aadventure 5cs 17-02-2011
      • takajakwy lista 20 stycznia 10:16 20.01.11, 11:16
        fiore2 11cs.......................................................................14.02
        aadventure 5cs..................................................................17.02
        takajakwy 8cs...................................................................19.02.
        • takajakwy Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 11:18
          zabkaa24 6cs....................................................................14.02
          aadventure 5cs..................................................................17.02
          takajakwy 8cs...................................................................19.02.
          • justys277 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 15:23
            Drogie staraczki doradzcie mi od wczoraj mam bol podbrusza wydaje mi sie ze to owulacja czy zaczac brac juz ta luteine przy cyklach 28 dniowych jest to moj 13 dc iec bardzo plodny byly staranka i nadal beda wiec nie wiem czy brac juz czy poeczekac jeszcze jeden dzien na usg sie nie wybiore napewno wiec zostaje mi tylko gdybac blagam pomocy
            • wuika Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 15:27
              Jeśli oczekujesz od nas, że po opisie tego, że boli Cię brzuch, wydamy werdykt - tak, już po owulacji, możesz brać hormony, no to sorry, ale to tak nie działa smile
              • justys277 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 17:43
                niczego juz nie oczekuje
                • chiyo28 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 19:06
                  justys cofnij sie kilka postów i do odpowiedzi dziewczyn z 18.01. az82, mamakuby0 już Ci powiedziały jak sie określa owulacje, a Ty nadal doszukujesz sie objawów. Dlaczego zwyczajnie nie pójdziesz na monitoring do lekarza ? Wtedy bedziesz mogła spokojnie brać luteine.
                  • justys277 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 19:21
                    zwyczajnie dlatego ze juz nie mam pieniedzy
                    ale taki juz los
                    pozdrawiam i zycze wam szczescia
                    ja rezygnuje
                    czekam na cud bo tylko to mi pozostalo
                    zycze wam dziewczyny ktore nie macie dzidziusia zebyscie doswiadczyly tego cudu jakim jest macierzynstwo w sumie ja juz mam moja naukochansza coreczke na swiecie i drugie dziecko bylo by dla na sczesciem ale nie bede sie nakrecac i niepotrzebnie dolowac jesli Bog zechce da nam drugiego bobaska a moze zwroci tego ktorego mi zabrał hmm moze tak wiec czekam i pozdrawiam moze jestem naiwna ale tak to juz bywa wracam do pracy i czekam na cud wielki cud
                    • zabkaa24 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 19:40
                      Justyś, a może na tę jedną czy dwie wizyty w tym cyklu jeszcze znajdziesz pieniądze - a od następnego cyklu obserwacje? Do tego potrzebujesz tylko termometr, ja za swój zapłaciłam 13 zł. To wszystko, a rzeczywiście to daje dużą wiedzę o swoim ciele, i bardzo pomaga w staraniach, zastanów się nad tym.

Ból jajników w okolicach owulacji jest właśnie w OKOLICACH owulacji, możesz go czuć przed, w czasie lub po owu, albo cały czas, więc trudno się tym sugerować. Niemniej mój lekarz (i z tego co wiem, NPR też tak podaje), progesteron podany do ok. 3-4 dni przed owulacją jej nie zablokuje, mój lekarz mówił o dawce 2x1 - że nie mam się stresować, bo do owulacji jak ma dojść to dojdzie, dawka musiałaby być znacznie większa, by zablokować owu. Co nie zmienia faktu, że ja bym ryzykowała, ale jak masz awaryjną sytuację, może warto mieć to na uwadze. A następnym razem obserwacja.
                      • justys277 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 19:47
                        zabkaa24 dzieki widze ze jeszcze moge liczyc na dobre slowo a nie tylko kpine powiem ci ze nie znajde chocbym chciala z ziemi wykopac nie mam , poza tym postanowilam od jutra brac luteine bedzie to 14 dc tak jak mowila mi ginekolog ale jesli si nie uda teraz bede mierzyc tmp choc nie wiem jak to zrobie pracujac na 3 zmiany nie wiem wszystko sklania sie ku temu zeby mi utrudnic zycie meza pracodawca prwopodobnie splajtuje i dlatego jestem tak okrojona o fundusze powiadomił nas o tym wczoraj wiec i tak odloze starania do czasu nowej pracy meża
                        ale trzymam kciuki za was i za moj cud pozdrawiam
                        • justys277 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 19:49
                          vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html
                          piekny film ogladam go juz 3 raz
                          • zabkaa24 Re: lista 20 stycznia 11:16 20.01.11, 22:25
                            Justys myślę, tutaj nikt Ci źle nie życzy smile
                            Rozumiem sytuację, w każdym razie życzę, żeby się udało w najbardziej odpowiednim momenciesmile
                            Do filmiku zajrzę jutro, bo się ululałam winkiem, które piję na lepsze endo. wink

Pozdrawiam, trzymaj się smile
                            • chiyo28 Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 07:45
                              ja tez nie pisałam tego w kontekscie utrudniania Ci życia. sama mam idealnie co 28 dni cykle i prawie każdy monitoruje ( lecze sie w klinice niepłodności). Uwierz mi, ze owu wypada mi bardzo różnie. Czasem jest to 12 dc, czasem 13, czasem 14, a zdarza sie i 17 dc. I niezależnie w którym dniu mam owu, to cykl zawsze trwa 28 dni ( Na 13 monitorowanych cykli, tylko 2 były innej długości).
                              Ból owulacyjny tez mam bardzo wyraźny i niestety nie zawsze pokrywa sie z owulacją. ostatnio miałam ten ból prawie 2 dni. Codziennie chodziłam na monit, bedac pewna, ze juz po owu, a okazywało sie, ze pecherzyk wciąż rośnie i napiera mi na jajnik, stąd ból. Pękł dopiero jak mial 26 mm.
                              Pomysł z mierzeniem temperatury, który chyba żabka Ci podpowiedziała jest bardzo dobry, jesli nie masz na razie funduszy. Nawet przy 3zmianowym systemie pracy mozna go stosować. Wejdź na forum NPR - tam dziewczyny na pewno poradzą Ci co i jak. Wtedy z pomoca termometru bedzie Ci duzo łatwiej określic owu. Powodzenia i zycze mezowi szybkiego znalezienia nowej pracy.
                        • wuika Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 09:28
                          Wybacz, ale czy Ty tu przyszłaś, żeby marudzić? Bo ok, można sobie pomarudzić, że organizm strajkuje, że kilkanaście cykli i nic, że to, że tamto, ale narzekać, że nie jesteśmy wróżkami i nie załatwimy za Ciebie czegoś tam - to chyba przesada. Tak, wiem, zaraz oberwę, że jestem bez serca, a Ty zabiedzone biedactwo, które sobie z niczym nie radzi. Ale wyobraź sobie, że nie zrobimy za Ciebie obserwacji, nie pójdziemy za Ciebie do lekarza, nie postawimy Ci diagnozy i nie podejmiemy za Ciebie decyzji, czy masz brać lek tak, czy siak.
                          I tak zupełnie na marginesie - jeśli teraz nie stać się na Cię na wizytę u lekarza, a mąż może stracić pracę, to proszę, odpuść sobie starania na moment, aż będziesz mogła nie tylko przyszłemu dziecku, ale chociaż sobie zapewnić jakieś warunki (np. możliwość pójścia do lekarza w przypadkach koniecznych). Nie uważam, że do posiadania dziecka należy mieć małą fortunę i wydawać tysiące na badania, diagnozy i wizyty, żeby tylko dziecko się pojawiło, bo jak się nie ma tej fortuny, to się nie ma co rozmnażać, ale jakieś minimum wypadałoby zapewnić.
                          • krzysiowa_mama Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 10:10
                            Z klawiatury mi to zdjęłaś wuika. Dokładnie to samo miałam napisać.
                            Justysiu..... nie trzeba się od razu obrażać. Zawsze dostaniesz na tym forum dobre rady - to pewne. Czasami tez dobrze jak ktoś napisze prosto z mostu, ze się za bardzo użalasz nad sobą. Chyba każda z nas potrzebuje tego od czasu do czasu, żeby się otrząsnąć. Z tego co piszesz, to może to nie jest najlepszy czas na drugie dziecko skoro macie tak trudną sytuację finansową... Ja na Twoim miejscu pogadałabym z lekarzem, zeby zrobił normalny monitoring cyklu - przecież takie rzeczy robi się nie tylko prywatnie...
                            Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze. smile
                            • justys277 Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 12:58
                              dzieki dziewczyny za to ze doprowadzilyscie mnie do normalnego myslenia nie mamy az tak wielkich problemow ze nie stac nas na drugie dziecko poprostu w tym miesiacu tak sie zlozylo maz ma zapewnienie nowej pracy wiec staran nie odkladamy bo to moze dlugo potrwac macie racje musze sie wziasc za siebie i mierzyc badac i obserwowac poprostu pirwsza ciaze udalo sie zajsc bez problemu w druga ktora stracilam tez w 1 cs a teraz po tym poronieniu jest cos ze mna nie tak a raczej z moimi hormonami wydaje mi sie ze doly lapie myslac o tym ze 30 marca juz bym miala dzidziusia tulilabym go i kochala a moja coreczka miala by wymarzonego braciszka wszystkie dziewczyny wkolo mnie w ciazy i same wiecie jak to jest presja dziala ale nie bede sie dolowac wiecej bo byc moze to jest przyczyna moich niudolnych prob tak jak wam pisalam wczesniej 1 lutego wracam do pracy i wtedy nie bede juz tak miala czasu myslec i moze sie uda
                              tak czy inaczej pozdrawiam was i zycze szczescia i dzieki za slowa pocieszenia jak i opiepsz malywink
                              bede tu nadal zagladac i dalej bede wpisywala sie na nastepne cykle przynajmniej nie bede sama smile
                              i mysle ze pomożecie mi jeszcze nie raz

luteine zaczynam brac od dzis najwyzej sie nie uda tak jak kazała moja ginekolog zaufam jej ale nastepne cykle bardziej przemysle i poobserwuje
                              jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
                              i trzymam kciuki
                              • krzysiowa_mama Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 13:01
                                Brawo Justys! Głowa do góry i tak trzymać! big_grin
                              • wuika Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 13:26
                                To już lepsze podejście smile
                                • prawdziwek5 Re: lista 20 stycznia 11:16 21.01.11, 20:55
                                  No to ja tez sie dopisuje -testowanie 6-8 luty
    • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 22.01.11, 13:32
      ja w tym cyklu zaczelam brac wiesiolek i mierze temp (pierwszy raz w zyciu smile ) mam nadzieje, ze w koncu nam sie uda. wogole ten swiat jest niesprawiedliwy jak ktos nie chce to odrazu zachodzi w ciaze, a pozniej usowa a Ci co bardzo chca maja problemy ahhhhh wszystko jest do du... mam nadzieje, ze w koncu Nam wszystkim sie udasmile
      • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 22.01.11, 17:20
        takajakwy - ja też zaczęłam mierzyć smile Ginka powiedziała, że jak do marca się nie uda, to mam się zjawić z wykresami i zaczniemy intensywniej działać. Co prawda nie umiem za bardzo czytać tych wykresów smile ale nauczyć się wszystkiego można, haha
    • szpaczek2702 Re: Lutowe testowanie:)) 24.01.11, 09:22
      Ja jeszcze mam ponad tydzień do testowania. Teraz widzę, że wpisałam chyba trochę zbyt późną datę, ale postaram się wyczekać do 2 lutego. W 5cs miałam ciążę biochemiczną (pozytywny test w dniu planowanej @, a po 5 dniach beta już tylko 5 i wieczorem okres.... ) i wiem, że nie mam co się spieszyć. Ale przyznam się, że się strasznie wkręciłam....ech... ale dzięki temu mam dobry nastrój big_grin

Jak znosisz czekanie m2300 (mam nadzieję, że nie przekręciłam nick'a)?

• kitalina Re: Lutowe testowanie:)) 24.01.11, 13:10
        Witajcie.
        i ja się dopisuję na lutowe testowanie. Trzymam za wszystkie kciuki!!!!
        zabkaa24 6cs....................................................................14.02
        kitalina 2cs........................................................................04.02.
    • emlu Re: Lutowe testowanie:)) 24.01.11, 15:22
      Witam! To ja sie tez wpisze. Testowac bede chyba 23-go, jest to nasz 5cs.
      • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 25.01.11, 12:27
        Witam dziewczyny!
        po raz pierwszy od kilku miesięcy mam nadzieję, że NIE jestem w ciąży sad
        Dopadła mnie koszmarna infekcja pęcherza i niestety konieczne były antybiotyki. Martwię się, że możliwe małe życie bombarduję silnymi lekami sad
        Mam nadzieję, że nie robię żadnej krzywdy.
        Mam doła, kolejny miesiąc spisany na straty. Oby szybko dało się wyleczyć...
        • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 25.01.11, 12:31
          Aha, poproszę nie wpisywac mi minusa, smutno wyglądałby ten minus w styczniu przy dopiero lutowym testowaniu sad
          • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 25.01.11, 12:54
            Witaska, głowa do góry, wyleczysz choróbsko i wrócisz. Chory pęcherz to bardzo nieprzyjemna i nieznośna przypadłość, wiem coś o tym. Jak już skończysz brać leki, łykaj sobie tabsy z żurawiny jeszcze przez jakiś czas, żeby ci nie wróciło, bo niestety, pęcherz lubi wracać.
            I nie myśl, że znów miesiąc stracony. Zdarza się. Mi wypadły raz 3 miesiące jak miałam podejrzenie boreliozy a ostatecznie nie byłam chora.
            Odpoczniesz od starań przez ten czas i może już następnym razem się uda?
            • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 25.01.11, 16:47
              Dzięki az-82 smile za pocieszenie i za radę z żurawiną
              Też mam nadzieję, że się niedługo uda. Obserwuje te starania i jakoś tak mi to wygląda, że najcześciej udaje sie dziewczyną przy 1 - 3 cyklach, potem jakoś długo nic. Nie pociesza to za bardzo.
              Ja wpisuje 4, ale tam naprawdę to już chyba z 8 sad
              I dlatego nie nastraja mnie optymistycznie ta infekcja
              Ale nie ma co się żalić i lamentować, trzeba się wyleczyć o do dzieła!
              I za Ciebie oczywiście trzymam kciuki!!!
              • bbbooommm Lista, 25.02 25.01.11, 16:52
                kitalina 2cs......................................................................04.02.
                emlu5 cs..........................................................................23.02
                • az-82 Re: Lista, 25.02 26.01.11, 06:44
                  Dopisuję się:

kitalina 2cs......................................................................04.02.
                  az-82 5cs ........................................................................19.02
                  emlu5 cs..........................................................................23.02
              • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 06:47
                Witaska, ja piszę 5cs, ale to jest odkąd zaczęliśmy działać w klinice niepłodności, a tak w sumie to będzie ok 20, ale nie wiem dobrze, bo straciłam rachubę.
                Wiem, że większość zachodzi od razu, w którymś z pierwszych cykli. Ale to nie znaczy że można się po prostu poddać. Niektórym się udaje po 10 latach. Nie chcę aż tak długo czekać, ale poddawać się nie zamierzam. smile
                • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 07:37
                  ale kombinujecie z tymi cs. Albo wpisywać i liczyć realnie tak jak jest albo wcale. Tak jak Az zauważyłaś wczesniej, niektóre dziewczyny mogą sie zdziwić twoim leczeniem przy 4-5 cs i zacząć niepotrzebnie panikować. Z kolei wpisywanie cs byle jak, byle max do 5 cs, chociaz tak naprawde to juz bedzie z 8 tez bez sensu. To lepiej nic nie wpisywać wink Ja przez chwile sie wogóle nie zapisywałam, bo juz miałam za duzo cs z boku przy nicku, ale i tak tu zaglądałam. Skoro zaglądam, to moge byc i na liscie, ale cs wole nie podawać wink pomimo, ze pamietam, który to sad
                  • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 07:48
                    Masz rację Chiyo, dobrze że mnie zrugałaś. Miałam nie wpisywać cyklu i z rozpędu i przyzwyczajenia wpisałam.
                    • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 07:49
                      az-82 ..............................................................................19.02
                      • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 08:33
                        Az z przyzwyczajenia big_grin Mam nadzieje, ze jeszcze troche i sie bedziemy odzwyczajać wink
                        Za 3 tygodnie mam laparoskopie z histeroskopią i chciałabym już mieć to za sobą.
                        • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 10:38
                          Ja się trzymam tego 4cs, bo na początku nie było to takie staranie ma maksa. Wg standardowych obliczeń wyliczyłam dni płodne i tego sie trzymałam. Po jakieś 4 miesiącach, jak się nie udawało to zaczęłam się obserwować, sprawdzać, testy owulacyjne. I od tego czasu liczę. Poprostu wcześniej nie traktowałam tego jak 'staranie' - chcieliśmy mieć dziecko i tyle.
                          Jeśli jako doświadczone forumowuczki smile raczej radzicie, aby nie wskazywać w takim przypadku liczby czy zmienić na 8 to oczywiście zrozumiem smile
                          • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 10:50
                            Witaska, pisz jak uważasz, smile my tu się z Chiyo przekomarzamy tylko.
                            • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 11:17
                              Dokładnie. My z Az znamy sie juz dużo dłuzej i troche bardziej prywatnie wink
                              a każdy pisze ile mu pasuje. ja tez nie doliczam tego czasu kiedy staralismy sie na luzie. na luzie był prawie rok. Do tego odkąd sie na poważnie staramy i licze, to ponad 2 lata. Gdybym chciała wpisywac cykle, to bym musiała 3 lata przy niku wpisać. Powoli trace nadzieje, ze jeszcze kiedys sie uda. Licze jeszcze po cichu na in vitro.
                              • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 17:22
                                Trzymam wielkie kciuki!!! Osobiście znam dwa przecudne dzieciaczki poczęte in vitro smile
                      • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 08:37
                        witam w lutymsmile spadłam dzisiaj ze styczniasad dwa lata temu właśnie w lutym się udałosmile zrobiliśmy córcię na walentynkismile
                        to będzie 11cs testowanie 23.02
                        • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 26.01.11, 20:03
                          U mnie chyba nici w tym cyklu - mąż chory, mnie chyba też coś bierze uncertain
                      • xgosiulenkax Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 11:35
                        kitalina 2cs.....................................................................04.02.
                        xgosiulenkax........................................................................08.02
                        bbbooommm 6cs............................................................10.02
                        lwiczka99 1cs ……………………………………….......................10.02
                        zabkaa24 6cs...................................................................14.02
                        aadventure 5cs..............................................................17.02
                        takajakwy 8cs...............................................................19.02.
                        az-82 .............................................................................19.02
                        emlu5 cs........................................................................23.02

• xgosiulenkax Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 11:40
                          Witajcie
                          pozwoliłam wpisac sie na liste testujących w lutym. Wokół mnie pełno małych dzieci, których rodzice zaczynali starac sie razem ze mna, nie wiem który to juz moj cykl bo przestałam liczyc ale bardzo długo sie staramy. Dzis przysniło mi sie ze dostałam @ dwa tygodnie za wczesnie. mój mąż stracił już nadzieję ale wstyd nie pozwala mu na pojscie do lekarza i przeprowadzenie badan. pogodziłam sie z jego decyzja choc boli mnie to strasznie. mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do waszego grona i ze wspolnie załozymy w koncu watek o ciaży

pozdrawiam wszystkie panie.
                          • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 11:43
                            xgosiulenka widze, ze testujemy tego samego dnia smile ja tez wolałam nie wpisywac cs wink te, co sie zaczynały tu starac ze mna maja po 1 dziecku i z kolejnym sa w ciązy.
                            • xgosiulenkax Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 13:05
                              chiyo28

och ja namówiłam moja bratowa i szwagierke na dziecko obie w tym samym czasie chodziły w ciązy a ja nic teraz ąble maja juz 6 i 7 miesięcy a ja jestem tylko ciocią. teraz kolezanka z która zaczełam pracowac chodzi w ciazy a smialysmy sie ze obie ppjdziemy na zwolnienie i co i nic bede mogła wziąść dodatkowe godziny zamiast zwolnienia. ale cóz nie poddaje sie własnie przejżałam strony na necie i spisalam sobie mase witamin preparatów i ziółek wiec pojde do apteki jak teraz nie wyjdzie to moze te wspomagacze cos poradza zobaczymy. pozdrawiam.
                              • i.agunia Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 15:29
                                Proszę o dopisanie. Końcówka stycznia była niestety fatalna.
                                3sc -27 luty.
                                • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 16:40
                                  zawsze o tej samej porze tym samym termometrem. jakich termometrow wy używacie i gdzie mierzycie?
                                  • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 21:06
                                    Ja mierzę zawsze rano, w ustach. Należy mierzyć w tzw. błonach czyli pochwa, odbyt lub usta. Używam termometru firmy Microlife - opisany jako owulacyjny. Jest elektroniczny i pokazuje 2 miejsca po przecinku. Najbardziej dla mnie dobijające jest mierzenie na budzik w weekend o 6.30, masakra smile
                                    • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 22:20
                                      dzieki, wlasnie zamowilam nowy termometr do mierzenia w ustach tez owulacyjny mam nadzieje, ze tym razem bedzie oki. do tej pory uzywalam termometru elektronicznego do ucha.
                        • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 11:54
                          kitalina 2cs.....................................................................04.02.
                          xgosiulenkax........................................................................08.02
                          zabkaa24 6cs...................................................................14.02
                          aadventure 5cs..............................................................17.02
                          takajakwy 8cs...............................................................19.02.
                          az-82 .............................................................................19.02
                          emlu5 cs........................................................................23.02
                          musso4 11cs..................................................................23.02
                          • kitalina Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 13:10
                            hmmm... czy Was też tak potwornie korci, żeby pobiec do apteki i kupić test, mimo że jeszcze za wcześnie na testowanie"?????
                            mam testowanie za tydzień i do tego czasu oszaleję! dziś nawet mój mąż wstał rano z myślą, że może już możnaby było sprawdzić wink kochany chłop, czekamy razem....
                            • martusik78 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 13:17
                              no i przyszło mi się przywitać na lutowymsmile
                              a więc witam się gorąco.
                              testować będę 22 02- w swoje imieniny a cykl 17sad
                              • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 13:47
                                czesc martusik wink
                                mnie nie korci, zeby biec po test, bo miałam zastrzyk z Ovitrellu, wiec przez najblizsze 10 dni i tak wyszedł by mi fałszywie pozytywny.
                                • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 14:09
                                  Mnie nie korci, bo dopiero mam @, więc czasu jeszcze bardzo dużo. Ale i tak pewnie nie będę testować. Moja lekarka wybrała się na urlop. Więc planowane IUI muszę przełożyć na przyszły miesiąc sad a już się nastawiłam psychicznie, że to teraz.
                                  • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 14:50
                                    a ja juz mam dosc. zaczelam mierzyć temp i wogole nie wiemm o co chodzi sad mierze od poczatku @ (mam nadzieje, ze dobrze ) temp mi sie waha miedzy 35,1 a 36,3 to ponad jeden stopien w przeciagu jednego tygodnia wogole nie wiem co mam myslec i o co tu chodzi sad szukalam odp na NPR, ale nic tam nie moge znalezc. poczekam jeszcze do konca cyklu i bede obserwowac, zobaczymy sad
                                    • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 14:54
                                      Mierzysz o tej samej porze zawsze? Tak samo długo? Ten sam termometr?
                                      35.1 to jest już hipotermia, to raczej nie jest dobrze zmierzona temperatura.
                                      • fiore2 Re: Lutowe testowanie:)) 27.01.11, 17:09
                                        Ja właśnie wróciłam od lekarza. HSG w lutym przesądzone. chyba, że się uda w lutym. dziś działam, pęcherzyk 20mm. także dziś lub jutro jest Ten dzień,bo już bardzo kłuje, a później czekamy. może ze strachu przed hsg uda się zaskoczyć smile
                                        • ania_1303 Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 05:58
                                          Witam na lutowymsmile
                                          Moje rozchwiane przez ostatnie pół roku cykle zaczynają mieć jednak jakąś regularność. @ przyszła w końcu i wyglada na to, że cykle przybierają długość 30dniowych....
                                          Zaczynam więc zabawę od początku i proszę o dopisanie mnie do listysmile Drugi cykl starań, testowanie 27 lutego.
                                          Pozdrawiam!
                                • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 08:45
                                  A ja po raz pierwszy czekam na okres z utęsknieniem. Poprzedni cykl cały do chrzanu. Najpierw opieprz, że samowolnie nie wzięłam CLO wink Chciałam porobić badania (czy w ogóle owulacja występuje sama i czy jest odpowiedni poziom progesteronu), to przekombinowałam, 10dc pęcherzyki po 10mm, ale 17dc już niby po, tylko to już był początek choroby, która spowodowało, że coś bardzo nie halo było z tą nibyowulacją, bo tydzień później progesteron był na poziomie 0,8 uncertain Fąfastycznie po prostu. Dziś mija 42 dc, cicho i głucho. Po drodze już mnie coś wzięło (bo żadnych przymiarek do ew. ponownej owulacji, no ileż można czekać) i zaczęłam brać luteinę, ale tylko 6 dni, bo skutki uboczne mnie po prostu masakrowały (czy na Was też on działa tak, że momentalnie tyjecie i macie wahania nastrojów?). Mam nadzieję, że łaskawie zadziała i ten koszmarny cykl się skończy. W następnym CLO i tak przez kilka miesięcy. Ja już chcę, żeby coś się działo.
                                  • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 10:15
                                    wuika ja tez mam wszelkie skutki uboczne jakie mogą wystąpić. po wszystkich hormonach czuje sie fatalnie. Aktualnie biore podwójne dawki luteiny, duphastonu i steryd encorton. To dopiero są jazdy. Siedze w pracy i mam takie mdłości, ze ledwo żyje. Ale mus to mus. Damy rade. Jak masz kase to pogadaj z lekarzem, zeby zmienił CLO na Femare, po niej dużo lepiej sie czułam i miałam ładniejsze endometrium.
                                    • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 10:33
                                      CLO znosiłam jako tako - tylko bóle brzucha, które przy moim PCO są po prostu normą, co chwilę mnie coś tam kłuje, pobolewa, ciągnie, etc. Ale luteina - horror uncertain Bo żeby mnie coś bolało, to ok (no dobra, przyzwyczaiłam się, że me części kobiece nie są bezproblemowe i po prostu co chwilę coś czuję), ale te depresyjki - za cholerę nie przewidzisz. Ostatnio zamiast wylądować w łóżku, to siedziałam i ryczałam, ale z jakiego powodu - chciałabym wiedzieć. Zrobiło mi się smutno (nie wiem, dlaczego) i klops.
                                      Czy CLO i ten drugi lek różnią się skutecznością, czy schematem działania? Czy po prostu jedno powoduje skutki takie, a drugi owakie (bądź mniejsze). Cenowo wychodzi to jak? 1000zł za cykl? wink
                                      • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 13:37
                                        wuika, ja zazwyczaj do stymulacji 1 cyklu potrzebowałam 10 tabletek ( to ok 120 - 130 zl). Jednak nie wszystkie apteki rozdzielają i sprzedają na listki. Wtedy całe opakowanie kosztuje coś koło 350 - 370 zł. Do tego zawsze dochodzi Ovitrelle albo pregnyl i robi sie spora sumka uncertain
                                        Ostatnio miałam pierwszy raz stymulacje mieszana ( CLO z Femara) i miałam 4 ładne pecherzyki.
                                        • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 13:46
                                          100 zeta za cykl nie jest jeszcze ceną z kosmosu, pogadam z lekarką co sądzi o tych lekach przy najbliższym monitoringu.
                                          • nowi-jka Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 14:43
                                            czytam cie wuika i robi mi sie głupio ze narzekałam ze nie moge zajsc w ciaze. Rany to jakies koszmary są przezywac to wszystko.
                                            no i chyba musze byc bardziej tolerancyjna dla kobiet otyłych.
                                            Tzn nie chce zeby zle zabrzmiało bo nawet nie wiem jak wygladasz ale jak widze gruba dziewczyne to sie zastanawiam dlaczego sie nie odchudzi.
                                            A moze po prostu od lat stara sie o dzidzie i hormony robia swoje.
                                            • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 14:57
                                              wuika no niby nie jest smile ale jak zsumujesz 120 zł Femara + 120 zł monitoring + 70 zł Ovitrelle + 80 zł dojazdy do kliniki + 80 zł duphaston + 10 zł luteina + 10 zł Encorton/ew. Acard = prawie 500 zł A do tego jeszcze jakies witaminki z kwasem foliowym i cena za cykl wcale nie wychodzi tanio. Dawniej liczyłam, teraz przestałam, zeby sie nie denerwować wink
                                              • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 15:58
                                                To u mnie nie wychodzi tak strasznie, bo tylko clo + monitoringi. Jakbym miała tyle wydatków, to pewnie bym się zastanawiała, albo liczyła, albo coś.
                                                • czarnykopciuszek Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 16:18
                                                  Jak Was czytam, to mi wstyd, że jestem taka niecierpliwa. Tyle dziewczyn stara się po wiele lat i z takim poświęceniem, na które nie wiem czy bym się zdobyła.

Az za Twoją radą udałam się do kliniki. Na razie "zapoznawczo" wink Chcę tam wysłać męża na badania. W każdym razie co lekarz to opinia. Usłyszałam, żeby się nie przejmować wiekiem, odpuścić sobie starania i poczekać co przyniesie życie. Zatem póki co nie wpisuję się na listę, by się nie nakręcać i nie starać. Będę podczytywać smile
                                                  • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 20:41
                                                    Styczeń się kończy i mamy widzę kolejne chętne do wpisywania. W sumie mi przykro dziewczyny, że spadłyście ze stycznia sad
                                                    Ale w kupie raźniej smile
                                            • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 15:54
                                              Wiesz, ja się odchudziłam (zalecenie ginekolog) - w zeszłym roku przy dwóch rzutach diety (każdy po miesiąc - półtora) i zeszłam w dół o 8 kg. Fajnie, tylko przy jazdach hormonalnych przez ostatnie dwa tygodnie (bo po świętach było tylko +0.5 do +1.0 wink ) (w tym jeden znowu na diecie) podskoczyło znowu o 3. Bosko po prostu. Najgorsze jest to, że wiem, że nadwaga wzmaga złe funkcjonowanie organizmu i to się nakręca, ale nie jestem w stanie non-stop jeść samych białek. Tłuszcze, wiadomo, tuczą, cokolwiek z cukrów przy PCO i takich średnich wynikach, jeśli chodzi o tolerancję cukrów - znowu waga w górę. Przy mocnym pilnowaniu w miarę normalnego jedzenia jakoś jestem w stanie utrzymać wagę, ze wskazaniem na jakoś suspicious Dochodzi podejrzenie, że jeszcze jest coś z tarczycą (na dniach odbieram wyniki, a potem znowu lekarz). Generalnie, jak nie jedno, to drugie. Jakoś nie wierzę, że w najbliższym czasie się uda, choć nie umiem sobie powiedzieć, że się nie staram i teraz mam spokój. Popieprzone to wszystko i tyle.
                                              • bbbooommm Lista, 28.01 28.01.11, 20:57
                                                musso4 11cs..................................................................23.02
                                                ania_1303 2cs.................................................................27.02
                                                i.agunia 3 cs.....................................................................27.02
                                                • bbbooommm Re: Lista, 28.01 28.01.11, 20:58
                                                  m2300 9cs......................................................................02.02
                                                  xgosiulenkax....................................................................08.02
                                                  zabkaa24 6cs................................................................14.02
                                                  fiore2 11cs.....................................................................14.02
                                                  az-82 ...........................................................................19.02
                                                  emlu5 cs.......................................................................23.02
                                                  musso4 11cs.................................................................23.02
                                                  ania_1303 2cs................................................................27.02
                                                  i.agunia 3 cs...................................................................27.02
                                                  • bbbooommm Re: Lista, 28.01 28.01.11, 21:01
                                                    fiore2 11cs.....................................................................14.02
                                                    ania_1303 2cs..............................................................27.02
                                                    i.agunia 3 cs..................................................................27.02
                                                  • bbbooommm Re: Lista, 28.01 28.01.11, 21:03
                                                    CZemu ta lista mi się tak rozłazi? Na podglądzie jest normalna. Może jakiegoś wirusa mam w komputerze. Poprawcie kto może.
                                                  • martusik78 Re: Lista, 28.01 28.01.11, 22:00
                                                    brakowało mnie więc poprawiamsmile

m2300 9cs......................................................................02.02
                                                    yasmin17 15cs.................................................................02.02.
                                                    justys277 4cs...................................................................05.02
                                                    witaska 4cs......................................................................07.02
                                                    chiyo28 ...........................................................................08.02
                                                    xgosiulenkax.....................................................................08.02
                                                    bbbooommm 6cs..............................................................10.02
                                                    lwiczka99 1cs ……………………………………….........................10.02
                                                    aadventure 5cs.................................................................17.02
                                                    takajakwy 8cs..................................................................19.02.
                                                    martusik78 17cs..............................................................22.02
                                                    ania_1303 2cs................................................................27.02
                                                    i.agunia 3 cs..................................................................27.02
                            • szpaczek2702 Re: Lutowe testowanie:)) 28.01.11, 22:38
                              oj strasznie strasznie
                              na razie mierzę temp i ani nie jest nisko żeby już stracić nadzieję
                              ani wysoko żeby spokojnie czekać na test...
                              ech

ja mam plan, że jeżeli temp nie spadnie do niedzieli
                              to rano w niedzielę testuję
                              będę miała cały dzień na przetrawienie wyników testu

mam kupione te testy bardziej czułe

martwię się jaka jutro rano będzie temp
                              bo brzusio mnie nie fajnie pobolewa
                              do tego z powodu schizy ciążowej
                              w kółko mi się odbija
                              jem powoli i w ogóle
                              ale to nie działa i mam tak od kilku dni...
                              ale jak dostanę okresu to na pewno przejdzie od razu
                              już się do tego się przyzwyczaiłam że mój mózg lubi mi pokazać czasami środkowy palec...
                              • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 29.01.11, 01:01
                                Wiesz, w tym cyklu tydzień po nieudanej owulacji już wiedziałam, że cały cykl jest do chrzanu, co nie zmienia tego, że skoro nauczyłam się wsłuchiwać w organizm, to go słucham. I mogę powiedzieć tyle: jak się chce, to się człowiek każdego objawu dopatrzy, choćby nie miał do tego najmniejszych podstaw. Już się nauczyłam, że to, że wydaje mi się, że akurat teraz brzuch boli inaczej, albo jestem zmęczona inaczej, albo ciśnienie leci w nietypowy sposób, to w ogóle do niczego się nie sprowadza. Mam nadzieję już nie schizować aż tak.

Ale ale - w końcu przyszedł okres, dopiero się rozkręca, ale wreszcie. Zaszaleję i poproszę o wpisanie mnie na listę - pewnie pod koniec miesiąca, jeśli w ogóle nie spadnę na marzec. 12cs się rozpoczyna.
                                • xgosiulenkax Re: Lutowe testowanie:)) 29.01.11, 09:56
                                  witajcie, przypominam sobie jak jakis rok temu po któryms juz cyklu starań zaczełam popadac w taka schize ze ja co miesiac bylam w ciazy mialam mdłosci chciało mi sie siusiac spac i wogole chodzilam jak zaostrzona igla wydalam fortune na testy które o wiele za wczesnie zuzywalam po czym przychodziła @ i wszystko zaczynało wracac do normy. na szczęście juz tak sie nie dzieje. wspomne jeszcze ze przytylam 20 kg w pol roku bo przeciez mi sie tak bardzo chcialo jesc. wazylam 95 kg kiedy moj mąz stwierdzil ze jak teraz zajde to bede wazyc ze 120 kg wiec przestalam myslec o dziecku tylko o diecie i teraz znow waze 70 cm i znow mysle o dziecku. zastanawiem sie czy za pare dni znow bede myslec o moich objawach. pozdrawiam was przyszłe mamuski.
                              • szpaczek2702 Re: Lutowe testowanie:)) 29.01.11, 11:57
                                ja doszłam do wniosku, że schizę trzeba przeżyć i zaakceptować...
                                chyba nie ma nic gorszego niż udawanie że się nic nie czuję....

niestety to nie działa tak, że mówisz sobie że to tylko Ci się wydaje i przechodzi...

no ale z niektórymi schizami trzeba uważać, żeby nie popaść w przesadę big_grin

ja na schizy przed @ staram się więcej pracować big_grin
                                • magi710 Re: Lutowe testowanie:)) 29.01.11, 12:59
                                  Cześć dziewczyny
                                  Postanowiłam wrócić do Was. W styczniu jednak się nie udało, a już myślałam że się uda. Dostałam okres 38dc, dziwne. Ale może podróż miała wpływ na przesunięcie mojego okresu, bo testy robiłam i ciąży nie pokazywały. To będzie mój 5cs, a testować będę ok.26.02, stasznie mam nie regularne okresy, więc trudno mi się wcelowaćwink Będziemy strzelać na chybił trafiłwink może się uda.
                                  Trzymam kciuki za wszystkie staraczki
    • kiecha3 Re: Lutowe testowanie:)) 29.01.11, 17:53
      to i ja się nieśmiało dopiszę....
      testowanie 11 luty.... ciekawe... wink
      • 1osiolek a może odpuścić sobie te listy? 29.01.11, 20:18
        Dziewczyny!

Proponuję na miesiąc a najlepiej na 2 lub 3 zawiesić działalność list, nie zaglądać na forum, nie nakręcać się. Oczywiście ja tylko proponuję.

Sama od października zapisywałam się na listy, czytałam forum ciągle, liczyłam dni, nakręcałam się bez sensu... w końcu powiedziałam DOŚĆ - w styczniu się nie zapisałam, nie czytałam, żyłam z kalendarzem w ręku i..... są dwie kreski, prawidłowo rosnąca beta potwierdziła dziś ciążę.

Być może to zbieg okoliczności, a być może wreszcie wyluzowałam i organizm po prostu zaskoczył smile
        Proszę, nie odbierajcie moich słów źle - nie mam nic przeciw listom i forum, ale może warto zrobić sobie przerwę?
        Trzymam za wszystkie kciuki!
        • chiyo28 Re: a może odpuścić sobie te listy? 29.01.11, 20:24
          osiołek nie każdy potrafi tak wyluzować jak Ty wink ja przez pewien czas sie tez nie zapisywałam na liste i od tego w ciąże nie zaszłam. jak widać nie na wszystkich to działa.
          • martusik78 Re: a może odpuścić sobie te listy? 30.01.11, 10:13
            ja przez liste się nie nakręcam bardziej. to raczej dla mnie jak zabawa, patrzeć komu się udało a z kim nadal będę walczyć.
            styczen wygląda imponująco, oby luty był jeszcze lepszysmile
            • leesha Dołączam niestety 30.01.11, 20:17
              rzutem na taśmę.
              10 cs i testowanie 28 lutego.
              Powiem wam, że w piątek kładłam się spać z cichutką nadzieją, że się udało.
              W sobotę rano poleciałam do łazienki w wiadomym celu, ale testu nie zdążyłam użyć.
              Jest mi cholernie przykro i smutno.
              Zaczęłam przyjmować Euthyrox.
              • musso4 Re: Dołączam niestety 31.01.11, 09:19
                Leesha witam ponownie w lutym na wątku, jeśli mogę spytać, to starasz się o pierwsze dziecko czy kolejnesmile zapisałam sie pierwszy raz w listopadzie i dopiero teraz kojarzę niektóre osoby po nickusmile
                • leesha Re: Dołączam niestety 31.01.11, 09:46
                  Ja też zaczęłam przygodę z listami od listopadasmile.
                  Staramy się o trzeciego malucha, trzecia ciąża poroniona rok temusad.
                  Statystycznie powinnam być już w ciąży, ale statystyka się nie sprawdza.
                  • wuika Re: Dołączam niestety 31.01.11, 10:03
                    Statystyki są do kitu suspicious Mija ponad rok od początku starań, a ja mam dopiero 12 cykl (wiwat mój porąbany organizm!). Powinnam dawno być w ciąży, a tu zonk. Teraz podwójne CLO, może się uda smile
                    • az-82 Re: Dołączam niestety 31.01.11, 10:10
                      Ja się zapisałam gdzieś w październiku, ponad rok temu, jak zaczęłam się zbyt mocno dołować tym, że nie wychodzi. Teraz już się nie dołuję. Przyzwyczaiłam się. To nie znaczy że mniej chcę zajść. Tylko, że biorę pod uwagę już też inne możliwości. Jeśli nie zajdę w ciążę, to nie, nie będę mieć dziecka biologicznego, będę się starać o adopcję. Za jakiś czas będę mieć dziecko w ten czy inny sposób.
                      A statystyki mówią tylko o średniej, ewentualnie odchylenie itp, ale nie każdy mieści się w tej wypukłej części...
                      Ostatnio słyszałam o parze, gdzieś tu na moim osiedlu, którzy po 14 latach, jak już dawno przestali się starać, bo mają dwójkę adoptowanych dzieci, zaszli w ciążę i już się dziecko urodziło i jest zdrowe.
                      Więc wszystko jest możliwe, niezależnie od statystyk.
                      • musso4 Re: Dołączam niestety 31.01.11, 10:55
                        też pisałam kiedyś o dziewczynie co zaszła w ciążę po 14 latach, jak pomyśleli o adopcji, to któraś dziewczyna napisała, że nie ma zamiaru tyle czekać smile
                        nadzieji nie tracęsmile w pierwszą ciążę zaszłam po roku, a u mnie to około 14 cyklismile
                  • musso4 Re: Dołączam niestety 31.01.11, 10:06
                    współczuję z powodu stratysad ja teoretycznie to też już powinnam być w ciążysmile he he ale praktyka to co innego, dlatego zaczęłam starania jak córcia skończyła pół rokusmile i nadal czekam, mam nadzieję, że już niedługosmile
                    • leesha Re: 31.01.11, 10:18
                      No to podziwiać, podziwiać koleżankę Musso za zdrowe podejściewink.

Czy po prawie roku nie tracicie nadziei?

To jest naprawdę sztuka zajść w ciążęwink.
                      • leesha Re: 31.01.11, 10:21
                        Oczywiście wiem, że są wśród nas dziewczyny, które starają się dłużej, ale większości udaje się zajść do pół roku starań.
                        • musso4 Re: 31.01.11, 11:05
                          jeszcze wam się przyznam, że zawsze chciałam mieć tylko jedno dziecko nawet jak już byłam w ciaży, ale jak urodziłam to od razu chciałam następnesmile a te pół roku przerwy to żeby organizm odpocząłsmile w razie jakby udało się od razu, marzycielkasmile
                          • krzysiowa_mama lista 31.01.11, 12:47
                            Witam Was serdecznie! smile
                            Od razu proszę o dopisanie na listę - 3 cs, testowanie 24.02
                            Chyba wreszcie uregulowały mi się zwariowane cykle - wypada 26 dni smile.
    • domena70 Re: Lutowe testowanie:)) 31.01.11, 14:35
      Witam, jestem tu nowa i tak się zastanawiam czy dobrze trafiłam. W lutym 2010 straciłam dzidziusiasad. Od tego czasu staramy się z mężem o następnego, ale jak dotąd to nic z tego. Co miesiąc łudzę się, że a nuż tym razem, Teraz czeka mnie kolejny test w lutym. Mam taki problem, że moje cykle są co pięćdziesiąt pare dni i jestem teraz na duphaston'ie - dzięki niemu mam cykle co 27 dni. Wczoraj wystąpiło u mnie małe plamienie, a raczej zabarwiony na różowy/brązowy śluz. Jestem już kilka dni po owulacji i oczywiście ostro "pracowaliśmy" z mężem podczas niej. Czy jest możliwe, że jest to plamienie implantacyjne i czy mogę zacząć znów się łudzić, że w tym roku walentynki będą szczęśliwe:0?
      • krzysiowa_mama Re: Lutowe testowanie:)) 31.01.11, 14:39
        Czy owulację miałaś potwierdzoną monitoringiem?
        • domena70 Re: Lutowe testowanie:)) 31.01.11, 14:48
          niestety nie, bo moja ginekolog stwierdziła, że na razie to trzeba te cykle uregulować, by się zabrać za zachodzenie w ciąże
          • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 31.01.11, 17:20
            domena, no niestety na tej podstawie nikt Ci nie powie, czy zaciazyłaś. Mozemy tylko kciuki potrzymać, żeby sie udało smile
            • tylkolondon w którym dniu cyklu testujecie??? 31.01.11, 18:25
              jak w tytule: w którym dniu cyklu testujecie?
              czy robicie test w dniu spodziewanej @ czy czekacie jakiś czas?
              jakiej czułości testy 25 jednostek? czy te czulsze???? 10 jednostek????
              • wuika Re: w którym dniu cyklu testujecie??? 31.01.11, 18:48
                Dc trudno powiedzieć, bo cykle są różne. Jak ktoś ma owulację w okolicach 10dc, to testuje w momencie, kiedy ja ledwo po owulacji jestem (czasami i tak bywa big_grin). Najlepiej oczywiście testować w dniu spodziewanej miesiączki, czasem test wyjdzie wcześniej, czasem nie.
            • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 31.01.11, 19:07
              ciekawe czy dziewczyny z 2 lutego już nerwowo tupią nóżkami smile no i czy faktycznie wytrzymają do 2, bo z tyn to raczej różnie bywa, haha
              ja jestem tak pewna jakoś, że nic z tego, że nawet testu nie mam w pogotowiu
              • i.agunia Re: Lutowe testowanie:)) 31.01.11, 20:46
                Dziewczyny wypiszcie mnie z 27 lutego. Ostatni test robiony w styczniu w 29dc ( a mam 28-32 cykle)wyszedł negatywny. Wszystko wskazywało, że dostanę @. w piatek nic, w sobotę nic wczoraj i dzisiaj nic. Zaczęłam się zastanawiać co się znowu spier.......iło. Kupiłam 2 godziny temu kolejny test bez przekonania i zrobiłam nie oczekując niczego pozytywnego. Wspomnę, że mierzyłam przez te dni temperaturkę i nie spadała, a dzisiaj czułam się fatalnie pół dnia przeleżałam. I co wyszło-DWIE CIEMNE KRECHY- smile smile smile- mężowi jak powiedziałam to myslał że żartuję.
                Teraz jest olbrzymi STRACH czy nie stracę trzeciej ciąży pod rząd.Strasznie się boję!! Jutro rano idę robić wszystkie badania i dzwonie do lekarza.
                • ania_1303 Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 06:30
                  Ależ wiadomość!!!!smile Super! Wielkie gratulacje!

• pepparkakor Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 07:01
                  i.agunia napisała:

> Dziewczyny wypiszcie mnie z 27 lutego. Ostatni test robiony w styczniu w 29dc
                  > ( a mam 28-32 cykle)wyszedł negatywny. Wszystko wskazywało, że dostanę @. w pi
                  > atek nic, w sobotę nic wczoraj i dzisiaj nic. Zaczęłam się zastanawiać co się z
                  > nowu spier.......iło. Kupiłam 2 godziny temu kolejny test bez przekonania i zro
                  > biłam nie oczekując niczego pozytywnego. Wspomnę, że mierzyłam przez te dni tem
                  > peraturkę i nie spadała, a dzisiaj czułam się fatalnie pół dnia przeleżałam. I
                  > co wyszło-DWIE CIEMNE KRECHY- smile smile smile- mężowi jak powiedziałam to myslał że ża
                  > rtuję.
                  > Teraz jest olbrzymi STRACH czy nie stracę trzeciej ciąży pod rząd.Strasznie się
                  > boję!! Jutro rano idę robić wszystkie badania i dzwonie do lekarza.

Super! Serdecznie gratuluję i życzę żeby wszystko było ok!smile
                • kiecha3 Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 09:04
                  Ależ wiadomość!!! Z zapartym tchem czytałam... Gratulacje i spokoju życzę...
                • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 18:54
                  i.agunia - GRATULACJE!!!
                  Cudownych 9 miesięcy i dużo spokoju smile
    • yasmin17 Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 08:19
      witam serdecznie, ja mam testować 2 lutego, dzisiaj jest 30 dc , cykle 29-30 . @ jeszcze nie mam , ale juz zaczyna pobolewac mnie brzuch, tak więc pewnie znowu sie nie udało. To mój 15 cs i przestałam juz testować , po prostu czekam na @. Na początku starań , tez bardzo często testowałma przed terminem @ i doszukiwałam się się wszelkich możliwych objawów, ale teraz juz mi to przeszło i nie nakrecam się. Porobiłam wszystkie mozliwe badania i jest ok , mąz tak samo, może po prostu nie jest mi pisane 2 dziecko .
      • kiecha3 Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 09:07
        wiesz... taki ból niczego nie przesądza jeszcze wink
        a i tak ci zazdroszczę... masz tylko jeden dzień do testu.... a ja jestem dopiero w 20-tym dniu cyklu... testowanie w okolicach 11 lutego... ale czekania....
        choć może ten 11-ty okaże się miłym prezentem dla mojego męża.. to nasza rocznica.. hm.. to będzie już 12-ta...
        chciałabym dać mu na prezent nasze dziecko wink
        • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 15:49
          dziewczyny, ktore testuja miedzy 17 a 20 juz zaczelyscie staranka- kiedy konczycie? My w tym miesiacu dosc intensywnie rozpoczelismy starania. Jeszcze jakies 3 dni i pewnie bedzie juz po wszystkim wink mam nadzieje, ze....... ohhhhh jak bylo by cudownie smile a czy juz ktoras testowala ;> jak wyniki ??smile
          • tylkolondon Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 17:01
            ja testowałam....... zamiast poczekać do 3/02 czyli 28 dc, to testowałam dziś rano - 26dc i .......................................widać bardzo bladą kreseczkę................................................
            narazie nie mówię mężowi i boję sie mówić głośno że się udało, przecież poroniłam w grudniu. Następny test wykonam w piątek 04/02, żeby @ nie przyszła,
            a jak u was??????????????????
            • kiecha3 Re: Lutowe testowanie:)) 01.02.11, 17:48
              u mnie straszna huśtawka nastrojów... raz się cieszę, że może się udało, raz rozpaczam ze nic z tego...
              do tego jakieś dzisiaj dziwne plamienie wystąpiło... taki delikatnie różowy śluz... a tu dopiero 20dzień...
              i po co ja się w ogóle nakręcam..???
      • szpaczek2702 aktualizacja (dopisałam osoby z góry) 01.02.11, 21:20
        szpaczek2702 7cs .......................02.02 -
        m2300 9cs....................................02.02
        yasmin17 15cs.............................02.02
        tylkolondon 1cs...........................03.02
        kitalina 2cs....... ...........................04.02
        justys277 4cs................................05.02
        witaska 4cs...................................07.02
        chiyo28 ........................................08.02
        xgosiulenkax.................................08.02
        bbbooommm 6cs...........................10.02
        lwiczka99 1cs ……………….......10.02
        kiecha3 ..........................................11.02
        zabkaa24 6cs..................................14.02
        fiore2 11cs......................................14.02
        aadventure 5cs...............................17.02
        takajakwy 8cs................................19.02
        az-82 .............................................19.02
        martusik78 17cs.............................22.02
        emlu5 cs........................................23.02
        musso4 11cs..................................23.02
        krzysiowa_mama 3cs....................24.02
        magi710 5cs..................................26.02
        ania_1303 2cs................................27.02
        i.agunia 3 cs...................................27.02
        leesha 10 cs....................................28.02

• farfale lista 1 luty 01.02.11, 21:31
          i.agunia 2 cs...............................01.02smilesmilesmile
          m2300 9cs..................................02.02
          yasmin17 15cs............................02.02
          tylkolondon 1cs............................03.02
          kitalina 2cs....... ..........................04.02
          justys277 4cs..............................05.02
          witaska 4cs.................................07.02
          chiyo28 ......................................08.02
          bbbooommm 6cs..........................10.02
          lwiczka99 1cs ……….….................10.02
          kiecha3 ......................................11.02
          zabkaa24 6cs...............................14.02
          fiore2 11cs..................................14.02
          aadventure s...............................17.02
          takajakwycs................................19.02
          az-82 .........................................19.02
          martusi78 17cs.............................22.02
          emlu5 cs......................................23.02
          musso4 11cs................................23.02
          krzysiowa_mama 3cs.....................24.02
          magi710 5cs.................................26.02
          ania_1303 2cs...............................27.02
          leesha 10 cs..................................28.02
          • musso4 Re: lista 1 luty 01.02.11, 21:39
            patrzę na listę i widzę,że mało jest nas z dwucyfrowym licznikiem, większości udaje się dosyć szybko, no ale cóż nie wszyscy mają tak dobrzesmile
            • justys277 Re: lista 1 luty 01.02.11, 22:04
              dla mnie dziewczyny wielki -
              bylam dzis u gin zrobila usg i ani sladu ciazy wiec kolejne rozczarowanie , brak cudu
              dostalam Clo dalej mam jesc castagnus i bromergon zobaczymy aha i powiedziala ze jakies takie policystyczne sie robia te jajniki
              tak ze mnie zalamala jak slysze policystyczne jajniki czyli marne szanse crying
              wredziocha juz sie zbliza czuje bol
              • justys277 Re: lista 1 luty 01.02.11, 22:05
                i.agunia 2 cs...............................01.02smilesmilesmile
                justys277 4cs..............................05.02 -
                takajakwycs................................19.02
                • takajakwy Re: lista 1 luty 01.02.11, 22:10
                  i.agunia 2 cs...............................01.02 smile smile smile
                  takajakwy 8cs..............................19.02
              • witaska Re: lista 1 luty 01.02.11, 22:25
                szpaczek2702 i justys277 - przykro mi bardzo
                • ania_1303 Re: lista 1 luty 02.02.11, 06:11
                  Już samo patrzenie na tę listę jest dość stresujące. Bo z jednej strony znowu nadzieja, z drugiej - świadomość tego, że w gruncie rzeczy guzik mamy wpływ na to czy się uda czy nie... I jakieś takie głupie napięcie rośnie...

Ja mam jeszcze sporo czasu do testowania; dopiero @ się kończysmile Ale boję się popaść w paranoję zeszłego miesiąca. Nie wiem jak Wy, dziewczyny z wieloma miesiącami starań, dajecie psychicznie radę....

No nic, trzeba robić swoje. Kochane, tym, które już szczęśliwe - serdecznie gratuluję! Za pozostałe - trzymam mocno kciuki. I życzę, abyśmy się w marcu spotkały na innym forumsmile))
                  • martusik78 Re: lista 1 luty 02.02.11, 08:00
                    a mnie się katar przyplątałsad
                    gratuluję pierwszej uśmiechniętejsmile, łączę się w bólu z minusikamisad

ania, po jakimś czasie człowiek się lekko uodparnia i walczy dalej.
                    Ja już nie mam takich schiz jakie miałam jeszcze z 10 cykli temu. walczę, badam sie, zażywam leki i dalej walczę
                  • musso4 Re: lista 1 luty 02.02.11, 09:29
                    u mnie nie jest tak źle, po pierwsze mam już córkę, jak zaczęliśmy się o nią starać to równo po roku zaskoczyłam , więc nawet nie zdążyłam zrobić żadnych badań w tym kierunku, no bo niby do roku to normalka, a teraz też bym chciała szybciej, ale czekam spokojnie do roku u mnie to bedzie jakieś 14 cykli i potem mam zamiar wybrać się do lekarza, a może jestem już za stara na dzieci, trzeba sie było brać jak człowiek był młodszy, tylko wtedy nie było z kimsmile he he
                    • az-82 Re: lista 1 luty 02.02.11, 10:00
                      Musso, to tak już jest, najpierw jest człowiek za młody, nie ma z kim, nie ma warunków itp., a potem nagle jak chce to się okazuje że za stary.
                      Też mam takie myśli, że może trzeba było wcześniej, ale kto mógł wtedy wiedzieć. Poza tym, dużo lasek zachodzi później, niektóre tuż przed 40 i facetów mają starszych niż mój, niektórzy panowie i po 70 dzieci robią, co uważam jest totalnym brakiem odpowiedzialności. I jak myślę o takich przypadkach to się tylko denerwuję niepotrzebnie.
              • wuika Re: lista 1 luty 02.02.11, 08:32
                Ej, ale nawet PCO niczego nie przekreślają. Ja przy PCO zaszłam naturalnie w ciążę (nie utrzymała się, ale to nie wina PCO raczej).
                • chiyo28 Re: lista 1 luty 02.02.11, 09:14
                  jak patrze na fora to z PCO duzo łatwiej sie zachodzi niz z innymi problemami. Wystarczy CLO, albo inny wspomagacz i laski od razu zaskakują wink
                  • wuika Re: lista 1 luty 02.02.11, 10:09
                    Aha suspicious Wkurzaj mnie dalej, moja droga wink
            • wuika Re: lista 1 luty 02.02.11, 08:31
              Mnie nie wpisano na listę, a 12cd leci. Może i lepiej - co się będę stresować widokiem suspicious
              • leesha LISTA 02.02.2010 02.02.11, 10:19
                wuika 12 cs...................................28.02
                • leesha oczywiście LISTA 02.02.2011! 02.02.11, 10:21
                  cały czas w zeszłym roku tkwię
              • leesha Wuika 02.02.11, 10:20
                A niech tam, umieściłam Cię w doborowym towarzystwie, znaczy koło siebiewinkwink
                • fiore2 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 10:42
                  u mnie juz po staraniach. i dobrze bo jakaś zaraza się do mnie przyplątała. Głowa pęka, gardło boli, jak tu do pracy iść. Nie mam siły się z łóżka zwlec sad Coś sobie późno to testowanie wpisałam w tym miesiącu, myślę że koło 11go powinno być. Ale jak znam życie znów nie zdążę zatestować, przez te 10 miesięcy starań zrobiłam tylko 1 test. Mam już skierowanie do szpitala na hsg, wybieram się w tym miesiącu - no chyba, że się cud zdarzy.
                • wuika Re: Wuika 02.02.11, 10:44
                  Dziękuję Ci, o dobra kobieto!
                  • takajakwy Re: Wuika 02.02.11, 10:57
                    malo nas w tym miesiacu, a i miesiac krotki smile wiecie zanim zaczely sie staranka to jakos tak wszystko na luzie bralam. zaczelam mierzyc temp, (ale i tak nic mi tam nie wychodzi) lykalam wiesiolek, kupilam testy owu, a teraz zaczynam sie stresowac, ze jak sie nie uda.... robie juz wszystko co sie da mam nadzieje, ze w koncu Bog i Naszych próśb wyslucha.......
                  • nowi-jka Re: Wuika 03.02.11, 10:48
                    trzymam kciuki za ciebie
                    To juz rok mija, ale leci
                    Z osob które zaczynaly ze mna starania chyba tylko ty zostałaś.
                    Mi dzis zaczyna sie 20tc wiec sle fluidy z całych sił
                    • wuika Re: Wuika 03.02.11, 11:27
                      Rok minął kilka tygodni temu (dłuższe cykle). Dzięki za fluidy! W tym miesiącu podwójne CLO i mam mega zawzięcie, żeby się udało smile
    • yasmin17 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 10:50
      31dc @ - 2 brak , nie nakręcam sie , ale cykle mam zazwyczaj 29-30 dni , raz tylko było 32. Temperatura 37, 3, aż boje się myślec co to znaczy. Jutro zrobię test.
      • leesha Yasmin 02.02.11, 11:12
        Trzymam kciuki!
        Dasz mi nadzieję na przyszłośćwink.
        Kiedy robisz test?
        • witaska Re: Yasmin 02.02.11, 11:19
          Oj ale byłoby cudnie zobaczyć uśmiech przy 15cs smile Strasznie trzymam kciuki!!
    • ugs Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 11:18
      Witajcie Dziewczyny,
      Dawno nie pisałam, ale czytam wszystko cały czas.
      Ostatni styczniowy cykl na CLO i LUTEINIE oczywiście nie udany, mimo że na usg były 2 piękne pęcherzyki, owulacja też, no ale jak zawsze potem NIC. W tym cyklu też biorę CLO i dziś na monitoring.
      Dopiszcie mnie do listy, testowanie 18/02, cykl... nie będę nawet podawać żeby się nie dołować, na pewno dwudziesty któryś...
      yasmin17, widzę że już długo się starasz, w związku z tym szczególnie mocno 3-mam kciuki za pozytywny wynik testu smile
    • yasmin17 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 11:42
      nie wytrzymałam , zrobiłam przed chwilą i nic , nie ma nawet cienia drugiej kreski sad co prawda nie zrobiłam z porannego moczu , ale już wiem , że znowu sie nie udalo. Pewnie owulacja sie przesunęła i cykl mi się wydłużył, znowu niepotrzebnie się nkkręciłam, a przeczytałam już całe forum październikowych mam sad
      • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 12:13
        yasmin, moze jeszcze nie wszystko stracone, tempke masz wysoką.
      • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 12:22
        ja też się nakręcam jak zbliża sie termin @ tzn przypominam sobiesmile bo tak na co dzień staram się nie myśleć, zresztą nie wiem kiedy mam owu, zawsze myslałam, że w połowie cyklu, ale jak zaszłam w ciąże to się zdziwiłam , bo staranek nie było w okresie płodnym
        • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 13:30
          mi się wydawało, że się uspokoiłam i naprawdę się nie nakręcam. Ale to chyba taki pozorne, cała sobą krzyczę, że bym chciała i sprawdzam jaki byłby termin porodu. Muszę chyba się odciąć, ale jak. Nie wyobrażam sobie nie czytać forum i nie cieszyć się z dziewczynami na widok 2 kreseczek
          • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 13:38
            witaska- mam dokladnie tak samo, niby wszystko na luzie, ale teraz w trakcie staran boje sie, ze cos sie nie uda i chcialabym wszystko zrobic tak jak trzeba tylko czy wtedy sie uda ........
            • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 19:21
              Takajakwy - pytanie co to znaczy, wszystko jak trzeba? Żeby tak mieć receptę, nawet gorzką i trudną do zrobienia, ale żeby 100% zależało od nas? W sumie marzenia, ale też z drugiej strony natura sama lubi regulować pewne rzeczy. Trzeba zdać się na los
              • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 21:36
                mierze tempke, robie testy owu lykam wiesiolek i kochamy sie codziennie od 9 dc do 14 mam nadzieje, ze tym razem sie uda i zrobilismy ''wszystko jak trzeba'' wink reszte pozostawiam w rekach Boga
                • m2300 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 21:43
                  no i dostałam @ ;/.... ech...
                  • lwiczka99 Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 14:31
                    Ja też mam @ i przenoszę się na marzecsad
                    • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 17:04
                      Niestety uaktualniam i pozostaje mi marzec sad
                      Będę oczywiście podglądać, trzymam kciuki za wszystkie, ale zwłaszcza za chiyo28, zabkaa24, takajakwy, az-82, leesha i wuika!!! smile

witaska 4cs.................................07.02 -
                      madziara-j .................................07.02
                      lwiczka99 1cs ……….….................10.02 -
                      • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 18:09
                        Możecie mi wpisać przy okazji minusa. @ jeszcze nie ma, ale zrobiłam bete i jest mniej niz 1, wiec nie ma sie co łudzić sad Zmykam na marzec.
                      • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 19:48
                        Dzięki big_grin Dziś zaczął mnie mordować jajnik, wcześnie trochę, ale może to przez CLO. Starania więc odpalone na maxa, żadnego opieprzania się co drugi dzień wink
                        • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 21:29
                          chiyo28 - przykro mi sad

wuika - nie ma zmiłuj się smile
                          • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 22:47
                            No i całe szczęście wink 15dc mam monitoring (bardziej dla mojego spokoju, niż wartości diagnostycznej big_grin), ale jak wcześniej wystąpi skok, to się nie wybiorę. A teraz drogie kobietki idę spać, czas zbierać siły na jutro wink
                      • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 20:44
                        Ja też dziękuję witasko big_grin Przykro mi, że u Ciebie się nie udało sad( Ale mnie pewnie znów czeka rozczarowanie i spotkamy się na marcu. Od wczoraj (3 dzień fl) mam mega bóle brzucha jak na @, zawsze miałam około tydzień przed okresem, a teraz tuż po (domniemanej) owulacji uncertain Nie wiem, co jest grane, wzięłam 1 nospę i na kilka godzin przeszło, ale już znów się zaczyna a nie wiem, czy mogę tę nospę jeszcze wziąć w razie czego. Pewnie i tak nic z tego, ale w razie wu...
                        Trzymam też kciuki za pozostałe dziewczyny!!!
                • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 21:50
                  ja to intensywny seks przypłaciłam ostanio infekcją dróg moczowych, i jak się tu starać?
                  jak nie urok to sraczka smile
                  • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 22:04
                    wysikać się zawsze po, mniejsze prawdopodobieństwo infekcji
                    • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 22:42
                      dzięki smile też mnie tak lekarz poinstruował smile a ja grzecznie leżałam po smile
                      • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 02.02.11, 22:53
                        nie musisz biec od razu do wcsmile tylko wogóle, ja się tak kiedyś nabawiłam zapalenia pęcherza, bo mi się nie chciało wstać i iśćsmile
    • ugs Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 07:47
      No i z tego cyklu to chyba NIC nie będzie sad. Na wczorajszym usg nic nie było widać, lekarka sugerowała jeszcze jedną ewentualność, że może już było "po" bo było widać trochę płynu.
      Wczoraj był 11 dc, więc dziwne że mogłoby już być po wszystkim, tym bardziej, że brałam CLO.
      Mam znowu zbadać hormony tarczycy, bo może trzeba zwiększyć dawkę euthyroxu i w niedalekiej przyszłości pomyśleć o badaniu na insulinooporność, bo "coś" blokuje jajeczkowanie. Niby już przywykłam do tego, że się cały czas nie udaje, ale jakoś wczorajsza informacja mnie podłamała, mam wrażenie że ten stan się nigdy nie skończy sad
    • yasmin17 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 08:58
      Rano temperatura 36,6 a przed chwilą przyszła @ spózniona o 3 dni. Prosze o wpisanie minusa , a ja przenosze sie na marzec, jezli juz ktoś załozył ten wątek . zycze pozostałym testującym samych buziek na liście pozdrawiam.
      • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 09:03
        Yasmin, strasznie mi przykro sad
        Miałam wielką nadzieję, że ci się jednak uda tym razem. Będę dalej trzymać za ciebie kciuki. Trzymaj się!
        • chiyo28 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 09:43
          ugs chwilkę Cie nie było, myślałam, ze juz zaciazyłas smile co do owu, to całkiem mozliwe, ze miałas wczesniej. Ja przy stymulacji tez mam tak wczesnie.

yasmin przytulam, moze bedziesz miała prezent na dzien kobiet smile
      • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 09:55
        Yasmin - przytulaski sad
        Myślę, że do zobaczenia na marcowym, właśnie zaczęła mi spadać tempka
        • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 10:10
          dziewczyny, w koncu mam skok tempki z 35.9 na 36,6 czyli w ktorym dniu jest owu? bo ja to pojecia zielonego nie mam. robie testy, a test owu pokazal mi dwa dni temu juz sama nie wiem o co chodzi. dzisiaj jest moj 15 dc i z tego co widze to ostatnio mam cykle 29-30 dniowe.
          • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 10:21
            a czy plodny sluz moze byc lekko mleczny? bo od poniedzialku do teraz mialam taki jak bialko w jajku tylko, ze nie przezroczysty tylko lekko mleczny?
          • az-82 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 10:51
            Jeśli test owulacyjny ci wyszedł 2 dni temu, a dziś miałaś skok temperatury, to znaczy że wszystko ci prawidłowo wychodzi. Wczoraj pewnie miałaś owulację.
            • wuika Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 11:32
              No, wszystko się zgadza, jak masz takie cykle, to druga faza też będzie odpowiednio długa! Fajnie tak smile
            • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 16:10
              czyli jak tempka wzrasta to jest juz po owu? bo czytam na roznych stronach i wszedzie co innego pisza.
              • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 17:33
                Owulacja może być zarówno przed, w czasie jak i po skoku. Dlatego trzeba się starać kilka dni przed i po, i w sumie sam skok niewiele mówi, chodzi o wzrost temp.
                • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 19:19
                  to co w takim razie mowi wzrost temp??
                  • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 20:22
                    Zajrzyj np. na forum NPR, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania smile Bez sensu pisać to wszystko raz jeszcze, poza tym taka fragmentaryczna wiedza nic nie daje, lepiej poznać temat od podszewki, wtedy wszystko staje się jasne.
                    • izkad Re: Lutowe testowanie:)) 07.02.11, 14:17
                      Wzrost temp oznacza wzrost progesteronu. smile
                      • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 07.02.11, 16:02
                        Chyba nie o to chodziło, a o to, co ten wzrost progesteronu oznacza. Żeby mieć jakąś orientację trzeba poznać fizjologię całego cyklu.
      • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 15:34
        yasmin17 przykro mi, też nie lubię tego momentu jak przychodzi @ co miesiąc, mogłaby w końcu nie przyjść, niech spada na drzewasmile
    • leesha Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 15:48
      Przypomniałam sobie o lawendowym sposobie z wątku styczniowego.
      Parę dziewczyn myślało nad wypróbowaniem, ktoś się chyba pokusił.
      Czy są efektywink?
      • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 16:15
        Ja się pokusiłam, ale jeszcze nie wiem, jakie efekty, jestem tuż po owulacji. To, co zaobserwowałam, to w tym cyklu w ogóle nie czułam jajników w okolicach owu, co zawsze było bardzo intensywne, nie wiem, czy to wpływ tej lawendy ale wcześniej zawsze mocno je czułam. Szczerze mówiąc to nie bardzo jestem zadowolona z takiego stanu rzeczy, straciłam lekko orientację w cyklu wink Gdyby nie pomiar temp, nic bym nie wiedziała.
        Muszę też dodać, że mimo wszystko nie pokładam zbytnich nadziei w tym cyklu, bo kochaliśmy się rzadko, mąż był chory, ja trochę też podziębiona, i tak wyszło uncertain
      • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 16:16
        Oj trzeba by poczytać styczeń i wrócić, czy pokazał się uśmieszek przy którejś, która się zastanawiała, haha
        ja jakoś chyba mimo wszystko bardziej w ewentualną farmakologię liczę niż lawendę, ale wydaje się, że to wszystko zależy od stopnia zdesperowania
        być może za następne 10 cykli zmienię zdanie
        • takajakwy Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 16:31
          witaska-dobrze to ujelassmile
        • czarnykopciuszek Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 16:59
          Ja myślałam nad lawendą, ale póki co się nie zdecydowałam. I tak niespecjalnie mogę się w lutym starać, bo mi zdrowie dokucza i różne leki muszę brać sad Nie chcę ryzykować i potem mieć wyrzutów, że dziecku zaszkodziłam.
          Swoją drogą ciekawę czy którejś pomogło wink Odezwijcie się.
          • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 17:28
            A ten luty taki króciutki, że nie ma szans się załapać na jeszcze jedno wpisanie, mam na myśli oczywiście początkowe testowanie. Ciekawe czy marcowe już powstało, nie żebym chciała dołączyć smile
        • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 03.02.11, 17:31
          Ja tam zdesperowana nie jestem i spróbowałam, staram się dopiero 6 cykl wink
    • madziara-j Re: Lutowe testowanie:)) 04.02.11, 00:36
      dołączam się ... Ja czekam na .................................07.02 smile
      • kiecha3 lista ;) 04.02.11, 09:07
    • marteczka1311 Re: Lutowe testowanie:)) 04.02.11, 13:59
      Hej dziewczyny ja powinnam dostać dzisiaj @ wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test wyszedł negatyw pomyślałam , że poczekam i zrobię dopiero w sobotę rano... To było by moje 2 dziecko mam już córkę 2.5 letnią. Jestem zmęczona, źle sypiam, mam objawy jak przed @ twardy brzuch lekkie kłucia... Czekam do jutra smile
    • marteczka1311 Re: Lutowe testowanie:)) 05.02.11, 07:59
      I nic !!!!! zrobiłam dzisiaj z samego rana test i nie wiem co mam o tym myśleć booooo..... najpierw wyszły 2 kreski ta która ma oznaczać ciążę była z samego brzegu a po chwili rozmazała się i jak już wyszłam z łazienki z tym testem nic nie było widać uncertain hmmm
      • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 05.02.11, 09:13
        czekaćsmile albo @ przyjdzie albo zrobisz test za kilka dnismile
        • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 05.02.11, 09:59
          No właśnie, czekać, niestety czy stety smile
          To w sumie taki fajny ten moment czekania - można też na to tak spojrzeć, ja w każdym razie szukam plusów smile
          Jeszcze nie jest się rozczarowanym ale nie ma się tak ogromnej nadziei bo w końcu czeka się raptem chwilkę
          Ja tak sobie to tłumaczę, mnie chyba wtedy łatwiej smile
          Trzymam kciuki za Was baby!!
          • xgosiulenkax Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 09:44
            witajcie, moje tesryowanie mialo byc 8 lutego ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja ze dzis przyjdzie @ wiec chyba musze wpisac sie na marzec. jeszcze mnie nie wykreslajcie moze jakis cud? pozdrawiam wszytskie
      • marteczka1311 Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 10:52
        Cześć dziewczyny dzisiaj zrobiłam kolejny test tym razem strumieniowy. Ledwo bo ledwo ale widać kreseczkę smile Ale tak jak mówię jest bardzo słabiutka. Objawy @ przeszły zrobię test za ok tydzień zobaczymy czy kreseczka będzie wyraźna - a powinna być. Pozdrawiam wszystkie oczekujące ( tak naprawdę sama nie wiem czy mam uznać , że jestem w ciąży czy raczej nadal czekać na @) ehhh
        • bbbooommm Re: Lutowe testowanie:)) 06.02.11, 21:57
          Dla mnie też -. Niestety dziś przyszła @ sad
          • musso4 Re: Lutowe testowanie:)) 07.02.11, 00:06
            znowu się minusy posypałysad ja na cud też nie liczę bo mój M coś niechętny ostatnio do igraszek, albo mu się nie chce, albo spiący, albo coś tam. Wasi też tak mają? i wcalę mu nie mówię, że trzeba czy coś w tym stylu. Staram się go zachęcić, a on ma zawsze jakiś wykrętsad
            • ania_1303 Re: Lutowe testowanie:)) 07.02.11, 06:03
              Rzeczywiście jakoś mało fortunnie zaczął się ten luty. O ile dobrze kojarzę, to tylko jedno powodzenie jak do tej pory, tak?
              Styczeń był jednak o niebo lepszy... No nic, zobaczymy...

U mnie dziś 11 dc i od dziś zaczynamy. Tak na wszelki wypadeksmile Właściwie czuję, że to nieco za wcześnie, ale może COŚ zaskoczy. Kto wie...wink
              Dziewczynki, pozdrawiam z samego rana i czekam na dobre wieści!
    • kiecha3 lista 07.02.11, 10:49
      yasmin17 15cs............................02.02 -
      marteczka1311 ...........................03.02 ????
      chiyo28 ......................................08.02 -
      • marteczka1311 nadal czekam 07.02.11, 15:32
        Jutro czyli we wtorek idę go ginekologa na wizytę zobaczymy co powie dzisiaj byłam ale jakaś głupia była powiedziała mi ze skoro mam nawet bladą kreseczkę to oznacza ze jestem w ciąży... Jutro zrobi mi USG zobaczymy.... smile
        • takajakwy Re: nadal czekam 07.02.11, 16:00
          ale lekarz moze jeszcze niczego nie widzieć, dlaczego niezrobilas bety?
          • marteczka1311 Re: nadal czekam 07.02.11, 16:37
            Nie zrobiłam bo szkoda mi kasy lekarz może nic nie widzieć ale może da mi skierowanie na bete zobaczymy jutro smile ja jestem dobrej myśli czuje sie tak samo jak byłam 3 lata temu w ciąży z moją córcią- będzie dobrze
            • madziara-j Re: nadal czekam 07.02.11, 18:06
              Ja nadal czekam mam dostać dziś , zazwyczaj mam regularne miesiączki. Ciekawość mnie zżera smile
      • kasahara Re: lista 08.02.11, 08:15
        Miałam się nie dopisywać, ale co tam:
        marteczka1311 ...........................03.02 ????
        kasahara 1cs...............................10.02
        Okres powinnam dostać dziś. Brzuch mnie boli tak, jak by miał się za chwilę pojawić. Trochę to jednak dziwne, bo u mnie najpierw pojawia sie krew, a później dopiero ból. No i jajnik mnie pobolewał zupełnie jak w pierwszej ciąży.
        Szczerze mówiąc psychicznie się bardziej nastawiam na kolejny cykl. W tym chyba nie jestem jeszcze gotowa. Zobaczymy jak będzie. Z pierwszym dzieckiem udało się w 2cs.
        Jeśli okres się dziś nie pojawi, to ide w czwartek na bete.
        • marteczka1311 Re: lista 08.02.11, 11:33
          No to chyba możecie mnie wykreślić sad dzisiaj od rana boli mnie brzuch i lędźwie. troszkę krwawię na delikatny róż. Już wiem, że dzidzia znowu nie miała siły aby zostać ze mną.... miałam iść do lekarza dzisiaj ale skoro troszkę krwawię myślę że nie ma sensu już... pięć dni przesunięcie miałam.
          • az-82 Re: lista 08.02.11, 11:36
            Nie rozumiem, dlaczego nie chcesz walczyć o uratowanie dziecka. Tym bardziej że masz wizytę ustaloną na dziś. Może jeszcze da się coś zrobić.
            • kiecha3 Re: lista 08.02.11, 12:01
              szczerze ja tez nie rozumiem....
              idź do tego lekarza, niech specjalista się wypowie...
          • zabkaa24 Re: lista 08.02.11, 13:18
            Przecież często mimo ciąży występuje krwawienie w terminie @, koniecznie idź do tego lekarza, to nie musi być nic groźnego ale w razie czego masz jeszcze szansę i tak zawalczyć o to dziecko!
            Powodzenia!
            • xgosiulenkax Re: lista 08.02.11, 15:30
              witajcie
              u mnie jeszcze nic nie ma. dzis jest 32 dc od dwóch dni pobolewa mnie brzuch tak jakby na @ ale jej nie ma. poczekam do jutra i kupie test jak do jutra nic sie nie pojawi to bede testowac. to czekanie mnie dobija. trzymajcie za mnie kciuki.
              • an_e_czka po hsg 08.02.11, 15:37
                Witam,
                jestem już po hsg wyszły nie drożne jajowody, ale learz który mnie prowadził i wykonywał badanie powiedział, że raczej nie sądzi żeby jajowody były niedrożne bo nie ma ku temu przesłanek. Myśli że w czasie podawania kontrasu nastąpił skurcz macicy który uniemożliwił dostanie się kontrastu do jajowdów. Mówi żeby jeszcze poczekać. Ja postanowiłam że jak jajowody okażą się niedrożne to rozpocznę przygotowania do in vitro. A teraz to już nie wiem co mam myśleć dam sobie jeszcze czas. W marcu minie rok jak się staramy.
                • zabkaa24 Re: po hsg 08.02.11, 17:04
                  A jakie byłyby przesłanki by myśleć, że jajowody są niedrożne? Przy niedrożnych robią się torbiele? Czy coś jeszcze innego? Czy jakoś widać to w obrazie cykli? Pytam w ciekawości, nie podważam opinii lekarza.
                  Powodzenia w dalszych staraniach w takim raziesmile
                  • an_e_czka Re: po hsg 08.02.11, 17:15
                    Coż lekarz wylkuczył raczej inne przyczyny. Cykle mam rególarne, wiec myślę ze badanie drożności to taka podstawowa diagnostyka. Jednak po tym wszystkim mam mętlik w głowie i nie wiem co myśleć. i co robić dalej. Na drugie badanie juz się chyba nie zdecyduje i na laparo też nie. Cóż troszkę mnie to przybija.
            • marteczka1311 Re: lista - po wizycie 08.02.11, 16:29
              witajcie dziewczyny, byłam u lekarza zrobił USG nic nie widział oprócz powiększonego jajowodu czy jajnika. Kazał nadal brać kwas foliowy i witaminki. Krwawienie mam małe jak na razie się nie powiększa. Kazał też zrobić bete dziś o 19.00 mam wyniki zobaczymy powiedział , że jak będzie rosła to znaczy ze za tydzien mam do niego isc na usg ale jak beta wyjdzie negatywna i krwawienie będzie nadal to jest jasne że albo było puste jajeczko, albo jest poza maciczna ciąża albo po prostu dzidzia nie zagnieździła się dobrze i nastąpiło poronienie sad czekam do ok 19.00 na wyniki dam znać sad
              • zabkaa24 Re: lista - po wizycie 08.02.11, 17:10
                Dobrze, że poszłaś do tego lekarza.
                Trzymam kciuki w takim razie, przytulam. Daj znać.
              • xgosiulenkax Re: lista - po wizycie 08.02.11, 17:11
                marteczka1311 trzymam kciuki!!!
                ja siedze w domu i srednio co 20 minut latam do łazienki i sprawdzam czy cos poleciało. za każdym razem jak tylko poczuje lekkie kłucie w podbrzuszu lub jaki kolwiek inny ból to latam i sprawdzam nawet sikam czesciej oszaleje.jeszcze moj M ma druga zmiane i wydzwania do mnie co godzine i pyta czy dostalam. boże daj mi cierpliwość i powód do radości!!!
              • marteczka1311 Re: lista - po wizycie 08.02.11, 21:18
                Witam ponownie dziewczyny. No niestety proszę o wstawienie obok mnie minusika na liście. Tym razem beta <0,1 niestety nie zostanę mamusią. Pozostałym oczekującym życzę szczęścia. Pozdrawiam wielka buźka kiss
                • zabkaa24 Re: lista - po wizycie 08.02.11, 21:59
                  Bardzo mi przykro kiss uda się następnym razem smile)
          • madziara-j Re: lista 08.02.11, 22:39
            Ja nadal nie dostałam miesiączki , jutro robię teścik zobaczymy co wyjdzie smile
            • ania_1303 Re: lista 09.02.11, 06:09
              Oj, marnie to "lutowe" wygląda..... Statystyka koszmarna. Niech ktoś w końcu przerwie tę złą passę!

U mnie 13 dc. Od 3 dni robię testy owulacyjne. Co prawda naczytałam się, że jakoś niekoniecznie się sprawdzają, ale zaszkodzić nie mogą, więc robięwink Wczoraj druga kreska była taka, że można by ją ewentualnie przyjąć jako ten sygnał na startwink
              Tak naprawdę to już od 2 dni działamy, ale zastanawiam się czy długo tak dam radętongue_out Taki seks na zawołanie męczy mnie niestety... Poza tym zero komfortu, bo starszy synek praktycznie obok.... Paranoja jakaś...
              No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Czekam na dobre wieści i zbieram się teraz do pracysmile Paaaaaa!
      • kiecha3 Re: lista 09.02.11, 08:16
        marteczka1311 ...........................03.02 -
        madziara-j .................................07.02 ?????
        kiecha3 ......................................11.02 -

dziś opadła tempka.. z ciąży u mnie nici.... szkoda... liczyłam na to...
        powiedzcie mi dziewczyny, jeśli budzę się często w nocy (nie mam pełnych 3 h przespanych) to czy temperatury są wiarygodne..??
        • kasahara Re: lista 09.02.11, 08:25
          U mnie nadal @ brak a brzuch pobolewa...
        • wuika Re: lista 09.02.11, 10:51
          To zależy wg. jakiej metody, na forum NPR są linki do metod, gdzie jest opisane, kiedy temp. są zakłócone. Ja wiem, że kiedy nie śpię za dobrze, to temp. mają różne zawirowania. Sprawdź jutro, może temp. wróci do wyższego poziomu? Jednokrotną niższą jeszcze bym się nie martwiła, może się przecież zdarzyć smile Poza tym - póki nie ma miesiączki, jest nadzieja.
          • xgosiulenkax Re: lista 09.02.11, 11:34
            witajcie

a u mnie brak @ to juz 33dc test oczywiscie negatywny i co ja mam o tym wszystkim myslec?? dodam jeszcz ze od wczoraj boli mnie okropnie głowa.
            • musso4 Re: lista 09.02.11, 12:02
              xgosiulenkax skoro test negatywny, to najprowdopodobniej @ się spóźni, obym się myliłasmile
          • kiecha3 Re: lista 09.02.11, 11:54
            u mnie to w ogóle żadna metoda nie jest stosowana.. kiedyś się przez chwile bawiłam a to, ale przestałam... w tym cyklu chciałam popatrzeć jak się podwyższone mają.. i już po owulacji (określonej na oko big_grin ) zaczęłam mierzyć temperaturę... ale od kilku dni śpię na wyrywki.. budzę się co kilka godzin... co prawda za każdym razem mierzę wtedy temperaturę.. ale to już w ogóle daje dziwny efekt..
            dzisiaj była wyjątkowo niska w porównaniu z poprzednimi...
            ale cycki to mnie bolą jak diabli już chyba z 10 dni... choć to u mnie jest dość normalne... może mam podwyższoną prolaktynę....
            • wuika Re: lista 09.02.11, 12:31
              To ja na Twoim miejscu - do jutra - uznała, że dzisiejsza była zaburzona. Jak jutro też będzie niska, to cóż. Jakby miała spaść przed okresem, to tak do dwóch dni pewnie okres wystąpi.
              • kiecha3 Re: lista 09.02.11, 12:34
                To by się zgadzałosad
                dziś 28 dzień, a ja mam zwykle cykle 30 dniowe ...
                Ale co tam, nie każdemu jest pisane.....
                • xgosiulenkax Re: lista 09.02.11, 15:17
                  no i jakas dziwna brązowa plama sie pojawiła. nie rozumiem tego mojego organizmu jakies rewolucje sobie urzadza, w kazdym razie zegnam sie z wami i witam z marcowymi powodzenia kochane.
                  • fiore2 Re: lista 09.02.11, 15:55
                    Beznadziejnie ten luty wygladasad
                    U mnie 27dc.Teoretycznie od 2 dni powinnam miec plamienia, bo mam zawsze 5-6 dni przed okresem. Ale w tym cyklu biore po raz pierwszy duphaston wiec pewnie dlatego plamien nie widac. Napiecie w jajnikach czuje i czekam co dalej nastapi.
                    • martusik78 Re: lista 09.02.11, 15:56
                      jak patrze na liste to trace nadzieje i już się na marzec chce zapisaćsad
                      • krzysiowa_mama Re: lista 09.02.11, 16:30
                        Spokojnie dziewczyny - słaba dotychczasowa statystyka zwiększa szanse dopiero testujących, no bo przecież ktoś musi w tą ciążę zajść w lutym, prawda? smile Ja dopiero czekam na płodne. W domu mini szpital: moi mężczyźni padli ofiarą panującego zapalenia oskrzeli. Teraz już wychodzimy na prostą, ale zeszły tydzień nieciekawy zupełnie.
                        Jutro urodziny mojego męża - będziemy świętować ! big_grin

Pozdrawiam Was i głowy do góry! Może to będzie jeszcze bardzo dobry miesiąc! smile
                        • takajakwy Re: lista 09.02.11, 16:33
                          ja juz chcialabym wiedziec, a tu jeszcze ponad tydzien sad
              • kiecha3 Re: lista 09.02.11, 18:21
                ostatnie trzy uznałam za zaburzone... bo to jakiś cyrk był w ogóle... ech.. czas czasem nie chce płynąc tak szybko jak by się chciało... a czasem zaiwania jak głupi... cóż zrobić... uzbroić się w cierpliwość.. aż boję się mieć nadzieję..
                • madziara-j Re: lista 09.02.11, 19:48
                  @ testy zrobione i 2 pozytywne big_grin dla pewności jutro wizyta u lekarza big_grin
                  • ania_1303 Re: lista 09.02.11, 20:09
                    Wreszcie!!!!!!!! Wreszcie jakaś super wiadomość!smile
                    Cieszę się bardzo i gratulujęsmile

Ja wciąż na etapie testów owulacyjnychsmile)) Dzisiaj druga krecha nie pozostawia wątpliwości, że COŚ jest na rzeczywink
                    Powiem Wam, że nigdy specjalnie tego typu obserwacje mnie nie interesowały. Teraz takie "wsłuchiwanie" się we własną fizjologię zaczyna mnie naprawdę mocno fascynować...
                    Zobaczymy z jakim efektemtongue_out
                  • kiecha3 Re: lista 09.02.11, 20:09
                    no!!
                    zła passa przerwana !!!
                    wielkie gratulacje!!!
                    • takajakwy Re: lista 09.02.11, 21:09
                      gratulacje, caly dzien czekalam na wiesci od Ciebiesmile super
                  • zabkaa24 Re: lista 09.02.11, 22:11
                    Super, gratulacje!!!!!smile
                    A tak z ciekawości - który to cykl? smile
                    Pozdrowienia i oby teraz się plusiki posypały jeden za drugim!
    • kiecha3 Re: Lutowe testowanie:)) 09.02.11, 21:59
      madziara-j .................................07.02 smile smile smile
      • kasahara Re: Lutowe testowanie:)) 09.02.11, 22:06
        Ojej, zniknęłam z listy. Wpisuję się więc ponownie. Zmieniam datę testowania na dziś. Nie wytrzymałam i zrobiłam bete. Dam znać, jaki wynik.
        kasahara 1cs................................09.02
        • kasahara Re: Lutowe testowanie:)) 09.02.11, 22:45
          Mam wynik bety. Wynika z niego, że jestem w ciąży smile Martwi mnie tylko, że beta trochę niska. Dzis jest 29 dc i wynik 36. W poprzedniej ciąży w 28 dc było aż 231.
          Powtórzę badanie w poniedziałek. Mam nadzieję, że będzie ok.
          kasahara 1cs................................09.02 smile smile smile
          • madziara-j Re: Lutowe testowanie:)) 09.02.11, 23:26
            Był to pierwszy cykl naszych starań a dzidziuś to będzie drugi. Mamy synka w marcu skończy 4 latka smile pozdrawiam i trzymam kciuki za resztę mamusiek !!!!!!
            • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 00:56
              No to tym bardziej gratulacje, że tak szybko się udało smile Zazdraszczam wink smile
              Spokojnej ciąży!!!
          • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 00:57
            I dla Ciebie gratulacje!!!smile Niska beta - może bliźniaki? big_grin
            • witaska Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 10:08
              Dziewczyny - WIELKIE DLA WAS GRATULACJE!!!!
              Super, teraz już samych uśmiechów życzę smile
              Oj ja także zazdroszczę takiego szybkiego zaciążenia!!
              • fiore2 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 10:18
                A u mnie minusa prosze wpisac. Brak slow normalnie sad
                • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 14:59
                  fiore2 dostałaś już okres czy zrobiłaś test?? Coś się zmieniło bo miałaś testować 14tego?
                  Pozdrawiamkiss
            • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 15:47
              Kasahara - przepraszam, pośpieszyłam się z tym wpisem, przy ciąży bliźniaczej beta bywa wyższa, coś mi się pomyliłosad Przepraszam najmocniej!
              Ale i tak nie powinnaś się martwić moim zdaniem, wynik jest ok, i jeszcze jedno - wiesz dokładnie, kiedy była owulacja? Może później, niż myślisz? smile
              Pozdrawiam!
              • kasahara Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 16:00
                Żabko, nie ma za co przepraszać. Nic sie nie stało. Co do owulacji, to pojęcia nie mam kiedy była. Może faktycznie później. Przy pierwszej ciąży była wcześniej - na usg ciąża wychodzila tydzień starsza niż z OM.
                Jak będzie tym razem - zobaczymy. Na drugą betę idę jednak jutro. Chcę miec spokojny weekend.
                Odezwę się, jak będę miec wynik.
                • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 16:04
                  Odezwij się koniecznie, trzymam kciuki!!!
                  • kasahara Re: Lutowe testowanie:)) 11.02.11, 20:44
                    Druga beta 112 smile Rośnie prawidłowo. Ufff...
                    • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 11.02.11, 21:04
                      Super, bardzo się cieszę i jeszcze raz gratulacje!!!!smile)))
                      • czarnykopciuszek Re: Lutowe testowanie:)) 12.02.11, 09:38
                        Wuika, Takajakwy, dzięki za słowa otuchy. Wierzę, że cuda się zdarzają, ale staram się nie nastawiać na zbyt wiele. Zobaczymy co powie lekarz.
                        Wuika czytałam, że do IUI musi być 10-20 ml.
      • kiecha3 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 14:27
        kasahara 1cs................................09.02 smile smile smile
        fiore2 11cs..................................14.02 -
        • fiore2 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 18:54
          zabkaa24, zaczelo sie plamienie. czyli jak co miesiac sad Mi sie jeszcze nigdy nie udalo doczekac do dnia testowania.
          • zabkaa24 Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 20:23
            Rozumiem kiss W takim razie powodzenia w kolejnym cyklu, w końcu z każdym kolejnym jesteśmy bliżej naszych maleństw smile
            • madziara-j Re: Lutowe testowanie:)) 10.02.11, 23:21
              Byłam dziś u lekarza ale takiego zwykłego , mieszkamy w irlandii tutaj to troszkę inaczej wygląda. Zrobiła mi test stwierdziła że rzeczywiście ciąża dała listę co mam nie jeść i jakie witaminy brać i dała numer do szpitala to ok 12 tyg będę miała pierwszą wizytę. Zaciekawiło mnie bo miałam zamówioną wizytę w szpitalu u ginekologa na marzec ale w innej sprawie i pytam lekarki czy wtedy będę miała pierwszą wizytę u ginekologa a ona mi odpowiedziała że jak będę w ciąży dalej to odwołają wizytę ale narazie nie odwoła : bo zawsze możesz poronić..... Troszkę się zdziwiłam ale wytłumaczyła mi to tak: że 1 na 5 ciąż kończy się poronieniem przecież .... Fajne podejście takie...... pozytywne wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka