Dodaj do ulubionych

pobolewanie jak na @ a ciąża

19.01.11, 19:51
Witam.

Zwyczajowo mam cykle 26-27 dni, teraz jest 28dc (ale prawdopodobnie owulacja mi się przesunęła z powodu przeziębienia - wnoszę z obserwacji śluzu), od 3 dni pobolewa mnie brzuch jak na okres ale wciąż czysto a zazwyczaj ze dwa dni plamię przed okresem.

Pewnie zaraz mnie @ dopadnie, ale tak puki co mam pytanie do zaciążonych: czy miałyście takie bóle jak na okres a ten jednak nie przyszedł?

Jak poczułam to charakterystyczne pobolewanie załamałam się, że kolejny cykl bezowocny, ale to już 3 dni trwa, a tu ani plamki i tak się łudzę, że może...
Obserwuj wątek
    • mgd20 Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 19.01.11, 20:17
      No u mnie te pobolewania i skurcze byly zwiastunem ciazy!smile
      Zaczelo sie tak tydzien przed spodziewanym okresem i trwalo do...przedwczoraj smile

Zrob test!! Ja robilam 5 dni przed data spodziewanej@ i wyszla gruba krecha smile
    • lady_iris Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 19.01.11, 20:20
      Też tak miałam, brzuch pobolewał, ale nie było plamienia, które zwykle zaczynało się parę dni przed. Do tego piersi nie bolały, więc byłam pewna że nic z tego. A tu... Niespodzianka! Dłuuuuugo wyczekiwana... smile
      • bartemi Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 19.01.11, 20:34
        Bardzo dziękuję za Wasze wpisy.
        Strasznie mnie męczy ten promieniujący, ćmiący ból bo nie pozwala zapomnień. W pracy latam częściej do ubikacji, specjalnie się spinam, oglądam papier, wkładkę, wariactwo. I choć brak wiary (lata starań, choć pierwszy cykl z unormowanymi wynikami tarczycy) to fajnie czytać takie posty jak Wasze - serdeczne gratulacje.
        Na test na razie nie odważę się, ale trochę mnie pocieszyłyście, że nie wszystko stracone.
        • mar.sza Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 20.01.11, 12:48
          Tez mnie brzuch bolał jak na okres, tylko że coś za długo to trwało smile Testy nie wskazywały ciąży, dopiero 4 dnia po spodziewanym dniu dostatnia okresu. Powodzenia !
          • mar.sza Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 20.01.11, 12:50
            Aaa ! Śluz miałam przez cały czas lekko zabarwiony na brązowo - to mnie utwierdzało w tym,że nie jestem w ciąży ... a byłam smile
          • nancy_callahan Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 20.01.11, 15:22
            ja też miałam takie pobolewania na początku ciaży, to całkiem normalne i chyba raczej dość częstesmile
            Test zrób i będzie wszystko jasne wink
            • bartemi Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 20.01.11, 20:01
              To już 4 dzień z pobolewaniem i ani plamki, zaraz pójdę do apteki.

Tylko nie wiem kiedy miałabym zrobić test, jak pisałam z powodu przeziębienia raczej mi się ten cykl wydłużył. Obstawiałam tak kole czwartku, piątku, ale ten ból który się zaczął w poniedziałek wytrącił mnie z równowagi. Bo tak długo jeszcze nigdy nie trzymał, zwykle jeden dzień pobolewanie, następne 1-2 dni plamień i @ a tu czyściutko.

Mar.sza, Tobie test wyszedł dopiero 4 dni po terminie spodziewanej @ , boję się, że jak zrobię teraz i nie wyjdzie - jak u Ciebie na początku - dalej będę się i tak łudzić.

Trzymajcie za mnie kciuku, mamuśki
              • mar.sza Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 20.01.11, 22:17
                smile Trzymam kciuki, życzę Ci aby się udało, choć sama nie wiem jak to jest jak człowiek się długo stara, bo dzięki Bogu udało się za pierwszym razem. Mi np. nie chciało się wierzyć,że to ciąża "bo kto w tych czasach zachodzi za pierwszym razem?" smile)
                Test robiłam chyba dzień przed terminem, dwa dni po i cztery dni po. Też nigdy mnie tak długo brzuch nie pobolewał ale śluz zawsze miałam na początku zabarwiony ale też w sumie tylko przez 1-2 dni przed okresem. Gdzieś tak dwa dni po terminie zaczęły mnie tak "inaczej" piersi boleć ale wtedy myślałam,że bolą normalnie smile)
                Daj znać koniecznie jak się sprawy potoczą. POWODZENIA !!!!!!!!!!!!!
                ps. same starania to niezły stres ale ciąża to jest dopiero masakra ! non stop się boisz o dziecko a każde usg to zawał serca-przynajmniej ja tak mam wink ale ja zawsze miałam zbyt bogatą wyobraźnię wink
                • bartemi Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 20.01.11, 23:12
                  Ja na razie walczę, już ponad 3 lata, o ciążę, a już wiem, że jak nawet zajdę to nie koniec stresu, bo przy kłopotach z tarczycą różnie bywa. Więc plan to zajść i przeżyć w komplecie pierwszy niebezpieczny trymestr.
                  Tak więc szczerze wierzę, że można wariować. Ty już jesteś na fajnym etapie ciąży, więc teraz czas na czerpanie radości z błogosławionego stanu smile
                  • bartemi :( 22.01.11, 12:54
                    Zrobiłam dziś test i kicha sad
                    To już 31dc, pobolewa na okres już 6 dzień, choć wczoraj jakby zelżało, ani plamki, temperatura utrzymuje się od 4 dni na tym samym poziomie (jak kiedyś mierzyłam regularnie to spadek był znakiem, że następnego dnia dostanę @) a test negatywny, załamałam się, bo pierwszy raz od tych 3 lat zaczęłam mieć nadzieję..
                    • 88monia Re: :( 22.01.11, 13:29
                      kochana a moze zrob bete?badanbie krwi da co odpowiedz na 100%...bo jesli owulacja sie opozniala to moze test nie wykazal...a test robilas rano jakiej firmy?zycze ci zeby sie udalo
                      • bartemi Re: :( 22.01.11, 13:58
                        test zrobiłam rano, Amil czułość 20 (w aptece ten był najczulszy). Na bete i tak do poniedziałku już nie pójdę sad
                        Jestem okropnie rozczarowana, bo to pierwszy raz gdy @ się spóźnia, dotychczas nawet nie dotrwałam do dnia planowanego testu bo cholera się zjawiała jak w zegarku. A tu po terminie, a na teście nie ma nawet cienia cienia. A tak się wczoraj poczułam prawie w ciąży...
                        • mar.sza :) 22.01.11, 23:03
                          Dopóki nie dostajesz okresu to masz prawo mieć nadzieję smile
                          • bartemi Re: :) 23.01.11, 21:08
                            A ja ciągle w zawieszeniu, 32dc, czyściutko, kupiłam test ale waham się czy jutro zrobić czy poczekać do wtorku, sobotni był czulszy niż ten co teraz kupiłam, boję się powtórki z rozrywki...
                            • mar.sza Re: :) 23.01.11, 23:12
                              Doradziłabym, żeby poczekać ale wiem jak to jest, kiedy nie można się powstrzymać ! smile))
                              • bartemi klapa 24.01.11, 16:14
                                Jeszcze wczoraj wahałam się czy zrobić dziś test, ale poranny pomiar temperatury i jej gwałtowny spadek nie pozostawił wątpliwości, że o ciąży mogę zapomnieć. Koniec bajki sad
                                Załamałam się, to był pierwszy cykl w którym miałam nadzieję, już tak cichutko uwierzyłam, że chyba się udało, bo choć test sobotni był ujemny, to cały weekend nic nie wskazywało na @ i myślałam raczej kiedy a nie czy testować ponownie.
                                Dzięki, dziewczyny za wsparcie, szkoda, że nic z tego nie wyszło sad
                  • alawinx Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 01.02.11, 15:36
                    Jakie masz problemy z tarczycą?
                    Ja mam hashimoto z wyleczoną mam nadzieję niedoczynnością i PCO, i właśnie tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Ale leczona jestem Novothyralem, i widać Pan Bóg wskazał mi odpowiedniego lekarza.
                    • bartemi Re: pobolewanie jak na @ a ciąża 06.02.11, 20:38
                      niedoczynność tarczycy, dzięki Eurythrox TSH spadło poniżej 1 a ft4 ładnie urosło więc Pani doktor dała zielone światło, ale na razie nic z tego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka