Dodaj do ulubionych

Ciąża???

03.02.11, 09:37
Witam. Dziewczyny pomóżcie!smile
Miesiączkę dostałam 29.12.2010 r, cykle mam 28-dniowe, 11.01.2011 współżyłam z moim partnerem bez zabezpieczenia. Dzisiaj jest 03.02.2011 i okresu jak nie było tak nie ma- czyli spóźnia mi sie o ok 7 dni. Robiłam 3 testy ciążowe-wyniki negatywne (2 tej samej firmy). Były i zawroty głowy, zmęczenie,są powiększone piersi. Nigdy wcześniej okres tyle mi się nie spóźniał, więc już nie wiem co o tej całej sytuacji myśleć. Dodam jeszcze, że jeden test robiłam ok. 20.01.2011, a dwa nastepne 31.01.2011. Mam 30 lat.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chiyo28 Re: Ciąża??? 03.02.11, 09:41
      zrób beta hcg z krwi w labolatorium.
      • agaszon Re: Ciąża??? 03.02.11, 09:51
        Tak zrobię, ale te 3 negatywne testy mnie zastanawiają. Mój partner śmieje się, że powinnam zatrzymać te testy i później złożyć reklamację- jest święcie przekonany, że za 1 razem nam się udałosmile Mam jeszcze jedno pytanie- w odstepach ilu dni powtórzyć badanie laboratoryjne?
        • dzieciusie3 Re: Ciąża??? 03.02.11, 10:44
          Tak test z krwi powie ci prawdę-jak u wróżki smile
          Najpierw zrób pierwsze badanie z krwi i zobaczysz czy w ogóle to ciąża.
          • agaszon Re: Ciąża??? 03.02.11, 11:11
            To dzisiaj jade do laboratorium. Dam znać jaki wynik.
            Pozdrawiam smile
            • dzieciusie3 Re: agaszon 05.02.11, 22:22
              Powiedz jak tam,jak wyniki!? Napisz bo jestem bardzo ciekawa.smile trzymam kciuki
              • agaszon Re: agaszon 21.02.11, 09:33
                dzieciusie3 napisała:

> Powiedz jak tam,jak wyniki!? Napisz bo jestem bardzo ciekawa.smile trzymam kciuki

Test wyszedł negatywny uncertain Staramy sie dalejsmile
                • dzieciusie3 Re: agaszon 21.02.11, 11:29
                  Szkoda no cóż-trzeba próbować dalej.Ja zaczynam starania dopiero od czerwca,a na razie ostro ćwiczymy z mężem smile i biorę kwas foliowy.POWODZENIA
                  • agaszon Re: agaszon 21.02.11, 15:49
                    Dziękuję i Wam też powodzenia życzęsmile
                    • sanpja Re: agaszon 21.02.11, 15:52
                      A może tobie prolaktyna skoczyła? Zbadaj sobie, bo takie mogą być objawy podwyższonej i wtedy choćby nie wiadomo co - w ciążę nie zajdziesz.
                      Zresztą przed planowaną ciążą powinno się zrobić badania hormonów płciowych i tarczycy.
                      • agaszon Re: agaszon 23.02.11, 08:39
                        Doczytałam, że prolatyna skacze też od stresów- a ja miałam ostatnio miesiące mocno stresujące, więc może od tego wszystko mi się poprzestawiało. Tarczycę mam zbadana- łacznie z usg. Zrobię jednak tą prolaktynę i pójdę do lekarza- zawsze to coś więcej się dowiem. W marcu kończę 30 lat i czas najwyższy podejść do tematu z fachową wiedzą smile Dzięki i pozdrawiam.
                        • cheeringup Re: agaszon 23.02.11, 09:07
                          ja mialam tzw. "przetrwałe ciałko żółte". Też nie dostałam okresu a cykle regularne i w dodatku monitorowane... wiec byłam pewna, że to ciąża. Przez tydzień robiłam codziennie test, potem poszłam do swojego lekarza i mi powiedział to, co napisałam wyzej. To się zdarza każdej kobiecie raz na jakiś czas i nie jest jakąś wadą, chorobą itp. (tak mi powiedział lekarz). Dostałam douphaston i przyszedł okres.
    • kobietka_29 Re: Ciąża??? 25.02.11, 17:21
      Na powaznie chcesz w internecie od obcych kobiet, ktore Cie nie znaja, nie zbadaja i w wiekszosci nie maja medycznego wyksztalcenia dowiedziec sie, czy jestes w ciazy czy nie? smile
      1. Dlaczego nie pojdziesz do lekarza?
      2. Ciaza jest tylko jednym z wielu powodow spozniajacego sie okresu. i w wieku 30 lat powinnas o tym dobrze wiedziec. Szczegolnie, gdy dwa testy grubo po terminie miesiaczki wyszly negatywne, powinno Cie to zaniepokoic i powinnas jak najszybciej umowic sie na wizyte u lekarza. Moga to byc zwyczajnie hormony. Moga tez byc powazne schorzenia.
      • agaszon Re: Ciąża??? 28.02.11, 12:49
        Chyba ja tutaj trochę zamieszania wprowadziłam, bo nie napisałam, że po teście z krwi, który wyszedł mi negatywnie dostałam okres. Podsumowując, okres spóźnił mi się 2 tygodnie, już kolejny cykl się zaczął, a my znowu zabraliśmy się do tego przyjemnego zajęcia jakim jest staranie się o powiększenie ilości mieszkańców naszego domu smile Ja myślę, że powodem opóźnienia okresu był stres. Tak czy inaczej w tygodniu i tak zrobie sobie potrzebne badania i umówię się do lekarza. Niemniej mi nie przeszkadza wypowiadanie się osób bez wykształcenia medycznego, ponieważ własne doświadczenia czasami skutkują podobną wiedzą co niejednego lekarza.
        Pozdrawiam.
        agaszon
        • dzieciusie3 Re: Ciąża??? 28.02.11, 20:50
          A ja Tobie mocno kibicuje i trzymam kciuki żeby się udało!
        • kobietka_29 Re: Ciąża??? 01.03.11, 15:05
          no, jak Ci nie przeszkadza, to nastepnym razem postaram sie powrozyc Ci z fusow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka