joannapa 30.04.04, 10:26 Poszukuję ciżarówek z Lublina co by można było powymieniać informacje z własnego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igasy Re: Przyszłe Mamy z Lublina 30.04.04, 22:56 JESTEM Z LUBLINA I W 37 TYGODNIU CIĄŻY, JOANNAPA KTÓRY TYDZIEŃ? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: Przyszłe Mamy z Lublina 01.05.04, 08:12 Witam. Ja znacznie krócej w cišży zaawansowana - bo dopiero 21 tydzień, ale bardzo mi miło jako? "swojskš" ciężarówkę poznać. U Ciebie to już całkiem niedługo do mety - jaki szpital wybrała?, czy zajęcia w szkole rodzenia Cię interesujš... Oczywi?cie je?li chcesz to mi odpowiedz. Miłej majówki zyczę. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
margok Re: Przyszłe Mamy z Lublina 01.05.04, 12:22 Cześć, jestem w 36 tygodniu ,rodze na Lubartowskiej pozdrawiam Gosiak Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 01.05.04, 17:20 Hej,jestem w 19t.c,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igasy Re: Przyszłe Mamy z Lublina 01.05.04, 19:20 CZEŚĆ ZE SZCZEGÓŁÓW TO RODZE NA STASZICA I TAM TEZ CHODZE NA SZKOŁĘ RODZENIA, Z KTÓREJ JESTEM BARDZO ZADOWOLONA, PONIEWAŻ TO JUZ NIEDŁUGO 37TC TO DAM ZNAĆ CZY WARTO, ALE PO ZWIEDZANIU ODDZIAŁU SAMO MIEJSCE MI SIE PODOBAŁO I NASTRAJA OPTYMISTYCZNIE, CHOCIAŻ PODOBNO CÓRCIA MA BYĆ DUŻA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: Przyszłe Mamy z Lublina 03.05.04, 11:18 witam! ja również jestem w 37 tygodniu i rodzę na Lubartwoskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: Przyszłe Mamy z Lublina 03.05.04, 11:21 Napisz cos więcej o sobie, może się spotkamy w szpitalu? okropne to czekanie....brrr Odpowiedz Link Zgłoś
margok do Kasiuld 03.05.04, 17:21 mój numer gg 5897436 napisz to pogadamy Gosiak Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 03.05.04, 22:19 Cześć jestem z Łęcznej początek 19 tyg. Będę rodziła na Lubartowskiej po raz trzeci. Nie uczęszczam do żadnej szkoły rodzenia, bo sama mogłabym takową założyć)) Odpowiedz Link Zgłoś
margok Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 09:42 Gandzia to poudzielaj mi troche rad bo jestem zupełnie zielona a do szkoły rodzenia nie mogłam chodzić ze względu na koniecznośc leżenia. mój numer gg 5897436 pozdrawiam Gosiak Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 do Margok 05.05.04, 19:56 Nie mam gg (dyrektywa mężusia nr1)) niestety. Pisz do mnie na priva gazetowego. gandzia4@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
izabelam78 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 08:19 Hej Jestem w 28 tc, będę rodziła na Kraśnickich. Nie uczęszczam do szkoły rodzenia, ponieważ uważam to za zbędne ) U mnie w brzuszku najprawdopodobniej mieszka dziewczynka- Zuzanna. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia_lublin Re: Przyszłe Mamy z Lublina 29.05.04, 17:03 do izabelam78 mam pytanko na kiedy masz termin??? gdzie rodzisz??? pozdrawiam kasia i kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta0075 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 08:52 Witam. Tez jestem z Lublina. 19 tydzien i termin porodu na 3 października. Planuję rodzic na Staszica. Do szkoły rodzenia napewno będę chodzić (mam nadzieję, że razem z mężem) gdyz jest to moja pierwsza ciąża i pierwsze dziecko, więc trochę fachowej wiedzy nie zaszkodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola1977 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 09:19 Cześć Dziewczyny! Jestem ze Świdnika i mam w brzuszku 19 tg. maluszka.Termin porodu w/g mojego gina to 2 pażdziernik.Rodzić będę prawdopodobnie na Kraśnickich.Miłego dnia wszystkim ciężarówkom Odpowiedz Link Zgłoś
maruda13 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 15:07 Cześć Wam! Ja także ze Świdnika jestem, termin mam na 21 czerwca a będzie to moje trzecie dziecko - rodzę na Lubartowskiej najprawdopodobniej... pozdrowiena Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 16:29 i ja obecnie mieszkam w Lublinie (16 tydz.). Rodzic raczej tu nie będę, bo muszę się wyprowadzić i po urodzeniu dziecka szukac pracy w innym miejscu... Mam pytanko do wszystkich ciężarówek. zaczynam się zaokrąglac i nie mam pojęcia gdzie nabyc jakies w miarę przyzwoite ubrania ciążowe. gdyby któraś mogłaby mi podac adres byłabym wdzięczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 17:47 na Krasińskiego jest miły sklep z ubraniami ciążowymi.. i w ogóle całe centrum ciążowe Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 17:49 hej! ja też jestem z Lublina - 20. tydzień ciąży a w brzuchu chłopak! chciałabym rodzić na Kraśnickiej (możliwy poród w wodzie), ale jeśli się dowiem, że w klinice robią znieczulenie zewnątrzoponowe, to wtedy tam. a Wy dlaczego akurat te a nie inne szpitale wybieracie? moje gg: 2789517, z przyjemnością pogadam z którąś z przyszłych mam )) Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 18:16 Sklepy z obraniami dla ciężarówek znam trzy - ten na Krasińskiego, a do tego na Kapucynskiej w bramie i na 1 maja prawie przy rondzie pod Galą. No i proszę wątek się rozwinął. Okazuje się, że sa "internetowe" ciężarówki w Lublinie. A ja zamierzam rodzić na Jaczewskiego, lekarz stamtąd mnie prowadzi. A odnośnie szkoły rodzenia to jeszcze sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 18:32 mój ginekolog bardzo mi poleca szkołę rodzenia. chyba ze względu na to, że tak wazne jest, żeby wiedzieć jak oddychać podczas porodu... podobno, jak się wie, to łatwiej się rodzi. na pewno jest to też jakieś przygotowanie na to, co nas czeka w szpitalu, więc zmiejsza się strach. ja chcę ponadto rodzić w wodzie, więc szkoła rodzenia jest do tego wymagana. joannnapa: tylko dlatego chcesz rodzić na Jaczewskiego, bo Cię lekarz stamtąd prowadzi? czy też wybierałaś lekarza specjalnie z tego szpitala, żeby tam rodzić, najlepiej , żeby właśnie Twój ginekolog odbierął poród? bo ja chciałam na Kraśnickiem ze względu na te porody w wodzie, dlatego szukałam lekarza stamtąd - i znalazłam fajny, dobry specjalista ( też od usg ) i do tego dwa kroki od mojego domu przyjmuje pytałaś się może jak to jest na Jaczewskiego ze zneczuleniem zewnątrzoponowym? Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia_lublin Re: Przyszłe Mamy z Lublina 26.05.04, 14:17 witam a ja wszystkim mamom polecam aukcje internetowa allegro tam jest dział ciązowe są tam do kupienia ubrania firmy 9 fashion...ubrania sa piekne i super wygodne...sama sprawdziłam kobieta która zajmuje sie sprzedaża tych ubranek ma login modna_mama teraz chyba na razie ma wystawione tylko spodnie(polecam) ale czesto wystawia inne supermodne ciuszki pozdrawiam Kasia i Kornelia (33 tydz) Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 04.05.04, 18:33 Witajcie... ja tez jestem z lublina. Obecnie u mnie chyba 22 tyg ) (pogubiłam sie juz w liczeniu) w każdym razie termin na 8 września. Będe rodziła na Staszica: tam juz urodziłam jedną córeczkę (styczeń 2002) - było naprawde ok!, prowadziła mnie lekarka ze staszica (była przy porodzie), chodziłam do szkoły rodzenia (na krasnickich i pod koniec ciązy na staszica). Wtedy szkołe rodzenia na Staszica(własnie powstawała) prowadzila połozna ktora poźniej była u mnie przy porodzie cały czas. Nie wiem co bedzie jescze u mnie poniewaz przy ostatnim usg bobas byl bardzo w stydliwy i nie hccial pokazac nic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
josza Re: Przyszłe Mamy z Lublina 05.05.04, 07:32 Drogie koleżanki, ja jeszcze nie jestem w ciąży, ale chcę zacząć się starać za jakiś miesiąc. Może któraś z Was wie, gdzie prywatnie przyjmuje pani dr Wesołowska ze szpitala na Staszica? Zadałam takie pytanie na forum regionalnym, ale tam chyba nikt nie zagląda. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 05.05.04, 09:55 proponuję przejść się na Staszica i pogadać z paniami w rejestracji położniczej Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 05.05.04, 14:58 P. Wesołowska przyjmuje w poniedziałki 16-18 godz. na krakowskim przedmieściu 52, za Mc Donaldem(trzeba przejsc prześwitem),na II pietrze tel do rejstarcji: 532-76-02. Ja tez chodze do niej . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola1977 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 05.05.04, 10:01 Cześć dziewczyny, ale dół-chyba mam anginę buuuu!!!Piekielnie boli mnie gardło, chodzę więc po mieszkaniu opatulona szalikiem i słowa nie mogę powiedzieć, taki ból.Mąż właśnie poszedł do pracy i zostawił mnie taką rozżaloną i prawie szlochającą w proguAle mi odwala,to siedzenie w domu wcale mi nie służy.Dobrze,że jest to forum.Fajnie,że jesteście mamy z Lublina i okolic! Będziemy mogły wymieniać się informacjami,spostrzeżeniami i po prostu pogadamy sobie,tak między nami ciężarówkami:-}} Słuchajcie,mam pytanko za 100 punktów,czy wiecie gdzie w Lublinie można kupić wózek mikrus alu sprint,chodzi mi konkretnie o ten model.Spodobał mi się w internecie i chciałam go sobie obejrzeć "na żywca". A jakie wózki wy kupujecie swoim pociechom? Ja mam termin 2 października i zastanawiam się czy kupić wózek głęboki a potem spacerówkę czy taki 2 w 1. Acha, to nie koniec moich pytań,ale jestem upierdliwa no nie? Czy poród w wodzie na Kraśnickich jest płatny? Pozdrawiam gorąco.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 05.05.04, 11:24 mnie coś w gardle drapie... ale to chyba jakś alergia. ech... też niedobrze. kicham, smarkam, pokaszluję. co do porodu w wodzie na Kraśnickich to jest bezpłatny. ja jeszcze o wózku nie myślałam.. raczej o jakiś nosidełkach a jak dziecko już będzie mogło trzymać główkę samo ( chyba 3 miesiące musi mieć ) to będziemy je nosić na brzuchu albo na plecach ( wiem, że wolno tylko do 2 godzin dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
jola1977 Do EXILVIA 05.05.04, 11:38 Mam pytanie odnośnie tego sklepu na Krasińskiego, czy jest tam duży wybór ciuchów ciążowych?Bo szukam sukienki jeansowej rozmiar 36 bo mała i chuda mimo wszystko ze mnie kobietka i nie mogę znaleźć nic dla siebie odpowiedniego. Jak na razie chodzę w rozpiętych spodniach ale to na dłuższą metę nie wystarczy. Powiedz, czy warto tam się wybrać, czy są tam fajne ciuszki a nie namioty? :-}}} Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Do EXILVIA 05.05.04, 11:42 niestety nie umiem Ci w tej kwestii pomóc. ja wiem tylko, że tam jest sklep z ubraniami ciążowymi i moja mama, która ten sklep odwiedziła, mówi, że troche fajnych rzeczy tam jest. nie wiem, czy akurat na Ciebie ja się w takich sklepach nie ubieram na razie, bo z kasą u mnie nie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: Do EXILVIA 05.05.04, 16:03 dziekuję za adresy sklepów! interesuje mnie jeszcze czy w tych sklapach można nabyc tez biustonosze (bo tego mi w tej chwili najbardziej brakuje). Jakich wogóle biustonoszy się poszukuje? to moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia czy będąc w 16 tyg biust bedzie mi jeszcze rósł. Czy kupwac na zapas ciut większe? pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
izabelam78 Re: Do Bozen78 05.05.04, 17:31 Ja chciałam kupić biustonosz w takich sklepach, ale dla mnie to wyglądały jak "namioty wojskowe". Brzydkie i tylko białe....a na dodatek kosztowały powyżej 50zł. Kupiłam więc bawełniane z fiszbinami Atlantica po 30 zł i jestem bardzo zadowolona. Teraz jestem w 28 tc, staniczki kupiłam będąc w 16 tc i cały czas są dobre- biust najwięcej mi urósł na początku, teraz jakby stał w miejscu. POzdrawiam Iza i Zuzia w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
igasy Re: Do Bozen78 05.05.04, 21:12 SKLEP CIĄŻOWY JEST JESZCZE NA WODOPOJNEJ, PRZEDŁUŻENIE ŚWIĘTODUSKIEJ, TEZ NIE CHCIAŁAM KUPOWAĆ UBRAŃ SPADOCHRONÓW, ALE UBRANIA CIAŻOWE SA DOSYC DROGIE WIĘC PONIEWAŻ CHCIAŁAM ŻEBY STARCZYŁY DO KOŃCA KUPIŁAM LUZNIEJSZE, NO I 38 TC I SIE SPRAWDZAJĄ POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia do bozen78 05.05.04, 21:33 moja mama była w tym sklepie na Krasińskiego i tam są podobno fajne biustonosze "rozwojowe" czyli rosną razem z biustem, podobno bardzo wygodne, za 35zl. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 06.05.04, 11:11 hej,czy któraś z Was robiła USG3d,bo ja się właśnie zastanawiam czy zrobić normalne czy 3d,dodam,że jestem w 20t.c.Pozdrawiam wszystkie mamy z Lublina i okolic Odpowiedz Link Zgłoś
aneta0075 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 06.05.04, 12:09 Ja teraz jestem w 19 tygodniu i będę robić badanie USg na tzw. płaskim sprzęcie. Widziałam niedawno zdjęcia i filmiki zrobione w Lublinie w 3D ale naprawde nie było to nic specjalnego. Do diagnozy ciąży USg 3D jest zbędne, właściwie jest tzw. bajer, a na płaskim można zrobić równie ciekawe a może nawet ciekawsze zdjęcia. Ja mam takie zdjęcia z 12 tc i są naprawde wspaniałe, Widać całego dzidziusia i nawet można dopatrzeć się malutkich oczek i noska. Drugie USg jakie będę robiła w 22 tyg ciąży będę robiła właśnie u tego samego lekarza co poprzednio i nikt nie namówi mnie na zmianę. A lekarza tego mogę z całego serca polecić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Nospa i leżakowanie:(( 06.05.04, 14:44 Doigrałam się skurczy, szyka trzyma ale musze troszke poleżeć i odpocząć i przez kilka dni połykać nospę. Troszkę trudno mi to zorganizować przy dwulatku w dodatku strasznie skręconym. Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 przyszłe mamy z Lublina 06.05.04, 17:36 dziękuję za informacje!!! może jutro wybiorę się w poszukiwaniu biustonoszy! co do USG 3D: miałam robione takie króciutkie. wrażenia niestamowite, ale wybór nalezy do każdej z nas. DO jakich lekarzy chodzicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igasy Re: przyszłe mamy z Lublina 06.05.04, 18:42 MIAŁAM ROBIONE USG 4D, W TOP MEDICALU W 32 TC, WRAZENIA NIESAMOWITE CHOCIAŻ ZGADZAM SIĘ ŻE TO RACZEJ DROGA PRZYJEMNOŚĆ I NIE KONIECZNA DO OCENY ROZWOJU DZIECIACZKA, ALE PONIEWAŻ POMIARY DZIDZI MIALAM ROBIONE TEGO SAMEGO DNIA NA ZWYKŁYM SPRZĘCIE RÓŻNICA JEST OGROMNA, CO PRAWDA SPRZET TEN JEST W PRZYCHODNI NIE DŁUGO I UWAŻAM ŻE SOBIE JESZCZE NIE BARDZO Z NIM RADZĄ ALE DO KONCA ŻYCIA BĘDĘ PAMIĘTAĆ WIDOK MOJEJ CÓRCI SSAJACEJ KCIUKA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
izabelam78 Re: przyszłe mamy z Lublina 06.05.04, 18:43 Ja chodzę do dr Gulanowskiej- Gędek z Kraśnickich. Super kobietka i specjalista, właśnie dzięki forum trafiłam do niej, bo wcześniej byłam u konowała a nie ginekologa....ale to już inna sprawa. Pozdrawiam Iza i Zuzia w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
qwo2 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 06.05.04, 21:28 Witam! Jestem Kasia. Mam ogromną prośbę. Jestem w 9 tyg. i nedługo przeprowadzam się na stałe do Lublina. Poszukują w związku z tym dobrego lekarza, chciałabym rodzić na Kraśnickiej, moze któraś z Was poradziła by mi kogoś sprawdzonego. Z góry dziękuję za pomoc. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 06.05.04, 23:35 ja mogę z czystym sumieniem polecic dra T. Mazurka z Kraśnickich, przyjmuje prywatnie na ul. Jutrzenki 10/16A w pon. i czw. 17:30-19:30; rejestracja: 442 62 00 w pon i czwa 15-17:30; tel kom. 601 981 256. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 12:01 czy są mamy z Lublina,które mają termin na wrzesień?Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 15:46 tak, ja jestem ) na koniec września a Ty na kiedy dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 17:44 Ja mam na połowę września. Chodzę do dr Samczuka w Luxmedzie, zamierzam rodzić na Jaczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 17:50 cześć! dlaczego akurat na Jaczewskiego? wiesz czy na Jaczewskiego robią zzo? Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.05.04, 13:25 Witam. Dlaczego na Jaczewskiego? Wyboru dokonał mój mąż (lekarz), z tego co wiem zzo robią. Koleżanki tam rodziły i chwalą sobie. Obecnie zaczęlam się zastanawiąć nad szkołą rodzenia - wiem że tam prowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.05.04, 16:16 to świetna rekomendacja... jestem w kropce! ciekawe ile tam zzo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.05.04, 17:33 No to moze się spotkamy w szkole rodzenia na Jaczewskiego - nie wiesz czy działa? Bo moja pani doktor mówila że akurat robia remont i nie wiem... Ja mam termin na końcówkę sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 20.11.04, 20:38 Witam ! Pozwalam sobie na napisanie listu, gdyż jesteś jedyna osobą, którą znalazłam na tym forum uczęszczajacą do prof. Semczuka w Lublinie, a ja zamierzam wybrać go na mojego lekarza prowadzacego i tylko dla pewności zbieram opinie innych pacjentek. Nie wiem nawet czy to przeczytasz, pewnie jesteś już młodą mamą, i może nie masz czasu... gdybyś jednak była tak miła to proszę napisz w paru zdaniach czy jesteś zadowolona ztego lekarza, jaki jest itp. Mam nadzieję, że z twoim dzidzisiem wszystko w porządku, pozdrawiam i mimo wszystko czekam na szybka odpowiedź! Z góry bardzo Ci dziekuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: do wszystkich od prof. Semczuka 20.11.04, 20:54 Błagam wszystkich o pilne informacje czy warto wybrac na prowadzacego prof Semczuka. Muszę wybrac pilnie lekarza a z branży gin. nie znam prawie nikogo (oprócz jednej kobity, na której wspomnienie do tej pory dostaję dreszczy!). Jedynie o prof. Semczuku usłyszałam kiedys , że jest dobry, więc dla jakiejkolwiek decyzji potrzebuje więcej info. z góry dzięki ! Odpiszcie szybciorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
jola1977 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 12:20 Cześć! W tym tygodniu muszę zrobić sobie usg mojego brzusia i zastanawiam się gdzie mam się udać. Myślałam o Luxmedzie, tam robię rutynowe badania.Biorę tez pod uwagę Top Medical. Chodzi mi głównie o lekarza, który fachowo i tak po ludzku opowie mi co sie dzieje z moim maleństwem, czy wszystko z nim jest o.k. Czy możecie mi kogoś polecić? Pozdrawiam. Jola i Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 15:34 cześć,ja w sobote robiłam usg w Top Medical u dr.Mazurka,miły i wszystko wytłumaczy,to było normalne usg,ale czasami przełączał na 3d,żeby lepiej zobaczyć dzidzię,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.05.04, 15:49 hej hej! ja też chodzę do dra Mazurka, ale nie do Top Medicalu możesz mi powiedzieć ile kosztuje takie przełączane na 3d usg? robiłaś "nagranie" na CD? pytam, bo dr Mazurek mnie zachęcał, żebym przyszła na usg do Top Medicalu, bo tam lepszy sprzęt. pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.05.04, 12:28 hej,ja płaciłam za normalne usg 80 zł,nie musiałam nic dopłacać za przelaczanie na 3d,poprostu przełączył i mogliśmy popatrzeć na dzidzie na 3d.Jeśli chodzi o nagrywanie to nie wiem jak to jest przy normalnym usg,bo ja nie nagrywałam,ale wiem,ze jesli byś wziela 3d to oczywiście możesz nagrać sobie dzidzie,koszt 3d to 200 zł.,w to wliczona jest już płytka na nagranie dzidzi(na 99%).Podam Ci numer telefonu do recepcji do Top Medical:524-34-25,w razie wątpliwości możesz zadzwonić i zapytać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 no to i ja 10.05.04, 13:19 no to i ja sie melduję, jestem w 36 tc, i sporo z Was mnie zna, nie udzielam się tu zbyt często bo straszny ze mnie słoń leniwy się zrobił, jak część z was dobrze wie rodzę na Kraśnickich, moje dziecię to chłopiec, Dorianek. Wczoraj zauważyłam że brzuch mi się obniza bo łatwiej mi oddychać. Nie wiem co wam jeszcze powiedzieć bo jakoś tak przebywam już w innym wymiarze, może nie odlecę do końca. Pozdrawiam wszystkie mamy, zwłaszcza czerwcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: no to i ja 10.05.04, 15:54 ja polecam dr Woźniaka. robi USG w SAnitasie, gdzie też mają super sprzęt. Jest kompetentny i bardzo miły! Odpowiedz Link Zgłoś
jola1977 Re: no to i ja 10.05.04, 19:00 Dziewczyny dziękuję za wasze odpowiedzi, jesteście super. Chyba wybiorę sie do Top Medicalu, wiele dobrego słyszałam o dr.Mazurku. Żałuję, że to nie on prowadzi moją ciążę...ten lekarz do którego chodzę obecnie zaskakuje mnie na każdym kroku( na swoją niekorzyść). Jest strasznie zakręcony. Jeszcze raz dzięki.Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia dr Kozielecki - ELMED (?) 10.05.04, 23:03 może któraś z Was chodzi na wizyty du dra Kozieleckiego z Elmedu? chciałabym na pewno wiedzieć, czy na Jaczewskiego jest znieczulenie zewnątrzoponowe... Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: dr Kozielecki - ELMED (?) 11.05.04, 13:27 Będę dziś u swojego lekarza - dowiem się o znieczulenie na Jaczewskiego. Odezwę się wieczorkiem lub jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: USG 11.05.04, 15:58 w sanitasie jest normalne USG za 60 złotych. RObią tez 3d!!! Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: dr Kozielecki - ELMED (?) 11.05.04, 16:14 joannapa: to świetnie! czekam ze zniecierpliwieniem!!! )) ja się dowiedziałam jak jest na Staszica - robią, ale rzadko i drogo. trzeba się prywatnie umawiać z anestezjologiem. pani położna radziła mi raczej cesarkę, jak się boję porodu... ech! Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: dr Kozielecki - ELMED (?) 11.05.04, 21:09 Odnośnie znieczulenia na Jaczewskiego - robią, lekarz mi to dzis potweirdził. Oczywiście jest to płatna usługa - nie wiem dokładnie ile, wydaje mi się że jakies 300 zł no i trzeba wczesniej być umówionym z którymś z anestezjologów. Ja skorzystam - o ile nie będzie żadnych przeciwskazan i o ile nie okaże się ze cc konieczne. A czy Ty exilvia myslisz może o szkole rodzenia na Jaczewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: dr Kozielecki - ELMED (?) 11.05.04, 21:41 dzięki, joannapa, za informacje! jestem na rozdrożu nadal. bo chodzę do ginekologa z Kraśnickiej na razie. ale jeśli na Jaczewskiego jest to znieczulenie... to chyba będę tam rodzić. a do tkaiego porodu ze zneiczuleniem to oprócz anestezjologa musi byc też ginekolok-położnik cały czas przy rodzącej, nie wiesz? bo to chyba dodatkowe koszty... a szkoła rodzenia jest gdzieś w okolicy szpitala, w samym szpitalu? czy jakoś oddzielnie. bo ta związana z Kraśnicką jest w zupełnie innym miejscu... btw. już trzeba się zapisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: dr Kozielecki - ELMED (?) 01.06.04, 11:09 Exilwia - szkoła rodzenia jest prowadzona w szpitalu przez tamtejsze położne. Niestety, ostatni "cykl" przed wakacjami już się rozpoczął - były zajęcia 2 razy. Szkoła jest we wtorki i czwartki o 17 - a więc zgłoś sie dziś na Ginekologiczna Izbe Przyjęć - moze sie jeszcze zmieścisz ale ostrzegam, ze tłok jest straszliwy. Szkoła kosztuje 300 zł - za każdym razem godzina zajęć teoretycznych i godzina praktycznych ( oddychanie plus gimnastyka dla ciężarnych). Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: dr Kozielecki - ELMED (?) 11.05.04, 21:44 mogłabys mi jeszcze napisać, kto prowadzi Twoją ciążę? może i ja się do tego lekarza wybiorę... ech.. sama nie wiem, co robić. chciałabym mieć zzo w pogotowiu... Odpowiedz Link Zgłoś
iwszonek Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.05.04, 16:19 Hej, jestem w 26 tc. i planuję rodzić na Jaczewskiego. Mam pytanie - czy tam mozliwe są odwiedziny na oddziale czy tylko przez szybkę rodzina ogląda dziecko? Moja znajoma rodziła tam rok temu i był zakaz odwiedzin na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia_lublin Re: Przyszłe Mamy z Lublina 29.05.04, 17:13 mam pytanko kiedy masz termin???? Odpowiedz Link Zgłoś
maksymek Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.05.04, 23:36 Cześć, jestem w 27 tyg. ciąży (termin mam na 10 sierpnia), mam zamiar rodzić na Jaczewskiego i od 25 maja będę chodzić do przyszpitalnej szkoły rodzenia. Co do sklepów ciążowych polecam ten na 1 Maja, są tam fajne ciuchy, ceny może są mało rewelacyjne, ale wybór o wiele większy niż na Krasińskiego. Może są wśród Was jakieś sierpniowe ciężarówki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 18.05.04, 13:45 Cześć,u mnie zaczął się 22 t.c,do 19 tygodnia przytyłam 1 kilo,ale za to teraz mam straszny apetyt i chyba zaczne szybko przybierac na wadze.Brzuszek mam już spory,a jak jest u Was? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 18.05.04, 15:07 ja jestem już w połowie 22. tygodnia przytyłam dotąd też kilogram. nie jem zbyt dużo nadal, apetyt mam taki sam, jak przed ciążą. brzuszek widać, a jakże! mały wierci się i kręci, co mnie ogromnie cieszy. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 18.05.04, 15:50 ale wam zazdroszczę!!! ja jestem w 18 tyg i 3 lub nawet 4 kg mam do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 18.05.04, 16:30 .. a mnie to raczej niepokoi. powinno juz byc ze 2-3kg a nie 1kg. znowu dochodze do wniosku, ze nie trzeba czytac 'jak byc powinno', bo to indywidualna sprawa, tylko zawierzyc naturze poza tym , ginekolog mowi, ze bardzo ladna ta moja ciaza. wiec przejmowac sie nie ma czym! Bozena, to i tak masz niewiele 'do przodu' )) Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 20.05.04, 17:10 co się dzieje? nikt się nie odzywa......Na dodatek wydaje mi się, że ten wątek był w innym miejscu....Ale źle sie dzis czuję więc może tylko mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Przyszłe Mamy z Lublina 20.05.04, 18:42 Niestety nie jestem jeszcze w ciązy ale moze juz wkrotce. Jestem ze Świdnika i chodze do Mazurka. On przyjmuje tez na Jutrzenki i za usg nic ode mnie nie wzioł mimo ze byłam tam pierwszy raz. Koleżanka mi mowiła ze w top medicalu bierze wiecej za wizyte. Pozdrawiam was serdecznie przeslijcie mi troche wirusikow ciazowych Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 21.05.04, 14:50 Trzymam kciuki,żeby Ci się udało jak najszybciej zajść w ciąże,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Przyszłe Mamy z Lublina 21.05.04, 17:55 "nic nie zapłaciłaś" czyli za wizytę dałaś 50zl + do tego USG (za darmo)? też chodzę do tego lekarza. wizyta tyle ile napisałam kosztuje, a USG, jak trzeba coś obejrzeć lub jak chcemy, jest wliczone w wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Przyszłe Mamy z Lublina 21.05.04, 14:54 Hej, Wklejam mój post z "konkurencyjnego" wątku na tym samym forum, nie wiem, gdzie częściej zaglądacie jestem obecnie w 31 tygodniu (trzeciej ciąży). Poprzednie dziecko urodziłam na Kraśnickiej, obecnie prowadzi mnie także lekarz z tamtego szpitala. Ale... pierwsze dziecko urodziłam w zzo (w innym mieście), co bardzo sobie chwalę (dużo bardziej niż poród w wodzie). I jeśli jest taka możliwość (a z Waszych postów wynika, że tak) na Jaczewskiego, zastanawiam się nad drobną zmianą lokalizacji porodowej Mam w związku z tym kilka pytań dotyczących Jaczewskiego: - czy mają tam anestezjologa, który zzo robi na bieżąco, a nie z doskoku - czyli najlepiej, żeby był na etacie oddziału położniczego (bardzo mi odradzano powierzenie wykonania zzo osobie, która wykonuje takie zabiegi sporadycznie) -jak wyglądają sale porodowe i oddział położniczy - czy są pojedyncze sale porodowe, czy też wspólna i jakieś przepierzenia, ile osób jest w salach po porodzie, czy są sale o podwyższonym standardzie? Słyszałam też, że jest tak aktualnie remont - czy wiecie, kiedy planowane jest jego zakończenie i wyniki? Jak wygląda sprawa łazieniek (czy są czyste, na korytarzu czy w salach,itp.) - no i najważniejsze - czy możecie polecić mi jakiegoś naprawdę dobrego ginekologa, który asystuje przy porodach (no i położną of course) Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi . Mieszkam na Rogatce (na razie), także lasu nijakiego nie widzę. Ale słowiki też mi za oknami śpiewają Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia_lublin Re: Przyszłe Mamy z Lublina 29.05.04, 17:22 witam kiedy masz termin porodu???szukam kobiet które rodza mniej wiecej w moim terminie może to bedziesz Ty??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Przyszłe Mamy z Lublina 10.06.04, 13:45 Hej Termin mam w okresie 6-9 lipca (9 wg OM, bliżej 6-go a nawet wczesniej wg wymiarów). Chyba (jednak) będę rodziła na Kraśnickiej Monika Odpowiedz Link Zgłoś
evw1 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 28.05.04, 10:33 witam wszystkie przyszłe mamy. Jestem obecnie w 34 tygodniu ciąży i myślę o rodzeniu na Kraśnickich. Podobno na Jaczewskiego jest remont i nie wiadomo kiedy się skończy. Z tego powodu wszystkie inne szpitale są pezepełnione. Może się zdarzyć, że jak pojedziecie do jakiegoś szpitala to was odeślą do innego. Tak przynajmniej mówił lekarz z Kraśnickich. Oni mają w każdym razie Full. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat wiecej to chętnie się dowiem, żeby gdy już się zacznie to nie śmigać autkiem po Lublinie. Gorąco namawiam do chodzenia do szkoły rodzenia. Ja właśnie finiszuję z zajęciami i myślę, że poziom mojego stresu jest o wiele mniejszy niż gdybym nie chodziła. Najgorzej jest chyba, wtedy gdy nie wiadomo czego sie spodziewać, a tak jestem o wiele spokojniejsza.Po zatym wiele otrzymałam "praktycznych" rad, co do pielęgnacji maluszka. Ogólnie to fajnie jest się spotkać 2 razy w tygodniu z innymi "ciężarówkami". Pozdrawiam wszystkie mamy, szczególnie te lipcowe, oby nie było zbyt wielkich upałów. Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia_lublin Re: Przyszłe Mamy z Lublina 29.05.04, 17:44 witam na jaczewskiego podobno juz koncówka(miał trwac do konca maja) remontu...dlatego juz dla nas w lipcu bedzie czysciutko i swieżutko mam takze nadzieje ze nie bedzie goraco evw1...na kiedy masz termin???i kogo nosisz w brzuszku??? ja chyba bede rodzic na jaczewskiego pozdrawiam Was Ciebie evw1 i brzuszek kasia i kornelia(33tydz) Odpowiedz Link Zgłoś
igasy URODZIŁAM!!!! 31.05.04, 21:26 WITAM WSZYSTKIE 40STKI, W PIATEK WRÓCIŁAM ZE SZPITALA Z MOJA CUDOWNA CÓRECZKĄ KASIĄ, URODZIŁAM 23 MAJA DZIEŃ PRZED TERMINEM, MAŁA PRZYSZŁA NA SWIAT W NIEDZIELE O 4 RANO, Z WAGA 3,370KG I WZROSCIKIEM 55 CM, (A MIAŁA BYC BARDZO DUŻA WIĘC POCIESZAM TE DZIEWCZYNY KTÓRYM MÓWIA TAK SAMO), I TERAZ NAJLEPSZE, PIERWSZY OBJAW PORODU MIAŁAM O 1:30, O 2:40 BYŁAM W SZPITALU, O 4:10 MAŁA JUZ BYŁA NA SWIECIE-1,5 GODZINY POBYTU W SZPITALU, SAMA NIE MOGE W TO UWIERZYĆ RODZIŁAM Z MĘŻEM, KTÓRY BARDZO MI POMÓGŁ I NIE WIEM CZY BEZ NIEGO POSZŁOBY TAK SZYBKO CHCIAŁAM SIE POCHWALIC MOJA CÓRĄ WIEC ZA KILKA DNI ZAMIESZCZE ZDJECIA I PODAM WAM LINKA RODZIŁAM NA STASZICA I POMIMO NAWAŁU RODZACYCH I FAKTU ŻE PRZEZ PÓŁ DNIA NIE BYŁO DLA MNIE MIEJSCA NA SALI POLECAM WSZYSTKIM, JESTEM BARDZO ZADOWOLONA, A POBYT BYŁ DŁUGI BO MAŁA MIAŁA ZÓŁTACZKĘ TRZYMAM ZA WAS KCIUKI IGASY Z MĘŻEM I KASIĄ PS.JEŻELI MACIE JAKIESPYTANIA TO PISZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia GRATULACJE!!! 31.05.04, 21:56 ale Ci zazdroszczę, że masz już dziecko przy sobie! rodziłaś ze znieczuleniem czy 'naturalnie'? czy za poród rodzinny się coś na Staszica płaci? chodziłaś do szkoły rodzenia? jak się teraz fizycznie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Re: URODZIŁAM!!!! 31.05.04, 22:46 Gratulacje... No my troszke jescze sobie poczekamy... Dalej taki tłok w szpitalu...przez Jaczewskiego?? Moze byłaś w pokoju z moja kolezanką Ewą - urodziła w srodę o 18;50 Gabrysię??? Miałas nacinane krocze? Ja mam schiza ostatnio na tym punkcie, i chce uniknac nacinania po raz drugi. ja tez juz raz rodziałam na staszica i po raz drugi chce tam rodzic.. Jescze raz gratuluje.. Odpowiedz Link Zgłoś
igasy ZDJĘCIE DZIDZI!!. 01.06.04, 10:52 DZIĘKUJEMY , TRZYMAJCIE SIĘ CIERPLIWIE DO SZKOŁY RODZENIA CHODZIŁAM I BARDZO MI SIE PODOBAŁO(300ZŁ) ZA PORÓD RODZINNY NIC SIE NIE PŁACI, RODZIŁAM BEZ ZNIECZULENIA, A TERAZ CZUJE SIE DOBRZE TYLKO DENERWUJĄCE JEST KROCZE O KTÓRE TRZEBA BARDZO DBAĆ, ALE PO ZDJECIU SZWÓW (4 DNI PO PORODZIE)JUZ SIADAŁAM NORMALNIE, TYLKO PSYCHICZNIE BYŁAM ZMECZONA POBYTEM W SZPITALU BO MAŁA MIAŁA ZÓŁTACZKĘ A OTO NASZA KASIA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13070984 Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: ZDJĘCIE DZIDZI!!. 01.06.04, 16:04 jakie śliczne dzieciątko!!!!!! GRATULACJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: URODZIŁAM!!!! 01.06.04, 18:00 ddorcia: najmniejszy odsetek nacinań krocza ma Kraśnicka. wieloródek to prawie w ogóle nie nacinają... uszy do góry! ) (ach Gabrysia! to będzie młodsza siostra Kosmika) Odpowiedz Link Zgłoś
evw1 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 03.06.04, 14:20 KKasia. Nie wiem jeszcze czy to będzie Maja czy Tymonek bo nie chce się zdradzić. W przyszłym tygodniu wybiorę się na USG to może się dowiem. Ostatnio jednak te prognozy się nie sprawdziły jednej z dziewczyn ze "szkoły rodzenia", więc może lepiej nie wiedzieć, żeby za bardzo się nie nastawiać. Termin mam na ok. 4 lipca, wiec został klaendarzowy miesiąc i muszę przyznać, że zaczyna się robić nieco sciężko przez te upały. Dobrze, że mam zwolnnienie i nie muszę chodzić do pracy. Pozdrawiam wszystkich na forum, ciebie i twoją córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
annette Re: Przyszłe Mamy z Lublina 09.06.04, 11:31 Witam serdecznie wszystkie Lublinianki i dziewczyny z okolic!Jestem właśnie w 10 tygodniu .Będę rodzić na Jaczewskiego,bo tam pracuje mój lekarz.Co do USG to podobno dr Szymula w Lux medzie dobrze je wykonuje ,choć ja jeszcze nie byłam ,idę dopierow przyszłym tygodniu pierwszy raz,ale mój lekarz gorąco go polecał,mówił,że swoją żonę też kieruje do niego.Termin mam obliczony na 1 stycznia 2005 roku .Może ktoś ma podobny termin? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozen78 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 09.06.04, 16:07 Witamy kolejną mamusię! Mam nadzieję, ze dobrze się czujesz Ja juz jestem w 21 tygodniu i zaczynam czuc uciążliwosci brzuszka. w poniedziałek ide na USG połówkowe i mam nadzieję usłyszec, ze dzidziuś jest zdrowy no i poznac płeć. JA na USG chodzę do Sanitasu na Hempla. Mają tam dobry sprzęt i doktor, który wykonuje to USG jest moim prowadzącym. pozdrawiam wszystkie lublinianki Odpowiedz Link Zgłoś
viola1001 Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.06.04, 01:16 hejka!! ja również witam gorąco wszystkie przyszle mamusie jestem w 10 tyg,(termin na 9 stycznia) chyba bede rodzic na krasnickiej bo bardzo chcialabym do wody no ale to jak wszystko sie dobrze ułoży Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia_lublin Re: Przyszłe Mamy z Lublina 11.06.04, 10:02 witaj ja byłam u drSzymuli na pierwszysm usg...i byłam bardzo zadowolona...to bardzo kulturalny i miły człowiek...byłam w 18 tyg. i płci jeszcze nie było widac weż sobie na padanie kasete video...bo mozliwe jest nagranie całego przebiegu badania(super przezycie...az Ci zazdroszcze) pozdrawiam sedrecznie Kasia i Kornelia(36 tydz) Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia studentki UMCS :) 09.06.04, 16:20 może któraś z Was studiuje na UMCSie, bo jakoś dużo ostatnio mijam ciężarnych w Humaniku Odpowiedz Link Zgłoś
annette Re: studentki UMCS :) 09.06.04, 17:19 na UMCS-sie nie ,ale na KUL-u) Ja czuję się dobrze,poza tym,że chce mi się ciągle spać i jestem zmęćzona.Czy może któraś z Was wie co o dr Tomaszewskim? Byłam u niego już dwa razy,jest bardzo miły i bardzo go lubię ,ale wizyta trwa błyskawicznie i zastanawiam się czy nie pobieżnie.np. każdy mówi ,iż na pierwszej wizycie lekarz powinien dowiedzieć się na co się chorowało,operacje itp. ,a mój lekarz o nic nie pytał.Powiedziałam mu,że boli mnie nerka,a on powiedział,że zaraz to zbadamy a potem chyba zapomniał.A dziś przeczytałam ,że jak jest białko w moczu i jak obniżył się ciężar właściwy moczu to faktycznie coś z nerkami...Ale tłumaczę sobie,że pewnie przesadzam i jestem przewrażliwiona... Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: studentki UMCS :) 12.06.04, 18:57 Czesc,ja studiuje na A.R,w srode mam ostatni egzamin,strasznie sie denerwuje,czuje,ze go obleje,poprawka we wrzesniu a we wrzesniu to ja przeciez rodze,biedna dzidzia,tyle stresow.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
viola1001 Re: studentki UMCS :) 22.06.04, 22:06 hej mamuśki z Lublinka!! gdzie sie podziałyście?? już na wakacjach?? Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia jesteśmy ;) 23.06.04, 01:52 ja mam sesję na studiach... z nowości: chodzę do szkoły rodzenia przy szpitalu na kraśnickiej. mam widoczny brzuch i mi nastolatki ( i tylko one!) ustępują miejsca w autobusach. ot, tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Re: jesteśmy ;) 23.06.04, 08:51 Exiliwia.??? do szkoły rodzenia do Lidki?? )) pozdrówka dla niej....ponad dwa lata temu tez tam chodziłam )) (urodziłam styczen 2002 ) ) Mi jescze nikt nie ustąpił miejsca (wr.....), nigdzie.... , (na szczescie autobusami nie jeżdzę) chociaz brzuszek mam spory... (29 tydz.) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: jesteśmy ;) 23.06.04, 15:39 ddorcia napisała: > Exiliwia.??? do szkoły rodzenia do Lidki?? )) pozdrówka dla niej....ponad dwa > > lata temu tez tam chodziłam )) (urodziłam styczen 2002 ) ) > Mi jescze nikt nie ustąpił miejsca (wr.....), nigdzie.... , (na szczescie > autobusami nie jeżdzę) chociaz brzuszek mam spory... (29 tydz.) Mi raz chcial pan ustapić ale nie skorzystałam, bo to był taki bardzo starszy człowiek, któremu sama bym ustąpiła.I tyle. A brzuch juz tez mi widać. Najciekawsze jest to, ze jak ide ulica to ludzi się gapią bezczelnie ( ale sensacja! baba w ciąży!) a jak wsiadam do autobusu to nagle zaczynjaą z dziwnym samozaparciem oglądac widoki za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
izabelam78 Re: jesteśmy ;) 23.06.04, 16:56 U nas zaczyna się 35 tc, brzuszek widoczny barrdzooo) Wyprawkę dla Dzidzi mamy już skompletowaną, ale mojej do szpitala jeszcze nie : (( Od jutra zaczynam wszystko prać i prasować. W poniedziałek byłam u ginki i powiedziała mi, że szyjki już praktycznie nie mam i mogę urodzić nawet za 3 tygodnie (mam nadzieję)) Co do gapienia się na brzuch to już zaczyna szlag mnie trafiać, jezeli jeszcze ktoś spojrzy i uśmiechnie się to nic do niego nie mam, ale najgorsze są baby które perfidnie wlepiają wzrok jakby nic poza moim brzuchem nie było innego do oglądania wrrrrr......no i oczywiście potwierdza się to co napisała ryza_malpa1 w autobusach jestem niewidzialna ze swoim brzuszkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: jesteśmy ;) 23.06.04, 16:59 przyznam się do czegoś: ja też się przyglądam kobietom w ciąży kto wie, może spotkamy się na sali porodowej )) Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: jesteśmy ;) 23.06.04, 16:57 ddorcia: tak, do Lidii Ruty powiedz mi, przydała Ci się ta szkoła na coś? łatwiej Ci się rodziło, krócej... ? ludzie przeważnie gapią się na brzuch a potem i tak udają, że nie widzą ( Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Do exilivi..o szkole rodzenia.. 23.06.04, 20:30 A więc tak: najwieksza wiedze jaka chyba zdobyłam w czasie pierwszej ciązy to był...internet! Ale do szkoły rodzenia warto chodzić. Dla mnie to było potwierdzenie tego co uslyszałam, przeczytałam itd. Spotykałam się z dziewczynami które również były w ciązy (wsród znajomych czułam się jak dziwoląg). W kązdej chwili mogłam zadac jakies pytania, uczylismy się opieki nad noworodkeim, o karmieniu, o porodzie i połogu i inn. No i ćwiczenia. I oddychanie. faktycznie to duzo daje. Poród miałam szybki, wiedziałam co się ze mna dzieje, nie panikowałam, nie krzyczałam, ...Oddychałam tak jak należy, wiedziałam jakie pozycje przyjmowac (dzieki szkole) - i mniej bolało! Ja wybrałam akurat ta szkołę bo miałam blisko (mieszkam na węglinie), Ale rodziłam na staszica.Tam zreszta chodziłam tuz pzrez porodem 3 tyg równiez do dnowo otwartej szkoły przy szpitalu aby spotykac się z moja połozna ktora wlasnie prowadzila ta szkołę. A tak wogóle to dzisiaj byłam na Krasińskiego w sklepie z ciuchami. KUpiłam sobie fajne spodnie. I od razu zaczepiła mnie wlaścicielka szkoły rodzenia (bo tez tam się znajduje). Wszystko mi pokazała, plan zajęc, spotkania z połozna i lekarzem, zajecia trawają 2 x w tyg przez 3 miesiące .Cena 450 zł. Gdyby to była moja pierwsza ciąza zapisałabym sie tam nawet mimo tak duzej sumy. Bardzo mi sie podobało. Super, bardzo profesjonalnie przygotowany program, ponadto godz. cwiczeń, fajne wnetrza , pokój dla małych dzieci, lekarz i połozna na miejscu (porady bezpłatnie!) itp. Ale teraz mi sie nie chce, zreszta mam zakaz bo brzuch mi sie za czesto stawia! No i zostało juz 2,5 miesiaca do terminu. A wypadało by zacząc od 25 tyg. To tyle ......ale się rozpisałam...Moze sie komuś przyda )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viola1001 Re: Do exilivi..o szkole rodzenia.. 27.06.04, 15:43 Powiedzcie mi gdzie dokładnie jest szkola rodzenia z Krasnickich? bo slyszalam ze wcale nie w szpitalu... I ile kosztuje? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Do viola1001...o szkole rodzenia.. 27.06.04, 16:35 hej Viola! na ul. Żulińskiego 8 . tel. 607 217 417 (p. Lidia Ruta). kurs kosztuje cały 360zl, 15 spotkań - 24zl jedno. a w którym tygodniu jesteś? na zajęcia chodzi się od 26. tygodnia (niektóre dziewczyny są już w bardziej zaawansowanej ciąży) i jeśli chcesz się na pewno załapać na zajęcia, to jak najszybciej musisz się zapisać. w zajęciach uczestniczy 8 par, trwają każde po 2h. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
viola1001 Re: Do viola1001...o szkole rodzenia.. 27.06.04, 18:30 hejka exilvia! dzieki za informacje ja dopiero w 13 tyg. wiec do szkoly rodzenia to jeszcze nie teraz nie wiesz kiedy bedzie nastepny turnus organizowany? czy to bedzie od razu jak ten sie skonczy? bo ja to dopiero za jakies 3 miesiace aha i ile spotkan jest tygodniowo? Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Do viola1001...o szkole rodzenia.. 28.06.04, 14:14 najlepiej Violu, zadzwoń do p. Lidii i zapytaj się o kurs w terminie, w którym Ci pasuje i sie od razu zapisz od razu. zajęcia są 2 razy w tygodniu po 2h. nasz jest o 18:30.miał być o 18, ale niektórym parom wygodniej jest później przyjeżdżać. tak czy inaczej - można dopasować indywidualnie godziny dla każdej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Do ddorci ...o szkole rodzenia.. 27.06.04, 16:31 hej ddorcia obserwowałam jedne zajęcia w szkole rodzenia na Krasińskiego. tam jest chyba dlatego tak drogo, bo jest niewiele uczestniczek (jak ja byłam to były 4 kobiety i jeden mąż). b. fajnie urządzony jest kącik dla dzieciaków. no i fajne rzeczy są w sklepie. szkoda, że sklepik taki malutki. no i mało kto go odwiedza. jak byłam tam (dwa razy) to byłam jedyną klientką ( w dodatku nic w końcu nie kupiłam). Odpowiedz Link Zgłoś