Dodaj do ulubionych

beta hcg ujemne a ciaza moze byc?

01.08.11, 18:56
Czesc,
Nie wiem, czy to odpowiednie forum na to pytanie... w 10 dniu cyklu (wtorek) mialam pecherzyk 16mm. Lekarka powiedziala, ze za 4dni bedzir owu i zeby sie wsztrzymac i rozpoczacstarania od czwartku, 12 dc. Tak tez zrobilismy,do poniedzialku przytulanie bylocodziennie. Dzis jest 30dc, @ nie widac, wiec pelna nadziei poszlam rano na bete. Wynikujemny. Ale czy to mozliwe, ze faza lutealna sie tsk przeciaga, skoro powinna miec 14 dni?
A najwazniejsze, czy mozliwe jest, ze jest ciaza, a beta jeszcze nie wzrosla? To najwazniejsze pytanie w sumie...
Obserwuj wątek
    • kahakasurdo Re: beta hcg ujemne a ciaza moze byc? 01.08.11, 19:14
      Beta raczej się nie myli. Być może nie doszło do owu wtedy, kiedy lekarka powiedziała. Zdarzają się tzw. podejścia do owu, tzn. pęcherzyk nie pęka, a zaczyna rosnąć nowy i wtedy dopiero jest owulacja. Może u Ciebie tak było. Albo wcale nie było owu.
      • ty_nia Re: beta hcg ujemne a ciaza moze byc? 01.08.11, 19:40
        Może też być błąd labo. Mnie w pierwszej ciąży wyszły dwa sikańce pozytywnie,ale nie wierzyłam i zrobiłam bete bedąc na wakacjach-wyszła ujemna. Straciłam nadzieję ale po powrocie powtórzyłam w swoim mieście i tu już była piękna, wysoka betasmile
        • mewa000 Re: beta hcg ujemne a ciaza moze byc? 01.08.11, 20:02
          Owu mogła być później, np w 16dc, a faza lutealna może trwać 16 a nawet 17 dni, więc możesz do 3 dni dostać jeszcze @.
        • gosiakos85 ty_nia 01.08.11, 21:18
          ty_nia, a po jakim czasie robiłaś ten sikany, pierwszą betę i tę drugą betę??
          • ty_nia Re: ty_nia 01.08.11, 21:27
            gosiakos85 napisała:

> ty_nia, a po jakim czasie robiłaś ten sikany, pierwszą betę i tę drugą betę??

Sikańce w okolicach spodziewanej @, dokładnie już nie pamietam. Pierwsza beta po 2-3 dniach od sikańca a druga po ok tygodniu. Niestety nie powiem Ci które to były dni cyklu,bo to było w pierwszej ciąży i już nie kojarze...
    • lidek0 Re: beta hcg ujemne a ciaza moze byc? 01.08.11, 20:34
      Raczej mało prawdopodobne, ale szansa jest. A hormony masz w normie? Bo to może sprawa hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka