takajakwy Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 14:01 sluchajcie, sama nie wiem co teraz- jak pamietacie we czwartek bylam na monitoringu jajeczka mialy 1,7 i 1,4mm wiec testy owu zamierzalam robic od srody w sobote zrobilam jeden i drugiej kreski wogole nie bylo. dzisiaj mam sluz typowo plodny wiec przed chwilka zrobilam test i wyszedl pozytywny. teraz nie wiem czy przypadkiem juz wczoraj lub przedwczoraj nie mialam i teraz test tez pokazal chyba zwiariuje wczoraj byly przytulanki i mam nadzieje, ze cykl nie jest stracony? jajeczka tak szybko dojrzaly? Odpowiedz Link Zgłoś
aja-77 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 14:08 czy może któraś z was jest z Krakowa i mogłaby mi polecić gdzie mój mąż może zrobić badanie nasienia a ja monitoring ( dla mnie najlepiej jakiś dobry gin w Krakowie ( prywatnie) bo swojego chce zmienić, taki żeby mi potem ewentualnie ciążę tez poprowadził najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 14:17 Takajakwy, masz chyba na myśli 17mm? Dodaj sobie 2mm na dzień, pękają przy minimum 20mm, ale mogą być większe, 24mm na przykład. Więc skoro w sobotę test ci nie wyszedł, to owulacji raczej w niedzielę nie było, a wczoraj próbę zaliczyliście, więc spróbujcie jeszcze dzisiaj i jutro, a test zrób też jeszcze i zobacz co wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 14:58 aja ja lecze sie w Krakowie u dr Przybycienia w klinice Parens. Jestem zadowolona. Badanie tez u nich zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aja-77 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 15:45 dzięki za namiary poczytam opinie o nim Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 16:55 dzien dobry...dluugo mnie nie bylo ostatnie dni mam do doopy. Dzisiaj mija moja data porodu.. zabraklo nam 19 tygodni...eh. zycie. Sezon polowan na malego czlowieka oficjalnie zakonczony. Owulka byla piekna. Skok temp temperatury tez niczego sobie.. odkladam w kat termometr i czekam.. na cud. bede do Was zagladac co jakis czas. Ale na razie odpoczywam od forum i nakrecania sie haha. do uslyszenia babole Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: wyniki...? 20.09.11, 18:09 Dziewczyny,odebrałam dopiero teraz wyniki badań TSH-dobrze;Cytomegalia-dobrze,Prolaktyna dobrze jednak nie wiem jak mam odczytać wynik po obciążeniu bo nie ma podanych żadnych norm?!! Może Wy mi coś podpowiecie Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 mgd20 20.09.11, 18:32 Wielka szkoda ze będziesz wchodzila zadziej zabrzmiało to strasznie smutno. Chyba u Ciebie wszystko dobrze? i ze po czasie zaloby i smutku wrodzisz z powrotem do nas Zawsze milo mi sie czyta twoje wypowiedzi. Mam nadzieje ze jednak będziesz nadal dzieliła sie swoimi odczuciami i przeżyciami z nami pozdrawiam i trzymam kciuki za małego człowieka w twoim brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: mgd20 20.09.11, 21:32 Czekam na wieści Kochana za kilkanaście dni trzymam kciukasy Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Pazdziernikowe testowanie .. 20.09.11, 18:52 jestem przekonana, ze lekarz powiedzial 1,7mm (byl to moj 9dc) bralam CLO 1x1 od 5 do 9 dnia cyklu i owulke przewidywalismy na piatek sobote? juz sama nie wiem tak czy siak starania byly i beda oby tylko cos daly, bo jajniki tak mnie bola, ze ledwie chodze a przy stosunku........ Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: fotka mojego testu owu ;) 20.09.11, 21:55 Dziewczynki, w tym cyklu pierwszy raz cuduję z testami owulacyjnymi Jako, że cykle mam nieregularne a dzisiaj, tak mi się wydaje, pojawił się śluz, który możnaby interpretować jako przedowulacyjny, zrobiłam test...wynik negatywny a kreska tak słaba, że sama się uśmiaąłm jak ją zobaczyłam Podpowiedzcie mi czy tak słabo widoczna kreska testowa oznacza,że z dnia na dzień będzie ona ciemniała czy może oznaczać również to,że owulka będzie np za 10-15 dni? Gdbyście się mogły wypowiedzieć będę mega wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: fotka mojego testu owu ;) 20.09.11, 23:06 magdusia: u mnie taka słaba kreska nic nie znaczyła. Robiłam takie testy wielokrotnie i ta druga kreska nigdy ciemniejsza nie była. Mierzę temperaturę i owulację miałam na pewno, testy tego nie wykazały. Nie wiem, może u kogoś innego działały, u mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 00:07 Dzieki dziewczynki za cieple slowa Magdusia u mnie kreska ciemniala z dnia na dzien.. Mysle ze u Ciebie owu bedzie za ok 3-4 dni.. Cwiczcie juz I Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 08:53 magdusia jak wróce do domu, to wkleje Ci moje z zeszłego roku Kreska powinna ciemnieć. Na moje oko to tak za 4 dni bedziesz miała owu. Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 12:42 mgd20, ja robiłam przez wiele cykli testy i nigdy mi nie wychodziły. W ostatnim cyklu zrobiłam 3 testy. Pierwszego dnia kreska była tak słaba jak u Ciebie, następnego dnia baaaardzo mocna, a kolejnego znów słaba. Czyli tą mocną zinterpretowałam jako pik. Tak też może być u Ciebie, a który to dc i przy jak długich cyklach? Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 14:41 hej, sorki za te moje glupie pytania, ale juz sama wariuje. jesli wczoraj robilam test owu i byl pozytywny dzisiaj go powtorzylam i juz byl negatywny to kiedy jest owu? wczoraj czy dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 15:46 takajakwy napisała: > hej, sorki za te moje glupie pytania, ale juz sama wariuje. jesli wczoraj robil > am test owu i byl pozytywny dzisiaj go powtorzylam i juz byl negatywny to kiedy > jest owu? wczoraj czy dzisiaj? Od 24-36h.powinna być owulacja po pozytywnym teście Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 16:03 Moje testy owu w tym miesiacu mnie w konia robily. Najpierw byla slaba, na drugi dzien taka sama jak kontrolna, potem negatyw a dzien po ciemniejsza niz kontrolna. Analizujac temp owu byla po tym drugim piku. Ktos mi powiedzial ze mogly te dwa jajeczka byc? Takajakwy owu po piku powinna byc ok 24-36h..ale..nie wiadomo od kiedy liczyc bo moze byla 12 godzin przed wykonaniem testu.. Wiec dIalaj dzialaj malenka. I zrob didatkowo jeszcze jutro test. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Dzieciusie 21.09.11, 17:46 mgd20 napisała: > Hej Dzieciusie co slychac malutka? Hej u mnie leci, odebrałam w końcu moje wyniki i martwi mnie prolaktyna po obciążeniu Tylko jeżeli jest wysoka to czemu nie mam objawów typu:nieregularne @,skąpe lub brak @ i takie tam...u mnie wszystko pracuje dobrze co 30 dni@,14 dni FL,owulacja jest? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: kreseczka na teście ciemnieje ;) 21.09.11, 21:31 Jestem po drugim teście, kreseczka wyraźnie ciemniejsza niż wczorajsza jupi mam nadzieję,że to dobry znak i owulka nadciąga wielkimi krokami ojoj,żeby tak na weekend była to będzie szczyt marzeń Dobrej nocki Dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: fotka mojego testu owu ;) 21.09.11, 22:38 och przepraszam dziewczynki, teraz zauważyłam, że mój poprzedni post skierowałam go mgd20, a powinnam była do magdusi! Magdusiu, czyli masz tak jak napisałam Ci wyżej - dziś jest pik! Do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 21.09.11, 16:26 Dziękuję Wam moje kochane dziewczynki dzisiaj zrobię kolejny teścik śluz w ilości sporej i coraz fajniejszy tylko, że R.ma w tym tygodniu popołudniówki i zmęczony troszku wraca... ale jeśli dzisiaj lub jutro wyjdzie pozytyw to go troszkę pomolestuję Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 22.09.11, 07:26 bierz chłopa z rana... pójdzie do pracy z anielskim uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 22.09.11, 08:30 A u mnie nieskromnie powiem,że były wczoraj łóżkowe igraszki,a dziś test owulacyjny dodatni ,dziś też idę do ginekologa zobaczymy co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 22.09.11, 08:37 dzieciusie, czy coś przegapiłam, czyli zostajesz z nami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 dzieciusie3 22.09.11, 08:54 No właśnie dzieciusie ja chyba tez cos przegapiłam mówiłaś ze odpuszczacie albo zle zrozumiałam Jeśli zostajesz to świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 22.09.11, 09:03 Nie dziewczyny,nic nie przegapiłyście, odpuściliśmy ale dziwnym trafem współżyliśmy kiedy chcieliśmy i bez zabezpieczenia i takim o to sposobem dotarłam do owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: dzieciusie3 22.09.11, 09:09 Zobaczysz, będzie ciążą z zaskoczenia No i mąż nie będzie miał nic do gadania Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 22.09.11, 09:17 Maz podświadomie tez cały czas chcę dla tego też nic nie mówił Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: dzieciusie3 22.09.11, 11:17 Heh, mowilam ze bedzie kontrolowana wpadka dobrze ze zostajesz Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 22.09.11, 13:15 mgd20 napisała: > Heh, mowilam ze bedzie kontrolowana wpadka dobrze ze zostajesz Szalona mgd20 mam nadzieję,że to "dobro życzenie" się spełni Byłam i już jestem.Na prolaktynę dostałam BROMERGON,dziś test owu.był +ale już jajo pękło ale mam nadzieję,że dziś jeszcze są szanse co Wy na to ???? Pytałam o moje poprzednie poronienia i lekarz na to,że prawdopodobnie mam poronienia nawykowo (jakoś tak to nazwał) i zalecenia jakie dostałam brzmią tak: zrobić test jak + od razu betę,jak beta potwierdzi zastrzyki tylko nazwy nie mogę odczytać ale już czytałam gdzieś na forum więc znajome dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: dzieciusie3 22.09.11, 13:34 dzieciusie3 a ile tej prolaktyny miałaś (podstawy i po obciążeniu)? i w jakim dniu cyklu robione było badanie? I skąd wiesz, że jajo już pękło? Zawirowałaś męża Ale jeśli tak bardzo potrzebujesz 3 dziecko.. nie komentuję.. on też wie co robił... he he he.. ja bardzo dobrze rozumiem jego dylematy.. sama, starając się o pierwsze zadaję sobie pytanie czy nas stać na dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kiecha3 22.09.11, 13:54 kiecha3 czy ty mnie oceniasz lub krytykujesz ?! Wiesz o tym,że jak by tak popatrzeć to nie mam odpowiedniego momentu na dziecko bo zawsze jest coś co daje do myślenia...czy Ty myślisz,że zbajerowałam męża,że niby mam dni nie płodne i okaże się wpadka...? Co to miało znaczyć; "... Ale jeśli tak bardzo potrzebujesz 3 dziecko.. nie komentuję..."-a czy Ty tak bardzo potrzebujesz dziecka ? Bo ja Go nie potrzebuję-ja Go bardzo pragnę !!! Nie jestem nastolatka która nie wie co robi !!! I ja też mam dylematy czy to dobry moment i już nie raz pisałam,że bardzo dobrze rozumiem męża dla tego odłożyliśmy starania na za rok. Teraz była ostatnia próba bo dziecko będzie z czerwca...więc chyba mnie nie oceniasz...!? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 22.09.11, 14:08 ocenę twoich pobudek i postępowania zostawiam dla siebie - dokładnie to miało znaczyć moje "... Ale jeśli tak bardzo potrzebujesz 3 dziecko.. nie komentuję..." mam nadzieję, że pragniesz tego dziecka.. bo po co w innym wypadku się o nie starać, jeśli się go nie pragnie.. Jaka jest według ciebie różnica między pragnieniem a chęcią posiadania - bo nie zrozumiałam.. Dla mnie to, w tym przypadku, synonimy tego samego... Ja też chcę dziecka.. I rozumiem twoja chęć.. nie rozumiem postępowania.. Zresztą nie ja jedna jestem zaskoczona zmianą opcji.. Tylko ja może w ostrzejszych słowach piszę.. Nie chce cię obrażać, ani oceniać.. Wyrażam tylko swoje zdziwienie "czy Ty myślisz,że zbajerowałam męża,że niby mam dni nie płodn > e i okaże się wpadka...?" szczerze?? nie zdziwiłoby mnie to... bo jeszcze kilka dni temu pisałaś że przyjęłaś jego wersję, że dziecko nie teraz.. a dzisiaj oznajmiasz, że się bzyknęliście prokreacyjnie.. i zrobiłaś badania przedciążowe.. jak to rozumieć?? wiem, wiem.. rozum jedno, a serce drugie.. ja tez zmieniam zdanie.. ale nie tak jak gwałtownie i raptownie.. i nie w tak poważnych decyzjach.. piszesz, że nie jesteś nastolatką.. ale twoje postępowanie czasem temu przeczy.. yyy.... właściwie to nie moja sprawa... jeśli chłop czynnie uczestniczył, to chyba nie będzie zdziwiony jak mu za 2 tygodnie pokażesz test z 2 kreskami.. i będzie szczęśliwy tyrając na 3 etatach by wyżywić 5-cio osobową rodzinę a jakie ci wyszły te badania prolaktyny? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kiecha3 22.09.11, 14:26 Widzę,ze jesteś bardzo szczera i to do bólu-nie spodziewałam się chociaż zawsze tak byłaś ! Co do tyrania to nie bój się o to,to nie Ty będziesz tyrać.Dla mnie "pragnienie"a "chęciom posiadania" dla mnie jest kolosalna bo chęć to mogę mieć w danym momencie na coś,a za raz mi przechodzi,a pragnę czegoś cały czas do puki tego otrzymam-więc jak widzisz każdy interpretuje wszystko inaczej.Co do zdziwienia innych dziewczyn,że się pojawiłam to w porównaniu z Tobą nie komentują tego !!! To,że kilka dni temu pisałam,że starania odłożone to zdanie chyba mogłam zmienić,a nie uważam tego za coś dziwnego zresztą robiłam ostatnio tak drogie badani,że szkoda było tą kasę stracić i stąd ta próba ! to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 22.09.11, 14:36 a jak ci wyszły te badania?? sorry, rozbawiłaś mnie..... badania prolaktyny to koszt 60 zł... nawet niech u ciebie będzie 100... dołóż do tego inne.. niech cię wyniosą 500 zł.. to rzeczywiście inwestycja! a dziecko będzie kosztować.. hm. nie wiem.. może jako matka dwójki dzieci na utrzymaniu mi podpowiesz... łatwo wydaje się czyjąś kasę... kończę temat, bo nie ma sensu... napisz jak tam twoje badania..? koniecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kiecha3 22.09.11, 14:43 Ty mnie też rozbawiasz co kawałek...widzę,że ironizujesz na każdym kroku,nie życzę ci absolutnie nic złego ale mam nadzieję,ze mina Ci kiedyś zrzędnie A co Ty taka ciekaw tych badań-szukasz kolejnego tematu do wyśmiewania ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kiecha3 22.09.11, 14:44 Faktycznie zakończmy ten temat bo robi się nie miło ! Prolaktyna 149,2 ( 83,0-622,0) po MTC 3919,0 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 22.09.11, 14:58 mina to mi może jedynie zrzEdnąć... przecież podkreśla na czerwono!! Ja jestem dysortografikiem, ale chociaż się staram... Faktycznie zakończmy ten temat bo robi się nie miło ! jasne, lepiej uciec od tematu... szkoda, ze nie rozumiesz czemu z tobą rozmawiam.... trudno. koniec, finito, the end... a mnóż się ile wlezie.. oby ten bzyczek był owocny.. o badania pytam bo sama je robiłam teraz, akurat dwa dni temu odebrałam wyniki.. i jestem po wstępnych konsultacjach... ale u mnie wyniki zdecydowanie niższe.. PRL 19, a po obciążeniu nieco ponad 300... Ale skoro jestem taaaaka zła... nic już nie piszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
karides Październikowe testowanie 22.09.11, 16:46 Dziewczynki spokojnie...wiem, że aura niekorzystna ale nie psujmy jedynego chyba wątku wzajemnym naskakiwaniem na siebie U mnie jeszcze przed starankami, ale zaczęłam brać wiesiołek i liczę na efekty Zostaje w obecnej pracy i kieruje swoje myśli ku małemu człowieczkowi. Miłego popołudnia i owocnych staranek & testowania... Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: kiecha3 22.09.11, 19:22 dzieciusie miło cię znowu widzieć na forum - trzymam kciuki aby wymarzone 2 krechy pojawiły się już w październiku. Mało się udzielam na forum ale staram się go jakoś na bieżąco czytać i jakoś tak od początku mam jakąś sympatię do ciebie )może przez to że sama po kwietniowym poronieniu też staram się o 3 dziecko (oby przeczucie mnie nie myliło ale coś mi mówi że tym razem Ci się uda) Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kiecha3 22.09.11, 20:58 ganeta27 napisała: > dzieciusie miło cię znowu widzieć na forum - trzymam kciuki aby wymarzon > e 2 krechy pojawiły się już w październiku. Mało się udzielam na forum ale star > am się go jakoś na bieżąco czytać i jakoś tak od początku mam jakąś sympatię do > ciebie )może przez to że sama po kwietniowym poronieniu też staram się o 3 dzi > ecko (oby przeczucie mnie nie myliło ale coś mi mówi że tym razem Ci się uda) Starania o trzecie to chyba rzadkość --tak bym chciała żeby się udało Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Pazdziernikowe testowanie .. 22.09.11, 18:10 Cześć dziewczyny! Postanowiłam dołączyć do Waszego wątku. Mam nadzieję, że to będzie dla mnie szczęśliwy omen (chęć dołączenia, która jak dotąd nigdy się nie pojawiała . Pozdrawiam i życzę powodzenia! damafioletowa........................ 1-3.10 szonik1 3 cs..............................3-5.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 22.09.11, 18:16 To trzymam za Ciebie kciuki życzę owocnych starań Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Pazdziernikowe testowanie .. 22.09.11, 18:21 Dziękuję bardzo, także trzymam kciuki za Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re:kolejny dzień testowania:) znowu zawracam Wam.. 22.09.11, 18:48 Kolejny, trzeci już teścik owu, za mną niewiątpliwie dzieje się coś chyba coraz bliżej...już za chwileczkę, już za momenciek Powiedzcie mi Kochane czy przy takim wyniku testu warto już zacząć starania? pytam, bo jak wspomniałam, we wcześniejszym poście, R.ma w tym tygodniu popołudniówki, z pracy wraca zmęczony ale byłby chyba skłonny się dzisiaj poprzytulać, tylko zastanawiam się czy go "męczyć"? zdjęcie prawie w pełni oddaje rzeczywisty wygląd testu czyli kreska testowa jest trochę ciemniejsza od kontrolnej dla porównania w moim wpisie z 19 wrzesnia jest fotka z pierwszego testu Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re:kolejny dzień testowania:) znowu zawracam Wam. 22.09.11, 18:51 magdusia11 napisała: zdjęcie prawie w pełni oddaje rzeczywi > sty wygląd testu czyli kreska testowa jest trochę ciemniejsza od kontrolnej OCZYWIŚCIE MIAŁO BYĆ "KRESKA TESTOWA JEST TROCHĘ JAŚNIEJSZA OD KONTROLNEJ" Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re:kolejny dzień testowania:) znowu zawracam Wam. 22.09.11, 21:20 ochoooooo... chwile mnie nie bylo a tu sie jakies pyskowki urzadzaja... juz. spokoj. buziaka na zgode i kazdy zaglada do wlasnego ogrodka! dzieciusie nie sadze zeby chec zmajstrowania trzeciego dziecka to bylo cos mega ekstamalnego.. ja planuje 4... Mam nadzieje ze zmienililiscie zdanie w sama pore oby oby kochana sie w koncu udalo!! Magdusia wyglada mi na to ze owulka juz w progu.. my przyjelismy zasade co drugi dzien no. nie zawsze wychodzilo bo posiadam wyjatkowo temperamentnego meza Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia czy mogę dołączyć? 23.09.11, 10:35 pozwolę sobie się dopisać cieszę się że znalazłam to forum, muszę jednak przyznać, że podczytując Was zaczęłam się zastanawiać, jak Wy to robicie że tak spokojnie do tych testów podchodzicie. Ja, przyznam, mam meeeega obsesję na punkcie ciąży i jak wkrtce w niej nie będę to zapewne zwariuję zwariuje też moje kochanie, którego zamęczam tematem dziecka lol jestem w tym temacie szurnięta, mam już nawet dwa pudełka ciuszków, bo zawsze coś mi w oko wpadnie jak kupuje coś dla starszej córeczki To nie jest normalne. Pozdrawiam. damafioletowa........................ 1-3.10 szonik1 3 cs..............................3-5.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re:kolejny dzień testowania:) znowu zawracam Wam. 23.09.11, 10:47 Magdusia - ja chyba jestem najlepszym przykładem tego, że lepiej wcześniej niż za późno Moj ciąża jest wynikiem ognistej nocy na 3 dni przed pozytywnym testem owu. Odkąd testy zaczęły pokazywać drugą kreskę seksu nie było...a tu bach się komandos trafił Więc działajcie sobie spokojnie i owocnie i oby do przodu! Ja tu cały czas zaglądam do Was i Was poczytuję... mam nadzieję, że już niedługo październikowa lista zaświeci uśmiechami Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re:kolejny dzień testowania:) znowu zawracam Wam.. 23.09.11, 18:51 Wczoraj były przytulanki dzisiaj teścik owu mega pozytywny jeszcze jutro może podziałamy później 2 tygodnie czekania... Milusiego wieczorku Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Krzysiowa_mama 23.09.11, 15:44 Napisz co u Ciebie jak sie czujesz jak brzuszek i maluszek Remont juz skończony? Wprowadziliście sie do nowego lokum? Dawno sie nie spowiadałaś u nas Pisz pisz kochana brakuj mi twoich ciepłych postów Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Zapisuję się :) 23.09.11, 18:54 Kolejny raz zapisuję się na listę, może tym razem się uda Tym razem testować zamierzam trochę później. damafioletowa........................ 1-3.10 szonik1 3 cs..............................3-5.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Zapisuję się :) 23.09.11, 19:23 Kolejna Staraczko (nie)miło Cię widzieć Kochana szkoda, że nie udało Ci się we wrześniu... ale ja wszystkim na forum rozpowiadam, że październik będzie szczęśliwy i namawiam to zapisywania się Wierzę, że nam się uda Buziooole Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: Zapisuję się :) 23.09.11, 19:25 kolejna-staraczka przykro mi ze musiałaś przejść miałam nadzieje ze jednak 2 krechy u ciebie. Skoro jednak........ to witaj zawsze razem raźniej życzę 2 wyraźnych kreseczek na teście Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy czy jest tu jeszcze ktos..... 23.09.11, 21:02 kto ma tak jak my tz.: wszeystkie badania ok, a jednak 17cs? bo ja juz wariuje, lekarze nie maja sie do czego przyczepić, a ciazy nadal nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: czy jest tu jeszcze ktos..... 23.09.11, 22:18 takajakwy - ja mam wszystkie badania ok. Dopiero laparoskopia pokazał problem. Robiłaś laparoskopię ? Badaliście nasienie meza ? Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: czy jest tu jeszcze ktos..... 23.09.11, 22:49 nasienie przebadane i jest ok, laparoskopii nie mialam bo lekarz stwierdzil, ze skoro urodzilam niecale 2 lata temu to nic tam niie powinno byc nie tak. w listopadzie mam HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kolejna-staraczka 24.09.11, 09:25 Wiesz co ale nam numer wywinęłaś bo nie było tu miejsca na październikowym dla Ciebie ,myślałam,podczytywała i byłam przekonana,że Tobie się uda-przykro mi.A co do miejsca,pościskałyśmy się tu trochę z dziewczynami i znalazło się i dla Ciebie kawałek . Tak sobie pomyślałam,że w październiku musimy dać czadu z dwoma kreskami na teście, przy każdej z nas ma być buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 24.09.11, 09:57 Dzięki dziewczyny za miłe Chociażby z tego względu fajnie jest tu być z Wami No ale mam nadzieję, że to naprawdę ostatni raz Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: kolejna-staraczka 24.09.11, 10:16 hej dziewczyny myślę że każda z nas ma taką nadzieję że jest na liście ostatni raz - i tego się trzymajmy niech w tym miesiącu pojawiają się samy buźki Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: kolejna-staraczka 24.09.11, 15:30 takajakwy przez 2 lata różne rzeczy sie mogły podziać. u mnie wykryto zrosty i endometriozę. Kilka lat temu tez rodziłam Jak za jakis czas nie bedzie efektu, to podpytj lekarza co o laparo mysli w Twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia dobry wieczór 24.09.11, 19:42 Dziewczyny ja dopiero w tym miesiącu do Was dołączyłam, ale zapewne jestem jedną z większych ( o ile nie największych) wariatek w temacie konieczności bycia w ciąży tu i teraz...najlepiej I wiecie co ja dziś zrobiłam? otóż przeczytałam w jakimś wątku ze testy owulacyjne potrafią wykryć bardzo wczesną ciąże więc zrobiłam sobie teścik iii wyszedł super pozytywny - mooocna druga kreska. Teraz jestem zbita z tropu bo to mój 21dc i wedle pomiaru tempki (podwyższona 13-15dc) owulacja już chyba powinna być. Czy to oznacza ze owu bedzie dopiero teraz tak późno czy jednak jakaś mikro szansa na bejbi jest? jeżu, wiem jestem stuknięta... Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: dobry wieczór 24.09.11, 19:47 mala.kasia, mi też test owulacyjny pokazał 2 kreski jak byłam w ciąży Ale nic więcej nie dodam, tylko taki fakt stwierdzam trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia :) 24.09.11, 19:59 fioletowa damo weź trzymaj tylko mocnoooo, bo ja co prawda pierwszy cykl się staram, ale na ciążę czekam już około 6 lat nie mogłam sobie na nią pozwolić, że tak to nazwę ze względów okołoreligijnych no cóż taki lajf... teraz więc tak bardzo pragnę dziecka, że trudno to aż określić. A w zasadzie to pragnę ich czterech: sióstr i braci dla mojej córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Krzysiowa_mama 26.09.11, 10:31 Hej aleks! Może niewiele piszę, ale cały czas Was czytam! Trzymam kciuki za prawdziwy wysyp październikowych buziek! Szczególne fluidy przesyłam w tym miesiącu az-82 i reszcie dziewczyn testujących 20 października! Tego, właśnie, dnia w 2008 roku uśmiechnęły się do mnie dwie grubaśne kreski na teście, które są obecnie moim ukochanym Krzysiem! Życzę wam, żebyście równie szczęśliwie wspominały ten dzień! U mnie nadal życie na karuzeli! Tak, przeprowadziliśmy się już do nowego mieszkania, ale nadal porządkujemy poprzednie dla najemców. Ja kuśtykam tylko o kuli i wszelkie prace fizyczne zostały dla mnie drastycznie ograniczone! Sprzątam więc przy użyciu cudownych rąk mojej siostry i przyjaciółki... a same wiecie jak to jest: nie można nadużywać dobroci, więc się wszystko roooozzzzzwwwwlllleeeeekkkkkaaaa w czasie No ale się staramy! Co do ludzika, to widziałam go w tamten wtorek! Serduszko pikało, ludzik fikał i wszystko zdaje się być ok Ja oczywiście odetchnę dopiero za 6 tygodni jak się ten trymestr skończy... Krzyś jeszcze nic nie wie, ale delikatnie pytam go co by zrobił gdyby... na razie ma do tego stosunek w 100 procentach olewawczy! U mnie wszyscy już wiedzą i bardzo mnie wspierają, chociaż moi rodzice nie są jacyś mega zadowoleni ze względu na moje zdrowie - a właściwie to co z niego zostało... Póki co, nie łamię się i staram się sobie radzić z dnia na dzień! Pozdrawiam Was gorąco! Życzę cudownych czerwcowych bobasów! cały czas Was czytam i pewnie będę jeszcze wtrącać swoje trzy grosze! Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy HSG- pytanie 24.09.11, 22:12 czy ktoras z Was miala robione do HSG badania na: uroplazme i mykoplazme? jesli tak to napiszcie mi co to za badania i ile czasu czekalyscie na wyniki. bo Pani z kliniki zadzwonila, ze musze miec te badania, a w tym kraju (UK) strasznie ciezko jest zrobic jakiekolwiek badania i żeby jeszcze wyniki dali to juz musi byc cud. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 25.09.11, 10:35 Dopisuję się do listy i wybaczcie,że to powiem,ale miałam ogromną nadzieję, że mnie już tu nie będzieAle cieszę się,że jesteście damafioletowa........................ 1-3.10 szonik1 3 cs..............................3-5.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 25.09.11, 10:58 takajakwy, ja miałam robioną ureaplzame, mycoplazme i chlamydie. Z tego, co pamietam, to na wynik czekałam tydzien lub dwa. a mi sie przyplatało zapalenie pęcherza Musiałam zaczac brać Furagin. I chyba bede testowac wczesniej, bo miałam owu sporo wczesniej. Gin kazał teścic 3.10. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Pazdziernikowe testowanie .. 25.09.11, 11:13 chiyo28- czyli dokladnie to co ja tylko chlamydia ja tutaj bez problemu zrobie i cytologie, a z tymi dwoma badaniami moge miec problem. jak sie je robi z krwi czy wymaz? Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 25.09.11, 20:42 ja miałam to ponad 2 lata temu, ale chyba to były wymazy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 25.09.11, 20:50 Dzisiaj kolejny, trzeci już dzień pozytywnego testu owu tzn.2 były takie ,że kreska testowa o kontrolna w tym samym kolorze a dzisiaj testowa ciemniejsza i wszytsko byłoby ok bo wg tego co jest w instrukcji testów to byłaby niebawem owulka ale...brak śluzu...z rana co prawda był-nawet wyglądający jak płodny a teraz susza...zbita jestem z tropu bo nie wiem co jest grane????? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka vocativa 25.09.11, 20:57 Też myślałam, że mnie tu nie będzie, ale jestem, już piąty cykl, u Ciebie szósty, więc podobnie Zawsze najgorszy jest 1dc, później już z górki, ja teraz czekam na koniec @ bo jak to powtarzam mężowi "zabawa trwa" Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: vocativa 25.09.11, 22:10 Masz rację Kolejna-StaraczkoJa czekam na to "z górki" Może październik będzie szczęśliwszyMy 4 października idziemy do mojej ginki i spytamy ją co dalej(jakie badania zrobić)bo ja się już bardzo niecierpliwię Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 lista 26.09.11, 06:10 No to dopisuję się do listy, bo znam już termin testowania. damafioletowa........................ 1-3.10 szonik1 3 cs..............................3-5.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: lista 26.09.11, 06:15 Załapałam doła. W sobotę skoro świt dostałam @, więc od razu rano zadzwoniłam do kliniki, żeby się na dziś zarejestrować, a pani w rejestracji mi mówi, że pierwszy wolny termin ma na 10 października. Normalnie aż mnie zatkało. 10 października to ja już będę po owulacji, to nie ma najmniejszego sensu. Miałam dwa miesiące przerwy, bo mi najpierw wypadała owulacja w długi weekend, a następna w delegację. Więc miałam nadzieję, że teraz ruszymy dalej, a tu coś takiego. Jak w tym miesiącu mnie nie przyjmą, to i tak nie mam gwarancji, że w następnym tak, bo przecież umawiać się mogę jak już mam @, jak się umówię wcześniej, mogę nie trafić z terminem, jak mi się złośliwie przesunie o dzień albo 2. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: lista 26.09.11, 09:04 @ przyszła, więc mogę zapisać się na kolejną listę. Teoretycznie powinnam testować 24, ale ostatnio owulacja się opóźniła, więc teraz dodam sobie kilka dni tak na wszelki wypadek. Nie no, dziewczyny, tak nie można się ciągle przepisywać z list. W październiku musi nam się udać!!! damafioletowa........................ 1-3.10 szonik1 3 cs..............................3-5.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: lista 26.09.11, 09:07 No masakra jakaśA Ty prywatnie chodzisz czy na NFZ?? Ja chodzę prywatnie i tydzień temu dzwoniłam się umówić na wizytę 4 października i byłam przekonana,że pani w rejestracji mnie wyśmieje,że tak wcześnie a okazało się,że wcale nie mogłam jakoś przebierać w godzinach wizyt bo nie wiele zostało... A mówiłaś w rejestracji,że Ty na monitoring??Bo może by się zlitowali i Cię jakoś wcisnęli? Trzymaj się i postaraj nie łamać (chociaż wiem,że to czasami nie łatwe)ale w końcu musi się udać! Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: lista 26.09.11, 09:21 Na NFZ w ogóle nie przyjmują. Tylko prywatnie. Ja nie idę na monitoring, na razie, tylko mam się przygotowywać do kolejnej inseminacji. Najpóźniej od dzisiaj muszę zacząć brać CLO. Więc muszę iść do lekarza, który musi spojrzeć na USG czy jest wszystko ok, dać mi receptę i dopiero wtedy mogę się umówić na monitoring, więc jeszcze kilka razy musiałabym się wcisnąć w tym czasie kiedy to już nie ma terminów, łącznie z całym zabiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: lista 26.09.11, 10:07 Ale masz mieć IUI w tym cyklu? I w związku z tym masz mieć usg, tak? A powiedziałaś wyraźnie, że to wizyta przed inseminacją? Aż nie mogę uwierzyć, że Cię nie wpisali. Co to za klinika? W tej, w której ja się leczę, też nie ma terminów na zwykłe wizyty, ale jeśli to monitoring przed IUI (Twoje usg to też monitoring przed), to zawsze jest miejsce. Bo to jest oczywiste, że z wyprzedzeniem tego nie da się zaplanować. Zadzwoń jeszcze raz, może rejestratorka nie zrozumiała do końca, że nie chodzi o zwykłą wizytę, na którą możesz sobie poczekać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: lista 26.09.11, 10:22 u mnie jest podobnie jak u teligo. Na IUI zawsze wciskają, bo tego przeciez nie przewidzisz. Zadzwon do nich, moze sie zlituja. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: lista 26.09.11, 10:23 To rzeczywiście nie ciekawieAle tak jak pisze Teligo taki sposób rejestracji na takie wizyty jest zupełnie bez sensu bo przecież wróżką nie jesteś i nie przewidzisz terminu z miesięcznym wyprzedzeniem;/ Może rzeczywiście spróbuj jeszcze ponegocjować z rejestracją. Trzymaj się i napisz jak sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: lista 26.09.11, 10:50 Dziewczyny, ja kompletnie nie kumam tej rejestracji. Zadzwoniłam jeszcze raz. Nic nawet nie mówiłam, nie błagałam, tylko powiedziałam że chcę się zarejestrować na dziś. I kobieta od razu znalazła wolny termin. Może ktoś zrezygnował i zamiast olać sprawę to zadzwonił i powiedział że go nie będzie, a może tamta kobieta z którą gadałam w sobotę nie umiała korzystać z systemu i nie widziała wolnych terminów, albo mają taki super system, że w tamtym tygodniu pokazywał brak wolnych miejsc a w tym tygodniu automagicznie zwolnił miejsca. Nie wiem. Dziwne to wszystko. Najważniejsze, że się zarejestrowałam, więc idę tam dzisiaj i zaczynam po raz kolejny bój. Krzysiowa, dzięki za kciuki, trzymaj się zdrowo i nie szalej ze sprzątaniem i innymi pracami, bo masz jeszcze wiele tygodni przed sobą i nie możesz się teraz wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: lista 26.09.11, 11:07 No to super!Powodzenia w tym cyklu! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: mgd20 26.09.11, 12:46 mgd20...co tam u ciebie,jak się masz i jak tam końcówka cyklu!? Widzę,że Ty tu wpadasz teraz od czasu do czasu i tak Ci powiem,że ja też i jestem dużo zdrowsza Nie wyczytuje,nie doszukuje się postawiłam na ostatnia kartę co ma być to będzie i finał. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Ja tez mam obnizenie formy 26.09.11, 15:12 Moj obeny cykl to jedno kompletne zaburzenie przeziębienie ktore nie chec przejść temp fiksuje w dodatku dowiedziałam sie o smierci babci (babcia juz lezala na oddziale szpitalnym prawie 2 lata wiec spodziewałam sie ze w kazdej chwili moze odejść ale nigdy nie jest tak ze sie jest gotowym na taka wiadomość) lece do PL jutro wiec kolejne zaburzenia stres loty i czas bez M mam nadzieje ze jakoś przetrwam ten tydzień a organizm przez to nie rozreguluje mi sie juz totalnie O staraniach to nawet nie mysle na razie może jak wrócę i sie uspokoję trochę. Trzymam za was dziewczyny kciuki odezwę sie po powrocie ok piątku Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: Ja tez mam obnizenie formy 26.09.11, 22:20 Dzieciusie siemanko usunelam sie w kacik. Za duzo nakrecania ostatnio bylo i za duzo zludnych nadziei. Koncowka cyklu...powiem ci szczerze ze nawet nie wiem ktory mam dc hahah chyba 23..po skoku przestalam mierzyc tempke i nastawiam sie na -co Bog da Poza tym w tym tyg lecimy na dwa mirsiace do Egipyu wiec sie odetwe troche od wyliczania i mierzenia.. Co u ciebie kochana? Jak sie czujesz? Ogarnelas sie troszke? Aleks moje wyrazy wspolczucia..masz racje. Na smierc nie da sie przygotowac..niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Ja tez mam obnizenie formy 26.09.11, 23:35 U mnie za to TZ ma obniżenie formy, więc miesięczna przerwa. Szkoda, bo testy owulacyjne uśmiechnięte, śluz płodny, ale co z tego, jak on kicha i prycha, nie będę go molestować, bo mi padnie w trakcie i kto potem dziecko wychowa. To znaczy wczoraj próbowaliśmy, ale chyba nie do końca nam wyszło, więc liche nadzieje. No nic, w przyszłym miesiącu zabieramy się znów za robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Aleks 27.09.11, 08:29 Współczuję Ci z powodu Babci...trzymaj się, przytulam moooocno....odezwij się po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Takie moje przemyślenia :) 27.09.11, 08:49 Dziewczynki, zastanawiam się nad moim obecnym cyklem od ubiegłego wtorku, od kiedy pojawił mi się śluz,zaczęłam testować i pierwsze dwa dni były negatywne, kolejne dwa kreseczki były tego samego koloru...w czwartek były przytulanki w sobotę wieczorem i w niedzielę do południa testy, na moje, bardzo pozytywne bo kreska testowa zdecydowanie ciemniejsza od kontrolnej, piękna bordowa była, że hej tyle tylko,że przez te dwa dni kiedy testy były baaaardzo pozytywne to nie było śluzu...w niedzielę były kolejne przytulanki teroetycznie w niedzielę lub poniedziałek powinna być owulka...zastanawiam się czy jest możliwe,że była owulacja bez śluzu???? czekam teraz przez dwa tygodnie ale nie wiem czy jest na co? Milusiego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Takie moje przemyślenia :) 27.09.11, 08:57 magdusia: generalnie to owulacja może być po szczycie śluzu. Właśnie ważne, żeby się przytulać przed owulacją, gdy śluz jest największy, wtedy plemniczki mają gdzie sobie siedzieć zanim dotrą do jajeczka. Ja robiłam test 2 dni temu, pozytywny - dużo śluzu + przytulanki, robiłam wczoraj - pozytywny, zero śluzu, robiłam dziś - negatywny, zero śluzu, czyli pewnie dziś mam owulacje. Nie ma problemu, żeby wojsko 3 dni poczekało, nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Takie moje przemyślenia :) 27.09.11, 09:13 białasek75, to my chyba w podobnym terminie będziemy testować Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 lista 27.09.11, 11:01 Pokręciłam coś w liczeniu i w związku z tym załapałam się na wrześniowe testowanie, a teraz dopisuję się na koniec listy. Plan na ten miesiąc to lawenda, zwiększenie wiesiołka i duphaston po skoku. Ciekawe, czy będą efekty... Ktoś z lawendą ostatnio próbował albo planuje te "czary"? damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: lista 27.09.11, 11:32 szoniku, szkoda, ze wrześniowe starania nie były owocne... ja w poprzednim jeszcze cyklu próbowałam lawendę... ale ja z tych zimnolubnych i nie wytrzymałam nawet jednej nocy z zawiniątkiem... gdzieś o 2-3 nad ranem obudziłam się zlana potem, porozbierana i wywalona na kołdrze wywaliłam wkład lawendowy, zdjęłam skarpety i grubą pidżamę wśliznęłam się pod narzutę o dospałam spokojnie do rana... drugi raz nie próbowałam.. to nie dla mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: lista 27.09.11, 11:39 Szczerze, to ja próbowałam lawendy w poprzednim cyklu, ale chyba coś mi nie wyszło, bo (mimo porządnego opakowania ciała) w "te" noce w ogóle się nie wypociłam Teraz mam zamiar zrobić badania hormonalne i jak z nimi będzie w porządku, to planuję wymusić u gina badanie drożności jajowodów. Po nim może jeszcze wrócę do lawendy Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: lista 27.09.11, 12:07 Kiecha, może się uda w październiku...ja się w październiku zapoczątkowałam w każdym razie W każdym razie jestem dziwnie dobrej myśli, choć u mnie fl kiepska, stąd duphaston. Ale co Ty robisz na październiku, jeszcze chyba testujesz we wrześniu?Jak perspektywy? Ciekawe te Wasze opisy zmagań lawendowych, nie ma co) Dam znac, jak to u mnie pójdzie, ja z kolei lubię gorące klimaty, więc może wytrzymam. W ostatni dzień miesiączki trzeba zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: lista 27.09.11, 13:32 tak sobie zaglądam, bo u nas na wrześniowym to niedługo sama do siebie będę pisać... prawie wszystkie już albo zaciążyły, albo się wyniosły tutaj.. choć widzę, ze i tu jakaś cisza zapadła.. u nas już pierwsze wieści od ma-lachitki były... rzeczywiście sposób lawendowy jakoś na koniec okresu się robi.. nie wiem tylko ile dni z rzędu.. ale jak pisałam, to nie sport dla mnie.. ja się w nocy muszę wyspać bo jak nie to zła i wściekła jak osa chodzę... z zasady jestem niedobra, ale wtedy to już kosmicznie u mnie dzisiaj 9 dzień fl... na razie tempki wysoko i dość równo.. może castagnus wreszcie zaczął działać.. i mi prolaktyna nie bruździ aż tak mocno... zobaczymy.. jak na razie z objawów to ja mam tylko bolące cycki.. ale to już od okolic owulacji.. a uwierz, ma mnie co boleć... na razie marzę o tym by fl osiągnęła chociaż 11 dni... a zaraz potem 18 a w między czasie ujrzeć dwie krechy to szczyt marzeń... staram się nie nastawiać.. ale łatwo powiedzieć, a trudniej zrobić.. nic tylko czas.. agr.. kiedy ja chcę by zwolnił, to zapitala jak opętany.. a kiedy znów chciałabym cos przyspieszyć to wlecze się jak ślimor... no! wypisałam się.. idę popracować.. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: lista 27.09.11, 14:58 U mnie w tym miesiącu pani doktor wymyśliła inną strategię. Mam zacząć brać CLO później, skończę prawie że tuż przed owulacją. Dawki mi nie zwiększyła. Ciekawe, czy wyhoduje się teraz więcej niż jeden pęcherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Takie moje przemyślenia :) 28.09.11, 11:21 magdusia, jeszcze może tak być też, że taka Twoja uroda, że śluz jest po prostu w wystarczającej ilości wewnątrz, a nie specjalnie "wypływa" na zewnątrz i możesz tego nie czuć, nie widzieć po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Zła diagnoza!!! 27.09.11, 16:13 Dziewczyny, może mnie jeszcze niektóre pamiętają z wątku sierpniowego, potem musiałam przerwać starania, bo moja p. doktor stwierdziała u mnie zakażenie wirusem hpv i zleciała leczenie, które nic nie dawało, oprócz koszmarnych objawów niepożądanych! W międzyczasie byłam u doktor dermatolog, która odesłała mnie do jeszcze innego specjalisty od chorób nowotworowych (!!!) i dziś się okazało, że jestem zdrowa i wogóle mi nic nie było, że taka moja uroda itp itd. K............................... ulżyło mi straszliwie, ale wściekła jestem tak, że........................ Tyle stresu, katowania się świństwami, tyle kasy, wydanej na nic!!!!!!!!! Oczywiście ze starań nici na kolejne kilka miesięcy, bo stosowane leki były teratogenne!!!! Pewnie wrócę do Was (tzn na to forum, bo tu wszystkie dziewczyny mają już być dawno zaciążone!) za parę miesięcy, oj jak zazdroszę wszystkim, że mogę się starać!!! Buuuuuu, ja też chcę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Zła diagnoza!!! 27.09.11, 17:29 Kochana, najważniejsze,że jesteś zdrowa szkoda,że starania musicie odłożyć ale jak mus to mus.. Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Zła diagnoza!!! 28.09.11, 11:24 Haniu, ale twierdzisz, że diagnoza była błędna i leczenie niepotrzebne, czy jak? Nie bardzo rozumiem. Wirus HPV mógł być, ale mógł być nieaktywny, trzeba to leczyć, aby się nie zamienił właśnie w gorsze świństwo. Z tego, co napisałaś, to ja wnioskuję tak, że leczenie było jak najbardziej potrzebne. Czy kuracja zakończona? Moja kuzynka miała właśnie podobną sytuacje z tym wirusem, leczyła się grubo ponad 2 lata i się wyleczyła Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Zła diagnoza!!! 28.09.11, 14:04 damafioletowa, oczywiście nie ja twierdzę, że diagnoza była zła, tylko stwierdził tak specjalista, "zmiany" w śluzówce okazały sie być "moją urodą". Wiem, że zakażenie tym wirusem to poważna sprawa, dlatego konsultowałam to u dermatolog i innego ginekologa, który ma specjalizację w tej dziedzinie. Zrobił mi kolposkopie, badanie jakimś odczynnikiem i wykluczył tę chorobę. Ps. A wirus, jeśli by był, to nie mógł byc nieaktywny, skoro był stwierdzony na podstawie tych "niby zmian w sluzówce" (na które w żaden sposób nie wpłynęło leczenie). Jak można leczyć hpv w wersji utajonej? Z tego co czytałam, takiego wirusa nie można się pozbyć z organizmu, tylko zaleczyć objawy. Damo, kuzynka całkowicie pozbyła się wirusa? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Zła diagnoza!!! 28.09.11, 15:34 hanna, ja Cię pamiętam Do kiedy musicie odłożyć starania? Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Zła diagnoza!!! 28.09.11, 21:26 Haniu, czy się całkowicie pozbyła to tego nie wiem, ale jest teraz wreszcie w upragnionej ciązy, a starania o dziecko zaczęli dopiero jak już mówiła "wreszcie wyleczyłam HPV". Na pewno chodzi o to co piszesz, o "zaleczenie", bo zgadza się - całkowicie pozbyć się nie da, można "uśpić" tak jakby. Tak, czy owak, cieszę się, że jesteś zdrowa i to jest najważniejsze, a stracha na pewno miałaś i nie ma się co dziwić. Diagnoza była jaka była, dobrze, czy niedobrze postawiona, liczy się teraźniejszość, jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Pazdziernikowe testowanie .. 27.09.11, 23:20 co tam dziewczyny u Was? ja niby do testowania mam jeszcze troche ponad tydzien, ale juz dzis wiem, ze nic z tego w przyszlym tyg kupie lawende i wyprobuje, a w listopadzie minie rok jak wisze na tej liscie ......... dlaczego zajscie w ciaze jest tak trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 09:22 U nas czas starań zakończony sukcesem. Mimo, że TZ się pochorował, to na ostatni dzień przed wzrostem temp. wykrzesał z siebie ostatnie siły A już myślałam, że będzie po ptokach. Teraz czekam... w miłym towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Endometrium 28.09.11, 09:58 aaaaaa wrocilam z usg. Owu piekna byla. Wszystko w srodku ladnie wyglada...ale moje endometrium ma 6mm! Lekarz mowi zE ok. Ale dr google temu przeczy... Ktoras z Was sie na tym zna?? Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Endometrium 28.09.11, 10:14 Ja bym się w tym przypadku zgodziła z googlem. U mnie ostatnio było zmierzone 7mm na 2 dni przed owu, ja się nie przejmowałam specjalnie, bo przecież był jeszcze czas, żeby trochę podrosło, a lekarka już mówiła, że słabo. Nie wiem, jakie jest minimum potrzebne, żeby w ogóle były szanse, ale wiadomo, lepsze grubsze. Na następny raz może spróbuj domowych środków na endo? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Endometrium 28.09.11, 10:44 az-82 a jakież to magiczne sposoby?? nigdy nic na ten temat nie słyszałam.. dziel się kobieto, dziel.... Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Endometrium 28.09.11, 10:46 Lekarze twierdzą, że minimum to 8 mm (przynajmniej w mojej klinice). Ale myślę, że to nie wyklucza ciąży przy mniejszym endometrium. Nie zaszkodzi wypróbować domowe sposoby, tak jak napisała az-82. Na razie się tym nie przejmuj, bo dzieci są nieprzewidywalne Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Endometrium 28.09.11, 10:48 Tu można poczytać o różnych sposobach. www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=6&t=9456 Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Endometrium 28.09.11, 11:28 mgd20, moje endometrium 4 lata temu miało 3mm i udało się zajść w ciążę Wierzę, że dieta ma tu duży wpływ (miałam niedowagę, przytyłam trochę na siłę ok 10 kg, ale racjonalnie: bogatsza dieta (szczególnie w kwasy omega) + zapisałam się w tym czasie na finess (żeby tak "głupio" nie przytyć, tylko z głową Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: bialasek75 28.09.11, 10:50 U nas też już starania w tym cyklu też juz zakończone, pozostaje czekanie wyrzucam sobie a raczej R.że nie było przytulanek w sobotę, wtedy kiedy jeszcze było trochę śluzu w niedzielę wieczorem już go prawie nie było a owu prawdopodobnie w poniedziałek była bo wniedzilkę do południ ciemna krecha na teście była...ech, no nic czekam, byle nie sfiziować Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 11:30 a mnie od jakiś 4-5 dni bolą piersi, dziś mój 29dc, przy cyklach 27-35-dniowych. Czyli albo na ciążę albo na okres - standard Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 19:56 To życzę Ci Kochana,z całego serducha, żeby to na ciążę było Odpowiedz Link Zgłoś
anula.1982 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 15:36 Witajcie dziewczyny! Wpisuję się na październik, będę testować 7.10. Jestem tutaj nowa, więc pokrótce moja historia. Staramy się od początku roku, więc to 9 miesiąc, 8 cykl. Do tej pory dwa razy moje oczęta ujrzały dwie kreski w maju i w czerwcu. Niestety, obie ciąże biochemiczne... W maju totalna załamka bo "niby ciąża" trzymała się do połowy szóstego tygodnia. W czerwcu trochę lepiej to znieśliśmy bo okres przyszedł dzień po pozytywnym teście, więc mieliśmy mniej czasu na zaplanowanie całego NOWEGO życia . Po obu sytuacjach teraz nawet jak ujrzę dwie kreski to chyba bardziej się przestraszę niż ucieszę. Aha, no i obiecałam sobie, że będę testować przynajmniej 2 dni po spodziewanym terminie miesiączki. Poważniejszych problemów zdrowotnych brak. Cykl średnio 26-27 dni. We wrześniu, żeby uspokoić swoją ciekawość zrobiłam wszystkie ważniejsze badania hormonów. Kolejne w ten czwartek w 21 dc. W tym samym dniu zaczynam brać duphaston. Progesteron badałam w czerwcu i był bardzo wysoki przed wzięciem D i wtedy też było zapłodnienie, jak odstawiłam to przyszedł okres. Od 3 ostatni cykli mam plamienia przed miesiączką i ból jajników i brzucha jak na okres przez 5 dni, dlatego teraz profilaktycznie mam łykać "cudotwórczy" lek D.. W 12 dc był widoczny pęcherzyk. Gin powiedziała, żeby starać się 13, 14 i 15 dc. 13 dc straszliwy ból w okolicach lewego jajnika, więc owulacja była. Postanowiłam się do Was przyłączyć, bo pomimo ogromnego wsparcia moje ukochanego i przyjaciółek czuję, że potrzebuję WAS! Starających się taka jak ja. Z Wami na pewno łatwiej mi będzie to wszystko znosić Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 20:08 anula.1982 napisała: > Progesteron badałam w czerwcu i był bardzo wysoki przed wzięciem D i wtedy też było > zapłodnienie, jak odstawiłam to przyszedł okres Dobrze zrozumiałam, że odstawiłaś duphaston po pozytywnym teście? Lekarz nie mówił, że jeśli będziesz w ciąży to absolutnie nie wolno przerywać brania? Jeśli taka sytuacja się powtórzy to nadal bierz. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anula.1982 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 20:19 Nie, odstawiłam Duphaston i następnego dnia wyszedł pozytywny test. Miałam potwierdzić wynik badaniem z krwi, ale już nie zdążyłam. Teraz też moja Gin mówi, że mam brać D cały czas i przerwać wtedy kiedy dostanę miesiączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anula.1982 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 15:39 damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: To i ja sie wpisze..... 28.09.11, 17:53 Zatestuje 2 dni po spodziewanej miesiaczce bo niechce sie nakrecac wczesniej damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 adynka.......................................19.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Re: Lista 29.09.11, 10:41 i ja się dopisuję damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: Lista 30.09.11, 18:40 i ja się dopisuję hortensja_1.............................1-3.10 damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 20:11 Uaktualniam damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................14.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 adynka.......................................19.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 22:32 Ale nam się znów ta lista długa zrobiła. Doborowe towarzystwo, żal opuszczać jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 22:34 No to,żeby nie było żal opuszczać milusiego towarzystwa to pomysł mam taki,żebyśmy wszystkie jak jeden mąż przeniosły się na "czerwcóweczki" Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Pazdziernikowe testowanie .. 28.09.11, 22:40 magdusia, pomysł super szczególnie, że sama urodziłam się w czerwcu, w czerwcu braliśmy ślub, więc dla mnie to jeden z fajniejszych miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 07:14 mój facet jest z czerwca i kiedyś mi powiedział, że byłby szczęśliwy gdyby mu się dziecko też w czercu urodziło, bo to ponoć takie faaajne dzieci ja odpowiedziałam mu całkiem rozsądnie: "ee no spoko, mówisz i masz" i się kurde teraz zobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 08:08 czerwiec super!!! zwłaszcza pod koniec, kiedy to już raczki się rodzą, a nie bliźnięta Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 09:51 Końcówka czerwca idealna na poród, no i faktycznie znak RAKAczyli mój znak Kurczę, jakoś jestem dobrej mysli, choć oczywiście nie wierzę w takie przeczucia i intuicje. Idę dziś zdobywać lawendę. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 09:51 Kiecha, wpisujesz się na listę? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 10:10 na razie jeszcze się łudzę, bo moja tempka skoczyła dziś do niebotycznych 36,9...zaskakując mnie totalnie.. spodziewałam się raczej 36,6 albo i niżej.. a tu o! takie cudo... ale plamienie jest (chyba) coraz silniejsze.. z wpisywaniem się poczekam jeszcze do "żywej" krwi albo jutrzejszej tempki... P.S. ja też raczydło.. i to właśnie z końcówki czerwca!! Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 10:12 A który dzien fl masz?Może wczoraj to był chwilowy spadek?Jedna temp. pod kreską nic nie oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 10:44 ha! wcale spadku nie było... wczoraj 10d fl.... dość stała wysokość, tylko plamienie się pojawiło.... a dzisiaj winda do nieba... zresztą sama popatrz... enpr.pl/686 Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 10:54 FL elegancka, piękny skok. To plamienie to nie musi być wcale początek miesiączki.Jak długie z reguły masz cykle?Masz rację czekając do "żywej krwi", która wcale nie musi się pojawic...ja bym ten cykl kontynuowała własnie do oznak "prawdziwej" miesiączki. Ja tu zaliczam też bóle krzyża, które u mnie nieuchronnie zwiastują okres. A czy castagnus Ci pomógl, bo widzę, że bierzesz? Wcześniej też takie ładne skoki były?Wydłużył fl choć o parę dni? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 11:30 cykle kiedyś długości około 30 dni.. ostatnio skróciły się do 28 (średnio).. castagnus pomógł o tyle, że nie gryzę.. i wykres mniej zębaty niż kiedyś ( nie patrz na pomiary przed skokiem, bo nie mogłam ucelować z godzina pomiaru, od skoku już mierze o stałej porze..) no i zwykle temp. podstawowa miałam na poziomie 36,3.. a tu około 36,5.. tez podejrzewam castagnus o to.. fl wcale nie wydłużyło, skoki miałam owszem.. nie zaobserwowałam do tej pory cyklu bezowulacyjnego.. miesiąc temu tylko nie mierzyłam, bo obraziłam się na NPR.. ale wróciłam.. wolę wiedzieć niż eis niepotrzebnie nakręcać... Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 11:36 Dokladnie. Ja miałam od pierwszego cyklu z mierzeniem w celu samoobserwacji (bez starań) w lutym 2 cykle po ponad 35 dni. Ale dzięki NPR nie nakręcałam się wcale, bo po prostu owulacja przyszła wyjątkowo późno Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 11:38 Widzę że mamy wiele wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 10:53 Uaktualnienie damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 14:25 oficjalnie witam się na październikowym testowaniu.. damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................ 04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20...................................... 05.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 chiyo28..................................... 07.10 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 20:50 Hm "zywa krew" tak szybko przyszła?Liczyłam,że jednak wytrzyma u Ciebie dłużej... Szkoda.Ale z drugiej strony nowy miesiąc to nowa nadzieja, a z kompletem badań chyba w październiku jakaś wizyta lekarska będzie? Ja idę prywatnie we wt. do nowego lekarza, podobno dobry. Dotychczasowy jakoś średnio mnie zadowalał poziomem wiedzy i podejściem. Na sugestię o krótkiej fl stwierdził,ze możemy udrożnić jajowody...zero zleceń badań hormonów, jakiś ewentualnych leków itp... Ciekawe, czy jutro temperatura u Ciebie nadal wysoka będzie, czy już przyjdzie spadek. No i testować będziemy w ten sam dzien Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 29.09.11, 21:45 > Hm "zywa krew" tak szybko przyszła? no własnie bardzo szybko, ale nawet dobrze.. ostatnio 3 dni mnie męczyło takie mazanie brunatne zanim się określiło w którą stronę... no i nie wiem czy jest sens mierzyć jutro rano... po południu @ ruszył pełną parą.. a teraz jakby mniej.. znów dużo brązów... pewnie w nocy przyjdzie karmazynowy przypływ.. powiem tak, nawet mnie nie smuci ten okres.. obecny - ten nowy- cykl jeśli okaże się owocny to będzie czerwcowy/lipcowy raczek.. lepiej wymarzyć bym sobie nie mogła.. także pełna nadziei czekam do staranek jutro odbieram wyniki progesteronu z 8 dnia wyższych tempek... ciekawa jestem bardzo.. jeśli lekarz nie odpowiada ci poziomem, to nie miej skrupułów, zmień na lepszego.. szkoda twojego czasu i nerwów... dobranoc, obu 28 października pokazały się na liście dwie piękne buźki... P.S. oczywiście w inne dni też.... niech cały październik, od góry do dołu świeci uśmiechami.. Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 18:37 cześć to ja przeskakuje z września na październik... dziś sikacz znów wyszedł negatywny, @ jednak nie przyszła a tempka się utrzymuje, wiec cały czas czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 09:06 U mnie mija w pazdzierniku rok jak sie staramy. W pon idziemy do Novum zaczac badania, leczenie itp. Zobaczymy czy nam tam pomoga? Wpiszcie mnie na 23.10 Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 11:18 wrr.. zaczęłam plamić na brązowo (25dc) więc pewnie @ przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 12:21 Jeszcze wczoraj pisałam, że na pewno nie będę się spieszyć z testem, nie wytrzymałam. Zrobiłam dzisiaj. Są 2 kreski Na razie w wielką euforię nie chcę wpadać, jestem realistką. Strasznie się cieszę, ale trzeba jeszcze poczekać Zapisałam się na przyszły tydzień do lekarza. Na USG oczywiście jeszcze nie liczę. Zastanawiam się nad betą, czy zrobić w weekend za kosmiczne pieniądze, czy poczekać do poniedziałku Poza tym chyba hipochondryczką się staję, bo tylko zrobiłam test i zaraz zaczęłam wyczuwać różnego rodzaju kłucia w brzuchu. A może my, starające się, po prostu tak mamy? Matko, trzymajcie za nas kciuk mocno!!!!!!!!!!!!!!! Tak strasznie się cieszę i się boję jednocześnie, że czar może prysnąć Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 12:23 i dziewczyny! Jestem pierwsza na liście, bardzo chciałabym za sobą pociągnąć same uśmiechy! Oby to był dobry miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 12:30 wooow Gratulacje!! i trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 12:42 damafioletowa, ja też trzymam mooooocno ksiukasy i ogromnie cieszę się Twoją radością Buziaki P.S. ile dni po "potencjalnej" owulce zrobiłaś test? Odpowiedz Link Zgłoś
anula.1982 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 12:33 Super nowina! Realnie poradzę Tobie, żeby zaczekać z tą betą do poniedziałku. To tylko dwa dnia... Za zaoszczędzoną kasę kupisz sobie super gatki dla ciężarnej lub nowy stanik na "nowe piersi" Ale po moich przejściach, jakbym była na Twoim miejscu to pewnie jutro rano byłabym pierwszą klientką mojego laboratorium . Zrób to co będziesz uważała za słuszne, co Ciebie uspokoi bo teraz to najważniejsze. Ściskam mocno i życzę udanego SPOKOJNEGO weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 12:59 ustaliliśmy z mężem, że w poniedziałek pójdę do gina po skierowanie i zrobię betę, jakoś wytrzymam magdusia11 , 1dc miałam 31.08, cykle 27-35dniowe. Słaba kreska na owulacyjnym mi wyszła 13.09, czyli w 14dc, a mocna kreska (pik) 14.09, czyli w 15dc. Dzisiaj test ciążowy z dwoma mocnymi kreskami, czyli w 31dc, czyli 15 dni po piku To byłaby moja druga ciąża, mam prawie 2-letnią córeczkę. W pierwszą ciążę zaszłam w 2cs na CLO (a w sumie w 10cs), jednocześnie z Duphastonem, który brałam także w ciązy do któregoś tam tygodnia. Jakoś pewniej bym się teraz też czuła z tym Duphastonem... Spytam w poniedziałek na wizycie. Jak to z nim jest? Można zacząć brać? Oczywiście nic na własną rękę nie wezmę, ale powiedzcie, bo na pewno jesteście lepiej zorientowane, czy jest "na co liczyć" na wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 13:05 Gratulacjemocny początek miesiąca! Dobrze,że realistycznie podchodzisz, lepiej dmuchać na zimne, jak to mówi porzekadło i potwierdzają historie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 14:35 łał jaki start października no reszta brać przykład z przodowniczki damafioletowa trzymamy kciuki i życzę spokojnych 40 tyg ciąży za resztę tak samo ściskam kciukasy msmargot kiecha aleks i cała gromadka starających do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 15:29 no!! śpieszę pogratulować koleżance!!! brawo, brawo... !!! jeszcze tylko uśmiech proszę doprodukować na liście.. niech promienieje od początku!! Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 16:08 Wielkie gratulacje damafioletowa życzę spokoju przez kolejne 9 miesięcy niech uśmiechy zagoszczą na całej liście październikowej Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 17:06 łohoho damofioletowa aleś przyszalała!!! SUUUUUUPER!!! trochę żeś nam poprzeczkę podniosła jacie ale fajnie, aż się wysłowić nie mogę... G.R.A.T.U.L.A.C.J.E!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 18:06 Damo, ale super!!!!!! Gratuluję serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 18:25 dzięki wszystkim za ciepłe słowa Poprzeczka podniesiona wysoko, to i Wy się będziecie bardziej starać i będzie duuuuużo uśmiechów na październikowej liście Ja póki co jestem przerażona tym, czy dam radę z 2-latką i ciążą jednocześnie. Siedzę z nią w domu, nie pracuję. Samo podnoszenie jej to wyzwanie, a czasem trzeba. Wiek buntowniczki daje też o sobie znać, to i raz na jakiś czas różne histerie muszę przeżywać (dziś wpadła np w furię, bo nie mogła sobie poradzić z założeniem buta, a za żadne skarby świata nie dała sobie pomóc, taka "zosia-samosia" ). No ale nie ja pierwsza i nie ostatnia będę w ciąży z dzieckiem Nie dopisujcie mi proszę na razie nic na liście, poczekajmy na wyniki bety, będę ją robić wtedy, kiedy miałam testować Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 damafioletowa 30.09.11, 19:15 Powróciłam do was po 3 dniowej przerwie a tu takie wieści damafioletowa Wielkie gratulacje normalnie az nie wiem o powiedzieć jeszcze sie październik nie zaczął a Ty z taka wiadomością Spokojnej ciąży życzę a i ja tez mam buntownika- histeryka w domu tylko ma 3 lata i jest pewnie cięższy niz twoja córcia tez muszę go czasem nosić to wiem o czym mówisz takie życie Mimo wszystko będzie dobrze zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
sunset_77 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 19:24 Witam Ciebie damafioletowa i wszystkie Staraczki . "Podglądam " Was od wrześniowego testowania ale nie wpisywałam się na listy. Dzięki Wam stworzyłam swój pierwszy wykres temperatury. W październiku miałam testować 1.10 ale nie wytrzymałam, zatestowałam wczoraj i ....... udało się. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć ..... boję się aby ten czar nie prysł ...... Póki co, nikomu z mężem jeszcze o tym przez najbliższe tygodnie nie powiemy. Niech sie Dzidziol zadomowi Damafioletowa, podobnie jak Ty, ja tez mam Maluszka w domu i nie wiem jak to będzie. Ale myślę sobie, tyle kobiet dało radę to i ja muszę Więc głowa do góry !!!! Jeśli chcecie więcej uśmieszków na liście wpiszcie mnie. Cały czas trzymam za Was wszystkie kciuki. Kiecha3, teligo i takajakwy - za Was Kochane trzymam kciukasy najmocniej, tyle w Was wytrwałości, tak cierpliwie czekacie na ten cud jakim jest poczęcie Dzieciątka. Nie poddawajcie się !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 20:03 Damofioletowa: gratulacje. Bardzo ładnie zaczęłaś miesiąc. Nie bój się, córa będzie coraz starsza, coraz samodzielniejsza, będzie dobrze. Moja ma teraz 2 i 7 miesięcy i o ile 7 miesięcy temu nawet nie myślałam o tym, żeby starać się dla niej o rodzeństwo, to teraz myślę, że super by było już mieć maluszka w domu. Te kilka miesięcy robią ogromną różnicę. sunset: gratulacje. Czyli od września się staracie czy wcześniej? Napisz coś o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 20:30 bialasek75, ja zawsze miałam takie zdanie, że im mniejsza różnica wieku między rodzeństwem, tym lepiej. Początek ciężki, ale potem pewnie stromo górki I tak właśnie zwlekaliśmy, zwlekaliśmy i dopiero niedawno zaczęliśmy starania Życzę powodzenia! sunset77, a na kiedy masz PTP? Pewnie podobnie jak ja? 5-10 czerwca mi wychodzi, zależy jak liczę W jakim wieku jest Twoje Dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 20:58 sunset_77 witamy serdecznie!!! i dziękuję za pamięć... Opowiedz kila słów o sobie... No i wielkie gratulacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunset_77 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 21:24 Juz opowiadam i odpowiadam na Wasze zapytania Mój Maluszek ma roczek, zależało nam na jak najmniejszej różnicy wieku to po pierwsze, po drugie nie wiedziałam czy jeszcze kiedykolwiek będzie mi dane zajść w ciążę - kiedyś zdiagnozowano u mnie PCOS, kazano mi łykać tabletki hormonalne i ewentualne ciąże dopiero po laparoskopii. Ale że jestem uparta - nie dostosowałam się do zalecen. Nie potrafiłam przyjąć takiej diagnozy ..... Odstawiłam wszelkie leki i .... zaczęłam się leczyć naturalnymi metodami tj homeopatia, akupunktura. Znalazłam bardzo cierpliwego lekarza med nat i po 4 latach leczenia moje cykle się uregulowały (wczesniej nie miewałam @ nawet po pół roku). A potem to chyba Miłość do właściwego M mnie uleczyła o pierwszą ciążę staraliśmy się 4 cykle. Teraz udało się w 2 cs. Po porodzie długo karmiłam, brałam tabletki anty, takie dla karmiących i wtedy nie miałam @ - tam nie było tej przerwy 1 tyg. Po zakonczeniu karmienia, odstawieniu tabletek brałam 2 op castgnusa no i podczas brania tego drugiego op udało się. Do tej pory nie wierze, ze się udało .... nastawiałam sie na min 6 m-cy "ciężkiej" pracy " Damafioletowa - mi tak jakoś wychodzi na 2-5 czerwiec ale pierwszą ciążę przenosiłam ponad tydzien . Tak bardzo życzę Wam wszystkim tych upragnionych 2 kresek Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 30.09.11, 21:56 sunset_77 , wielki gratulacje fajnie czytać takie optymistyczne wieści jeśli cyferki w nicku oznaczają rok Twojego urodzenia to jesteśmy rówieśniczkami Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 09:45 sunset_77, no to super, gratulacje! U mnie też się udało w 2cs Też miałaś swoje przejścia, ale teraz już jest dobrze To najważniejsze Bardzo zazdroszczę Wam tak małej różnicy wieku, my odwlekaliśmy, teraz żałuję, że aż tyle, ale też nie będzie źle Masz jakieś objawy? U mnie tylko bolące, wielkie i ciężkie piersi słuchajcie, a mój mąż już wczoraj wypalił: "to co? my przenosimy się do salonu, a w sypialni będzie pokój dziecka?". Tak jakbyśmy mieli to zrobić natychmiast Wariat Odpowiedz Link Zgłoś
sunset_77 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 11:46 Damafioletowa i dla Ciebie GRATULACJE spokojnych 9 miesięcy. U mnie objawów póki co niewiele, boli tylko podbrzusze - tak przy pierwszej ciąży tez było - lekkie mdłości z rana i śpioch ze mnie straszny Magdusia11 - 77 to nie mój rocznik niestety takie ładne te siódemki słodkie 30 tez juz mam za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 20:37 Damafioletowa, sunset_77, co Wy mówicie o tej różnicy wieku? u mnie jeśli się uda to między córcią a dzidzią będzie prawie 10 lat to dopiero różnica hihi Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 09:01 Wchodzę sobie z rana na forum, 1 października, a tu już 2 ciąże, wow. Dziewczyny - wielkie gratulacje!!! Sunset_77 bardzo dziękuję za trzymanie kciuków Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 10:19 Dziewczyny -to wspaniale wiadomości ale dałyście czadu na samym początku października dożo zdrówka i pięknego bobaska !!!! Oj,życzę sobie i Wam żebyśmy pobiły wrzesień,abyśmy mogły utrzeć nosa losowi !!!! A gdzie te buźki na liście -niech je będzie widać !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 10:29 też mam nadzieję iż będzie więcej uśmiechów.... ja będę testować 4.10 zobaczymy jak na razie mam mieszane uczucia, 26dc ból na @, wczoraj brązowe plamienia które dzisiaj ustały, ale ból cały czas jest więc się nie zdziwię jak @ jednak przyjdzie najpóźniej w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 11:39 Aaaaaaa Jakie wiesci cudne!!! Gratulacje babeczki!! Nudnych 9miesiecy Wam zycze A ja sie zegnam. Dzisiaj z zaskoczenia @ przylazla, 27 dc.. Cykl mi sie skrocil Teoretycznie zalapie sie na koniec pazdziernika ale nie bede sie juz wpisywac- lecimy na miesiac do Egiptu wiec rzucam wszelakie metody planowania dziecka Niech sie dzieje wola nieba! Powodzenia Wszystkim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Pazdziernikowe testowanie .. 01.10.11, 12:33 mgd20, ale Wam dobrze!!!!!!!! Wyluzujesz na wakacjach, może tam się uda? Gol strzelony na wyjeździe liczy się podwójnie Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 mgd20 01.10.11, 14:11 Madzia az szkoda ze Ciebie nie będzie tu z nami ale z drugiej strony odpoczynek ważna rzecz zycze udanego wyjazdu i koniecznie odmelduj sie po przyjeździe Bede za Tobą i twoim miłymi slowami tęskniła Moze uda Ci sie jakiś net czasem dorwać to skrobnij co u Ciebie bo Egipt to w końcu egzotyka Powodzenia w spontanicznych starankach Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 aleks 01.10.11, 15:39 dzieki dziewuszki, mam nadzieje ze beda warunki do robienia dzieci hahah dlugo sie z rodzina nie widzielismy i bedzie absorbujaco bede Was podczytywala, i co jakis czas na bank skrobne!!! kolejny termin @ mam na 28-ego.. wiec na bank sie zamelduje!! a do tego czasu lista ma sie buzkami zapelnic!!! to rozkaz Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 administracja ;) 01.10.11, 15:44 damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................ 04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20...................................... 05.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 chiyo28..................................... 07.10 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 mgd20......................................31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: administracja ;) 01.10.11, 16:52 Ktos mnie pominal na liscie i poszla dalej wiec ponownie...... damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................ 04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20...................................... 05.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 chiyo28..................................... 07.10 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 adynka ....................................19.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 mgd20......................................31.10 Mgd20 a Ty nie przesadzasz?? Juz odpadlas... Sciskam mocno kochana i ..... wakacjuj sie porzadnie obys wrocila z brzuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: administracja ;) 01.10.11, 17:46 i ja zostałam pominięta.... damafioletowa........................ 1-3.10 hortensja_1.............................1-3.10 mala.kasia................................ 04.10 sysia.0..................................... 04.10 Mgd20...................................... 05.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 chiyo28..................................... 07.10 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 adynka ....................................19.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 mgd20......................................31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: administracja ;) 01.10.11, 22:03 No to witam Cię 1aleks1 Czytam was codziennie,mało się udzielam to fakt ale chyba zdrowsza jestem przez to.Trzymam dziewczyny cały czas kciuki za Was za siebie. Musi się nam udać albo chociaż większości! Przecież nie może być tak,że z cyklu na cykl nam się nie udaje ! Przecież w końcu musi się udać....musi.... Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s hej Dziewczyny ! 02.10.11, 00:33 o kurka wodna, czemu ja tu wczesnije nie trafiłam tu jest dopiero silna grupa pod wezwaniem, wiele z was kojarze z forum Dla Starających się Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Re: LISTA 02.10.11, 10:33 jeszcze raz w tym miesiącu się załapię, @ dzisiaj przyszła hortensja_1.............................1-3.10 damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 sysia.0..................................... 31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: hej Dziewczyny ! 02.10.11, 10:59 sysia.0 napisała: > przyszła @ Sysia - kurde , bardzo mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Poprawki ;) 02.10.11, 11:23 jeszcze raz w tym miesiącu się załapię, @ dzisiaj przyszła hortensja_1.............................1-3.10 damafioletowa........................ 1-3.10 mala.kasia................................04.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 sysia.0........................................31.10 mgd20........................................31.10 Sysia mIgotka witaj i rozgosc sie Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: Poprawki ;) 02.10.11, 11:31 mgd20 dziekuje dowiedzialam sie o wasz wczoraj, bo ja byłam na starajacych się a tu tyle znanych twarzy ! bede Wam kibicowac Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s pażdzdziernik - damafioletowa 02.10.11, 12:27 hej, przeczytałam sobie kilka postów wstecz tu na forum i widzę, ze kazda z nas rozpoczęła październik podobnie na forum, na którym sie udzielała ja wczoraj zobaczyłam dwie kreski i szalałam na forum dla starających się Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Poprawki ;) mgd 02.10.11, 15:19 u mnie @ jeszcze nie ma i mam nadzieje nie bedzie hortensja_1.............................1-3.10 > damafioletowa........................ 1-3.10 > mala.kasia................................04.10 > Mgd20..................................... 05.10 > takajakwy 17cs..........................06.10 > chiyo28.....................................07.10 > 0-monka...................................07.10 > anula.1982 8cs...........................07.10 > cztero.listna 3 cs.......................10.10 > dzieciusie3............................... 11.10 > magdusia11..........................11-13.10 > teligo 46 cs................................12.10 > bialasek75 3 cs..........................15.10 > 1aleks1.....................................17.10 > aja-77 6cs................................17.10 > ganeta27 ................................. 18.10 > karides 3cs................................18.10 > kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 > az-82 ........................................20.10 > kolejna-staraczka 5cs.................21.10 > vocativa 6cs...............................25.10 > msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 sysia.0........................................31.10 mgd20........................................31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Pytanie 02.10.11, 11:26 U mnie 10dc, temperatura jeszcze nie wzrosła, ale staranka ruszyły pełną parą Niestety wczoraj u znajomych nie wytrzymałam i zjadłam dwie porcje tatara i oczywiście dzisiaj mam wyrzuty sumienia Na początku lipca robiłam badania na toxo i wyniki miałam ujemne (igg i igm), napiszcie mi proszę kiedy mogę zrobić igm, żeby sprawdzić czy wczorajszy tatar mnie przypadkiem nie zaraził. Czy mogę zrobić już jutro czy muszę poczekać np tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 migotka.s 02.10.11, 13:50 Jednak dotarlas do nas Rozsyłaj ciążowe fluidki rozsyłaj przydadzą się Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Jeszcze raz :) 02.10.11, 14:12 To jak dziewczyny? Pomoże mi któraś? Wyczytałam, że przeciwciała igm są w organizmie już w pierwszym tygodniu po ewentualnym zakażeniu. Zrobić badanie np w środę czy poczekać do następnego poniedziałku? Wiem, wiem, lepiej było nie jeść tego nieszczęsnego tatara... Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: Jeszcze raz :) 02.10.11, 14:47 ja nie wiem co Ci doradzic... ja starałam sie zyc normalnie w trakcie starań - pilam wino, chodziłam na basen i na siłownie, jadłam sushi i sery pleśniowe.... odstawiłam wszystko jak zobaczyłam dwie kreski wiadomo ze bardziej dbałam o siebie , no ale o 2 ciaze starałam sie 5 miesiecy - wiec musiałam zyc normalnie jak to CI poprawi samopoczucie to popros lekarza o to skierowanie -niemniej te badania słuza tak naprawdę wiedzy CZY juz na to CHOROWALIŚMY oraz CZY jesteśmy CHORZY leczyc sie tego nie leczy raczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: migotka.s 02.10.11, 14:44 1aleks1 napisała: > Jednak dotarlas do nas > Rozsyłaj ciążowe fluidki rozsyłaj przydadzą się dotarłam bo chce miec z wami kontakt a tu jestescie prawie wszystkie pluje na was fluidami ciązowymi Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: migotka.s 02.10.11, 14:47 Widze ze szalejesz po forach z tego szczęścia Trzymaj tak dalej dobre samopoczucie w ciaży to podstawa ty muszko plujko Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: migotka.s 02.10.11, 14:49 nie chce mowić nikomu "w realu" wiec wyzywam sie z moimi emocjami w necie Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: migotka.s 02.10.11, 14:57 Wiem o czym mówisz my sie wstrzymywaliśmy do pierwszego USG i bylo mi bardzo ciezko zwłaszcza ze sie naczekałam na moje pierwsze a jak przyszło to bylo kompletną niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: migotka.s 02.10.11, 17:51 ja za pierwszym razem mówiłam dosc szybko potem było rozczarowanie teraz nie bede mowic prawie nikomu - jak dlugo sie da Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 kolejna-staraczka 02.10.11, 14:44 Moja droga ja Ci w tym nie pomogę bo sie nie znam toxo przechodziłam i przeciwciała mam może inne dziewczyny wiedza więcej Moze jednak tatar byl czysty i nie potrzebnie sie martwisz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: kolejna-staraczka 02.10.11, 14:48 ja toxo nie przechodziłam mimo jedzenia i tatara i sushi toxo najczęściej sie łapie od nieumytych warzyw i owoców (kot to mit przecież nikt sie nie grzebie w kociej kuwecie ) moze juz szybciej Listeria od surowizny... ale to b. rzadkie bo mięso w naszych sklepach jest badane Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: kolejna-staraczka 02.10.11, 14:59 Ja mam kota nie grzebie mu w kuwecie ale on łazi i łapkami roznosi, liże dupkę a później włazi mi do łóżka norma z kotem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 migotka.s 02.10.11, 19:41 No kochana takie życie tylko na reklamach wszystko idealnie wygląda jak Ci ktoś mówi ze jest inaczej to kit wciska Ja szczera prawdę pisze a spróbuj kota z łózka w nocy sie pozbyć to dopiero obraza majestatu i fochy przez cały dzień takiego mam neurotyka w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: migotka.s 02.10.11, 20:04 Dziewczyny, wydaje mi się, że powinno być ok, bo zawsze jadłam tatara i nigdy nie chorowałam na toxo, ale jak się jest hipochondryczką, to wszystko można sobie wmówić Mam więc nadzieję, że przesadzam, ale dla świętego spokoju pójdę w następny poniedziałek się zbadać. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: migotka.s 02.10.11, 20:30 nie no ja wiem jak to jest ze zwierzętami w domu i moze dlatego nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: migotka.s 02.10.11, 21:00 O! Migotka do nas teraz przywędrowała No to możesz nas wszystkie tu zarazić ciążą jak wirusem Dziewczyny,tak sobie pomyślałam,że jak będziecie pisać listę to piszcie w temacie "lista"i data-będzie lepiej odszukać i skopiować.Ja czekam jeszcze 3 dni i wszystko może się wyjaśni.Objawów jakichkolwiek brak,śluz mleczny Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s przybyłam :) 02.10.11, 21:10 Dzieciusie przybyłam zarazić was ciążą poza tym oczywiście świruję, ze poki co nie czuje sie jak w ciazy - to mnie ciut martwi... choc z drugiej strony nie chciałabym zeby sie rozhulało do takiego stopnia jak za 1. razem !! - osiołkowi w żłobie dano wiecej objawów ciążowych miałam w tych nieudanych cyklach Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: przybyłam :) 02.10.11, 21:32 Ech migotka,jakie objawy przecież wiesz,ze na tym etapie można w ogóle nie mieć żadnych objawów stąd kobiety nie wiedzą,że są w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: przybyłam :) 03.10.11, 07:50 CZeść w poniedziałek, jak tam, dziewczyny z początku listy? Ja jestem bogatsza o nowe doświadczenie, tj.noc z lawendąmiło się wygrzałam, dziś powtórka. Ciekawa jestem, czy jakaś woda będzie leciała,jak to obrazowo opisała mgd Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia Poniedziałek 03.10.11, 09:08 szonik ja przeczytałam że miałaś noc z lewatywą i pomyślałam że chyba o czymś nie wiem jeśli o mnie chodzi (z początku listy) to im bliżej tym bardziej wydaje mi się że nic z tego tyjm razem, ale to nic w końcu to 1cs myślę o ciąży ze sto razy dziennie, paranoja, boję się że przez ten stres "konieczności zajścia w ciążę" będzie mi trudniej zajść. A i zastanawiam się nad testowaniem w sobotę dopiero (08.10) bo niby obliczyłam testowanie w 32dc ale ostatni cykl miałam (przez stres w racy) 40dniowy! ehh. całuski dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia Lista 03.10 03.10.11, 09:14 hortensja_1.............................1-3.10 damafioletowa........................ 1-3.10 Mgd20..................................... 05.10 takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs..........................07.10 mala.kasia 1cs..........................08.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs.................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 sysia.0......................................31.10 mgd20......................................31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Niech ktoś zrobi porządki na liście :) 03.10.11, 09:22 Dziewczyny,niech któraś zrobi jakieś porządki na liście bo Mgd20 z początku można by było usunąć bo zeszła na tyły damafioletowa jest już szczęśliwą zaciążoną przyszłą mamuśką więc pasowało by tu uśmiech dać ,niech ta lista nabiera kolorów i uśmiechów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:18 U mnie oki chociaż nie powiem,że nie chciałabym już dziś testować-dobrze,ze nie mam w domu testu W majtkach śligo się zrobiło ,śluz mleczny,czuje coś dziwnego w piersiach,niby nabrzmiałe,lekko bolą ale to tylko w tedy jak je dotykam mocniej może to być wina leków-nie biorę tego pod uwagę.Co więcej tak jak pisałam nie mam testu w domu ale miałam test owulacyjny i oczywiście go "głupia"zrobiłam-wyszedł pozytywny.Wiem,wiem ciąży nie diagnozuje się testem owulacyjnym ale,że gdzieś kiedyś coś czytałam na ten temat to go zrobiłam. @ ma termin przyjazdu na czwartek więc czekam...ech...jakie to czekanie to strasznie ciężkie zajęcie Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:24 A co tam u hortensja_1-ona następna w kolejce albo raczej pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:34 Hortensja ma już minusa, ktoś źle przekopiował listę i nie umieścił tej adnotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:44 Dla tego własnie trzeba uaktualnić ta listę bo jest nijaka, a przecież mamy już uśmiech Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:25 Dzieciusie3, to wygląda bardzo obiecująco!!! Nie chcę Cię za bardzo nakręcać, ale już bardzo nieśmiało gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:30 Nie nakręcasz mnie vocativa już sama to zrobiłam ! Ale człowiek jest głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:52 Dzieciusie test owu po owu czesto wskazuje ciaze - trzymam za to kciuki !!! keidy test ?? jutro? dzis?? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:57 Nie mam w domu testu,do miasta pewnie pojadę ok.czwartku to pewnie tak jakoś będę testować Odpowiedz Link Zgłoś
mala.kasia Re: Poniedziałek 3.październik 03.10.11, 09:55 nie wiem czedmu ale te smutne buźki nie chciały się skopiować coś musi być na rzeczy... a damafioletowa z tego co pamiętam nie chciała dawać uśmiechu aż nie będzie w 100% pewna, niech więc sama dopisze jak zechce hortensja_1.............................1-3.10 --- damafioletowa........................ 1-3.10 Mgd20..................................... 05.10 --- takajakwy 17cs..........................06.10 chiyo28.....................................07.10 0-monka...................................07.10 anula.1982 8cs..........................07.10 mala.kasia 1cs..........................08.10 cztero.listna 3 cs.......................10.10 dzieciusie3............................... 11.10 magdusia11..........................11-13.10 teligo46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1.....................................17.10 aja-77 6cs.................................17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs.....................18.10 az-82 ........................................20.10 kolejna-staraczka 5cs.................21.10 vocativa 6cs...............................25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs..............................28.10 sysia.0......................................31.10 mgd20......................................31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 lista 3.10 03.10.11, 09:54 Staram się zrobić porządek, bo się posypało wszystko... jedne są na liście, drugich nie ma.. buziek w ogóle nie ma... to myślę sobie pozamiatam damafioletowa........................ 1-3.10 hortensja_1.............................1-3.10 --- sunset_77 ................................ 1.10 migotka.s ................................. 2.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 chiyo28..................................... 07.10 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 mala.kasia 1cs..........................08.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 adynka ....................................19.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 Mgd20......................................31.10 sysia.0..................................... 31.10 witam nowe, szczęśliwe mamy, liczę na to iż szczęście dopisze nam wszystkim w październiku Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: lista 3.10 03.10.11, 09:59 No,i teraz ta lista ma ręce i nogi kiecha3-jak zwykle w pogotowiu Dobra robota Odpowiedz Link Zgłoś
sunset_77 Re: lista 3.10 03.10.11, 10:28 Kiecha3 - dziękuję za wpisanie mnie na listę Rzucam na Ciebie urok ciążowych fluidów trzymam cały czas kciuki aby i Tobie się poszczęściło i abyś szczęśliwą Mamusią została - na październikowej chce widzieć jak wpisujesz . Reszcie wspaniałej załogi także POWODZENIA !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: lista 3.10 03.10.11, 10:53 Jutro idę podglądać, czy może tym razem wyrosło mi więcej pęcherzyków niż jeden. Wczoraj skończyłam brać clo <jupi>. Już wiem, czemu po tym g... się tyje. Nigdy w życiu nie miałam takich napadów głodu, jak w ciągu ostatnich kilku dni. Nawet w nocy się budziłam, bo mi się żołądek skręcał. Poprzednim razem tak nie miałam, było mi słabo i chciało mi się ciągle spać, ale wtedy brałam rano, dlatego teraz, żeby uniknąć tych atrakcji, brałam wieczorem. I zamiast ospałości miałam głód. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: lista 3.10 03.10.11, 11:11 Hej kochane A ja jestem taka wściekła ze nie wiemboli mnie podbrzusze jak na @,jestem rozdrażniona ze nie wiemdziś to moj 31dc najdłuzszy z możliwych w piatek zrobilam sikańca i negatywny,dziś musze pwotorzyć bo nie wiem co się dzieje A Kobietkom zaciążonych ogromne gratulacjesuper Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: lista 3.10 03.10.11, 11:31 dorka793 napisała: w piatek zrob > ilam sikańca i negatywny,dziś musze pwotorzyć bo nie wiem co się dzieje > A Kobietkom zaciążonych ogromne gratulacjesuper A kiedy robisz Go? trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: lista 3.10 03.10.11, 13:40 Dziś po pracy go zrobię...nie wiem może mi sie wydłużył przez duphaston,1 raz po brałam...dam znac na pewno co wyszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 dorka793 03.10.11, 14:09 Nie chce Ci marudzić ale skoro poprzedni test minusowy to moze raczej zrob jutro z porannego moczu będzie lepiej bo skoro to b.wczesna ciaza to z popołudniowego może nie wyjść a po co masz sie stresować i testy marnować Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: dorka793 03.10.11, 14:46 Witajcie 2 tygodnie mnie nie było, a tu tyle wpisów, że w życiu tego nie przeczytam! Gratulacje dla wszystkich świeżo zaciążonych U mnie w tym cyklu chyba nic z tego, bo na urlopie zupełnie nie było warunków do jakichkolwiek porządnych starań, ciągle imprezy, zwiedzanie, warunki mieszkaniowe bardzo różne i niezbyt to wszystko sprzyjało, zdarzyły się może ze trzy szybkie numerki w tak zwanym międzyczasie i na chybił trafił, więc testowanie raczej sobie tym razem odpuszczę... Mimo wszystko jednak jako że nadzieja umiera ostatnia trzymam się październikowej, a w razie czego spadnę na listopadowy wątek i wtedy też wezmę się poważnie do roboty A za wszystkie testujące mocno trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: lista 3.10 05.10.11, 22:18 dzieciusie3 napisała: > No,i teraz ta lista ma ręce i nogi kiecha3-jak zwykle w pogotowiu Dob > ra robota he he he ja dalej mam date testowania 2.10 a nie 1.10 Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: dzieciusie3 03.10.11, 14:48 Widzę,że testujemy w podobnym terminie :0 też już chciałabym móc zrobć test owulacyjnego w domu nie mam bo ostatni wykorzystałam 2 dni po owulce, czyli w ubiegłą środę mając nadzieję,że coś pokaża a on smutnie negatywny był Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: dzieciusie3 03.10.11, 15:16 Cześć dziewczynki! Ja dziś byłam u gina po skierowanie na betę i na razie na wszystko jest u mnie za wcześnie: na badanie i na usg. Jutro wyniki bety, które jeśli będą powyżej "nieciążowego" wyniku, to nie powiedzą mi więcej niż test. W czwartek idę do swojej ginki, pewnie dostanę skierowanie na drugą betę. A USG dopiero za tydzień 14.10, ale nie wiem, czy nie pójść jeszcze później, coby się strachu niepotrzebnego nie najeść. Toż to dopiero 4tc Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: dzieciusie3 03.10.11, 15:31 Już nie muszę testować,@ przyszła w końcu,bo chodziłam juz taka roztargniona ze szokno nic to był dopiero 1 cykl starań wiec może to potrwac.... Jak możecie to dopiszcie mnie Kochane do listy co??to moj 2 cs testowac bede 30.10.... pozdrawiam i trzymam kciuki za Nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: takajakwy 04.10.11, 10:03 Przytulam Cię Kochana moooocno...wiem co czujesz bo sama o 1-wszą córcię starałam się b.b.długo...trzymaj się cieplutko, buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 lista 3.10 - porządki 03.10.11, 15:50 damafioletowa........................ 1-3.10 hortensja_1.............................1-3.10 --- sunset_77 ................................ 1.10 migotka.s ................................. 2.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 --- chiyo28..................................... 07.10 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 mala.kasia 1cs..........................08.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 adynka ....................................19.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 dorka793 (2cs) ........................ 30.10 Mgd20......................................31.10 sysia.0..................................... 31.10 moje drogie panie, rękawki podwijamy i same się wpisujemy na listę ! Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: lista 3.10 - porządki 03.10.11, 16:04 póki co jest nieźle widzę dziewczyny czekam na same usmiechy i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 ktat 03.10.11, 16:12 Ty juz 18 tydzień zaczęłaś ale zleciało az sie wierzyć nie chce tak szybko Dobrze sie czujesz? Pisz tu zaraz szybko Odpowiedz Link Zgłoś
ktat 1aleks1 04.10.11, 15:44 szybko strasznie leci mi ta ciąża , żyję wszystkim tylko nie nią , dom przedszkole praca itd ok 21 znajduję chwilkę dla siebie i maleństwa , 24 mam połówkowe maluszek już się wierci na całego , póki co mam 2 kg na plusie od najniższego spadku (z początku chudłam) , anemię , według lekarza za mało tyję i ja i maluch tak to jakoś ok jak to w ciąży : zgaga, zaparcia, wzdęcia, krew z nosa itd ;o) nikt nie widzi , że jestem w ciąży a jak powiem że 19 tydzień 5 miesiąc to się w głowę pukają ja zaczynam delikatnie panikować , że nie dam sobie rady z dwójką ech... jestem tutaj z Wami cały czas i dopinguję trzymając kciuki, co niektóre bym walnęła czymś najchętniej - nie nakręcajcie się aż tak dziewczyny ;o) nie udzielam się bo poniekąd na większości rzeczy się nie znam np. badania, nasiadówki itd no i popatrzcie czemu mi nie wierzą (gdyby nie ruchy i usg sama bym nie wierzyła ) w pierwszej ciąży byłam zdecydowanie większa , rok fitnessu robi chyba swoje Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 ktat 04.10.11, 19:30 Ty chyba jakieś zdjęcie z przed ciąży wkleiłaś Fajnie ze sie dobrze czujesz i super wyglądasz. Na anemie pewnie i żelazo za suplementuja większość kobiet ma z tym problem Ja tez sie staram o drugie tylko moj syn specyficzny to myślę ze będzie jeszcze ciekawiej. Dasz rade kochana moi znajomi właśnie doczekali sie 3-go i sa poza krajem bez rodziny a jeszcze labradora małego wzięli a to takie głupiutkie na razie ze szkoda slow i dają rade Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: ktat 05.10.11, 09:51 O kurcze, ktat! Rewelacyjnie wyglądasz! tylko się cieszyć z takiej figury! Ja - nie pełny 10 tc, a wyglądam jak w 4 miesiącu z Krzysiem i choć waga stoi w miejscu, wańciołek już pokaźny wyskoczył! Mój mąż się śmieje, że w takim tempie, to będę jak zawodnik sumo wyglądać przy końcu! Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 kiecha3 03.10.11, 16:00 U mnie przez te stresy tez wszystko sie przesunie ale to chyba juz sama poprawie listę chociaż tobie kiecha3 bardzo ładnie te porządki wychodzą wiec moze zrzuce to na ciebie Jutro ide do lekarza od planowania rodziny zobaczymy o wymyśli pewno nic ciekawego ale pójść pójdę A u Ciebie jak tam? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 03.10.11, 19:32 spoko, mogę sprzątać listę... pisz na jaką datę ci zmienić - się zrobi u mnie norma @ przed czasem się pojawił... w ramach odstresowania i walki z tłuszczem poszłam dziś na aerobik.. nogi mam jak z waty, ręce mi się trzęsą, ledwo weszłam na piętro a palce błądzą po klawiaturze jak pijany królik... nie wiem jak jutro będę pracować.. ale nic to.. dzisiaj jest świetnie.. piękna pogoda... aż się chce wyjść na dwór.. idę jeszcze z psem na spacer... może zapomnę o kolacji!! czy u was też co noc słychać kaczki/gęsi jak lecą w ciepłe kraje... czy tylko u nas jest ptasia lotostrada?? to już czwarta noc jak drą dzioby - opętane, czy co Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: kiecha3 04.10.11, 08:17 Dwie noce z lawendą za mną, nie wiem, czy pomoże to cokolwiek, ale jedno z założeń na ten cykl wykonaneDziś nowy lekarz,a od wieczora początek tegocyklicznych starań. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: kiecha3 04.10.11, 08:47 Kochane a co myślicie o oeparol-olej z wiesiołka,czy on rzeczywiście pomaga?i ile razy go brałyście???i napisczcie mi jescze jak możecie o duphastonie,czy kroras Z wAs go bierze miedzy 16-25 dc???miłego dzionka życzę,buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 04.10.11, 09:01 dorka793 z duphastonem, to jak czytałam, nie do końca jest tak że od 16 dnia.. to jest pewne założenie, uproszczenie.. duphaston to sztuczny progesteron - hormon który naturalnie produkujemy... to on podtrzymuje ciążę i blokuje kolejne owulacje w czasie ciąży... powinno się go stosować dopiero po owulacji! statystycznie zdrowa kobieta której cykl ma 28-30 dni 16-go dnia cyklu już jest po owulacji.. stąd polecenia lekarza.. natomiast jeśli obserwujesz swój organizm, mierzysz tempkę to mówi się że dopiero od 3 dnia wyższych tempek powinno się go brać.. bo wzięty za wcześnie może zaburzyć owulację... tyle wiem ja, ale są tu specjalistki mądrzejsze ode mnie - one doradzą dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anula.1982 Re: kiecha3 04.10.11, 11:50 Z dupkiem to zależy. Ja mam owulację 13-14 dc a D biorą od 19-20 dc. Moja doktorka każe brać ok. 7 dni po owulacji, żeby jajo z plemnikiem mogło się spokojnie zapoznać Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 04.10.11, 12:13 > Z dupkiem to zależy. Ja mam owulację 13-14 dc a D biorą od 19-20 dc. Moja dokto > rka każe brać ok. 7 dni po owulacji, żeby jajo z plemnikiem mogło się spokojnie > zapoznać a nie mówiłam, że są mądrzejsi ode mnie choć przyznam, że pierwszy raz spotykam się z ta teorią.. ale zdaje się mieć zasadność... wrócę do wiesiołka.. tez go biorę tak od @ do oznak owulacji - czasem do skoku tempki.. i widzę różnice w śluzie dopiero przy dawce 4-6 szt dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 wiesiołek 04.10.11, 12:04 Ja biorę wiesiołek, obecnie 4 tabletki dziennie, ale u mnie b.kiepsko ze śluzem.Początkowo brałam 2 tabletki, teraz, w ramach racjonalizatorstwa metod wspomagania zaciążania, 4. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: wiesiołek 04.10.11, 12:06 Poza tym wiesiołek dobrze wpływa na odporność i ma parę innych zalet, więc na pewno warto go stosować, do UWAGA: skoku temperatury/owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mania63 Re: wiesiołek 01.09.12, 19:59 Ostatnio szukałam informacji o wiesiołku na portalach o zdrowym trybie życia i znalałam ten ciekawy artykuł. Polecam! natoobe.pl/odkrywamsmaki/article/view/la_id/102 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 LISTA 4.10 04.10.11, 09:16 chiyo28 bardzo mi przykro.... damafioletowa........................ 1-3.10 hortensja_1.............................1-3.10 --- sunset_77 ................................ 1.10 migotka.s ................................. 2.10 takajakwy 17cs......................... 06.10 --- chiyo28..................................... 07.10--- 0-monka................................... 07.10 anula.1982 8cs...........................07.10 mala.kasia 1cs..........................08.10 cztero.listna 3 cs........................10.10 dzieciusie3................................ 11.10 magdusia11.......................... 11-13.10 teligo 46 cs................................12.10 bialasek75 3 cs..........................15.10 1aleks1..................................... 17.10 aja-77 6cs................................. 17.10 ganeta27 ................................. 18.10 karides 3cs................................18.10 kotka.balbinka 1 cs................... 18.10 adynka ....................................19.10 az-82 ....................................... 20.10 kolejna-staraczka 5cs................ 21.10 vocativa 6cs.............................. 25.10 msmargot 5(10)cs......................27.10 szonik1 4 cs.............................. 28.10 kiecha3 (26cs) ......................... 28.10 dorka793 (2cs) ........................ 30.10 Mgd20......................................31.10 sysia.0..................................... 31.10 Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: LISTA 4.10 04.10.11, 10:43 Chiyo, Takajakwy, bardzo mi przykro, dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka chiyo, takajakwy 04.10.11, 10:57 Dziewczyny mi też strasznie przykro, wygląda na to, że jestem następna w kolejce. Niemniej jednak czuję, że i tym razem nic z tego, planowanych starań nie było, czuję się jak w typowym pms, z tą różnicą, że (podobnie jak w poprzednim cyklu) mam jakiś dziwny wodnisty śluz, w ostatnich cyklach mam jakieś dziwne jazdy Jak byłam u gina powiedział że to zaburzenia hormonalne i mam spróbować zajść w ciążę, bo nie będziemy z tym nic na razie robić. Dopiero jeśli przez rok mi się nie uda to zaczniemy robić badania... No i w tym cyklu czekam już tylko na @, planowo powinna być między 5-7.10, ale ostatni cykl był wydłużony o kilka dni, z jakimiś dziwnymi plamieniami, więc teraz nie wiem czego się spodziewać, wszystko mi się rozjechało Jeśli do 7.10 @ nie przyjdzie to raczej się i tak wstrzymam z testowaniem, przeczekam weekend i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: chiyo, takajakwy 04.10.11, 13:35 dziewczyny, mnie rowniez jest przykro, ze sie nie udało.... 0-monka a czemu ta ginka nie chce Cie leczyc juz teraz jak zaburzenia? a wie chociaz jakie? czemu kaze Ci starac sie rok> ??? dziwne to!! ja bym chyba zmieniła lekarza ..... Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: chiyo, takajakwy 04.10.11, 14:55 migotka.s, żeby leczyć zaburzenia musiałabym brać tabletki hormonalne na wyrównanie cyklu, a co za tym idzie zapomnieć o staraniach o dziecko na parę miesięcy co najmniej jak nie dłużej. A ja mam 31lat i jestem już po jednym poronieniu, nie mam tyle czasu, żeby sobie pozwolić na regulowanie cyklu przez tyle czasu, więc to nie tyle gin nie chce mnie leczyć ile ja nie chcę Zwłaszcza, że takiego typu zaburzenia jakie ja mam nie powinny utrudnić zajścia w ciążę. Wszelkie badania typu cytomegalia, toksoplazmoza, wirusy wszelkiego rodzaju itp już zrobiłam i wszystko jest w najlepszym porządku. A badanie przyczyn ewentualnej niepłodności zaczyna się standardowo po co najmniej roku nieudanych starań o dziecko. Ja już jednak byłam w ciąży i nie miałam problemu z zajściem, wręcz przeciwnie, więc jeżeli teraz miałabym jakieś z tym problemy to raczej z powodu powikłań po zabiegu jaki miałam po poronieniu, np zrosty. A lekarza nie chcę zmieniać bo sama jako biolog i dziecko lekarzy nie jestem zwolenniczką biegania po gabinetach i unikam jak ognia faszerowania się lekami, bo wiem jak od drugiej strony wygląda stawianie diagnozy i wiem skąd wzięło się powiedzenie, że co lekarz to inna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: chiyo, takajakwy 04.10.11, 15:03 trochę zakręciłam, więc krótko mówiąc mój gin uważa, że to nic poważnego i nie warto w to ingerować lekami, mam dać sobie czas i spokojnie się starać o dziecko ale wiadomo jak to jest z tym "spokojnie" Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: chiyo, takajakwy 05.10.11, 22:03 0-monka napisała: > Ja już jednak byłam w ciąży i nie miałam problemu z zajściem, wręcz > przeciwnie, więc jeżeli teraz miałabym jakieś z tym problemy to raczej z powodu > powikłań po zabiegu jaki miałam po poronieniu, np zrosty. > wiesz co - mnie jakis lekarz tez wmawiał zrosty w te pędy poleciałam do swojego zbadał prolaktyne i po poronieniu prolaktyna po obciążeniu mi skoczyła proste badanie, cykl z bromergonem i jest ciąża moze zrob to badanie, po co czekac rok? ja gdybym nie poroniła to juz bym miała dziecko-tez mam 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: chiyo, takajakwy 04.10.11, 15:00 0-monka, ja bym natychmiast zmieniłą lekarza! Prawda jest taka, że jeśli chodzisz do zwykłego gina, to on niechętnie pomoże. Ja tak błąkałam się po lekarzach przy pierwszej ciązy, aż w końcu trafiłam na dobrego. Z doświadczenia wiem, że na nfz zwykłym ginom nie chce się tym zajmować. Raz wiecie jaką miałam olewkę? Dostałam od lekarza na nfz receptę na leki na ponad pół roku! Były to hormony, lekarz nie zrobł mi żadnych badań i tak sobie walnął receptę na odwal się, kazał się pokazać za pół roku, bo taki był najbliższy termin do niego na nfz. Potem błakałam się po lekarzach z placówek medycznych na mój abonament. Oni też nie chcieli się tym zajmować, mówili, że na abonament "niepłodnością" się nie zajmują. Polecam iść do dobrego ginekologa-endokrynologa prywatnie. Ja tak zrobiłam, tylko 2 wizyty odpłatnie odbyłam, ale pani dr od razu mnie przebadała, od razu wiedziała co mi jest, od razu postawiła dobrą diagnozę i po 2 cyklach byłam w ciąży. To niepoważne, że lekarz stwierdza nieprawidłowości hormonalne, nie robi badan i każe się rok starac o dziecko! Jeśli masz jakieś zaburzenia, to może to zaszkodzić ciązy i dziecku, jestem po prostu w szoku po tym, co napisałaś........... Te nieprawidłowości trzeba najpierw zdiagnozować, potem wyleczyc, a dopiero potem starać się o dzidziusia! Leć do dobrego lekarza - wiem co mówię! Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka damafioletowa 04.10.11, 15:11 może i racja, ale trudno chyba nazywać zaburzeniami jak się ma plamienia 2 dni przed właściwym @ i to są całe "zaburzenia" u mnie. Nie wiem po prostu czy jest powód, żeby się tym stresować, bo z tego co czytałam na tym forum wiele dziewczyn tak ma. No a co do niepłodności to jak na razie nie ma powodów do niepokoju, bo to mój 3 cs, a w poprzednią ciążę zaszłam bez żadnego problemu, a nawet z lekkim zdziwieniem i niedowierzaniem w 2 cs. Gdybym poszła do jakiegokolwiek lekarza mówiąc, że mam problem z zajściem w ciążę po zaledwie 3 miesiącach starań, to by mnie chyba wyśmiał. Tak mi się wydaje, ale może nie mam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: damafioletowa 04.10.11, 15:18 O-monka, mi się wydaje, że słusznie twój lekarz podchodzi. I ty też, skoro się z nim zgadzasz. Nie ma sensu robić na siłę badań, brać leki, więcej można popsuć niż zyskać. No i masz czas na zajścię w ciążę, dokładnie ten rok, jak mówi twój lekarz, takie są procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka az-82 04.10.11, 16:15 Dzięki az-82, chociaż jeden głos poparcia mojego punktu widzenia widzę, że więcej jest tu zwolenniczek medykalizacji ciąży, ale to zapewne wynika z niemiłych doświadczeń z przeszłości i problemów z zajściem w ciążę, w takich sytuacja dobry lekarz jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: damafioletowa 04.10.11, 18:04 0-monka, ja nie mówię o tym, żeby od razu jakieś leki brać. Mówię tylko i wyłącznie o tym, że przy jakiś hormonalnych niejasnościach warto, choćby i na własną rękę i za własną kasę zrobić badania hormonalne, no minimum takie podstawowe. Spokojny umysł to podstawa przy staraniach. Jeśli jesteś zdrowa, to wyniki takich badań dadzą Ci ten spokój, a jeśli coś jednak będzie nie tak, to podejmiesz się leczenie nie musząc czekać i "tracić" roku. To dla dobra własnego zdrowia i zdrowia dziecka, utrzymania ciąży. Hormony płciowe są odpowiedzialne właśnie za to powodzenia życzę i dobrych decyzji-jakiekolwiek one nie będą Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: damafioletowa 05.10.11, 10:48 ech kiedys się tym z pewnością zajmę jak znajdę wreszcie czas, żeby o siebie zadbać na poważnie, no i pieniądze na lekarzy... a póki co dzięki za wszelkie rady, to mi i tak dużo dało Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: chiyo, takajakwy 04.10.11, 15:28 chiyo, takajakwy dziewczyny strasznie mi przykro wiem jak to jest ja tez ciągle z listy na listę Moze tym razem sie wam uda życzę z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 0-monka 04.10.11, 15:39 W 100% popieram damafioletowa szkoda zasu zmien gina. Ja juz sie nie bede po raz kolejny wysmętniała o moich przygodach przed ciaza z synem jak to sie o malo nie przekręciłam przez eksperymenty. Powiem tylko z własnego doświadczenia szkoda czasu. Jak bym trafila na takie forum wcześniej to juz bym mogla mieć co najmniej 12 letnie dziecko a tak 3 latek i brak perspektyw na drugie na razie a czas ucieka i coraz młodsza nie jestem. Teraz juz wiem co powinnam zrobic a sytuacje mam taka ze muszę czekać przez to wiszę bujam sie i przepisuje od maja z listy na liste. Jednak mam nadzieje wielka na listopad Buziak Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: 0-monka 04.10.11, 15:53 ano może i tak, tylko nie mam pewności, że ten gin jest zły. Mam jeszcze jedną ginkę, koleżankę mojej mamy która mi po poronieniu doradzała i w sumie od niej też miałam polecenie, żeby dać sobie czas. Mogłabym zacząć chodzić od gina do gina tylko po to, żeby dostać w końcu skierowanie na badania i receptę, tylko że ja nie chcę sobie namieszać z hormonami, bo nigdy nie miałam takich problemów, wolę poobserwować kilka cykli i jeśli nic z tego nie będzie to dopiero wtedy zacząć się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: LISTA 4.10 04.10.11, 17:15 Chiyo, takajakwy - ściskam drogie moje i siły życzę!! Trzymajcie się kochane i przede wszystkim - NIE PODDAWAĆ SIĘ! Nie chce Was widzieć na grudniowym jak już zawitam! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: szyjka macicy jaka powinna być? 04.10.11, 18:46 Dziewczyny naświetlcie mi sprawę jaka powinna być szyjka macicy,przed okresem i we wczesnej ciąży??? Nigdy jej nie badałam więc nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 dzieciusie3 04.10.11, 19:42 dzieciusie skarbie w drugiej fazie przeważnie jest zamknięta twarda i nisko. Przed @ możne zacząć sie otwierać i mięknąc możne tez się podnosić ale nie jest to standardem ja np. mam tak ze w dniu @ mi dopiero mięknie albo następnego dnia. W większości to cechy indywidualne u jednej dziewczyny moze byc tak a u kogoś innego trochę inaczej. Najlepiej jak by zobaczył Cie gin bo on może rozpoznać ciaze po wyglądzie szyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: "otwarta" szyjka???? 04.10.11, 10:12 Jako baczny obserwator swojego organizmu (od niedawna co prawda ) zauważyłam,że moja szyjka macicy jest cały czas otwarta( od ok 11-12 dni), hmmmm... czytałam,że po owu powinna być twarda i zamknięta a tym czasem ona raczej rozpulchniona jest (choć nie tak jak w płodnych dniach)...owulacja była ok.7-8 dni temu i zdezorientowana jestem...wiem,że szyjka otwiera się na "chwilkę" przed @ a ta ma przyjść dopiero za ok tydzień... Nie pytajcie mnie o temperaturę bo niestety nie mierzę a nie wiem czy w środku cyklu jest sesn zaczynać, co o tym Laseczki myslicie, moze jakies sugestie Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: "otwarta" szyjka???? 04.10.11, 14:54 chiyo, takajakwy, przykro mi Trzymajcie się i życzę owocnych staranek za jakieś 2 tygodnie Ja mam wyniki bety, wskazują na 5tc Czekam jeszcze na drugą betę i na usg i dopiero będę się czuła pewniej A co do wiesiołka-oeparol, to ja go brałam przy staraniach o pierwszą ciążę i dał mi bardzo dużo. Nie pamiętam już kiedy go się bierze (chyba do owulacji?), ale miałam problemy ze śluzem i już po pierwszym miesiącu brania oeparolu śluz się pojawił, w ilościach co najmniej zadowalających Także polecam. dodatkowo lek ten dobrze wpływa na skórę, włosy paznokci - ja za krótko brałam, by się o tym przekonać, ale na pewno nie zaszkodzi. Ważne tylko, aby nie brać go w ciąży, czy w potencjalnej ciąży (czyli chyba na czas owulacji należy ostawić - ale spytajcie gina, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzić), bo może wywołać skurcze Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 damafioletowa 04.10.11, 15:24 Gratuluje to teraz juz oficjalnie uśmiech wstawiaj Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 To ja dzis do lekarza od planowania rodziny biegne 04.10.11, 15:22 Hej Dziewczyny u mnie caly czas przed właściwymi starankami. Pewnie bede musiała datę testowania zmienić. Po tych stresach co to je zaliczyłam na początku, cyklu rozregulowany totalnie Dzis 18dc i nawet śladu płodnego śluzu nie mówiąc o owu, temp skacze wykres w zębach caly. Mialam nadzieje ze mi sie unormuje ale juz pare dni minęło i nadal nieciekawie to wygląda. Za 1,5h lece do lekarza od planowania rodziny uzbroiłam sie w wydruki wykresów i ide. Na wiele to nie licze ale będę miała z głowy i poczucie ze zrobiłam co mogłam. W listopadzie i tak do gina planuje isc to stwierdziłam ze ten miesiąc juz mnie nie zbawi mam tylko nadzieje ze znowu nie zawisnę przez 60dni na niskich bo to by byl dramat. A taka miałam nadzieje po ostatnim cyklu ze wszystko sie unormowało taki ładny byl ech szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: To ja dzis do lekarza od planowania rodziny b 04.10.11, 15:36 aleks daj znać co też Ci ten lekarz powie, ciekawam bardzo, bo u nas nie ma takiej instytucji Śledzę Twoje wpisy od dawna i trzymam kciuki za unormowanie się tego cyklu u Ciebie i cykli następnych oczywiście aż do szczęśliwego zaciążenia Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: To ja dzis do lekarza od planowania rodziny b 04.10.11, 15:48 oby jak najszybszego zaciążenia o lekarzu do spraw planowania nie słyszałam hmm to jakiś ginekolog w klinice niepłodności ? Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: To ja dzis do lekarza od planowania rodziny b 04.10.11, 15:49 damafioletowa no to za piękny wzrost trzymam kciuki i ślę zarazki ciążowe a Krzysiowa wymiękła na majówkach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fiore2 Re: To ja dzis do lekarza od planowania rodziny b 04.10.11, 17:43 chiyo, takajakwy, bardzo mi przykro u mnie za to rzecz niespotykana, 28dc i żadnych plamień. powinny być od co najmniej 3 dni. a tu cisza. cykle zwykle 30 dniowe. jestem dokładnie dwa tyg. po owu. Zaobserwowałam dużą ilość białej wydzieliny. W każdym razie czekam sobie spokojnie, to mój 20 cs jak dobrze liczę wiec cierpliwość mam przećwiczoną Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 ktat 04.10.11, 19:21 Moja droga to taki lekarz co glownie anty dobiera bo tu wszystko za free począwszy od tabletek poprzez implanty hormonalne a skończywszy na wkładkach domacicznych. Wstępnie diagnozuje jak sa jakies problemy np. jak ja miałam ostatnio 60 dni na niskich wisiałam zleciła wtedy badania hormonów żeby wykluczyć podstawowe problemy. Za to gina nie uświadczysz no chyba ze rzeczywiście jakiś wielki problem lub powikłania wtedy kierują. Jak bylam w ciazy to mnie zaden gin mnie nie oglądał ani zewnątrz ani wewnątrz dopiero jak do PL pojechałam w 33tc to mnie gin prywatnie w środku zobaczył czy szyjka zamknięta. Poród tez położna odbiera wiec także lekarza nie widziałam Ciąże i poród rzeczywiste bezproblemowe miałam to fakt ale nadal mi sie w głowie nie mieści żeby gin chociaż raz nie zajrzał do środka czy wszystko ok Taki to kraj Odpowiedz Link Zgłoś