gabrysias
12.10.11, 16:02
hej dziewczyny, jestem w 8 tygodniu drugiej ciąży, pierwszy synek ma 3 lata. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki a dziewczynkę, zwłaszcza, że mam trochę objawów (nudności, senność) a w pierwszej ciąży nic takiego się nie działo.
ale... synek, mimo, że był donoszony, ur. w 38tc urodzil się z niską wagą, zdiagnozowano hipotrofię bez ustalenia przyczyny. Z tym związane było niskie napięcie mięśniowe, późne siedzenie, chodzenie. Nie paliłam, nie palę, normalnie zdrowo się odżywiam, etc... Z synkiem przeszliśmy drogę przez mękę, bo cierpiał na bezsenność dziecięcą, przez 2,5 roku nie przespał nawet pół nocy, kilku godzin, budził się z krzykiem co 40 minut, chodziłam jak trup. Do tego nie jadł, często chorowal, ogólnie był (i czasem jest - też kwestia temperamentu) dość trudnym dzieckiem. Teraz po leczeniu bezsenności, terapii no i naturalnym procesom jest dobrze, wyrównało się. Ale boję się, że historia może się powtórzyć. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia i może powiedzieć coś na temat drugiej ciąży?