Dodaj do ulubionych

jakie szanse ze jestem w ciazy

28.12.11, 17:07
czesc wszystkim. mam 35 lat i coreczke.bardzo z mezem chcemy miec drugie dziecko.ostatni okres mialam 2 grudnia, jutro powinnam dostac miesiaczke przy cyklach 28 dniowych, ale zdarzaja mi sie tez 25 dniowe i 32, tak ze sa nieregularne.wspolzylismy z mezem 15 i 16 grudnia.co o tym myslicie. czy moge zrobic juz test , czy jeszcze za wczesnie.bola mnie piersi jak przed okresem.dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 28.12.11, 17:30
      zrob test w terminie miesiaczki.
      • 3.aktenka Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 28.12.11, 17:32
        mam nieregularne cykle od 25 do 32.czy zrobic dopiero w 32 dniu cyklu?jesli wczesniej jej nie dostane?
        • naftalka5 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 29.12.11, 08:40
          A wiesz kiedy mialas owulacje czy ten 15, 16 był na chybił trafił? wink Poczekaj do tego 32dc. Jeśli tym razem się nie uda, kup testy owulacyjne, bedziesz wiedziała kiedy się starać przy tych nieregularnych cyklach smile
        • 0-monka Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 29.12.11, 12:39
          Jeśli zrobisz test za wcześnie, może wyjść fałszywie negatywny. Lepiej poczekaj do 32dc.
          • 3.aktenka niestety... 29.12.11, 14:21
            dzis wedlug 28 dniowych cykli powinnam dostac miesiaczke, jeszcze jej nie mam ale zrobilam test Pink test, pisze ze jest bardzo czuly, wynik ujemny. tak, ze niestety nie udalo sie....szkoda.
            • 3.aktenka Re: niestety... 29.12.11, 20:39
              szkoda ze sie nie udalo, ale bedziemy probowac, trzeba miec nadzieje.
    • lidek0 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 29.12.11, 21:04
      Nie nakręcaj się tak, po jednym cyklu już piszesz pytania na forum? Dajcie sobie czas.
      • kisi_165 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 29.12.11, 21:39
        Jeśli nie ma wciąż miesiączki pomimo,że test negatywny nie należy narazie przekreślać ciąży. Na test mogło być za wcześnie. Najlepiej poczekać aż miesiączka spóźni się kilka dni. Wtedy zalecam powtórzyć test.
        • 3.aktenka Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 30.12.11, 07:24
          mialam czasami cykle 32 dniowe, moze jeszcze poprostu nie przyszedl czas na miesiaczke.
          • 3.aktenka Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 31.12.11, 10:39
            dostalam okres w 29 dniu cyklu.czy mozecie cos poradzic jak wyliczac te dni plodne? cykle mam od 25 do 32
            • kisi_165 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 31.12.11, 11:40
              Powinnaś zacząć starania zaraz po skończeniu miesiączki aż do 22 dnia cyklu. Nie mówie,że codziennie ale przynajmniej co drugi trzeci dzień się starać. Pozdrawiamsmile
              • kisi_165 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 31.12.11, 11:41
                Może dodatkowo zacznij stosować metodę NPR?? wtedy będziesz mogła się dowiedzieć kiedy miałaś w danym cyklu owulację i ile trwa u Ciebie faza lutealna.
            • lidek0 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 31.12.11, 12:16
              Owulację najpewniej potwierdzi monitoring /czy ją wogóle masz/
              • 3.aktenka Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 31.12.11, 16:05
                Co to jest ta metoda NPR?
                • kiecha3 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 31.12.11, 16:26
                  NPR - naturalne (metody) planowanie(a) rodziny... i nie myśl że to tylko kalendarzyk.. wbrew pozorom to bardziej skomplikowane niż sie wydaje...
                  są to metody objawowo-termiczne wyznaczania dni płodnych, nie owulacji - zapraszam na sąsiednie forum
                  forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html
                  na podstawie obserwacji własnego organizmu, obserwacji śluzu, mierzenia temperatury ciała i (dla wytrwałych) samobadania szyjki macicy - określa się przedział około 7 dniowy w którym owulacja miała miejsce. te metody określają owulację już po jej zajściu - po wykresie temperatury widać że owu już była wink

wpisz w Google NPR i wyskoczy ci mnóstwo informacji na ten temat.

pozdrawiam
                  • jedynybasek5 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 02.01.12, 00:08
                    Testy są różne- ja testowała w dniu, w którym powinna pojawić się miesiączka, pierwszy test pozytywny, dwa kolejne nie. A gdybym najpierw trafiła na te dwa? Nie trać nadziei i nie nakęcaj się z drugiej strony. Zawsze mówię, że zaplanować to sobie można wakacje, a nie dziecko smile
                    Ja starając się o córę obecną miałam 23 lata, a zajęło nam to równych 9 m-cy , a jesteśmy zdrowi. Tak więc różnie to bywa . Życzę jednak szybkich dwóch kresek smile
                    • 3.aktenka Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 04.01.12, 13:42
                      dziewczyny jestem w 5 dniu cyklu, kiedy powinnam zaczac sie starac, mam cykle takie od 25 do 32, zalezy jaki miesiac.dziekuje
                      • kiecha3 Re: jakie szanse ze jestem w ciazy 04.01.12, 16:43
                        ja bym zaczęła tak koło 11 dnia i zakończyła kiedy będzie 3 dzień wyższych tempek..a mierzyć zaczęłabym już wink
                        • 3.aktenka do kiecha3 04.01.12, 17:57
                          a jak sie mierzy te temperature i kiedy>
                          • kiecha3 Re: do kiecha3 04.01.12, 21:04
                            a czytałaś wiadomości kilka pięter wyżej? tam podałam ci linka do forum specjalistycznego i kilka podstawowych informacji.. czasem trzeba się jednak ciut wysilić...

ale do sedna, bierzesz termometr, rano zanim wstaniesz, zanim zrobisz cokolwiek, mierzysz temperaturę. zapamiętujesz wynik (albo zapisujesz) i nanosisz na wykres - jest mnóstwo darmowych programów do analizy, ja polecam enpr.pl
                            w pewnym momencie zauważysz skok.. po 3 dniu wyższych tempek znaczy że owu już była..

jak chcesz to możesz zajrzeć na mój wykres - owulator.pl/686
                            nawet u mnie widać skok do góry w poprzednim cyklu.

proponuje ci poczytać coś więcej niż moje podpowiedzi - bo to nawet szczyt nie jest całej analizy wink

ale jakby co, to służę pomocą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka