paulinawk jak jest u Was z tempką? 26.10.04, 11:13 Mam pytanko.Jak jest u Was z temperaturą po owulacji.Wiadomo,że w drugiej fazie cyklu zawsze jest podwyzszona.Ponoć spadek temperatury najczesciej nastepuje w dniu @,ale to chyba nie jest reguła?jak jest u Was?u mnie 30 dc i temperatura 37,1.Normalna mam 36,5.Dzisiaj wiec pewnie @ nie przyjdzie.Ale szczerze mówiac nie zwrocilam uwagi jak bylo u mnie w poprzednich miesiacach.Moze spada u mnie dopiero jak zacznie sie @?sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: jak jest u Was z tempką? 26.10.04, 11:35 Tak, spadek temperatury nastepuje najpozniej w dniu @,natomiast z samym terminem miesiaczki moze byc roznie, bo zalezy on od daty owulacji.Jezeli owulacja Ci sie przesunie to i @ ulegnie przesunieciu. Po wystapieniu owulacji podwyzsza sie temperatura ciala i taka podwyzszona trwa do terminu @.Okres po owulacji zwany faza lutealna jest staly dla kazdej kobiety i najczesciej trwa od 10 do 16 dni. Ja wiem kiedy dostane miesiaczke, bo mierze temperature (mam bardzo nieregularne cykle, a 5 dni po owu mam brac Duphaston)Wiec u mnie dokladnie 12 dnia po owulacji temp spada do 36,6 (podczas owu wynosi 37)i po 3-4h pojawia sie@ Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Dziewczyny! 26.10.04, 18:51 Gagatku i oczywiście wszystkie kobietki starające się. Tak jak napisałam wcześniej przesyłam wam całe mnóstwo fluidków ciążowych ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** i oczekuję was bardzo bardzo mocno w wątku lipcowym. Trzymam mocno za was kciuki i proszę... też trzymajcie je za mnie bo okropnie źle się czuję i mam dośc silne bóle w podbrzuszu po lewej stronie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 10:10 łapiemy, łapiemy i powiem WAM tak jak to jest ze jak na razie z watku pazdziernikowego z 30kobietek TYLKO 3 sa 2w1 co to za statystyka !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 10:37 Jestem zrezygnowana nie wiem co mam myśleć otórz u mnie 40dc!!! test robiłam w 30dc i był negatywny dziś z rana na TEŚCIE CLEARBLUE COMPACT wyszły II z tym że ta kontrolna wyszła słaba a to ciążowa gruba niebieska to było z pierwszego moczu porannego .Test zrobiłam o godz. 7 15 jakoś nie mogłam w to uwierzyć i poleciałam do apteki pod blokiem pokazałam test pani w okienku i powiedziała że widzi II kreski kupiłam drugi test ACON i zrobiłam go jakieś 10 min temu i na tym jest kontrolna gruba a ciążowa słaba ja nie wiem co mam myśleć?? tempereturka u mnie 37.2 dziś i wczoraj a wcześniejsze 37.1 Ico ja mam teraz robić???jestem w ciąży czy nie jestem??? ankas7 Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 10:44 aniu idz na bete to nabardziej czuly test, albo kup quicka ja innym testom nie wierze on z tych sikanych jest najczulszy ale cos mi sie wydaje ze podnosisz statystyki i mamy kolejna w gronie 2w1 ALE NIE ZAPESZAM Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: Dziewczyny! Beta hCG? 27.10.04, 10:51 A jak z tą betą ile ona kosztuje i po ilu dniach jest wynik? ankas7 Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: Dziewczyny! Beta hCG? 27.10.04, 11:13 jak dowiadywałam sie to w labolatorium w Poznaniu kosztuje 35 zł.Wynik nie raz jest po kilku godzinach,czasem na drugi dzień.Leć zrobić.Trzymam kciuki.Ja nie testuję-czekam.A swoją drogą nie robiłas wczesniej testu ,tylko dopiero dzis w 40 dc?? Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 do paulinawk 27.10.04, 11:26 test pierwszy robiłam w 30 dc ale był negatywny a dziś rano pierwszy pozytywny a drugi póżniej już ze słabą kreską ciążową JA dzwoniłam do przychodni to test beta hCG-wynik dopiero po 4 dniach dzwonie szukać takiej co po kilku godz. narazie nie dziękuje ankas7 Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk do ankas7 27.10.04, 11:33 daj znać.czekam.Ja narazie walczę z bólem podbrzusza.Kłuje mnie tez lewy jajnik.@ narazie nie ma.... Marzę mieć Małą fasolkę,czego Tobie i wszystkim tutaj z całego serduszka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: Dziewczyny! Beta hCG? 27.10.04, 12:03 ten test beta to zrobie jutro rano bo w najbliższym szpitalu powiedzieli że jak zrobie dziś to i tak wynik bedzie raczej jutro a jak zrobie jutro o 7 albo 8 to wynik bedzie ok 16 ,a rano sie jeszcze przetestuje z sikanego Jak ma być to nieucieknie prawda!?! nie mam ochoty biegać po mięście i szukać gdzie mi to badanie dadzą w godzine nie chce też sie tak nakręcać bo może...brr wole tak nie myśleć. ankas7 Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Dziewczyny! Beta hCG? 27.10.04, 12:29 aniu ale zrob test :quick czekamy na jutrzejszy beta i wynik sikanego Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: Dziewczyny! Beta hCG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.04, 19:08 oj bardzo was przepraszam zamieszałam troche wczoraj nie byłam na badaniach bo pracowałam ale zrobiłam dziś i beta hCG jest 452 czyli ok. 4 , 5 tc nie moge jeszcze w to uwieżyć ))))))))))))))) jestem taka szczęśliwa a z drugiej strony martwie sie czy wszystko jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: Dziewczyny! Beta hCG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.04, 19:13 sorka z tego wszystkiego mi sie plącz to 3,4 tydzień CIĄŻY :0)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: Dziewczyny! Beta hCG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.04, 19:24 No prosze,zeby w cigu jednego dnia drugi raz gratulowac ciazy to jest cos!!! Ankas bardzo sie ciesze!!! Dbaj o siebie kobieto i niczym sie nie martw, wszystko bedzie dobrze. Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 FLUIDKI CIĄŻOWE 29.10.04, 19:28 DLA wszystkich starających sie z tego kochanego wątku gdzie zawsze można na was liczyć moc fluidków************************************************************ ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** **************** ankas7 i fasolka :o))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 10:48 Dodam jeszcze tylko że mnie piersi bolą są cięższe i dopatruje sie na nich zielonych żyłek a mój mąż stwierdził że są jakieś inne niż zawsze??? ogulnie nie mam innych obiawów czy to może być ciąża?? ankas7 Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 12:09 Ja robiłam krew w Izisie na Chmielnej, płaciłam 20 złotych. Jeżeli się zrobi do 13 badanie to wynik jest tego samego dnia po 15. Natomiast nie wiem czy to było badanie beta hcg. Na pewno test ciążowy z krwi Odpowiedz Link Zgłoś
magda120475 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 15:48 czesć, wracam na forum. Efekt miesie cznego niepisania opłakany-bo rzeczywiście się wyluzowałam,po czym małpisko się spóźniło o tydzień -po raz pierwszy w zyciu - wiec już uwierzyłam w cud... cóż , koniec bajki baaaardzo bolesny. Jeszcze nigdy nie byłam tak zdołowana z powodu starań -tym bardziej, że u mnie tak długo to już trwa, że przestałam wierzyć.. Proszę nakrzyczcie na mnie buuuu. Czy w Izys na Chmielnej można tez zrobic badania poziomu hormonow? Zupełnie nie wiem jak się za te badania zabrać, jak mój mąż przyjmie info, że powinien zrobić badania (męska duma...)? Trzymam kciuki za wszystkie starające się i te 2 w 1 oczywiście też!!! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
paula50 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 16:55 Madziu a ile się już starasz o fasolkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: Dziewczyny! 27.10.04, 18:09 Generalnie w Izisie można zrobic naprawde dużo badań. Mają tam podobno swoje labolatorium. Chociaż np. nie robią cytomegali. W każdym razie najlepiej zadzwonić i zapytać. Poza tym jedne badania maja droższe inne tańsze, dlatego warto skonsultować ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Dziewczyny! 28.10.04, 11:27 Czesc! Ja tez robilam kiedys test Clear blue compact i chyba sie nieco pomylilas. Kreska niebieska jest kreska testowa a rozowa "ciazowa" wiec wszystko sie zgadza testowa wyszla ciemna a ciazowa slaba co potwierdzil Twoj pozniejszy inny test. Moim zdaniem to ciaza! Ale nie zapeszajmy aby nie byla biochemiczna. Trzymam kciuki mocno!!! Pozdrawiam Miska Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 watek statystyczny 27.10.04, 17:32 prosze o wpisy : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=17079829 Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 opowiesci ze szczesliwym zakonczeniem 27.10.04, 20:41 łzy mi leciały jak grochy !!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=17100704 Odpowiedz Link Zgłoś
traffika Re: opowiesci ze szczesliwym zakonczeniem 27.10.04, 21:14 Jednak wiara czyni cuda. Wierzę ze los każdego jest gdzieś zapisany i te nasze wyliczania, mierzenia temperatur itp. nic nie zmienią. Dlatego choć czasami tu zaglądam to od dłuższego czasu nie piszę, żeby się nie nakręcać. Gagat! Piękne opowieści wyszukałaś. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 Re: opowiesci ze szczesliwym zakonczeniem 28.10.04, 10:18 no wlasnie trafficzko nie piszesz juz myslalam ze wogole sie na nas obraziłas albo co ...... w pamietnikach tez cichudko...... Jak przychodzi do mnie @ jestem wsciekła ale uswiadamiam sobie ze moj Aniołek wie co robi wie kiedy zesłac na ziemie swoje rodzenstwo i czekam z niecierpliwoscia na jego znak!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Witajcie z rana! @@@ Przyszła : o ( 28.10.04, 11:31 Gagat! Dzieki za opowiesci. Rzeczywiscie sie zwruszylam. Niestety do mnie @@@@@ przyszla juz wczoraj zatem z testowania nici. Sama sie dziwie ze tak szybko, bo w 27 dc. a zawsze @@@ przed tabletkami mialam kolo 29- 30 dnia. No ale widac organizm sie chyba rozregulowal niezle. Ale za pauline i Anie mocno trzymam kciuki!!! Cos mi sie wydaje ze dolaczycie do 2w1. I oczywiscie za cala reszte tych jeszcze oczekujacych i juz starajacych sie w listopadzie tez. Pozdrawiam i wpisuje sie na listopad, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: TESTOWANIE - update 28.10.04, 11:43 1-3____w nas.mies sie uda!_________________________Le_lutki 2______niestety ________________________________Sarah75 4______Pudlo_____________________________________Kasia27 7______SA II KRESKI________________________________magdapik 9_______________________________________________omn3, 9______następnym razem się uda...__________________gamciaa 9______nie udało sie,ale wierzę że w tym m-cu się uda_____ asiekan 9_______________________________________?__________traffika 10_____niestety ((((_____________________________daria4, 10_____(((_______________________________________niezapominajka 12_____porażka, za miesiąc musi się udać___________madzia.reczka, 15-17_______________________anakas7 17-18_______________________gagat100, 18__________________________martunia1 20__________________________suzi27, 20__________________________asteroid 22__________________________ewdik, Sarah75 23__________________________eva5 24__________________________ania19821, 24__________________________ola7, 24__________________________paulinawk 25_______nici z dzidzi______vase 25__________________________basoni 30___miska - nie udalo sie :0( ____________________miska28, pandziksa 30__________________________kawka74 2w1: magdapik,Magda (28) Brzesko, córka 2.5 lat,3 cykl i UDANY ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 TESTOWANIE - update 28.10.04, 12:00 PAZDZIERNIK 1-3____w nas.mies sie uda!_________________________Le_lutki 2______niestety ________________________________Sarah75 4______Pudlo_____________________________________Kasia27 7______SA II KRESKI________________________________magdapik 9_______________________________________________omn3, 9______następnym razem się uda...__________________gamciaa 9______nie udało sie,ale wierzę że w tym m-cu się uda_____ asiekan 9_______________________________________?__________traffika 10_____niestety ((((_____________________________daria4, 10_____(((_______________________________________niezapominajka 12_____porażka, za miesiąc musi się udać___________madzia.reczka, 15-17_______________________anakas7 17-18_________________:o(__________________________gagat100, 18__________________________martunia1 20________________________HURRA_________IIkrechy___suzi27, 20_______HURRA II krechy___________________________asteroid 22__________________________ewdik, 23______________________:o(________________________eva5 24__________________________ania19821, 24_______________________:o(_______________________ola7, 24__________________________paulinawk 25_______nici z dzidzi_____________________________vase 25________________________:o(______________________basoni 30___nie udalo sie :0( ____________________________miska28, 30__________________________________________:o(____pandziksa 30__________________________kawka74 Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: TESTOWANIE - update 28.10.04, 13:06 PAZDZIERNIK 1-3____w nas.mies sie uda!_________________________Le_lutki 2______niestety ________________________________Sarah75 4______Pudlo_____________________________________Kasia27 7______SA II KRESKI________________________________magdapik 9_______________________________________________omn3, 9______następnym razem się uda...__________________gamciaa 9______nie udało sie,ale wierzę że w tym m-cu się uda_____ asiekan 9_______________________________________?__________traffika 10_____niestety ((((_____________________________daria4, 10_____(((_______________________________________niezapominajka 12_____porażka, za miesiąc musi się udać___________madzia.reczka, 15-17_______________________anakas7 17-18_________________:o(__________________________gagat100, 18__________________________martunia1 20________________________HURRA_________IIkrechy___suzi27, 20_______HURRA II krechy___________________________asteroid 22__________________________ewdik, 23______________________:o(________________________eva5 24__________________________ania19821, 24_______________________:o(_______________________ola7, 24__________________________paulinawk 25_______nici z dzidzi_____________________________vase 25________________________:o(______________________basoni 30___nie udalo sie :0( ____________________________miska28, 30_niemiałam jeszcze owulacji więc z testu nici____pandziksa 30__________________________kawka74 Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk może to głupie-ale BOJĘ SIĘ. 28.10.04, 13:07 Witajcie.U mnie 32 d cyklu.Dziwie sie ze @ nie przyszła jeszcze.Nie chce jej oczywiscie.Ciagle jednak patrze czy juz mam czy nie mam.Ale BOJĘ SIĘ ZROBIĆ TEST.Narobilam juz ich tyle w poprzednich miesiacach ,ze az mnie mdli od tych testów.A w zasadzie od widoku jednej kreski.bleee W tym miesiacu test robilam w 24 dc .Wnik negatywny.Obiecalam sobie ,ze nie zrobie juz za cholere az do @.A tu cisza....Pewnie przyjdzie.Poczekam jeszcze kika dni,moze sie spóźni.Biore przeciez duphaston caly czas (z przerwa od 26 do 29 dnia cyklu- bo mialam male plamienia i myslalam ,ze to juz @)Lekarz gin powiedzial mi jednak teraz w poniedzialek by brac dalej,skoro jeszcze nie ma @.Z reszta w zeszłym miesiacu bralam tez tak dziwnie nie od 15 do 25 dc ,tylko od 24 dc do 34.Bylo tak dlatego,ze mialam plamienia w 23 dc i lekarz kazal mi na odrazu łykać. No nic czekam narazie.Ciekawe jak tam Ania?Wiem Gagatku ,ze obiecalam Ci ze zrobie test ,ale ztchórzyłam.Niby caly czas czuje podbrzusze jakby sie mialo lada chwile zacząć.Tylko piersi mam inne troche niz na @.Nie są takie duże,a bolą w zasadzie tylko brodawki,są takie tkliwe.Juz sama nie wiem ....uf uf Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Ja też mam pietra... 28.10.04, 13:36 Domyślam się jak bardzo się boisz. Ale skoro to już 32dc... ojj... U mnie 26dc i czuję się "małpowato", nawet podpaskę założylam, ale @ jeszcze nie ma. I tak nie wierzę, że nie przyjdzie. Testu NA PEWNO nie zrobię, bo już dwa razy się przejechałam na słabiutkiej drugiej kresce, której tak naprawdę chyba nie było, bo powinna być w miarę wyraźna, a nie oglądana pod światło przy rozmontowanym teście. No, chyba, że @ nie zjawi się do wtorku, ale mocno w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 a ja nie 28.10.04, 13:43 jestem taka ciekawska ze testy robie jak najszybciej i wydaje KUPE kasy :o(( ale teraz zrobie 28dc __________________jak wytrzymam hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk MAM II KRECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 28.10.04, 15:36 Za namową Gagat -zrobilam test QUICK.WYSZŁY DWIE KRECHY!NIE MOGE W TO UWIERZYC!!!!!!!!!!!!!!ZROBILAM PRZED CHWILĄ! ZADZWONILAM DO MOJEGO GINEOLOGA I ON POWIEDZIAL ,ZE FAJNIE,ALE ZE PRZEZ DUPHASTON TEST MOZE TEZ BŁEDNIE WYKAZAC.BOJE SIE.JUTRO Z RANA ZROBIE DRUGI.NIE WIEM ,ALE BOJE SIE ZE TO TYLKO FALSZYWY ALARM.JEZUS MARIA,CO MYSLICIE???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: MAM II KRECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 28.10.04, 17:08 spokojnie, powtórz test jutro rano, zresztą mogę się założyć, że duphaston nie ma tu nic do rzeczy, droga przyszła mamo ) ja tam Ci pogratuluję, a co )) Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: MAM II KRECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 28.10.04, 17:10 Wow gratuluje z calego serca.Ale sie ciesze))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magda120475 Re: MAM II KRECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 28.10.04, 17:21 ale suuper!! Trzymam kciuki, żeby dobra wiadomość się potwierdziła. I tak Ci zazdroszczę (ale pozytywnie) i bardzo,bardzo sie cieszę. Suzi dzięki za odpowiedź-muszę tam zadzwonić, ale z czasem krucho.. Paula50-odstawilam tabletki już .. w styczniu i od razu praktycznie zaczęłam starania-więc trwa to już długo, za długo. Gagat-i ja się popłakałam przy tych opowieściach. Zresztą wogóle teraz łatwo płaczę, beznadziejne to wszystko jakies... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 witam ponownie !!!! chyba wpadłam !!!!!! 28.10.04, 17:12 dawno sie nie odzywałam. Jednak cały czas jestem z Wami. Dzisiaj powinnam dostać @. A od kilku dni mam straszny apetyt. Czuję, że sie zaciązyłam !!!!!!!!!!! Mąz już sie cieszy. A ja narazie nie wiem co myśleć. Tak sie nastawiłam, że zaczynamy dopiero od grudnia, a tu proszę - NIESPODZIANKA !!!!!! Narazie czekam cierpliwie. Poczekam jeszcze z dwa dni i chyba zrobię teścik. A jak to nie ciąża. Znowu zaczną sie problemy ?????? NIE CHCE !!!!!!! CHCE BYC JUZ ZDROWA !!!!!!! CZEMU TY WREDNA @ NIE PRZYCHODZISZ (jak trzeba) !!!! Przepraszam za te wrzaski ale musiałam. Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: witam ponownie !!!! chyba wpadłam !!!!!! 29.10.04, 11:07 dla spokojnosci wlasnego ducha zrob tescik quic !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 Re: chyba wpadłam !!!!!! 29.10.04, 20:15 @ nadal nie ma. Test kupiłam. Zrobię jutro rano. Tysiące myśli chodzi mi po głowie. Boję sie cieszyć, boję sie płakać. Jakie to wszystko pomylone ... Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: chyba wpadłam !!!!!! 29.10.04, 20:19 zuziu36 łap koniecznie ciążowe fluidki****************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ************************************************************************* trzymam mocno za ciebie kciuki napewno zaciązyłaś )) ankas7 i fasolka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 Re: chyba jednak nie wpadłam :-((((((( 30.10.04, 10:43 zrobiłam dzisiaj rano test. Była aby jedna krecha, buuuuuuuuuuuuuu Znowu sie zacznie bieganie po lekarzach, USG co kilka dni i inne takie. JA MAM JUZ TEGO DOSC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: MAM II KRECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 28.10.04, 17:24 Gratulacje!!! A nie mówiłam.. ja też miałam takie objawy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaiza Re: MAM II KRECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 28.10.04, 20:08 Gratuluję i bądź spokojna. I. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk drugi test -TEZ II KRECHY 29.10.04, 07:35 Nie spie od 4.00.Nie mogłam juz usnąć.Tyle mysli w głowie.W koncu o 4.30 zrobilam drugi yest.Tym razem inny Clear Blue COMPACT.Tez dwie kreski.W prawdzie testowa nieco jasniejsza niz kontrolna(tu obie sa niebieskie) ale w ulotce naisane było ,ze moze tak być.Tempka utrzymuje sie cały czas powyzej 37.Boje sie tylko by to nie byl błedny wynik przez duphaston.Dzis 33 dc.Zrobie dzis na pewno jeszcze jeden test,moze tez pojde do gina.Narazie modlę się.I tak wiem i wierzę,ze pozytywny test zawdzięczam Bogu.Modliłam sie o to bardzooooooooooo.Obym na pewno była w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: drugi test -TEZ II KRECHY 29.10.04, 08:57 Palinko!!! MOje szczere gratulacje. Opowiadaj nam tu zaraz jak to "zrobiliscie" i wysylaj ciazowe fluidki. Na listopad jak znalazl sie przydadza... Sciskam Cie mocno i glowa do gory.!!!! Miska Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: drugi test -TEZ II KRECHY 29.10.04, 09:15 Jeszcze raz gratuluję. )) Ja tez jako drugi test zrobiłam clear blue compact i ta druga niebieska kreseczka była rzeczywiście dośc blada. No a juz szczęśliwie dotrwałam do 6 tygodnia Może czas pójść na krew? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: drugi test -TEZ II KRECHY 29.10.04, 09:18 zadzwoniłam do mojego ginekologa i poprosiłam o wizytę jeszcze dziś.Ide na 13.45.Może cos na usg zobaczy.Ponoć po kilkunastu dniach od zapłodnienia endometrium jest inne czy coś.Moze sie czegos dowiem,a tak zadreczalabym sie cały długi weekend Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: drugi test -TEZ II KRECHY 29.10.04, 11:37 za test "sikany" zapłacisz 15 zł i nadal będziesz niepewna, z atest z krwi 25 i będzie wiadomo! Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
asteroid2000 Re: drugi test -TEZ II KRECHY 29.10.04, 11:57 ogromne GRATULACJE Paulinko!!!!! ja robiłam tylko test od Ewy Analityk w srode 20 X a potem w sobote zrobilam beta hcg i bylo 499, w poniedzialek bylam u gina i dal mi skierownie na usg na 03-XI, dzisiaj zaczelam 6tydzin ciązy i oprocz bolących piersi nie mam zadnych innych objawow ani dolegliwosci, zycze ci abys dalsze tygodnie spedzala w spokojnym nastroju - Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 test-owanie 29.10.04, 11:04 PAZDZIERNIK 1-3____w nas.mies sie uda!_______________________________Le_lutki 2______niestety ______________________________________Sarah75 4______Pudlo___________________________________________Kasia27 7______SA II KRESKI______________________________________magdapik 9_____________________________________________________omn3, 9______następnym razem się uda...________________________gamciaa 9______nie udało sie,ale wierzę że w tym m-cu się uda_____ asiekan 9_______________________________________?________________traffika 10_____niestety ((((___________________________________daria4, 10_____(((_____________________________________________niezapominajka 12_____porażka, za miesiąc musi się udać_________________madzia.reczka, 15-17_______________________?____________________________anakas7 17-18_________________:o(________________________________gagat100, 18_____________________?_________________________________martunia1 20________________________HURRA_________IIkrechy_________suzi27, 20_______HURRA II krechy_________________________________asteroid 22_______________________?_______________________________ewdik, 23______________________:o(______________________________eva5 24________________________?______________________________ania19821, 24_______________________:o(_____________________________ola7, 24_____________________sa II krechy______________________paulinawk 25_______nici z dzidzi___________________________________vase 25________________________:o(____________________________basoni 30___nie udalo sie :0( __________________________________miska28, 30_niemiałam jeszcze owulacji więc z testu nici__________pandziksa 30________________________?______________________________kawka74 traffika, anakas7, martunia1, ewdik, kawka74 a co z Wami jak testy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: test-owanie 29.10.04, 11:12 > traffika, anakas7, martunia1, ewdik, kawka74 a co z Wami jak testy ?? > ja wciąż czekam na @. Jeśli nie pojawi się do wtorku, wtedy zrobię test. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: a ja nie 28.10.04, 17:13 gdybyś mieszkała w Wawie osobiście dałabym Ci po łapach w poprzednich cyklach tyle wydałam na testy, że aż boli, tym razem postanowiłam być oszczędna i bardzo gospodarna )) poczekam sobie na małpidrona, a jeśli do wtorku nie przyjdzie, dopiero kupię quick vue. A jak przyjdzie, to wydam te 13 złociszy na jakąś ładną szminkę, a najchętniej błyszczyk do ust. Mój mi się kończy, ale najwyższa pora, bo mam go już chyba ze dwa lata i wciąż jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 28.10.04, 18:14 Cześć ciągle jestem. Nie odzywałam się bo mój synek miał zabieg na stulejkę. Chyba jednak mamusia gorzej to zniosła niż dzieciątko, które skacze i wcaaaale nie narzeka :]. Mam nadzieję, że stres nie zaszkodził. Przytulanko dwa dni przed owu ( chcemy dziewczynkę). Jak na razie tempka wysoka a to 24 dzień cyklu. Jeszcze9 dni do testowania. Nie chcę za wcześnie się nakręcić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ****************lista 29.10.04, 10:54 PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 3. ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci(ale już niedługo) 4. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 5. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 7. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 8. cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 9. Dorota, lat 30, córcia Dominika (owoc nocy poslubnej), początek staran, na razie nie testuje. 10. ania19821 - ANIA, 22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), trzeci cykl starań, testowanie - 24.10 11. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań,testowanie22.X 12. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, testowanie ok 23.10 13. Kawka74, 30 lat, Warszawa, 3 cykl starań, testowanie ok. 2.11. 14. 15. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,3-ci m.starań,testowanie ok 30. X 16. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 17. martunia1 , córka zuzia 2 latka 18.nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 19. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 20. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia, testowanko 4.11 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,nadal 5 cykl starań ale narazie bez owulacji 16. Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18. magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! 3.asteroid, Aga, lat 31, Warszawa, 4 cykl starań, córka Asia 10 lat 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 witajcie 29.10.04, 10:59 wczoraj namowilam paulinewk na zrobienie testu , tak sie bała i prosze od przynajmiej dwoch tyg jest 2w1 !!!!!!!!! GRATULACJE jeszcze raz !!!! A u mnie humor wraca, od 5.XI starania pełna para i testy owu do pomocy jak narazie biore bromka i na pocz mies ide zrobic prolaktynke, wiesiołek 2x2, falvit, folik, i od owulacji zamieniam wiesiołek na duphaston, czuje sie jak zchorowana bo co chwila paraduje z kieliszkem pełnych lekow hihihiihhi Odpowiedz Link Zgłoś
asteroid2000 Re: ****************lista 29.10.04, 12:13 gagat100 napisała: > PAZDZIERNIKOWA: > 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc > > 3. ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci(ale już niedługo) > > 4. nuusia 26,Dania,bez dzidzi > > 5. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 > 03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu > > 7. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 > > 8. cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować > > 9. Dorota, lat 30, córcia Dominika (owoc nocy poslubnej), początek staran, na > razie nie testuje. > > 10. ania19821 - ANIA, 22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), trzeci > cykl starań, testowanie - 24.10 > > 11. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań,testowanie22.X > > 12. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, testowanie ok > 23.10 > > 13. Kawka74, 30 lat, Warszawa, 3 cykl starań, testowanie ok. 2.11. > > 14. > 15. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,3-ci m.starań,testowanie ok 30. > X > > 16. Traffika, 33 lata, syn 7 lat > > 17. martunia1 , córka zuzia 2 latka > > 18.nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. > > 19. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) > > 20. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) > > > LISTOPADOWA: > > 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina > 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat > 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy > 4. Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia, testowanko 4.11 > 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań > 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI > 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l > 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace > 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie > 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat > 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy > 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto > 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań > 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni > 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,nadal 5 cykl starań ale narazie bez owulacji > 16. Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran > 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, > 18. magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć > 19. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań > > > > ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg > > 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY > 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc > starań i UDANY !!! > 3.asteroid, Aga, lat 31, Warszawa, 4 cykl starań, córka Asia 10 lat i są II KRECHY!!!! > 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy > Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Ja jeszcze nie miałam owu 29.10.04, 19:22 U mnie ze starań nici. Dziś 30 dzień cyklu a ja nie miałam owulacji. Znowu cykl będzie 50 dniowy albo coś koło tego. W czwartek jestem umówiona z moim ginem i chyba da mi od nowego cyklu CLO na wywołanie owulacji. Byłam u endokrynologa z moim zawysokim TSH i dał mi Letroks 25. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk BYŁAM U GINEKOLOGA 29.10.04, 15:08 Bylam u ginekologa i najprawdopodobniej jestem w ciąży!Nie widac w prawdzie jeszcze pęcherzyka,ale endometrium ma 17 mm (jest grube i szare) a przed okresem ma ok 10-12 mm i jest jasnawe.Poza tym ciałko zółte mam dalej aktywne ,a przed okresem obumiera.Jezus Maria!za tydzien pojde jeszcze raz z mezusiem.Moze wtedy bedzie juz widac pecherzyk.Dzis 33 dc ,moze jeszcze za wczesnie??? Nie wiem na 100% ale na 99% -JESTEM W CIĄŻY! JEŚLLI TAK TO MEGA FLUIDKI DLA WSZYSTKICH A W SZCZEGÓLNOSCI DLA GAGAT! ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ************************************ Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 A ja dopiero będę - zaraz mi piersi urwie chyba... 29.10.04, 16:51 Paulinko, jeszcze raz gratulacje. Cieszę się razem z Tobą ) Chyba nie masz już wątpliwości co do zaciążenia??? Powiedz mi , kochana, czy Ciebie bolą piersi? Ja nie jestem - raczej - w ciąży, ale sutki mnie bolą tak potwornie, że wyć mi się chce, że o swędzeniu piersi w całości nie wspomnę. Są jak arbuzy twarde i ciężkie, może to i ładne (mój chłop twierdzi, że są śliczne), ale uczucie jest okropne. Miałam tak tylko raz, kiedy przez jeden miesiąc brałam pigułki anty - wtedy też tak okropnie bolało. Rany, zdjęłam stanik i chyba wcale nie jest lepiej... Chyba nawet gorzej. Jeśli to jest tak zwane przedmałpie, to niech ta @ już przyjdzie i niech to się uspokoi. Co ja mam zrobić? Dziewczynki, ten ból sutków naprawdę zaczyna się robić nieznośny. Ratunku.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: A ja dopiero będę - zaraz mi piersi urwie chy 29.10.04, 16:57 kawka74 ten ból piersi może oznaczać tylko jedno -ciążę !!! Zrób jak najszybciej test i napisz jaki wynik. Mnie tak piersi bolały na poczatku pierwszej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Ajajajaaaaj... boli... :( 29.10.04, 17:15 boję się nawet pomyśleć, że to ciąża, zresztą ten cykl na samym początku spisałam na straty, bo i prolaktyna trochę za wysoka (tyle mojego, że brałam castagnus przez pierwszą część cyklu, więc powinno być lepiej), i w okolicach owu (trochę przed) byłam przeziębiona. Testu na razie nie zrobię, bo mam termin @ dopiero na niedzielę i nie chcę się rozczarować. Musze poczekać jeszcze co najmniej do wtorku, o ile oczywiście @ nie odwiedzi mnie wcześniej. Wyczytałam na forum, że mojemu udręczonemu biustowi może pomóc okład z rumianku, tylko skąd ja teraz rumianek wezmę, może jakąś maścią się potraktuję? Może krem? A może po prostu pójdę spać, strasznie mi się chce walnąć się w pościel i zachrapać błogo. Ciągle jestem śpiąca, co za jesień... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Ajajajaaaaj... boli... :( 29.10.04, 17:26 bol piersi to byl moj jedyny objaw ciazy a bolały do.................. 10 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Paulina ogromne gratulacje!!! 29.10.04, 17:26 Nie powinnas miec juz nawet cienia watpliwosci! Jestes w ciazy i teraz musisz cierpliwie czekac 9 miesiecy! Na kiedy termin ? Odpowiedz Link Zgłoś
paula50 Re: Paulina ogromne gratulacje!!! 29.10.04, 19:51 Gratuluję Ci moja imienniczko!!!!!!! Przesyłaj nam dużo fluidków!!!!!! Mam nadzieję że i nam w końcu się uda- przecieżile można sięstarać Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 ********************LISTA 29.10.04, 20:45 PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 3. 4. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 5. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 7. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 8. cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 9. Dorota, lat 30, córcia Dominika (owoc nocy poslubnej), początek staran, na razie nie testuje. 10. ania19821 - ANIA, 22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), trzeci cykl starań, testowanie - 24.10 11. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań,testowanie22.X 12. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, testowanie ok 23.10 13. Kawka74, 30 lat, Warszawa, 3 cykl starań, testowanie ok. 2.11. 14. 15. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,3-ci m.starań,testowanie ok 30. X 16. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 17. martunia1 , córka zuzia 2 latka 18.nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 19. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 20. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia, testowanko 4.11 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,nadal 5 cykl starań ale narazie bez owulacji 16. Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18. magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! 3.asteroid, Aga,lat 31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!! 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 oj co za niedopatrzenie 29.10.04, 20:46 zauwazylam za ankas7 jest tez 2w1 ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paula50 Re: oj co za niedopatrzenie 29.10.04, 21:14 Oj faktycznie, GRATULACJE anaks7 Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 DROGIE DZIEWCZYNY 30.10.04, 08:34 NIE dziękuje za gratulacje dopuki nie usłysze serduszka mojej fasolki mam nadzieje że to zrozumiecie ja jeszcze nie moge w to uwierzyć !!!!! DZIEWCZYNY ja sie tak bardzo boje czy wszysko bedzie dobrze ... nie mogłam spać dzisiaj obudziłam sie około 5;15 i przewracałam sie z boku na bok i zastanawiałam sie czy mi sie to śni czy to jawa Wiecie że nie miałam nudności ani wymiotów a dziś rano jak sie kompałam to czułam że chce mi sie wymiotować ??? chyba sie za bardzo denerwuje . Dziś musze śmigać do pracy całe 10,5 godz. jak ja to wytrzymam ale za to później dopiero w środe tak więc 3 dni odpoczynku :o))))) DZIEWCZYNY mam do was pytanie bete hCG miałam 452 i w wynikach jest norma 100 - 1000 3 - 4 tydzień ciązy a z moich wyliczeń wynika że to koniec 4 tc !!! co może oznaczać takie hCG?? czy któraś wie może powinno być wyższe czy może owu mi sie przesuneła i sie pogubiłam?? MARTWIE SIE CAŁUJE GORĄCO ankas7 i fasolka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
s.pacja Re: DROGIE DZIEWCZYNY 30.10.04, 08:41 sama widzisz, że rozstrzał pomiędzy górną i dolną granicą jest duży. W tej chwili nie tyle wysokość bety jest ważna (a Twoja na moje laickie oko jest najzupełniej prawidłowa), ale jej przyrost. Zrób we wtorek i wtedy sama zobaczysz, że beta ładnie wzrosła i wszystko jest w porządku. Nie masz się co martwić, słowo )) Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 do Kawka74 , s.pacja 30.10.04, 09:05 Kaweczko kochanie ty moje z betą chciałam poczekać do piątku to by minął tydzień ale pewnie nie wytrzymam i polece we wtorek hihii :o))))))) całe szczęscie bede już po wypłacie hehehe ten test kosztuje 45 zł w Damianie (bo tu mam najbliżej) Pozdrawiam mocno i podwójnie :o) ankas7 i fasolka ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do Kawka74 , s.pacja 30.10.04, 09:27 uff, udało mi się wreszcie zalogować pod swoim stałym loginem... a nie masz w pobliżu jakiejś innej przychodni czy spółdzielni Izis (tam też podobno robią)? Prawdę powiedziawszy ten cenowy rozstrzał jest okropny - w przychodni na Żoliborzu 49 złotych, na Woli - 23 zł, u Bonifratów - 43 zł. Masakra. pewnie, że nie wytrzymasz )) znam ten ból ) ale na moje oko spokojnie możesz isć we wtorek, beta przeca rośnie od 60 do 100% co 48h. Echch, zazdroszczę Ci, wiesz? U mnie 28dc (przy cyklach 28- 29dniowych) czekam cały czas na @, która pewnie się spóźni dając mi nadzieję, świntucha jedna. Ale ten cykl był do niczego i pewnie będę musiała zostać na staraniach listopadowych. Kurczę, no... Ale tak czy inaczej gratuluję i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ankas7 Re: do Kawka74 i innych 30.10.04, 09:45 Słoneczko ty moje nie zgadniesz kiedy było przytulanie w 8dc i 15dc ja na ten cykl wogule nie liczyłam odpuściłam sobie bo mi piesio umarł ((,a tu prosze taka niespodzianka że jestem w szokuuuuu!!! i jak sie @ spóźniała to nawet nie pomyślałam że sie udało i tak dotrzymałam do 31dc zrobiłam test sikany i nici pomyślałam że ze stresu sie nie zjawia a nastepne w 40dc i już dwie kreseczki (ciązowa słabsza)ale widoczna :o))) nawet pani magister w przychodni pokazywałam czy ona coś widzi i powiedziała że pewnie że dwie kreski są :o))))))) A ja nadal niedowiarek jestem tak bym chciała już serducho usłyszeć!!!! trzymam kciuki żeby @ nie przyszła łap fluidki******************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ankas7 i fasolka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Złapałam !!!! :)))))) 30.10.04, 09:57 no właśnie ja na cykl październikowy nadal nie liczę, zachorowałam, stres też mnie dopadł. Nawet nie jestem pewna, czy owu była wtedy, kiedy myślę, że była. Tempkę mierzę, ale po to głównie, żeby sprawdzić, czy nie zbliża się @ - u mnie tempka spada jakies 12h przed @. Na razie wciąż utrzymuje się na poziomie 37.2, ale wątpię, żeby się udało. Żeby tylko jeszcze tak sutki nie bolały, byłoby względnie dobrze. Kochana, ty nie bądź taki niedowiarek, test pokazał? Pokazał. Beta wysoka? Wysoka. Pani magister widziała? WIdziała. Serduszko malucha zobaczysz i usłyszysz, zdaje mi się, już niedługo. A jak będziesz tak marudzić, to cię osobiście spiorę ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 TEST-owanie 29.10.04, 20:55 PAZDZIERNIK 1-3____w nas.mies sie uda!_______________________________Le_lutki 2______niestety ______________________________________Sarah75 4______Pudlo___________________________________________Kasia27 7______SA II KRESKI______________________________________magdapik 9_____________________________________________________omn3, 9______następnym razem się uda...________________________gamciaa 9______nie udało sie,ale wierzę że w tym m-cu się uda_____ asiekan 9_______________________________________?________________traffika 10_____niestety ((((___________________________________daria4, 10_____(((_____________________________________________niezapominajka 12_____porażka, za miesiąc musi się udać_________________madzia.reczka, 15-17____________________SA II KRECHY ___________________anakas7 17-18_________________:o(________________________________gagat100, 18_____________________?_________________________________martunia1 20________________________HURRA_________IIkrechy_________suzi27, 20_______HURRA II krechy_________________________________asteroid 22_______________________?_______________________________ewdik, 23______________________:o(______________________________eva5 24________________________?______________________________ania19821, 24_______________________:o(_____________________________ola7, 24_____________________sa II krechy______________________paulinawk 25_______nici z dzidzi___________________________________vase 25________________________:o(____________________________basoni 30___nie udalo sie :0( __________________________________miska28, 30_niemiałam jeszcze owulacji więc z testu nici__________pandziksa 30________________________?______________________________kawka74 traffika, anakas7, martunia1, ewdik, kawka74 a co z Wami jak testy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 HELLO 30.10.04, 10:56 czesc laseczki ja po 22 dniach dostalam okres.Troche wczesnie.Ale spoko bo i tak sie nie staralismy(wyrwanie osemki,znieczulenie i antybiotyk).Ten miesiac moj!!!!!!!Caluje i trzymam kciuki za te co testuja)) a to oli od 12 miesiaca do 24 ZOBACZCIE))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12269525&a=17181012 Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Gratulacje!!! 30.10.04, 12:35 Aniu (ankas7) bardzo Ci gratuluję!!! Jak ostatnio rozmawiałysmy to wiedziałam, że jestes w ciąży!!! Tak długo nie dostać @ to nie jest normalne. Dopiero dzis zajrzałam na forum i co widzę??? Niesamowite. Napisz dziewczynom w jakie dni sie przytulałas to się zdziwią, że Ci sie udało. Z tego co mówiłas to w dni kompletnie nie sprzyjające. Gratulacje też dla Paulinawk!!! A tak się zamartwiałas!!! Ja niestety dostałam @ w 29/30dc. Nie wiem czy mam liczyć że 29dc czy w 30dc. W każdym razie dzis już 7 dzień kolejnego cyklu. tracę już powoli nadzieję. Doszłam nawet do wniosku, że cos ze mną chyba nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
traffika Re: TEST-owanie 30.10.04, 14:46 Wkońcu usiadłam i policzyłam: dziś mam 23 dc - jutro w niedzielę rano zamierzam testować. Jak zwykle wiem,że powinnam zaczekać do 27-29 dc. ale i tak ciągle o tym myślę więc testowanie przynajmniej wyjaśni sprawę. Piersi bola mnie bardzo, ale w poprzednim cyklu było tak samo. Tyle że na razie nie plamię. Fajnie widzieć że rozwiązał się worek z zaciążonymi - gratulacje dla wszystkich 2 w 1. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
basoni Mogę się wpisać na grudzień 01.11.04, 13:31 W tym cyklu zaczęłam mierzyć tempkę i dzięki temu już wiem że nic z tego nie będzie, chociaż to dopiero 16 dc. Śluz był ale po jednarozawym skoku temperatury znowu spadła do wcześniejszego poziomu. No cóż, przed tym skokiem miałam potwornego doła i odreagowałam się rycząc, może to wstrzymało cały proces. Wątpie jednak by jescze w tym cyklu pojawiły się dni płodne. Poniżej wykresik. www2.fertilityfriend.com/home/basoni Następna szansa pojawi się dopiero pod koniec listopada a testowanie w grudniu. Teraz będę mądrzejsza - najważniejszy jest spokój. Pozdrawiam Was dziewczyny. Podkręcajcie dalej naszą statyskę 2w1. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 a u mnie nadal @ ani widać, ani słychac :-(((((((( 01.11.04, 17:08 chyba pójdę w czwartek do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: a u mnie nadal @ ani widać, ani słychac :-((( 02.11.04, 11:59 to tak jak u mnie @ nie ma, a jest po terminie - 31dc. Test wyszedł negatywny, aczkolwiek dopuszczam myśl o mylnym wyniku, bo nie robiłam z porannego moczu. Tak czy inaczej w piątek idę do gina. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 Re: a u mnie nadal @ ani widać, ani słychac :-((( 02.11.04, 19:25 a do tej pory miałaś regularne cykle, bo ja tak od kiedy skończyłam kuracje bromikiem. Chciałam dać teraz troszkę odpoczynku organizmowi i od grudnia zacząć starania (chociaż przyznam sie że prędzej nie chciałam ze względu na prace). Jednak stwierdziłam, że nie ma już na co czekać tylko trzeba brać sie do roboty. A ta wredna @ nie przychodzi. Brzuch mnie czasem lekko pobolowe i nic wiecej. Piersi nie bolące (a zawsze bolały na @). Nie wiem co robić. Lecieć z tym do gina. To mój 37 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: a u mnie nadal @ ani widać, ani słychac :-((( 02.11.04, 20:33 miałam regularne cykle dopóki nie zaczęłam eksperymentować z pigułami anty. Kiedy po miesiącu je odstawiłam, rozregulowało się wszystko. Właśnie dostałam @, kilka dni po terminie, co oznacza, że organizm jeszcze nie został doprowadzony do właściwego stanu i teraz zamierzam dać mu na to czas, co najmniej miesiąc. Wiesz, myślę że w Twoim przypadku wizyta u gina to dobry pomysł. Czytałaś zresztą pewnie, że zdarza się, że test nie wychodzi nawet po terminie @, chociaż jest już fasolka. A gin, jak pisała Paulina, jest w stanie stwierdzić ciążę dość wcześnie. Trzymam kciuki, żeby to było TO )) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Mogę się wpisać na grudzień 02.11.04, 11:07 a czy ty badałas hormonki?? ja biore BROMKA i tempka jak ksiazkowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
basoni Re: Mogę się wpisać na grudzień 02.11.04, 12:55 nie badałam, bo to dobiero drugi cykl, wcześniej nic nie wskazywało na problemy Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Witajcie dziewczyny! 02.11.04, 12:11 U mnie dzis 14dc. Dwa dni temu czulam sie jak na owu, bolaly mnie jajniki i mialam ciagnacy sluz ale bylo go malo, wiec nie mam pewnosci. Cykle u mnie sa bardzo ciekawePoprzedni trwal 50dni, jeszcze wczesniejszy 25 i jeszczcze wczesniejszy 50 i gdybym miala owu przedwczoraj to ten tez powinien miec 25. Staram sie nie myslec o tym za duzo i ciagnac meza do lozka na sile, kochamy sie jak mamy ochote. Jak sie nie uda teraz to kupie sobie castagnus i sie zobaczy. Gagat! dobrze rozpisalas ten watek!!! Buziaki dla Was kobietki! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Witajcie dziewczyny! 02.11.04, 15:13 1dc - dziś przyszła @, trzy dni po terminie, poprzedzona okropnym bólem piersi. Na listopad starania zawieszam, wrócę w grudniu, już po wizycie u gina i po kuracji ziółkami i castagnusem (ewentualnie innymi specyfikami). Powodzenia, dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
asteroid2000 witajcie dziewczyny- jutro mam pierwsze USG 02.11.04, 23:13 i nie moge sie juz doczekac od piatku zaczelam 6tc i czuje sie swietnie(no poza malutkimi mdlosciami) odezwe sie jak wroce od gina przesylam dla wszyskich starających się moc fluidkow ciązowych ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** pozdrawiam wszystkie i zycze duzo spokoju(okazuje sie ze to bardzo wiele zalezy od nastroju i spokoju)pa Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 czesc 03.11.04, 08:11 Ale masz superrrr.Oby tak dalej asteroid))) Ja dzisiaj zawiozlam nasienia mojego ukochanego do laboratorium.Chce wiedziec ze jestesmy zdrowi i tylko kwestia czasu z tym zajsciem)Zrobia posiew i badanie ogolne.Teraz czekam Odpowiedz Link Zgłoś
basoni Re: witajcie dziewczyny- jutro mam pierwsze USG 03.11.04, 08:47 Masz racje tylko spokój może nas uratować. Skacząca adrenalina może wszystko zablokowac lub poprzesuwac. Ja trzymam się myśli że się w końcu nie pali i nawet staram sie rozkoszowac ta sytuacja, bo w koncu: 1. nie musimy pamietac o antykoncepcji 2. nareszcie nie trzeba myslec czy to dobry czas czy moze trzeba jeszcze poczekac, te rozterki mnie dopbijały 3. mamy duzo czasu dla siebie (a nie bedzie to trwac wiecznie) 4. jak wszystkie problemy od nas niezalezne scala to nasz zwiazek, moj mezus podchodzi do tego wspaniale i wiem ze wiele mozemy razem przetrwac Ten czas staran to specyficzny okres ale trzeba go docenic zebysmy sie nie zakatowały nerwami rozczarowaniam i pretensjami. Dziewczyny życzę Wam cierpliowsci i radosnego oczekiwania na zakielkowanie, a szczesliwie zafasolkowanym wysylam gratulacje i prosze o przepis na piekny okragly brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroid2000 Jest serduszko-widzialam jak bije 03.11.04, 21:06 Jest serduszko-widzialam jak bije, wiek ciązy 6 tyg i 4 dni, Boze jaka ja jestem szczesliwa, 15/10 ide na dluzszą wizytę do gina, przesylam znów moc fluidków dla Was dziewczyny********************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** *** moc pozdrowien Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
asteroid2000 Re: Jest serduszko-widzialam jak bije 03.11.04, 21:18 oczywiscie wizyte mam 15 listopada, jestem badzo rozkojarzona ale ponoc w moim stanie to normalne, moc pozdrowien dla wszystkich starających się Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik witajcie dziewczyny 03.11.04, 10:55 Witajcie. Dosyć długo mnie tu nie było. Bo przyznam że się trochę załamałam. 22.10 testowałam i znowu nic. Pokładałam w ubiegłym cyklu wielkie nadzieje poniewaz miałam cykl monitorowany. Brałam clo, a później pregnyl no i dhupaston. Żyłam wielką nadzieją że się udało a tu taki zawód. No cóż może uda się w tym cyklu. Dziś 8dc, znowu biorę clo i znowu do lekarza co 2 dni na monitoring.Jeśli jednak znowu w tym cyklu się nie uda to się poddaje, bo brakuje mi sił. Wogóle się nie nastawiam że się uda po prostu już nie wierzę. Wczoraj byłam u lekarza i kazał mi narazie się z mężem nie przytulać . Dodatkowo biorę wiesiołek i witamine E. Zobaczymy jakie będa efekty, albo w tym cyklu albo nigdy. Widzę że kilka dziewczyn zaciążyło. Serdecznie gratuluję. Trzymajcie się cieplutko. Od czasu do czasu będę tu zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
basoni Re: witajcie dziewczyny 03.11.04, 11:40 Czasem metoda "Odpuszczamysobie" okazuje się najlepsza. Na pewno kiedys sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk komu ziółka ? 03.11.04, 15:33 Witajcie kochane.Nie moge uwierzyc ,ze jeszcze niedawno siedziałam na tym forum po kilka razy dziennie.Mam nadzieje ,ze jutro ginekolog potwierdzi moją ciąże!@ nie przyszła,bolą mocno piersi ,mam tempke,dwa testy pozytywne... Chciałam Wam powiedziec,ze staralismy sie w sumie od lipca z moim mężem o dzidzię.Ale @ przychodziła co miesiac .Byłam juz nawet zdołowana na maxa.Wtedy ubrałam sie i poszłam do zielarni kupić ziółka na "płodnosc"Wyczytałam na forum ,ze wiele kobiet sobie je chwali i szybko po nich zachodzi w ciaze.Maja działanie ogólnie sprzyjajace na prace jajników.Mozecie sprawdzic na innym forum są to mieszanki znane.Kupiłam.W ich skład wchodził kwiat kasztanowca,owoc róży,lisc mącznicy,rozmaryn,jasnota biała,ziele przywrotnika,korzeń mniszka,ziele rdestu ptasiego,ziele drapacza lekarskiego.Zapłaciłam za wszystko grubo ponad 40 zł. 4 łyżeczki zalałam szklanka wrzacej wody i gotowalam na malutkim ogniu.Przyznam ,ze w smaku niezbyt.Bylam nawet zła na siebie ,ze jakies cholerstwo kupilam za tyle kasy.Ale pilam,chyba przez tydzien w okresie około owulacyjnym.Nie wiem czy zaszłam w ciąże od tego czy nie,ale zaszłam.Moja ostatnia @ była 27.09.Jesli któras z Was chce te ziółka moge za niedużą kwotę przesłac je.Na pewno nie zaszkodzą ,a mogą pomóc.Pytałam mojego ginekologa jakis miesiac temu ,ze mam j,to sie śmiał,ale powiedział,ze ziółka mogę sobie pić.Czekam na info kto by chciał,mysle ,ze mogłoby starczyc dla dwóch osób,bo mam tego sporo.Mozna tez kupic samemu w zielarni,ale po co tracic tyle kasy.Ja odsprzedam taniej. Pozdrawiam,Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 o rrrrrrrrrrany 03.11.04, 16:49 a ja właśnie dzisiaj pognałam do zielarni po dokładnie te zioła !!! no, kupiłam, przepadło... Tak czy inaczej wierzę w ich skuteczność Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Trzymajcie za mnie kciuki!! 03.11.04, 16:49 Trzymajcie kciuki. Wygląda na to ,że chyba miałam owulację. W końcu! Po 6 dniach brania letroksu na niedoczynność. W 33 dniu cyklu. Co prawda przytulanka nie było w odpowiednim czasie ale nadzieję można mieć. Oby było tak naprawdę a nie podwyższona tempka z innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 Re: Trzymajcie za mnie kciuki!! 03.11.04, 19:25 a jutro idę do gina. Trzymajcie za mnie kciuki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 pandziksa 03.11.04, 22:19 jesli chodzi o FF to on pokaze czy zeczywiscie byla owu, ale straszne masz dlugie te cykle....oj, oj, oj Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania1 Re: hiihhiihihhi 03.11.04, 23:25 Świetne ale się uśmiałam )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: pandziksa 03.11.04, 23:42 To już 3 taki sługi cykl po odstawieniu . Dwa pierwsze były normalne pod względem długości 31 i 36 dni. Jutro ide do gina. Ciekawe czy da mi coś na skrócenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: pandziksa 04.11.04, 10:08 Napewno, calkiem mozliwe ze wysle cie na badanie hormonkow lub przepisze bromka (ja po nim nie mialam sk.ubocznych uff) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: pandziksa 04.11.04, 11:28 Miałam badanie prolaktyny i mam hiperprolaktynemię czynnościową ale prawdopodobnie od niedoczynności tarczycy. Biorę 3 miesiące castagnus, a od paru dni letroks na tarczycę. Dzisiaj tempka nie wygląda już tak piękni. FF wskazał prawdopodobną owu ale według mnie to jej nie było. Sucho itp. Dzisiaj idę do gina i mam nadzieję na Clo. Zobaczymy. Dam znać wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: pandziksa 04.11.04, 19:43 Raczej nie miałam owu bo tempka opadła. Chyba mnie przewiało na cmentarzu. Byłam dzisiaj u gina. Dał mi Clo!!!!!!!! Wiecej nie muszę mówić. Czekam jeszcze jakieś 2 tygodnie na @ i zacznę brać. Mam brać od 5-9 dniacyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Witajcie!!! 04.11.04, 22:19 W koncu sie odwazylam...Dopisuje sie do Waszych staran. Duzo mnie to kosztuje,poniewaz jestem raczej introwertyczka i takie wyznania to dla mnie nowosc )))) Mam nadzieje,ze przyjmiecie mnie do swego grona. Obecnie jestem w trakcie 1-szego cyklu po odstawieniu tabletek,mierze sobie tempke,zeby sprawdzic co z owulacja. W nastepnym mam zamiar zajsc w ciaze ))) Bardzo Wam wszystkim kibicuje,zwlaszcza Tobie Gagatku ) Aha,jestem mama Kubusia,ktory wlasnie skonczyl 1,5 roku. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Witajcie!!! 04.11.04, 22:46 Witamy i życzymy wszystkie szybkiego zafasolokowania!!! Bardzo dobrze,ze od razu mierzysz tempkę. Gybym mierzyła już dawno dostałabym Clo i pewnie była w ciąży. Życzę wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
megan05 Re: Witajcie!!! 05.11.04, 04:33 Witajcie dziewczyny czytam wasze posty od paru miesiecy i sama sie tez staram a wlasciwie postaralam sie bo dzisiaj wlasnie zobaczylam dwie krechy. To moj drugi cykl i udany ciesze sie bardzo mam juz 6scio letniego synka i czas na rodzenstwo pozdrawiam was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Mam w sobie piękną fasoleczkę! 05.11.04, 07:31 Wczoraj bylismy na USG.Według obliczen poczawszy od dnia ostatniej miesiaczki dzis jestem w 6 tygodniu i w 4 dniu.Według USG to 5 tydzien 5 dzien.w kazdym razie widzielismy pecherzyk!.całosc ma 1,5 cm ,sam nasz GROSZECZEK 4 mm!mamy zdjecie.TO TAKIE CUDOWNE!Jestem taka szczesliwa,mój Michaś też!Termin przewidywanego porodu 4 lipca 2005! Przesyłam masę fluidków ciążowych dla wszystkich ,którzy chca zafasolkować ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** Osobna dawka wysyłam pocztą do Gagat wraz z ziółkami na płodnosc. Aha ,mam jeszcze jedną porcje -jak ktos chce. Pozdrawiam Paulina i Mała FASOLECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Paulinko:) 05.11.04, 11:26 Jesli po druga porcje ziolek nikt jeszcze sie nie zglosil to ja jestem chetna. Ten cykl spisalam na straty. Po obserwacji swojego sluzu owulacyjnego stwierdzilam,ze wedlug tego co przeczytalam w necie,jest on poprostu nieprzenikalny dla plemnikow (jest ciagnacy ale bialawy a powinien byc przezroczysty jak bialko kurze) Postanowilam wesprzec sie ziolkami od nastepnego cyklu. Napisz do mnie na poczte co i jak dobrze? Pozdrowienia dla wszystkich. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: Paulinko:) 05.11.04, 14:00 ma.dziu! podaj adres mailowy! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 *********************LISTA************************ 05.11.04, 15:02 PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 5. cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran 7. ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, 10. Kawka74, 30 lat, Warszawa, 3 cykl starań, testowanie ok. 2.11. 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka 14.nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia, testowanko 4.11 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,nadal 5 cykl starań ale narazie bez owulacji 16. Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18. magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19. miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! 3.asteroid, Aga,lat 31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!! 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 witajcie 05.11.04, 15:07 A wiec zaczynam.... dzis 13dc, zrobiłam dzis prolaktyne i czekam na wyniki, od jutra robie testy owulacyjne i czekam na GODZINE ZERO ;o) we wtorek smigam do gina a nóż widelec akurat potwierdzi owulacje (przypuszczam ze wtorek sroda bedzie owu). A potem te dwa tyg zlecą szybciutko, najgorsze dla mnie sa te dwa do owulacji, sa okropne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
basoni Re: *********************LISTA******************* 05.11.04, 16:39 Nareszcie lista wygląda harmonijnie: trochę na pażdziernik, trochę na listopad i wspaniała ilość zaciążonych. U mnie 20 d.c. i ten najgorszy tydzień. Niby spisałam wszytko na straty, ale tempka zaczęła skakać www2.fertilityfriend.com/home/basoni dzisiaj miałam nawet 37,5 w dowcipnym miejscu i było mi strasznie gorąco. A dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj mdłości. Chyba za wcześnie na takie symptomy, zwłaszcza że piersi są mięciutkie i nie bolą mnie sutki, no może troszkę ale zupełnie po bokach i tak jakby na obrębie. Normalnie sobie wmawiam. Błagam niech wymyślą jakieś szybsze testy - przecież każdy dzień tej niepewności jest katorgą, a przede mną jeszcze cały tydzień. Trzymajcie się ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 basoni 05.11.04, 18:24 sa szybsze ...... ale z krwi 10 dpo juz wykryja ciaze, niestety szybciej nie ma co robic bo wiemy ze zagniezdzenie zarodka wystepuje miedzy 7 a 10 dniem :o( Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 już po wizycie 05.11.04, 18:50 dostałam luteinkę i zaczynma już, natychmiast, od dzisiaj starnia. Nie wiem kiedy będzie owu, czy juz była. Nie zastanawiam sie nad tym. poczekam do najbliższej @, a później zamawiam testy. Biorę sie ostro do walki !!!!!! Pozdrawiam !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Aletra, castagnus i ziółka 05.11.04, 22:08 drobna zmiana w liście - kawka74 przenosi się na listopad. Zaczęłam pić ziółka, zamówiłam sobie aletrę leczniczą, łykam castagnus. Powinno pomóc, jak nie w tym, to w następnym cyklu. Kurczę, tak sobie pomyślałam, że zaaplikowałam sobie końską dawkę leków (całe szczęście, że ziołowych i homeopatycznych) i jak z tych moich starań nic nie wychodziło, tak pewnie teraz trojaczki wyjdą )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 **************LISTA***************** 06.11.04, 09:27 PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran 7. ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, 10. 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,nadal 5 cykl starań ale narazie bez owulacji 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! 3.asteroid, Aga,lat 31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!! 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 Re: **************LISTA***************** 06.11.04, 11:24 PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran 7. 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, 10. 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,nadal 5 cykl starań ale narazie bez owulacji 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa 21.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! (X) 3.asteroid,Aga,lat31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!!(X) 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: **************LISTA***************** 07.11.04, 20:56 gagat101 napisała: > PAZDZIERNIKOWA: > 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc > 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi > 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 > ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu > 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 > ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować > 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran > 7. > 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, > 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, > 10. > 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań > 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat > 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka > 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. > 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) > 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) > > > LISTOPADOWA: > > 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina > 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat > 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy > 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. > 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań > 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI > 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l > 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace > 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie > 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat > 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy > 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto > 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań > 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni > 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,5 cykl. testowanie 15 listopada > 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran > 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, > 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć > 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań > 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa > 21.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), > > > > ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg > > 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) > 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc > starań i UDANY !!! (X) > 3.asteroid,Aga,lat31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!! (X) > > 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) > 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) > 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) > > Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re**************LISTA***************** 09.11.04, 09:04 pandziksa napisała: > gagat101 napisała: > > > PAZDZIERNIKOWA: > > 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc > > 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi > > 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 > > ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w > grudniu > > 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularn > e),6 > > ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować > > 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran > > 7. > > 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, > > 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, > > 10. > > 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań > > 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat > > 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka > > 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. > > 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) > > 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) > > > > > > LISTOPADOWA: > > > > 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina > > 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat > > 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy > > 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. > > 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań > > 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI > > 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l > > 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace > > 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie > > 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat > > 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy > > 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto > > 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań > > 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni > > 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,5 cykl. testowanie 15 listopada > > 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran > > 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, > > 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć > > 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań > > 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa > > 21.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), > > 22.apax-Asia, 31 lat,Gdańsk, jeszcze bez dzieci, I cykl starań > > > > > > ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg > > > > 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) > > 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 > miesiąc > > starań i UDANY !!! (X) > > 3.asteroid,Aga,lat31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy > !!! > (X) > > > > 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) > > 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) > > 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kasie Mam 2 kreski:) 06.11.04, 06:53 Jednak pazdziernik okazal sie dobrym miesiacem! Jestem w strasznym szoku, podobnie jak moj M. Martwie sie troche bo na samym poczatku 7 dni po owu bralam antybiotyki na nerki, ktore raczej nie sa bezpieczne w ciazy. Nie wiecie moze dziewczyny czy w takim wczesnym stadium to mzoe byc niebezpieczne? W poniedzialek pojde do lekarza, ale poki co weekend, wiec nic sie nie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Mam 2 kreski:) 06.11.04, 09:28 wpisalam cie na liste i gratuluje, to nic ze bralas antybiol na pocz. ciazy , na tym etapie zarodek jest pod ochrona, uwazaj na siebie , a ktory to tc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasie Re: Mam 2 kreski:) 06.11.04, 09:40 Chyba 5 tc liczac od dnia ostatniej @. Dzieki Gagatku! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 wszyscy mowia WYLUZUJ SIE !!!! art. 06.11.04, 09:42 art. z wysokich obcasow Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: wszyscy mowia WYLUZUJ SIE !!!! art. 06.11.04, 10:06 wiecie co pierwsza strona to jakby o mnie pisali hihihih no ale bez kłotni!!! pod artykulem mozna odpisac na niego wiec PISZCIE co wam serce podpowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Gratulacje dla zaciazonych:) 06.11.04, 17:16 Zazdroszcze wam dziewczyny,tez bym juz chciala... U mnie dopiero 13dc,temperatura bez zmian.Ciekawe kiedy bedzie owulacja i czy w ogole bedzie (1-szy cykl bez pigulek anty).Tak wlasciwie zaczniemy intensywne starania od nastepnego cyklu (z testami od Ewy,bo chcialabym siostrzyczke dla Kubusia)) Mam pytanie do Was:czy ten castagnus mozna zaczac brac w dowolnym momencie cyklu, czy trzeba np. od poczatku cyklu? Boszsz,zeby ten czas jakos szybciej lecial...Mam wrazenie,ze stoi w miejscu.A jak juz zaczniemy,to znajac mnie znowu bede szalec (kiedy sie staralismy o synka zylam tylko tym,nie moglam spac,skupic sie na niczym). Dobrze,ze jest forum )))) Wtedy nie mialam jeszcze netu. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Gratulacje dla zaciazonych:) 06.11.04, 17:22 Castagnus powinno się brać od początku cyklu do owulacji (w przeciwwskazaniach wyraźnie stoi zakaz zażywania castagnusa przez ciężarne i karmiące kobiety) albo w ogóle wstrzymać starania na trzy miesiące i zrobić zalecaną kurację trwającą 90 dni. Ja akurat chyba nie jestem w stanie wstrzymać się ze staraniami więc zazywam od 1dc do owu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasie Re: Gratulacje dla zaciazonych:) 06.11.04, 19:28 Dziewczyny trzymam za Was kciuki ! I wysyslam tony fluidkow ciazowych!! ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** *********************.Mi sie wydaje ze udaje sie w tedy jak sie czlowiek tego w ogole nie spodziewa.Ja w zeszlym miesiacu (pierwszym naszych staran) najpierw nie mogalm doczekac sie staran , potem mialam wszystkie mozliwe objawy ciazy juz kilka dni po owu...I bardzo na to czekalam. W tym miesiacu, przytulalismy sie na wiekszym luzie, ale tydzien po tym...zachorowalam dosyc mocno i wyladowalam na ostrym dyzurze, gzdie dr. kiedy spytal czy jestem w ciazy, powiedzialam ze jest taka szansa. On zrobil test (taki sam jak z apteki) i powiedzial ..nie jestes w ciazy I dal dosyc silne antybiotyki. W ogole nie liczylam na to ze bede w ciazy.Modlilam sie nawet zeby chyba lepiej bylo zebym nie byla...przez te antybiotyki.Bo radosc miesza sie teraz wiecej ze strachem. Dziewczyny czy ktoras z Was brala anytbiotyki we wczesnej ciazy?Dodam ze te antybiotyki...naleza do grupy niewskazanej w ciazy,one zaburzaja metabolizm kwasu foliowego Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 kasie nie martw sie :) 06.11.04, 20:56 Trudno-stalo sie.Niejedna na tym forum w ciazy brala rozne lekarstwa a nawet byly przypadki przeswietlen we wczesnej ciazy.Na pewno bedzie dobrze.Lapie fluidki od Ciebie i zastanawiam sie jak tu nie myslec hi hi.Jak mi sie w kolko sni scenka,kiedy w Swieta calej rodzince mowimy o nowym Bablu )) Kawka74-dzieki za odpowiedz.No to sie troche spoznilam... Ale czuje,ze chyba niedlugo owu (po sluzie).No nic,zobaczymy co z tempka. A i jeszcze jedno-czy macie jakies fajne programy do prowadzenia obserwacji cyklu?Bo ja mam kalendarzyk,ale tam wychodza dziwne wykresy-tak jakby odwrotne i jaks nie moge sie do niego przekonac. Uff.Juz koncze,bo za dlugo przynudzam )) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: kasie nie martw sie :) 06.11.04, 21:27 > Kawka74-dzieki za odpowiedz.No to sie troche spoznilam... > Ale czuje,ze chyba niedlugo owu (po sluzie).No nic,zobaczymy > co z tempka. > A i jeszcze jedno-czy macie jakies fajne programy do prowadzenia obserwacji > cyklu?Bo ja mam kalendarzyk,ale tam wychodza dziwne wykresy-tak jakby > odwrotne i jaks nie moge sie do niego przekonac. > Uff.Juz koncze,bo za dlugo przynudzam )) Nie ma za co W sprawach castagnusa i aletry - i po trochu ziółek - naczytałam się tyle, że mogę w razie czego służyć radą albo przynajmniej linkiem castagnus sobie możesz odpuścić, a wierzę, że już ci nie będzie potrzebny )))) no, może potem, po porodzie Co do prowadzenia wykresu polecam www.fertilityfriend.com (procedura rejestracji opisana jest chyba na www.mamo-tato.pl). Tam zapisujesz tempkę, także inne informacje, w dodatku program na podstawie tempki pokazuje ci moment owulacji. Fajna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 06.11.04, 22:35 Witajcie! Siedze sobie i popijam Bileysika - bo mi wolno.. Dzisiaj przyszla @. na razie slaba, ale jest. A wiec kolejny 1 dc. W sumie spoko (Boze! Jak to uczy pokory) Zostaje w listopadowym, bo nast. owu ok. 17, 18 XI. Ciesze sie, ze mam takie krotkie cykle! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ciagle cos..........wwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 07.11.04, 10:31 Wczoraj (15dc) zaczelam robic testy owu i delikatna krecha testowa czyli brak owulacji, sluzu odpowiedniego tez brak tempka 36.3, wieczorem grzane piwko, przytulanko , fajny film, cośik mężulek narzekał na bol gardla hhmmm Dzis (16dc) tempka wzrosła do 36.6 i teraz nie wiem o co chodzi , czy to owu ?? ale czemu test jej nie wykazal, moze to wczorajszy wieczor tak dał we znaki, albo juz mnie mąż zarazil jakims grybskiem hhhmmm Najgorsze jest to ze jesli to owu to powinnam przestac brac wiesiolek i zaczac brac duphaston, no i nie wiem co mam robic, na wszelki wypadek ubiore dzis mini i bluzeczke z dekoldem i wieczorem powtorzymy wczorajsze szalenstko ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: ciagle cos..........wwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrr 07.11.04, 15:20 Gagat!Skok temperatury moze wystapic nawet 2-3 dni przed owu. Mysle,ze sluz sie rozkreci i bedzie ok Wykorzystaj meza zanim sie calkowicie rozlozy Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: ciagle cos..........wwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrr 07.11.04, 15:59 Analizując mój przypadek można by stwierdzić, iż to, że jestem w ciązy to cud. Byłam przeciez tuz po kuracji antybiotykiem, potem brałam globulki na grzybicę i własciwie tak zupełnie przypadkiem wstrzeliłam się w owu, bo żadnego śluzu nie miałam, wręcz suchota była! No i temeraturki też był brak totalny. Gagat tak więc głowo do góry i miłego przytulanka - owocnego. A żeby było owocne przesyłam fluidki, bardzo mocne ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** i pozdrawiam gorąco wszystkie kobitki z tego forum. suzi Ps. Widziałam moją żabkę na usg ma już 7,6 mm serducho bije jej szybciutko i dziś zaczęłyśmy juz 7 tc. Życze wam, żebyście już tez niedługo szczęśliwe maszerowały na pierwsze usg. Odpowiedz Link Zgłoś
megan05 analizujac moj przypadek 07.11.04, 22:49 Witam was dziewczyny mysle ze nalezy naprawde wyluzowac. Ja w pierwszym cyklu staran siedzialam na internecie i czytalam wszystkie wypowiedzi czekalam na owulacje itd. i oczywiscie nic nie wyszlo. A w tym cyklu stwierdzilam ze jak bedzie to bedzie jak nie to nie moze latwo mi to powiedziec bo mam juz jedno dziecko . Przytulalismy sie tylko raz w 15tym dniu cyklu a cykle mam 28 29 dni i zupelnie nie myslalam ze moglam zajsc.Bo nawet sluzu nie bylo takiego jak ponoc powinien byc. Test zrobilam tydzien po terminie @ a tu dwie krechy.Takze wydaje mi sie ze trzeba zaczac myslec o czyms innym a dzieciatko samo sie pojawi .Z calego serca zycze wam zaciazenia i czekamy na was na lipcu 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: analizujac moj przypadek 08.11.04, 08:07 Witajcie Dziewczyny! piszę ,by potwierdzic to,co oznajmiła megan05.Dzisiaj ,po tych kilku miesiacach staran wiem,jak wazny jest luz i nastawienie typu"co ma byc to bedzie"Najgorsze jest to ,ze wyluzowanie jest cholernie trudne i ja w zasadzie tylko w niektore dni umialam sobie tak powiedziec.My kochalismy sie w 11,14 i 16 dc,a cykle mam ok 30 dniowe(miałam).W 24 dc zrobilam test i wyszła jedna krecha.Bylam zła jak osa i postanowilam czekac na @.W 26 dc miałam malenka plameczke na majtkach wiec sie domyslilam ,ze zaraz przyjdzie.Atu nic 27,28,29,30 ...zaczelam sie denerwowac ,ze ta głypia@ tylko wydluza mi cykl niepotrzebnie,i jak ma przyjsc to niech juz przyjdzie! a tu nadal nic 31,32 -zrobiłam drugi test.Po południu o 15.DWI PIĘKNE KRESECZKI.Rano powtórzyłam i JESTUdało sie.Piłam tez kilka dni ziólka.I to wszystko.A juz myslalam ,ze zajde w ciaze chyba w 2008 roku!pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 przegapiłam owulacje bbbuuuuuuu 08.11.04, 09:31 Jestem zalamana , przegapilam owu , zaczelam za pozno robic testy owu bbbuuuu zobaczcie sobie moj wykresik, jestem zalamana bbbuuuu dobrze ze ten watek to pazdziernikowo-grudniowe starania bo jak nic zostane tu do konca roku bbbuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: przegapiłam owulacje bbbuuuuuuu 08.11.04, 09:57 Gagatku,moim zdaniem to jeszcze nie byla owulacja-jakis maly ten skok?No a poza tym po owu mialabys chyba jakis maly slad na tescie?Tak jak w poprzednich cyklach- slabe 2 kreski?Sama nie wiem,zle nie martw sie,poczekaj na rozwoj wydarzen Moze bedziesz miala pozniej w tym cyklu? Zobaczymy co FF Ci wskaze. A tak w ogole to dziekuje kawce74 za pomoc-zawsze wchodzilam na te strone (FF) i nie wiedzialam jak to ugryzc ) a dzieki tej instrukcji na mamo.tato wszystko juz sobie pieknie zapisuje. Szkoda tylko,ze ten czas tak slamazarnie plynie.No i jak do tej pory wykres plaski jak decha (( 36.6 codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: przegapiłam owulacje bbbuuuuuuu 08.11.04, 10:09 Ja po moich doswiadczeniach stwierdzam, ze jezeli mialaby byc ciaza to by juz byla, ale widocznie nie jest nam jeszcze dana. Ja nie przegapilam dwoch kresek na tescie owu, przytulalam sie w 15 i 16 dc wiec wszystko powinno byc OK, a tu kolejny raz 1 krecha. Moj wykres www2.fertilityfriend.com/home/6440b Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: przegapiłam owulacje bbbuuuuuuu 09.11.04, 20:15 > A tak w ogole to dziekuje kawce74 za pomoc-zawsze wchodzilam na > te strone (FF) i nie wiedzialam jak to ugryzc ) a dzieki > tej instrukcji na mamo.tato wszystko juz sobie pieknie zapisuje. > Szkoda tylko,ze ten czas tak slamazarnie plynie.No i jak > do tej pory wykres plaski jak decha (( 36.6 codziennie. > A tak w ogóle to bardzo proszę )) cieszę się że komuś do czegoś się przydałam ja już mam dość mierzenia tempki - przez to, że zaczynam pracę o różnych godzinach, nie mogę ustalić tej jednej konkretnej pory na mierzenie. Obserwacja tempki właściwie jest mi potrzebna mniej dla ustalenia momentu owulacji, a bardziej dla stwierdzenia, czy idzie @. Jeśli tempka zaczyna skakać, wiadomo, będzie @ w ciągu najbliższych 12 godzin. w tym cyklu postawiłam na naturalne wspomagacze i na luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
kasie Re: przegapiłam owulacje bbbuuuuuuu 09.11.04, 10:57 Gagatku nie stresuj sie tymi testami owuMoze rezczywsicie one nie sa akuratne.Zapomnij o testach i przytulaj sie z wielka radoscia do M...na pewno szybciutko sie uda Takie masz regularne cykle z wykresow jak prawie z ksiazki.Duzo przytulanka trzeba Wysylam duzo pozytywnych fluidkow do wszystkich przyszlych mamusiek Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 08.11.04, 11:19 Witajcie! Dzisiaj 35 dc. @ nie widać, ale coś tam czuć. Staram się nie nakręcać tylko czekam. 14 dni od owu minie we wtorek ( owu przesunięta 2 dni ze względu na stres). Coś tam pobolewa i piersi bolą , wprawdzie przy synku miałam to samo ale raczej jestem nastawiona na @ i od nowa. Mój mąż już całkiem przekonał się do moich metod ( o których cały czas czytam na forum),a będzie miał urlop, więc poszalejemy. Proszę o duuużo fluidków od zaciążonych. Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie starające się , zaciążonym gratuluję. Anita mama Bartusia. Odpowiedz Link Zgłoś
basoni do gagat 08.11.04, 11:19 Mam nadzieje że nic nie przegapiłaś, ale twoje obawy niech będą dla wszytkich nauczką że trzeba zapobiegawczo przytulać się regularnie przed owu i po a nie wyczekiwać na najlepszy moment. Chociaż jeśli dziewczyny zaciążały w dni teoretycznie nie płodne, albo kochając się raz w cyklu to każdy dzień jest dobry na rozmnażanie. Ja myślałam że w ty miesiący z owu nici, ale FF jakby ją znalazła, tyle że tempka wskazała na inny dzień niż moje obserwacje śluzu. Na początku założyłam jednak że to m-c stracony i nawet czułam się z tym lepiej bo wole to niż niepewność, którą teraz przeżywam (do @ zostało kilka dni). Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: do gagat 08.11.04, 12:03 no wlasnie ja czekalam na wynik testu owu i aby silniejsze byly plemniczki dobrze ze akurat 15dc mielismy straszna ochote na przytulanko ;o) z tego co Ewa analityk mowi to program FF nie jest az tak dokladny i to tylko program wiec mylic sie moze w/g niej owu byla wlasnie 15dc a nie jak FF pokazal 14dc wiec czekam, znow czekam ile jeszcze tego czekania??? postanowilam perwszy test zrobic 10 dni po owu ni i wlasnie wtedy ide do gina wiec sie wyjasni hhmmm Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 No i juz wiem 08.11.04, 12:45 Kochane zanioslam do lakarza nasienie mojego meza,no i badanie ogolne jest ok ale posiew nie!!!Wyszla bakteria streptococcus l-hemolityczny i moze to jest przyczyna ze nie zachodze.Jutro jade do lekarza bo u mnie 10 dc i pewnei jutro owulacja.Oby to bylo to i wezmie antybiotyk a ja zajde w ciaze. Calusy Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: No i juz wiem 08.11.04, 13:06 ostatnio na forum czesto slychac ta bakterie ... ale u kobiet wyleczcie ja pozadnie a i moze te zrob posiew z moczu i z szyjki moze tez ja masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 wpisujcie i przepisujcie *************LISTA 09.11.04, 20:06 Nowe dziewczyny zachecam do wpisywania a tym ktorym sie nie udalo w pazdzierniku do przepisania sie na liste listopadowa ;o) PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,5 cykl. testowanie 15 listopada 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa 21.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), 22.apax-Asia, 31 lat,Gdańsk, jeszcze bez dzieci, I cykl starań ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc ___starań i UDANY !!! (X) 3.asteroid,Aga,lat31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!!(X) 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) Odpowiedz Link Zgłoś
bombamonika Re: wpisujcie i przepisujcie *************LISTA 10.11.04, 11:04 Nowe dziewczyny zachecam do wpisywania a tym ktorym sie nie udalo w > pazdzierniku do przepisania sie na liste listopadowa ;o) > > > PAZDZIERNIKOWA: > 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc > 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi > 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 > ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu > 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 > ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować > 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran > 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, > 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, > 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań > 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat > 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka > 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. > 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) > 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) > > > LISTOPADOWA: > > 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina > 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat > 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy > 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. > 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań > 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI > 7. vase, Magda, lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2l > 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace > 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie > 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat > 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy > 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto > 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań > 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni > 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,5 cykl. testowanie 15 listopada > 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran > 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, > 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć > 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań > 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa > 21.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), > 22.apax-Asia, 31 lat,Gdańsk, jeszcze bez dzieci, I cykl starań > 23.bombamonika, Monika 31 lat, Warszawa bez dzieci, 4cykl starań > > > ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg > > 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) > 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc > ___starań i UDANY !!! (X) > 3.asteroid,Aga,lat31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!! (X) > 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) > 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) > 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 08.11.04, 16:57 Poprawilam liste (przepisalam sie o cykl dalej, na szczescie to jeszcze ten sam miesiac !) PAZDZIERNIKOWA: 1. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc 2. nuusia 26,Dania,bez dzidzi 3. zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 20 ____03 (z przerwa na zbija nie PRL i wywoływanie @) wznowienie starań w grudniu 4. patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci, cykle 25-26dni regularne),6 ___cykl (kontrolowany), 12 w ogóle, już nie będę siętestować 6. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran 7. 8. ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 4 cykl starań, 9. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 6 cykl starań, 10. 11. miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci,3-ci m.starań 12. Traffika, 33 lata, syn 7 lat 13. martunia1 , córka zuzia 2 latka 14. nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 15. daid 25, lat 25, 2 cykl starań, dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 16. Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci) LISTOPADOWA: 1. madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2. Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 3. le_lutki,Ania,lat 29 (prawie 30), Grenoble, synek Ludwis 11 miesiecy 4. madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 2 cykl starań 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,5 cykl. testowanie 15 listopada 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18.magda120475, lat 29, brak dzieci, cykl starań-już nie chcę liczyć 19.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań 20.Kawka74, 30 lat, Warszawa 21.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa, dzieci brak (na razie), 30.vase, Magda lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2 latka ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! (X) 3.asteroid,Aga,lat31,Warszawa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!! (X) 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 08.11.04, 22:01 No i przyszła @ . Przepisuję się na następny miesiąc a może i dalej , testowanie dopiero na początku grudnia. A może dać sobie spokój i nie zaczynać 11 miesiąca, a może dać ogłoszenie : Oddam @ w dobre ręce , przynajmniej na 9 miesięcy. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
apax zaczynam :-) 09.11.04, 08:58 Witam dziewczyny, czytam Wasze posty prawie codziennie, ale jeszcze nie pisałam zbyt często, bo miałam zacząć starać się w grudniu. Ale zaczynamy już w listopadzie. Dziś lub jutro będzie @ a więc 1 dc. Około 20/21 pewnie owu. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona strających się. Jak już pisałam wcześniej mam 31 lat na imię Asia i jestem z Gdańska. Na razie nie mierzę tempki nie robię testów owu, zobaczę jak pójdzie w sposób max naturalny . Różyczka ok, a toxo muszę zrobić bo robiłam już dawno i nie mam niestety odporności. No i folik łykam ofkors . Pozdrowienia dla Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 witam przy porannej kawusi ;o) 10.11.04, 10:22 jak zwykle , po wstaniu z lozeczka tuptam do kuchni po kawusie i lece do kompa sprawdzic co od wczoraj wydazylo sie na forum, jak to moj mąż skwitowal to juz choroba ;o) mam jak zwykle dylemacik i nie wiem co ten moj organizm ze mnie jaja robi !!! najpierw myslalam ze przegapilam owulacje a teraz boje sie ze za wczesnie zaczelam brac duphaston bo moze jestem przed owulacja (dzis tempka spadła) www2.fertilityfriend.com/home/gagat Napisalam trzy dni temu do M.Wrochny i napisala ze owu byla 15dc (super) tylko ze nie widziala ze dzis spadla tempka!!! no i pocieszyla mnie ze jak nie czuje sluzu to moge miec problem z zajsciem w ciaze i zebym tego nie odkładala (a kto odklada??) No i jak sadzicie czy moj organizm ze mnie nie kpi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: witam przy porannej kawusi ;o) 10.11.04, 10:49 Myślę, Gagatku, że nie kpi, tylko może jest trochę rozhwiany, w końcu zbliża się zima tempka może zależeć nawet od ciśnienia atmosferycznego, tego czy jest słońce czy deszcz i czy jesteś meteopatką czy nie ( ja zawsze mam 36,0 jak jest niskie ciśnienie bez względu na moment cyklu). Zazdroszczę Ci troszkę, że nie musisz kwitnąć w pracy, tylko wyspałaś się i w ciepełku domowym pijesz kawusię. Ale ja już jutro też zjem śniadanko z mężusiem i na cały weekend pojedziemy na naszą śliczną działeczkę. Będziemy siedzieć przy kominku ( gapienie się w tv jest beznadziejne jeśli takie słońce outside )) ) i słuchać jak sowy pohukują w nocy )). Wszystkim życzę romantycznego dłuuuugiego weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: witam przy porannej kawusi ;o) 10.11.04, 10:59 ale masz fajowo !!!! wcale tak fajnie nie mam, co do spania i picia kawuisi to moze racja ale pomagam mężowi w prowadzeniu firmy moge sama sobie ustalic kiedy moge ją zrobic ale jak co chwilka spycham ja na drugi plan to pod koniec tygodnia czasu mi brakuje a dostepu do kompa mam tylko do (najwczesniej) 17.00 bo potem mezulek przychodzi i wprowadza jakies tabelki, projekty robi a ja jako przykładan zonka obiadek robie hihiihih Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: witam przy porannej kawusi ;o) 10.11.04, 11:05 Też masz fajowo, możesz sobie wstać kiedy chcesz, zjeść śnaidanko, nie gapisz się na ludzi którzy nie zawsze są fajni a z którymi trzeba być (( ja jak wstaje to jest jeszcze noc a jak wracam do domu to prawie też już noc (( gdyby nie domek na wsi popadłabym w depresję miastowo -zimową ). A w dodatku dostała @ akurat na te wolne dni więc nie będzie przytulanek ( . Ufff ciężkie to życie... Odpowiedz Link Zgłoś
paula50 Kiedy będzie 20ty... 10.11.04, 18:22 Nie mogę się doczekać testowania 20tego... Staraliśmy się z mężem od środy (w tamtym tygodniu oczywiście). Te czekanie jest okropne. Od 6ciu miesięcy zrobiłam tyle testów (wydałam tyle kaski- zresztą jak Wy wszystkie) zamiast zaczekaćna na @, że postanowiłam iż teraz nie zrobię i zaczekam do 20tego (jeśli mi sięuda hihihi. Z ciekawości zmierzyłam sobie przed chwilką temperaturkę tam....no wiecie gdzie i pokazało mi 37,7, natomiast zmierzyłam też po paszkąi wyszło 36. W cześniej temp. nie mierzyłam także nie wiem co o ty myśleć. A chcę już aby był 20ty!!!!!! Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 piekny kalendarz na 2005 rok 10.11.04, 19:57 kazda kartka to inne zdjecie , koszt 35zl cos pieknego podaje link aby zobaczyc (mam nadziej ze zadziala) www.annegeddes-shop.com/shop/catalogue/catalogue_detail.asp?catid=59&StyleNumber=20274017&scrollStyle=20274017&scroller=3&DetailImage=&pagei d=010000000000 Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Niewytrzymam jutro testuję. 10.11.04, 20:08 Niewytrzymam jutro testuję. Mam testy od Ewy więc mi nieżal. Głupieję wiem ale kto by nie zgłupiał. Dzsisiaj mam 42 dzień cyklu. Biuścik boli ale mam tak zawsze przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Niewytrzymam jutro testuję. 11.11.04, 07:10 No i oczywiście 1 krecha!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: piekny kalendarz na 2005 rok 10.11.04, 23:29 www.annegeddes.com/indexpages.cfm?P=G&U=gprivategallery1index.cfm? page=index1&links=GAL_PCgal1 piekne zdjecia oh az dech zapiera Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 jeszcze ostatnio pisalam ze jestem po owu a tu ... 11.11.04, 13:33 .... organizm sobie zrobil psikusa hihihiih moj cykl znow szaleje FF pokazal owu w 14dc ewa ja i wrochna twierdzilysmy ze 15dc a tu tes owulacyjny pokazal wczoraj dwie takie same krechy, wiec jestem przed (moze dzis bedzie hmmm) ale boje sie strasznie bo od 15dc biore duphaston i czy nie pokićka znów czegos ??????? www2.fertilityfriend.com/home/gagat wwwwrrrrrrrrrrr ciagle coś aby za nudno nie było :o)) Mój suwaczek ListaDOBRYCHginekologów (również linki do czarnej listy oraz super położnych) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: jeszcze ostatnio pisalam ze jestem po owu a t 11.11.04, 17:02 Patrzyłam na Twoją tempkę i rzeczywiście dopiero teraz będzie owulacja. Ja myślałam, że owu wogóle nie mam i też zaskoczenie. Zobacz te 2 dni wzrostu to myślałam, że się przeziębiłam na cmentarzu a tu jednak owu. Byłam u gina właśnie po tych dwóch dniach no i dał mi Clo. To przynajmniej skróci mi cykle. Ta moja owu nie była prawidłowa. Śluzu brak . Mój organizm miał chęć na owu koło 17 dc ale nic nie wyszło a tu od 33 wyższa tempka się utrzymuję. Myślę,że już na dniach dostanę @ tak szczerze to się cieszę bo jakoś nie miałam nadziei przy tej tak zwanej owulacji. Może jeszczę zdążę na drugie starnia w tym miesiącu. Zostało mi jeszcze 9 testów ciążowych od Ewy. Trzymaj się Gagatku, ja trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno. P.S Może nie miałam owu tylko wzrost temperatury ciała po letroksie na tarczycę. Zobaczę w następnym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
laurels Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 11.11.04, 15:00 hej dziewczyny, postanowiłam dołączyć się do listy starających się, mam 26 lat, do tej pory nie kontrolowałam zbytnio @, nawet nie wiem czy była regularna. Teraz dopiero zaczynam... mam nadzieje że mnie włączycie do oczekujących. Jestem już po I cyklu starań niestety negatywnych a mówię wam miałam wszystkie oznaki ciąży, ale jednak @ przyszła...Już zaczełam sie obawiać czy wszystko w porządku, bo śluz w czasie przytulania wskazywał na owulację. No cóż niestety za pierwszym razem rzadko sie udaje.. Czy któraś mogłaby pomóc i napisać jak nazywają się te testy owulacyjne i czy są pewne? Jakie są jeszcze metody oszacowania owulacji. Mogłaby któraś wytłumaczyć? Dzieki za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 11.11.04, 17:08 Przedewszystkim powinnaś zacząć mierzyć temperaturę. Rano przed wstaniem z łóżka,o stałej godzinie, termometrem rtęciowym i "dowcipnie". testy sprzedaje na allegro Ewa analityk. Ona bardzo pomaga w razie jakichkolwiek wątpliwości.W testach masz instrukcję jak je robić i kiedy też. Wpisz w wyszukiwarkę na allegro testy owulacyjne i wyskoczy Ci parę ofert. Pozdrowienia i owocnych starań!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś