Dodaj do ulubionych

sposób jedzenia

21.10.04, 21:56
Przeczytałąm wątek o listopadówkach i grudniówkach - ilee kg przytyły.
A powiedzcie mi, jak jecie w czasie ciąży? Tzn. mniej, więcej, czy tak samo
jak przed nią? Czy np. częściej? Czy więcej słodyczy albo kwaśności? I jak to
wpływa na wagę?
Ja w pierwszej ciąży jadłam tak jak przed nią i w I trymestrze schdłam 2 kilo,
a w II trymestrze przytyłam 6 kilo, w III przytyłam 4 kg. (w sumie w całej
ciąży 8kg, fajny wynik). A cały czas jadłam tak samo i to samo praktycznie.
Teraz jestm na początku drugiej ciąży i non stop jestem głodna, martwi mnie
to. Co prawda jem mniej słodyczy niż przed ciążą, ale doszłam już do tego, ż
ejak nie zjem czegoś co 2 godziny, to katastrofa. Nie chciałabym przytyć 20 kgsad
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: sposób jedzenia 22.10.04, 15:30
      Małgosiu, gratulacje smile))

Jestem w 37/38 tc i przytyłam prawie 9 kg. Nie widac tego po mnie, wszystko
      poszło w brzuch i w talię, która po prostu znikła. W I trymestrze schudłam 2
      kg, bo męczyły mnie mdłości. W II trymestrze przybrałam na wadze, ale
      najszybciej w III. Jak jem? Na pewno nie za dwóch, tylko tak jak przed ciążą.
      Do fast foodów nie chodziłam, także z tym nie miałam problemów. W ciąży
      zaczęłam jeść więcej warzyw i owoców. W wiosenno-letnie miesiące po prostu
      opychałam się nimi. Dziennie jadłam np. jednego małego arbuza lub 1 kg
      czereśni. To były moje słodycze. W 36 tc wróciła nagła ochota na czekolade i
      zaczęłam ja jeść, ale z umiarem. Nie zapominam o owocach, teraz jest ich pod
      dostatkiem, więc jem dużo jabłek, śliwek i winogron. Dalej warzywka: kapustka,
      kalafiory, brokuły, fasola itd. Nie jem tłusto i chyba to jest najlepsze, by
      duzo nie przytyc ponad normę. Jesteś często głodna to jedz nabiał i warzywa. Od
      tego na pewno nie osiągniesz 20 kg. W ogóle przez ciążę musze zmuszać się do
      mięsa, a kiedys taka mięsożerna byłam. Acha, i jedna ważna rzecz: dużo pij. Ja
      wypijam ponad 3 litry wody dziennie i to znakomicie oczyszcza organizm. Woda
      niegazowana mineralna. Musiałam zacząc dużo pić po moich problemach z nerkami w
      26 tc i pobycie w szpitalu. Potem nawet 2,5 mies. przymusowe leżenie nie
      sprawiło, że bardzo przybrałam na wadze.

Pozdrawiam Cię i zyczę bezstresowej ciązy smile
      Atlantis w 37 tc i 4d
    • edi_27 Re: sposób jedzenia 24.10.04, 20:26
      cześć Małgosiu ja również od samego początku mam apetyt. jestem w 10/11 tyg a
      już przytyłam 3kg(pewnie teraz kilo doszło) te 3 kilo przybrałam w 3tygodnie od
      6do9 tygodnia, mam cały czas uczucie głodu ale w sumie najwięcej jem
      owoców.Wiesz co nie przejmujmy się tym ,tłumaczę sobie że gorzej by było
      gdybyśmy nie przybierały na wadze to był by powód do zmartwień. wszyscy dokoła
      mówią że po porodzie się szybciutko zrzuci te zbędne kilagramy ,mam nadzieję .A
      głodzić też się nie można musimy tą wodą dużo nadrabiać.TYLKO POZAZDROŚCIĆ TEGO
      WYNIKU, 8KG-SUPER,POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka