sofi84 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 22.11.04, 09:59 ja mam termin na 28-03. dzidzias juz kopie od jakiegos czasu z kazdym dniem wiecej i czesciej tatus jak polozyl glowe na brzuszku to dostał kopniaka porzadnego w policzek i w ucho został zaatakowany seryjnymi kopniakami ktorych siła i mnie zadziwiła przytyłam 8kg. mama moja przytyla 32 ale okazalo sie ze po porodzie zaraz stracila w zasadzie prawie wszystko bo jej sie woda w organizmie odkladala. zauwazylam ze dosc sporo sole i pije wiec mozliwe ze mnie czeka to samo (mam taka nadzieje ze puchne a nie tyje ) czuje sie niezle. mam problemy ze schodami na wysokosci 2 pietra. nogi mnie bola. moze dlategop ze bylam dosc szczupla przed ciaza. pozdrawiam wszyskie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: ja tez rodze 28 22.11.04, 21:48 to tak jak ja. Ja przytylam 4 kilo, choc teraz dopiero zacznie sie tycie, bo zaczalmi sie wilcvzy apetyt, hik, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 23.11.04, 17:36 Witam!!! Ja rowniez mam termin na 28 marca,problemy ze snem a jednoczesnie koszmarne sny w nocy.Zaczely mi sie pojawiac takze zylaki na nogach,wybieram sie dzisiaj po specjalne rajstopy,bo do konca jeszcze tyle czasu,a co bedzie pozniej.Brzuszek z tygodnia na tydzien robi sie coraz wiekszy,ale jesli ktos nie wie o mojej ciazy,to jeszcze sam jej nie zobaczy.Dzisius kopie w koncu ale slabo,choc kopie juz od jakiegos czasu ,to ciagle myslalam,ze to jelita. Pozdrawiam Was!Oby do Swiat,a pozniej to juz prawie prawie.... Ach,juz nie moge sie doczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 23.11.04, 20:33 dziewczynki, jaką macie ilość białych krwinek ? bo jesteśmy na podobnym etapie a ja się trochę martwię Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do Magdek 23.11.04, 21:00 madzia, ja mam 7.3, ale za to hemoglobina slabiutka 11.1 Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 23.11.04, 21:03 witam! ja mam 10,2 białych krwinek. A powiedzcie ile wżą wasze maleństwa? pozdrawiam Ania 23tc Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 06:47 moje wazyło 10 dni temu 400 gram stwierdzam, że tych białych mam za duzo a doktorek twierdzi ze to normalne w ciąży.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 06:52 białych 12 tys., a hemoglobina 12,3 a tak w ogóle to pewnie się dziwicie co ja tutaj robię o tej porze ? nie mogę spać już od 4 przez ten wiatr ..... brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 09:30 ja tez przez ten wiatr obudzilam sie o piatej, ale nikt by mnie zadna sila nie siagnal z lozka. Podziwiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lokusek Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 09:22 Witajcie Marcowe Ciężarówki, jesteśmy już w 22-tyg.Poród planowany jest na 31marca,udało nam się już przy pierwszym podejściu,zaplanowaliśmy chłopca ale czas pokaże czy nam się udało.Czujemy się wspaniale,przytyliśmy razem już 7kg. Brzuszek wielkością przypomina piłkę do koszykówki.Maluszek kopie coraz mocniej już od 18-tyg.Nasza 6,5letnia Córeczka,bardzo cieszy się,że będzie miała rodzeństwo,już teraz stara się bardzo mi pomagać.Cały czas pracuję,ćwiczę jogę 4 razy w tygodniu,pływam i staram się zdrowo odżywiać(od czasu do czasy skuszę się na coś słodkiego,choć później zwykle jest mi niedobrze).Ciągnęcia i bóle brzucha,o których wspominacie są spowodowane rozciąganiem wiązadeł podtrzymujących macicę(objaw najzupełniej prawidłowy).Życzę wszystkim Mamom zdrówka,uśmiechu i pozytywnego nastawienia.Pozdr.Lokusek Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 co z tymi tygodniami? 24.11.04, 09:36 jak sie licze te tygodnie? od daty ostatniej miesiaczki?? znaczy sie jak byla 21-06 to pierwszy tydzien byl do 28? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: co z tymi tygodniami? 24.11.04, 18:25 Tak wlasnie sie liczy, od daty OM. Czyli jestesmy w trakcie 23 tygodnia, nie?? kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Grochalcia 24.11.04, 09:52 ja już po prostu nie mogłam uleżeć, nie lubie takiego bezczynnego leżenia wstałam nakarmiłam psa i koty, "wysikałam" psa, wyżaliłam sie do was i usnęłam z psem na kanapie o 7.00. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadm Re:Marcóweczki!!! 24.11.04, 14:49 Witam kobitki!!!Dawno nie odwiedzalam forum i musialam sie sporo naczytac.Dzisiaj bylam na USG pani doktor powiedziala ze mala ma bardzo dlugie nogi,tak sobie pomyslalam ze moze juz zaplanuje jej kariere...ha ha oczywiscie modelki...Malutka rozwija sie wspaniale.Ja przytylam tylko 6 kg,dopiero teraz doszlam do swojej wagi sprzed ciąży,takze jestem na 0.Mam juz nawet dla niej prezent na 18 urodzinki.Dzisiaj na badaniu poprosilismy z mezem aby nagrano nam USG.Swietny filmik trwa ok.7min.Za pare latek bedzie to dla niej niezla niespodzianka.POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!!MAMUSIE I DZIDZIUSIE... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia55 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 16:57 Ja mam termin na 28 marzec. Teraz jest to 23 tydzień. Ale jestem trochę przeziębiona, męczy mnie kaszel i martwię się czy mojejmu skarbowi nic sie nie dzieje? Odpiszcie jak mozecie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 17:04 tez miałam koszmarny kaszel, balam sie bardzo o dzidzię ale wszystko jest ok., podciagałam nogi jak najbliżej brzucha wtedy mniej bolało. Stodal nie za bardzo i pomógł dopiero Tymsal w areozolu Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia55 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 17:24 Tymsal to jest lek homeopatyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 20:32 Tymsal to wyciąg z szałwi i tymianku Odpowiedz Link Zgłoś
badrak Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 21:40 Witajcie kochane marcóweczki! Jestem po wczorajszym USG połówkowym, które naprawdę uzdrowiło mnie. Od soboty jestem chora, silny ból gardła, temperatura 38,4 stopnie C., więc mozecie sobie wyobrazić. Ale wczoraj kiedy lekarz powiedział ze z naszą córcią wszystko ok odeszły wszystkie złe choroby. Malutka waży 543 g i ma ponoc długie nogi. Fajnie było ją zobaczyć. Wróciłam bardzo, bardzo szczęśliwa i dziś rano poczułam się o niebo lepiej. Zero bólu gardła. Moja malutka taka malutka a juz czyni cuda! Kopniaczki czuję od 12 listopada a termin porodu 29 marca. Z wyprawką czekam do stycznia. Pozdrawiam Was mocno i Wasze bobaski! Agata Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 24.11.04, 21:47 no to super!!podziwiam za wytwalosc w robieniu zakupow. Ja kupuje synkowi juz od 3 tygodni...pozdrawiam i nie choruj wiecej!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadm Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 11:25 Witam w klubie tez wczoraj bylam na USG i moja Piekna ponoc tez ma dlugie nogi. Jesli chodzi o wyprawke to tez czekamy do stycznia.Pozdrawiam serdecznie i dlugonoga rowniez.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
inaas Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 21:43 Hej!Mój termin też przypada na 29 marca,więc nie wiem czy świąt nie spędzę w szpitalu!Zakupów jeszcze nie robiłam,chociaż mam na to wielką ochotę.Moja dzidzia (na 90% córeczka) kopie od 19tc i robi się coraz bardziej ruchliwa. Pozdrawiam! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 10:24 Hej, z przyjemnością dołączę do tego forum, mam termin na 28 marca 2005 i pochodze z Gdańska. usg robiłam w 20 tyg i wyszło, że będzie KSIĘŻNICZKA!!!!! Jesteśmy z mężem ogromnie szczęśliwi!!!!!! Mala w 20 tyg miała 20,2 długości i ważyła 389 g, mały klopsik. Brzuch już mam ogromny, przytyłam ok 5 kg, wszyscy myslą że jestem już przynajmniej w 7 m-cu . Jest to moja pierwsza ciąża i znoszę ją baaaaaaardzo dobrze. Pierwsze dolegliwości zacząlam odczwać dopiero teraz, ale są to normalne bóle, więc się nie martwię. Choruję na niedoczynność tarczycy, ale mam nadzieję, ze z maleństwem bedzie wszystko ok. Ostatnio dostałam strasznej wysypki na brzuchu, a gin kzal brac tylko wapno, nic nie pomaga. Od 2 miesięcy smaruję brzuch Fissanem, a wysypkę mam dopiero 1,5 tyg. nie mam pojęcia od czego. Moje maleństwo jest bardzo wygodne i ułożylo się posladkowo, tak więc bardzo poźno poczułam jej ruchy, ale teraz macha rączkami jak najęta. Ale się rozgadałam. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
joaska.m Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 10:40 Witam wszystkie marcóweczki! mi termin przypada na 15 marca 2005, czuje się dobrze(oprócz uporczywych bólów krzyża). w poniedziałek byłam na wizycie kontrolnej i okazało się ze bedzie "malutka", nazwiemy ją z mężem Lena. oczywiście imię nie wszystkim sie podoba, ale my uparcie obstawiamy przy swoim. troche zmartwił mnie fakt, ze moja szyjka macicy ma tylko 30 mm, jak się zmniejszy to nie za dobrze, grozi mnie przedwczesny poród. napiszcie jak to jest z wami, gorąco pozdrawiam, buziaki dla maluszków Odpowiedz Link Zgłoś
nika23 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 12:16 jestem 23 tyg, tydzien temu bylam na usg, maly wazyl 512 g Brzuch juz mam widoczny od paru tygodni, a synek kopie od 17 tyg ciazy Przytylam 8 kg, wiec chyba musze sie powstrzymac od jedzenia slodyczy, bo za szybko przybieram. Niby nie tyje wszerz, ale waze chyba za duzo... Szyjke tez mam skrocona, chociaz nie wiem za bardzo ile ma cm. Lekarz pokazal mi ze powinna byc "taka" (pokazal odleglosc miedzy palcem wskazujacym a kciukiem ) a jest polowe krotsza wiec mam sie oszczedzac, duzo lezec. Biore Magne B6 3x dziennie, cos na zelazo 2x dziennie, folik i materne 1 x dziennie. Termin mam na 22 marca, ale spodziewam sie urodzic jakies 2 tygodnie wczesniej. Wszystkie moje kolezanki rodzily przed terminem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 12:30 Witam, jestem w 23 tygodniu. Co u mnie? Pierwsze kopniaki delikatne już za nami,Mąż czuł ze mną pierwsze Wyniki badań dobre, glukozę wypiłam bez większych przygód. Brzuszek rośnie, w tej chwili jestem do przodu 4 kg, ale chodzę jeszcze w swoich ubraniach. Niebawem idziemy podejrzeć płeć dziecka, bo ostatnio nie chciało się pokazać kim jest, ale najważniejsze, że jest zdrowe. Z nastrojami róznie, raczej pozytywnie, ale raz na jakiś czas dopada mnie dół i zastanawiam sie wtedy czy damy radę, jak będzie odtąd wyglądało nasze życie z ogromną odpowiedzialnością za małą istotkę... Wybieram cesarskie cięcie, bo nie chcę tych wszystkich niewiadomych związanych z porodem naturalnym. pozdrawiam inne brzuszki Qcharzowa 23 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 13:30 witam ) qcharzowa idziemy równo )ja jutro zaczynam 23 tydzień i właśnie sie zwazyłam i mam + 4kg. Z moim apetytem jest róznie, nie mam zachcianek, a po pracy jestem tak zmachana, ze od razu się kładę i usypiam i zapominam o obiedzie. Kopniaczki czuję od 17go tygodnia, dzidzia ciagle daje o sobie znać Na ostatnim USG nie chciała nam pokazać kim jest, ale teraz mamy ochotę iść na 3D to moze się dowiemy. Zakupów jeszcze nie zaczęłam i dla siebie (bo na razie mieszcze sie w swoje ciuszki) i dla dzidzi. Zastanawiamy sie na razie jak co ustawić w sypialni, a jak zrobię wolne w pracy i odsapne to ruszymy na sklepy. Pozdrawiam Marzena - Mój dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa do mbuk 26.11.04, 09:31 Rzeczywiście, nawet podejście mamy podobne. My też jeszcze ciuszków nie kupujemy. I też chcemy iść na usg (tyle że zwykłe), żeby jeszcze raz podejrzeć Maleństwo. Jeśli się nie zechce pokazać, nieszkodzi. Jestem z Wwy, biorę pod uwagę szpitale na Madalińskiego i Zelaznej. Wybrałam też cc (ja akurat mam wybór, bo 2 lata temu miałam operację i jeśli psychicznie się czuję tak, ze nie chcę naturalnego, to moja gin powiedziała, że nie ma problemu, zeby było cc). Zbieram jeszcze za i przeciw cc, ale na 98% będzie cc. Całe szczęście, że nie pędzimy tak ostro z tyciem , dla mnie na przykład słodycze mogłyby nie istnieć, bardziej mam się ku ogórkom kiszonym i pikantnym rzeczom. Marzenko, napisz czasem na mój adresik, jak będziesz chciała pogadać. Duża buźka Aneta i 23 tygodniowe Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do Anetki 25.11.04, 23:12 Al;e Cie tu dawno nie widzialam...o ile dobrze pamietam masz na imie Aneta, prawda?? U mnie niestety 23 tydzien rozpoczal sie rosnieciem brzucha w zastraszajacym tempie. Z dnia na dzien musialam przerzucic sie na ciazowe spodnie. $ kilo do przodu to mialam w 20 tygodniu. Strach pomyslec, co jest teraz...nie mam wagi, wiec sie nie waze. Zakupoy dla synka trwaja w najlepsze..oj, jaka to przyjemnosc. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa do Grochalci 26.11.04, 09:39 Oj, jak fajnie Cię czytać, Kasiu, myślałam, że już mnie nie pamiętasz. Będzie synuś u Ciebie - fajnie, gratuluję!!! Pojawiam się rzadziej jako pisząca (nie wiem czemu, ale przerzuciłam się na forum kuchnia - a w sumie to wiem czemu - bo od niedawna mieszkamy z mężem we dwójkę i uczę się gotować. chcąc zabłysnąć korzystam z tamtejszych przepisów, fajna stronka). Piszesz, że Twój brzuszek rośnie szybciutko, teraz tak pewnie będzie, do tej pory w sumie moja ciąża polegała na tym, że byłam świadoma, ze w niej jestem, ale zadnych przykrych objawów, specjalnych zachcianek nie miałam, brzuch nie rósł, więc znajomi pytali czy oby na pewno w ciąży jestem. Teraz mam 4 kg do przodu i małą kulkę przed sobą, ale jeszcze chodzę w swoich ubraniach, podejrzewam że niedługo. (większość spodni miałam biodrówek, stąd pewnie mieszczenie się w nie w tym momencie), ale swetry już dłuższe kupuję, bo moje własne zaczęły się z brzuszkiem podnosić do góry i odsłaniać lekko już wystający pępek (bo mi trochę wyskoczył). Troszkę mniej tutaj pisałam, bo w sumie już bardzo dużo na temat ciąży się dowiedziałam i nie nurtuje mnie tak wiele spraw, jak na początku. W końcu jesteśmy już za półmetkiem Czasem mam takie momenty, że myślę czy damy z mężem radę, jak to będzie, myślę o tej wielkiej odpowiedzialności na całe życie... u nas ta dzidzia to było zaskoczenie. Miało to trwać dłużej, bo dwa lata temu miałam operację usunięcia mięśniaka i mogły być problemy z progesteronem. Odstawiłam więc tabletki, bo skoro miało to potrwać, to stwierdziliśmy z mężem, ze można odstawić. No i miesiąc później byłam już w ciąży tak to jest ufać lekarzom... ależ się rozpędziłam Trzymam za Ciebie kciuki! Odezwij się czasem na moją tutejszą pocztę. Sciskam Ciebie i Twoje Maleństwo. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do Anetki 26.11.04, 09:47 oj, musze leciec do pracy!!!potem z pewnoscia napisze. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 13:38 mam pytanko, mam koszmarne kurcze łydek w nocy, biorę Magne B6 i zestaw witamin dla kobiet w ciąży, a te koszmarne bóle wciąż wracają, czy moze ktoras z Was zna jakis lepszy srodek, a moze powinnam brac coś jeszcze. Własnie moja zidzia rozpoczęla szalony taniec, tak więc pozdrawiam z usmiechem na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
lokusek Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 14:07 Ja bolą mnie nogi albo kręgosłup(a zdarza się to dość często bo przez 8h dziennie siedzę przed komputerem)to pomaga mi joga.Np.siadam z nogami wyprostowanymi w kolanach tak jakbym chciała spodnią częścią kolana dotknąć podłogi,palce stóp zadarte pod górę i oddycham wolniutko brzuszkiem, wdech nosem,wydech ustami,mała przerwa i znów wdech.Potem krążenia stopami 20razy do wewnątrz i na zewnątrz, potem obciągam palce i znów zadzieram(takie ćwiczenie zmniejsza też obrzęki w kostkach). Spróbuj,jak nie pomoże to nie zaszkodzi.Pozdro dla Ciebie i Dzidzi.Lokusek z Dzidzią. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 16:35 moj maluch zaserwował mi takie kopnięcie, że aż podksoczyłam, po raz pierwszy tak mocne... ja chciałabym urodzić "normalnie" bez znieczulenia, z mężem i mam nadzieję, że mi się to uda. Co prawda na razie maluszek jest ułożony poprzecznie, ale doktorek powiedział, że to może ulec zmianie i będzie ok., liczę na to, bo nie cierpię jakichkolwiek leków, znieczuleń itp. i źle na nie reaguję. Apetyt mam dziwny - codziennie 1/2 litra kakao, normalnie mam mdłosci po mleku i słabo mi się robi... do tego biały ser i jeszcze raz biały ser, którego normalnie też nie znoszę. Przytyłam od początku 6 kg i nie mam pojęcia czy to dużo czy nie i chyba nawet nie chcę wnikać Nie mam ochoty na mieso i raczej jem dla przyzwoitości, ale bez entuzjazmu a jestem razcej miesozerna wiec wszystko jest do góry nogami... )) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 25.11.04, 23:18 Ja tez bede rodzic z mezem naturalnie, bo w jedynym szpitalu w moim miescie nie ma zzo. Ale miasto, co?Na usg jechalam do Twojego miasta, a rodzic musze w mekach i bolach, bo ordynator ginekologii nie moze dogadac sie z innymi lekarzami. Ojojoj!!! Szymek kopie coraz mocniej, co sprawia mi duza radosc. najbardziej szlaeje jak leze na wznak. A ja od kilku dni mam straszny apetyt na slodycze..pochalniam stosy czekoladek. Od jutra KONIEC!~!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 08:53 Co do apetytu, to też jestem trochę zdziwiona. Codziennie kakao i jeszcze mi sie nie znudziło, niestety nie mogę patrzec na czosnek, a przed ciążą do wszystkiego dodawalam czosnek. No i słodkie!! Przestałam w ogóle jesc słodkie, a przed ciążą to czekolada dziennie to norma, ale z tego akurat się cieszę. No i wszystko co kiszone!! Uwielbiam!! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 09:58 taaaak, kakao na porządku dziennym.... ale kwaśne to już teraz nie, raczej na słodko, ale od słodyczy stram się trzymać daleko, bo chciałabym potem wejść w moje stare ciuchy...., jak już nie wytrzymuję to wtedy sobie podjadam, a fikolki są po czekoladzie niesamowite, po kakao zresztą też ale na pizzę jakoś nie mam ochoty co jest baaardzo podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 10:03 ja od momentu jak jestem w ciązy w ogóle nie mogę patrzeć na jedzenie w knajpach czy w fast foodach, po prostu mnie skręca. W lipcu mialam urodziny i poszlismy sobie do ulubionej knajpki na obiad. Jeszcze nawet nie przypuszczalam, że jest w ciązy!! I nic nie moglam przelknąć, skrecalo mnie na samą mysl!! W domu to samo jedzenie jem z apetytem, ado knajp nie moge chodzić. Tak więc co do pizzy to tez tak sobie, ale ostatnio jak sobie mąż zamówił, to mu ukradlam kawalek i zjadlam z apetytem moze cos sie zmienia, jestem w 23 tyg. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadm Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 10:12 Mi to sie w ogole nie chce nigdzie chodzic no moze do sklepu.Taka baba sie ze mnie robi.Kiedys lubilam sluchac glosno muzyki a teraz dostaje szlu jak cos glosno gra.Chyba sluch mi sie wyostrzyl.Wczoraj mialam dola,caly dzien bylo super a na wieczur szkoda gadac.Ni z tego ni z owego zaczelam wyc jak kojot.Chcialo mi sie wtedy do mojej mamusi..Wkurzaja mnie te hustawki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka190 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 22.02.05, 13:04 A my wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko. Jest super!, a ja nie moge się już doczekać momentu kiedy już maluki bądź malutka będzie sobie w nim spała.W sobotę mamy pojechać jeszcze po końcowe zakupy i już będę mogła rodzić.Ha ha !!! Ja również biegam do pracy, chociaż już mi się tak nie chce. Dobrze, że mogę przychodzić o której chce i wychodzić też. A po pordzie będę pracowała już w domciu, a mężulek będzie łącznikiem między fimą a mną. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 10:06 widzę, że rozsmakowałyśmy się w kakale, ja też je bardzo polubiłam. Bardziej mnie teraz przerzuciło na nabiał, uwielbiam serki pod każdą postacią i mleko, mleko, mleko..... Słodycze od czasu do czasu no i po nich dzidzia bardziej szaleje w brzuszku ))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 10:10 tak, serek też najlepiej z rzodkiewkami i szczypiorem - normalnie tego nie cierpię, a co do pizzy to do tej pory regularnie raz na tydzień nachodziła mnie chętka i zjadałam (nie przyznam się ile), a teraz nic, ale najgorzej jest z jedzeniem mięsa - nie mogę nawet o tym chwilami mysleć brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka210979 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 10:43 czesc nie jem miesa od kilu lat i teraz kiedy je tylko wyczuje pachnie mi potwornie, wrecz nie do zniesienia!! za to bialy ser, kawa inka i kakao moge bez przerwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 15:54 Hej dziewczynki Marcoweczki! Jestem w 24 tyg i mam termin na 25 marca dzidzi nie udalo sie podejrzec ostatnio - jakies 2 tygodnie temu, bo obrocila sie do nas pleckami i wypiela pupcia...zupelnie jak tatus, kiedy spi hihi..nosze sobie zatem niespodzianke, ale cos wiecej glosow jest na chlopczyka..poczekamy zobaczymy. Nastepne usg w styczniu, ale ja to juz chyba chce miec ta neispodzianke do samego koniuszka moj maz z reszta tez chce byc zaskoczony co do kilogramow to przybylo mi +5 czyli chyba jest okej przy wzroscie 175 nic nie widac..no, jak kazda baba, ja widze, ale innie nic. Brzuszek jest juz fajowy, taka pileczka, a dzidzia kopie jak szalona ostatnimi czasy. Wczoraj bylismy z mezem na Iniemamocni i dzidzia byla 'mocna' podczas calego seansu...kopala, czkala, podskakiwala...szalala na calego. teraz tez boksuje ja szalu zakupowego jeszcze nie mam. Niczego jeszcze nie kupilismy, zadnych ciuszkow ani innych gadzetow. Poczekam do lutego, jakos ciagot sklepowych nie mam, moze nie przyszla na mnie jeszcze pora? co do rarytasow i dogardzania sobie, to zdecydowanie slono-kwasny preferuje. Slodycze mnei specjalnie nei ruszaja. teraz mam 'jazde' na salte z sosem vinegrette z czosnkiem koniecznie..no po prostu szal salatowo-vinegrettowy. czekolada moglaby nei istniec, za to zuerek, ogorkowa, kapusniak..dzien w dzien.. dziewczynki pozdrawiam Was serdecznie, susanka i 24tyg niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 10:13 hm, a ja po prawie wszystkim mam zgage, ale chyba maloxa czy reni nie powinnam brać. Jeżeli macie taki problem to jak sobie z tym radzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 20:39 Dziewczyny, muszę podzielić się radosną nowiną, byłam na usg serduszka, wszystko jest dobrze i na 97% nie ma żadnych wad serca, dlaczego akurat na 97 to nie wiem ale i tak baaaardzo sie cieszę, dzidzi jest duże, podrosło i waży 600 gram i nóżki bardzo długie ma.... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 21:03 No to tylko sie cieszyc Madziulka. U mnie dudarewicz tez nie stwierdzil wad serduszka. Zamierzam teraz poogladac sobie Szymka na 3D w Lublinie. Juz nie pamietam, pisalas jakiej plci dzidziusia masz w brzuszku??Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 21:30 podobno dziewczynka, ale pomyłki czasami się zdarzają, a nam tak naprawdę nie sprawia to róznicy więc dzisiaj nawet nie prosiłam o podglądanie po raz drugi, a echo robił inny lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk do grochalci 29.11.04, 11:38 czesc Kasiu ja też wybieram się w Lublinie na 3D (do Top Medical), jeżeli juz jesteś po badaniu, napisz jak wrazenia, czy warto ?? czy takie nagranie 20-30 minutowe (pani w rejestracji mówiła że tyle trwa) jest cały czas w obrazie 3D. Nam chodzi głownie o nagranie i cały czas się zastanawiamy czy warto. Chciałam się też ciebie zapytać o szkołę rodzenia, pisałaś że lekarz i położna ci odradzali, czy możesz mi napisać w jakim szpitalu będziesz rodziła. Ja mam lekarza z Lubartowskiej, jeszcze nie rozmawiałam z nią o szkole rodzenia, ale wszyscy mnie namawiają. pozdrawiam gorąco Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do marzenki 29.11.04, 21:24 Marzenko, niestety nie jestem z Lublina, ale z z Ostrowca Św. Na usg 3D jade gdzies na Zana w przyszla srode. kolezanka tam byla, cale badanie jest w 3d, nagrali jej na plytke i dodatkowo dostala 2 zdjecia. Nic wiecej nie wiem ((((. w lublinie bardzo chcialam rodzic, ale to 120 km, a nikogo tam nie mamy...szkoda. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: do marzenki 30.11.04, 11:39 cześć Kasiu dziękuję, że odpisałaś. Z tego co piszesz to na pewno będziesz robiła to USG 3D na Zana w Top Medical, więc jeśli mogę Cię jeszcze o coś prosić to opisz jak twoje wrażenia po USG, czy było warto ?? Ja wybieram się za dwa tyg. jestem w 23 tyg. i podobno właśnie do 25go najlepiej zrobić takie badanie. Pozdrawiam gorąco Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do marzenki 30.11.04, 17:28 Marzenko, a ja bede w artmedzie, nie w Top medical. Ale i tak Ci opisze jak bylo!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.12.04, 10:45 a ja na ostro i kwaśno i dziewuszka. Słodycze mogłyby nie istnieć. Za to ostatnio na bazarku kupiłam 40 dag kapusty kiszonej do surówki na obiad i zjadłam wszystko na przystanku czekając na autobus Poza tym wyglądam podobno dobrze, koleżanki wróżyły chłopca, bo ponoć dziewczynka zabiera urodę, a tu widzicie - nieprawda. Pozdrawiam brzuszki Aneta 23 tc Odpowiedz Link Zgłoś
sabcia7 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 26.11.04, 22:34 witam marcoweczki.mam termin na 8 marca.ciążę znoszę bardzo dobrze.zadnych wymiotow itp.moja dzidzia kopie jak zawodowy pilkarz dlatego mysle ze bedzie chlopczyk. moj lekarz tez tak podejrzewa ale nie jest pewien na 100% bo moje dziecko odwrocilo sie tylkiem i pokazalo gdzie ma mame i tate.ale wazne zeby bylo zdrowe plec sie nie liczy.jestem w 26tyg. i przytylam 6kg. pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
justyhna Re: MARCOWECZKI CO U WAS 28.11.04, 20:07 hej! ja mam termin na 7 marca i tez dzidzius obrocil sie tylkiem do nas ale tak poza tym jest ok, widzialam jak serduszko mu bije i jak ssał kciuka.Super przezycie.Najbardziej przeraza mine fakt ze juz tylko 3 m-ce!brrr, acha przytylam 7 kg wiec chyba w normie Cieplo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajk74 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 28.11.04, 20:27 witam kochane marcówki, kilka dni mnie na forum nie było, bo dostałam skurczy, poleżałam 3 dni w szpitalu iudało sie to wyciszyć. teraz mam się oszczędzać, tzn. na spacerki mog ę chodzić, ale dużo polegiwać , a o pracy w ogóle nie myśleć. moja mała dziewczynka kopie ile wlezie, a w dodatku jak się usadowi po prawej stronie to uciska mi nerkę. same przyjemności, ha, ha. ja podobnie do Was mam ostatnio ochotę na mleko i serki, a wcześniej na mleko nie mogłaam patrzeć, no i słodycze też mnie kuszą, a mam już 10 kg do przodu. ale położna powiedziała, że można przytyc do 20% wyjściowej wagi, więc spoko, mam jeszcze zapas... bardzo Was pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 08:07 Ja równo za 4 m-ce mam termin!!! Czyli też mysle, że swięta w szpitalu . Coraz bardziej się zastanawiam nad porodem w wodzie, ale jeszcze trochę czasu. Czy chodzicie już do szkoły rodzenia?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 09:16 Hej!!! wiesz, mysle, ze dzieciaczki daruja nam swieta i przeczekaja te dwa dni!!!Ja mialam isc do szkoly rodzenia, ale wszystkie znajome odradzaja. Mowia, ze najwazniejsza jest dobra polozna, ktora pomoze Ci przy oddychaniu i bedzie Cie masowac. A podobno przy porodzie zapomina sie o tym wszystklim co mowia w szkole!!!Takze nie ide. Nawqet polozna u mojego gina odradzala!!! Brzuszek coraz wiekszy....dzidzia co chwile uciska jakis nerw i ciagle boli mnie inna czesc brzucha albo plecow. Lobuz jeden.Pozdrawiam. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 09:42 no hej, ja wczoraj usiadłam i po prostu zemdlałam, koszmar, panika w domu i ja też wystraszona na maksa... potem myśli najgorsze oczywiście w tym momencie, a dzisiaj coś mnie boli na wyskości odcinka lędźwiowego i nie wiem co to... Jesli chodzi o szkołę rodzenia to wciąż się zastanawiam, zdania są tak podzielone, że sama nie wiem... położną będę na pewno miała "swoją", ale czy to wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 09:52 O Boze, to straszne!! Mslałam, ze z omdleniami to juz mamy spokoj!! Idz do lekarza i napisz koniecznie co Ci sie stało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iguana-marta Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 10:49 ja ide do szkoły rodzenia wszyscy lekaze mi polecają, mówią ze poród bedzie szybszy a i ja i mąż nie będziemy sie denerwować tak bardzo po kursach w szkole, moja córcia daje mi takiego czadu w nocy ze już 3 noc prawie nie śpię jest to dość męczące ale za kazdym kopniakiem uśmiecham sie sama do siebie... pozdrawiam marcowe mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 12:02 Ja tez rowno za 4 miesiace!! Z tym ze ja nie chcialabym rodzic w swieta (wiadomo - malo personelu, wszyscy swietuja), chcialabym urodzic wczesniej, ale czy to sie tak da Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 20:12 a tez macie taki straszny apetyt??? Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 20:52 ja jestem zdziwiona bo zadnego szalonego apetytu nie zauwazam i zadnych tymczasowych zachcianek. Jem natomiast wieksza ilosc produktow mlecznych ( ser, jogurt, 4 szk mleka dziennie) i koniecznie kazdego dnia miseczka orzechow wloskich i migdalow i moreli. I jak od poczatku ciazy kazdego dnia obowiazkowo maliny i borowki. Ogolnie to owoce i warzywa koloru czerwonego preferuje w ciazy, a zmuszam sie ogromnie do wszystkiego co zielone tj. szpinak, brokuly, zielony groszek. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 20:55 a ja mam taki apetyt, ze jakbym otworzyla wedlowskie ptasie mleczko, to zjadlabym je w oka mgnieniu...jaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 21:11 Twoje malenstwo bedzie bardzo slodziutkie od wszelkich wedlowskich pysznosci podobno oczekujace dziewczynek maja wiekszy apetyt na slodycze, a ja chociaz mam pod serduszkiem dziewczynke na slodycze szczegolnego apetytu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 21:20 no widzisz, a u mnie bedzie chlopiec, a ja tak za slodyczami...ale przezwyciezylam pokuse. Zamiast czekoladek wybralam slonecznik i mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 30.11.04, 14:08 ja mam dziewczynke i na początku nie moglam patrzec na słodycze (Mama mi opowiadala, że jak byla ze mną w ciązy to miala to samo), za to teraz.... szkoda gadac!! Mam tylko cholerną zgagę po wszystkim, przed chwilką wyczytalam na forum że mozna brac Renni. Muszę to sprawdzić, bo oszaleję!! Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: MARCOWECZKI CO U WAS 30.11.04, 11:58 Czy Wy tez macie czsami wrazenie ze Wasze maluchy jak sie ruszaja to wykonuja jakies salta, mnostwo fikolkow itp.? Dzis w nocy to smiac mi sie juz chcialo bo maly nie dawal mi spac - tak fikal ze brzuch mi falowal Az sie wystraszylam w pewnym momencie czy jemu cos sie nie dzieje bo tak wariowal! Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 30.11.04, 12:19 Gonja też tak mam, aż kręci mi się w głowie nawet jak leżę w chwilach gdy fika koziołki czyli po prostu się obraca, a jak kopie to nie. W nocy faktycznie najwieksza aktywność, ale w ogole jesli klade sie w ciągu dnia to juz sie uaktywnia ale mimo tych zawrotów głowy bardzo to lubię Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 01.12.04, 09:59 Hej Marcowe Mamy, co u Was?? Ja już powoli mam dość pracy i zastanawiam się nad tym, czy nie zrobić sobie już wolnego, ale moja córunia i tak się budzi codziennie o 5 rano, więc ze wstawaniem nie mam obecnie problemów . Mam tylko bardzo nerową pracę i szkoda i tej mojej niuni. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 do Anna7777 01.12.04, 10:13 hej, a co u ciebie ??? bo wcale sie do nas ostatnio nie odzywasz, czyżbyś porzuciła nasze towarzystwo ? nie wierzę, przecież jesteś założycielką wątku.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 01.12.04, 16:30 Witam Was Mamusie!!!! Oczywiscie watku nie porzucilam,zagladam tu codziennie,wlasnie mialam zamiar zapytac o koszmarne sny w nocy.Czy tylko ja tak mam,czy to jakas ciazowa przypadlosc,ze snia sie straszne rzeczy,albo jakies glupoty,a ja rano jestem tym zmeczona.Napiszcie jak jest u Was? Jesli o moje baby chodzi,to od samego poczatku czuje sie znakomicie,caly czas pracuje ,zreszto tu gdzie jestem nie ma czegos takiego jak zwolnienie chorobowe,musialoby sie stac cos b.powaznego. Jestem obecnie w 24t.c. ,teraz mam wrazenie,ze kazdego dnia robie sie coraz grubsza,wszystko jest juz b.ciasne,przytylam ok7-8kg.,wieczorem waga pokazuje wiecej,mam 178cm.wzrostu wiec zaczynam wygladac jak czolg,nie wiem co to bedzie w 7 m-cu. W przyszlym tyg.ide do lekarza,ale nie wiem kiedy bede miala robione nastepne USG,a chcialabym sie upewnic co do plci i zaczac w koncu kupowac te przeslodkie ,malenkie ubranka,na razie sie powstrzymuje ,ale co tydzien jezdze do sklepow ,ogladam ,podziwiam i juz sie nie moge doczekac tego MARCA. Pozdrawiam Was Dziewczyny.Dbajcie o siebie i Dzidzie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 01.12.04, 16:34 oj, koszmary to ja też miewam, niestety, i coraz częściej związane z dzieckiem, to już obsesja, na szczęście takie sny się nie sprawdzają... Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 07:41 a ja się ciągle zastanawiam, co się dzieje, ze mi sie teraz ciągle jakieś głupoty śnią i budzę się rano z ulgą, teraz widze, ze jest normalna przypadłość . Ania, co Ty mówisz, ja mam 167 i przytyłam 6 kg (23 tc) i nie jest tak źle, więc Ty na bank nie wyglądasz jak czołg . Ja podziewam sę córeczki, więc również chodzę i dostaję oczopląsu w sklepach z ciuszkami. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 14:27 Czesc A ja mam 173cm i +7kg. To wszystko przez przepyszne sliwki w czekoladzie, z ktorymi sie wcale nie rozstaje. Pozeram je caly czas. Moja malutka strasznie je lubi, a ja strasznie lubie jak sie rusza z radosci, ze dostala sliwke, wiec zajadam sie sliwkami Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 16:07 A ja tak od kilku dni jezdze do takiego sklepu ,gdzie kupuje sie wszystko na wage,typu:pistacje i rozne orrzechy,suszone ,przerozne owoce ,ananasy,morele papaja i mnostwo innych i warzywa pokrojone,nie bede zreszta wymieniac i robie codziennie zakup duzej reklamowki,zasiadam w pracy i rozpoczynam uczte. A rano do kibelka po suszonym...hi hi Ale to skutecznie zastepuje mi slodycze,na ktorym jakis czas temu nie moglam sie oprzec.A czym Wy sie objadacie? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kkasiak1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 16:39 Wiajcie, ja mam termin na 20 marca a coś mnie nie pokoi. Czy wy też nie macie regularnych ruchów maluszka? Ostatnio nie kopnął ani wieczorem a rano może sporadyczny jeden ruch choć sama nie wiem czy sobie tego nie wymyśliłam przecież on tam jeszcze nie ma ciasno więc to chyba coś nie tak a może przesadzam napiszcie jak to jest u was z tymi ruchami malutkich mieszkańców brzuszka. Pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 18:26 też tak mam, najpierw bombardowania dzień i noc a potem sporadycznie, mój lekarz powiedział, że to na razie normalne, i że niepokój powinien wzbudzić bezruch w brzuchu przez 24 godziny, czyli wtedy absolutnie nic, ale że jednocześnie to jeszcze o niczym nie świadczy tylko lepiej wtedy skontaktować się z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 02.12.04, 18:27 hej,ja tez mam termin na 20 marca !!!. moja ostatnio tak strasznie kopie,ze moj brzuch wyglada jakby sobie nozki prostowala,boli mnie wtedy ,jak sobie tak wyciaga te nozyny,i wyglada to jakby chciala przebic brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.12.04, 08:43 niestety, po wspaniałej nechęci do słodyczy na począku ciązy, teraz organizm domaga się uzupelnienia magnezu (tak przynajmniej sobie tłumaczę ) i wcinam namiętnie czekoladę. Ale wieczorem to juz tylko migdaly, figi i morele no i oczywiscie świeze owoce. wczoraj wzięłam sie ambitnie za pieczenie pierniczków, pierwszy raz w życiu!! 4 godziny na nogach w kuchni. Noc to byl koszmar tak mnie nogi bolały a dzisiaj kręgosłup. No cóz kobiety w ciązy mają dziwne pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: aj, te slodycze 03.12.04, 09:15 no widzisz, ja bede miec syna, a slodycze to moja pasja....a niby mowi sie, ze apetyt na slodkie swiadczy o dziewczynce. ja tez czesto stoje w kuchni. Wczoraj pieklam sernik ))))Wyszedl pyszny, na spodzie kakaowym. Ale ze slodyczy najbardziej uwielbiam ptasie mleczko waniliowe i merci....oj, a kilogramy leca, nie??Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: aj, te slodycze 03.12.04, 10:17 Ja zapobiegawczo nie kupuje teraz zapasów słodyczy, ponieważ ptasie mleczko czy merci też wrąbałabym na poczekaniu, bo uwielbiam. Ale zawsze zjadam wszystko co kupie, nie ma już dzielenia Bounta na dwa dni . Jaki sernik, taki z serków homogenizowanych czy z twarogu?? Pozdr. Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: aj, te slodycze 05.12.04, 22:02 z twarogu, na kruchym czekoladowym spodzie i w pol,ewie czekoladowej. Pycha!!!W przyszlym tygodniu tez zrobie!!!!Pa. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 a ja znów nie spałam 03.12.04, 10:59 taaaaak, wstałam sobie o 5 30, bo juz nie miałam siły nawet leżeć, ból w stawach biodrowych był koszmarny i to ciągłe przewracanie się z boku na bok, obłęd, więc wstałam zrobiłam sobie kakao, zjadłam płatki, których normalnie nie jadam, i połozyłam się już w ubranku z psem na kanapie i zasnęłyśmy obie, teraz się przebudziłam cała uprażona pod kocykiem, a nie wolno sie przecież przegrzewać.... więc ma się to nijak do ogólnych zaleceń, ale wreszcie się wyspałam, nogi bolą, ale już nie tak bardzo na szczęście, to już kolejna zawalona noc.......... Odpowiedz Link Zgłoś
suzette3 Re: aj, te slodycze 06.12.04, 14:14 Ojej przestancie, bo az mi slinka kapie. Ja teraz uwielbiam wszystko, co slodkie (gdybym mogla, to i sledzie bym slodzila). Od poczatku ciazy pozeram slodycze w róznej postaci. Ostatnio zczelam sie ograniczac, ale nie moge o niczym innym myslec, wiec konczy sie tym, ze jade ja, lub maz póznym wieczorem do sklepu, a jak jest juz zamkniety, to na szczescie sa jeszcze stacje benzynowe. Normalna wariacja. Bede miala córeczke, ale pierwsza tez byla córka, ale nie tak "wymagajaca", bo jadlam normalnie jak ludzie, bez specjalnych zachcianek. Teraz moge zjesc sledzia w smietanie, ale zaraz potem musi byc cos slodziutkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 04.12.04, 14:01 dzisiaj wybraliśmy się na zakupy, ale niemiło wspominam jazdę samochodem, wyjatkowo mnie wytrzęsło, rany.... myślałam, że zaraz coś mi się pourywa.... dzidzia bujała się w tę i z powrotem..., też tak macie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: a ja lubie samochod 05.12.04, 22:01 Ja dzieki Bogu znosze jazde cudnie. Moze dlatego, ze moi rodzice mieszkaja 500 km od nas i czesto tam jezdzimy..na swieta tez jedziemy do nich, wiec moja dzidzia musi lubic dluga jazde ))))A moj mezus teraz wie, ze musi jechac ostroznie i stara sie biedak jak moze, choc polskie drogi wcale mu tego nie ulatwiaja.Jutro ide na comiesieczne badanie krwi. mam nadzije, ze hemoglobinka mi p[odskoczyla, bo ostatnio byla na poziomie 11,0 i musilam lykac zelazo. a we wtorek do lekarza i na wage!!!!!!!WRRRRRR!!!sila beda mnie musieli na nia wciagac!!!kasia Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: SPAĆ!!!!!!!!!!! 07.12.04, 08:54 Nie wiem co się dzieje, ale budzę się o 2 w nocy i nie spię do 5, a przed 6 dzwoni oczywiscie budzik i do pracy. Zaczynam się już koszmarnie denerwować tą sytuacją, bo chodzę wykończona. Mam nadzieję, ze to sie zmieni, bo długo tak nie pociągne. Też macie problemy ze spaniem w nocy?? Pozdr. Flara 24 tc Odpowiedz Link Zgłoś
suzette3 Re: SPAĆ!!!!!!!!!!! 07.12.04, 13:37 ja mam to samo, tyle ze na szczescie nie pracuje, ale potem snuje sie jak smród po gaciach, a nie chce klasc sie po poludniu, bo w nocy znów nie zasne i tak w kólko. Ja chyba za duzo rozmyslam i stad sie to bierze, ale jak mysle, zeby nie myslec to tez mysle...Wygladam juz jak Gucio z "Pszczólki Mai"takie mam zmeczone oczy. W poprzedniej ciazy moglam spac 24 na dobe, a teraz mam problemy ze snem. Pozdrawiam goraco i ide sie chociaz powylegiwac na sofie. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.12.04, 09:49 Ja jestem marcóweczką z terminem na 25 marca (troszkę się przesunął po ostatnim usg). PRawdopodobnie będę miała cesarkę (mam wybór ze względu na operację mięśniaka dwa lata temu). Czuję się świetnie, brzuszek rośnie, przytyłam 5 kg. Ostatnio dowiedzieliśmy się z mężem, że to dziewczynka. Mąż oszalał ze szczęścia, nie może się już doczekać. Kupiliśmy już pierwszą sukieneczkę na lato, żeby pokazać ją rodzicom i zaskoczyć, że wiemy o płci - ale była radość! Badania mam bardzo dobre, ostatnio tylko w moczu jakieś fosforany się pojawiły, ale dostałam leki. Biore magnez, bo kilka razy w nocy dopadł mnie skurcz łydki i raz stopy - ale śpię teraz z poduszeczką pod stopami i jest ok. Dostaliśmy troszkę rzeczy od znajomych - między innymi kołyskę i łózeczko, więc pierwsza wyprawka jest. Mąż buja pustą kołyską, tak czeka na Córcię. Aha, rozmawiałam z panią doktor i trenerem na siłowni, można cwiczyć, dlatego chodzę raz lub dwa w tygodniu i chodzę sobie po bieżni, jeżdżę na rowerku stacjonarnym, ćwiczę ręce, biust i pośladki. pozdrawiam Was gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
kkasiak1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.12.04, 14:52 hej dziewczyny czy wy również macie problemy ze swędzeniem całego ciała? Czasami czuję jakbym wpadła w pokrzywy i to jest zarówno w dzien albo w nocy a jak ustepuje to tylko na chwileczkę.3 Kasia i 26 tc Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.12.04, 15:02 Hej dziewczyny, od kilku dni bola mnie pachwiny i chyba te kosci spojenia lonowego. Najgorzej w nocy, zwlaszcza jak chce sie przekrecic bo w dzien jak juz rozchodze to jest ok. Nie wiem czy to nie zawczesnie na takie bole ... Czy Wy tez macie podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.12.04, 15:50 też boli mnie w pachwinach a noce są faktycznie najgorsze, skóra mnie nie swędzi ale mam bardzo wrażliwe okolice pępka, coś mnie szczypie i kłuje i podobno tak ma być... Odpowiedz Link Zgłoś
suzette3 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.12.04, 19:00 a mnie swedzi wszystko, a zwlaszcza biust i brzuch, boli mnie krzyz i stawy biodrowe razem z calymi nogami> Lekarz stwierdzil, ze tak to juz jest. Niektórym takie rzeczy nie dokuczaja(mnie w pierwszej ciazy tez nic takiego sie nie dzialo). Na szczescie juz coraz blizej, dzisiaj musialam kupic juz trzeci rozmiar biustonosza od momentu, jak zaszlam w ciaze. Zartujemy, ze jeszcze troche, a bedziemy mieli pózniej z czym pojechac na wakacje, bo coraz bardziej moje biustonosze przypominaja namiot.Grunt to sie nie przejmowac i najwazniejsze, aby malenstwo bylo zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 08.12.04, 07:55 zgadzam się, to swędzenie mnie też dobija, głownie brzuch!! To swędzenie budzi mnie nawet w nocy!! Czy tak bedzie już do końca ciąży?? Odpowiedz Link Zgłoś
kkasiak1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 08.12.04, 10:03 flara ja nawet nie chce myśleć że to może trwać do końca ciąży a przed nami jeszcze kawałek, mnie też to budzi w nocy ale idę w piątek do lekarza może coś poradzi a wtedy szybciutko odpisze. Kasia i 26 tc Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś