Dodaj do ulubionych

Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!!

11.12.04, 13:14
Cześć Dziewczyny!
Mam termin porodu na 02/05/2005, właśnie zaczynam 20 tc! Jestem bardzo
szczęśliwa, moje maleństwo jest dla mnie całym światem!!! W tym tygodniu
byliśmy wraz z mężem na kolejnym USG, no i nasza fasolka postanowiła się
ujawnić... Będziemy mieli SYNKA (chociaż mąż obstawiał dziewczynkę, jednak
okazało się, że to moje przeczucia były prawdziwe)!!! Dla mnie najważniejsze
jest to, że MAŁY jest zdrowy (ładnie rośnie i wszystko ma w odpowiedniej
ilości itd..). Za cztery tygodnie jeszcze będziemy sprawdzać sreduszko, czy
jest zupełnie zdrowe. A Wy czy już wiecie (i czy w ogóle chcecie wiedzieć)
jakiej płci jest Wasz szkrab??? Czujecie ruchy??? Ja ostatnio coraz częściej
i internsywniej (najbardziej jak się wcześneij zdenerwuję sad(( )! Dajcie znać
co u Was słychać! Pozdrawiam i życzę zdrowia mamusiom i pociechom!!!
Obserwuj wątek
    • menril Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 11.12.04, 14:35
      czesc!
      ja termin mam na 19 maja. to moje drugie dzieciatko.mam juz synka wiec przydala
      by sie dziewczynka (fajnie bylo by miec taka mala laleczke).poczecie bylo
      planowane i obliczone tak by szanse na dziewczynke byly jak najwieksze. powiem
      jednak szczerze, ze z uplywem tygodni coraz mniej zalezy mi na tym by dziecko
      bylo okreslonej plci. niech tylko bedzie zdrowe!dzieci sa kochane! wszystkie!
      tez czuje juz ruchy malenstwa (podobno przy kolejnych ciazach szbciej mozna je
      poczuc niz przy pierwszej).dziecko rusza sie przewaznie rano i wieczorem, jak
      leze.jak bede wiedziala, kto we mnie mieszka to na pewno o tym napisze!
      pozdrawiam serdecznie
      • 1jagienka Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 11.12.04, 17:31
        Kobietki, nie wiem czy tam zaglądacie, ale jak by co, zapraszamsmile))

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23275
        lilypie.com/days/050512/0/26/1/+1
        • niuniaaa11 FORUM MAJ 2005 15.12.04, 13:36
          Dziewczyny ponawiam propozycję Jagienki dołączcie do naszego forum mam z
          terminem na maj 2005: link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23275
      • misiekxx Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 16.12.04, 07:14
        Menril!
        Cześć ja też mam termin na 19.05.05smile))))))))))))))))))
        To moja pierwsza ciążą - mam 30 latek, na razie jeszcze nie chcę znać płci
        Kruszynki.Też uważam, że najważniejsze jest by Dzidzia była zdrowa a co Bóg dał
        to naprawdę bez znaczenia! Niestety ja jeszcze nie czuje Kruszynkisad, raz tylko
        poczułam małego bączka w brzuszku i cisza.....czekam.
        Pozdrawiam gorąco!!!!
        • kacham1 Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 16.12.04, 12:45
          Witajcie!! Świetnie się składa, bo ja równiez mam termin na 19 maja 2005.
          Właśnie dzisiaj zaczął mi się 19 tc i chyba poczułam jakieś bąbelki i
          trzepotanie smile)) Strasznie się cieszę. % stycznia idziemy na USG i mam
          nadzieję, że dowiem się czy to Chłopczyk czy dziewczynka smile) Pozdrawiam Was
          serdecznie
    • lidka_mm Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 11.12.04, 21:46
      Witam!
      ja mam termin na 7 maja, jestem własnie przed drugim USG, nie pragne bardzo by
      moja mała dzidzia okazała sie np; dziewczynką... albo np; chłopcem.. chcę tylko
      zeby była zdrowa smile ale pewnie nie wytrzymam i poprosze lekarza na kolejnym
      usg żeby zdradził mi jaką tajemnicę kryje mój brzusio... a co do ruchów... jak
      narazie maleństwo lekko do mnie "puka" bo właściwie nie odczuwam tych ruchów
      jako kopy, są takie delikatnesmile))) no i wczoraj MóJ większy Miś leżał koło
      mnie i nie pozwolił mi się ruszyć dopuki maluch go nie kopnie ... haahahah. To
      nasza pierwsza dzidzia... bardzo sie cieszę... choć mam trochę nieprzyjemności
      w pracy z tego powodu ( niestety) Jak będę znała płeć to się z wami podzielę tą
      nowinką.. Pozdrawiam was serdecznie i wasze malutkie dzieciaczki.
      Monika z Łodzi
      • lula11 Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 12.12.04, 08:45
        Cześć dziewczyny,
        mam termin na 29 maja. To moje trzecie dziecko, mam juz w domu 4-letnią Olę i 2
        letnią Julię. To "żywe sreberka" non stop w ruchu i ja też....smile)).
        Czuję juz wyraźne ruchy maleństwa, zwłaszcza wieczorem , kiedy czytam dzieciom
        bajki i kiedy dziewczynki się śmiejasmile).

Chciałabym by był to chłopiec , być może w styczniu na usg się tego dowiem.

Pozdrawiam,
        Agata.
    • kika_78 Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 15.12.04, 10:45
      Witam !
      Mam termin na 3 maja. Jeszcze nie wiem jakiej płci jest maleństwo, ale w
      najbliższy piątek (17.12.) idę na USG i może zechce się ujawnić. Ja cały czas
      myślę i nim że to "ON" i koleżanki też mi kraczą chłopaka smile. Zobaczymy.
      Oby tylko zdrowe było - a energii ma masę, bo czuję jak kopie już od 17 tc.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Trzymajcie się cieplutko.

Karolina i brzuszek
    • e_rubi Re: Przyszłe mamusie - MAJOWE maleństwa!!!! 15.12.04, 13:36
      Witam. Ja mam termin na 16 maja, to moja pierwsza ciaza. Nie znam jescze plci, ale cala rodzinka obstawia chlopca, maz nazwal go Janek i tak wlasnie sie do mojego brzuszka odnosi. Juz na 2 kolejnych usg moje dziecko tak sie ustawia, ze plci sie odkryc nie da, wyglada tak jakby sie celowo zaslanialo, lekarz sie wczoraj smial. Im bardziej je prosilam, by sie pokazalo, tym bardziej ono sie odwracalo. Moze chce nam niespodzianke zrobic. Mnie plec obojetna, nie wiem nawet czy wolalabym chlopca czy dziewczynke, ale przyznam, ze ciekawosc mnie zzera. Pozdrawiam wszystkie majowki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka