Dodaj do ulubionych

SĄ TU PRZYSZŁE WRZEŚNIOWE MAMUSIE Z WROCŁAWIA?

12.01.05, 08:41
udzielam się na różnych forach wrześniowych mamuś, ale nie ma tam nikogo z
Wrocławia, może w końcu się znajdą jakieś przyszłe Mamusie.
Ja wg OM jestem 6 tygodniu i czuje się super, żadnych dolegliwości typu
wymioty, jedynie wrażliwe z dnia na dzień powiększajace się piersi i senność.
U lekarza jeszcze nie byłam ide 19-ego i juz nie moge się doczekaćsmile

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ciuforek Re: SĄ TU PRZYSZŁE WRZEŚNIOWE MAMUSIE Z WROCŁAWIA 12.01.05, 09:52
      Ja jestem z okolic Wrocławia, ale we Wrocławiu jestem bardzo często studiuję
      tam. Jeszcze nie wiem do końca czy będę wrześniową mamą, bo test mam zamiar
      zrobić dopiero w poniedziałek - no chyba, że nie wytrzymam. robiłam już w
      poprzedni czwartek ale nic nie wykazał, a @ nie przychodzi wiec nadzieja jest.
      mam prawie 2 letniego synka- rodziałm we Wrocławiu na klinikach- jeśli chcesz
      możemy porozmawiać. jesli mi się uda z drugą dzizią to będziemy mieć wspólny
      temat jeśli nie to słóżę radą. podrawiam.
      • jutka7 Re: SĄ TU PRZYSZŁE WRZEŚNIOWE MAMUSIE Z WROCŁAWIA 12.01.05, 09:57
        na forum styczniowe starania zebrało się całkiem spore kółko Wrocławianek i
        okolic. Ale my sie dopiero staramy smile)
        Pozdrawiam!
    • zebra51 Re: SĄ TU PRZYSZŁE WRZEŚNIOWE MAMUSIE Z WROCŁAWIA 12.01.05, 10:18
      Kto wie, moze sie do Was zapisze smileBylabym na koniec wrzesnia. Ale mam jeszcze
      tyle czasu.....
      Pozdrowienia dla wszystkich Wroclawianek!
    • fasola25 oczywiscie, ze są :) 12.01.05, 13:09
      termin mam na 3 lipca, to moja pierwsza ciaza
      pozrdawiam wszystkie przyszle mamuski smile
      • ciuforek Re: oczywiscie, ze są :) 13.01.05, 12:48
        No i jak Wrocławianki, co tam u ciebie zebra jak też czekam na test. piszcie cos
        • kruszynka_21 Re: oczywiscie, ze są :) 13.01.05, 12:58
          Ciuforek zapraszamy na wątek styczniowe starania 2005, tam jest nas sporo i
          duzo z Wrocka i okolic...

Czekamy na Ciebie

pozdrowionka
          • zebra51 Re: oczywiscie, ze są :) 13.01.05, 13:02
            U mnie dopiero 21dc, do testowania jeszcze tydzien. ale i tak sprawdze
            wczesniej smile
            Poza tym po pracy ide na zakupy, chce wykorzystac ostatnie dni obnizek.
            Dziewczyny, gdzie chodzicie do lekarza? Bylam wlasnie pierwszy raz w
            corfamedzie, chyba jestem zadowolona z wizyty. Macie jakies swoje typy w tej
            kwestii?
            • a2jan Re: oczywiscie, ze są :) 13.01.05, 14:29
              ja ide 19-ego do Bielickiego, byłam już u niego raz i jestem bardzo zadowolona.
              Z resztą na różnych wątkach sa bardzo pozytywne opinie o lekarzach tam
              pracujących
            • fasola25 moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 13.01.05, 14:49
              jestem bardzo zadowolona, pielegniarki bardzo mile, polozne rewelacyje
              sam Jarosz rowniez super
              na miejscu jest tez labolatorium, opieka rehabilitanta (czyni cuda, szczegolnie
              pomaga w zaawansowanej ciazy pozbyc sie bolesci w ok. kregoslupa) i gabinet
              stomatologiczny (wykonuja tam ciezarnym zabiegi w znieczuleniu)
              jest jednak jeden minus sad
              dr Jarosz cieszy sie ogromnym powodzeniem, wiec kolejki do niego sa
              straaaaaaaasznie dlugie
              aby zapisac sie na wizyte trzeba zadzwonic ok 3 tyg wczesniej, a poza tym mimo
              umowionej godziny czesto bardzo przedluza sie czekanie na wejscie do gabinetu

ale mnie to nie zraza, bylam juz na 3 wizytach, za tydzien mam kolejna i juz
              nie moge sie doczekac aby znow zobaczyc moje malenstwo
              pozdrawiam wszystkie Wroclawianki
              • zebra51 Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 13.01.05, 14:53
                O, ciekawie sprawa wyglada smile

Mozesz podac na jakiej ul. jest ta przychodnia?
              • a2jan Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 13.01.05, 16:50
                ja mam zamiar iść do Góreckiej-Balcerek, też podobno świetna i pracuje na
                Kamieńskiego.
                W zaiązku z tym że chodzisz do tej przychodni , powiedz mi jaki jest koszt
                badań typu mocz, krew itd jakie nalezy wykonać w ciąży.
                Acha a na wizyty można przychodzić z Mężem?
                • fasola25 Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 13.01.05, 21:29
                  pezychodnia MediConcept jest na ul. Krzyckiej 94 (na samym koncu, po prawej
                  stronie jadac od Powstanców Sl.) tel. 333 90 36
                  Górecka-Balcerek tez jest rewelacyjna, no i mniejsze sa do niej kolejki smile
                  podstawowa wizyta kosztuje 70 zł (w tym zakazdym razem USG dopochwowe +
                  oczywiscie fotki malenstwa)
                  dodatkowo na poczatku ciazy lekarz robi ctologie - 20 zł
                  pierwsze badania w labolatorium byly dosc drogie ok. 100 zł ale zawieraly
                  (oprocz morfologi i badania moczu) oznaczenie glukozy, oznaczenie grupy krwi
                  (ok 30 zł) i test na toksoplazmoze (chyba 50 zł)
                  nastepne badanie bylo tansze (32 zł) - mocz+morfologia+sód, potas, wapń, magnez
                  i fosfor - te ostatnie to na wlasne zyczenie sobie zrobilam, tak dla kontroli
                  samo badanie moczu kosztuje 5 zł a morfologia - ??? tego nie wiem, ale ide na
                  badania w przyszlym tygodniu to napisze

oczywiscie na wizyty mozna przychodzic z mezem, chociaz moim zdaniem USG
                  dopochwowe jest malo "komfortowe" i sama chyba nigdy bym nie odazyla zabierac
                  ze soba faceta (ale to tylko moja opinia oczywiscie)
                  z tego co pamietam to usg brzuszne kosztuje chyba 100 zł

no, i to chyba wszystko
                  pozdrawiam
                  • a2jan Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 14.01.05, 10:32
                    dzięki za info, ja z Mężęm chciałabym pójść, ale oczywiscie jak już będze się
                    robić usg brzusznesmile
                    Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz
                    A tak w ogóle to zapraszam na forum prywatne-wrzesień 2005, chyba że masz inny
                    termin
                  • claris Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 16.01.05, 19:03
                    A czy wiesz może coś nt. dr Roberta Mydłowskiego, także przyjmującego w
                    Mediconcepcie? Jako jedyny przyjmuje w soboty i właśnie zastanawiam się nad
                    wizytą u niego (jako że obecnie jeszcze mieszkam i pracuję dość daleko od
                    Wrocławia).
                    • ania175 Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 18.01.05, 13:46
                      Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki!
                      Ja chyba będę sierpniówką - z obliczeń wynika koniec sierpnia, ale kto wie, za
                      dwa tygodnie przekonam sie jaki termin pokaże usg.
                      Też jestem pacjentką dr Jarosza, dwa razy byłam na wizycie u dr Balcerek i
                      bardzo sobie chwalę obu tych lekarzy. Dr Jarosz prowadził moją pierwszą ciążę i
                      zdecydowałam sie na niego jeszcze raz.
                      Na wizyty zabierałam zawsze męża, nawet na USG dopochwowe by juz wtedy mógł
                      zobaczyć nasze maleństwo. Teraz nie wiem jak to będzie bo tato być może będzie
                      musiał zostać ze starszym synkiem w domu. Choć byliśmy już dwa razy na wizycie
                      z małym - połozne uwielbiają dzieci i gdy tylko mają czas chętnie sie nimi
                      zajmują. Tłok rzeczywiście jest tam duży, ale w poczekalni jest przeważnie miła
                      atmosfera więc sie nie dłuży.
                      Pozdrawiam
                      Ania.
                      • ir_ir Re: dr. Jarosz z Mediconceptu-poprawny nr telefonu 28.01.05, 09:40
                        W podanym numerze do kliniki dr Jarosza wkradł się błąd,poprawny 339-90-36
                    • angela1981 Re: moja ciaze prowadzi dr. Jarosz z Mediconceptu 23.02.05, 19:30
                      ja chodzę do dr. Roberta Mydłowskiego i gorąco go polecam.
    • gawliki Re: SĄ TU PRZYSZŁE WRZEŚNIOWE MAMUSIE Z WROCŁAWIA 03.02.05, 09:51
      Witam przyszle mamusie.jestem mama 10 mies Laury,i chcialam WAS zaprosic do
      mojego sklepu z odzieza malo(naprawde)uzywana!mam mase ciuszkow dla
      niemowlaczkow i nietylko-wiele z nich jest ze sklepow cubus,hm,5.10.15-naprawde
      warto zsajrzec!zapraszam!!!!!!!!!!!!! !!!!!
      ul.sienkiewicza 37/39
      oczywiscie wroclaw
      sklep ciezko zauwazyc,bojest jakby za 2 szybami-obok jest komputerowy!w zoltej
      plombie.blisko pizza
    • dorotakb dr Jarosz?? 04.02.05, 19:50
      Dziewczyny a czy ten rewelacyjny dr Jarosz pracuje też gdzieś w szpitalu??
      • a2jan Re: dr Jarosz?? 05.02.05, 10:44
        z tego co wiem to kiedys pracował na Kamieńskiego, ale teraz już nie. Dlatego
        zdecydowałam się na Górecką-Balcerek, bo ona pracuje właśnie na Kamieńskiego,
        Koleżanka do niej chodzi i jest również zadowowlona, a do Jarosza też chodziła,
        ale potem przeniosła się do Góreckiej właśnie ze wzgledu na to że ona pracuje w
        szpitalu
        Pozdrawiam
    • dealer1 Re: SĄ TU PRZYSZŁE WRZEŚNIOWE MAMUSIE Z WROCŁAWIA 28.02.05, 10:59
      Cześć,

ja mam termin na 26-09 i jestrem (prawie) z Wrocławia. Właśnie dzisiaj jadę na
      USG i mam nadzieję, że wszystko jest OK. Trochę się martwię bo łapoie mnie
      przeziębienie. A to pech... Wiesz coś czy to jest bardzo groźne?

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka