anaj75 15.01.05, 12:59 Proszę, napiszcie, co daje zrobienie usg 3D? Czy to tylko bajer dla rodziców, czy coś więcej? Niedługo się wybieram na to badanie (13 tc) i właśnie nie wiem, czy zdecydować się na zwykłe, czy trójwymiarowe? Pozdrawiam. Jana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joakal Re: Zalety usg 3D? 16.01.05, 17:53 dobry lekarz sprawdzi wszystko co jest potrzebne na zwykłym USG 3D jest raczej dla rodziców, aby sobie popatrzyli na dziecko, ale nie opłaca się go robić za wcześnie gdy bylam na badaniu USG po 22 tyg. lekarz po sprawdzeniu czy z dzieckiem wszystko w porządku przełączył na 3D (w 12 tyg nie przełączał) ale dzidzia zasłaniała się rączkami i nie dało się obejrzeć buzi (właściwie nie było nic widać oprócz rączek) więc jak miałabyś płacić więcej tylko za to żeby mieć 3D to lepiej poczekać do połowy ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
dobby bardzo polecam! 16.01.05, 20:00 3d jest niesamowitym przezyciem! ja zrobilam i jestem bardzo zadowolona. Z tym, ze zrobilam w 29 tygodniu bo tu gdzie mieszkam nie robia wczesniej bo nie mam sensu, tzn nie widac dobrze. a z kolei po 33 tez nie widac bo dziecku juz ciasniej. widac rewelacyjnie, jesli dzidzia sie odwroci w strone aparatu i oprocz emocji i radosci dla rodzicow mozna sie upewnic ze ma wszystkie czlonki na miejscu, policzyc palce u nog i rak, zobaczyc uformowanie warg (wykluczenie zajeczej) no i oczywsicie serduszko, kosci i kregoslup. Polecam bardzo ale w bardziej zaawansowanej ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś