agatka1977szczecin 18.01.05, 18:49 Cześć dziewczyny! Jestem w 14tc. i wyskoczyło mi zimno na ustach! Bardzo się martwię , czy któraś z Was miała coś podobnego i urodziła zdrowe dziecko? Słyszałam, że taka opryszczka jest bardzo niebezpieczna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamma5 Re: opryszczka na ustach 19.01.05, 16:11 Odpisałam na adres gazety. Pozdrawiam. k Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: opryszczka na ustach 19.01.05, 17:10 opryszczka na narządach rodnych jest niebezpieczna ale nie na ustach nie nie masz sie czego bać wszystko b edzie ok poczekaj aż zejdzie ale niczego nie używaj żadnych zowiraxów albo sie w aptece zapytaj czy kobiety w ciąży mogą Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: opryszczka na ustach 21.01.05, 14:16 Witam, z tego co wiem, opryszczka jest grożna ale w pierwszych 3 tyg. zycia. Niestety jest to choroba zakaźna. Jej skutkiem może byc wodogłowie u dziecka.Ja tez miałam ją w 6 miesiacu. Niczym nie smaruj oprócz maści cynkowej. Jedz duzo warzyw i owoców. aha i uwazaj by nie przeniosła się na narzady rodne, bo wtedy nie masz szans na naturalny poród. Odpowiedz Link Zgłoś
coco13 Re: opryszczka na ustach 20.01.05, 21:26 nie martw się i niczym nie smaruj... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: opryszczka na ustach 21.01.05, 18:45 Aż się załamałam jak to przeczytałam- chronicznie choruję na opryszczki, która pojawia się na ustach, zwłaszcza w zimowym sezonie . I na początku ciąży ją miałam. Dobrze, że nie smarowała maściami tylko zwykłą pastą do zębów ( no chyba, że ona też szkodzi ). Najgorsze jest to, że przez 3 tyg nie wiedziałam, że jestemw ciąży . Zrezygnowaliśmy z leczenia po 5 latach i zajęliśmy się procedurą adopcyjną - a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: opryszczka na ustach 22.01.05, 12:33 To w końcu jak jest z tą opryszczką bo strasznie się przestraszyłam. Jestem w 6 tc licząc od OM i wyskoczyła mi franca na wardze. Co teraz robić: martwić się, dzwonić do lekarza, a może jeszcze coś innego? Piszcie dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: opryszczka na ustach 22.01.05, 12:45 www.dziecko-info.com/pytania_xp ert/odp_2001_04_kat10_odp.shtml To adres strony na której jet odpowidż ginekologa na temat opryszczki- wynika z niej , że tą na ustach nie ma co się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymonia1 Re: opryszczka na ustach 22.01.05, 14:18 witam! nie martw sie tez dzisiaj rano sie obudziłam ze swędzaća warga i sie przestraszyłam i odrazu szukłam w forum odpowiedzi i już teraz sie nie boje okazuje sie że bardzo duzo kobiet w ciązy ja miało bądz ma. Ja jestem w 3 tyg ciąży!! Opryszczka na wardze nie jest groźna dla ciebie i maleństwa Poczytaj sobie tutaj! może tez cię uspokoi. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=15369708&a=15369708 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=10189180&a=10189180 Odpowiedz Link Zgłoś
gold12 Re: opryszczka na ustach 27.01.05, 15:19 Witam... Jestem w 10tc, opryszcza towarzyszy mi od mniej wiecej 5 tc..non stop jedna sie chowa to druga już ...jest!! Na początku strasznie sie przejełam...nie wspominając o mojej rodzince, która tak przeżywa ciąze Stosowałam...tylko domowych sposobów....pasta...gnieciony czosnek (od tego to aż łzy mi leciały...tak szczypało)a i jeszcze przykładałm sodą. Szczerze nie chce tu nikogo straszyć..ale nie polecam ja i moja lekarz ZOVIRAXU...dobry skuteczny...ale jak nie jestes w ciązy...gdzieś czytałam...że bardzo szybko..potrafi uszkodzić płód. Lekarz wytłumaczyłam..mi że opryszcza na narządach płciowych jest niebezpieczna... Wiec głowa go góry... Dostałam pozwolenie tylko na domowe sposoby i witaminę B Complex..I narazie jakos mnie TYCH wirusków mnie odwiedza.. Odpowiedz Link Zgłoś
pastoris1 Re: opryszczka na ustach 22.01.05, 14:36 No wiec ja nie chce również nikogo martwić ale odpowiem w roli eksperta. Moj kuzyn jest nefrologiem i według doświadczenia zawodowego stwierdza iż pewne wady układu wydalniczego zwiazane sa z występowaniem opryszczki u mam. Ja sama jestem w ciązy opryszczki nie mam ale wiem iż wirus nie u wszystkich sie ujawnia ale dmuchamy z mężem na zimne i staramy sie przynajmniej teraz z nikim obcym nie wimienia przyjacielskich lub rodzinnych pocałunków. Odpowiedz Link Zgłoś