Dodaj do ulubionych

33tc a ruchy dziecka??

09.02.05, 23:03
Mam pytanko, jak to u Was jest z ruchami dziecka??
Ja je najbardziej czuje rano, jak wstaje i wieczorem, jak klade sie spac.
W ciagu dnia ruchy sa slabe , chyba ze poloze reke na brzuchu i licze te 10
ruchow - wtedy moja kruszynka zaczyna bombardowac mnie. Czy Wy tez tak
macie??
Bylam u lekarza , mialam robione KTG , USG i wszystko jest w porzadku,
dzidzia dobrze sie rozwija . Ale ja mam ciagle obawy co do tych ruchow , ze
jest ich za malo!!?? Prosze pomozcie ??
Obserwuj wątek
    • amania Re: 33tc a ruchy dziecka?? 10.02.05, 00:19
      teraz nie czuję już takiego ogólnego wiercenia się, tylko wypychanie nogi, to
      tu to tam smile

A. 34 tyg.
    • aguska101 Re: 33tc a ruchy dziecka?? 12.02.05, 18:40
      Hej u mnie jest tak samo jestem w 34 tyg ciazy i dzidzia kopie duzo mniej.
      Jak jestem w ruchu to wydaje mi sie ze ja usypiam chodzac ale jak sie tylko
      połoze to wtedy daje o sobie znac -tu kopnie w zebro a innym razem nacisnie na
      pecherz. Dzidzia ma coraz mniej miejsca. Niekiedy jeszcze troche daje popalic
      jak jej cos nie spasuje wtedy sie okropnie wybrzusza ze robi mi sie kanciasty
      brzuch. U mnie akutat ruchy sa najbardziej wyczuwalne jak kłade sie spac albo
      jak w nocy wstaje kilka razy siusiu to wtedy sie budzi i długo nie moge zasnac.
      Czy wy tez tak macie?
      Pozdrawiam serdecznie Aguska
      • mamusia_sc Re: 33tc a ruchy dziecka?? 17.02.05, 21:16
        mnie dzidzia jak kopie to czasem nie wiem gdzie jestem smile ale to strasznie
        przyjemne chociaz nie ukrywam ze czasem sie ciesze jak spi...smile ruchy czuje
        ciagle i wydaje mi sie ze nigdy nie przestaje.. tez jestem w 34 t.c.
    • martiii Re: 33tc a ruchy dziecka?? 14.02.05, 09:34
      tak, dzidziul jest juz duzy i ma malo miejsca do brykania smile Nie przejmuj sie,
      przeciez czujesz ruchy, maluszek odzywa sie do ciebie wiec nie powinnas sie
      martwic. Ponadto, ze bylas na badaniach ktore wypadly pozytywnie! smile Teraz nie
      bedzie juz fikal koziolkow, ale jak sama widzisz - kiedy kladziesz sie, to
      reaguje,czujesz go, wiec wszystko jest w porzadku! smile Pozdrawiam, Marta 35tc
    • daniaa Re: 33tc a ruchy dziecka?? 15.02.05, 18:46
      Ja w pierwszej ciąży zamęczałam lekarza, że nie czuję ruchów a już powinnam,
      potem, że te ruchy są bardzo słabe i niemrawe a dodatkowo bardzo sporadyczne -
      dobrze, że wtedy nie wiedziałam o tej zasadzie 10 ruchów, bo wpadłabym w
      nerwicę. Lekarz robił badania i twierdził, że wszystko jest OK, ze mam w
      brzuchu poprostu śpiocha.I miał rację. Dziecię urodziło się zdrowe, bardzo
      spokojne i uwielbiające sen i spokój. I taki jest po dziś dzień... Teraz (32tc)
      natomiast mam problemy ze spokojnym przespaniem nocy... To napewno nie będzie
      śpioch...
      daniaa
      • ade1 Re: 33tc a ruchy dziecka?? 17.02.05, 14:22
        ja mam to samo jestem w 23 tc i mam wrazenie ze od 4 dni dziecko mi sie prawie
        nie rusza, bylam u lekarza powiedzial ze ok, ale ja sie dalej martwie jutro ide
        do drugiego lekarza, chyba oszaleje z tymi ruchami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka