Dodaj do ulubionych

puste jajo płodowe

19.05.05, 17:59
Straciłam pierwszą ciążę, ponieważ było to ciąża obumarła tzw. puste jajo
płodowe. Jestem ponownie w ciąży (6tc) i byłam wczoraj u lekarki która
stwierdziła że na monitorze usg powinno bić już serce. Powiedziała że mam
przyjśćdo niej za dwa tygodnie. Boję się bardzo. Czy któraś z Was miała
podobnie?
Obserwuj wątek
    • monias3 Re: puste jajo płodowe 19.05.05, 18:26
      Tez mialam puste jajo. I dla tego troche czytalam o tym. Nie martw sie, w tak
      wczesnej ciązy jeszcze wszystko moze się"wyklarować". Mogłaś mieć późną
      owulację i stą wiek zarodka na przwde moze byc młodszy. A oni licza wiek
      zarodka standatdowo - zawsz od dnia ostatniej@. Głowa do góry, zobaczysz ,że za
      dwa tyg. będzie piękne serducho!
    • jolanda79 Re: puste jajo płodowe 19.05.05, 18:59
      Nie, ja tak nie miałam.Lekarz na wizycie kontrolnej ,po zabiegu,powiedział mi,że takie coś przytrafia się bardzo rzadko i że praktycznie są zerowe szanse na to by się powtórzyło -wiedział,że po odoczekaniu 3 cykli będę się starała odrazu zajść w ciążę.Minął jeden i mam małego mieszkańca w brzuchu,dziś właśnie zaczynam 34 tydz.Więc nie martw się pewnie na następnym USG zobaczysz już serduszko.Zresztą podobno najlepiej zrobić USG w 10 tyg.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka Jola
      • jolanda79 Re: puste jajo płodowe 19.05.05, 19:02
        aha dodam jeszcze,że w przypadku pierwszej ciąży i teraz (tej trzeciej) okazuje się,że ja mam owulacje poźniej o tydzieńw ięc na USG zawsze wychodzi mi dzidzia o tydzień młodsza.
    • domka1 Re: puste jajo płodowe 19.05.05, 19:12
      miałam robione usg w 5 tygodniu ciąży + 5 dni i nie było jeszcze echa serca
      lekarz dał mi do zrozumienia, że już powinno być i że jest to martwa ciąża
      całe szczęście mylił się i za tydzień już byłosmile
      nie będę pisać co się ze mną działo przez ten tydzieńsad

także głowa do góry!!!

dominika 30tc
      • asca25 Re: puste jajo płodowe 20.05.05, 09:09
        Na Twoim miejscu poszłabym po tygodniu gdzie indziej zrobić USG, żeby się tak
        długo nie denerwowaćsmile)) Jak u mnie stwierdzili ciążę bliźniaczą, ale coś
        kręcili, że jednemu serce nie bije, to już następnego dnia byłam u innego
        ginekologa - jednego z najlepszych w Poznaniu, który stwierdził ciążę
        pojedyńczą i dziwił się u jakiego konowała ja byłam... Niezłe nie??? Po trzech
        tygodniach wróciłam do pierwszego gina, tak jak kazał i też stwierdził
        pojedyńczą, a o drugiej dzidzi powiedział, że nastąpiło naturalne wchłonięcie i
        jej już nie ma! Nie przejmuj się więc, tylko sprawdź gdzie indziej... maszyny,
        jak widać też są lepszej i gorszej jakości. Pozdrawiam serdeczniesmile
        • matylda.fm Re: puste jajo płodowe 20.05.05, 10:38
          teś miałam podejrzenie bliźniaczej ( ale doktor uczciwie powiedział,że na
          etapie 5 tyg ciąży to to moga być albo 2 pęcherzyki albo czasem obok
          pęcherzyka zbiera się płyn i imituje drugi) po tygodniu na usg był 1 pęcherzyk
          z 1 zarodkiem z 1 slicznie bijącym serduszkiemsmile Ale to było w jednym z
          najlepszych polskich szpitali na super sprzęcie, na troche gorszym serduszko
          widac później.
          Moja dzidzia jest 5 dni młodsza niz z OM ale przy cyklach 35 dniowych wg
          doktora to zupełnie normalne
          Głowa do góry i czekaj na serduszko
    • martyskaa Re: puste jajo płodowe 20.05.05, 21:10
      Dziękuje za wszystkie słowa otuchy!!! Bardzo mi to pomogło!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka