Dodaj do ulubionych

Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA

09.06.05, 14:44
Witam wszystkie "słoniątka"wink)
Moj dzidziuś opusci swoje dotychczasowe mieszkanko, czyli maminy brzuszek pod
koniec sierpnia. Na rekowalescencje przeznaczam tak pi razy drzwi 2 miesiace,
ale po tym czasie chcialabym zapakowac maluszka do jego prywatnego autka,
potocznie zwanego wózkiem i dzielnie pomaszerowac na podboj świata. No i tu
pojawia sie maly problem, fajnie tak spacerowac z bobasem, ale jeszcze
przyjemniej byloby w wiekszej grupie tzn. bobas x 2 i mama x 2. Prościej
mowiac szukam młodych mam z Wrocławia, a dokładniej z dzielnicy: Krzyki,
okolice Parku Poludniowego.
Pozdrawiam
Ania lat 25
Obserwuj wątek
    • tusia115 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 10.06.05, 13:17
      witam, wprawdzie spacerowej koleżanki ze mnie nie będzie /mieszkam na obrzeżach
      miasta, blisko krzyków i parku płd, ale raczej wybiorę polne drogi/ ale cieszę
      sie, że jest ktoś z wrocławia. Moze chociaż przez internet pogadamy. ja mam
      termin na koniec listopada, więc twoje doświadczaenia porodowe z wrocławskiego
      szpitala byłyby bardzo przydatne...
      oczywiście mam tysiące pytań, gdzie zamierzasz rodzić i jak sie czujesz itp. A
      tak na marginesie, pracuję tuż przy parku płd, więc mogłybyśmy wybrać się na
      spacer jeszcze przed porodem. pa
    • xagatka Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 10.06.05, 13:46
      ja mieszkam na Krzykach ul. Partynicka -Przyjazni. Termin porodu mam na 20
      lipca. gdzie bedziecie rodzic?
      • arla5 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 10.06.05, 21:57
        ja mieszkam na Krzykach,Skarbowcow.do Parku Poludniowego dosc czesto chodzimy z
        dziewczynami i dziecmi.termin mam na 11 listopada a rodzic bede tak jak za
        pierwszym razem na Brochowie,bylam bardzo zadowolona z tego szpitala
        • megynka Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 10.06.05, 22:31
          Ja też Krzyki! Termin mam dopiero w styczniu. Myślę jednak, że miło by było być
          w kontakcie i się wspierać. smile
          • arla5 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 12.06.05, 12:54
            pewnie ze tak...dlatego piszmy jak najczesciej.pozdrawiam!!!!
      • anigar Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 13.06.05, 18:15
        Oj, nawet nie wiedzialam, ze w okolicy Parku Poludniowego jest tyle
        ciezarowek!!!wink))
        Niezmiernie mnie to cieszy, bo juz myslalam, ze bedziemy z moim bobaskiem zdani
        na samotne spacerki.
        Moje malenstwo przyjdzie na swiat w szpitalu na Brochowie. Tam tez uczeszczam
        do szkoly rodzenia.
        Jestem na tym portalu dopiero drugi raz i nie zabardzo wiem jakie sa zasady gry
        i czy mozna umiescioc swoj nr gg, ale zaryzykuje... gg: 6933698
        Jezeli ktorys sympatyczny brzuchatek ma ochote na wirualna konwersacje a w
        przyszlosci wspolne spacerki, to czekam na gg.
    • martulka81 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 12.06.05, 13:04
      Witamwink
      Mój mały słonik planowo powinien przyjść na świat 23 lipca i choć mieszkam
      daleko od parku południowego-na Muchoborze Wlk. to jednak mam zamiar tam bywać
      na spacerkach i mam nadzieję,że będę mogła dołączyć do innych mam?wink
      A tak na marginesie to czy zastanawiałyście się nad pobraniem komórek
      macierzystych Waszych Bobasków i oddaniem do banku?Zastanawiam się którą firmę
      wybraćtongue_outrogenis czy Polski Bank Kom.Mac.w Warszawie?Proszę o pomoc,jeśli
      słyszałyście coś o nich?!
      Pozdrawiam serdecznie wszystkie ciężaróweczkiwink
    • megynka Szkoła rodzniea 12.06.05, 13:43
      Kochane mamusie, a chodziłyście juz do szkoły rodzenia, albo macie zamiar? Ja
      zaczynam się tym interesować, więc jak macie jakieś szkoły godne polecenia, to
      proszę o informację.
      • lirio Re: Szkoła rodzniea 12.06.05, 14:59
        Polecam szkołę przy przychodni HIH. Zajęcia rozpoczeły się w 07.06 ale chyba
        spokojnie możesz dołączyć w tym tygodniu. Spotkania są we wtorki i piątki od 18-
        20. Jest bardzo fajnie i kameralnie, bardzo mi się podoba. Poniżej podaję
        namiary.

Prywatna Szkoła Rodzenia przy Przychodni Lekarskiej "Hi H" Jolanta Frankowska-
        Szkutnik
        Wrocław, ul. Wejherowska 28 tel. 601 08 22 11
      • zdzisia5000 Re: Szkoła rodzniea 12.06.05, 16:06
        Ja chodzę do szkoły rodzenia na Brochowie, zajęcia zaczęły się od 6 czerwca,
        polecam, jest świetnie! A termin mam na 11 sierpnia.
    • asia9617 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 12.06.05, 16:45
      Cześć wrocławiankismile
      Ja mam termin na 22 września i jestem z kosmonautów,planuje rodzić na
      dyrekcyjnej i tam jest też mój lek. prowadzącysmile
      A co do spacerów,to chętnie moge się spotkać w parku na krzykach,mam troszkę
      pużniejszy termin,ale mam nadzieję ,że za to będziecie służyć dobrą radąsmile
      A może założymy osobny wątek na forum tylko dla wrocławianek??
      tylko,że nie bardzo wiem jak się to zakładasad
      Pozdrowionka Asiasmile
      • kozaczek25 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 12.06.05, 21:50
        A z karlowic ktos jest?Ja mam termin na koniec grudnia i nie wiem kiedy zaczac
        chodzic do szkoly rodzenia.Slyszalam ze jest sympatycznie w Promyku Slonca,ale
        sama w koncu nie wiem.Pozdrawiam was goraco!! a to nasz
        bąbelek:tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20732;118/st/20051229/dt/7/k/bc
        4d/preg.png
        • kozaczek25 Pomylka;))) 12.06.05, 21:51
          To jest Bąbelek
          tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20732;118/st/20051229/dt/7/k/bc4d/preg.png
    • fasola25 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 13.06.05, 13:28
      czesc
      ja mam termin za 3 tygodnie i mieszkam bardzo blisko parku poludniowego, i na
      pewno bede tam spedzac wiekszosc czasu z corcia - wiec sie spotkamy w parku

ale dlaczego piszesz, ze az 2 miesiace przeznaczasz na rekonwalescencje ????
      ja mam nadzieje spedzac w parku jak najwiecj czasu jak tylko moje malenstwo
      bedzie moglo tyle przebywac na dworze
      pozdrawiam
    • madziaost Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 13.06.05, 16:32
      witajsmile ja też krzyki, ul.skarbowców. postaram sie wybrać do parku, choć z
      dwójka może być ciężkosmile a na razie pozdrawiam i zapraszam na forum
      wrocławskich mam ( ojoj, fasola patrzy..smile). magda.

"forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28089"

"lilypie.com/days/050805/4/26/1/+3.5"

"bobasy.pl/?u=madziaost&s=d5386d49ce6b0943bd59547911dfb792"
    • olinka.6 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 13.06.05, 21:06
      Cześć!! smile

A ja mieszkam na Krzykach na Gaju. Czasami wpadaliśmy z mężem do parku
      południowego na rowerkach. Na piechotkę mamy bliżej park (za Akademią Medyczną
      na Borowskiej). Termin porodu mam na 16 sierpnia (II rocznica ślubu smile) i też
      jadę na Brochów. Dla ciekawostki dopiszę, że będąc tam na wizycie dowiedziałam
      się, że zamknięty jest od 11.07, a otwierają 1.08. Mam nadzieję, że nasze
      maleństwa poczekają.

Pozdrawiam
    • agkz Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 14.06.05, 15:11
      Hej, ja też w okolic Gaju, konkretnie mieszkam na Krzykach niedaleko Dworca Gł.
      Termin mam na koniec stycznia dopiero, ale miło się czyta, że tyel ciężarówek w
      okolicy wink Chciałam rodzić na Dyrekcyjnej, ale ten szpital likwidują. Od
      września natomiast powstanie położnictwo w nowej AM na ul. Borowskiej. Mam
      nadzieję, że tam właśnie trafię.
      • arla5 Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 14.06.05, 22:24
        kurcze dziewczyny 6 lipca bede znala plec,ale jestem ciekawa...z moim
        Mikolajem, gdy urodzil sie w grudniu chodzilam calymi dniami po dworze az
        wszystkie babacie w okolicy mi zwracaly uwage, ze dziecko mi zachoruje,a ja
        mysle, ze to wlasnie dzieki tym spacerom maly jest zahartowany i jak dotad a ma
        18 miesiecy nie chorowal ani razu,chcialabym z dwojka moich szkrabow tyle czasu
        spedzac na dworze, ale obawiam sie, ze na poczatku moze byc ciezko,termin mam
        na 11 listopda.serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!
        • anigar Re: Do wszystkich "słoniątek" z WROCŁAWIA 15.06.05, 10:48
          Arla niewatpliwie spacery z dwujka maluchow sa trudniejsze niz z jednym, ale na
          pewno dasz radewink))Ja obecnie kompletujac wyprawke dla malucha tez jestem na
          etapie spacerow, a dokladniej czym na te spacerki jezdzic, jaki wozek kupic...
          Mam nie lada problem... Siedze na portalu i czytam opinie innych mam na ten
          temat...i co mama to opinia...a ja mam coraz wiekszy metlik w glowie, buuuu!!!!
          Wahalam sie pomiedzy bebecar a mutsy, ale wczoraj przeczytalam, ze bebecar
          trzeszczy a mutsy jest strasznie ciezki. A wy drogie mamusie macie jakies swoje
          typy nr1 ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka