Dodaj do ulubionych

plamienia przed miesiączkowe

15.06.05, 09:17
mam pytanko czy zaszła któras z was w ciąze pomimo plamień przed
miesiaczkami, mój gin mówi ze te plamienia mogą być wynikiem za małej ilości
progesteronu a co z tym sie wiąze problemami z zajsciem w ciąze, nadmienie ze
plamienia przedmiesiączkowe pojawiły sie u mnie po urodzeniu dziecka
wczesniej takowych nie miałam
Obserwuj wątek
    • jusiagra Re: plamienia przed miesiączkowe 16.06.05, 09:54
      ????
    • justynafx Re: plamienia przed miesiączkowe 16.06.05, 13:50
      Powinnaś zbadać poziom progesteronu. Robi się je w określonych dniach cyklu.
      Ja dostałam plamień przed spodziewaną @. Okazało się, że jestem w ciąży. Nigdy
      wcześniej plamień nie miałam.
      • klara_76 Re: plamienia przed miesiączkowe 17.06.05, 12:58
        Ja mam czesto plamienia na 2-3 dni przed @; mimo suplementacji progesteronu.
        Niestety, nadal jestem w trakcie staran. Kiedys tez pytalam o to na forum i nie
        spotkalam zadnej dziewczyny, ktorej sie udalo z plamieniami przed @. Ale kto
        wie... Zycze powodzenia!
        • jolinek77 Re: plamienia przed miesiączkowe 17.06.05, 13:27
          zycze powodzenia, ja jestem dopiero przed badaniami wiec jeszcze nie weim czego
          wynikiem moze być to plamienie moze porodu bo przed porodem nie miałam takowych
          • ameliam1 Re: plamienia przed miesiączkowe 20.06.05, 16:46
            Jeśli kogoś to pocieszy, to napiszę , że bardzo długo miałam ten sam problem i
            leczenie jedynie skróciło plamienia do 2-3 dni, ale całkowicie nie
            wyeliminowało. Mimo to zaszłam w końcu w ciążę, jestem już w jej drugiej
            połowie. Co do progesteronu, to badany na poczatku ciąży był nieco poniżęj
            normy, ale mimo, że nie było jego suplementacji, której się teraz przy
            naturalnych ciążach raczej nie stosuje, ciąża jak do tej pory się utrzymała.
            Dodam,że 3 msc przed brałam castagnus i piłam zioła na niepłodność o.Klimuszki.
            • gruszka77 Re: plamienia przed miesiączkowe 22.06.05, 16:54
              A czy miałaś plamienia w I trymestrze i bóle brzucha (nie tylko kłucia po
              bokach, ale także uciskanie w dolnej części)?
        • martika06 Re: plamienia przed miesiączkowe 28.06.05, 10:48
          witam

Ja przed każdą @ miałam 3 dniowe plamienia i w ciążę zaszłam po dwóch cyklach
          starań. Pierwsze słyszę żeby te plamienia miały wpływ na zajście w ciążę.
          Jestem w 7 tyg
          życzę powodzenia
          • jolinek77 Do martika 06 28.06.05, 14:17
            w końu jakies optymistyczne wieści, mój gin twierdzi ze niestety mają one wpływ
            bo często świadczą o zbyt maklej ilości weytwarzanego progesteonu a zatym
            zachwianie 2 fazy cyklu, czesto powodem plamień sa polipy lub nadrzerka. Ja
            własnie za godzine ide po skierowanie do gina na badania hormonalne moze sie z
            nich czegos ciekawego dowiem. A pytanko do ciebie czy jak zaszłas w ciaze to
            miałas równiez plamienia w treminie w którym powinna sie pojawić miesiączka?
            • martika06 Re: Do martika 06 28.06.05, 14:54
              Tak,miałam plamienia przez ok 8 dni.Brałam początkowo luteine, ale to nie
              pomagało, więc kazałam sobie przepisac duphaston(silniejszy) i po 2 dniach do
              dnia dzisiejszego ani widu plamieńsmile.Jest wszystko ok. ciągle go biorę- tak
              zapobiegawczo, i bede brała do 12 tyg.
              Teraz jest 7.

Powodzenia
    • gruszka77 Re: plamienia przed miesiączkowe 22.06.05, 16:51
      cześć, ja miałam takie plamienia przez kilka lat i to na tydzień przed okresem,
      nie pomagały tabletki hormonalne, które przepisywali mi lekarze; teraz jestem w
      ciąży (dopiero 6t) i właśnie zaczęłam plamić; zrobiłam badania na poziom
      progesteronu i wyszedł mi trochę za niski (ale mieszczę się w normie); lekarz
      przepisał mi luteinę i zobaczymy co będzie dalej...
      • monias3 Re: plamienia przed miesiączkowe 26.06.05, 13:43
        ja to lecze od prawie roku , po poronieniu. Wczesniej tego nie miałam.
        Leczyłam i pomimo tego plamienai nadal sa i maja sie świetnie. Wszystkie
        badania haormonalne mam w normir - a one wci.ąż są i to do tygodnia przed @ !
        Staram się o dzieciaka, na razie zez skutku...
        • jolinek77 Re: plamienia przed miesiączkowe 26.06.05, 21:34
          cholercia z tego wynika ze te plamienia to nic ciekawego i optymistycznegosad
          • ameliam1 Re: plamienia przed miesiączkowe 28.06.05, 20:05
            Po poronienniu miałam bardzo długie, nawet ok. 10 dni, zdecydowanie skróciły
            się po stymulacjach hormonalnych clostylbegitem i gonadotropinami. Może to
            jakaś wskazówka? W ciąży nie ma żadnych, jak do tej pory...
            • jolinek77 Re: plamienia przed miesiączkowe 28.06.05, 21:54
              ja juz po wizycie u gina stwierdził ze to niedomoga 2 fazy cyklu i przepisał
              luteinke która mam brac od 16-25 dnia cyklu zobaczymy jakie beda efekty.
              Wszystkim szczęśliwym ciężarówką gratuluje i życze zdrowiutkich i ślicznych
              bajbusków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka