Dodaj do ulubionych

Depilacja włosów łonowych

12.07.05, 10:24
Kobiety! Jestem przed pierwsza wizyta u ginekologa w czasie ciazy.Powiedzcie
mi czy wy golicie sobie wlosy lonowe przed wizyta i w trakcie ciazy? Wiem,
moze to glupie pytanie, ale nie chce wyjsc na idiotke...wink
Obserwuj wątek
    • maggie2229 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 11:02
      Jeasie, zadne pytanie nie jest glupie;
      ja mam teraz tez wiele pytan - fakt na temat wozka, fotelika itp, to dla mnie
      nowosc i jestem przewrazliwiona, aby wybrac najlepsze rozwiazanie, ale dla
      doswiadczonych mam i one moga wydac sie glupie

ja jestem zwolenniczka podgalania - zostawiam tylko delikatny trójkacik -
      wydaje mi sie ze glupio lekarzowi buszowac wsrod "chaszczy", tym bardziej teraz
      jak jest tak goraco i nasze brzuszki coraz wieksze, golenie wlosków zapobiega
      obtarciom (niektóre Panie sa bogato wyposazone przez naturę) no i utrzymaniu
      lepszej higieny...

a ginekolog to lekarz i na pewno nie patrzy na nas seksualnie, natomiast ja dla
      swojego komfortu dbam, aby na fotelu nie byc zarosnieta, ani z
      np.poodpryskiwanym lakierem u paznokci na stopach - teraz tak goraco, ze
      wchodze z golymi stopami

i jeszcze jedna uwaga, jestem fanka zabierania do lekarza jakiejs luzniejszej
      spodnicy, aby na fotelu tylko ją podniesc do góry, nie lece z zza parawanu z
      gołą pupą, i tak tez potem na wagę - i zdarzyło mi się, ze lekarz jak zobaczył,
      ze zalozylam spodnice tylko na badania - osobno zabraną z domu - to pochwalił,
      ze taka pacjentka subtelna, bo czasami to klientki potrafia go zszokowac, a
      jako ginekolog i poloznik widział juz wielesmile)
      wiec jestem za subtelnością w ubiorze i przede wszystkim wzorową higieną na
      ciele

ale dalam wyklad, hi, hismile)
      • maggie2229 Depilacja włosów łonowych a poród 12.07.05, 11:06
        i jeszcze sie podziele najnowsza informacja ze szkoly rodzenia;
        obecnie standardy mowia o koniecznosci golenia jedynie od polowy od ujscia
        szyjki w dół, tylko miejsce gdzie dzidzius wychodzi + glownie prawa dolna czesc-
        bo tam jest zakladany szew
        pozdr
        smile)
      • afryka11 Re: Depilacja włosów łonowych 04.08.05, 09:32
        ja również za goleniem - tyle że ja jestem za tym na codzień. Wydaje mi się to
        bardziej higieniczne. Lekarzowi pewnie też wygodniej.
    • saskiaplus1 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 12:02
      Jak ktoś z reguły goli, to pewnie i przed wizytą u lekarza powinien - w końcu
      głupio tak z odrostami. Jak ktoś nie goli, to nie widzę powodu. Owłosienie
      łonowe jest zupełnie normalną rzeczą dla każdego lekarza.
      Co do higieny - ostatnio czytałam, że golenie włosów łonowych sprzyja infekcjom
      układu moczowego i narządów rodnych, bo normalnie pełni funkcję ochronną. Ale
      pewnie co lekarz (i pacjentka) to opinia.
      • jeasie Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 13:43
        dziekuje wszystkim za odpowiedziwink) i prosze o dalsze opinie.
    • olinka.6 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 17:18
      Witam!

Może i lekarzom, to wszystko jedno, ale ja się lepiej czuję idąc na wizytę
      świeżo ogolona. Wydaje mi się, że wyglądam estetyczniej, chociaż najważniejsze
      jest to, żeby być po prostu czystym. Mimo wszystko ja lepiej się czuję, tym
      bardziej, że mój gin jest młody. Jestem w 35 tc i nadal golę się przed wizytą.

Pozdrawiam
    • lato100 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 20:40
      Początkowo goliłam włosy łonowe ale z czasem kiedy brzuszek zaczyna
      przeszkadzać zaprzestałam.Włosy łonowe to naturalna sprawa.Do lekarza
      przychodzisz na badanie a nie na ocenę twojego owłosienia.Ważne rzebyś była
      czysta.Oczywiście po ciąży wszysko powraca do normy i zaczynam sie golić ale
      dla samej siebie i męża.
    • g_ba Re: Depilacja włosów łonowych 13.07.05, 22:37
      Uważam,że dla lekarza (bo chyba głównie o to Ci chodzi) nienaturalnie wygląda
      "ogolona" kobieta. A poza tym po goleniu mogą zostać ranki, a w czasie ciąży
      wzrasta podatność na infekcje w TYCH miejscach.
      • gosia_grabosia Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 09:22
        Mój lekarz jakos nie był zaskoczony, że nie mam włosów łonowych smile

Ja się nie gole, tylko depiluje woskiem i mam zamiar do końca ciąży.
        • pea_74 Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 12:35
          Ja myslalam ze depilacja wlosow teraz to standard...zarowno u pan jak i
          panow... ja mam tylko z przodu.
          • saskiaplus1 Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 13:07
            No widzisz, człowiek uczy się przez całe życie. Zapewniam Cię, że to nie jest
            standard, ani u pań, ani u panów. To raczej wyjątek, o czym przekonują mnie
            obserwacje np. w przebieralniach basenowych itp. (co do tematu u panów
            dopytałam męża wink.
            • kakot Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 14:40
              a ja lubie moje futerko, M tez nie narzeka wink
              Oczywiscie elegancko przystrzyzone, nie ma mowy o chaszczach, ale golenie dla
              mnie nie wchodzi w gre - ogolone swedzi, gryzie i w ogole przeszkadza. No a
              depilacja... brr... w sumie podziwiam dziewczyny, ktorym to nie przeszkadza, ja
              sie trzy razy zastanowie nad wydepilowaniem nog woskiem, a co dopiero tej
              delikatnej skorki...
    • isia_50 Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 17:27
      Nie golę całości, tylko okolice pachwin - nie lubię, aby coś wystawało spod
      bielizny. Resztę przycinam, ale bez przesady. Robię tak dla swojego
      samopoczucia. Jeszcze żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi, w końcu on jest od
      czego innego.
      • p.magdalenka Re: Depilacja włosów łonowych 02.08.05, 19:50
        golenie czy depilacja miejsc intymnych nie jest normą a raczej zadkościaą.
        jestem kosmetyczka i coś o tym wiem. sama regularnie depiluje całość
        pozostawiając jedynie cienki paseczek u góry. dla mnie depilacja tych miejsc
        jest zwiazana z higieną. nie wyobrazam sobie takich chaszczy przy okresie.
        jestem za depilacją wszystkiego zarówno u kobiet jak i u mężczyzn. i standardem
        wydaje mi sie wydepilowanie tych miejsc idąc do ginekolożki. Natomiast szanuje
        zdanie innych i ich przyzwyczajenia.
        Pozdrawiam M,
        • saskiaplus1 Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 10:08
          Hi, hi, a myślałam że dla higieny trzeba się po prostu regularnie myć
          (zwłaszcza przy okresie...). No, ale jak sama napisałam, człowiek uczy się
          przez cale życie. Co do tego, że "standardem wydaje mi się wydepilowanie tych
          miejsc idąc do ginekolożki" - ja też szanuję zdanie innych i ich
          przyzwyczajenia, ale dlaczego w takim razie nie jest standardem depilowanie się
          przed wizytą u ginekologa-mężczyzny? Co na to pani minister Środa?
          • izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 11:23
            Mam pyt: Jak depilujecie miejsca intymne? Gdy uzywam maszynki do golenia to po
            2-3 dniach wloski zaczynaja odrastac, mam zaczerwieniona skora i pojawiaja sie
            krostki. Mozna zwariowac bo okropnie to swedzi. Poza tym teraz mam spory
            brzuch, ktory mi bardzo przeszkadza w tym zabiegu. Zastanawiam sie jak tu sie
            ogolic przed porodem z wielkim brzuchem? Chyba maz mi pomoze smile No i jeszcze
            jest jeden problem. Nie mozna dokladnie ustalic dnia porodu a golenie podraznia
            skore i gdy przyjdzie mi rodzic trzeciego dnia po goleniu, z zaczerwieniona i
            szczypiaca skora to naciecie a potem rana bedzie mnie znacznie bardziej
            szczypac sad Moze sa jakies kremy, ktorymi mozna smaorwac po goleniu lub jakis
            inny, lepszy sposob niz maszynka? pozdrawiam
            • robbea1 Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 12:39
              Izagrab, mam dokładnie taki sam problem i dlatego golę się w miejscach
              intymnych tylko w konieczności np. przed wyjściem na basen. U mnie też skóra
              potem bardzo swędzi, robi się zaczerwieniona i powstają krostki. Używam do
              depilacji golarki Venus i specjalnego żelu do skóry z podrażnieniami ale to nic
              nie pomaga. Też nie wiem co robić...
            • nikusia20 Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 12:41

Mam teki sam problem jak koleżanka izagrab.Napiszcie jak się golicie czym , czy
              macie te krostki?,które bardzo słędzą i bolą.
              • izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 12:55
                Widze, ze nie jestem sama. Moze jakas mama poleci nam sprawdzony sposob na
                unikniecie tego problemu. Najbardzie uciazliwe jest to latem. Gdy gole sie by
                pojsc nad wode to po 2 dniach zaczynaja pojawiac sie krostki i to nie wyglada
                najlepiej na plazy, nie mowiac juz o moim dyskomforcie psychicznym.
                • aga.79 Sposób na swędzenie i krostki 03.08.05, 13:16
                  Ja Wam polecę co wyczytałam i rzeczywiście się sprawdza. Otóż po goleniu czy
                  depilacji posmarujcie te miejscca kremem do pupci dla maluszków "Sudokrem". Jest
                  super - nic nie swędzi i podrażnienia momentalnie znikają. Pewnie mamusie w
                  ciąży już przygotowują wyprawkę, więc polecam
                  Aga 7 dni po terminie
                  • moccia1 Re: Sposób na swędzenie i krostki 03.08.05, 13:48
                    Ja uzywam trymera ustawionego na minimalna dlugosc. Goli wloski, ale nie
                    podraznia skory. Do tego mozna sobie robic rozne "fryzurki".
                    • bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 14:17
                      Ja depiluję wloski ciepłym woskiem u kosmetyczki. Po powrocie do domu na
                      wydepilowane miejsca stosuje zasypke dla niemowlaków i nie mam żadnych krostek
                      ani swedzenia a poza tym spokój na 3 tyg. Kiedyś goliłam włoski ale strasznie
                      mnie swędziało a skóra wyglądała jak skóra kurczaka po wyrwaniu piórek, więc
                      przerzuciłam sie na depilację.
                      Co do funkcji ochronnych owłosienia łonowego to chyba lekka przesada. owszem
                      włosy chroniły kiedyś naszych przoków głownie przed zimnem. teraz, myślę, że
                      takie gąszcze (pod pachami czy w okolicach bikini)nie sprzyjają higienie.
                      Oczywiście podstawowa sprawa to środek myjący i woda, a krótsze włoski czy ich
                      brak to mniejsze siedlisko dla bakterii. Czy naprawde niektóre nie czuja
                      dyskomfortu jak im krzaki wychodzą spod bikini ale przebijaja sie przez majtki?
                      • izagrab Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 14:47
                        Czy taka depilacja wloskow u kosmetyczki nie jest krepujaca i bolesna? Jaki
                        jest zakres takiej uslugi? Tzn jak duzo wloskow i z jakich okolic jest
                        usuwanych? Jaki jest koszt takiej uslugi?
                        • bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 18:34
                          Depilacja sama w sobie nie jest przyjemna (ani woskiem ani depilatorem,
                          niezależnie od miejsca)ale nie jest bardzo bolesna. U kosmetyczki do której ja
                          chodzę włoski z okolic bikini usuwa sie tyle ile się chce tzn. można tylko z
                          pachwin a można "na zero".Zależy od upodobań. Kosztuje to u niej od 12 do 18
                          zł.
                          • tsunami05 wosk u kosmetyczki 05.08.05, 19:31
                            a - przepraszam za moją dociekliwość - jak to wygląda? jesteś wtedy w majtkach,
                            czy jak?
                            Ja tez nie moge golic i juz nie wiem, co robic, bo w ciazy te wlosy tak szybko
                            rosna. I chce się wybrać, ale jakoś tak mi głupio - wiem, ze nie powinno.
                          • annmar Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 21:55
                            A skąd jesteś? Możesz podać namiary na tę kosmetyczkę?
                            • bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 08.08.05, 20:39
                              Sorry za późną odpowiedź, ale wyjechałam na weekend. Jestem z Poznania a nr do
                              kosmetyczki to 8241719. Co do sprawy majtek to jestem w majtkach a kosmetyczka
                              w zależności od "głębokości" depilacji odsuwa je to po jednej to po drugiej
                              stronie. jak ktoś chce to wydepiluje też między pośladkami, ale wtedy trzeba
                              leżeć na brzuchu a w ciąży to raczej awykonalne. Pozdrawiam.
                              • mam6lat Re: Sposób na swędzenie i krostki 11.08.05, 00:09
                                ....30 lat żyję i nie wiedziałm, że włosy mogą rosnąć miedzy pośladkami wink
                                • bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 15.08.05, 14:53
                                  Włosy moga rosnąć na skórze całego ciała, oprócz dłoni i stóp. Widocznie 30 lat
                                  życia to jeszcze mało.
                                  • mam6lat Re: Sposób na swędzenie i krostki 19.08.05, 16:35
                                    ...nigdy nie tweirdziłam, że dużo wink

ale - o nie! - potwierdź - to nie są takie włosy jak łonowe, czy na łydkach?
                                    • lch74 Re: Sposób na swędzenie i krostki 21.08.05, 01:37
                                      > ...nigdy nie tweirdziłam, że dużo wink
                                      >
                                      > ale - o nie! - potwierdź - to nie są takie włosy jak łonowe, czy na łydkach?

Niestety nie, są dłuższewink
                                      • mam6lat Re: Sposób na swędzenie i krostki 22.08.05, 19:13
                                        !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
                                        łoj
                                • lch74 Re: Sposób na swędzenie i krostki 21.08.05, 01:35
                                  > ....30 lat żyję i nie wiedziałm, że włosy mogą rosnąć miedzy pośladkami wink

Człowiek się przez całe życie uczy i dowiaduje różnych ciekawych rzeczywink
                  • kasia1309 Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 19:54
                    Ja mam swoją maszynkę do golenia włosów i gole sie zerówką. Pózniej nie ma
                    problemów z odrastaniem i zaczerwieniami. Włoski są prawie niewidoczne ale
                    zawsze coś pozostaje ale mi to nie przeszkadza. Okolice bikini można dokładniej
                    wydepilowac kremem.
                    Pozdrawiam
    • moyyra Re: Depilacja włosów łonowych 06.08.05, 09:12
      Ja tam od lat stosuję swoja domową metode usuwania wloskow.
      Biore trochę miodu na palce rak, ciapkam aż będą sie dobrze przyklejać
      i "wyrywam", to co chce sobie usuąć (na sucho)- to pewnie cos na zasadzie
      wosku, tylko, że mniej bezboleśnie, troszke dłuzej. Skubie sobie okolice
      pachwin i w zaleznosci od sezonu to co uznam za stosowne.
      Po tym zadnych kosmetykow przez jakieś dwa dni, bo jeszcze zapychają pory po
      wyrwanych miejscach. Przez dwa, trzy dni dobrze jest rano i wieczorem dobrze
      myć i wyszorować czymś np. gąbką zwłaszcza okolice pachwin - jak do tej pory
      sprawdza mi się i bardzo rzadko mam jakieś krosty, czy wrastające włoski
      • rapida Re: Depilacja włosów łonowych 09.08.05, 14:10
        a jak się wydepilować samej, gdy brzuszysko wisi i nic nie widać? macie na to
        sposób!!!
    • winky2 Re: Depilacja włosów łonowych 07.08.05, 19:07
      No właśnie. Ja się ogoliłam bo też myślałam, że tak lepiej i mam teraz problem -
      wszystko mnie strasznie swędzi i dostałam wysypki. Co robić?
      • gosia_grabosia Re: Depilacja włosów łonowych 12.08.05, 10:21
        Kup Sudocrem, lub Topialyse SVR (to drugie zdecydowanie droższe)
    • agunia1980 Re: Depilacja włosów łonowych 10.08.05, 13:20
      A nie łatwiej isc raz na miesiac czy poltora do kosmetyczki na depilacje
      woskiem.Ja tak robie.Efekty sa znacznie lepsze niz po goleniu.Polecam bo to
      duzo wygodniejsze wyjscie.
    • izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 10.08.05, 14:52
      Czy depilacja woskiem w tak delikatnej okolicy jest bardzo bolesna? Jak dlugo
      trwa zabieg?
      • agunia1980 Re: Depilacja włosów łonowych 10.08.05, 14:57
        No nie powiem zeby byl to zabieg przyjemny ale warto.20 min sie pomeczysz i
        masz z glowy na dlugo.ja mam akurat bardzo dobra kosmetyczke i zawsze jakos tą
        operacje przetrwam : ).gole wszystko,łacznie z tymi na wewnętrznej
        stronie "małej".Naprawde polecam.
        • annmar Re: Depilacja włosów łonowych 12.08.05, 00:05
          Jeżeli ta kosmetyczka jest z Warszawy to prosze o namiary
    • izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 15.08.05, 19:11
      Jesli macie jakies namiary na dobra kosmetyczke z Wawy, ktora sprawnie i dobrze
      wykonuje depilacje miejsc intymnych to dajcie znac smile
    • annmar Re: Depilacja włosów łonowych 17.08.05, 23:18
      Up
    • budzik11 Re: Depilacja włosów łonowych 22.08.05, 16:25
      Słyszałam o depilacji cukrowej (alternatywa dla wosku) - też u kosmetyczki. Ale
      wygląda to tak jak u ginekologa - bez bielizny, no, chyba, że nie zależy nam na
      aż tak głębokiej depilacji (np. chcemy tylko pachwiny). Tak czy inaczej - dla
      mnie to bardzo krępujące. Próbowałam kiedyś krem do depilacji okolic wrażliwych
      ale 1. efekt był średni - dużo włosków zostało, mimo, że trzymałam dłużej niż
      kazali, 2. W niektórych miejscach krem mnie podrażnił, piekło żywym ogniem.
    • budzik11 Re: Depilacja włosów łonowych 22.08.05, 16:37
      A tak w ogóle, to też golę sie golarką (teraz, z brzuchem muszę używać lusterka
      żeby sie nie pociąć po omacku) i niestety jest problem z tymi okropnymi
      krostkami. Doraźnie pomaga mi smarowanie balsamem do ciała, ale na długo to nie
      starcza. A co do lekarza - to też się zawsze zastanawiałam, czy większość
      pacjentek się goli, czy nie. Mimo, że się golę, bo to mi się wydaje bardziej
      zadbane, to jakoś mi tak głupio, czy lekarz sobie nie pomyśli, że go w jakiś
      tam sposób kokietuję (no bo co to za golenie się dla obcego w końcu faceta,
      zbadać by mnie mógł i bez golenia).
      A i ja czytałam, że włosy łonowe mają chronić przed infekcjami (chociaż nie
      bardzo sobie to wyobrażam, przeciez bakterie i inne grzyby są na tyle małe, że
      włosy łonowe nie są dla nich żadną rzeszkodą...
      • ania818 Re: Depilacja włosów łonowych 22.08.05, 20:36
        Ja dopiero pierwszy raz ogolilam sie wtamtym tyg.,wczesnij tylko obcinalam
        nozyczkami i zrobil to moj maz bo ja od dluzszego czasu nie widze co tam sie
        dzieje,.NIechetnie to robilam ze wgledu na te krostki,ale trzeba bylo bo w tym
        tyg rodze.Na drugi dzien sie pokazaly i posmarowalam kremem na odparzenia dla
        dzidziusia NIVEA (ale na noc oczywiscie) a na dzien smaruje mascia
        TRIBIOTIC,mozna kupic w aptece,kosztuje ok 2zl.mala saszetka.polecam.
    • pocholita Re: Depilacja włosów łonowych 03.10.05, 22:41
      Ja chodzę na depilację woskiem, ale nie depiluję całości tylko pachwiny do
      wielkości stringów. Depilacji całości zabroniła mi moja ginekolog twierdząc, że
      przy skłonnościach do infekcji to tylko pogarsza sprawę. Natomiast nie bardzo
      wiem jak się wydepilować do porodu, ale moja kosmetyczka już to robiła wiec
      sądzę, że będzie wiedziała.
      • amelia117 Re: Depilacja włosów łonowych 11.10.05, 23:34
        czy jest tu ktos z trojmiasta?
        poszukuje poleconej dobrej kosmetyczki do depilacji gromko dyskutowanych tu
        niechcianych acz obecnych wlosow lonowych i pachowych.
        • hancik5 Re: Depilacja włosów łonowych 12.10.05, 09:30
          Bez obrazy, ale depilowanie włosów w tej okolicy uważam za wyjątkowo niemądre.
          Jestem doświadczoną "depilatorką", ponieważ ciągle męczę się z nogami, bikini,
          brwiami i "wąsikiem" nieszczęsnym, ale tej okolicy.. NIEEE.... BRRRR...

Toż to masochizm w czystej formie...
          Poza tym każdy ginekolog wam powie jakie to niezdrowe...
          Kobiety, szanujmy się, i dbajmy o siebie, wyzbądźmy się durnych kompleksów dla
          przypodobania się ... Może niedługo gorsety zaczniemy zakładać...
    • kasiarzynap Re: Depilacja włosów łonowych 13.10.05, 10:24
      a czy ktoś może polecić dobrą kosmetyczkę w Krakowie?? Proszę o namiary smile
      • ula72 Re: Depilacja włosów łonowych 16.11.05, 15:37
        Metamorfoza na ul. Stolarskiej pani Magda. Chodze tam na depilacje od kilku lat
        co kilka miesiecy i jestem bardzo zadowolona ...
        Czy Was depilacka w ciazy tez tak boli. Ostatnio robilam cale nogi nawet dalo
        sie wytrzymac, a bikini. Lzy mi naplynely do oczu. Koszmar... Depiluje sie juz
        od dobrych kilku lat, ale w ciazy bola jest nie do opisania
        Pozdrawiam
    • fruzia80 Re: Depilacja włosów łonowych 14.10.05, 09:36
      Ja chodzę do kosmetyczki co 5-6 tygodni na depilację bikini. Wcześniej
      chodziłam co 3-4 tygodnie, ale włosy odrastają coraz słabsze i nie ma potrzeby
      ich częściej wyrywać. Za zabieg płacę 25zł i nie muszę się już o nic martwić. A
      z tym bólem, to dziewczyny, nie ma co przesadzać. Przecież cały zabieg trwa
      zaledwie pare minut. Wystarczy zacisnąć zęby, pomyśleć o czymś miłym i jest ok.
      Jestem teraz w 7 m-cu i nie wyobrażam sobie inaczej się wydepilować, bo
      przecież brzusio mi wszystko zasłania. Mieszkam w niewielkiej mieścinie, ale
      mojej kosmetyczki wcale nie dziwi, że kobieta w ciąży depiluje bikini. Sama mi
      mówiła, że wiele kobiet zaczyna depilację woskiem bikini własnie w ciąży, a
      później już to dla nich chleb powszedni. Za pierwszym razem napewno będzie
      bolało, ale potem, jak włosy odrastają już słabsze, to nie jest źle. Wiem, że
      niektóre kobiety smarują się wcześniej kremem znieczulającym EMLA.
    • gruba_dynia Re: Depilacja włosów łonowych 16.11.05, 14:51
      No to jestem kolejna oświecona, że depilacja intymna to nie oczywistość :o Dla
      mnie jest to sprawa normalna na codzień od dłuuuugiego już czasu więc nie
      wyobrażam sobie żebym miała zakrzaczać się tam dlatego, że lekarz może sobie o
      mnie coś pomyśleć. Jestem zdania, że jemu też jest przyjemniej kiedy kobieta
      jest wydepilowana. Depiluję się całkowicie, zostawiając z przodu trochę włosków
      w zalenosci od nastrojuwink Czy wy nie robicie tego celem zapewnienia
      mężowi/partnerowi fajnych doznań wzrokowych? Nie robcie sobie różnych
      wzorków? :o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka