jeasie 12.07.05, 10:24 Kobiety! Jestem przed pierwsza wizyta u ginekologa w czasie ciazy.Powiedzcie mi czy wy golicie sobie wlosy lonowe przed wizyta i w trakcie ciazy? Wiem, moze to glupie pytanie, ale nie chce wyjsc na idiotke... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggie2229 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 11:02 Jeasie, zadne pytanie nie jest glupie; ja mam teraz tez wiele pytan - fakt na temat wozka, fotelika itp, to dla mnie nowosc i jestem przewrazliwiona, aby wybrac najlepsze rozwiazanie, ale dla doswiadczonych mam i one moga wydac sie glupie ja jestem zwolenniczka podgalania - zostawiam tylko delikatny trójkacik - wydaje mi sie ze glupio lekarzowi buszowac wsrod "chaszczy", tym bardziej teraz jak jest tak goraco i nasze brzuszki coraz wieksze, golenie wlosków zapobiega obtarciom (niektóre Panie sa bogato wyposazone przez naturę) no i utrzymaniu lepszej higieny... a ginekolog to lekarz i na pewno nie patrzy na nas seksualnie, natomiast ja dla swojego komfortu dbam, aby na fotelu nie byc zarosnieta, ani z np.poodpryskiwanym lakierem u paznokci na stopach - teraz tak goraco, ze wchodze z golymi stopami i jeszcze jedna uwaga, jestem fanka zabierania do lekarza jakiejs luzniejszej spodnicy, aby na fotelu tylko ją podniesc do góry, nie lece z zza parawanu z gołą pupą, i tak tez potem na wagę - i zdarzyło mi się, ze lekarz jak zobaczył, ze zalozylam spodnice tylko na badania - osobno zabraną z domu - to pochwalił, ze taka pacjentka subtelna, bo czasami to klientki potrafia go zszokowac, a jako ginekolog i poloznik widział juz wiele) wiec jestem za subtelnością w ubiorze i przede wszystkim wzorową higieną na ciele ale dalam wyklad, hi, hi) Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Depilacja włosów łonowych a poród 12.07.05, 11:06 i jeszcze sie podziele najnowsza informacja ze szkoly rodzenia; obecnie standardy mowia o koniecznosci golenia jedynie od polowy od ujscia szyjki w dół, tylko miejsce gdzie dzidzius wychodzi + glownie prawa dolna czesc- bo tam jest zakladany szew pozdr ) Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: Depilacja włosów łonowych 04.08.05, 09:32 ja również za goleniem - tyle że ja jestem za tym na codzień. Wydaje mi się to bardziej higieniczne. Lekarzowi pewnie też wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 12:02 Jak ktoś z reguły goli, to pewnie i przed wizytą u lekarza powinien - w końcu głupio tak z odrostami. Jak ktoś nie goli, to nie widzę powodu. Owłosienie łonowe jest zupełnie normalną rzeczą dla każdego lekarza. Co do higieny - ostatnio czytałam, że golenie włosów łonowych sprzyja infekcjom układu moczowego i narządów rodnych, bo normalnie pełni funkcję ochronną. Ale pewnie co lekarz (i pacjentka) to opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
jeasie Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 13:43 dziekuje wszystkim za odpowiedzi) i prosze o dalsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka.6 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 17:18 Witam! Może i lekarzom, to wszystko jedno, ale ja się lepiej czuję idąc na wizytę świeżo ogolona. Wydaje mi się, że wyglądam estetyczniej, chociaż najważniejsze jest to, żeby być po prostu czystym. Mimo wszystko ja lepiej się czuję, tym bardziej, że mój gin jest młody. Jestem w 35 tc i nadal golę się przed wizytą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lato100 Re: Depilacja włosów łonowych 12.07.05, 20:40 Początkowo goliłam włosy łonowe ale z czasem kiedy brzuszek zaczyna przeszkadzać zaprzestałam.Włosy łonowe to naturalna sprawa.Do lekarza przychodzisz na badanie a nie na ocenę twojego owłosienia.Ważne rzebyś była czysta.Oczywiście po ciąży wszysko powraca do normy i zaczynam sie golić ale dla samej siebie i męża. Odpowiedz Link Zgłoś
g_ba Re: Depilacja włosów łonowych 13.07.05, 22:37 Uważam,że dla lekarza (bo chyba głównie o to Ci chodzi) nienaturalnie wygląda "ogolona" kobieta. A poza tym po goleniu mogą zostać ranki, a w czasie ciąży wzrasta podatność na infekcje w TYCH miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 09:22 Mój lekarz jakos nie był zaskoczony, że nie mam włosów łonowych Ja się nie gole, tylko depiluje woskiem i mam zamiar do końca ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 12:35 Ja myslalam ze depilacja wlosow teraz to standard...zarowno u pan jak i panow... ja mam tylko z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 13:07 No widzisz, człowiek uczy się przez całe życie. Zapewniam Cię, że to nie jest standard, ani u pań, ani u panów. To raczej wyjątek, o czym przekonują mnie obserwacje np. w przebieralniach basenowych itp. (co do tematu u panów dopytałam męża . Odpowiedz Link Zgłoś
kakot Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 14:40 a ja lubie moje futerko, M tez nie narzeka Oczywiscie elegancko przystrzyzone, nie ma mowy o chaszczach, ale golenie dla mnie nie wchodzi w gre - ogolone swedzi, gryzie i w ogole przeszkadza. No a depilacja... brr... w sumie podziwiam dziewczyny, ktorym to nie przeszkadza, ja sie trzy razy zastanowie nad wydepilowaniem nog woskiem, a co dopiero tej delikatnej skorki... Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Depilacja włosów łonowych 15.07.05, 17:27 Nie golę całości, tylko okolice pachwin - nie lubię, aby coś wystawało spod bielizny. Resztę przycinam, ale bez przesady. Robię tak dla swojego samopoczucia. Jeszcze żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi, w końcu on jest od czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
p.magdalenka Re: Depilacja włosów łonowych 02.08.05, 19:50 golenie czy depilacja miejsc intymnych nie jest normą a raczej zadkościaą. jestem kosmetyczka i coś o tym wiem. sama regularnie depiluje całość pozostawiając jedynie cienki paseczek u góry. dla mnie depilacja tych miejsc jest zwiazana z higieną. nie wyobrazam sobie takich chaszczy przy okresie. jestem za depilacją wszystkiego zarówno u kobiet jak i u mężczyzn. i standardem wydaje mi sie wydepilowanie tych miejsc idąc do ginekolożki. Natomiast szanuje zdanie innych i ich przyzwyczajenia. Pozdrawiam M, Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 10:08 Hi, hi, a myślałam że dla higieny trzeba się po prostu regularnie myć (zwłaszcza przy okresie...). No, ale jak sama napisałam, człowiek uczy się przez cale życie. Co do tego, że "standardem wydaje mi się wydepilowanie tych miejsc idąc do ginekolożki" - ja też szanuję zdanie innych i ich przyzwyczajenia, ale dlaczego w takim razie nie jest standardem depilowanie się przed wizytą u ginekologa-mężczyzny? Co na to pani minister Środa? Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 11:23 Mam pyt: Jak depilujecie miejsca intymne? Gdy uzywam maszynki do golenia to po 2-3 dniach wloski zaczynaja odrastac, mam zaczerwieniona skora i pojawiaja sie krostki. Mozna zwariowac bo okropnie to swedzi. Poza tym teraz mam spory brzuch, ktory mi bardzo przeszkadza w tym zabiegu. Zastanawiam sie jak tu sie ogolic przed porodem z wielkim brzuchem? Chyba maz mi pomoze No i jeszcze jest jeden problem. Nie mozna dokladnie ustalic dnia porodu a golenie podraznia skore i gdy przyjdzie mi rodzic trzeciego dnia po goleniu, z zaczerwieniona i szczypiaca skora to naciecie a potem rana bedzie mnie znacznie bardziej szczypac Moze sa jakies kremy, ktorymi mozna smaorwac po goleniu lub jakis inny, lepszy sposob niz maszynka? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 12:39 Izagrab, mam dokładnie taki sam problem i dlatego golę się w miejscach intymnych tylko w konieczności np. przed wyjściem na basen. U mnie też skóra potem bardzo swędzi, robi się zaczerwieniona i powstają krostki. Używam do depilacji golarki Venus i specjalnego żelu do skóry z podrażnieniami ale to nic nie pomaga. Też nie wiem co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia20 Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 12:41 Mam teki sam problem jak koleżanka izagrab.Napiszcie jak się golicie czym , czy macie te krostki?,które bardzo słędzą i bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 03.08.05, 12:55 Widze, ze nie jestem sama. Moze jakas mama poleci nam sprawdzony sposob na unikniecie tego problemu. Najbardzie uciazliwe jest to latem. Gdy gole sie by pojsc nad wode to po 2 dniach zaczynaja pojawiac sie krostki i to nie wyglada najlepiej na plazy, nie mowiac juz o moim dyskomforcie psychicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Sposób na swędzenie i krostki 03.08.05, 13:16 Ja Wam polecę co wyczytałam i rzeczywiście się sprawdza. Otóż po goleniu czy depilacji posmarujcie te miejscca kremem do pupci dla maluszków "Sudokrem". Jest super - nic nie swędzi i podrażnienia momentalnie znikają. Pewnie mamusie w ciąży już przygotowują wyprawkę, więc polecam Aga 7 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
moccia1 Re: Sposób na swędzenie i krostki 03.08.05, 13:48 Ja uzywam trymera ustawionego na minimalna dlugosc. Goli wloski, ale nie podraznia skory. Do tego mozna sobie robic rozne "fryzurki". Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 14:17 Ja depiluję wloski ciepłym woskiem u kosmetyczki. Po powrocie do domu na wydepilowane miejsca stosuje zasypke dla niemowlaków i nie mam żadnych krostek ani swedzenia a poza tym spokój na 3 tyg. Kiedyś goliłam włoski ale strasznie mnie swędziało a skóra wyglądała jak skóra kurczaka po wyrwaniu piórek, więc przerzuciłam sie na depilację. Co do funkcji ochronnych owłosienia łonowego to chyba lekka przesada. owszem włosy chroniły kiedyś naszych przoków głownie przed zimnem. teraz, myślę, że takie gąszcze (pod pachami czy w okolicach bikini)nie sprzyjają higienie. Oczywiście podstawowa sprawa to środek myjący i woda, a krótsze włoski czy ich brak to mniejsze siedlisko dla bakterii. Czy naprawde niektóre nie czuja dyskomfortu jak im krzaki wychodzą spod bikini ale przebijaja sie przez majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 14:47 Czy taka depilacja wloskow u kosmetyczki nie jest krepujaca i bolesna? Jaki jest zakres takiej uslugi? Tzn jak duzo wloskow i z jakich okolic jest usuwanych? Jaki jest koszt takiej uslugi? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 18:34 Depilacja sama w sobie nie jest przyjemna (ani woskiem ani depilatorem, niezależnie od miejsca)ale nie jest bardzo bolesna. U kosmetyczki do której ja chodzę włoski z okolic bikini usuwa sie tyle ile się chce tzn. można tylko z pachwin a można "na zero".Zależy od upodobań. Kosztuje to u niej od 12 do 18 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
tsunami05 wosk u kosmetyczki 05.08.05, 19:31 a - przepraszam za moją dociekliwość - jak to wygląda? jesteś wtedy w majtkach, czy jak? Ja tez nie moge golic i juz nie wiem, co robic, bo w ciazy te wlosy tak szybko rosna. I chce się wybrać, ale jakoś tak mi głupio - wiem, ze nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
annmar Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 21:55 A skąd jesteś? Możesz podać namiary na tę kosmetyczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 08.08.05, 20:39 Sorry za późną odpowiedź, ale wyjechałam na weekend. Jestem z Poznania a nr do kosmetyczki to 8241719. Co do sprawy majtek to jestem w majtkach a kosmetyczka w zależności od "głębokości" depilacji odsuwa je to po jednej to po drugiej stronie. jak ktoś chce to wydepiluje też między pośladkami, ale wtedy trzeba leżeć na brzuchu a w ciąży to raczej awykonalne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Sposób na swędzenie i krostki 11.08.05, 00:09 ....30 lat żyję i nie wiedziałm, że włosy mogą rosnąć miedzy pośladkami Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: Sposób na swędzenie i krostki 15.08.05, 14:53 Włosy moga rosnąć na skórze całego ciała, oprócz dłoni i stóp. Widocznie 30 lat życia to jeszcze mało. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Sposób na swędzenie i krostki 19.08.05, 16:35 ...nigdy nie tweirdziłam, że dużo ale - o nie! - potwierdź - to nie są takie włosy jak łonowe, czy na łydkach? Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: Sposób na swędzenie i krostki 21.08.05, 01:37 > ...nigdy nie tweirdziłam, że dużo > > ale - o nie! - potwierdź - to nie są takie włosy jak łonowe, czy na łydkach? Niestety nie, są dłuższe Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Sposób na swędzenie i krostki 22.08.05, 19:13 !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? łoj Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: Sposób na swędzenie i krostki 21.08.05, 01:35 > ....30 lat żyję i nie wiedziałm, że włosy mogą rosnąć miedzy pośladkami Człowiek się przez całe życie uczy i dowiaduje różnych ciekawych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1309 Re: Sposób na swędzenie i krostki 05.08.05, 19:54 Ja mam swoją maszynkę do golenia włosów i gole sie zerówką. Pózniej nie ma problemów z odrastaniem i zaczerwieniami. Włoski są prawie niewidoczne ale zawsze coś pozostaje ale mi to nie przeszkadza. Okolice bikini można dokładniej wydepilowac kremem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Depilacja włosów łonowych 06.08.05, 09:12 Ja tam od lat stosuję swoja domową metode usuwania wloskow. Biore trochę miodu na palce rak, ciapkam aż będą sie dobrze przyklejać i "wyrywam", to co chce sobie usuąć (na sucho)- to pewnie cos na zasadzie wosku, tylko, że mniej bezboleśnie, troszke dłuzej. Skubie sobie okolice pachwin i w zaleznosci od sezonu to co uznam za stosowne. Po tym zadnych kosmetykow przez jakieś dwa dni, bo jeszcze zapychają pory po wyrwanych miejscach. Przez dwa, trzy dni dobrze jest rano i wieczorem dobrze myć i wyszorować czymś np. gąbką zwłaszcza okolice pachwin - jak do tej pory sprawdza mi się i bardzo rzadko mam jakieś krosty, czy wrastające włoski Odpowiedz Link Zgłoś
rapida Re: Depilacja włosów łonowych 09.08.05, 14:10 a jak się wydepilować samej, gdy brzuszysko wisi i nic nie widać? macie na to sposób!!! Odpowiedz Link Zgłoś
winky2 Re: Depilacja włosów łonowych 07.08.05, 19:07 No właśnie. Ja się ogoliłam bo też myślałam, że tak lepiej i mam teraz problem - wszystko mnie strasznie swędzi i dostałam wysypki. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Depilacja włosów łonowych 12.08.05, 10:21 Kup Sudocrem, lub Topialyse SVR (to drugie zdecydowanie droższe) Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: Depilacja włosów łonowych 10.08.05, 13:20 A nie łatwiej isc raz na miesiac czy poltora do kosmetyczki na depilacje woskiem.Ja tak robie.Efekty sa znacznie lepsze niz po goleniu.Polecam bo to duzo wygodniejsze wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 10.08.05, 14:52 Czy depilacja woskiem w tak delikatnej okolicy jest bardzo bolesna? Jak dlugo trwa zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: Depilacja włosów łonowych 10.08.05, 14:57 No nie powiem zeby byl to zabieg przyjemny ale warto.20 min sie pomeczysz i masz z glowy na dlugo.ja mam akurat bardzo dobra kosmetyczke i zawsze jakos tą operacje przetrwam : ).gole wszystko,łacznie z tymi na wewnętrznej stronie "małej".Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
annmar Re: Depilacja włosów łonowych 12.08.05, 00:05 Jeżeli ta kosmetyczka jest z Warszawy to prosze o namiary Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: Depilacja włosów łonowych 15.08.05, 19:11 Jesli macie jakies namiary na dobra kosmetyczke z Wawy, ktora sprawnie i dobrze wykonuje depilacje miejsc intymnych to dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Depilacja włosów łonowych 22.08.05, 16:25 Słyszałam o depilacji cukrowej (alternatywa dla wosku) - też u kosmetyczki. Ale wygląda to tak jak u ginekologa - bez bielizny, no, chyba, że nie zależy nam na aż tak głębokiej depilacji (np. chcemy tylko pachwiny). Tak czy inaczej - dla mnie to bardzo krępujące. Próbowałam kiedyś krem do depilacji okolic wrażliwych ale 1. efekt był średni - dużo włosków zostało, mimo, że trzymałam dłużej niż kazali, 2. W niektórych miejscach krem mnie podrażnił, piekło żywym ogniem. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Depilacja włosów łonowych 22.08.05, 16:37 A tak w ogóle, to też golę sie golarką (teraz, z brzuchem muszę używać lusterka żeby sie nie pociąć po omacku) i niestety jest problem z tymi okropnymi krostkami. Doraźnie pomaga mi smarowanie balsamem do ciała, ale na długo to nie starcza. A co do lekarza - to też się zawsze zastanawiałam, czy większość pacjentek się goli, czy nie. Mimo, że się golę, bo to mi się wydaje bardziej zadbane, to jakoś mi tak głupio, czy lekarz sobie nie pomyśli, że go w jakiś tam sposób kokietuję (no bo co to za golenie się dla obcego w końcu faceta, zbadać by mnie mógł i bez golenia). A i ja czytałam, że włosy łonowe mają chronić przed infekcjami (chociaż nie bardzo sobie to wyobrażam, przeciez bakterie i inne grzyby są na tyle małe, że włosy łonowe nie są dla nich żadną rzeszkodą... Odpowiedz Link Zgłoś
ania818 Re: Depilacja włosów łonowych 22.08.05, 20:36 Ja dopiero pierwszy raz ogolilam sie wtamtym tyg.,wczesnij tylko obcinalam nozyczkami i zrobil to moj maz bo ja od dluzszego czasu nie widze co tam sie dzieje,.NIechetnie to robilam ze wgledu na te krostki,ale trzeba bylo bo w tym tyg rodze.Na drugi dzien sie pokazaly i posmarowalam kremem na odparzenia dla dzidziusia NIVEA (ale na noc oczywiscie) a na dzien smaruje mascia TRIBIOTIC,mozna kupic w aptece,kosztuje ok 2zl.mala saszetka.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pocholita Re: Depilacja włosów łonowych 03.10.05, 22:41 Ja chodzę na depilację woskiem, ale nie depiluję całości tylko pachwiny do wielkości stringów. Depilacji całości zabroniła mi moja ginekolog twierdząc, że przy skłonnościach do infekcji to tylko pogarsza sprawę. Natomiast nie bardzo wiem jak się wydepilować do porodu, ale moja kosmetyczka już to robiła wiec sądzę, że będzie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia117 Re: Depilacja włosów łonowych 11.10.05, 23:34 czy jest tu ktos z trojmiasta? poszukuje poleconej dobrej kosmetyczki do depilacji gromko dyskutowanych tu niechcianych acz obecnych wlosow lonowych i pachowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: Depilacja włosów łonowych 12.10.05, 09:30 Bez obrazy, ale depilowanie włosów w tej okolicy uważam za wyjątkowo niemądre. Jestem doświadczoną "depilatorką", ponieważ ciągle męczę się z nogami, bikini, brwiami i "wąsikiem" nieszczęsnym, ale tej okolicy.. NIEEE.... BRRRR... Toż to masochizm w czystej formie... Poza tym każdy ginekolog wam powie jakie to niezdrowe... Kobiety, szanujmy się, i dbajmy o siebie, wyzbądźmy się durnych kompleksów dla przypodobania się ... Może niedługo gorsety zaczniemy zakładać... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynap Re: Depilacja włosów łonowych 13.10.05, 10:24 a czy ktoś może polecić dobrą kosmetyczkę w Krakowie?? Proszę o namiary Odpowiedz Link Zgłoś
ula72 Re: Depilacja włosów łonowych 16.11.05, 15:37 Metamorfoza na ul. Stolarskiej pani Magda. Chodze tam na depilacje od kilku lat co kilka miesiecy i jestem bardzo zadowolona ... Czy Was depilacka w ciazy tez tak boli. Ostatnio robilam cale nogi nawet dalo sie wytrzymac, a bikini. Lzy mi naplynely do oczu. Koszmar... Depiluje sie juz od dobrych kilku lat, ale w ciazy bola jest nie do opisania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: Depilacja włosów łonowych 14.10.05, 09:36 Ja chodzę do kosmetyczki co 5-6 tygodni na depilację bikini. Wcześniej chodziłam co 3-4 tygodnie, ale włosy odrastają coraz słabsze i nie ma potrzeby ich częściej wyrywać. Za zabieg płacę 25zł i nie muszę się już o nic martwić. A z tym bólem, to dziewczyny, nie ma co przesadzać. Przecież cały zabieg trwa zaledwie pare minut. Wystarczy zacisnąć zęby, pomyśleć o czymś miłym i jest ok. Jestem teraz w 7 m-cu i nie wyobrażam sobie inaczej się wydepilować, bo przecież brzusio mi wszystko zasłania. Mieszkam w niewielkiej mieścinie, ale mojej kosmetyczki wcale nie dziwi, że kobieta w ciąży depiluje bikini. Sama mi mówiła, że wiele kobiet zaczyna depilację woskiem bikini własnie w ciąży, a później już to dla nich chleb powszedni. Za pierwszym razem napewno będzie bolało, ale potem, jak włosy odrastają już słabsze, to nie jest źle. Wiem, że niektóre kobiety smarują się wcześniej kremem znieczulającym EMLA. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_dynia Re: Depilacja włosów łonowych 16.11.05, 14:51 No to jestem kolejna oświecona, że depilacja intymna to nie oczywistość :o Dla mnie jest to sprawa normalna na codzień od dłuuuugiego już czasu więc nie wyobrażam sobie żebym miała zakrzaczać się tam dlatego, że lekarz może sobie o mnie coś pomyśleć. Jestem zdania, że jemu też jest przyjemniej kiedy kobieta jest wydepilowana. Depiluję się całkowicie, zostawiając z przodu trochę włosków w zalenosci od nastroju Czy wy nie robicie tego celem zapewnienia mężowi/partnerowi fajnych doznań wzrokowych? Nie robcie sobie różnych wzorków? :o Odpowiedz Link Zgłoś