Dodaj do ulubionych

Kto brał DETRALEX?

20.07.05, 11:52
Bardzo proszę o info, czy któraś z miłych Pań na forum brała lek o takiej
nazwie? Ginprzepisał mi na żylaki (mam okropne), zapewniając, że to
jednocześnie pomoże na hemoroidy. Mma brać 1 tabl. dziennie, na ulotce są
zupełnie inne wskazania. I uprzedzają, żę kuracja jest krótkotrwała - nic o
tym gin nie wspominał. Stąd moje pytanko: czy lek jest srzeczywiście
skuteczny? Czy też brałyście 1 tabl. na dzień?
Pozdrawiam serdecznie, czekam na odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • scarbonka Re: Kto brał DETRALEX? 20.07.05, 12:33
      Ja biorę detralex. 2 razy dziennie po jednej tabletce, ale mam brać tylko jedno
      opakowanie. Zresztą więcej i tak już chyba nie zdąże bo mam nadzieję wkrótce
      urodzić smile
      • melena2 Re: Kto brał DETRALEX? 20.07.05, 14:03
        I jak, zadowolona jesteś z efektów? Ja też niedługo rodzę, toj. mam termin na 14
        września.
        • olik128 Re: Kto brał DETRALEX? 20.07.05, 18:09
          Ja też brałam i cud się nie zdażył nie zniknęły. Pomagał mi ten lek na tyle, że
          mogłam chodzić i siadać. Z tego co wiem lek ten trzeba odstawić na 2 tyg. przed
          porodem.
          • scarbonka Re: Kto brał DETRALEX? 21.07.05, 08:24
            Ja na szczęście nie mam żylaków ani hemoroidów tylko ogólne kłopoty z
            krążeniem. Biorę go dopiero tydzień i trudno powiedziec czy pomaga.
          • terciap Re: Do Olik 21.07.05, 11:47
            Witam Olik.Mam pytanko.Kto Ci powiedział,że ten lek należy odstawić na 2
            tyg.przed porodem i dlaczego?Pytam ponieważ ja go zażywam już prawie 2 m-ce i
            lekarz wypisał mi następna receptę.Na dodatek tego jak pytałam lekarza to
            powiedziałmi ze po porodzie rownież powinnam go brac.Ja hemorojdów nie mam moze
            dlatego ze go biore,przy 1 dziecku miałam straszne hemorojdy,natomiast biore go
            na żylaki kore ze względu na ucisk macicy pojawily mi sie ( no niestety ale w
            kroku)i jak dłuższy czas chodziłam to mnie bolało całe krocze.Odpisz mi jestem
            ciekawa jak według was ten lek owinien byc stosowany??
            • olik128 Re: Do terciap 21.07.05, 17:58
              Witaj. Ja biorę dokladnie na tę samą dolegliwość co ty- żylaki w kroczu i na
              prawej nodze. Mój lekarz powiedział mi, ze trzeba odstawić, bo prawdopodobnie
              ten lek przerywa skurcze. Podczas usg wyszło, ze mam jeszcze żylaki na macicy-
              i moze być to przeciwskazaniem do porodu naturalnego. Ja biorę 2razy dziennie
              po 1 tabletce.
    • astra11 Re: Kto brał DETRALEX? 21.07.05, 14:17
      brałam ten lek na skórcze które nie dawały mi spać, dwie tabletki co rano plus
      jeden magnez, nie biorę juz go od 8 tygodni a skórcze nie wróciły smile))
    • kachasmok Re: Kto brał DETRALEX? 31.07.05, 15:14
      Jeśli chodzi o detralex to możesz być spokojna, z leków tzw flebotropowych ma
      największe notowania i jest szeroko przebadany.Dobry wybór. Tez jestem w ciązy
      32 tyg- i biore dwie tabletki ranood m-ca i czuje zdecydowaną poprawę. Nie
      puchną mi kostki i hemoroidki w ryzach..także be obaw!
      pozdrawiam
      Kaśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka