Dodaj do ulubionych

Wózek bez gondoli

18.08.05, 09:23
Szukam uniwersalnego wózka, spacerówka już dla niemowlaka, bez gondoli.
Jakiś ładny, zwarty, nie za duży, wygodny, który dobrze się składa.
Co radzicie?

A fotelik? Łątwy w montażu z wkładką dla niemowlaka.
Obserwuj wątek
    • malgolkab Re: Wózek bez gondoli 18.08.05, 11:10
      moja kolezanka ma ponad rocznego synka. kupili wozek Peg Perego Venezia i
      uzywaja go od samego poczatku do teraz. wazy 9,5 kilo, sklada sie do "malego
      formatu" i ogolnie jest fajny, tez chce taki kupic. kosztuje ok 1200zl.
      • efka30 Re: Wózek bez gondoli 19.08.05, 00:31
        Ja również kupilam dla mojego dzidziola ktory urodzi sie w pazdzierniku Peg
        Perego Venecia. Jestem zachwycona tymwozkiem i mysle ze maluszkowi tez sie
        spodoba.
        • berenika-27 Re: Wózek bez gondoli 22.08.05, 10:22
          Ja też mam peg perego venecia, dostałam go od siostry po jej córce. Póki mój
          syn się nie urodził też byłam z niego zadowolona. Mały, lekki, przekładana
          rączka, skrętne kółka. Ale jak go zaczełam używać dostrzegłam pewne wady.
          Przede wszystkim zbyt mała amortyzacja. Żal mi było dziecka jak widziałam jak
          cały podskakuje na naszych chodnikach, o bruku nie wspominając. Kółka jak dla
          mnie są za małe, wpadają w każdą szczelinę, blokują się. Ciężko się tym wózkiem
          podjeżdza pod krawężniki. Po miesiącu zadecydowaliśmy że kupujemy nowy wózek.
          Kupiliśmy Graco Quatro Delux. Wiem że zdania na jego temat też bywają różne ale
          w porównaniu z Venecją jest super. Tylko trochę cięższy, ale nie tak ciężki jak
          np. TAKO. nie ma przekładanej rączki ale ma ruchomą budkę która zawsze osłoni
          dziecko przed ostrym słońcem czy wiatrem. Ma większe koła, przednie są ruchome
          z możliwością zablokowania. Ma torbę-nosidło dla niemowlaka, fakt że trochę
          wąska ale mój syn lubi to i nawet w domu często go w niej usypiam.
          ogólnie wózek prowadzi się bardzo dobrze, jesteśmy z niego b. zadowoleni. A
          skoro masz dopiero jakiś kupić to mam jeszcze jeden argument za graco: cena. W
          sklepie kosztuje ok. 1000-1100zł, ale są nowe na allegro już za 800zł w
          zależności od koloru. Ja właśnie kupiłam na allegro za 850zł. Polecam
          • malgolkab Re: Wózek bez gondoli 22.08.05, 10:42
            jestes pierwsza osoba, ktora byla niezadowolona z tego wozka. no, ale tak to
            jest, kazdy musi dobrac sobie to co mu najbardziej odpowiada. ja sie chyba na
            niego zdecyduje, sama bylam pare razy na spacerze z chrzesniakiem (i jak byl
            malutki, i juz pozniej) i wozek zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. no,
            ale rzecz gustu...pozdrawiam
            • lidiusz1 Re: Wózek bez gondoli 22.08.05, 13:39
              Ja mam peg perego atlantico.Można dokupić gondolę albo fotelik montowane na
              spacerówce.Chociaż moja koleżanka miała tylko nosidło z usztywnianym dnem i
              była też zadowolona.Ma lepszą amortyzację niż venezia, ma większe kółka, około
              20 cm.Jest lekki bo wazy 8,9 kg -spacerówka.Jedyną wadą jaką do tej pory
              zauwazyłam to moim zdaniem zbyt głośno składająca się budka.
              Mi tez bardzo podobał sie graco quatro deluxe ma super amortyzację i
              rewelacyjnie się składa, nawet jedna ręką. (lepiej niż atlantico)nosidełko
              rzeczywiście może być troszkę za małe zimą.Na allegro ceny są zdecydowanie
              niższe niż w sklepie w zależności od koloru.A opinie są naprawdę rózne.
              Sprzedawca w sklepie bardzo mi odradzał Graco z uwagi na częste reklamacje, a
              polecał peg perego. Ja zdecydowałam się na peg perego ze względu na mniejszą
              wagę wózka,gdyby wazyły tyle samo chyba wzięłabym graco.chociaż sama nie wiem.
              • lidiusz1 Re: Wózek bez gondoli 22.08.05, 13:49
                a odnośnie fotelika to jest super bo jest z bazą i fajnie się montuj e
                wsamochodzie.Viaggio czy jakos tak się to pisze.
    • shady27 Re: Wózek bez gondoli 07.09.05, 21:44
      ja kupilam graco quatro deluxe....jest super...no i nie ma tej chlernej gondoli
    • shady27 Re: Wózek bez gondoli 17.10.05, 11:00
      ja mam Graco Quatro Deluxe .....jest super
      • moniqe245 Re: Wózek bez gondoli 17.10.05, 11:12
        my sie przymierzam do kupna peg perego atlantico, venezia też super ale lepsza
        amortyzacja w tym pierwszym
    • uselinka Re: Wózek bez gondoli 17.10.05, 22:39
      A może wiecie coś o wózku Travel Lux firmy Arti. Czytałam o nim no i przekonuje
      mnie ale wolałabym żeby ktoś się wypowiedział na jego temat czy warto go kupić
      czy też nie.
      • agikom Re: Wózek bez gondoli 18.10.05, 17:10
        równiez interesuje mnie firma Arti.smilenapaliłam sie bardzo na model Lider max, który widziałam w internecie. Niestety w promieniu 200 km od miejsca mojego zamieszkania nie ma ani jednego sklepu, gdzie mogłabym obejrzeć ten wózek fizycznie (dotknąć, poprowadzić...itp.) Czy któraś z Was kupiła taki wózek lub zastanawiała się i oglądała ten model, albo inny tej firmy? napiszcie co sądzicie?
      • agikom Re: Wózek bez gondoli 18.10.05, 17:10
        równiez interesuje mnie firma Arti.smilenapaliłam sie bardzo na model Lider max, który widziałam w internecie. Niestety w promieniu 200 km od miejsca mojego zamieszkania nie ma ani jednego sklepu, gdzie mogłabym obejrzeć ten wózek fizycznie (dotknąć, poprowadzić...itp.) Czy któraś z Was kupiła taki wózek lub zastanawiała się i oglądała ten model, albo inny tej firmy? napiszcie co sądzicie?
    • woodley Re: Wózek bez gondoli 20.10.05, 12:40
      Moja znajoma kupila Baby Dreams Smart z nosidelkiem dla niemowlaka. Jest to
      spcerowka, wazy okolo 11 kg, kosztuje niewiele bo zaledwie 550 zlotych , chyba
      juz z nosidelkiem.
      BArdzo sobie go zachwalala.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka