Dodaj do ulubionych

MAJÓWECZKI 2006

27.08.05, 10:29
Czy jest już ktoś z terminem na maj 2006?

Ja mam termin na 1 maja - fajnie, nie?

W przyszłym tygodniu idę potwierdzić test u ginka i zrobić USG.

Bardzo chciałam mieć drugie dziecko i baaardzo się cieszę.

Pozdrawiam i czekam na następne majóweczki.
Obserwuj wątek
    • mama-marty1 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.08.05, 11:02
      GRATULACJE!!!Maj to przepiękny miesiącsmile ja co prawda nie mam terminu na maj
      ale na kwiecień 26 i u gina jeszcze nie byłam .Jeszcze raz serdeczne
      gratulacje)))
      • lisiczka13 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.08.05, 11:37
        Witam ja mam termin na 23 kwietnia a do gina ide w środe czyli za 4 dni mam
        nadzieje ze serduszko juz bedzie widac jak myslicie czy to za wczesnie????
        Gratulacje dla wszystkich mamsmile
        • bmatoszko Re: MAJÓWECZKI 2006 lisiczka13 29.08.05, 14:05
          ja mam termin identycznie i już byłam u gina profilaktycznie żeby się nie
          martwic i było widać pęcherzyk ale na serduszko to za wczesnie kolejna wizyte
          mam na 8 wrzesnia , pozdr. beata
      • lalisia78 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 12:02
        1 Maj piekna data moja alicja urodzila sie 1 maja tylko 2004 a teraz termin na
        10 marzec gratuluje!!!
    • bebell Re: MAJÓWECZKI 2006 27.08.05, 11:39
      ja mam ogromna nadzieję na maj sie "załapac". próbujemy w przyszłym tygodniusmile))
      juz mam jedną majową córeczkę i chciałabym drugasmile)

kasia
    • moli75 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.08.05, 21:53
      Ja wyliczyłam termi 6 maj 2006. Jeszcze nie byłam u gina, wybieram się za jakiś
      tydzień, dwa. Też uważam, że maj to piękny miesiąc, szczególnie na przyjście na
      świat. To będzie moje pierwsze dziecko, po kilku latach starań.
      • quinny5 Re: MAJÓWECZKI 2006 28.08.05, 00:57
        witam,
        jak wszystko dobrze pójdzie to według wyliczeń to będzie 4 maja. Do gina pójdę
        po raz 1 za ok. 10dni razem ze zrobionym badaniem na poziom HCG - tak mi kazał.
        pozdrawiam bardzo świerze mamy
    • beata.londyn Re: MAJÓWECZKI 2006 28.08.05, 15:44
      Hej dziewczyny! Moje drugie dzieciątko ma przyjsc na swiat 5 maja... Cieszę się
      niezmiernie i mam nadzieję że to dziewczę będzie, jako że chlopaka juz mam smile

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
    • anja.t Re: MAJÓWECZKI 2006 28.08.05, 22:43
      Wg moich wyliczeń termin mam na 6 maja. Za ok 2 tyg. ide do gina. Sama jestem
      byczkiem i ciesze sie że moja druga już dzidzia tez bedzie z rózkamismile
      • sylwiawm Re: MAJÓWECZKI 2006 28.08.05, 23:03
        Gratuluję wam bardzo. Ja jestem majówką 1980 i 2005 i mam sentyment do tego
        miesiąca. Mam nadzieję, że sie nie obrazicie jak czasem was odwiedzę???
        • anja.t Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 08:02
          Ja jak najbardziej nie mam nic na przeciwkio. A skoro juz jesteś, to powiedz mi
          taką rzecz: czy byłaś w tym roku na wakacjach ze swoją majowa dzidzią? Bo to
          przeciez 3-miesięczne dziecko, nie wiem czy nie za małe będzie na jakikolwiek
          yjazd. Ja ze swoim pierwszym dzieckiem wyjeżdżałam miało 5 mies. i było OK.
          O ludzie ja już mysle o następnych wakacjach a to dopiero 4 tydzień się zaczął.
    • marta_st Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 09:36
      Ja też się starałam w tym miesiącu smile Jeszcze nie wiem czy się udało, ale
      niebawem się okaże. Może tak być, że dołączę do majóweczek 2006. Fajnie by
      było smile Pozdrawiam!
      • rapid11 Re: MAJÓWECZKI 2006 31.08.05, 10:10
        Marta, wiesz juz?
    • maj_mego_zycia Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 10:43
      wczoraj rano zrobilam test... nawet dwa rownoczesnie wink)) ... i na obu wyszly
      II kreseczki, troche bladziutkie... ale byly i nadal sa smile)) wiec i ja dolaczam
      do grona majoweczek 2006... wstepnie termin porodu mam na 07 05 i juuuuuz nie
      moge sie doczekac... usciski dla wszystkich. Pozdrawiam.
    • kasia2705 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 12:39
      ja jestem z 27.maja i teraz czekam na testowanko...jeszcze tydzien...byloby na
      16.maja smile))
    • sloneczko_261 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 12:46
      u mnie z wyliczen tez wyszło 1 maja smile, w przyszłym tyg. ide na pierwsza wizyte
      gin., mam nadzieje, ze testy (2 zrobione) potwierdza ciaze i ze wszystko bedzie
      OK. Ja jestem z 28.04 wiec bardzo uciesze sie jesli nasz maluszek bedzie w
      zblizonym terminie urodzony i mam nadz. ze serduszko juz bedzie slychac smile
    • monisku32 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 12:47
      dzien dobry smile) moja fasolka dojrzeje do przyjscia na swiat 7 maja 2006 -
      wedle wszelkich wskazan smile))

wiem o niej od piatku i bardzo ja kocham, i ciagle sikam z tej milosci...

do ginka ide 12 IX - juz robilam test beta z krwi - w 31 dc 51,60 mlU/ml -
      najpierw byl oczywiscie test plytkowy quick view - gruba krecha rozowa smile))

jestem podekscytowana i troche sie denerwuje a Wy?

mam 32 lata, pierwsza ciaza, mieszkam w Warszawie - chcialabym chyba rodzic na
      Solcu albo w sw. Zofii, do szkoly rodzenia wybieram sie do Fundacji Rodzic Po
      Ludzku - ide tam zreszta we srode (w kazda ostatnia srode miesiaca sa otwarte
      spotkania dla kobiet w ciazy i matek malych dzieci), chce sie zorientowac, jak
      tam jest i w ogole jak dziala ten osrodek

• hejjkum Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 14:15
      hej, ja tez dolaczam. Termin 5 maja smile)) jestem ttttaaaaakaa szczesliwa. Noi
      oczywiscie wystraszona, bo kwietniu brak akcji serduszka Malenstwa. Mam
      nadzieje, ze tym razem wszystko bedzie z przecudownym zakonczeniem smile)))
      Gratulacje kobietki. pozdrawiam
    • maj_mego_zycia Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 14:25
      dziewczyny, mam pytanko: czy tez macie bole brzucha, tj. uczucie jakby
      rozciagania polaczone z wydetym brzuchem... gdyz strasznie panikuje z tego
      powodu... a to moja pierwsza ciaza... z gory dziekuje za odpowiedzi.
      usciski smile)
      • beata.londyn Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 14:47
        Ja mam raczej lekkie bole takie jak przed okresem, ale tez czuje sie jak balon
        nadmuchana... smile))
        • anja.t Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 15:38
          mnie tez brzuch czasami pobolewa. Nie wiem czy to normalne, bo przy pierwszej
          ciazy tego nie zauważyłam.
          • monisku32 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 17:16
            ja jestem dzis nieprzytomna, po prostu nie moge nic robic, nie wiem, czy
            walczyc ze soba, czy sie polozyc... ciagle sikam, rozpycha mnie od srodka -
            dzis mialam tez odrobine galeraretowatego sluzu zabarwionego na rozowo sad nie
            wiem, co to znaczy - moze wiecie???
            poza tym mam wielkie cycki, pobolewa mnie brzuch i podbrzusze, ciagle mi sie
            odbija... bylam w euforii, teraz jestem rozdrazniona...
            ech...
            • martimarti Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 17:54
              Mi jest łatwiej z drugą ciążą, bo przy pierwszej byłam okropnie wzystkim
              zaaferowana i zestresowana, jak to będzie, czytałam wszystkie możliwe gazety,
              książki o dzieciach, ciążach, porodach.

Teraz podchodzę na luzie, wiem, czego się spodziewać.

Pobolewania brzuszka, piersi, mdłości, senność, potem będzie odruch wymiotny
              przy myciu zębów, przy dużych upałach będzie mi słabo wink
              Potem pojawi się brzuszek i będzie bardzo fajny czas, aż do 8, 9-tego miesiąca
              gdy brzuszek zaczyna być tak duży, że troszkę przeszkadza w funkcjonowaniu i
              dochodzą jeszcze myśli o porodzie -brrr....

Damy radę, czemu by nie wink

Co do serduszka to specjalnie sprawdzałam USG z pierwszej ciąży - w 5-tym
              tygodniu nie było widać a w 7-ym zobaczyłam, jak pięknie pika serduszko mjej
              córci.

Mam przeczucia co do płci - że będzie to chłopczyk.
              Ale i moja córka zgodnie z przeczuciami miał być chłopcem - więc zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkie Majóweczki.

Acha!
              Delikatny różowy śluz może być związany z zagnieżdżaniem się zarodka, ale
              plamienie czerwone może być groźne dla dzidziusia - ryzyko poronienia, ciąża
              pozamaciczna - dziewczyny nie lekceważcie żadnych plamień!
              • balbina16 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 20:25
                Rodzić 1 maja? Co to za wymysł? Na pochód wtedy, a nie do rodzenia!wink
                A tak na poważnie Inga, jeszcze raz serdecznie gratuluję!!!!
                Wygłaskaj Groszka od ciotkismile

P.S. No i oczywiście pozostałym Majóweczkom teżsmile Trzymajcie się zdrowo
                dziewczyny!
              • moli75 Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 21:00
                Ja jutro skończę 5 tydzień, termin na około 6 maja 2006. Mam ciągle plamienia,
                a właściwie śluz, biały, raczej rzadki. Tego śluzu jest dużo, nigdy tak nie
                miałam. Czy możecie napisać, że to jest normalne. Do tego piersi są bardzo
                wrażliwe na dotyk i lekko bolą. Ale i tak się cieszę. Co ja mówię, bardzo
                bardzo się cieszę.
                • sylwiawm Re: MAJÓWECZKI 2006 29.08.05, 23:09
                  Dziewczyny załóżcie prywatne forum dla majówek. Będzie wam łatwiej poruszać się
                  i grupować tematy
                  • rapid11 MAJÓWECZKI 2006 30.08.05, 14:36
                    zalozylam dla nas forum. Serdecznie zapraszam smile Tez czekam na dzidziusia,
                    ktory powinnien urodzic sie na poczatku maja 2006.
                    • rapid11 Re: MAJÓWECZKI 2006 30.08.05, 14:41
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394
                    • beata.londyn Re: MAJÓWECZKI 2006 30.08.05, 16:47
                      Super, juz sie wpisalam wink)))
                      • monisku32 Re: MAJÓWECZKI 2006 30.08.05, 20:41
                        ja tez sie wpisalam smile)
    • sylwia.ax Re: MAJÓWECZKI 2006 31.08.05, 13:51
      U mnie teoretycznie ma być 4 maja, ale nastawiam się na ok. 20 kwietnia, bo
      pierwsze dziecko urodziłam w 38 tc, a i tak to był sukces ze nie wcześniej
      (przedwczesne skurcze i skracanie szyjki od 7 mc sad((. Mamy juz synka, teraz
      czekamy na córeczkę. Ale póki co czekamy na oficjalne potwierdzenia u gina, w
      piatek smile
      Zyczę zdrowia wszystkim mamom i fasolkom smile
      • sylwiawm Re: MAJÓWECZKI 2006 31.08.05, 23:56
        Szkoda, że to forum, które założyłyscie jest tylko dla mam z maja 2006 sad
    • noemi27 Re: MAJÓWECZKI 2006 02.09.05, 15:14
      Wczoraj zrobilam tescik, bo tygodniu spoznienia @, i wyszly 2 kreseczki!!! Takie bardzo wyrazne!!! Huraa. Na wszelki wypadek jeszcze raz zrobi za pare dni, ale tydzien temu to po kawie mialam odrzut, co sie nie zdazalo.Wyglada na to, ze to 3-4 tydzien smile)) jestesmy bardzo szczesliwi. Niestety nie bylam jeszcze u lekarza, bo jestem za granica i wracamy do domu za 3,5 tygodnia, a moje "cudowne" ubezpieczenie obejmuje wszystko poza ciaza.
      Pozdrawiamy J&T + Fasolka
    • gosiek289 Re: MAJÓWECZKI 2006 02.09.05, 17:50
      Mi wychodzi wedłóg obliczeń na 3 maja
      • noemi27 Re: MAJÓWECZKI 2006 02.09.05, 20:21
        A mnie 6 Maja smile
        • 1urszula1 Re: MAJÓWECZKI 2006 05.09.05, 00:06
          Witajcie!
          mozna sie przylaczyc?
          My sie szykujemy na 8go maja!
          Czuje sie na razie dobrze, tylko brzuchol mam wielki jak balon.
          Pozdrawiam wszystkie Majowki!
          Ula
    • nitka111 Re: MAJÓWECZKI 2006 09.09.05, 11:00
      To i ja się dołączam, na mój gust termin to 10.05. To moja druga ciąża na którą
      czekalam 2 lata. Do ginki idę 21.09.
    • agabar1 Re: MAJÓWECZKI 2006 09.09.05, 14:16
      Pozdrawiam
      ja wyliczyłam sobie termin na 3 maja 2006
      to też moje 2 dziecko - jest wielkim zaskoczeniem - będę musiała zrezygnowac z
      pracy - ale teraz sie bardzo ciesze
      • kateryzner Re: MAJÓWECZKI 2006 09.09.05, 14:49
        dziewczyny poradźcie coś na nudności,jestem w piątym tygodniu,plizzzzzz
    • agat78 Re: MAJÓWECZKI 2006 23.09.05, 11:30
      Witajcie,
      dołączam do Was.
      Termin mam na 24-25.05.
      U lekarza jeszcze nie byłam. Idę dopiero za 3 tyg. To będzie 8 tc i mam
      nadzieję, że zobaczę już bijące serduszko. Czekałam na tą dzidzię 2 lata. To
      moja pierwsza ciąża smile
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko.
      • figa26 Re: MAJÓWECZKI 2006 23.09.05, 14:06
        Cześć dziewczyny!!

Wszystkim gratuluję!!Cieszę sie niezmierniesmile
        Mam nadzieje że do Was jutro dołączę!Miałm osttatni raz @ 12 sierpnia a dzis
        mamy 23 wrzesnia wiec smile!Zrobilam tescik i jest balda kreseczka ,wiec mam
        nadzieje ze jutro lekarz cos potwierdzi!
        Prosz trzymajcie kciuki!!
        Czy wy tez nie mogłyscie spac,jeść itd az do momentu potwierdzenia.Chyba
        oszalałamsmile

Caluski!Jestescie kochane!!!
      • monikajacka Re: MAJÓWECZKI 2006 25.09.05, 20:15
        ja tez sie przyłączam ,to moj pierwszy maluszek,mam nadzieję że będzie byczkiem
        jak tatuś,przewidywany termin to ok.20-22maj.Usg dopiero 11
        pazdziernika .mamusie majowe i nie tylko pozdrawiam smile
    • zuzik78 Re: MAJÓWECZKI 2006 25.09.05, 19:47
      hej przyłączam sie do was, u mnie najprawdopodobnie dzidzia pojawi się gdzieć
      10-15 maja ale same wiecie jak to jest. Narazie wcinamy wszystko co ostre i
      masujemy bolące cycunie a poza tym czujemy się rewelacyjniesmile)))

Widziałam już moją Kijankę na usg, miała wtedy 3 mm ale była najśliczniejszym
      widokiem na ziemii. Życzę wszystkim takich samych widoczków

pozdrawiamy

Zuza i Kijanka
      • ankawojcik Re: MAJÓWECZKI 2006 25.09.05, 22:39
        Witam
        Ja mam termin wyzoaczony na 29 kwietnia - widziałam już bijące serduszko.
        Ciąża jest dla mnie ogromnym i strasznie miłym zaskoczeniem bo myślałam że
        dłużej nam to zajmie. Jak narazie to przytyłam już 2 kg i czuję się dość
        dobrze - mam małe młdłości i poza tym żadnych większych dolegliwości.
        • mela24 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.09.05, 12:11
          Cześć, przyłączam się smile Dokładny termin poznam może dzisiaj, bo idę na usg.
          Ale myślę, że będzie około 20 maja. Mam pytanko? Czy jecie lub robicie coś
          szczególnego żeby zadbać o siebie i o nasze małe fasoleczki? Mam na myśli
          jakieś owoce, soki marchewkowe...albo np.ćwiczenia?
          • anet77 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.09.05, 12:24
            Ja mam termin na 14 maja. Jakby tak dzidzia trochę przyśpieszyła to moze by sie
            na moje urodzinki załapała - 8 maja ale byłby prezentsmile A jak dbam o fasolkę?
            Narazie łykam dużo leków, bo jedną ciążę już poroniłam. Soki czy coś
            wartościowego w pożywieniu narazie nie wchodzi w grę bo sukcesem jest jak zjem
            suchą bułkę, ciągle mdłości, wymioty i brak apetytu. Co do ćwiczeń to raczej
            nie bardzo mogę ze względu na tamto poronienie, tym bardziej, ze tym razem też
            nie do końca wiadomo jeszcze czy wszystko jest dobrze, już miałam przyjemnośc
            parę dni pogościć w szpitalu. Tak to u mnie wygląda.
            • mela24 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.09.05, 12:26
              Ja też niestety już raz poroniłam, teraz udało mi się szybko zajść dzięki
              laparoskopii. Też nie wiem czy wszystko wporządku, ale mocno w to wierzymy smile
              Dziś idę na usg, więc mam ogromne nadzieje, że cokolwiek się dowiem i sytuacja
              się troszkę rozjaśni.
              • anet77 Re: MAJÓWECZKI 2006 27.09.05, 13:34
                To napisz po usg co tam było widac i jak sprawy sie mają. Ja to trochę boję się
                iść na to usg. Wybieram się w czwartek ale czy nie odłożę tego znowu to nie
                wiem. mam trochę pietra.
    • iskitka Re: MAJÓWECZKI 2006 28.09.05, 15:17
      hej hej ja tez mam termin porodu na 1 maja pozdrawiam serdecznie smile
      • mszub3 Re: MAJÓWECZKI 2006 28.09.05, 16:05
        Witam !
        Mam termin na 18 maja .

Pozdro serdeczne dla wszystkich majóweczek !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka