Dodaj do ulubionych

KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZUSZKI?

26.09.05, 12:32
Hej! Jestem mamą rocznego brzdąca i już za pół roczku mój Misio będzie miał
rodzeństwo!!! Pomimo obaw i tak BARDZO się cieszę. Moja radość jest tym
większa, że oboje z mężem jesteśmy jedynakami, a na pierwsze dziecko
czekaliśmy dwa lata. Teraz oczywiście nie rozstaję się z forum (podobnie jak
w pierwszej ciąży) i codziennie zaspokajam swoją ciekawość. Ostatnio
zastanawiałam się nad swoim wyglądem. Porównując poprzednią ciążę wydaje mi
się, że brzuszek pojawił się u mnie znacznie później. Teraz jestem w 14tyg. i
już powoli nie mieszczę się w swoje ubrania, a brzuszek rośnie w oczach. A
jak jest u Was? Widać już, że będziecie mamusiami? Ile przytyłyście od
początku ciąży? Napiszcie proszę.

Pozdrawiam gorąco. Sylwia z maleńką fasolką.
Obserwuj wątek
    • ania278 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 26.09.05, 19:33
      u mnie minelo dzisiaj 10 tyg.
      brzuszka jeszcze nie mam, moze ciut napięte podbrzusze, ale w lusterku nie
      widac nic
    • kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 26.09.05, 19:49
      U mnie pocz. 11 tygodnia. Brzucha też nie mam. Czasem męczą mnie wzdęcia, ale
      to taka natura. Zawsze tak miałam.
      • atrawi Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 26.09.05, 22:00
        A u mnie właśnie wyplusnął brzuszek znienackasmile To już 13 tydzień, ale jeszcze
        się nie spodziewałam (myślałam,że się pojawi za kilka tygodni, czy cosmile) No i
        teraz trwają w nim chyba jakieś przemeblowania, bo czase kłuje, a czasem się
        wyprężawink Moja fobia oczywiście działa (bo wyobrażam sobie oczywiście często, że
        może coś nie tak jest właśnie) ale postanowiłam ją ignorować i zająć się po
        prostu kupowaniem nowych ubrańsmile Pozdrawiam wszystkie brzuchy. Agata
    • izaskun Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 26.09.05, 22:37
      ojoj, a ja zaczęłam 10 tydz i już w dżinsy się nie wciskam uncertain ale niby nie mam
      brzuszka większego niż zwykle, na plusie ok. 1kg
    • hanula12 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 27.09.05, 16:02
      u mnie właśnie zaczął się 14 tydzień, brzuszek powoli zaczyna się rysować, choć
      w ubraniu raczej nie widać, że jestem w ciąży. ale faktem jest, że w spodniach
      jest mi cianawo, choć dopinam się. staram się jednak nosić luźniejsze, bo niby
      w jakim celu mam gnieść własne dziecko?teraz na pewno nasze brzuchy zaczną
      wykazywać tendencję wzrostową z każdym tygodniem...
      • milenamuha Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 27.09.05, 18:13
        Jestem w 11tc i właśnie wyskakuje mi brzuszek,ale tak dziwnie,bo z rana prawie
        nie widać,a wieczorkiem jak szósty miesiąc...Jestem zdziwiona tym,że przytyłam
        dopiero 0,5kg(teraz ważę 49,5).W poprzedniej ciąży(Maja ma 1,5roczku) prawie od
        samego początku tyłam jak szalona,wyszłam od 50kg,a przed porodem było ponad
        75...
    • vovo25 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.09.05, 14:11
      Hej! Ja jestem w 11 tygodniu smile to moja pierwsza ciąża.smile Brzuszek już odrobinę
      widać no i przestaję się mieścić w spodnie na wadze mam dwa kilo do przodu.
      Pozdrawiam !
    • mama_domika Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.09.05, 14:20
      ja mam termin na 30 kwie i jeszcze nic nie widać pozatym co jusz miałam taki z
      tłuszczyku wink))
      • saneta80 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.09.05, 12:10
        Ja jestem w 11 tyg. i już mi ciasno. Kupiłam pierwsze spodnie dla ciężarówek! wink
        Przynajmniej nie gniotę maleństwa. Szczerze mówiąc ja tez myslałam, że trochę
        póżniej będzie widać brzuszek. A tu masz, tak wczesnie!! Pozdrawiam!
        • mysza_33 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 22.11.05, 19:30
          Długo mi zeszło, zanim odnalazłam się na tym forum, ale może się uda mi połapać.
          Ja jestem w tej chwili w 18 tygodniu i szukam bratniej duszy. A na zdziwienie
          sanetki80 chciałabym odpowiedzieć, że u mnie brzuszek było widać od razu, już w
          2-gim miesiącu. Wszyscy pytali czy to bliźniaki może. Każda reaguje inaczej.
          Faktycznie najważniejsze, by nie gnieść malucha smile Odezwijcie się do mnie! -
          mój termin na przełomie kwietnia-maja 2006. Z tego powodu nie wiem, gdzie mam
          was szukać w kwietniu, czy maju? Jestem trochę zdezorientowana...
      • gryzelda75 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 07.11.05, 17:11
        A ja mam termin na 20 kwietnia, brzuszek juz jest - rosnie "w oczach", no i nie
        mieszcze sie w spodnie smile
    • mikolajek2006 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.09.05, 12:20
      ja koncze 12 tydzien i tez juz kupilam sobie pierwsze spodnie ciazowe. Jest to
      co prawda na razie najmniejszy rozmiar z mozliwych, ale z takim fajnym golfem
      na brzuchu. Dzidzius nie jest juz gnieciony przez caly dzien. od poczatku ciazy
      przytylam jakies 0,5-1 kg. dwa tygodnie temu wazylam sie u lekarza i waga nie
      drgnela nawet o gram. ale teraz jest chyba wiecej.
    • gorolka2 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.09.05, 21:07
      Witaj! Ja jestem w 13 tygodniu mojej dzidzi jeszcze nie widac ,po
      mnie ,mieszcze sie dalej w swoje ciuchy nie ciazowe jesli chodzi o spodnie,ale
      biuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuust to mi urósł i maz i znajomi sie
      smieja w nasza niunia poszła mi w cyckismile i jak ide to najpierw widac je a
      potem mniesmilei ja przystyłam jakies 3 kg(widocznie poszło w te piersi)Danuska z
      Julka<albo Wojtusiem>
      • encia Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 01.10.05, 22:40
        Ja mama końcówkę 14 tyg. i chyba nic nie widać albo tylko tak mi się zdaje bo
        miałam swój malutki wcześniej tłuszczyk, ale zato na przyrost biustu nie mogę
        narzekać , przed ciążą też miałam duży biust ale teraz to jest ogromny.ściskam
    • martasap83 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 02.10.05, 20:47
      witam na razie to wygladam jak po sutym obiedzie a termin mam na 1 kwietnia juz
      nie moge sie doczekac kiedy bede kupowala ciazowe ciuszki choc w moim miescie
      to moze byc ciezkie przezycie
    • szarlota123 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 03.10.05, 21:42
      A ja jestem w 6 tyg i brzuszek mi urósł troszkę, chyba ze mi sie wydaje, bo
      zawsze miałam problem z ta czescia ciała
      Pozd
    • kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 03.10.05, 21:45
      Ja jestem na pocz. 12 tygodnia. Trudno mi powiedzieć czy brzuch mi się
      zaokrąglił, bo nigdy nie był idealnie płaski. Jeżeli jest większy to naprawdę
      nieznacznie. Ciągle bez problemu wchodzę w swoje spodnie, nadal mam spore
      wcięcie w pasie. To pewnie zależy od osoby.
      • gosiaw27 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 06.10.05, 10:51
        Ja jestem w 13 tyg.Brzuszek po malutku robi się okragły.Też wchodzę w swoje
        spodnie.Czasem poluzuję sobie zamek dla wygody.Jak jestem ubrana w rzeczy to
        jeszcze nie widać,że jestem w ciązy.
        Pozdrawiam wszystkie mamusie smile
        • agako78 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 09.10.05, 12:23
          u mnie niestety juz troche widac tym bardziej ze to blizniaki...
    • madzia31op Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 09.10.05, 15:41
      witam
      ja aktualnie jestem w 12 tyg. to też moja druga ciąża, a różnica między dziećmi
      bedzie 5 lat, jeśli chodzi o brzuszek to widoczny jest już od 2 tyg, musiałam
      już pożegnać się z ulubionymi spodniami, a te które teraz nosze mają 10 cm
      wiecej w pasie niż nosiłam dotychczas, przytyłam 4 kg, narazie wszystko jest ok
      apetyt ma dobry, choć poranne mdłości męczą mnie nadal, pozdrawiam wszystkie
      kwietniowe mamusie magda
    • feema-to-ja Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 09.10.05, 19:41
      Mo jbrzuszek wyglada jak falda tluszczu , nie dopinam sie w spodniachsmile
    • ida32 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 11.10.05, 11:46
      Ja zaszłam w ciążę tylko miesąc wcześniej(początek marca-33 tydzień). TO druga
      ciąża. Mam 35 lat. Mój brzuch niemal od początku był wielki! Stale jadłam.
      Miałam mdłości, nie wymiotowałam. Przytyłam już 22 kg. Wszyscy żartują, że to
      bliźnięta, choć usg. wielokrotnie pokazało jednego duużego chłopczyka. W ciągu
      ostatnich 2 miesięcy zauważyłam spowolnienie przybierania na wadze. Z kolei
      przy pierwszej ciąży (gdzie przytyłam 24kg), mój brzuch zaczął być widoczny
      dopiero po 5 miesiącu, a na początku wymiotowałam i wręcz schudłam. Zatem-nie
      ma reguły. Pozdarawiam.
      • madzia31op Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 15.10.05, 10:27
        ja miałam podobnie przy pierwszej ciąży, przytyłam 20kg a na poczatku wręcz
        schudłam w 5 miesiącu wygladałam tak jakbym lekko przybrała na wadze nikt nie
        wierzył ze jestem w ciązy dopero potem wysadziło mi brzuch, koleżanki się
        śmiały ze jak wchodziłam do pracy to najpierw brzuch potem magda, teraz jest
        całkiem inaczej, pozdrawiam magda
    • zolza78 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 11.10.05, 13:37
      jestem w 14 tyg. i jeszcze nic nie widac. no, moze troche wieczorem...
    • monika_irl Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 15.10.05, 14:45
      Ja skończyłam 15t i niestety brzuchol u mnie wielki. Spodnie już noszę
      przeważnie ciążowe bo w inne się nie mieszczę. Jestem trochę przerażona tym
      tempem wzrostu i czasami aż mi wstyd się przyznać że to dopiero 4 m-c.
      Do do wagi to wcale nie tak dużo bo od początku tylko 3kg a i dużo nie jem,
      nawet czasem mniej niż przed ciążą.
      Acha i dzidziuś jeden.
      • magdakb Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 17.10.05, 14:10
        To 15 tydzień i już powoli widać.Jak narazie mieszczę się w niektóre stare
        rzeczy choć nowe , ciążowe spodnie są rewelacyjne.Pozdrawiam
        • justi_x Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 17.10.05, 19:48
          Witajcie!
          U mnie brzuch rośnie szybko. To druga ciąża i w poprzedniej byłam wieeelka jak
          słoń. Ta chyba będzie podobna. Cóż, taki mój urok. Brzuszek mam spory i weszło
          mi w uda, chociaż mieszczę się w 2 pary dżinsów sprzed ciąży. Ale one są
          elastyczne wink
          • madzia31op Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 23.10.05, 19:26
            witam
            już gościłam na tym forum, brzuszek fajnie sie zaokrąglił i ciąża była
            widoczna, od trzech dni brzuszek zrobił sie mniejszy wydaje mi sie, że
            poszerzyły mi się biodra bo nie wchodze w spodnie w których chodziłam
            wcześniej, nigdy sie nie spotkałam z czymś takim czy któraś z Was miała coś
            takiego? pozdrawiam i prosze o odpowiedź bo troche sie martwię mimo iż
            ginekolog uspokaja ze wszystko jest ok magda
    • magkuc Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 18.10.05, 10:08
      U mnie już nic nie da się ukryć. Jestem w 14 tc i mam brzuszek mały bo mały ale
      widoczny.
    • patttrycja Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 18.10.05, 15:11
      Ja jestem w 16 tygodniu. Mogę jeszcze chodzić w normalnych ciuchach jak i
      ciążowych. W normalnych nie widać nic - a w ciążowych wyglądam na 6 miesiącsmileTo
      dopiero zagadka.
      • evi_1985 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 08.11.05, 14:59
        witajcie smile
        ja zaczelam 17 tydzien i brzuszek nie rzuca sie w oczy smile moge jedynie
        powiedziec ze stracilam talie tzn nie ma juz takiego wciecia, po domu chodze w
        dresach a po miescie w zwyklych jeansach na gumeczke smile
        EVI i synek (17tydzien)
        • doris254 Re: do evi_1985 08.11.05, 15:55
          Witajsmile
          Ja tez zaczełam 17 tydzień, ale u mnie brzuszek juz widac, w domku chodze w
          luźnych rzeczach a do pracy w zaduzych dzinsach, pozdrawiam cie gorąco, na
          kiedy masz termin porodu? bo ja na 25 kwietniasmile, juz nie moge sie doczekac
          • evi_1985 Re: do evi_1985 08.11.05, 16:22
            witam rowniez!
            termin mam na takze na 25 smile z pomiarow dzidzi na 22.04 ale pozostaje przy 25 smile
            wiesz juz co bedziesz miala??
            pozdrawiam
            • doris254 Re: do evi_1985 09.11.05, 09:40
              witajsmile
              nie wiem jeszcze co bedziemy mieli, ale dla nas to nie takie bardzo wazne byle
              bylo zdrowe, (wkoncu to pierwsza dzidziasmile) przy drugiej pewnie bedziemy
              bardziej wymagający!!! a ty wiesz co bedziesz miala? pozdrawiam
              • justi_79 Re: do evi_1985 09.11.05, 13:05
                Hello!
                Ja jestem w 15tc i przytyłam 7kg, ale to pewnie dlatego że będę miała
                blizniakismile
                niewiem jak wy dziewczyny ale ja mam termin na 27kwietnia a jw napisałam to
                15tc.
                Pozdrowionka!
        • silvia27 Re: do EVI_1985 18.11.05, 16:03
          witajcie mamusie smile
          Jestem w 18 tygodniu i brzusio mam już dość spory wink
          Mam tylko jedne spodnie które są mi dobre w pasie smile reszta niestety jest już
          niezbyt wygodna.
          Pozdrawiam.

Do EVI_1985 - wracaj na nasze forum kwietniówek bo tęsknimy i czekamy na
          www.kafeteria.pl wink

Pozdrawiam
    • mrrkot tez mam na 25.04 :):) 10.11.05, 10:57
      no to ten sam termin smilesmile
      a może dziewczyny odwiedzicie forum kwietniówek jak jeszcze tam nie
      byłyście ?? smilesmile
      z jakiego miasta jesteście ??
      link do forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870
      pozdrowionka smile
    • magoo2 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 11.11.05, 21:37
      Ja mam na 28 kwietnia. Przytyłam od początku ciąży 7 kg. W ubraniach mi ciasno
      od 2 misiąca, ale teraz noszę ciążowe spodnie i jest super. Brzuszek mam ale
      nie dla każdego widoczny, jak dobrze zamaskuję.
      • mysza_33 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 22.11.05, 19:36
        Hej magoo2, cieszę się, że wreszcie kogoś znalazłam na tym forum z podobną datą
        - moje pierwsze obliczenia, z pierwszego dnia ostateniej miesiączki wskazywały
        na 27 kwietnia, ale ostatnio byłam na USG i lekarz po pomiarach po raz pierwszy
        wskazał na termin 2 maja. Tak samo mi ciasno w ubraniach od drugiego miesiąca. W
        ogóle na początku nie mogłam znieść niczego, co dotykało mi brzuch. Taki był
        wyczulony. Najchętniej chodziłabym bez majtek. Teraz macica poszła w górę i
        mogłam wrócić do mojej normalnej bielizny. Obecnie czuję się super! Pozdrawiam.
    • oliwka114 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 12.11.05, 19:44
      Witam ja jestem obecnie w 18tc na początku nic nie było widać tak od 15
      brzuszek zaczął rosnąć przed ciążą ważyłam 48.5kg teraz waże 51kg
      • ania278 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 12.11.05, 22:14
        no to melduje sie i ja smile
        u mnie 17tyg i juz wylazla mi taka "pileczka". co prawda dalej sie mieszcze w
        swoje stare ubrania ale widze zmiane w ksztalcie brzuszka, juz nie jest taki
        jak przed ciaza, Oczywiscie jeszcze ciazy az tak nie widac, ale ja patrzac na
        siebie codziennie zauwazam zmiane smile
    • goska277 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 13.11.05, 12:37
      u mnie poczatek 21t.c i na plusie az 6kg.Brzuszek juz mocno okragly,w tym
      tyg.ide kupic spodnie ciazowe,bo gumka recepturka juz nie daje rady,pozdrawiam!
      • justi_x Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 13.11.05, 21:52
        Witajcie!
        Ja mam termin na 13 kwietnia i jestem już gruuba! Brzuszek roście, dzidzia
        kopie. Mieszczę się w 1 parę spodni sprzed ciąży, ale wygodniej już w
        ciążowych, bo maluch strasznie się denerwuje kiedy mu jest za ciasno.
        • ranska Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 15.11.05, 10:00
          Czesc dziewczyny. Jam mam termin na 23 kwietna. To juz 17 tc. Niestety d moich
          normalnych 54 kg. doszlo mi juz 6 kolejnych. Troche sie martwie, bo to moja
          pierwsza ciaza i nie wiem czy to przypadkiem nie za duzo?? Ale sapetyt mam
          normalny i raczej staram sobie niczeo nie odmawiac. Pozdrwawiam wszystkie
          kwietniowe mamusie Ranska
          • bmatoszko Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 15.11.05, 12:17
            ranska ja tez mam taki sam termin i brzuchol jest pokaźny, swoje ulubione
            dzinsy schowałam juz 3 tyg temu, przybyło mi 4 kg i tez sie martwie bo są
            dziewczyny u których jeszcze mało widać, ale pocieszmy sie tym ze my sie
            szybciej oswoimy z krągłościami, pozdrawiam
    • annaa5 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 15.11.05, 12:46
      Witam!
      Mam termin na 11 kwietnia i powiem szczerze, że brzuszka wogóle nie
      widać....czasem tego żałuję...ale chociarz mieszczę się we wszystkie rzeczy
      które nosiłam przed ciążą.Wszyscy mówią, że to nie możliwe żebym była w połowie
      5 miesiaca...Pozatym należę do tych szczęśliwych kobiet co nie miałych ŻADNYCH
      dolegliwości, poprostu rewelacja....a do tego wszyscy skaczą wokół
      mnie...Przytyłam zaledwie 5 kg i przy wzroście 180 ważę tylko 63 kg, ale nie
      jem słodyczy albo bardzo sporadycznie, i przedewszystkim ruszam się cały czas
      coś robie, gdzieś drebczę choć uważam na siebie bo miałam trudny początek ciąży.
      A na kiedy Wy macie termin może też ktoś ma na 11 kwietnia czyli WIELKANOC?
      Pozdrawiam serdecznie ANNA
      • bozenka74 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 16.11.05, 16:41
        Hej
        Ja mam termin na 18 kwietnia ale cos czuje ze spedze swieta razem z dzidzia
        alboi hehehe na "stekaniu". Przytylam niewiele bo kolo 4kg w porownaniu z waga
        przed ciaza. Na poczatku schudlam prawie 5kg czyli odkad zaczelam tyc to mam na
        plusie jakies 9kg. A propos brzuszka to juz jest calkiem okazaly, ale na Twoim
        miejscu bym sie nie przejmowala jego brakiem niektore z moich kolezanek dostaly
        brzuszki dopiero w drugiej polowie 5 miesiaca.
        Pozdrawiam
        Bozena
        • jooasian Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 17.11.05, 19:32
          Hej, ja mam termin na 27.04.05 ale mój brzuszek dopiero lekko się zaokrąglił.
          Wszystko jest w porządku, więc czekam kiedy będzie duży i kiedy dzidziuś zacznie kopac.
          Pozdrawiam
          • basia752 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 18.11.05, 21:38
            A ja mam już spory brzuszek,a termin na 26 kwietnia, przytyłam ok 3 kg. Dziś
            koleżanka w pracy się pytała, czy na pewno na USG było jedno maleństwo, bo przy
            pierwszym dziecku miałam dużo mniejszy brzuch, zresztą dziewczyny mówią, że juz
            dobrze widać, i to w ostatnich tygodniach tak wyskoczył. Powoli zaczynam czuć
            ruchy, a tydzień temu nawet nieźle mnie maleństwo smyrnęło, nie miałam żadnych
            wątpliwości smile)
            • kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 19.11.05, 18:52
              Hej, ja mam termin z usg na 19.11., z OM na 23.04. Lekarzowi jednak wydaje się,
              że dzidziuś powinien urodzić się bliżej terminu z usg. Mnie też się tak wydaje,
              sądząc po dacie owulacji.winkTak więc zaczęłam 19 tc. Brzuszek już widać. W
              niektórych ubraniach bardzo, w innych niewiele. Za 14 dni wychodzę za mąż, ale
              w sukni pewnie wcale nie będzie widać, albo tylko trochę. Jak mówię, wszystko
              zależy od ubrania. W spodniach ciążowych na gumkę i w spódnicach widać bardzo,
              a w ogrodniczkach ciążowych- tylko trochę, niewiele.
              • ania278 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 19.11.05, 19:10
                no tak, u mnie jutro bedzie skonczone 18tyg a brzuszek sie pokazal i mam taka
                fajna kulke,szczegolnie jak leze. maz twierdzi ze mi brzuszek "wywala" z dnia
                na dzien smile)))
                • mysza_33 Re: do Ani278 22.11.05, 19:45
                  Hej Ania, a skąd jesteś? Mamy podobne wrażenia z ciąży. Też mam wrażenie, że
                  brzuchol rośnie mi każdego dnia. Taka piłeczka ze mnie. Ruchy dziecka czuję, ale
                  b. delikatne, czekam z niecierpliwością na jego poważniejsze szturchnięcia smile
                  To jakby potwierdzenie kontaktu - daje sygnał, że jest i ma się dobrze...
                  • ania278 Re: do mysza_33 23.11.05, 15:03
                    czesc,mieszkam w Bialymstoku a ty skad jestes?
    • ugryzek Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 20.11.05, 02:26
      Pozdrawiam. Też należę do kwietniówek i to też będzie mój drugi dzidziuś. Mam
      już chłopca, a teraz...? Jestem w 19-ym tyg i cosik mi się wydaje, że brzuszek
      rośnie znacznie szybciej niż za pierwszym razem. Z przerażeniem myślę o
      kolejnych rozstępach... choć to oczywiście nie największy problem ale to a
      propos brzuszka wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka