Dodaj do ulubionych

KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZUSZKI?

• mrrkot Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 21.11.05, 12:24
      ja mam koniec 18 tyg, a brzuszka prawie nie widac smilesmile nosze zwykłe sopodnie,
      tyle, ze troszkę wieksze.. na razie nie czuję jeszcze ruchów dzidzi.. a szkoda:
      (sad już się nie mogę tego doczekać smile
      • maria70 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 21.11.05, 13:25
        a u mnie już widać - 19 tydzień, i czuje maluszka - super uczucie
        • kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 23.11.05, 12:56
          U mnie też już widaćwinkW 18 tyg. ludzie zaczęli mi ustępować miejsca w
          autobusie.winkCzasami czuję ruchy maleństwa, ale jeszcze delikatne.winkPojutrze
          zaczynam 20 tydzień.
    • bozenka74 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 24.11.05, 14:24
      Witajcie znowu dziewczyny!
      Taka jestem szczesliwa, na wczorajszym badaniu okazalo sie ze urodze slicznego,
      zdrowego chlopca. Bardzo chcielismy miec pierwszego synka i sie udalo. Marzenia
      sie jednak spelniaja trzeba tylko bardzo w nie uwierzyc.
      Pozdrawiamy goraco
      Bozena i Antos
      • aniulec Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 25.11.05, 20:44
        Mój brzuszek taki średni od początku ciaży przytyłam 4 kg. Termin mam na 2
        kwietnia i dziś dowiedziałam się, że urodzę córeczkę. Mąż był ze mną na badaniu
        i malutka pomachała do taty rączką( piszę do taty bo pomachała w momencie kiedy
        się odezwał). Jesteśmy bardzo szczęśliwi mam nadzieję, że do końca będzie ok.
        Pozdrawiam
        A tak przy okazji to ile ważyłyście w 20-21 tc ciazy?
    • malami1001 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 27.11.05, 16:46
      WitajciesmileJestem w 19tyg i 3 dniu ciążysmile Mój termin to 23 kwiecień(tak mówi
      lekarz) a ja jestem święcie przekonana ze będzie koło 18 kwietnia czyli akutan
      na "króliczka". Brzusio już widać no i brzdąc kopie!!! świetne uczuciesmile
      Pozdrawiam
      • e_madziq Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 09:18
        Ja również mam termn na 23 kwietnia smile To będzie mój drugi maluszek kwietniowy.
        Mam synka z 28 kwietnia 2003 r.
        Ostatnio sie nie ważyłam, ale mam do przodu ok. 2 kg. W sumie przytyłam jakieś
        4 ale na początku ciaży schudłam 2.
        Od tygodnia czuję kopniaczki, czuję się dobrze, żadne ciążowe dolegliwosci mnie
        nie męczą, ale to chyba dopiero przed nami smile

Pozdrawiam kwietniowe brzuszki, Magda
        • julifra Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 13:33
          czesc,
          ja mam termin wg kalendarza na 24 kwietnia, jednak z moich osobistych przeczuc
          i pierwszego porodu wiem ze to bedzie w ostatnim tygodniu kwietnia. jest to
          moja druga ciaza, pierwsza rozwiazala sie 21 marca 2001, wiec dlugo czekalismy
          na drugiego bobaska, wreszcie bedzie. wygladam juz jak maly wieloryb i wydaje
          mi sie ze brzuch z dnia na dzien jest coraz wiekszy. ruchy czuje juz od 2
          tygodni. usg mam na mikolajki z nadzieja ze mikolaj przyniesie mi dziewczynke ;-
          ), pierwsze dziecko to chlopczyk. pozdrawiam wszystkie szczesliwe mamy.
          J.
          • kasik333 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 14:28
            Ja mam termin na 10 kwietnia, ale stawiam na koniec marca (takie przeczucie).
            To moja druga ciąża i wszystko wskazuje na to, że mój 4 letni synek będzie miał
            siostrzyczkę. Co do mojego "brzuszka" to jest ogromny i ja niestety analogiczne
            do pierwszej ciąży też czuję się ogromna (+15 kg). Pozdrawiam.
            • magdakb Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 17:14
              Właśnie jestem w 20 tg.Już wiem że będzie dziewczynka(oby lekarz się nie
              mylił).Ruchy czuję od 2 tygodni, a na wadze 3 kg do przodu.Brzuszek juz widać
              szczególnie w luźniejszych ciuchach.Pozdrawiam
              • karolina988 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 20:35
                witam!
                jestem w 28 tygodniu, ważę 65kg(przed ciążą ważyłam 60 kg przy 168cm wzrostu)a
                w pasie mam 92cm.Może być dziecko małe?Jak tu tak piszecie że w ubrania się nie
                mieścicie już od 10 tyg. to co ja mam mówić?Ciągle chodzę w tych samych, mało
                co po mnie widać,jem 3 razy więcej, wyniki mam w miarę dobre, a moja babcia
                ciągle mi powtarza że schudłam...Czy coś tu jest nie tak???
                • kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 21:47
                  Ja jestem w 20 tyg. ciąży. Przytyłam ok. 4,5 kg. Ważę teraz 60,5 kg. Nie
                  wchodzę w większość swoich ubrań. Wiesz to zależy od figury. Ja zawsze miałam
                  talię osy i nie dziwne, że jak mam w pasie 77 cm, a przed zajściem miałam 62,
                  to jest mi trudno wejść w niektóre ciuchy.winkA też ludzie mówią, że "nie
                  przytyłam", ale jak jestem w obicsłych ubraniach, to bardzo widać - właśnie
                  brzuch i pas.
                  • bmatoszko Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.11.05, 08:15
                    też 20 tydz, brzuch pokaźny, +4,5 kg, wyniki super, hg 13,8 ale ciśnienie
                    niskie 100/60, czy to źle? moze któraś tez ma podobne, wczoraj odkryłam na usg
                    że bedzie Piotruś
                    • malami1001 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.11.05, 22:13
                      bmatoszko witajsmile Lekarz powiedział mi że to bardzo dobrze ze mam niskie
                      ciśnienie, znaczyć to może że z ciążą jest wszystko okismile Pozdrawiamsmile
                      • bmatoszko Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 30.11.05, 13:11
                        super dzieki
              • garbola Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.11.05, 08:33
                Hej!!!
                Ja jestem w 18tc i 5d. Brzuch rośnie mi ostatnio w zastraszającym tempie. Jest
                to moja druga ciąża. W pierwszej przytylam 19 kg, teraz "na razie" 5. Ruchy
                czuję od 2 tygodni. Pierwszego mam prawie 6-letniego Mikołajka i razem z mężem
                i synem mamy nadzieję, że tym razem bedzie Jagoda. A jak Stasiu to też bedziemy
                go kochać. Pozdrawiam wszystkie brzuszki!!!
    • marychna31 W zastraszającym:))))))) nt 28.11.05, 20:48

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka