mrrkot Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 21.11.05, 12:24 ja mam koniec 18 tyg, a brzuszka prawie nie widac nosze zwykłe sopodnie, tyle, ze troszkę wieksze.. na razie nie czuję jeszcze ruchów dzidzi.. a szkoda: ( już się nie mogę tego doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 21.11.05, 13:25 a u mnie już widać - 19 tydzień, i czuje maluszka - super uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 23.11.05, 12:56 U mnie też już widaćW 18 tyg. ludzie zaczęli mi ustępować miejsca w autobusie.Czasami czuję ruchy maleństwa, ale jeszcze delikatne.Pojutrze zaczynam 20 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka74 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 24.11.05, 14:24 Witajcie znowu dziewczyny! Taka jestem szczesliwa, na wczorajszym badaniu okazalo sie ze urodze slicznego, zdrowego chlopca. Bardzo chcielismy miec pierwszego synka i sie udalo. Marzenia sie jednak spelniaja trzeba tylko bardzo w nie uwierzyc. Pozdrawiamy goraco Bozena i Antos Odpowiedz Link Zgłoś
aniulec Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 25.11.05, 20:44 Mój brzuszek taki średni od początku ciaży przytyłam 4 kg. Termin mam na 2 kwietnia i dziś dowiedziałam się, że urodzę córeczkę. Mąż był ze mną na badaniu i malutka pomachała do taty rączką( piszę do taty bo pomachała w momencie kiedy się odezwał). Jesteśmy bardzo szczęśliwi mam nadzieję, że do końca będzie ok. Pozdrawiam A tak przy okazji to ile ważyłyście w 20-21 tc ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
malami1001 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 27.11.05, 16:46 WitajcieJestem w 19tyg i 3 dniu ciąży Mój termin to 23 kwiecień(tak mówi lekarz) a ja jestem święcie przekonana ze będzie koło 18 kwietnia czyli akutan na "króliczka". Brzusio już widać no i brzdąc kopie!!! świetne uczucie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 09:18 Ja również mam termn na 23 kwietnia To będzie mój drugi maluszek kwietniowy. Mam synka z 28 kwietnia 2003 r. Ostatnio sie nie ważyłam, ale mam do przodu ok. 2 kg. W sumie przytyłam jakieś 4 ale na początku ciaży schudłam 2. Od tygodnia czuję kopniaczki, czuję się dobrze, żadne ciążowe dolegliwosci mnie nie męczą, ale to chyba dopiero przed nami Pozdrawiam kwietniowe brzuszki, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
julifra Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 13:33 czesc, ja mam termin wg kalendarza na 24 kwietnia, jednak z moich osobistych przeczuc i pierwszego porodu wiem ze to bedzie w ostatnim tygodniu kwietnia. jest to moja druga ciaza, pierwsza rozwiazala sie 21 marca 2001, wiec dlugo czekalismy na drugiego bobaska, wreszcie bedzie. wygladam juz jak maly wieloryb i wydaje mi sie ze brzuch z dnia na dzien jest coraz wiekszy. ruchy czuje juz od 2 tygodni. usg mam na mikolajki z nadzieja ze mikolaj przyniesie mi dziewczynke ;- ), pierwsze dziecko to chlopczyk. pozdrawiam wszystkie szczesliwe mamy. J. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik333 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 14:28 Ja mam termin na 10 kwietnia, ale stawiam na koniec marca (takie przeczucie). To moja druga ciąża i wszystko wskazuje na to, że mój 4 letni synek będzie miał siostrzyczkę. Co do mojego "brzuszka" to jest ogromny i ja niestety analogiczne do pierwszej ciąży też czuję się ogromna (+15 kg). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 17:14 Właśnie jestem w 20 tg.Już wiem że będzie dziewczynka(oby lekarz się nie mylił).Ruchy czuję od 2 tygodni, a na wadze 3 kg do przodu.Brzuszek juz widać szczególnie w luźniejszych ciuchach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolina988 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 20:35 witam! jestem w 28 tygodniu, ważę 65kg(przed ciążą ważyłam 60 kg przy 168cm wzrostu)a w pasie mam 92cm.Może być dziecko małe?Jak tu tak piszecie że w ubrania się nie mieścicie już od 10 tyg. to co ja mam mówić?Ciągle chodzę w tych samych, mało co po mnie widać,jem 3 razy więcej, wyniki mam w miarę dobre, a moja babcia ciągle mi powtarza że schudłam...Czy coś tu jest nie tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka82 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 28.11.05, 21:47 Ja jestem w 20 tyg. ciąży. Przytyłam ok. 4,5 kg. Ważę teraz 60,5 kg. Nie wchodzę w większość swoich ubrań. Wiesz to zależy od figury. Ja zawsze miałam talię osy i nie dziwne, że jak mam w pasie 77 cm, a przed zajściem miałam 62, to jest mi trudno wejść w niektóre ciuchy.A też ludzie mówią, że "nie przytyłam", ale jak jestem w obicsłych ubraniach, to bardzo widać - właśnie brzuch i pas. Odpowiedz Link Zgłoś
bmatoszko Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.11.05, 08:15 też 20 tydz, brzuch pokaźny, +4,5 kg, wyniki super, hg 13,8 ale ciśnienie niskie 100/60, czy to źle? moze któraś tez ma podobne, wczoraj odkryłam na usg że bedzie Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
malami1001 Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.11.05, 22:13 bmatoszko witaj Lekarz powiedział mi że to bardzo dobrze ze mam niskie ciśnienie, znaczyć to może że z ciążą jest wszystko oki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bmatoszko Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 30.11.05, 13:11 super dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
garbola Re: KWIETNIÓWECZKI! W JAKIM TEMPIE ROSNĄ WAM BRZU 29.11.05, 08:33 Hej!!! Ja jestem w 18tc i 5d. Brzuch rośnie mi ostatnio w zastraszającym tempie. Jest to moja druga ciąża. W pierwszej przytylam 19 kg, teraz "na razie" 5. Ruchy czuję od 2 tygodni. Pierwszego mam prawie 6-letniego Mikołajka i razem z mężem i synem mamy nadzieję, że tym razem bedzie Jagoda. A jak Stasiu to też bedziemy go kochać. Pozdrawiam wszystkie brzuszki!!! Odpowiedz Link Zgłoś