Dodaj do ulubionych

ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14.10.05, 13:09
Hej mam 20 lat i jestem miesiąc po slubie, i chciałabym mieć dzidziusia, ale
boje sie tyego wszystkiego.Boje sie tez ze sobie z tym nie poradze.Prosze
napiszcie co o tym sądzicie, i po jakim czasie po slubie staraliscie sie o
dzidziusia.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • smutna_ja Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:13
      chyba każdy się boi, a potem... prawie każdy sobie radzismile
    • renata97 Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:21
      ale nie myslisz ze jestem za młoda
      • pitu_finka Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:27
        Jak masz 20 lat to juz wcale nie jestes taka mlodasmile
        Poza tym, przepraszam, to jest troche nieodpowiednie pytanie. tutaj nie chodzi
        o wiek, a tutaj nikt Cie nie zna zeby Ci udzielic takiej odpowiedzi. To zalezy
        od Twojej opowiedzialnosc, odpowiedzialnosci Twojego meza, czy sie uczysz, czy
        macie pienadze itp. Musisz sobie odpowiedziec sama na to pytanie.
        • smutna_ja Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:13
          Zgadzam się z pitu_finką: nie o wiek chodzi, a o dojrzałość... Tak obiektywnie
          rzecz biorąc, to może sama bym powiedziała, że 20 lat to mało, ale mój brat
          został ojcem jak miał niecałe 22 lata, bratowa tyle samo. Ja mam lat 29 i
          chciałabym być taką dobrą mamą jak ona, a też nie jestem pewna, czy sobie
          poradzę...
    • zetazawadzka Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:43
      Nie rozumiem Twojego problemu-jeśli pragniecie z mężem dziecka, jestescie
      samodzielni finasowo, to nie ma się moim zdaniem nad czym zastanawiać. Jak
      byłam w Twoim wieku urodziłam córkę i uważam że świetnie sobie radziłam, czy
      jesteś za młoda - sama oceń-masz możliwość wyboru.
    • zebrra Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:54
      Wiesz, ja zostałam mamą jak miałam 20 lat, nie było to co prawda planowane, ale
      poradziliśmy sobie z moim mężuniem cudownie (generalnie, pewnie teraz wiele
      rzeczy zrobiłabym inaczej, ale tak jest ze wszystkim). Mamy piękną córę, w
      której ja i mój mąż jesteśmy zakochani po uszy i radzimy sobie bez problemów
      (chociaz czasem bywa ciężko ze względu na temperament Wiki smile) Oczywiście ważne
      jest to na ile jesteście gotowi na to, że wasze życie towarzyskie trochę się
      uspokoi, że na początku trochę nocy będzie nieprzespanych i takie tam, ale
      kiedy bierze się malucha w ramiona, nic innego nie jest ważne... takie są moje
      odczucia... Właśnie planuję drugiego dzidziusia i już nie moge się doczekać
      tych wszystkich chwil...
    • kropcia1 Re: ODPISZCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:11
      Mam 23 lata....muszę przyznać, że jak patrzę wstecz...to cieszę się, że nie
      miałam dziecka w wieku 20 lat...bo szybko skróciłabym sobie lata studenckiej
      swawolki, takiej młodzieńczej wolności....teraz mimo iż nadal uważam , że
      fajnie jest pożyć sobie w małżeństwie , jeszcze kilka lat tylko we dwoje, to
      dopadł mnie instynkt macierzyński i nie ma dla mnie ważniejszej rzeczy nad
      posiadaniem dzidziusia....choć rozsądek mówi jeszcze nie!!!

Ważne też jest środowisko w jakim żyjesz.... w moim otoczeniu nikt nie ma
      dzieci..wszyscy planują gdzieś w wieku 26-28 lat...więc dla niektórych jestem
      ufoludkiem!! hihihi Co gorsza...ciężko im zaakceptować ta moją decyzję... przez
      co ja mam większe rozterki, czy na pewno robię dobrze....i większego stracha...

Acha ...fajnie jest pożyć sobie trochę po ślubie tylko we dwoje!!! To wzmacnia
      związek i macie dla siebie naprawde dużo czasu...jak pojawi się dzidzia...to go
      juz nie będzie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka