Dodaj do ulubionych

DNI PŁODNE!!!!!!

21.10.05, 09:35
hej mam @ co 35 dni i nie wiem kiedy mam dni płodne POMÓZCIE PROSZE
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: DNI PŁODNE!!!!!! 21.10.05, 09:43
      Wtedy, kiedy masz najwięcej płodnego śluzu, czyli rzadkiego i rozciągliwego.
      Przy cyklach 35-dniowych powinno to być mniej więcej w 18-23 dniu. Oprócz
      obserwacji śluzu polecam mierzenie temperatury, bo dzięki temu można powiedzieć
      dokładniej.
    • ikaes Re: DNI PŁODNE!!!!!! 21.10.05, 15:54

na stronach gazety - kobieta jest kalendarzyk, gdzie możesz sobie wyliczyć dni
      płodne i w które dni prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest największe.
      • ba.sia Re: DNI PŁODNE!!!!!! 21.10.05, 17:30
        nie wyliczaj dni z kalendarzyka na stronie internetowej gazety.
        To tak jak zabawa w stawianie pasjansa, przeciez kazda kobieta jest inna i nawet
        jesli sa dwa cykle 35dniowe, owulacja moze być w innym czasie.
        Wejdz na strone www.lmm.pl = tam znajdziesz informacje, jak obserwowac swoj
        cykl i jak rozpoznac dni plodne.
        Powodzenia smile
        • villem0 Re: DNI PŁODNE!!!!!! 22.10.05, 11:25
          Bardzo słusznie pisze imienniczka smile
          Kalendarzyk to rosyjska ruletka. Trzeba mierzyć temp., nanosić na wykres,
          zapisywać inne objawy i życie stanie się prostsze a my zyskujemy wiedzę o tym co
          się w nas dzieje smile
          Pozdrawiam smile
          • luna333 Re: DNI PŁODNE!!!!!! 23.10.05, 16:17
            www.npr.prolife.pl/
            poczytaj i powodzenia smile
            • edytais Re: DNI PŁODNE!!!!!! 26.10.05, 09:22
              W listopadzie spodziewam sie malucha mimo, ze wedlug naturalnego planowania, nie
              powinnam byc w ciazy! To gra w ruletke! W ostatnim dniu okresu nie powinnam
              byc plodna. Plemnik moze przetrwac nawet wiecej niz tydzien, na wiele dni przed
              owulacja. Przynajmniej tak mnie poinformowala polozna jak probowalam dojsc jak
              to mozliwe, ze jestem w ciazy!
              • villem0 Re: DNI PŁODNE!!!!!! 26.10.05, 15:50
                Przepraszam bardzo, ale może sama nawaliłaś? Metoda jest ok, ale trochę trzeba
                się w nią zagłębić i poobserwować siebie aby była skuteczna.
                Dlaczego nie powinnaś być płodna w ostatnim dniu okresu? Może masz krótkie
                cykle? Może jajeczkowanie masz bardzo krótko po krwawieniu i wtedy plemniki
                spokojnie mogą dotrwać do tego momentu?
                Co obserwowałaś u siebie? Prowadziłaś karty cykli? Mierzyłaś temp., obserwowałaś
                śluz, szyjkę?
                No niestety, jest kilka czynników, które trzeba obserwować, ale potem wchodzi to
                w krew i robi się to jak codzienne czynności smile
                Łatwo powiedzieć "ruletka".
                Acha, dodam tylko, że ja MUSZĘ stosować NPR, ze względu na problemy z żylakami,
                ale nie czuję się z tego powodu jakaś nieszczęśliwa (odpada wszelka
                antykoncepcja hormonalna) big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka