ane576 Wigilia wigilii 23.12.05, 09:21 Oj wy już tyle nagotowałyście a ja jeszcze sprzątam. Trzeba znowu wiele rzeczy wywieźc do rodziców, bo się nie mieścimy. Już mam tego dość, na zimę wywozimy letnie rzeczy, a na lato zimowe i zawsze układanie i przekładanie. Gotuję dopiero jutro od rana u rodziców. Jakoś w tym roku nie mogę się zoorganizować, i strasznie się wszystko ślimaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita Wesołych Świąt!!! 23.12.05, 12:01 (za szybko mi się wysłało) Wesołych Świat, dziewczynki! Radości, miłości, dużo rodzinnego ciepła i super atmosfery przy wigilijnym stole. A poza tym całej masy prezentów i całusów od Świętego Mikołaja. I oby czar tej wyjątkowej nocy sprawił, że następne święta będą już z naszymi upragnionymi maluchami. Buziaki i do usłyszenia po świętach. Ja haruję między Świętami a Sylwestrem więc będę do Was zaglądała. No i czekam na nowiny od Żyrafki (myśli ciepłe żyrafko, specjalnie dla Ciebie). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Wesołych Świąt !!! 23.12.05, 12:22 A ja swoje zyczenia dla Was umiescilam tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=33857589&v=2&s=0 Ja dzis robie pierogi - drugi piernik (pierwszy juz prawie sie rozszedl Kurde kiedys to mnie nigdy brzuch nie bolal przed okresem dopiero 19 dc a dokuca mi normalnie //// cale szczescie biust jeszcze nie boli )))) A czy wy tez przed okresem czesto czujecie sie takie beznadziejne? W sklad mojego PMS trzeba dolaczyc spadek nastroju No nie smece juz tylko lece do grankow Sciskam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Wesołych Świąt !!! 23.12.05, 14:55 Hej!! Własnie zwlekłam sie z łózka, nie mam juz temperatuy tylko głowa mnie jeszcze boli, no i gardlo. U nas choinka juz ubrana, choc nie obyło sie bez małych problemów bo adrian ciagle zdejmował nam bombki i rzucał na podłoge. Mam nadzieje ze sie przyzwyczai do choinki. Dzieki Bogu koty na razie nie wykazuja nia zadnego zainteresowania. Maz pojechał po ostatnie zakupy, a ja sie biore za ostatnie porzadki. Potem jeszcze pieczenie piernika, a jutro zrobie sałatki i wyjezdzamy do rodziców. Życze Wam dziewczyny zdrowych i spokojnych Świat, spedzonych w miłej, rodzinnej atmosferze, pachnącej choinki, smacznych potraw i wszystkiego co sobie same zyczycie. No i oczywiscie wymarzonych prezentow czyli malutkich fasolek. Zycze Wam tez udanej zabawy sylwestrowej i szczescie w Nowym Roku, aby kazda z nas została w tym nowym roku mama. Zawiatm do Was dopiero w styczniu bo w niedziele wyjezdzamy na tydzien na narty. Zyrafko, mam nadzieje ze @ sie nie pojawi zarowno u Ciebie jak i u mnie ( choc im blizej terminu spodziewanej @ co raz mniej wierze w to ze zaciazyłam). Jeszcze raz Wesołych Świąt!!!!! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 Re: Wesołych Świąt !!! 23.12.05, 14:58 Cześć Dziewczyny! Dopiero co na chwilę oderwałam sie od garów. Sernik się udał, rogaiki też, i barszcz, i rybna. Marudko, odnośnie zrazow to są to zrazy wieprzowe: trzeba kupiś surową szynkę, pokroić ją w plastry i rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i posypać słodka papryką. W słupki pokroić marchew, na tarce zetrzeć kiszone ogórki i cebulę (mniej więcej po 1/3 każdego składnika). Porcję warzyw zapakować do mięsa - zwinąć zraza i spiąć. Obtoczyć w mące, zrumienić na silnym ogniu i włozyc do brytfanki. Podlać małą ilością wody. Picze się w piekarniku, 200C licząc ok. 1godzina/1kg mięsa. U mnie bez zmian Temperatura na średnim poziomie stanów wysokich czyli 37,05C. I mam nadzięję, że nie spadnie. Giovanitko strasznie Ci dziękuję za każdą ciepłą myśl i pobielale kciuki. Nie testuję. Czekam. Lecę do kuchni pa Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Zyrafko :) 23.12.05, 15:17 dzieki za przepis Hmmm a moze zrobie zrazy ze schabu? ) Niestety nie znam jezyka na tyle by dyskutowac o rodzajach misa, a maz jak ostatnio kupowal mieso do bigosu to kazal, by je pokroili w plastry ))) Trzymam kciuki za 2 kreski u Ciebie a ktory dc masz? Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Wesołych Świąt 23.12.05, 15:59 Jak zapewne zauważyłyście ja też złożyłam Wam życzenia tam gdzie Marudka. A teraz osobiste: Monias żeby mdłości Cię bardzo nie męczyły i głowa nie bolała. Monias Misiu i Tankgirl (dawno jej nie było i mam nadzieję że u niej wszystko w porządku) pięknego zdrowego dzidziucha. Pituś - Ty wiesz czego ja Ci życzę... )) Marudko, Żyrafko, Kasiu, Meg - dwóch kresek Kasiol - optymizmu Chyba się nie pojawię w czasie świąt - nie będę miała okazji i chyba chcę zrobić odwyk, oddać się w całości rodzinie i świętom, zapomnieć na chwilę o tym czego nie mam, a cieszyć z tego co mam. Wam też tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Wesołych Świąt 23.12.05, 18:26 W te nadchodzące Święta życzę wam spokoju, radości i uśmiechów na twarzach najbliższych oraz Mikołaja, który przynosi najbardziej wymarzone prezenty. Dziewczynki, żegnam się z wami na kilka dni. Komputer wciąż niesprawny, jakoś nikt nie chce mnie poratować. Magik ma przyjechać do niego dopiero w piątek po Świętach, tak więc na razie mam przymusowy odwyk. Zamierzam oddać się słodkiemu lenistwu, wreszcie poczytać coś relaksującego i niczym się nie przejmować. No i pewnie będziemy kursować między rodziną a znajomymi, więc będzie wesoło. Trzymam kciuki za Żyrafkę i Meg. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Wesołych Świąt 23.12.05, 23:59 zycze wam dziewczynki spełnienia marzeń w 2006 roku, a wcześniej spokojnyvh i radosnych Świat Bożego narodzenia - by cud narodzin stał sie naszym cudem! buzki i sciski Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 Re: Zyrafko :) 23.12.05, 16:09 Marudko, odradzam robienie zrazów ze schabu - schab zrobi sie suchy i niedobry. Ja myślę, że Włosi wiedzą co to surowa szynka wieprzowa, zawsze możesz iść do sklepu z słownikiem albo im narysować świnke i pokazać, gdzie ma pośladki )) U mnie dziś 29dc i 16dpo. Jeszcze nie testuję i nie wiem czy będę testowała. Zawsze to stres... Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Zyrafko :) 23.12.05, 16:26 Zyrafko, idziemy prawie równo )))), bo u mnie dzis 28 dnien cyklu, tyle ze jajeczkowanie miałam pozniej niz Ty bo dzis dopiero 12-13 dzien po jajeczkowaniu. Miewam dłuzsze cykle i @ spodziewam sie za jakies 2-3 dni. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 szynka 23.12.05, 16:38 Tak tak Wlosi wiedza co to surowa szynka (szynka parmenska to prosciutto crudo a crudo to surowy) wszak mieszkam w regionie z ktorego pochodzi ta szynka. W sklepach i supermarketach wisza cale takie szyny autentycznie cale udo Byc moze mieso z zadu swinki tez sprzedaja a nie tylko takie zady juz przygotowane )))A oto zdjecie takiej szyny www.leporati.it/inglese/Default.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Swieta 23.12.05, 16:42 Cos widze, ze tylko ja jestem maniaczka komputerowa Wlasnie robie pierogi z kapusta i grzybami - juz ulepilam teraz gotowanie I caly czas komp na chodzie bo.. slucham se zetki! Coz za przyjemnosc uslyszec polskie piosenki bozonarodzeniowe Ach Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Sa dwie kreski!!! 24.12.05, 09:58 Nie wytrzymałam i zrobiłam rano test, choc tak naprawde nie wierzyłam w to ze zobacze tam dwie kreski, ale sa i to bardzo wyrazne. Jestem normalnie w szoku. Ale maz bedzie miał super prezent pod choinke bo jeszcze o niczym nie wie. Dziewczyny, trzymajcie kciuki zeby wszystko sie udało i zeby ciaza sie utrzymała. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Sa dwie kreski!!! 24.12.05, 10:38 Gratulacje!!!! Rzeczywiscie to wspanialy prezent )))) Zycze Ci spokojnych 9 miesiecy. Na pewno wszystko bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Meg -gartulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.12.05, 13:59 oj ale fajnie!! no to bedzie najpiekniejszy prezent gwiazdkowy, już widze mine twojego męza)) dbaj o siebie i się nie przemeczaj, wszystko będzie na pweno dobrze) jeszcze raz wielkie gratulacje no no , nasz koczkodan znów robi sie szczęsliwy))) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Meg -gartulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.12.05, 10:09 Ale super wiadomość! Gratulacje! No i oczywiście spokojnej ciąży ci życzę. Jak mąż przyjął wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Życzenia... 24.12.05, 14:01 kochane moje koczkodanki...spełnienia wszystkich marzeń ( a w tym już się wszystko najważniejsze zawiera) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Swieta swieta i prawie po swietach 26.12.05, 13:05 mam nadzieje, ze jestescie wypoczete zrelaksowane i zadowolone z gwiazdkowych prezentow )))) Zyrafko - mam nadzieje, ze dostalas prezent od Pana Boga w postaci dwoch kresek Pozdrawiam wszystkie swietujace koczkodanice )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ineze Poniedziałkowy wieczór 26.12.05, 22:06 Faktycznie Marudko- po świętach. Mam nadzieję, że miło czas Wam upłynął i oderwałyście sie od problemów wszelkich. Pitu finko dziękuję za życzenia- właśnie zajrzałam do skrzynki. Monias pomyślałam sobie, ze chyba tylko najwyżej z 50 km nas dzieli w tej chwili. Meg-gratulacje!!! A u mnie 15 dc i czuje, że nic z tego, zresztą tylko raz była okazja w 12d. Juz nie pamietam który to miesiąc starań-10 czy 11-ty. Co ma być to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Poniedziałkowy wieczór 26.12.05, 22:40 Ineze glowa do gory, bo cos czuje rezygnacje i jakies zmeczenie w Twoim glosie... To dopiero 15 dc Sciskam Cie mocno a troche dystansu (co ma byc to bedzie) nie zaszkodzi. Trzymaj sie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_skorpion81 Re: Poniedziałkowy wieczór 27.12.05, 00:06 meg wielkie gratulacje. ja cholerka przestalam mierzyc temperaturke, bo jestem leniuszkiem i korzystam z czasu kiedy moge pospac do poludnia hehehe. Pozdrawiam was bardzo serdecznie. Nie wiem jak wy ale ja jestem strasznie obżarta po tych świetach hehehe. jeszcze raz przesylam buziaczki i pozytywne fluidki w strone meg Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita meg 27.12.05, 10:06 gratuluję takiego pięknego prezentu gwiazdkowego!!!!! A jak zareagował mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita zyrafko 27.12.05, 10:10 a jak Twój wynik? Testowałaś? Wiadomo już coś? Normalnie przez całe święta myślałam co tam słychać u Ciebie i u meg. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 hej, hej!! 27.12.05, 10:45 juz po świętach...ale kurcze jakos zawsze trudno mi w to uwierzyć, póki choinka stoi to chociaż trochę jeszcze klimatu światecznego zostanie. własnie moja chapata sąsiadka, wsiadła do busa (widze przez okno)-przewozy do Niemiec...i znów dwaj malcy zostają bez niej...kolejny raz ...kurcze smutne to ze tu dla tylu ludzi pracy nie ma a bus pełen młodych chłopaków i młodych dziewczyn..jak i gdzie oni będą żyć smutny ten nasz kraj, tylu młodych ma beznadziejny start, tylu musi tam zostac wbrew swojej woli. Zmienaijąc temat: przyznac się kogo w te święta bolał brzuch z przejedzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita Re: hej, hej!! 27.12.05, 11:00 ja się przyznaję bez bicia, że tak mi bigosik mamy smakował, że go odchorowałam ostatniej nocy. Tak to jest, obżarstwo ani nie jest zdrowe ani nie jest zaletą człowieka. Ale brzuch z obżarstwa nie bolał ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 Re: zyrafko 27.12.05, 11:58 Cześć Dziewczyny! Meg, całym sercem raduję sie z Tobą. Bardzo, bardzo się cieszę. Trzymaj sie teraz zdrowo! Zamilkłam na świeta, ale miala cały dom gości a i u mnie wiele sie dzialo. W Wigilję promieniałam szczęściem, nawet pochwaliłam się mamie, że wyglada na to, ze jestem w ciąży. W niedzielę rano dramat - temepratura spadła na 36,7 a w toalecie krew na papierze. Porycząłam się mamie w ramionach. Cały dzień podplamialam. W poniedziałek temperatura wskoczyła na 37,15 (tyle że mierzona 2 godziny później niz zwykle) ale nie plamiłam. Dziś o normalnej porze było 37,05 i nie ma plamienia. Jest 33dc i 20dpo. Chyba zrobię dziś test, zeby mieć czarno na białym odpowiedz, jak jest. Giovanitko, bardzo Ci dziękuję za ciepłe myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: zyrafko 27.12.05, 13:15 no to żyrafko rób go zatem!!!! I zamelduj o wyniku nic nie chcę przypuszczać ale na małpiszona to nie wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: zyrafko 27.12.05, 13:56 Hej Witam Wszystkie dziewczyny juz poswiatecznie. Ja ostatnio obzeram sie od wrzesnia wiec Swiat jakos tragicznie nie przezylam ))))))) Zyrafko trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: zyrafko 27.12.05, 17:47 rob test kochana!! Marudko, ja jestem obżarta po świętach i to nie na żarty ) chętnie bym sie przegłodziła troszkę, ale nie można Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Misiu 27.12.05, 18:52 ))a jak samopoczucie? I pomyslec Misiu, ze juz jestes w polowie ciazy... Jak ten czas leci... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiol81 :( 27.12.05, 20:15 Już nie jestemw ciąży Cieszyłam się jak głupia gdy @ w środę nie przyszła,niestety radość trwała tylko do niedzieli.Najpierw strasznie bołał mnie brzuch-coś takiego jak skurcze najpierw rzadziej pozniej co raz częsciej i zaczełam krwawić. Mam już dość i w tym miesiącu odpuszczam starania Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: :( 27.12.05, 20:23 Kasiol strasznie mi przykro. Sciskam mocno Moze warto zebys zrobila jakies badania (poziom progesteronu)? Bardzo, bardzo mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Koczkodan Bożonarodzenoiwy:)))))) 28.12.05, 08:26 Cześć!! Po pierwsze Kasiol bardzo bardzo mi przykro, jeśli @ przyszła dużo po terminie, to sprawdź jeszcze betę, bo coś to dziwnie wygląda, jeśli jednak okaże że nie ma fasolki to zrób badania czystości pochwy. Słyszałam, że bakterie, które nawet nie dają objawów infekcji mogą powodować tak wczesne poronienia. Zamierzam zrobić sobie takie badanie, tym bardzije, że wczoraj jak robiłam test owu to przeraził mnie widok mojego moczu - mętny jak diabli. Już w tamtym miesiacu nie był zupełnie klarowny, ale teraz to przesada. Zapodałam sobie urosept ale jak się nie będzie poprawy to go przebadam. Ja też się przejadłam, nawet się zważyłam, ale nie ma siły przytyłam conajmniej 2 kilo. Miałam dać sobie spokój z forum na jakiś czas, ale widzicie to silniejsze ode mnie. Już się za wami stęskniłam )) Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Koczkodan Bożonarodzenoiwy:)))))) 28.12.05, 08:28 No i gratulacje dla Meg. Trzymam kciukasy za Żyrafke, zróbże ten test bo nam palce poodpadają )) Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: Koczkodan Bożonarodzenoiwy:)))))) 28.12.05, 10:01 witam, smutne wieści kasiol, przykro mi...ale , choć to w tym momencie mała pociecha to jednak wiesz że możesz zajść w ciążę, zę nie masz z tym kłopotu,a reszta da sie przebadać i pos[rawdzać w rzie czego. Trzymaj się))) Ane, ja tak jak Ty nie moge jakoś dłużej niż 2 dni bez forum i bez WAS. Życze wszystkim miłego dnia. Ja dzis mam wizytę u mojego gin, wiec czeka mnie znów wielka samochodowa wyprawa 90 km,i wcale mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita kasiol 28.12.05, 11:45 przytualm Cię mocno i tak jak napisała moniasek, ważne jest to że możesz zajść w ciążę, że ujrzałaś te magiczne dwie kreseczki. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki byś jak najszybciej znów je ujrzała i by były przez całe 9 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita zyrafko 28.12.05, 11:50 a co u Ciebie? Testowałaś? Bo my tu przecież wariujemy z braku wieści od Ciebie )))) Ja stale kciuki zaciskam Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Kasiol 28.12.05, 12:18 przytulam Cię mocno... tak jak piszą dziewczyny - trzeba sprawdzić dlaczego tak się stało ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: No i stało się! 28.12.05, 12:23 no ale co sie stało, Żyrafko nie trzymaj nas dłużej w tej niepewności, napisz to!!! buzia duża Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 No i stało się! 28.12.05, 12:26 Cześć Kochane Koczkodanice! Z całego serca dziekuje Wam za trzymanie kciuków i dobre fluidki! JESTEM W CIĄŻY!!!! Wczoraj moim oczom ukazały się dwie piękne kreski. Dziewczyny, bardzo Was proszę nie składajcie mi gratulacji, ale wspierajcie nadal ciepłym słowem i modlitwą. Jak Wam kiedyś pisałam, jestem mamą po przejściach i wiem, że do chwili kiedy będę tulić upragnione maleństwo w ramionach jeszcze długa droga. Nie miejcie mi tej prośby, proszę, za złe. O rety, jak strasznie się cieszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: No i stało się! 28.12.05, 12:31 Zyrafko, ja Ci nie gratuluję tak jak sobie zyczysz, ale ściskam Cię z całych sił !!!!!!!!!!!!!!! ja też jestem mamą po przejsciach, więc doskonale rozumiem Twoje obawy.. Cieszę się razem z Tobą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Ane 28.12.05, 12:22 ja też nie umiem żyć bez forum i dziewczyn, a to niestety moje ostatnie 2 dni z internetem ;-((( zażyczyłam sobie odcięcie netu od nowego roku z prozaicznej przyczyny - braku kasy na takie luksusy, ehhh... ja też przytyłam po świętach, już od początku ciąży 8 kg i zobaczymy co będzie dalej cezka mnie jeszcze sylwestrowe obżarstwo, nie mowiac o tym, że teraz też sie opycham, no nie umiem sie powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Koczkodan Bożonarodzenoiwy:)))))) 28.12.05, 12:18 Ane, Monia )))) nasz koczkodan bez Was tylko "pyrkocze" )))) Zyrafko - daj znac co i jak Kasiol - myslalam jeszcze wczoraj o Tobie (moze nie wsyzstko jest stracone? tzn dzieciatko)Zdarzaja sie kobiety, ktore maja krwawienia do 3 m-ca ciazy. Moje 2 znajome styczniowki mialy problemy z krwawieniami na samym poczatku, a dziecko sie utrzymalo... Moze warto zrobic usg? A jesli nie to badania... Sciskam mocno Dzis jestem wsciekla jak osa Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Marudko 28.12.05, 12:26 czemu jestes wściekła, co? mi mozesz powiedzieć... jeśli chodzi o moje samopoczucie, to akurat mam zapalenie gardła więc dziś nie w sosie za bardzo jestem, ale mam nadzieję, ze mi minie do Sywestra, kuruje sie czym sie tylko da, ale jestem już w 6 m-cu, więc dzidziol silny jest już i tak bardzo sie nie boję... Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Żyrafko 28.12.05, 12:32 Wg życzeń - nie gratuluje )))) Trzymaj się cieplutko, dbaj o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_skorpion81 Re: Żyrafko 28.12.05, 13:13 Życzę Ci Żyrafko wiele szczęścia i bezproblemowego finiszu. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i jestem szczęśliwa że tak wiele z nas jest szczęśliwe w te Święta Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Moniasku 28.12.05, 12:28 dluga przeprawa Cię dziś czeka, ale zobaczysz swojego dzidziusia na USG i to na pewno poprawi Ci humor na jeszcze lepszy! a który to u Ciebie tydzień, jeśli możesz podpowiedzieć? ściskam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 ... 28.12.05, 12:29 nie wiem co sie dzieje z tymi postami co piszę, ale nic nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: ... 28.12.05, 12:35 Misiu łojojoj - ale będziemy tęsknić za Tobą, ale jak tylko będziesz miała okazję obiecaj, że do nas zajrzysz i opowiesz co u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: ... 28.12.05, 12:38 Zyrafko - jestem z Toba modlitwa Wszystko bedzie dobrze Misiu przykro mi, ze dorwalo Cie chorobsko. Ja Waszych postow nie widzialam Mysle, ze watek jest tak dlugi, ze posty wklejaja sie z opoznieniem. Jestem zla, bo niedawno wstalam. A to z winy meza Zbuntowalam sie teraz mezus myje naczynia z wczoraj a ja se surfuje po necie... Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Misiu 29.12.05, 10:37 życzę zęby zapalenie przeszło, oj wiem jak to boli bo co roku to łapie. Jakby co to polecam Ci parówki z amolem , szłwią i rumankem- dla mnie rewelcja. a, i ja tez się obżeram jak dzika świnia, a tyje jak świnie dwie...tyłek zrobił mi się jak kalafior...to se ne wrati((? Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Marudko 28.12.05, 12:45 Czemu to jesteś taka zła?? Chciałam sobie dać spokój z forum na jakiś czas, bo... chyba się już będę przygotowywać psychicznie do lutowego nurkowania. I postanowiłam się cieszyć z tego co mam, bo mam naprawdę dużo (wspaniałego męża, zwierzaki najwspanialsze na świecie, super rodziców i nawet teściową). Już pół roku nic nie robię tylko czekam. Oczywiście teraz też nie przestaję się starać, nawet testy owu robię. (Testów też chciałam nie robić, ale zdecydowałam się sprawdzić czy owu będzie w tym miesiącu, po tych kreseczkach) Ale już nie będę tak niecierpliwie czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Marudko 28.12.05, 12:47 I tu prosty przykład tego że posty wklejają się z opóźnieniem )) Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 A może by tak nowy wątek 28.12.05, 12:50 Monias przywołaj no dziewczyny do porządku, która to ma zakładać nowy wątek?? Chyba Meg bo Kotka już tu nie zagląda, albo Żyrafka. Boże Narodzenie już a nami... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: A może by tak nowy wątek 28.12.05, 13:02 Tak Ane tez jestem za nowym watkiem ))) Chocby z powodu opoznien we wklejaniu sie postow. To nie wina forum w oczekiwaniu, a mega dlugiego watku )))) Ane wlasnie chyba trzeba skupiac sie na tym co mamy )))) Ja tez mam wspanialego meza tesciow spoko (najwazniejsze, ze daleko), szanse na przekwalifikowanie ))) i zdobycie nowego zawodu (jesli tylko przestane byc takim leniem i wezme sie za jezyk) no i jak na razie wakacje ))))) Co do "wyluzowania" wierze, ze czasem zbyt obsesyjne myslenie byc moze wplywa na brak 2 kresek, ale... np. przyklad Feemy, ktora "nie potrafila sie wyluzowac a zaszla" i wielu innych dziewczyn (sledze uwaznie forum z tesknoty za Polska i ciaza sklonil mnie do tego, aby stwierdzic, ze jednak dziecko to dar... przed wyjazdem z Polski kupilam jakas ciazowa gazete, bo myslalam, ze szybko pojdzie... i mi sie przyda. To chyba shape mama... Byl artykul o Smoktunowiczach (tym senatorze Robercie Smoktunowiczu i jego drugiej zonie). Mieli problemy z plodnoscia kilka in vitro im sie nie udalo wiec zrezygnowali z leczenia i wiecie co? Zaszla w cyklu naturalnym, na wakacjach ))) choc lekarze nie dawali im szans. Jest teraz mama Takich opowiesci jest sporo na forum Tak wiec mysle, ze nie warto rezygnowac z marzen o dziecku czy "na sile zapominac o staraniach" tylko miec troche pokory jesli dlugo sie nie udaje... Takie to moje poranne filozofie ))) Z mezem sie pogodzilam )) Co prawda z powodu tak poznego wstawania znow mnie boli glowa, pol dnia zmarnowane i zapewne znow usne kolo 3 rano lecz coz... )))) trudno )) Gniewac sie na meza nie bede - wszak pomyl i wytarl caly stos naczyn Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 marudko, ładnie to napisałaś 29.12.05, 10:41 To o pokorze,aż się wzruszyłam strasznie, I aż musze Ci napisać , zę mądra z Ciebie dziewczyna, choć to się wie samo prze się Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita żyrafko 28.12.05, 12:52 ściskam Cię mocno i modlę się za Ciebie i Twoją kruszynke Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita ane 28.12.05, 12:53 ja teraz mam takie samo podejście... cieszę się z cudownego człowieka u mego moku i nie wyczekuję, po prostu kiedyś nadejdzie ten czas, wierzę w to. A tym czasem żyje tym co mam, a mam baaardzo wiele. Nie mniej mam jeszcze testy owu z zeszłego miesiaca i pewnie ich użyję w tym miesiacu. A z temperaturą dałam sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita moniasku 28.12.05, 12:55 to kto zakłada wątek styczniowy? Noworoczny? Nowy rok nowe nadzieje, co ?? ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 ;-) 28.12.05, 13:24 jestescie super babeczki, oczywiscie , ze bede zaglądać jak bede miała jak !!! a ja zmykam do łóżeczka leczyc gardło co by was nie pozarażać wirtualnie ** buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: ;-) 28.12.05, 13:28 Misia nie zapominaj o nas, zagladaj - w miare mozliwosci. Zdrowia dla Ciebie i malenstwa. Sciskam - nie daj sie chorobsku Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re:misia 29.12.05, 10:43 spróbój nas porzucić, he, he...przysnimy cię się albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: Moniasku 29.12.05, 10:32 hej dziatwa!! na poczatek (nie) gratuluję żyrafce i zapewnaim cię zę wsparcia to to dostaniesz ile tylko uniesiesz...każda z nas tu czerpie, i te przed i te po, a ja i tak myślę ze wszystko bedzie tym razem w jak najlepszym porzadku, ale rozumiem Cię i twój strach , czułam i zreszta nadal czasem czuję dokładnie to samo z podobnych przyczyn. Główka do góry, Twój pozytywny nastrój zrobi bejbikowi bardzo dobrze)) a ja wróciłam umordowana z wczorajszej wizyty, nosz przez te oblodzenia jechało się jak nie wiem po czym, z nieba leciał non stop obfity deszcz, który tuż po zetknięciu z samochodem zamarzał natychmaist tworząc na szybie pokaźną warstwe lodu...biedny teść co 10 minut musiał wyłazić z samochodu i wyskrabywać w szybie jakieś dziury przez które cokolwiek było widać. Rozmrażacz w spreju nie podziałał. No ale cało dojechalismy. Usg będzie w 21 tyg, bo wtedy najlepiej widać serduszko... Gin kazał mi odwiedzić kardiologa, to te moje dyszenia i sapania n aschodach i mroczki przed oczami..ale powiedział że to raczej chuchnie na zimne bo nie chciałby czegoś "niedopatrzeć"...no to polezę do tego kardiologa. Z powodu moich ciągłych bóli głowy zasugerował mi też wizytę u neurologa...czy on aby nie jest przewrażliwiony? Dziewczyny jestem załamana, choć wiem żę powód jet raczej durnowaty, jestem dopiero w 16\17 tyg a przybyło mi juz 8 kg!!!!! Co to bedzie później, Bozę , przeciez potem tyje się szybciej...co to bedzie, mój kręgosłupik drobny pójdzie jak zapałka, ja już mam pieruńskie bóle pleców(( Czekam na pociechę...kochane...powiedzci eże ni eutyje 20 kg- to by była prawi epołowa mnie sprzed ciązy(( Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Moniasku 29.12.05, 10:37 Żyrafka założyła noworocznego koczkodana ...i tam Ci odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś