Dodaj do ulubionych

dni płodne

09.12.05, 21:46
Cześć dziewczyny!
na stronach internetowyh wiele jest informacji na temat tego jak obliczyć dni
płodne, zastosowałam się do jednego z nich i policzyłam, kalkulator na
stronce natomiast pokazał inne dni kilka faktycznie pokrywało się, jednak
różnica byla dość duża. Mam cykl 29 dni, ostatni okres rozpoczął się 24
listopada, jakie dni sa płodne?
Obserwuj wątek
    • czarna167 Re: dni płodne 09.12.05, 22:23
      Jesli mialas okres 24 list. i cykle 29 dniowe to dni plodne masz od 5 grudnia
      do 12 grudnia
      • stycz72 Re: dni płodne 09.12.05, 23:18
        najlepiej jak nauczyłaśbyś się obserwować swój organizm. Podczas owulacji mogą
        występować bóle podobne do tych, które występują podczas miesiączki tylko
        słabsze, piersi mogą być bardziej wrażliwe na dotyk, no i przede wszystkim
        zmienia się gęstość śluzu wydzielanego z pochwy (jest gęsty, lepki, o
        konsystencji białka jajka). Spróbuj to zaobserwować u siebie a będziesz
        dokładnie wiedziała kiedy masz owulację, bo ona tylko teoretycznie jest w
        środku cyklu - kobiety jednak różnie ją mają.
        • dziorkamadziorka Re: dni płodne 11.12.05, 12:41
          Witam
          Dziękuję za odpowiedzi, stycz72 do października dokładnie wiedziałam kiedy mam
          owulacje - na podstawie śluzu, w listopadzie kiedy tylko pojawiło się go
          troszeczkę zaczęliśmy starania, po pierwszym dniu starań (ok 3 grudnia) śluz
          zniknął i do tej pory nie pojawił się, kilka dni później 2 dni z rzędu
          wieczorami miałam mdlości, które więcej się nie pojawiły. Dzisiaj jest mój
          18dc, przypomne, że staramy się pierwszy cykl (moze stąd te dziwne objawy). Czy
          któraś z was miała podobne objawy, a próby zakończyły się powodzeniem?smile pozdr
          • kasia_skorpion81 Re: dni płodne 13.12.05, 13:05
            A co robic kiedy sie ma nieregularne cykle? Ja po odstawieniu antykoncepcji rok
            czekalam aby dostac naturalna @. bralam luteine na wywolanie. pierwszy naturalny
            @ dostalam 1 listopada i cykl trwal 33 dni. nastepny okres dostalam dopiero 7
            grudnia i jeszcze trwa, czyli drugi cykl trwal 36 dni.
            kiedy w zwiazku z tym moge spodziewac sie dni plodnych ?

pozdrawiam
          • kasia_skorpion81 Re: dni płodne 13.12.05, 13:09
            Witam!

A co w sytuacji gdy mam nieregularne cykle. Po odstawieniu antykoncepcji
            pierwsza natiralna @ dostalam 1 listopada. Cykl trwal 33 dni. nastepna @
            dostalam 7 grudnia , czyli cykl trwal 36 dni.
            kiedy w zwiazku z tym moge spodziewac sie dni plodnych??

Pozdrawiam i zycze powodzenia w staraniach

kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka