Dodaj do ulubionych

ponowny skok tempki w 24dc?

12.01.06, 21:12
Witam dziewczyny dzisiaj mierząc temperaturę troszkę się zdziwilam bo z 36,4
skoczyła do 36,6 - dzisiaj mój 24dc przy cyklach 26-29 więc na owulację za
póxno prawda, pozatym nic na to nie wskazuje, nie ma śluzu-jest sucho i nie
bolą jajniki czasem pobolewa brzuch, ale to taki ból na okres-dzisiaj już
myślałam, że dostałam i pobiegłam do toalety a tam nic. Dodam że bóle brzucha
mam od 31.12 (12dc) do 08.01 (20dc). Jak myślicie czemu tempka skoczyła?
Obserwuj wątek
    • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 21:32
      sorki pomyliłam się: tempka wzrosła z 36,4 na 36,8, czyli o 0,4 kreski. Co o
      tym myslicie??
    • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 21:51
      A ja miałam w 17dc-37,1; 18dc-37,2; 19dc-37,2.Co to ozn.?W ogóle nie znam się
      na tempkach. Masz moze link do jakiejś stronki? Szukam i szukam ale na
      przykładach innych się nie łapię...
      • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 21:55
        niestety nie mam żadnych ciekawych linków, ale mogę Ci podac link do stronki z
        wykresami ciążowymi możesz sobie porównaćsmile
        www.mamo-tato.pl/article_sect.php?s_id=5&ss_id=8
        pozdr
        • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:05
          witaj!!!! nie wiem czy ci pomogę ale przed chwilą przeczytałam w książce o
          ciąży i objawach wczesnej ciąży że utrzymywanie się podwyższonej tempki po ovu
          w granicach 37,1-37,5 stopni C wskazuje na istnienie ciązy. może to tłumaczy u
          ciebie ten skok tempki. mam nadzieję!!! niestety i tak musisz poczekać....sad
          ile ci jeszcze zostało do @?
          pozdrawiamsmile
          • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:08
            Witaj Inia smile
            Tak myślałam, że się odezwieszsmile, a co Ty wogóle robisz na forum "w
            oczekiwaniu"?smile
            Mam nadzieję, że ten skok oznaczał zwiększony poziom progesteronu i tym samym
            ciążę. Okresu spodziewam się między 15 a 17 stycznia. Jedyne co mnie pociesza,
            że nie ma żadnych objawó które wskazywałyby na okres no moze poza bolacym
            brzuchem..sad, ale zawsz ebolały mnie piersi ok 6-7 dni przed @ a teraz nic.
            pozdr
            nie wiem co to może być
            • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:13
              Buuuuu myslałam, że do mnie Inia pisala... Juz całkiem sfazowałam. Zatem obie
              Was pozdrawiam!!!!
              • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:21
                kochana!!! faktycznie pisałam do Madzi ale przyjrzałam się też twoim tempkom. u
                ciebie wygląa to podobnie: czyli podwyższenie temperatyry po ovu. trzymam za
                was kciukismile)))))))))) czekam na wasze maleństwa tak jak bym czekała na swojesmile
                pozdrawiam i sle całuskismile
                • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:23
                  Inia ja również przesyłam buziaki i cieplutki usciskismile, mam nadzieję, że obrze
                  się czujeciesmile
                  • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:29
                    czujemy się super!!!! byłam dziś zapisać się do szkoły rodzenia. jak mój mąż
                    zobaczył dziewczyny z big brzucholkami i spojrzał na mnie to się zdziwił....
                    powiedział że chyba brzuch to ja w domu zostawiłam...hahaahaha.
                    zajęcia zaczynam 23 styczniasmile
            • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:26
              no wiesz co? jak to co robie? Oczekuje mojego synusia.....hahahahaha.....no to
              do niechcianej @ masz jeszcze parę dni.... to juz niedługo sie dowiemy czy
              jakis szkrabek u ciebie zamieszkałsmile
              a czy nie czujesz sie jakoś dziwnie? nie mówię o jakiś objawach tylko o jakimś
              przeczuciu że coś się tam w brzuszku dzieje?
              ja pamiętam że choć do @ miałam jeszcze kilka dni to jakbym czuła coś
              dziwnego.... nie wiem czy mnie zrozumiałaś.... to było takie że choć nie byłam
              pewna to bym sobie nawet dała głowe uciąć że coś się dzieje....
              pozdrosmile
              • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:31
                Inia wiesz ... takie objawy i odczucia że mam jakiegos małego lokatora to nawet
                w poprzednim cyklu miałamsmile niestety zamiast szkrabeczka przyszła @
                nieproszonasmile, czekam i czekam jeszzce tylko kilka dni i się dowiemy.
                • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:36
                  no to czekamy z niecierpliwościasmile)))))))))))
                  a jak twój mężulek?
                  • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:40
                    Mój mężulek chce, ale nadal upiera się żeby starania rozpocząc po obroniesmile -
                    osiołeksmile
                    ale ostatnio dużo mu mówilam, że boli mnie brzuch i czytaliśmy forum razem i
                    nawet był taki post że jak boli brzuch to może to oznaczac ciążę i aż się
                    uśmiechnął z tego powodu i zapytał: a może powinnaś zrobic test?smile
                    powiedziałam, że to jeszcze za wczesnie. I tak jak mówiłam Wam wcześniej on
                    chce dzidzię tylko nie chce się na nią swiadomie zdecydować
                    • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:48
                      ale to cieszy że tak reaguję. mysle ze nie chce się nastawiać a potem będzie
                      sie cieszył jak dzieckosmile tak było z moim mężulkiem. każdy facet troszkę boi
                      się odpowiedzialnośći ale jak przyjdzie co do czego to zobaczysz jak bedzie
                      wyprawki dla maluszka szukał i bedzie rozmawiał z twoim brzucholkiemsmile
          • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 12.01.06, 22:11
            Hej.Dzięki za słowa otuchy.@ mam dostać 20-21. Trochę jeszcze trzeba czekać.
            Parę dziewczyn jeszce czeka do 20-tego a ja wraz z nimi. Również życzę
            wszystkiego dobrego.smile
    • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 20:40
      Witam dziewczyny wkleję jeszcze raz moje tempki bo nie wiem co się dzieje.
      10dc 36,7 przytulanko
      11dc 36,3 przytulanko
      12dc 36,4 ból jajników, sluz, przytulanko
      13dc 36,4 ból jajników, śluz, przytulanko
      14dc 35,9 ból jajników, brak śluzu, przytulanko
      15dc 36,2 ból jajników, (przytulanka brak)
      16dc 36,2 ból jajników, śluz ze sladem krwi-owulacja stwierdz. przez
      ginekologa
      17dc 36,2 ból dołu brzucha
      18dc 36,3 ból dołu brzucha, wieczorem śluz rozciągliwo-grudkowaty
      19dc 36,5 ból dołu brzucha, wieczorem śluz rozciągliwo-grudkowaty
      20dc 36,5 lekki ból brzucha, mało nierozciągliwego śluzu
      21dc 36,5 lekki ból brzucha, śluz białawy nierozciągliwy, popołudniu mocno
      zbity
      22dc 36,5 lekki ból brzucha
      23dc 36,4, natomiast mierzenie chwilke późnej 36,6 ból brzucha
      24dc 36,8 lekki ból brzucha
      dzisiaj 25dc 36,5 bóle brzucha
      Dziewczyny od 31 grudnia (12dc) mam nieprzerwalny ból brzucha, czuję takie
      gorąco i że coś się przelewa i bulgota. Od trzech dni ne występuje wogóle śluz.
      Wczoraj tempka skoczyła dzisiaj znowu opadła. Okres mialby się pojawić w
      granicach 15-17 stycznia, ale nie mam żadnych objawów, które mogłyby to
      zwiastować. Nigdy wcześniej nie bolał mnie brzuch dopieero jak juz dostałam @,
      natomiast tydzień wczesniej bolały piersi, teraz tylko sutki są bardzo wrażliwe
      do tego stopnia że jak je dotykam to czuję nieprzyjemne kłucie. Byłam na
      wizycie 4 stycznia u gin i powiedziala że wszystko jest w porządku, co robić?
      jak mam interpretować zachowanie mojego organizmu? poradzicie coś?
      • kropcia1 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 21:05
        Dziorka musisz być cierpliwasmile))) Jeszcze kilka dni i wszystko bedziesz
        wiedzieć....wiem, że łatwo się mówi...ale w sumie teraz jest jeszcze za
        wcześnie, żeby coś powiedzieć....Na moje oko, jezeli owulację masz stwierdzoną
        w 16dc - to test mozesz wykonać dopiero ok. 30dc...uwierz mi nie opłaca sie
        wcześniej!!! Przechodziłam to kilka razy!!!
        Nie wiem czy Ci pisałam, ale we wtorek miałam wszystkie objawy nadchodzącej @ i
        tempka mi spadła - idealnie jak co cykl....poszłam spać z ogromnym bólem głowy
        i brzucha i z płaczem na końcu nosa... następnego dnia planowałam leżeć w łożku
        i nic nie robić....a tu okazało się , że nagły wzrost tempki do 37,2...i @
        brak...a objawy powoli ustępują.....do dzisiaj @ się nie pojawiła....tylko
        kłują mnie jajniki od czasu do czasu i mam bardzo wrażliwe sutki ( nigdy nie
        mam tego objawu)....tempka się utrzymuje na wysokim poziomie.....dzisiaj
        zrobiłam test, ale popołudniu....i wyszedł cień drugiej kreski...więc w sumie
        jeszcze nic nie wiem....w niedziele powtórzę test....

Trzymam kciuki za Ciebie!!
        • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 21:09
          Kropciu witaj!
          a który masz dzisiaj dc? gratuluję cienia kreseczki - bo to podobno już ciążę
          zwiastujesmile u mnie tak jak u Ciebie z tym, że u mnie tempka skacze i utzrymuje
          się na niskim poziomie 36,5 (chyba że to może być wina niewyspania). Jeszcze
          mam na tyle cierpliwości, że napewno nie zatestuję przed terminem @, która
          powinna się pojawić w granicach 15 - 17 stycznia. Bardzo bym jej nie chciała,
          ale brzuszek boli, oj boli...
        • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 21:14
          kropcia!!!!!! czyzby się kolejny dzidzius szykował? u mnie też druga kreseczka
          była słabiuteńka choć test robiony był 3 dni po spodziewanej @. juz się
          cieszę!!!!!!!!! i trzymam kciuki za pozytywny drugi test!!!!!!!
          buźka!!!!
      • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 21:12
        oj Madziu!!! trudno jednoznacznie powiedzieć co sie dzieje.... ale coś
        napewno.... nie chcę cię tu nastawiać na ciążę, ale w sumie wykluczyc tego nie
        można....
        dziwi mnie to że tempka ci spadła, ale jednocześnie piszesz o wrażliwych
        sutkach. ja swoich dotknąć nie mogłam.
        uzbrój się w cierpliwość...nic innego ci nie pozostajesmile
        mimo wszystko martwi mnie twój ból brzucha....ale może nie powiniensmile
        trzymaj się !!!!!!! jeszcze tylko kilka dnismile)))))))))))
        • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 21:24
          Witaj Inia!
          Wiem że każda z nas pewnie bedzie miała ine objawy, a tak bardzo chciałabym ,
          zeby pojawiła się tutaj jakaś osoba, która napisałaby że miała właśnie takie
          objawy i okazało sie że była w ciąży!smile
          Dodam, że bardzo często mi się odbija - nigdy tak nie miałam, bywało wręcz
          odwrotnie.
          Kropcia tak strasznie się ciesze, i tzrymam kciuki za Ciebiesmile))
          • inia1984 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 21:27
            wierz mi,że nie znajdziesz takiej osoby choć bardzo by się chciało..... ile
            kobiet tyle ciąż.... niestetysmile ale jeżeli jesteś w ciąży to swoje objawy
            zapamiętasz na długosmile
            już się nie mogę doczekać twojego testu!!!!!
            • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 22:04
              up
              • ania800 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 13.01.06, 23:05
                aż chyba z ciekawości jutro zmierze jaką ja mam o lie mały mi na to pozwoli bo
                dla niego 5 min to wieczność heheh
                ja mam objawy urojone smile caly czas mi sięchce jeść i litrami piję herbatę z cytryną
                do tego brzuc boli to juz nie urojenie hehehe
            • kropcia1 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 14.01.06, 08:09
              Dzięki dziewczyny!!! Trzymajcie za mnie, bo tak się boję , że czar pryśnie....
              Dziorka dzisiaj jest już mój 36dc....@ się spodziewałam w środe.... tempka
              dzisiaj 37,05 - ale nie sugeruj się nią Dziorka,bo moja tempka przed skokiem
              jest na poziomie 36,4; 36,5; 36,6...a nawet zdarza sie 36,7....co mnie
              zastanowiło w tym cyklu to to, że tempki w II fazie miałam niższe niż
              zwykle...i bardzo wyrównane...dopiero podskoczyły od dnia spodziewanej @....
              Trzymam kciuki...
              • ania800 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 14.01.06, 12:15
                ja dzis rano zmierzyłam tak z ciekawości i było 37.1 nie wiem czy to dobrze czy
                źle poza tym chyba i tak to nic nie da bo nie mam tempki z całego cyklu
                • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 14.01.06, 13:04
                  Hej ja mam dzisiaj : 37,1- 21dc, też nie mam z calego cyklu.Mierzę sobie z
                  ciekawości:
                  17 dc- 37,1
                  18 dc- 37,2
                  19 dc- 37,2
                  20 dc- 37,2
                  dzisiaj 21 dc- 37,1

Aha, od 17 dc tak około, to mam brak śluzu- cały czas sucho.
                  • blige do dziorki 14.01.06, 13:59
                    wrzucilam twoje tempki do fertility friend i zinterpretowalo Twoja owulacje na
                    17 dzien cyklu. Jesli kochaliscie sie tak, jak podalas, to obawiam sie, ze
                    plemniki mogly nie przetrwac trzech dni. Moga zyc nawet 7 dni, ale to roznie
                    bywa. Skoro masz owulacje okolo 17 dnia, w nastepnym cylku zacznijcie
                    wspolzycie dwa, trzy dni pozniej np. 12 dc i kochajcie sie co dwa dni (12, 14,
                    16 i 18 dc). Obstawisz w ten sposob owulacje z 17 i jesli mialaby sie przesunac
                    w ktras ze stron. My kochalismy sie co dwa dni (12, 14 i 16, a owulacje mialam
                    15 dc i zaszlam w ciaze za pierwszym razem).
                    Trzymam kciuki
                    • kropcia1 Re: do dziorki 14.01.06, 14:14
                      Jeżeli mi się udało ( czego jeszcze nie wiem na pewno) to też jest to skutek
                      przytulanek co dwa dni....wcześniejsze próby z testami pokazującymi owulację
                      nie powiodły się....czyli jest w tym metodasmile) Przy czym jest jeszcze taka
                      sprawa, że owulacja niekoniecznie musi wystąpić dzień przed skokiem!! Moze
                      wystapić dwa lub nawet trzy dni przed skokiem....Mi test owulacyjny wyszedł
                      pozytywny 4 dni przed skokiem!!....ale to mozna stwierdzic tylko na podstawie
                      wnikliwych obserwacji własnego organizmu...a najlepiej za pomoca monitoringu...
                      • fokaszara1 Też nie wiem co o tym myśleć 14.01.06, 15:45
                        Cześć Dziewczyny
                        Z wielkim zainteresowaniem czytam to co piszecie, bo sama jestem w podobnej
                        sytuacji. A co sądzicie o moich tempkach?
                        11 dc - 36,2
                        12 dc - 36,2, śluz przeźroczysty
                        13 dc - nie mierzyłam, przytulanko, śluz przeźroczysty, ciągnący
                        14 dc - nie mierzyłam, przytulanko, śluz przeźroczysty, ciągnący
                        15 dc - nie mierzyłam, przytulanko, śluz przeźroczysty, ciągnący
                        15 dc - 36,8 raczej bez śluzu, choć nie susza wink
                        16 dc - 36,8 raczej bez śluzu
                        17 dc - 36,5 zupełnie nie wiem czemu taki spadek ???
                        18 dc - 36,8
                        19 dc - 36,7

Do tego wszystkiego, od około 5 dni mam nadwrażliwe sutki, troche bolące
                        piersi, pali mnie w gardle (nigdy nie miałam zgagi więc nie wiem czy to możę
                        ona), poza tym mam uczucie jakby mi cały czas coś stało w gardle. Z 5 dni temu
                        bolał mnie krzyż tak jak na okres, no i tyle na razie. Aha, zwykle zajadałam
                        się śledziami, a przed wczoraj pierwszy raz w życiu wyrzuciłam je do kosza, bo
                        mnie obrzydziły smile To mój drugi cykl starań, bardzo nam zależy, ale chyba
                        jeszcze nie schizuje na tym punkcie. MOże tym razem to jest to? Co myślicie o
                        moich tampkach?
                        Wszystkie Was pozdrawiam no i życzę szybkiego zafasolkowania! smile
                        Zajrzę niebawem
                      • dziorkamadziorka temperatura troszkę podskoczyła 14.01.06, 15:56
                        Witam!
                        Moja temperatura w porównaniu z wczorajszą (36,5) podniosła się o 0,1 kreskę -
                        niewiele to fakt, ale pocieszające jest to że nie spadła jeszcze niżej. Jutro
                        najwcześniej mogę dostać @, najpóźniej myślę, że 17 stycznia i to byłby 29dc
                        przy moich 26 - 28cyklach. Jeżeli uda mi się dotrwac to w środę zrobię test bo
                        już nie moge się doczekać tym bardziej, że nie mam żadnych objawów zbliżajązego
                        się okresu - na szczęściesmile

Blige dzięki za interpretacje, nie wiem na ile ten progrm się sprawdza, bo go
                        nei używam, ale w 16dc byłam u ginki i powiedziała, że mam owulację
                        (powiedziała, że mam super śluz nawet ze śladami krwi).

Kropcia życze Ci z calego serca żeby Ci się udalo tez bardzo bym chciała, ale
                        jeszcze kilka dni musz epoczekać. Ja skok miłam w 15dc czyli teoretycznie 14dc
                        była owulacja, więc niby trafiliśmy z moim M w dziesiątke, ale sama
                        wiesz ...jeszcze troszke i się okażesmile eh ta cierpliwośćsmile czemu mnie
                        opuszcza?smile

Fokaszara trochę mało tych pomiarów, ale wygląda na to, że trafiliście w
                        owulacje, mogłabyś jeszcze napisac jakie masz cykle.
                        • fokaszara1 Do dziorkamadziorka :-) 14.01.06, 16:11
                          Moje cykle to tak od 27 do 29 dni, ostatnio mialam 28, też działalismy, tyle,
                          że co dwa dni i akurat w dzień owu nie uncertain Zobaczymy jak będzie, dziś moja mama
                          mi mówiła, ze temperatura w ciąży wcael nie musi wynosić 37 i wiecej. To zalezy
                          od indywidualnej temperatury ciała zwykle. Pociesza mnie tez fakt, ze wcale nie
                          musi byc na jednym poziomi, mogą wystąpić wahnięcia. Zreszta chyba wyżej
                          dziweczyny podawały stronę mamo tato i tam można doskonale prześledzić wykresy
                          ciążowe. Okaauje się, że skoki w dół moga byc nawet o 0,3 stopnia. Polecam te
                          stronę, mam tylko jeden problem z nią, nie wiem co oznaczaja tam takie skróty
                          literowe, tzn C to domyślam się, że ciąża, ale są też inne literki uncertain
                          • ania800 Re: Do dziorkamadziorka :-) 14.01.06, 21:36
                            oj oj to nie tak jak Dzarka nie kochala się 16 czy 17 to plenmiki i tak moga
                            przeżyćsmile
                            to zalezy jak są silne mój gin zaleca przytulako co 2-3 dni a nawet tylko 2 razy
                            w tyg w dni płodne

wmyśląc w ten sposób na świecie chyba nie byłoby facwtów bo żeby miec chłopczyka
                            to podobno trzeba się wstrzelić w owu a nie sądzę żeby kobieety mające 3 czy 4
                            synów zawsze kochały się w dzień owusmile to narura i tego zaplanować się nie dasmile
                            plemniki to sprytne bestie czekają w ukryciusmile

Ania i Mati GG 2365046
                            Mateuszek
                            Co słychać u wrześniaków 2004
    • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 12:58
      Jak dzisiaj tempka? U mnie dzisiaj 37, 2 ; to 22 dc.
      17 dc- 37,1
      18 dc- 37,2
      19 dc- 37,2
      20 dc- 37,2
      21 dc- 37,1
      22 dc- 37,2
      Żałuję, że nie mierzyłam od początku cyklu.Jeszcze 6 dni...
      • ania800 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 13:12
        u mnie od 2 dni (wcześniej nie mierzyłam) 37,1 nio ciekawesmile)
        tak mnie krci zrobić test ale taz już się zawiodlam i chyba nie chcę ryzykować
        • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 13:16
          Mnie tak samo korci. Ale umówmy się, że do piątku nie zrobimy. Bo jak już jedna
          forumowiczka napisała, że kupiła Bobo test, to też już zaczełam o tym mysleć.
          Jak następne osoby zaczną robić to też nie wytrzymam!
          • ania800 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 13:31
            ja mam test bo w tamtym miesącu mąz kupił jakby nie bylo to by tak nie korciło
            hehehe
    • kylie81 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 13:48
      Wiesz ja żartuję..., wiadomo że każdej z nas to indywidualna sprawa.Ty zresztą
      masz 2 dni do przodu i mąż się ciekawi, to też Cię pewnie skłania do tego, by
      zatestować.U mnie mąż znów nie wierzy, żeby się udało...., chociaż soczki
      kupuje i dokarmiasmileJak mi niedługo jakiś syfek wyskoczy, to lipa. Sama już nie
      wiem...Żadnych objawów, piersi troszkę bolą, ale nie sutki jak zazwyczaj
      przyszłe mamy.Dobrze, że mam co do roboty, żeby nie myśleć.
      Ciekawe, czy ta madalena07 zatestowała.
      • kropcia1 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 14:17
        z tymi testami to zaczekajcie....nie ma co się daremnie stresować....Ja miałam
        dostać @ w środe....@ do tej pory nie przyszła.....zrobiłąm test w piątek
        popołudniu i wyszła blada kreseczkasmile) Na teście pisze, ze kreski mogą się
        znacznie różnić w nasyceniu!!!A i tak jest ciąża....postanowiłąm zrobić dzisiaj
        rano test ( tym razem rano - większe niby stężenie ) - test negatywny....na
        tescie pisze, ze po 15 minutach wyniku nie czytać....ale własnie po ok. 15
        minutach pojawił się cień cienia kreski...a po kolejnych minutach zrobił się
        ciut wyraźniejszy...ale nadal cień....
        I co teraz???
        W sumie wg mnie jest już dawno po terminie @...ale może owulacja byłą później
        niż przypuszczałam i dlatego testy słabo wychodzą....z drugiej strony jak nie
        byłąm w ciaży to nic mi nie wychodziło...ani grama cienia - no a teraz ten cień
        jest.....po kilku godzinach, jak test wyschnął, są normalnie dwie
        kreseczki...tzn. jedna mocna , a drugi - cień.... - to taka moja polemika na
        temat testów....nie ma się co spieszyć, bo bzdury wychodzą.....
        • dziorkamadziorka Re: ponowny skok tempki w 24dc? 15.01.06, 15:33
          Witam dziewczynki!
          Oj chyba straciłam nadzieję, moja tempka spadła dzisija do poziomu 36,4 (taki
          poziom miała o godz 6 rano) a drugi raz zmierzyłam o 8 (bo mi się zasnęło, ale
          nie wstawałam z łóżka) i wynosiła już 36,8 (i w porównaniu z moimi poprzedmimi
          pomiarami byłaby dość wysoka). Reszta objawów bez zmian, dalej boli mnie
          brzuszek i piersi. Dzisiaj jest dzień kiedy najwcześniej mogłam dostać okresu
          (27dc) azwyczaj moje cykle mają wlasnie w granicach 26-29 dni. Jak @ wcześniej
          nie przyjdzie to 29dc albo 30dc zrobię test, o ile wytrzymam tak długo. Czy
          taki spadek tempki jak w moim przypadku może zwiastować coś jeszcze oprócz
          zbliżającej się @?
          • dziorkamadziorka zestawienie temperatur 15.01.06, 18:05
            Na dzień dzisiejszy temperatury wyglądają nastepująco:
            10dc 36,7 przytulanko
            11dc 36,3 przytulanko
            ginekologa, ból brzucha
            zbity
            25dc 36,5 bóle brzucha
            26dc 36,6 (o godz 8.00rano już 36,9 bez wstawania z łóżka) bóle brzucha
            dzisiaj 27dc 36,4 (o godz 8.00rano już 36,8 bez wstawania z łóżka) bóle brzucha
            W 26 i 27 dc zmierzyłam tempkę 2 razy tak z ciekawości raz o 6 rano a potem o
            8, po pierwszym mierzeniu (o 6 rano) nie wstawałam z łóżka i zasnęłam, przy
            mierzeniu tempki 2 godz poźniej był juz wyraźny skok tempki o 3 i 4 kreski.
            Cykle mam zazwyczaj 26-29 dni więc jeszcze maximum 2 dni zaczekam i testuję,
            chociaż nie wiem czy zdążę bo bardzo boli mnie brzuch - co zresztą obserwuje
            już od 16dc. Czy taki spadek tempki jak u mnie moze zwiastowac tylko
            nadchodzącą @? czy nawet jeżeli bylabym w ciązy to taki spadek tempki jest
            dopuszczalny? jak myślicie doradźcie coś proszesmile
            • dziorkamadziorka Re: zestawienie temperatur 15.01.06, 19:52
              podnoszę wątek bo troszke sie niecierpliwię.
              • dziorkamadziorka Re: zestawienie temperatur 15.01.06, 21:12
                Dziewczyny
                Skupiłam sie na moim bólu brzucha i dosżlam do wniosku, że boli mnie prawy
                jajnik (ten z którego była owulacja), mam suchy język, piersi bolą ale mniej
                niż przed okresem. Ciekawa jestm jaka jutro rano będzie tempka, jeżeli miałabym
                jutro dostać @ (jutro 28dc) to tempka powinna utrzymać się na tym niskim
                poziomie, a co będzie jeżeli wzrośnie? czy wtedy mogę liczyć na ciążę?
                Temperaturę mierzę pod językiem i to może przyczyna tych wahań?
                • ania800 Re: zestawienie temperatur 15.01.06, 21:43
                  hej
                  ja zawsze mierzyłam i teraz mierzę w pochwie
                  podam Ci tempki z miesiąca w którym zaszłam z MAtimsmile
                  jest bardzo dziwny ale pod koniec też spaa tempka a ciaża była bo mam synkasmile
                  tylko wtedy owu miałam chyba na koniec miesiąca jakoś się przesunęlo

7dc 36,4
                  8dc 36,6
                  9dc 36,4
                  10dc 36.7
                  11dc 36,6
                  12dc 36.6
                  13dc 36,5
                  14dc 36,6
                  15dc 36,6
                  16dc 36,4
                  17dc 36,6
                  18dc 36,7
                  19dc 36,7
                  20dc 36,4
                  21dc 36,7
                  22dc 36,7
                  23dc 36,8
                  24dc 37,0
                  25dc 37.1
                  26dc 37,0
                  27dc 36,9
                  28dc 36,9
                  29dc 36,9
                  30dc 36,9
                  31dc 37,2
                  32dc 37,3
                  33dc 37,0
                  34dc 37,0
                  35dc 37,1
                  dalej cały czas była 37,0 albo 37,1 nie wiem mierzyłam tych do 40 dc
                • kropcia1 Re: zestawienie temperatur 15.01.06, 21:47
                  Dziorka widzę, ze jutro nas czeka sądny dzień!!! Też się strasznie boję
                  jutrzejszej tempki...bo spodziewam się, że spadnie....cały czas mam wrażenie,
                  ze @ zaraz przyjdzie...już straciłam nadzieję na ciążę po dzisiejszym teście...
                  Dziorka nie masz się co martwić pojedynczym spadkiem....ja zalecam mierzenie
                  tempki w pochwie...chyba jest najbardziej miarodajna...choć i mi się zdarzyło,
                  ze mierzyłam tempkę raz i za 10 minut drugi raz ,nawet nie wstając z łóżka i
                  tempki się różniły....wtedy zawsze brałąm pod uwagę tą wyższą!! Pamiętaj,
                  jeżeli w pokoju jest zimno warto najpierw ogrzać przez kilka sekund termometr w
                  ręce
                  • dziorkamadziorka Re: zestawienie temperatur 15.01.06, 21:55
                    Kropcia próbowalam ogrzania termometru, ale mam elektroniczny, a on mierzy
                    tempkę tylko jeżeli w pomieszczeniu jest poniżej 32 stopni i tylko wtedy
                    pojawia się migające L o C oznaczające, że jest gotowy do pomiaru.
                    W takim razie nie mam wyjścia i od nastepnego cyklu (jeżeli oczywiście nie
                    udało się w tym) bedę mierzyła tempkę w pochwie (jakos to przezyjęsmile)
                    Kropciu pocieszylas mnie troszkę informacją, że brałaś zawsze tę wyższą tempkę,
                    bo gdybym ja też tak zrobiła to moje tempki miałyby tendencję wzrostową!smile

Ania naprawdę nie wiem jak zaszłaś w ciążę z Matkiem, ale ważne że się udało bo
                    mały jest uroczysmile w każdym razie gratuluję!
                    Ah czytałam chyba na jakimś innym forum, że masz teraz tempkę 37,1 - z tego co
                    mi wiadomo to bardzo dobry wynik, dziewczyny z takim tempkami najczęściej są w
                    ciąży, i Tobie też tego życze! A ile masz lat i skąd jesteś?

Pozdr Kropciu tzrymam za nas kciuki jutro!
                    • ania800 Re: zestawienie temperatur 15.01.06, 23:39
                      Dziękui Dziarkawink mam 25 lat i jestm z Płocka
                      a co do mierzenia to jeśli Ci się nie uda (chociaż mam nadzieję @ CIę nie
                      odwiedzismile)to proponuje termomert rtęciowy jest lepiszy nie wiem może już o tym
                      pisałam
                      Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki

jutro też zmierzę i sama jestem ciekawa co będzie

co do tamtej tempki jak zaszłam z MAtim to do tej pory nie wiem jak i kiedy heheh
                      dlatego myślę ze natura to natura i nawet nasze wykresy czasami nie sa w stanie
                      stwierdzić kiedy było poczecie i czy było
    • kropcia1 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 16.01.06, 14:59
      no i przyszła @ sad(((( Zastanawiam się czy nie była to ciąża biochemiczna...bo
      wiele na to wskazuje...te blade kreski ta testach i te objawy....ogólnie to już
      nie mam ochoty dalej się starać....nie dam rady tego poraz kolejny
      przechodzić...
      • ania800 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 16.01.06, 16:51
        kropcia a miałaś brązoweupławy czy cos takeigo??
        ja miałam ciążę biochemiczną a 2 miesiące po tym zaszłam w ciąże też
        zrezygnowałam i może dlatego zaszłam

Trzuymam kciuki za Ciebie
        jak będziesz chciała pogadać do będę wieczorem na GG
        • kropcia1 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 16.01.06, 17:06
          no były takie od dwóch dni, ale nie brązowe...tylko takie żółtawe....trochę
          mnie to zdziwiło, bo wcześniej takich nie miałam...myślałam, ze się normalnie
          coś przyplątało przy okazji....myślisz, ze to mogła być ciąża biochemiczna? bo
          mi się tak wydaje....
          • dziorkamadziorka nowe zestawienie...skok??? 16.01.06, 17:23
            Hej dziewczyny!
            Kropciu strasznie mi przykro, nie wiem jak cię pocieszyć, bo pewnie zadne moje
            słowa nie pogonia Twojego żalu. Nowy cykl to zawsze nowa szansa, trzymam
            kciuki, napewno niedługo będziesz miała swoje ukochane maleństwo. Pisz na
            bieżąco co się dzieje.

Anuś no to chyba był cud jakiś, że masz Matkasmile, ale widzisz jak to jest -
            natura chciała i jużsmile

Wstawiam Wam tez mój pelny spis temperatur bo dzieje się u mnie coś czego nie
            potrafię sobie wytłumaczyćsmile może Wy spróbujeciesmile?

--------------------------------------------------------------------------------
            Na dzień dzisiejszy temperatury wyglądają nastepująco:
            10dc 36,7 przytulanko
            11dc 36,3 przytulanko
            ginekologa, ból brzucha
            zbity
            25dc 36,5 bóle brzucha
            26dc 36,6 bóle brzucha
            27dc 36,4 bóle brzucha i prawego jajnika
            28dc 36,8! (dzień spodziewanej miesiączki)

Możecie mi wierzyć jedyne czego się dzisiaj spodziewałam to wrednej @, a tu
            masz Ci los taki skok tempki! jak mam to rozumieć??
            Brzuszek mam taki wydęty jakbym miał wzdęcia i coś w nim bulgota. Macie jakieś
            pomysły co się dzieje??
            Ja tak bardzo boje się rozczarowania, że z dnia na dzień odkładam testowanie.
            Doradźcie coś, prosze!

pozdr gorąco
            • ania800 Re: nowe zestawienie...skok??? 16.01.06, 17:48
              Kropcia myślę że to mogła być ciąża biochemiczna ale nie martw zobaczysz za
              miesąc zobaczysz II kreseczki nie rezygnuj !!bo takie ciąży nie trzeba czekać 3
              miesące czy 6 tak jak po poronieniu

Dziarka aż tak sięnie znam ale jak tempka wzrasta w dniu spodziewanej @ to
              raczej nie masz co na nią czekać tak mi się wydaje 100% pewności nie mam

mnie od wczoraj bolą sutki a dziś to chyba już całe piersi sam nie wiem

brzuch bez większych zmian
              • kropcia1 Re: nowe zestawienie...skok??? 16.01.06, 17:57
                Dziorka odczekaj dwa dni i testuj!!
                • dziorkamadziorka Re: nowe zestawienie...skok??? 16.01.06, 17:58
                  Kropcia a myślisz, że może coś z tego być?
              • dziorkamadziorka jak interpretować? 16.01.06, 17:57
                Anuś to mnie pocieszyłaś, jestam bardzo zaskoczona tą tempką bo wczoraj spadła
                i to o 2 kreski w porównaiu do poprzedniej i myślałam, że dzisiaj zacznę nowy
                cykl a tu @ ani śladu.
                A Wy jak sądzicie?
                • kropcia1 Re: jak interpretować? 16.01.06, 18:55
                  Dziorka ja już nic nie myślę....ciężko mi wyrazić jakąś opinię, bo sama się na
                  sobie przejechałam....a wszystko wskazywało , że będzie dobrze...
                  ale zasada jest taka...póki @ nie ma i tempka wysoko- jest nadziejasmile)) Musisz
                  być cierpliwa i tego Ci życzę bardzosmile)) bo wiem , ze to najtrudniejsze....
                • fokaszara1 Re: jak interpretować? 16.01.06, 19:32
                  Dziorkamadziorka ja nie chcę nic wieszczyć, ale cos w tym może być. Zaskakujące
                  są te niskie temki juz po owulacji, nie mniej jednak zapewne analizowałas
                  wykresy ciążowe na mamo tato i tam tez wyraźnie widać, że wcale tempka po
                  zapłodnieniu nie musi być zabójczo wysoka, zerknij tam jeszcze raz jesli tego
                  nie robiłaś jeszcze, no i cóż, życze Ci na prawdę upragnionego szczęścia czyli
                  dzidziunia. Nie wiem czy moje słowa coś Ci pomogą, bo i ja sama jestem w
                  kropce, co prawda do moejego terminu @ jest jeszcze tydzien, ale już bym
                  chciała wiedzieć. Póki co zarzuciłam mierzenie tempki choć nie wiem czy to
                  dobrze, ale nie chcę się stresowac z samego rana sad
                  Pozdrawiam
                  smile
                  • dziorkamadziorka Re: jak interpretować? 16.01.06, 20:18
                    Fokaszara czy mogę "mówić" do Ciebie foczko?smile
                    Mam nadzieję, że ten tydzień bardzo szybko Ci zleci, wiem że łatwo się mówi ale
                    na moim przykładzie widac że to jest do przejścia!smile A po tygodniu życzę dwóch
                    grubaśnych krech na tesciesmile

Owszem analizowałm wykresy na mamo i tato i zazwyczaj tempki utrzymywały się na
                    poziomie 37 stopni raz wyższych raz nizszych, ale faktem jest że takie w
                    okolicach 36,7 i 36,8 też były dlatego mam jeszcze nadzieję. Podobnie jak od
                    kilku dni znowu jestem ciekawa jaka tempka bedzie jutro rano.....oby wyższasmile

Z testem jeszcze czekam, narazie bardziej boję się rozczarowania niż dobrej
                    (mam nadzieję) wiadomości.

pozdr cieplutko
                    • fokaszara1 Re: jak interpretować? 16.01.06, 20:58
                      jasne! może być "foczka" hihihihi
                      miejmy nadzieję, że należysz do niskotemperaturowców! (ja też mam zwykle
                      niskie, niegdy nie miałam nawet 37,0)
                      Pozdrawiam i trzymam płetwy za Ciebie wink
                      • dziorkamadziorka Re: jak interpretować? 16.01.06, 21:03
                        krótko mówiąc zimnokrwiste jesteśmysmile hihi
                        to jest mój pierwszy cykl odkąd mierzę tempkę i nie zdarzyło mi sie odnotować
                        wyniku 37,0! mam nadzieję, że wszystko jeszcze przed namismile

tzrymam kciuki za nas
                    • ania800 a ja już głupieję! 16.01.06, 21:11
                      jak myślicie czy jak jutro rano zobię test to wyjdzie tak mnie korci miałam nie
                      robić do raz miałam ciążę biochemiczką ale to jest silniejsze ode mnie
                      do tego dziś zauważyłam że moje piersi zrobiły się jakieś duuże zawsze były
                      maleńkie myślalam że sobie wkręcam ale mąż zrobił wielkie oczy hehehehe

nie wiem przed @ nigdy takich nie miałam
                      • dziorkamadziorka Re: a ja już głupieję! 16.01.06, 21:17
                        Ania a który dzień cyklu dzisija u Cibie? (z tego co pamiętam to masz
                        28dniowe?) popraw jeśli sie mylę
                        Ja bym mimo wszystko zaczekała, nie spieszy mi się a wole się miło rozczarować
                        niż zobaczyć 1 kreskę, ale Twój wybór ja trzymam za Ciebie kciuki.
                        • ania800 Re: a ja już głupieję! 16.01.06, 21:33
                          może gdybym nie miała testu w domu to by aż tak nie kusiło
                          dziś mam 25dc cylke mam 28 dniowe
                          nie wiem co mam zrobić niby te testy są bardzo czułe mam PRE-TEST
                          • dziorkamadziorka Re: a ja już głupieję! 16.01.06, 21:37
                            Zrób jak uważasz, ja szcerze mówiąc nie moge się doczekać Twojego testu!smile
                            • inia1984 Re: a ja już głupieję! 17.01.06, 21:23
                              hej Madziu!!!! i jak tam? jak samopoczucie? co z twoją tempką? czekam z
                              niecierpliwością na odp!!!!!
                              pozdrosmile
                          • inia1984 Re: a ja już głupieję! 16.01.06, 21:39
                            hej!!! sorki że się wtrącam ale myślę że warto poczekać z testem. ja też
                            robiłam PRE-TEST bo jest napisane na opakowaniu że są czułe. jednak jak robiłam
                            3 dni po spodziewanej @ to druga kreseczka wyszła bardzo bladziutkasmile
                            pozdrawiamsmile
                            • ania800 dziś znów 37,1 17.01.06, 12:13
                              nie wiem może termometr jest jakaś lipa zaraz zmierze sobie pod pachą i zobaczę
                              czy jest inna niż 37,1
                              • ania800 Re: dziś znów 37,1 17.01.06, 12:22
                                teraz już jestem zielona pod pachą 37,2 nie jestem przeziębiona i nic z tych rzeczy
                                • anialm Re: dziś znów 37,1 17.01.06, 12:32
                                  Nie mysl ze chce cie dołowac, ale temperatura podwyzszona utrzymuje sie po
                                  owulacji do dnia wystąpienia miesiączki. Moze spac przed a moze spac w trakcie.
                                  No niemiarodajne jest mierzenie temperatury w ciagu dnia - czyli wtedy gdy juz
                                  normlanie funkcjonujesz.
                                  Ja w zeszłym miesiącu miałam srednio 37,4 a cykl trwał 35 dni, a potem nagle
                                  spadła i przyszła @.

Ale mam nadzieje ze u ciebie oznacza to jednak ciąże.
                                  Trzymam kciuki!
                                  • ania800 Re: dziś znów 37,1 17.01.06, 12:58
                                    ja mierzętemperaturę rano nim wstanę z łóżka tylko dziwi mnie że mama 37,2
                                    mierząć pod pachą a z tym że temperatura spada przez @ lub w trakcie to
                                    wiemsmiletyle że u mnie zauwazyłam z poprzednich wykresów przed pierwszą ciążą
                                    spada zawsze 3 dni przed @ ale nie ma reguły nic tylko muszę poczekać
                                    • anialm Re: dziś znów 37,1 17.01.06, 13:09
                                      No to trzymam kciuki smile
    • dziorkamadziorka 29dc i tempka 17.01.06, 21:28
      Witaj Inia
      Sama nie wiem jak to jest z tą tempką, dzisiaj miałam 36,7 czyli 1 kreskę mniej
      niż wczoraj, ale @ nadal nie widac (na szczęście), ale czuję sie jakbym miała
      bardzo rozpulchniony brzuch (a może poprostu przytyłam?) Piersi tylko bolą od
      jakiegoś czasu, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy tak jak zawsze czy jest
      jakas różnica.

Myślę, że skoro tempka nie spadła do jakiegoś bardzo niskiego poziomu to są
      jeszcze szanse.
      a co u Was?
      • inia1984 Re: 29dc i tempka 17.01.06, 21:37
        hej!!! a czujesz się jakby @ miała przyjść? nie wiem co to znaczy jak tempka
        spada.... wiem, że we wczesnej ciąży jest lekko wyższa niż normalnie... kiedy
        testujesz?
        wiesz jak się dzisiaj wściekłam..... pisałam już że moja ginka poszła na urlop.
        nie chcę płacić jej prywatnie bo wole każdy grosz wydać na Alana. no i poszłam
        dziś do ginki u której potwierdzałam ciąże w 7 tyg i na usg połówkowe. jak
        zobaczyła że nie mam badań i że podstawowe badania typu mocz i mofologie miałam
        robione tylko raz to się za głowe złapała!!!!
        była wśiekła że chodzę do renomowanej przychodni dla kobiet a badań nie mam
        robionych tym bardziej że mam grupe krwi 0Rh-!!!! a nie mam robionych
        przeciwciał!!!!! mogłabym stracić synka w najgorszym wypadku przez głupote
        mojej wsześniejszej ginki!!!!!
        jak dobrze że chociaż ta jest normalna!!!!
        ale się rozpisałam. musiałam to z siebie wyrzucić!!!
        pozdrawiam i czekamy z Alanem na twoją dzidziulkę!!!!
        pozdrawiam i buziulki przesyłamsmile
        • dziorkamadziorka Re: 29dc i tempka 17.01.06, 21:52
          Inia w zasadzie sama nie wiem, mam jakieś smaki, ale zawsz eprzed okresme tak
          miałam.
          Na tyle co wiem to tempka w ciązy musi utzrymywać się na wyższym poziomie niż w
          II fazie i przedewszystkim nie powinno być dużych wahań.
          Nie wiem kiedy odważę się na test, narazie czekam bo boję się rozczarowania.

Nie rozumiem jak ginekolog renomowany może tak zaniedbać swój obowiązek. Ja
          jestem przekonana, że po to chodzi się do prywatnego gabinetu żeby być
          traktowanym troszke lepiej niż w państwowej przychodni, wygląda na to, że
          jest zupełnie odwrotnie. Dobrze, że tamta poszla na urlop - to ma wyłącznie
          pozytywny skutek przedewszystkim dla Alanka i to jest najważniejsze.
          Oczywiście jak tylko coś będę wiedziała to dam znać na forum, z jedenj strony
          nie mogę się już doczekac a z drugiej nie chciałbm zatestowac za wcześnie, bo
          to i tak nie zaspokoi mojej niewiedzy.

Pozdr trzymajcie się!
          • inia1984 Re: 29dc i tempka 17.01.06, 21:55
            to życzę dużo cierpliwości kochana!!!!
            z tego co pamiętam to w zeszłym cyklu bolał cię brzuch przed @. a teraz nie?
            pozdro i ty też się trzymajsmile))))))
          • fokaszara1 jutro test! to już postanowione! 17.01.06, 21:58
            cześć Dziewczynki
            ja sie chyba jutro skusze i zatestuję rano, mimo że to dopiero 23 dzień cyklu
            bedzie. DZis zaczeły bolec mnie cycory i to na dobre, troche pokłuwają czasami
            jajniki, a poza tym jakby z tyłu pobolewały plecy, tak jak na @, sama juz nie
            wiem co o tym myśleć. Temp juz nie mierze od kilku dni, bo nie chce sie
            stresowac każdego ranka. Jutro zrobie test a co tam! Chodzi o to, ze nie chce
            sie już dłużej nakręcać, jak nic z tego nie wyjdzie w tym miesiącu to trudno.
            Pozdrawiam smile
            • inia1984 Re: jutro test! to już postanowione! 17.01.06, 22:03
              witaj!!! a jak długie masz cykle? bo nawet jak jesteś w ciąży test może tego
              nie wykazać w 23 dc. nie warto poczekać?
              pozdrawiamsmile
              • fokaszara1 Re: jutro test! to już postanowione! 17.01.06, 22:12
                smile moje cykle sa 27-28 dniowe, ale nawet jesli jutro okarze się, że nic z tego
                to przynajmniej nie będe już tyle o tym myśleć - to jeden plus, a drugi - jesli
                test wykarze, że nie bo za wcześnie go zrobiłam, a potem okarze się, że jednak
                jestem w ciąży to dopiero będzie niespodzianka! smile))
                Mam już dość obserwacji tych wszystkich objawów i doszukiwania się w sobie czy
                jestem czy nie smile i dlatego jutro zrobię ten pre test

• inia1984 Re: jutro test! to już postanowione! 17.01.06, 22:14
                  w sumie to masz racjęsmile
                  życzę powodzeniasmile
                  ja też robiłam PRE-TESTsmile
                • ania800 Re: jutro test! to już postanowione! 17.01.06, 22:18
                  nie kuś bo i ja zrobięsmile
                  u mnie nic nowego
                  tylko mój mały chłopczyk wymiotował wieczorem a ja jakaś taka wrażliwa dziś
                  jestem że później ryczałam bo mi Go szkoda było
                  a nio i jak zwykle przed @ wyskoczyły mi krostki na twarzy ale pocieszma się że
                  jak z Matim zaszłąm to mialam calą buzię w krostach
                  idę zaraz spać bo nie iwem jaka nocka mnie dziś czekasad(

oczywiście trzymam kciuki za II kreseczki
                  • fokaszara1 Re: jutro test! to już postanowione! 18.01.06, 08:46
                    słuchajcie, ten pre test to jedno wielkie "G". Nakropiła tyle ile pisało
                    kropli, czyli pięć, czekam i czekam i nic, w ogóle ten papierek nie nasiaka,
                    upłyneły 3 minuty i nic. Według instrukcji test stracony uncertain wiec sie wkurzyłam
                    i dolałam tam jeszcze trochę no i nasiąknął, ale wyszła tylko jedna kreska sad
                    Ale co ciekawe, od wczoraj bola mnie cycki i to niczego sobie ból, a dziś
                    zmierzyłam temp i było 37...już nic z tego nie rozumiem. Dziś mam 23 dc. W
                    rezultacie rozbolała mnie głowa i mam wisielczy nastrój sad
                    Wciąż nie wiem na czym stoję.
                    • ania800 Re: jutro test! to już postanowione! 18.01.06, 10:16
                      jśli test był jakiś lewy to nie nie patrz na to że pokazał jedną kreskę
                      dziewczyny pisały o jakimś innym tylko nie pamiętam nazwy ja też mam ten PRE-TEST

u mnie dziś 27dc własnie nie wiem jak to jest @ powinnam dostać 20 to wychodzi
                      na to że w 29dc nie ważnesmile temepratura 37,3 ale nie biorę jej pod uwagę bo
                      często w nnocy mały mnie budził bo wymiotował wieczoremsad( i chyba burzuszek go
                      bolałsad
                      • fokaszara1 Re: jutro test! to już postanowione! 18.01.06, 10:34
                        no test chyba był lewy, bo dopiero po kilku minutach jak do niego dolałam to
                        natychmiast nasiąknął. Ale mam jeszcze jedno pytanko czy to, że temp mierzyłam
                        nie to, że zaraz po przebudzeniu tylko dopiero po ponad godzinie od tego, bo mi
                        sie nie chciało siegnąć po termometr...ale przez ten czas sobie lezałam i
                        wlasciwie to nawet przysypiałam no i w koncu o 7.30 zmierzyłam. Było 37 a nawet
                        nieco ponad, ale nie 37,1 pełne. pozdrawiam !!!
                    • inia1984 Re: jutro test! to już postanowione! 18.01.06, 10:32
                      hej!!! ja też byłam zawiedziona że kupiłam pre-test!!!! robiłam do 3 dni po
                      spodziewanej @ i ledwo coś widziałam!!!!! u ciebie było zdecydowanie za
                      szybko, a i może test lewy.
                      ale nie ma co się denerwować!!! poczekaj cierpliwie do dnia @ i dopiero testujsmile
                      pozdrawiamsmile
                      • ania800 Re: jutro test! to już postanowione! 18.01.06, 10:40
                        czekam cierpliwie jak naraziesmile))

Foczkosmile co do tempertaury to nie wydaje mi się żeby aż tak była wyższa moze o 1
                        małą kreseczkę to i tak by było 37,0smile
                        trzymam kciuki

ja kiedyś z ciewawośc izmierzyłąm sobie razaz po przebudzieniu i później po
                        jakimś czasie jak już byłam "na chodzie"smile i powiem Ci że dużej róznicy nie było
                        chyba wlasnie taka kreseczkę
                        • dziorkamadziorka też kupiłam pre-test 18.01.06, 17:36
                          Witam ja też dzisiaj kupiłam pre-test teraz żałuję! Coraz bardziej zaczynaja
                          boleć mnie piersi, co prawda tempka dalej ma stały poziom, ale obawiam się że
                          okres się przesunął.
                          Chciałam zatestować jutro, ale zobaczę jeszcze coz tempką i nie wiem jeszcze
                          czy zrobię test, nie dość że się rozczaruję to jeszcze kase stracę. Skoro Inia
                          mówi, że 3 dni po spodziewanej @ ledwo było kreskę widać to ja nawet nie mam
                          się na co nastawiać.

• irka15 Re: też kupiłam pre-test 18.01.06, 18:11
                            Ale w ciazy piersi tez bola... i to czasem nawet baaardzo... ja w ciazy mialam
                            takie bole piersi, ze nie moglam spac na moim ukochanym brzuszku wink

Trzymam kciuki.
                            Ja tez staram sie teraz o dzidzie, moze spotkamy sie wkrotce na forum wrzesien
                            2006 wink

Pozdrawiam
                            • dziorkamadziorka Re: też kupiłam pre-test 18.01.06, 18:50
                              Kochana obyś miała rację, że spotkamy się na wrześniowym forumsmile
                              u mnie dziś 30dc. z ciekawości zajrzałam do kalendarzyka i 4 cykle w 2005r.
                              miałam od 31-35dni więc jeszcze chyba poczekam z testem. Maloo tego zauważyłam
                              że zazwyczaj po 2-óch krótszych cyklach (26-29) następuje jeden dłuższy (31-
                              35). Więc sama nie wiem czy testować czy czekać na @.
                              • irka15 Re: też kupiłam pre-test 18.01.06, 19:43
                                Poczekaj. Ja zrobilam jeden test przedterminem spodziewanej miesiaczki i
                                wyszedl neg., szkoda testu.
                                Mierz tempke i zobaczymy smile

Pozdrawiam
                              • inia1984 Re: też kupiłam pre-test 18.01.06, 19:45
                                hej Madziu!!!! tak sobie czytam co piszecie i wierz mi, że warto poczekać! ten
                                test nie jest taki czuły jak tam napisali na opakowaniu.
                                to już 30dc, niewiele ci pozostałosmile cierpliwoścismile
                                trzymam kciukismile))))
                                pozdrawiamsmile
                                • fokaszara1 Re: też kupiłam pre-test 18.01.06, 21:48
                                  ...czyli okazuje się, że pre test jest do bani.Ja kiedyś testowałam Quick view
                                  i był dużo fajniejszy, teraz kupiła pre test, bo akurat nie mieli w patece
                                  tamtego. Chyba macie rację, że za wcześnie go zrobiła a do tego był felerny. No
                                  nic, mimo tego że żal to jakos tak się wyluzowałam...przynajm,niej do
                                  nastepnych dni płodnych, a raczej oczekiwania ich efektów. Jedno wiem na pewno,
                                  że nasze pragnienie dziecka odwraca sie przeciwko nam, co jest smutne w
                                  rezultacie.
                                  Pozdrawiam no i bądźmy dzielnesmile
                                  • ania800 Dziarka zrobiłaś test?? nic nie piszesz :(( 19.01.06, 12:38
                                    jak tam tempki? i testowanie napisz bo jestem bardzo ciekawa
                                    trzymam kciukismile
                                    • kropcia1 Re: Dziarka zrobiłaś test?? nic nie piszesz :(( 19.01.06, 15:23
                                      też się niecierpliwiesmile)))))
                                      Foczko my z mężem sobie tak tłumaczymy nasze niepowodzenia - Mały patrzy na nas
                                      z góry i jak widzi takich powiariowanych rodziców ..hehehe to woli jeszcze
                                      poczekać.....albo bierze nas na przetrzymanie - nie ma tak łatwosmile)))) Gdyby
                                      nie te tłumaczenia sobie - to byśmy zwariowali!!! Czekamy już od czerwca i nic:
                                      (((
                                      • fokaszara1 W oczekiwaniu 19.01.06, 15:27
                                        smile KROPCIA coś w tym jest co mówisz, ja wierze, że w tym roku się uda. W moim
                                        przypadku to dopiero drugi cykl starań, ale jestem bardzo niecierpliwa bo i nie
                                        pierwszej młodości już jestem, już prawie 32 lata!!!!!
                                        pozdrawiam i jak zwykle zajrze tu niebawem smile
                                        • kropcia1 Re: W oczekiwaniu 19.01.06, 16:30
                                          ja to jeszcze smarkulasmile)) hihihihi na poczatku zastanawiałam się czy to nie za
                                          wcześnie....oj miałam sporo obaw....myślałam, że to taki kolejny mój wyskok
                                          młodosci nie bardzo przemyślany..... ale teraz ( mam 23,5) po tym jak się nie
                                          udaje - mimo iż w tymi wieku jest podobno najłatwiej....to się ciesze...bo kto
                                          wie ile jeszcze zajmą mi czasu staranka....ale wiek to chyba nie ma za bardzo
                                          nic wspólnego ze starankami...mam kilka koleżanek w Twoim wieku, które jeszcze
                                          wogule nie myslą o dziecku....
                                          • dziorkamadziorka zatestowałam 19.01.06, 17:18
                                            Witam dziewczyny
                                            Nie mam dobrego humoru, bo zatestowałam dzisiaj (31dc) i jest jedna kreska.
                                            Żałuję, że kupiłam pre - test bo podobno jest do niczego. Tempka dalej na tym
                                            samym poziomie 36,7 a okresu jak nie było tak nie ma, nawet brzuch nie boli,
                                            zachcianek nie ma - zupełnie nic. Zastanawiam się nad robieniem kolejnego
                                            testu, ale stwierdziłam, że bardziej wiarygodna będzie beta (u mnie kosztuje
                                            22zł, a jak będę mieć skierowanie do ginki to bezpłatnie). W dodatku jak
                                            zrobiłam test to najpier nawilżyło sie całe to okienko testowe, a potem dopiero
                                            pokazała się ta kresa testowa, może on był felerny?
                                            Jam myślicie co jest grane skoro tempka na stałym poziomie, okresu nie ma, a
                                            test nie wykazał nic?

Pozdr i tzrymam kciuki za Was, bo ja już chyba nie mam na co liczyć...sad
                                            • ania800 Re: zatestowałam 19.01.06, 17:30
                                              Dziorka u mnie też ta sama tempka dziś tak jak wczoraj 37,3 możę idz na betę
                                              albo zrób inny test za 2-3 dni

ja też zatesotwałam jakąś godzinkę temu i..... .są dwie kreseczka jedna słabsza
                                              ale jest pewnie za dwa dni zastestuj e jeszcze raz

miałam testować w sobotę ale nie wytrzymałam
                                              • dziorkamadziorka Re: zatestowałam 19.01.06, 17:31
                                                Anuś gratuluję! dobrze, że chociaż Tobie się udało!
                                                Znowu będziesz wrześniową mamusiąsmile
                                                • irka15 Re: zatestowałam 20.01.06, 08:10
                                                  Witaj Dziorka!
                                                  A u mnie nici, wczoraj zaczelo mi sie plamienie, a dzisiaj spadla tempka o 0,3
                                                  sopnia sad
                                                  Nie spotkamy sie jednak na forum mam wrześniowych 2006...
                                                  Pozdrawiam i trzymam za ciebie kciuki
                                                  • ania800 wielki dzięki 20.01.06, 12:24
                                                    dzięk iza gratkismile)
                                                    ja caly czas trzymam za Was kciukismile
                                                  • lolita221 Re: zatestowałam 20.01.06, 15:28
                                                    cześć dziorkamadziorka
                                                    ja ostatnio byłam w 41 d c i byłam pewna że jestem w ciąży to wkońcu było 10
                                                    dni spóźnienia piersi mnie nie bolały tak jak zwykle tydzień przed @ miałam
                                                    zachcianki ogromny apetyt ale jeszcze nie testowałam chciałam dwa dni poczekać
                                                    ale niestety następnego dnia dostałam okres byłam tak załamana że pół nocy
                                                    przeryczałam mąż mnie pocieszał i zrozumiałam wkońcu żeby się nie napalać ,
                                                    unikać stresów a może wtedy sie uda teraz mierze tempke i obliczam dni płodne
                                                    ale nie napalam się jak będzie miało być to będzie.Więc głowa do góry moja
                                                    koleżanka 6 lat próbowała zajść w ciąże myślała o tym opsesyjnie robiła badania
                                                    ale wszystko było ok według lekarza mogła mieć dzieci
                                                    jej problem polegał na tym że za bardzo o tym myślała nawet jak się kochała ze
                                                    swoim mężem to myślała o dziecku i w końcu powiedziała sobie dosyć jak nie to
                                                    nie no i zaszła a teraz stara sie o drugie więc lepiej się nie denerwujmy nie
                                                    myślmy tak opsesyjnie o tym to napewno sie uda
                                                    pozdrawiam cię
                                                  • lolita221 Re: zatestowałam 20.01.06, 15:32
                                                    cześć dziorkamadziorka
                                                    ja ostatnio byłam w 41 d c i byłam pewna że jestem w ciąży to wkońcu było 10
                                                    dni spóźnienia piersi mnie nie bolały tak jak zwykle tydzień przed @ miałam
                                                    zachcianki ogromny apetyt ale jeszcze nie testowałam chciałam dwa dni poczekać
                                                    ale niestety następnego dnia dostałam okres byłam tak załamana że pół nocy
                                                    przeryczałam mąż mnie pocieszał i zrozumiałam wkońcu żeby się nie napalać ,
                                                    unikać stresów a może wtedy sie uda teraz mierze tempke i obliczam dni płodne
                                                    ale nie napalam się jak będzie miało być to będzie.Więc głowa do góry moja
                                                    koleżanka 6 lat próbowała zajść w ciąże myślała o tym opsesyjnie robiła badania
                                                    ale wszystko było ok według lekarza mogła mieć dzieci
                                                    jej problem polegał na tym że za bardzo o tym myślała nawet jak się kochała ze
                                                    swoim mężem to myślała o dziecku i w końcu powiedziała sobie dosyć jak nie to
                                                    nie no i zaszła a teraz stara sie o drugie więc lepiej się nie denerwujmy nie
                                                    myślmy tak opsesyjnie o tym to napewno sie uda
                                                    pozdrawiam cię .
                                              • kropcia1 Re: zatestowałam 19.01.06, 17:41
                                                Aniu gratulacjesmile)))) Spokojnej ciąży i jak najmniej objawówsmile)))))
                                                Dziorka poczekaj jeszcze z 2-3 dni i dopiero idź na bete albo zrób drugi
                                                test....ale wcześniej nie ma sensu.....i nie załamój się!!! Jakby jednak w tym
                                                cyklu były nici z fasolki to zastanów się nad testami owulacyjnymi.....kup
                                                sobie od Ewy Analityk....będziesz wiedzieć kiedy masz się dokładnie starać i
                                                przede wszystkim będziesz wiedzieć kiedy ewentualnie testować.....
                                                • sylka23 Do DziorkiMadziorki 19.01.06, 20:36
                                                  Czesc Dziorka, obserwowalam od dluzszego czasu caly ten watek i te wszystkie
                                                  dyskusje ale siedzialam cicho....Nie bede sie wymadrzac, zebys moze sobie zle o
                                                  mnie nie pomyslala....Wtrace jednak swoje ostatnie dwa grosze...W kazdym razie,
                                                  nie przejmuj sie wynikiem, nie sadze zeby byl zly ale nie wiem czy pamietasz,
                                                  jak to bylo u mnie...?
                                                  Po 1) radzilabym ci kupic naprawde niedrogi(ok.10 zl)test z dzidziusiem na
                                                  opakowaniu, nazywa sie Quick...nie pamietam calej nazwy
                                                  W moim przypadku on przyniosl mi dobra nowine, moze i tobie sie powiedzie?
                                                  (nawet jesli nie teraz,to nastepnym razem)

Po 2)pamietasz, ja zrobilam test w 32 dniu cyklu,kiedy miesiaczka spozniala mi
                                                  sie 4 a wlasciwie 5 dzien, wiec bylam jednak cierpliwa...Co prawda cykle miala
                                                  regularne co 28 dni, ale mimo wszystko, nastepnym razem poczekaj dluzej a wtedy-
                                                  a nuz, moze wynik bedzie jeszcze wiekszym zaskoczeniem i radoscia dla Ciebie..

Nie chce sie wtracac w Wasze metody planowania, ale ja na Twoim miejscu bym
                                                  sobie odpuscila te wszystkie obserwacje sluzu czy temperatury....Wrzucia na
                                                  luz...
                                                  Wiem, ze slowa sa latwiejsze niz czyny ale zapewniam, ze robie a raczej mowie
                                                  Ci to po raz ostatni....Nie denerwuj sie wiec na mnie wink

POzdrawiam i sciskam mocno, trzymam kciuki za nastepny cykl i buziulki
                                                  • dziorkamadziorka do sylwusi:) 19.01.06, 20:48
                                                    Sylwus Kochana myslisz, że mogłabym się na ciebie zdenerwowaćsmile?

Mam jeszcze maleńką nadzieję, że mogę być w ciąży puki wredna @ jeszcze nie
                                                    przyszla, tym większej nadziei nabrałam przed chwilą bo piersi przestają mne
                                                    boleć (sa jeszcze tkliwe, ale nie tak jak wczoraj czy przedwczoraj) natomiast
                                                    dale są ciężkie (chyba że to oznaka zbliżającej się...)

Oczywiście następnym razem napewno nie kupię pre-testu tylko quick view albo
                                                    bobo test (o ile bedzie potrzebny jeszczesmile)

Chyba nie doczytałam jak to bylo Ciebie z tym cyklem i testami, a teraz jak
                                                    przeczytał to mnie znacznie podbudowałosmile

Szczerze powiedziawszy, obserwacja śluzu i tempki nie byłaby mi potrzebna do
                                                    planowania bo w okresie okołoowulacyjnym mam dość slny ból jajnika, tempkę i
                                                    obserwacje notuje z czystej ciekawości, napewno kiedys sie przydadzą.

Tak więc absolutnie mnie nie denerwujesz, wręcz przeciwnie chetnie
                                                    jeszcze "posłucham"smile bo od razu mi lepiejsmile

Trzymaj kciuki trzymaj, ale jeszcze za ten cyklsmile!
                                                  • sylka23 Re: do sylwusi:) 19.01.06, 21:16
                                                    No to jesli za ten cykl mam jeszcze trzymac kciuki to pewnie....wink
                                                    Ciesze sie,ze tak pozytywnie odpowiedzialas...mialam rozne obawy i nastroje
                                                    apropo tego tematu...

Moze faktycznie poczekaj jeszcze, poki miesiaczka nie przychodzi....za jakies 3
                                                    dni sprawdz sobie jeszcze raz tescikiem ale najlepiej tym Quick view(no prosze,
                                                    nazwe pamietalas lepiej niz ja !! ), a nuz uda sie- on jest naprawde fajny ten
                                                    tescik i niedrogi...

I naprawde, radzilabym sie nie zadreczac tymi obserwacjami, tym bardziej ze jak
                                                    piszesz masz i tak silny bol jajnika w okresie okoloowulacyjnym...ja bym pewnie
                                                    odlozyla to w cholere, wolalabym o tym nie myslec i nie skupiac sie na tym tak
                                                    bardzo az sama zaskocze sie tym, ze nagle miesiaczke powinnam dostac a jej nie
                                                    mam ! wink)
                                                    Zycze ci tego, naprawde wyluzuj,pomysl o czyms innym....To jest troszke chore
                                                    takie ciagle sledzenie tego wszystkiego. Masz racje, kiedys te obserwacje sie
                                                    przydadza, ale teraz mloda zona powinna myslec o czyms innym, o wspanialych
                                                    rzeczach, a nie zamartwiac sie nad tym czy zaszlam czy nie....Od razu bowiem
                                                    przypomina mi sie malzenstwo znajomyc, ktorzy tak sie nastawiali 7 lat, a kiedy
                                                    juz sobie odpuscili okazalo sie ze ona jest w ciazy wink Jak sie wszyscy cieszyli!

Wiem, i zdaje sobie sprawe z tego, ze latwo sie tylko mowi, jak juz wczesniej
                                                    podkreslalam, ale uwierz mi Madziorka ze nie mowilabym ci tego gdybym nie
                                                    pragnela twego szczescia. Ja naprawde ci zycze wszystkiego najlepszego,
                                                    dlaczego nie mialabys sie cieszyc tak samo jak inne kobiety zachodzace w
                                                    ciaze...To ze inne zaszly tak szybko to nie znaczy ze kazda kolejna kobieta
                                                    bedzie zachodzila tak samo, organizmy nasze sie roznia i same dobrze wiedza,
                                                    kiedy najlepiej sa przygotowane na nowe zycie....

Jeszcze raz trzymam kciuki, i zycze powodzenia !

PS. Najbardziej zadowolona bylabym gdybys w nastepnym cyklu napisala nam :
                                                    kobietki, zaszlam w ciaze, tak po prostu, nagle, bez zadnych obserwacji....

Ale Twoja wola ....
                                                    smile))
                                                    Buziulki
                                                  • dziorkamadziorka Re: do sylwusi:) 19.01.06, 21:35
                                                    Kto wie moze się zastosuje do Twoich porad, ale chciałbym jeszcze w tym cyklu
                                                    powiedzieć, że mi sie udało i dołączyć do forum wrześniowych mamsmile
                                                    pozdr
                                                  • sylka23 Re: do sylwusi:) 19.01.06, 21:40
                                                    Dziorka, wiec czekamy na Ciebie na naszym forum....Do nastepnego !
                                                  • inia1984 Re: do sylwusi:) 22.01.06, 08:18
                                                    hej!!! i jak tam? nie znalazłam żadnej twojej odp, czy @ przyszła czy nie?
                                                    napisz choć słówko!!!!!
                                                    pozdrawiamsmile
                                                    Inez
    • fokaszara1 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 19.01.06, 21:25
      ANIA800! Szczerze Ci gratuluję i obyś zawsze była tak szczęśliwa jak w dniu,
      kiedy dowiedziałas się, że będziesz mamusią. Duzo szczęścia no i dbaj o siebie!
      Informuj nas też o swoich różnych objawach tego cudownego stanu smile Jeszcze raz
      gratuluję smile
      • ankax5 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 19.01.06, 21:47
        Czytałam, kibicowałam i gratuluję!! Anka teza z Płocka.
        • ankax5 Re: ponowny skok tempki w 24dc? 19.01.06, 21:50
          oczywiście zjadamy a z tez. Dużo szcęścia Aniu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka