renne2 22.01.06, 14:23 Kto się dołacza na starania w lutym bo w styczniu juz nie zdąrzymy...Wchodzę w 9 m-ąc starań... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 22.01.06, 15:13 witaj! Ja też się będę starać w lutym....przy moich długich cyklach tak to się przeciągnie.... rozpoczęłam 7 cykl starań....robiłaś już jakieś badania? Czy narazie próbujecie bez wspomagaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Witajcie! 22.01.06, 15:19 Ja razem z wami rozpoczynam drugi cykl staran... Mam juz coerke, ktora ma 3,5 roku i chcialabym druga dzidzie... W pierwszym cyklu po odstawieniu pigulek bez efektu jak widac, a szkoda, dlatego ze z kazdym kolejnym maleja szanse i bede musiala pewnie rozpoczac leczenie. Na razie przejmuje sie tylko troche, bo ialam nadzieje, ze po raz drugi uda nam sie za pierwszym razem, ale to widac byloby za duzo szczescie Renne, tak mi przykro, ze nie dalo ci sie w tym cyklu, trzymalam mocno kciuki i podgladalam twoje watki... Mam nadzieje, ze nastepnym razem razem z toba i kropcia zobaczymy upragnione dwie kreski Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ussa77 Re: Witajcie! 22.01.06, 16:13 witajcie!! ja tez zaczynam drugi cylk starań. miałam synka , ale niestety zmarł... zakupiłam testy owulacyjne, mierzę temperaturę, biorę olej z wiesiołka.. bo tak bardzo chcę by nam się udało. dziś 10 dc( 32-33). myslę ze owulacja około 31 stycznia. tak więc mam nadzieję ze uda nam się wszystkim( bo podobno rok 2006 jest rokiem płodności) i testować będziemy w Walentynki... trzymam za was kciki i Wiem że nam się tym razem uda. pozdrawiam cieplutko w tak mroźny dzień... Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: Witajcie! 22.01.06, 16:26 Ussa! Bardzo mi przykro z powodu twojego synka Nawet nie potrafie sobie wyobrazic, jaka tragedie przeszlas... Sciskam cie mocno, na pewno tym razem sie uda A co to ten olejek z wiesiolka i na co sie go stosuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ussa77 Re: Witajcie! 22.01.06, 20:20 witaj. Olej z wiesiołka to takie kapsułki, które należy brać od 1 dnia cyklu do owulacji- zadaniem jego jest aby było wiećej płodnego śluzu. takie samo dzialanie ma syrop Gujazyl. nie wiem czy to zadziała, ale dziwczyny mówią ze działa( zobaczymy) no ale jesli nie mas problemów ze śluzem to nie musisz brać!!! ja nie mam ale na wszelki wypadek jakbym miała mieć. Musi nam się udać!!!! ja naprawdę bardzo cierpię( bo minęło dopiero 3 miesiące- a mój synuś miał 11 miesięcy)i uważam ze mi się dziciątko jak najbardziej należy - dlatego mówię ze ten kto dzieli kto ma mięc fasolkę niech weźmie to pod uwagę!!!! no nie??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gw Re: do ussa77 01.02.06, 17:48 Bardzo, bardzo Ci współczuję z całego serca (, ale zobaczysz dla Ciebie także zaświeci szeroko uśmiechnięte słońce, choć pewnie zawsze będzie wyglądało zza małej chmurki. Pozdrawiam Cię cieplutko Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kate1325 Re: Witajcie! 09.02.06, 13:19 Do ussa 77 !!! ja też będę testowac w walentynki. Powiem Wam że bardzo się boję. Nie wiem czy zniosę nastepną porażkę. Życzę Tobie powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariola314 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 08:51 Drogie przyszłe mamusie.Ja też zaczynam starania,ale od lutego.Chcę uniknąć chodzenia z dużym brzusiem do pracy latem,dlatego wybrałam starania od marca. Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 22.01.06, 18:31 oczywiscie ja tez sie dolaczam. Dzis moj 9dc. Do tego wszystkiego moje trzy przyjaciolki sa w ciazy. Jedna ma termin na dzisiaj! a pozostale dwie sa w 25tc. A i jeszcze siostra meza oglosila, ze w sierpniu rodzi. No coz, nowy cykl i nowa nadzieja. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 22.01.06, 19:36 Dzięki za wsparcie moje drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 22.01.06, 19:44 Nanna75 jestes mi bardzo bliska.... Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: nowe starania -luty.....2006r. 22.01.06, 19:47 Hej, Sloneczka... Bedzie dobrze, na pewno. Nikt tak nie zasluguje na milosc malego brzdaca, jak wlasnie Wy. Jestem przekonana, ze calkiem niedlugo pod Waszym serduszkiem zagosci nowe zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 22.01.06, 21:33 wzruszylam sie... Za wyjatkiem przyjaciolki i oczywiscie meza, jestes osoba, ktorej moge sie troche wyplakac i pogadac o ciazowych problemach. Dziekuje. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 08:16 Pozdrawiam gorąco w mroźny ranek. Ja również przed starankami, chciałabym załapać sie jeszcze na styczeń, ale nigdy nic nie wiadomo... Zapraszam równiez na forum dla styczniówek - wszystkie zimowe "Bzykadełka" są mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 09:44 No to też dołaczam. NAnna,pozdrawiam serdecznie. Widze,że spotkały sięweteranki Mamy dwie corki, staramy się Trzecie....Zrobiłam wszystkie badania,hormony,prolaktyne kilkakrotnie,wszystko u nas ok,ale jeszcze się dzidziak nie zaprosił. Styczeń już spisany na straty, może nam luty bedzie sprzyjał...Zaczęłam pić tez te zioła, ktore polecają dziewczyny i objadam się wiesiołkiem. pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, przesyłam gorące usciski na ten mroźny dzionek,nata Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 10:44 Co za spotkanie. U mnie nie najlepiej ze staraniami. Okazalo sie, ze nie mam owulacji i od nastepnego cyklu bede sie wpomagac lekami i monitoringiem. Mam tylko nadzieje, ze blizniaki z tego nie wyjda. Moj maz sie smieje, ze bylby numer gdyby byly blizniaki-dziewczynki. A mamy juz dwie. Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
abra111 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 10:54 cześć - ja też rozopczynam starania. 1,5 roku temu miałam ciążę pozamaciczną. Te 1,5 roku to była ciągła walka z róznymi dolegliwościami, bakterie, hormony... Ostatinio zrobilam HSG i... nie ma już żadnych przeciwskazań! dostałam zielone swiatło - po tak długom okresie wreszcie moge rozpocząć starania. Będzie to mój pierwszy cykl z "próbą"Życzę nam wszystkim strzału w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 10:54 Dziewczyny mam cichą nadzieję ,że owy miesiąc luty stanie sie dla nas łaskawy...dziś czuję się strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 11:20 Czy cos sie stalo? Moze napij sie goracej czekolady albo idz do kina. To zwykle pomaga na smutki. Trzymaj sie!! Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 11:24 mam złe samopoczucie wszytsko mnie boli przez ta@ Odpowiedz Link Zgłoś
ussa77 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 12:31 NAPWENO SIĘ UDA!!! trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. u mnie dziś 11 d.c( dziwne ale zaczyna bolec mnie podbrzusze) trochę za wcześnie na owulacje. no ale dlaczego by się nie poprzytulać.... gorąca czekolada... ciepłe łóżeczko no i nogi do góry... pozdrawiam gorąco no bo na dworzu zimno brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
mar-marka Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 14:01 Dziewczyny! Dołączam do Was. Odgońmy smutki na bok i działajmy! A niech nasz Rząd martwi się, skąd weźmie dla nas kasę na "becikowe", a niech socjologowie zajmą się "przyrostem naturalnym" i doszukują wszystkiego w 30 - stopniowych mrozach, a niech przedszkola martwią się, czy pomieszczą nasze dzieci, a niech.... A my - lampka winka, dobry filmy i do dzieła! Oby spełniły się nasze marzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 15:47 Do dzieła...ale do lutego jeszcze trochę czasu...caly tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
ussa77 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 15:55 coś mi się wydaje ,ze w efekcie tych mrozów bedzie duuuzę fasolek!!! no bo co najlepiej rozgrzewa i jest na dodatek takie przyjemne?? Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 16:50 Kochane....ja czekam na pierwszy tydzień lutego ok.9 lutego właściwie....więc jeszcze trochę... Nanna, ja to bym sie nawet z bliżniaczek ucieszyła. tylko samochód by trzeba zmienićna większy Mam nadzieję,że luty bedzie owocny, zafasolkujemy wszystkie i ...bedziemy się "martwić",że listopadowe dzieci bedą nam się rodzićTzn., ja mam wiosenne dzieci więc nie wiem,ale a forum mam był taki wątek, w którym mies. najlepiej urodzić,i dziewczyny "odradzały" listopad....Trochę mnie to śmieszy, z mojej perspektywy....... pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 18:08 Wiem , ze najlepiej jest urodzić na wiosnę i wczesnym latem.....dziewczyny na forum mają rację...ma to bardzo wiele zalet.....ale mi to jest obojętne...oby się wkońcu udało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 18:22 Każdy miesiąc ma swe uroki w urodzeniu dzidziusia...Pomyslcie jak będą cudowne Świeta Bożego Narodzenia w obecności maleńkiego istnienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 23.01.06, 19:40 A moze zbiezemy wszystkie dobre rady dla starajacych sie? Ja zamierzam trzymac nogi w gorze i pomysle chyba o tym olejku z wiesiolka.. A wy? Pozdrawiam U mnie dzisiaj trzeci dzien cyklu i nadal bola mnie piersi... ciekawe dlaczego? czy to jakies zaburzenia hormonalne? Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: buuuuuuuu:( 23.01.06, 21:41 odebrałam przed chwilką cytologię. Kurcze stopień IIIa, globulki dopochwowe przez 14 dni,kontrola i zobaczymy...... Przerabiąłm już to, z tym,że miałam już wtedy IV stopień, komórki blastyczne (???),więc miałam biopsję i krioterapię. Niestety, mam z natury krótką szyjke,więc mi już wtedy niechętnie robili,ale była koniecznosć. Kurcze,kurcze,więc pewnie się na luty nie załapię........ Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: buuuuuuuu:( 24.01.06, 08:46 Chyba lepiej sie podlecz a potem zacznij starania. Glowa do gory! Wczoraj robilam z moimi dziewczynami nalesniki i pomyslalam, ze mimo wszystko chyba jestem szczesciara. Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
ceribella1 Re: buuuuuuuu:( 24.01.06, 09:07 Witam! To i ja chętnie dołączę, w związku z dzisiejszym pojawieniem sie nieproszonego gościa w postaci @. Czyli od 3 lutego starania pełną parą aż drzazgi pójdą Nowy cykl, nowe nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 24.01.06, 10:58 siedze i tak myśle czy nam teraz się uda....ale musimy mieć w srecu nadzieje i wiarę...w to,że na świecie pojawi sie nasza mała kruszynka.... Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 24.01.06, 11:31 Renne, a czy Ty w koncu dostalas ta @? Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 24.01.06, 15:55 Tak Nanna75 dostałam @ wredna niechciana przyszla na wieczor(: Odpowiedz Link Zgłoś
patagina4 Re: nowe starania -luty.....2006r. 24.01.06, 14:28 Witajcie dziewczyny. Strasznie mi smutno bo przylazła wstrętna @ i to dwa dni po terminie kiedy juz maiłam nadzieje. Takze zaczynam na nowo. Dzisiaj mój 2 dc i staranka w lutym pełna parą.. Staram sie o druga dzidzie. Mam juz córkę 12 lat a ja mam 33 lata to będzie mój 7 mieciąc staran. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 24.01.06, 16:31 hehe widzę, ze nie tylko ja staram sie juz 7 cykl) Odebrałąm dziisja wyniki męża - badania nasionek - chyba sa w porządku - czyli problem tkwi we mnie.... wybieram się na monitoring na początku lutego - zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r.-kropcia? 24.01.06, 16:46 ile palacilas za badania nasionek meżą? Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r.-kropcia? 24.01.06, 17:02 20zł - ale to jest bez posiewu na bakterie.... Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 09:41 kto jeszcze do nas dołącza? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2312 I ja sie dołączam... 25.01.06, 10:17 Witam kochane!Dołączam się do Was. Do wczoraj, mimo 3 dni spóźnienia @, miałam nadzieję.Ale niestety przyszła na wieczór wstrętna @. Wczoraj byłam podłamana,ale cóż- głowa do góry i zaczynam od nowa. Miłego dzionka. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: I ja sie dołączam... 25.01.06, 10:39 Musimy się wspierać to nasza nadzieja i wiara w to ,że się uda także nam: Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 15:39 jest nas coraz więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
meganb1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 15:42 I ja również dołączam się. Właśnie dzisiaj mimo opóźnienia 5 dniowego przyszła znajoma @. Zatem luty, mam nadzieję, naszym miesiącem, tzn. przyszłych mam Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 16:06 dziewczyny będziecie stosować testy owulacyjne albo może idziecie na monitoring??? Ja właśnie nie wiem na co się zdecydować.... Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 17:12 ja mierze rano temp ale chyba sie skusze na moritoring usg zobacze ...tym bardziej zmieniam znowu lekarza tym razem oddalonego ode mnie o 70km Odpowiedz Link Zgłoś
mar-marka Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 17:52 To jest nas coraz więcej. Fajnie! Mam nadzieję, że będziemy się wspierać i pomagać w rozwiązywaniu problemów. A może stworzymy listę i zobaczymy ile nas jest. Co Wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 18:20 Jatak ja renne mierze codziennie rano tempke i zapisalam sie na wizyte do gina, ktory mam nadzieje, ze bedzie prowadzil moja ciaze i to bedzie jakis 13 dzien cyklu, a lekarz ma usg w gabinecie, wiec go naciagne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 18:23 A jak myslicie, jak zareaguja u was w pracy na wiadomosc o ciazy? U mnie na pewno bedzie beznadziejnie... Moj pracodawca nie jest w zadnym razie przychylny kobietom w ciazy... mimo, ze to budzetowka... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izak28 I ja się dołączę... 25.01.06, 18:29 Hej, dziś mój 16 dc, więc staranka w toku Postanowiłam, że to mój ostatni cykl na "luzie"- jak się nie uda to idę do gina, żeby pomógł nam w staraniach . No i kupię ziółka... Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 19:06 u mnie spoko moja pani dyr akurat wie ze jestemk wsrod starjacych takze spoko jestem w budżetówce i jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 20:15 Mojadyr nie wie i nie wyobrazam sobie, co to bedzie, jak sie dowie... Ja dopiero od 1 stycznia mam umowe na czas nieokreslony, wczesniej mialam trzymiesieczna i roczna... I sama nie wiem, czy jak sie uda, to nie utrzymywac, ze to wpadka Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 20:31 czasem trza skłamać, że to wpadka...ja tak planuje zrobić przed rodzinką....kończę studia i rodzinka ma nadzieje, ze rozpocznę jakąś kariere zawodową a nie "wpakuje się od razu w pieluchy".....nie chce wysłuchiwać wymówek...choć wiem, że to moje życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ussa77 Re: nowe starania -luty.....2006r. 25.01.06, 21:43 witajcie!! ja też pracuje w szkole( swoją droga trochę nas jest!!) moja dyra jest supre, sama powiedziała ze musze teraz sie starać o drugie dziecko( niestety pierwszy synus zmarł- 11 miesiecy).wszyscy to bardzo przezyli w szkole. ja jak zajdę w ciąże to nie przepracuję ani jednego dnia( sugestia p. dyrektor, gdyż jest to siedlisko zarazków i bakterii. moja ginka powiedziała ze wirus mógł bezpośrednio wpłynąc na płód dlatego mj synus urodził sie z wadą serca. dziś jest u mnie 13 d.c- owulacja około 31-1 luty tak wię testowanie w Walentynki!!!od jutra zaczynam z testami owulacyjnymi. pozdrawiam was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 26.01.06, 09:36 Kochane dziewczyny widze,ze troche jest juz wsród nas nauczycielek i cieszę się ,że mamy normalnych pracodawców w wiekszości :):to optymistyczna wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 26.01.06, 19:17 Kto jeszcze dołączy do nas...? Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 27.01.06, 13:45 podciągam dla wszytskich ,którzty starają się od lutego 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 27.01.06, 18:03 Kurcze chciałam kupić testy owulacyjne od Ewy Analityk...ale mi nie odpisuje...moze któraś z was stosowała takie testy z apteki???Podobno są drogie?? Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 09:07 Ewa opisuje troche pozniej na malla.Ja wszak nie stosowalam tych testów ,ale duzo dziewczyn ich uzywa... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 09:41 Witam!! To i ja się do Was dopisuję. Też zaczynam w lutym starania. Mam już 6-cio letnią córeczkę, która bardzo, bardzo marzy o rodzeństwie, a ja z mężem marzymy o maleńkiej kruszynie. Biorę folik i Falvit. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
0liwka1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 09.02.06, 17:35 czesc dziewczyny! Juz mam(y) wyniki zolnierzykow. Niestety, nie sa najlepsze. W rozpoznaniu asthenoteratozoospermia.Wyglada na to, ze teraz zaczniemy wzmacniac druga polowke. Przez ostatnie kilka mies to ja biegalam po klinikach, teraz jak podejrzewam role sie odwroca. chyba bede musiala dolaczyc do watkow o wiosennych staraniach. Pozdrowionka dla Was, trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
bercia_26 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 19:47 Witam my też zaczynamy od lutego. Mam nadzieje, że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 09:32 I ja się dołaczam do lutowych starań, poniewaz styczniowe zawiodły..... ( @ zawitała w dniu dzisiejszym wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek71 Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 10:42 I ja sie dołączam. To będzie mój trzeci cykl starań. Mam 2,5 letniego synka i marzymy o rodzeństwie dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 14:48 ciekawe ile z nas zafasolkuje w lutym)) Oby jak najwięcej... Dziewczyny czy robicie cokolwiek, zeby ułątwić sobie starania? Mam na myśli : testy owulacyjne, mierzenie tempki, obserwacje śluzu, monitoring, ziółka czy jakieś wspomagacze?? Ja mierzę tempkę i zastosuje testy....acha postaram sie przytulać co dwa dni...)) Acha i obiecuję nie robić testów ciążowych przed dniem spodziewanej @ )))) pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
ememik Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 16:23 Hej Dziewczyny, ja też się dołączam do wątku lutowego... cprawda zaraz na pocz. lutego będę testować - ale jakoś mam wrażenie, że ze styczniowych "bzykanek" nici - no poza przyjemnym spędzeniem czasu z moim m. Na razie podchodzę zupełnie na luzie, bo "starania" dopiero od początku roku, ale widzę że niektóre z Was są nieźle nakręcone... Ehhh, pewnie i ja niedługo będę myśleć tylko o tym.... jeśli się nie uda... Zobaczymy Pozdrawiam - M. Odpowiedz Link Zgłoś
dziorkamadziorka ja też się dopisuje:) 28.01.06, 16:51 Witam ja również do Was dołączę. Mam nadzięję, że tym razem sie uda. Oprócz mierzenia tempki i obserwacji sluzu chyba nic nie zastosuje (chyba że skuszę się na testy owu - ale jeszcze musze się zastanowić). Podobnie jak Kropcia nie zrobię testu ciążowego przed spodziewaną @! pozdr póki co sesja trwa więc będę tylko czasem zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: ja też się dopisuje:) 28.01.06, 16:56 witaj Dziorka)) U mnie też sesja trwa....oj i jeszcze potrwa ze dwa tygodnie minimum....a tak mi się nie chce już.... przynajmniej zleci nam czas do staranek)) bo ja się owulacji spodziewam za tydzień najwcześniej.... życzę powodzenia - może ten cykl okaże się dla Ciebie szczęśliwy) Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 20:31 I ja się dopisuję niestety Dziś przyszła @ Mam nadzieję, że luty będzie dla nas owocny To mój 5ty cykl starań i mam nadzieję że ostatni. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 20:41 wszytskie mamy takie nadzieje,w grupie zawsze łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: nowe starania -luty.....2006r. 28.01.06, 21:28 Oj tak, naprawdę, tutaj zawsze wiem , że ktoś podtrzyma mnie na duchu Odpowiedz Link Zgłoś
mar-marka Re: nowe starania -luty.....2006r. 29.01.06, 18:51 Dziewczyny! Mam przeczucie, że Walentynki będą nam sprzyjać. A za 9 miesięcy pojawią się na świecie Walusie i Waluśki Ps. U mnie w tym czasie przypada rocznica ślubu ( oj, to już 6 miesięcy będzie!!!) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ememik Re: nowe starania -luty.....2006r. 29.01.06, 20:21 a u mnie na pocz. lutego mój mąż ma urodziny - i wtedy właśnie przypada termin @ więc jak nie przyjdzie i będą 2 kreseczki na teście to będzie dla niego prezencik na urodzinki )))))) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 07:59 Witam!! Mam nadzieję, że na 10-cio lecie naszego ślubu, które przypada 4 lipca tego roku, będę nosić już pod sercem naszą kruszynę. Bardzo byśmy tego chcieli, byłby to najwspanialszy prezent dla nas na naszą rocznicę ślubu. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 08:31 Życzę Wam tego z całego serca dziewczyny))) Ja w najbliższym czasie nie mam żadnych rocznic ani uroczystości, ale co tam....hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 10:48 Wlasnie zrobilam test owulacyjny i sa dwie grube krechy! Mam tez inne objawy tak, ze moge byc pewna, ze w koncu jest. Ostatnie 4 cykle byly bezowulacyjne, tym wieksza moja radosc. Mam nadzieje, ze cos z tego wyniknie. A jak tam u Was? Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 14:45 To moje gratulacje. Mam nadzieje, że juz niedługo zrobisz test ciążowy i tez będą dwie grube krechy. Czego z całego serca Ci życzę. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 16:38 działaj, działaj )) Ja chyba zacznę od jutra stosować testy owulacyjne...bedzie to mój 16dc.... Odpowiedz Link Zgłoś
mar-marka Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 19:32 Czy testy owulacyjne na prawdę pomagają w staraniach o dziecko? Czy kupujecie je na Allegro czy wolicie aptekę? . . 0 Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 20:04 Testy zawsze kupuje w aptece. U mnie kosztuja ok 5 zl sztuka (nie mieszkam w Polsce). W tym cyklu obiecalam sobie, ze nie bede nic sprawdzac, ani mierzyc temp, bo juz 4 m-ce sie nakrecalam i nic. Ale tym razem od trzech dni mam uczucie ciaglej wilgoci, a dzis doszedl sluz typowy dla owulacji. Z czystej ciekawosci zrobilam test, a po poludniu poczulam jeszcze spore klocie jajnikow. W poprzednich cyklach nie mialam takich objawow, testy byly negatywne i lekarz stwierdzil, ze mam cykle bezowulacyjne. Od nastepnego miesiaca mialam sie stymulowac clo. Moze nie bedzie juz takiej potrzeby? Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 21:06 hej! ja kupuje testy na allegro, bo są tańsze, jest fajna instrukcja i od razu kupuje testy ciążowe...w sumie kosztuje mnie to ok. 40zł - za 10 testów owulacyjnych + 2 ciążowe.... czy pomagają....na pewno... na forum jest cała długa lista ciężarówek, którym pomogły.... Mnie narazie jeszcze nie....ale kto wie...może się doczekam.... Nanna nie wszystkie cykle musisz mieć bezowulacyjne.....więc działaj)) Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 30.01.06, 21:30 Hej Dziewczyny! Widze, ze staranka pelna para Chcialyscie zebym napisala cos o sobie, to prosze: Mam 27 lat... i jestem mama 3,5 letniej Zosi. Bardzo marzy mi sie drugie dziecko, choc czasami mam male watpliwosci... Jak mysle o pieluchach, nieprzespanych nocach, placzu dziecka, gdy samo nie wie, czego chce... eh, ale z drugiej strony ta moja Zo taka samotna... od niedawana mam umowe na czas nieokreslony, a wczesniej to jej brak powstrzymywal nas przed kolejna dzidzia... Pozdrawiam Mam mnostwo obaw, czy sie uda, czy nie poronie jak bedzie w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 07:16 Witam!! Mam 29 lat i jestem mamą 5,5 letniej Ani. Też mam mnóstwo wątpliwości. Pierwszą ciążę poroniłam, a druga ciąża skończyła się za wcześnie i moja Anusia urodziła się wcześniakiem. Dużo przeleżałam w szpitalu, żeby wogóle utrzymać tę ciążę. Teraz mam przez to jeszcze więcej obaw.Do tego dochodzi lenistwo. Jak sobie pomyślę, że znowu pieluchy, płacz i inne rzeczy... . Ania jest już samodzielna i dawno się oduczyłam co to praca przy dziecku. Z drugirj znowu strony Ania bardzo chciałaby mieć rodzeństwo, mi czas ucieka i wiem, że to już ostatni dzwonek. Wogóle od dłuższego czasu czuję potrzebę urodzenia dziecka i opiekowania się nim. Więc podsumowując to wszystko, od 8 lutego pełną parą rozpoczynam starania. Pozdrawaim serdecznie, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
abra111 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 09:12 cześć dziewczynki! u mnie właśnie kończy się @ - mam nadzieję, że następna będzie za rok)))) w przyszłym tygodniu idę na monitoring, ale z moich wyliczeń wynika, że owu będzie w rocznicę naszych zaręczyn - super by było mieć w przyszłości dwa powody do świętowania w tym dniu)) luty już tuż tuż - więć BRAĆ SIĘ DO ROBOTY DZIEWCZYNY!!! miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2312 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 10:03 Witaj Abra.Widzę, że ja jakoś tak równo z Tobą, dlatego dołączam się do Twojego postu. Kończy mi się @ i też liczę, ze się za szybko nie pojawi Mam nadzieję, że będziemy wspierać się wzajemnie.Zyczę Tobie i reszcie starających wszytskiego dobrego (najważniejsze-fasoki). Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 11:24 Tak mi sie jakos smutno zrobilo... i dopadlo zniechecenie... mam natretne mysli, ze w tym miesiacy sie nie uda... tempka skacze jak szalona, sluzu, jak na lekarstwo no i mąż nie w formie... Pcieszcie dziewczyny, proszeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
wtorcia Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 11:40 ja też się dołączam w styczniu nie wyszło więc znowy rozpoczynamy starania w lutym. Mam nadzieję że się tym razem uda powoli zaczyma sie stresować bo bardzo z mężem chcemy dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 14:09 Irka nie ma co się martwić na zapas)))) Żeby nie zamęczać męża...to staraj się przytulać co drugi dzień...ewentualnie zrób testy owulacyjne...będziesz wiedziała kiedy dokładnie się starać)) Pamiętaj , żeby nie wstawać zaraz po przytulankach...tylko najlepiej pupą do góry ...no i wykluczone jest podmywanie)) Jak to mój lekarz stwierdził - mydliny to najlepszy srodek antykoncepcyjny)) Trza poprostu robić wszystko, żeby materiał był jak najdłuzej w odpowiednim miejscu) Wtorcia, kóry to Twój cykl starań? Nie stresuj się za bardzo...nowy cykl - nowa nadzieja) Choć wiem, że łatwo się mówi....sama się stresuję, bo to już mój 7 cykl....i boję się tych kolejnych badań które mnie czekają, jak fasolki nie bedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
abra111 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 14:18 myszka - to fajnie - jestesmy razem na starcie - musimy się dopingować, coby nie starcić entuzjazmu ja dzis jestem optymistycznie nastawiona do swiata, więc myślę, że za niedługo będziemy się chwalić naszymi niebieskimi kreskami na teście!! i pozostałe dziewczynki też! w końcu jest niż demograficzny - a my, jako prawe obywatelki i patriotki - musimy temu zaradzić! Chwała nam - a co! Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 14:36 Hej, dołączyła do was wcześniej,a le wiecie co? Zdecydowałam się w tym miesiącu na monitoring. Mam nadzieję, że coś da Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2312 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 14:57 Wiesz Abra- że ja dzisiaj też mam jakieś bardzo,bardzo pozytywne nastawienie do świata, jakoś lekko mi na duszy i wesoło. Trzymajmy się razem- na pewno będzie łatwiej! Aligator- który to Twój cykl starań?Mój w sumie dopiero 3 się rozpoczyna.Pozdrawiam Was wszystkie! I trzymam kciuki za kazdą z osobna! I za siebie też Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 31.01.06, 15:59 agilator relacjonuj wizyty z monitoringiem jestem ciekawa, bo w przyszłym cyklu się wybieram) Choć miałam iść już w tym....hehe Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 08:09 Oczywiście, opisze każdą z moich wizyt Na pierwsza idę 07.02, bo to będzie moj 11dc i w tym dniu gin kaząl przyjść. To mój 5ty cykl starań i mam nadzieję, że ostatni, bo nie jestem z tych cierpliwych, które czekają do roku... pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 09:41 hehe ja też nie jestem z tych cierpliwych)) Po 5 cyklach już robiłam prawie wszystkie badania hormonków)) na własną rękę...idąc do gina trochę zwiększyłam ilość cykli od kórych się staram, zeby mnie nie zbył) Już zrobiłam badania nasionek, zaczęłam pić guajazyl ( ciekawa jestem czy podziała) ...no i w przyszłym cyklu planuję monitoring....w tym cyklu chce jeszcze zrobić prolaktyne i progesteron w II fazie... ale cały czas się łudzę, ze może się w końcu uda.... Odpowiedz Link Zgłoś
wtorcia Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 11:09 kropcia1 to mój pierwszy cykl starań po poronieniu (odczekaliśmy 3 cykle i wzieliśmy sie do roboty) poprzedni raz zaszłam za pierwszym razem dlatego się tak denerwuję zwłaszcza że moja obecna @ trwała tylko 2 dni. w czwartek jak dobrze pójdzie to ide do gina zobaczymy co mi powie. Odpowiedz Link Zgłoś
wtorcia Re: do kropcia1 01.02.06, 11:42 kropcia1 to mój pierwszy cykl starań po poronieniu (odczekaliśmy 3 cykle i wzieliśmy sie do roboty) poprzedni raz zaszłam za pierwszym razem dlatego się tak denerwuję zwłaszcza że moja obecna @ trwała tylko 2 dni. w czwartek jak dobrze pójdzie to ide do gina zobaczymy co mi powie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: do kropcia1 01.02.06, 12:26 Wtorcia przynajmniej wiesz, ze w ciażę potrafisz zajsć)) Teraz musisz wszystko zrobić, żeby utrzymać ciążę...na to gin na pewno zaradzi)) Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 19:54 Dziewczyny w poniedizalek jade do ginekologa bede w 16dc zobaczymy co mi gin.powie!Trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gw Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 17:41 Dziewczyny czytając Wasze posty tak się nakręciłam, że biegnę jutro do ginekologa po zielone światełko...W październiku poroniłam, ale mam nadzieję (malutką), że teraz będzie dobrze. Pozdrawiam Was gorąco i życzę miłych i owocnych przytulanek Magda Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 20:41 Witajcie dziewczyny! Jak wasze staranka? Ja wlasnie w piatek ide do gina i zobaczymy co mi powie, czy zleci jakies badania, bo mam hiperprolaktznemie,tj. bralam ostatnio przezpol roku pigulki i mi spadla, ale boje sie jej szybkiego wzrostu. Aha, u mnie ten cykl chyba jest juz niesety stracony Rano byl znaczny skok tempki, mam jeszcze troche sluzu plodnego, ale juz sama nie wiem... chyba przegapilismy odpowiedni moment... Pozdrawiam i trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 20:47 no to działaj dzisiaj)))jeszcze masz czas)) Ja chyba też dzisiaj zacznę staranka....bo to mój 17dc....a my jeszcze nie zadziałaliśmy w ostatnich dwóch dniach....ale kurcze u mnie suchutko...nie ma ani grama śluzu..więc nie wiem czy czekać jeszcze ze starankami czy nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 01.02.06, 20:49 Irka a ta hiperprolak....to miałaś stwierdzoną dzięki badaniom?? czy szło się zorientować po jakiś objawach??? Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 do Kropci 02.02.06, 09:02 Ja mam juz jedno dziecko, córke 3,5 roku. Karmilam ja piersia 15 miesiecy. Pól roku pozniej nadal mialam mleko... mowilam o tym lekarzowi i kazal zrobic badania na prolaktyne. Te normalne wyszly w miare ok, to jest prawie miescily sie w normie. Ale po mytoklopramidzie miala kilka razy ponad norme. Zaczelam sie leczyc bromergonem. czulam sie fatalnie, prolaktyna spadla, lekarz kazal ja odstawic. Zaraz znowu podskoczyla, poszlam do innego lekarza, przepisal mi parlodel, i postraszyl guzem przysadki... i wyslal do ginekologa endokrynologa. Ten zbadal i przepisal tabletki anty. Bralam je jakies 8 miesiecy, prolaktyna spadla, ale nie jakos znaczaco, no i teraz sie boje, ze znowu szybko podskoczy. Aha, i zanim lekarz mi przepisal te tabletki anty, to mialam monitorowany cykl i byl bezowulacyjny, wiec sie deneruje podwojnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: do Kropci 02.02.06, 11:54 uuu... to miałaś niezłe przejścia Irka...a będziesz badać prolaktyne w tym cyklu?? ja zamierzam zbadać...i jeszce progesteron w II fazie....szukam przyczyny moich niepowodzeń....wykluczajac kolejne coraz bardziej się boję...bo coraz gorsze badania mnie czekają.....jak te wyniki wyjdą dobre...a w przyszłym cyklu zrobie monitoring i też będzie ok ( zaznaczę, ze mam skok tempki, śluz nawet i test owualcyjny mi wychodzi) to czeka mnie hsg i laparoskopia pewnie...a tego boję się strasznie!! i chyba to odwlokę w nieskończoność.... Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: do Kropci 02.02.06, 19:19 No kropcia, twoje przjscia sa tez niczego sobie Ja nawet mialam jeszcze wiecej, poronienie zagrazajace w 1szej ciazy i zagrazajacy porod przedwczesny...Boje sie, ze historia lubi sie piowtarzac. Ide jutro do gina i mam zamiar o wszystko go wypytac. Mam nadzieje, ze nie bedzie sie na mnie dziwnie patrzyl... i rozwieje moje wszystkie watpliwosci Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: nowe starania -luty.....2006r. 07.02.06, 18:30 Hej, to ja Właśnie wróciłam z I monitoringu. Pęcherzyk ma 9mm, więc jest jeszcze malutki. W czwartek mam kolejny monitoring. Ciekawa jestem jak szybko rośnie pęcherzyk i kiedy mój gin mi powie że to już. Myślicie, że to może być weekend? pa pa pozdrawiam. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
abra111 Re: nowe starania -luty.....2006r. 09.02.06, 13:11 cześć dziewczyny - jestem cały czas z wami, trzymam kciuki - ale, odpadłam od starań na dobre... gin powiedział, że jak czekałam 1,5 roku to mogę poczekać jeszcze miesiąc i kazał najpierw wyleczyć pęcherz a potem działać trudno - już się z tym pogodziłam, chociaż szlag mnie trafia, że ciągle coś nowego wyskakuje i opóźnia start - jak mówi stare ludowe przysłowie, jak nie urok to... wiadomo co mam nadzieję, że na koniec lutego statystyka zaciążonych wyniesie 90% conajmniej - a z tymi, którym się nie powiedzie - spotkam się w staraniach marcowych (oby było was jak najmniej z tego wątku - a jak najwięcej na listopadowych mamach buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
wtorcia Re: do magda.gw 02.02.06, 08:13 to tak jak ja, ja też poroniłam w październiku (dokładnie to 1 paździrnika) i juz z mężem zaczeliśmy starania w styczniu ale nic nie wyszło może w lutym się uda ) musi się udać!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gw Re: do wtorci 05.02.06, 15:02 Ja niestety muszę - chcę się wstrzymać, coprawda ginekolog nie powiedział stanowczo nie, ale zlecił mi dodatkowe badania. A ja poprostu boję się działać "na żywca" (Nie wiem dokładnie, kiedy straciłam Aniołka, zabieg miałam 21 października) Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję, że Ci uda za pierwszym razem tak jak ostatnio Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
0liwka1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 05.02.06, 01:48 witam, Przylaczam sie do staran lutowych. To moj 14 ( !!!) cykl, wiec z kazdym kollejnym coraz wiecej we mnie nadziei ale tez niepokoju. Jestem juz , oczywiscie, po wieeeelu badaniach. W tym tyg moj partner biegnie zbadac nasionka. Pozdrawiam, Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gw Re: nowe starania -luty.....2006r. 05.02.06, 11:59 Chyba jednak nici ze starań, mój ginekolog zlecił mi dodatkowe badania i prawdopodobnie nie zdążę na owocne przytulanka w lutym(, ale trzymam za Was mocno kciuki!!! Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 02.02.06, 14:14 Dziewczyny na jakim etapie jesteście??? Ja od wczoraj mam śluzik płodny...tempka niska...dzisiaj wyszedł mi pozytywny teścik owulacyjny...staranka były wczoraj wieczorem....następne planuję jutro rano - to będzie 17 godzin po pozytywnym teście....ale chyba zrobię dzisiaj jeszcze jeden test - tak ok. 20....jak nie wyjdzie już pozytywny, to chyba będą staranka jeszcze dzisiaj późnym wieczorem.....dzisiaj jest mój 18dc... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7333 Re: nowe starania -luty.....2006r. 02.02.06, 15:38 witam, dołączam do lutowych starań. To czwarty miesiąc starań, 14dc, śluz płodny, mam nadzieję że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-marka Re: nowe starania -luty.....2006r. 02.02.06, 15:55 witam Was! Ja również zaczynam staranka ( wkraczam w 5 m-c). Jeszcze parę dni i ...przytulanko... z premedytacją Teraz też jest przytulanko... hi hi hi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 02.02.06, 19:22 U mnie 13 dzien cyklu. sluz jest, ale skok tempki tez byl dwa dni temu, dzisiaj przeanalizowalam to i chyba owu jeszcze nie bylo. sama nie wiem... jutro po porannym pomiarze sie okaze Jutro ide go gina i zobaczymy co on powie. Aha, dziewczyny widzialyscie, ze powstal juz watek Pazdziernik 2006? Ciekawe czy do niego dolaczymy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: nowe starania -luty.....2006r. 02.02.06, 20:09 Mam nadzieję, że dołączymy. Mogę zpaytać czy idziesz do gin na monitoring? Wypytuję bo ide na moją pierwszą wizytę w zw. z monitoringiem we wtorek. To Twój pierwszy? (jeśli tak to życze żeby był ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: nowe starania -luty.....2006r. 03.02.06, 08:42 Nie ide na monitoring, ale gin ma usg w gabinecie i mam nadzieje, ze spojrzy , czy owu juz byla, czy bedzie. Monitoringu jesxzcze nigdy nie mialam, a staram sie drugi cykl i chyba jednak przegapilismy w tym miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
abra111 Re: nowe starania -luty.....2006r. 03.02.06, 09:05 cześć dziewczynki - ale zazdroszczę tym, które już mogą się starać! ja mam jeszcze conajmniej tydzień czekania (w następny piątek monitoring) i teraz pozostaje mi trzymac kciuki za WAS! irka, wtorcia - bedzie dobrze! tyle dobrych fluidów płynie do Was za pośrednictwem forum, że mam nadzieję coś się z tego wyklujewiele z nas ma za sobą smutne doświadczenia (ja też 1,5 roku temu poroniłam - i ten cykl to moje 1-sze staranie po tej przerwie), ale nie możemy sobie pozwolic na pesymizm! czasem dopadają mnie doły - strasznie się boję, żeby historia się nie powtórzyła, ale kurcze - staram się trzymać! fajnie ze jesteście, bardzo się cieszę, że możemy się wspólnie wspierać i dopingować... to pomaga! ale dość gadania - do roboty, kto juz może! buziaki na cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
kropcia1 Re: nowe starania -luty.....2006r. 03.02.06, 11:42 Hej! Prawdopodobie owulacje miałam wczoraj ...albo mam ją dzisiaj...w każdym razie wczoraj dwa testy wyszły pozytywne a dzisiaj już trochę mniej pozytywny...no i tempka jest już troszkę wyzsza - bo z 36,4 wskoczyła na 36,7 - ale te 36,7 to u mnie zwykle jeszcze tempka pierwszej fazy....musiało by tak jeszcze wskoczyć na 36.9 przynajmniej....a teraz czeka mnie 2 tygodnie czekania......ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: nowe starania -luty.....2006r. 03.02.06, 16:38 Witam!! Trzymam kciuki za te dziewczyny, które już starania rozpoczęły, żeby za dwa tygodnie zobaczyły dwie kreski. Ja jeszcze też muszę poczekać do piątku na dni płodne. Teraz to tylko z mężusiem treningowo. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: nowe starania -luty.....2006r. 04.02.06, 11:49 Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, trzymam kciuki za te "produkujące" i czekające na owu. Byłam u gina, w pon jade znów, jeśli cytologia bedzie ok to jednak dołącze do lutowych staran, owu bedzie ok.10-11.02 Pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś