13.03.06, 10:42
witam!dziś rozpoczynam 8 tc.(licząc od om). na jutro mam umówioną pierwszą
wizytę u gina.ciekawajestem czy zrobi mi już usg? czy orientujecie się, jaki
jest koszt badania USG 3D?dodam, że idę do lekarza prywatnego.pozdrawiam
wszystkie, szczególnie te równie szczęśliwe jak jasmile
Obserwuj wątek
    • elieka Re: usg 3D 13.03.06, 10:58
      usg trójwymiarowe najlepiej robić w terminie isg połówkowego a wiec 20-24
      tydzień, kiedy wszystkie narządy są dobrze wykształcone i wszystko jest ładnei
      widoczne. wcześniej - nie ma sensu, szkoda pieniędzy. Nic nie zobaczysz, a w
      każdym razie niewiele wiecej niż na 2d. a koszt 3d to w granicach 150-250 zł,
      zależy gdzie.
      8 tydzień ciąży to w sam raz na usg 2d (czyli zwykłe), powinnas już zobaczyć
      fasolkę z bijącym serduszkiem.
      popatrz tutaj: hrynek.republika.pl/czlowiek1.html
      w 8 tygodniu na usg zobaczysz tyle, ile jest na ostatnim, czarno-białym zdjęciu
      przy 8 tygodniu.
    • ikaes Re: usg 3D 13.03.06, 10:58

usg 3D najlepiej zrobić dopiero w ok 21tygodnia (tzw. połówkowe), chociaż mój
      lekarz twierdzi, że bez sensu jest wydawać na nie pieniądze, bo to co trzeba
      widać równie dobrze na 2D, a reszta to po prostu pokaz dla rodziców.
      Cena - w zależności gdzie mieszkasz. W Warszawie najtańsze jest w szpitalu na
      MAdalińskiego - 140 zł, po za tym między 160 a 300zł.
      W każdym bądź razie w 8 tygodniu nie robi się takiego, bo i tak jeszcze prawie
      nic nie widać.
      • ola07 Re: usg 3D 13.03.06, 17:48
        Popieram 8 tydzień to zdecydowanie za wcześnie na 3D,na tym etapie lekarz
        sprawdza jedynie czy bije serduszko i tyle.Ja pierwsze USG 3/4D robiłam w
        11tc,i dzidziuś wygladał jak mały kosmita,teraz wybieram się za dwa tygodnie na
        połówkowe i mam nadzieję, że juz bużkę będzie ładnie widać.U mnie w Krakowie
        USG 3/4D,kosztuje 240zł.
    • emiraf Re: usg 3D 13.03.06, 17:58
      USG 3d najlepiej zrobić dopiero ok 32 tyg. Wczesniej nie ma sensu, wszystkie
      narządy i ew.nieprawodlowości i tak lekarz stweirdza w 2D, 3D to taki bajer dla
      rodziców. Włąsnie po 30 tyg. dokładnie widać buźke maluszka i juz możesz
      stwierdzić do kogo jest podobne. Można zaobserwować ziewanie i uśmiech.
      Polecam. Niesamowite uczucie. Koszt takiego USG to ok. 200-250 zł.
      • kasiulka82 Re: usg 3D 14.03.06, 15:11
        To nieprawda, że dopiero po 30 tygodniu na usg widać do kogo dziecko jest
        podobne. Ja byłam z mężem na usg trójwymiarowym na początku 27 tygodnia. Buzia
        dzidziusia była bardzo widoczna, tak jak i cała reszta. Wszyscy w rodzinie,
        którzy widzieli filmiki od razu mówili:"Ale ona jest podobna do Marcina!Ma Jego
        nos!", to od razu rzucało się w oczy. Mamy filmik jak ziewa, uśmiecha się,
        łapie za nóżki. Widać też jak na dłoni, że to dziewczynka i nie trzeba się
        niczego dopatrywać.
        Ja za to usg zapłaciłam 200 zł.
    • anatii Re: usg 3D 14.03.06, 13:55
      zgadzam sie z Wami takie badanie najlepiej zrobic od 20 tygobnia. Ja miałam
      robione w 25 tyg.Ponoc najlepiej widac dzidziusia w 28 tyg,bo jest juz bardziej
      okraglejsze. w prywatnym gabinecie placilam 250zl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka