Dodaj do ulubionych

przed testowaniem

09.04.06, 11:55
czesc dziewczyny, w czwartek powinnam dostac okres- ale mam nadzieje, ze nie
nadejdzie. Jest to nasz drugi miesiac staran i bardzo chcemy aoby sie
powiodlsmiledlatego mam do was pytanie czy mialyscie jakies objawy w tak
wczesnej ciazy (tzn. przed data spodziewanej miesiaczki)??mnie od tygodnia
pobolewa brzuch, sa to takie krotkie, delikatne skorcze, czasami czuje cos
podobnego do kolki.Od jakis 2 dni (dzisiaj jest moj 24 dzien cyklu) po
wiekszym wysilku, albo obfitszym jedzeniu mdli mnie, czasami jest mi slabo,
mroczki przed oczmi...
jak bylo u was??
Obserwuj wątek
    • olli_oczka Re: przed testowaniem 09.04.06, 13:41
      Hej,
      ja takze powinnam dostac w czwartek, wieczorkiem, u mnie zawsze jak w
      zegarku.. smile
      I takze zyje nadzieja.
      Mam podobne bole jak ty, nasilajace sie zwlaszcza wieczorem, przypominajace
      zapalenie wyrostka. Innych objawownie mam, no poza tym zaczal mnie pobolewac
      lewy sutek, bol podobny do tego przed okresem, tylko ze tametn bol powinnien
      pojawic se okolo srody a nie dzis.
      Test zrobilam wczoraj ale niestety negatywny, moze byc zawczesnie badz to
      nieciaza..... Ogolnie caly czas o tym mysle, czekam na czwartekbo to bedzie
      najlepszy dowod, a jak nie przyjdzie to pozniej znowu test.
      A mierzysz tempki? U mnie caly czas na poziomie 36,9, ale to mierzenie zaczelam
      niedawno wiec nie wiem na ile dni przed @ zacznie spadac...
      Zycze wszytskiego naj
      i do czwartku, daj znac czy dostalas
      • isa2 Re: przed testowaniem 09.04.06, 13:57
        A ja czekam do piatku, do moich urodzin. Oj oby wyszlo.
        • olli_oczka Re: przed testowaniem 09.04.06, 14:00
          fajnie by bylo........ smile, tak akurat na swieta w grudniu smile
          A masz jakies objawy? robilas test?
          • isa2 Re: przed testowaniem 09.04.06, 17:13
            Testu jeszcze nie robilam, jedynie moja intuicja mi tak podpowiada smile, ale moze
            sie okazac oczywiscie zupelnie inaczej.
            Co do objawow, to pewnie urojonych smile, wydaje mi sie, ze troche mnie brzuch
            pobolewa i mam ochote na majonez i musztarde, normalnie nigdy takich rzeczy nie
            jem. W pierwszej ciazy tez tak mialam.
            A Ty?? Cos czujesz, jakies dolegliwosci, ktore mogly by wskazywac??
            Fajnie bylby prezent na Swieta Wielkanocne smile
            • kraxa zachcianki kulinarne to moze byc autosugestia 10.04.06, 10:28
              Ja w poprzednim cyklu przed miesiaczka wpadłam do Carrefoura kupic test, i od
              razu na zakupy spozywcze. Matko, co ja z pólek wybierałam- korniszony, cebulki
              koktailowe, mini kukrydzki, jak jakas oszalała. W domu zrobiłam test, wyszedł
              negatywny, a te wszystkie pikle inni musieli zjesc bo juz na nie patrzec nie
              mogłamwink) teraz tez czekam, drugi cykl, nie staramy sie specjalnie, po prostu
              nie zabezpeczamy sie. Bardzo bym juz chciała, ale z tego co czytam wnioskuje,
              ze moze nie byc tak "hop siup". Tjaa, a jak sie miało 17 lat to byla niezła
              schiza- zanim zaczełam brac tabletki to stoswałam prezerwatywe+ globulka 9 dla
              tzw. "spokojności"smile))
      • isa2 Re: przed testowaniem 09.04.06, 17:13
        Aha, no i temperaturka na poziomie 37,2.
        • olli_oczka Re: przed testowaniem 09.04.06, 18:53
          Ja z objawow mam tylko jakies bole przypominajace kolke/zapalenie wyrostka. ALe
          nie wiem co to moze oznaczac, bedzie moja pierwsza dzidzia! aha i jakies
          napiecie w brzuchu od paru dni...
          Jestem w 25 dniu cyklu, nie wiem czy to ok. Aha i dzis zaczely pobolewac mnie
          sutki, a przed okresem bole takiemam zazwyczaj dzien przed a nie 4...
          Za 3 dni jak nie przyjdzie to bede najszczesliwsza pod slonce!!!
          temperatura u mnie rano po przebudzeniu 36,9 i tak od paru dni, wieczorkami
          znacznie wyzsza (teraz 37,5) ale przed okresem moze jeszcze spasc... sad
          Pozdrawiam
          • jagoda_271 Re: przed testowaniem 10.04.06, 10:05
            miałam podobne objawy zrobiłam 4 tesy az w końcu ostatni wyszedł pozytywnie i
            bardzo się cieszę
            • isa2 Re: przed testowaniem 10.04.06, 10:47
              Gratuluje, ja dzis zrobilam test wyszedl negatywnie, ale to zdecydowanie
              jeszcze za wczesnie - mimo to zrobilam. W ostatniej ciazy test wyszedl mi
              doppiero 2 dni po spodziewanej miesiaczce.
              • agineczka Re: przed testowaniem 10.04.06, 15:26
                ja tez juz nie dam rady doczekac do czwartku i robie dzisiaj
                wieczorem.Zobaczymy...
                • olli_oczka Re: przed testowaniem 10.04.06, 15:57
                  Hej Agineczko,
                  A ja postanowilam ze bede czekac do czwartku a moze nawet i do piatku bo
                  zazwyczaj przychodzi w czwartek pod wieczor, i postaram sie wytrzymac w
                  oczekiwaniu
                  A jak na razie pocieszam sie ze temperatura nadal utrzymuje sie na wysokim
                  poziomie, jak mierze w ustach to 36.9 a tam na dole 37.1,
                  i mam nadzieje ze nie spadnie, jeszcze ma 3 dni na spadniecie....
                  Powodzenia i dawajcie znac
                  Buzka
                  • agineczka Re: przed testowaniem 10.04.06, 19:14
                    juz nie musze dluzej czekac, jedna kreskacrying
                    • olli_oczka Re: przed testowaniem 10.04.06, 19:39
                      a moze za wczesnie zrobilas....., ja bym proponowala czekac do czwartku, a poza
                      tym z moczu wieczornego 3 dni przed okresem nie wiem czy cos zobaczysz....,
                      ja zrobilam w sobote (24dc / cykle 28) i nic nie wyszlo ale na tescie napisane
                      robic po okresie...
                      staram sie czekac i tyle,
                      Tobie zycze tego samego,
                      daj znac w piatek

Ps to nasza 1 proba, ale jak nic nie bedzie to bede strasznie to przezywac
    • bercia_26 Re: przed testowaniem 10.04.06, 16:36
      cześć Wam. Ja dzisiaj powinnam dostać, ale jak narazie to nie ma.Brzuch bolał
      mnie od wtorku, ale wczoraj i dzisiaj już nic.Sutki mnie bolą i są nabrzmiałe,
      ale to może na@.Zawsze strasznie bolały mnie całe peirsi, a teraz tylko sutki.
      Chciałabym zrobić test ale strasznie sie denerwuje. A tak wogóle to mam jakąś
      kolke w prawym boku.Boże jak bym chciała....
      • olli_oczka Re: przed testowaniem 10.04.06, 17:13
        Ale ci fajnie, a my musimy czekac az do czwartku, to jeszcze cale 2 dni, ja juz
        nie moge sie doczekac, teraz to juz zapomnialam kiedy mnie zaczynaly bolec
        sutki przed okresem na dzien przed czy predzej, wszytsko mi sie miesza, a nie
        zapisywalam sad
        ale cos na znak kolki mialam i mam, juz tak od okolo 20 dnia cyklu.
        Dziewczyny powiedzcie a kiedy przed okresem temepratura spada, tzn ile dni
        przed.
        Ja tez bym strasznie chciala juz wiedziec.......
    • bercia_26 Re: przed testowaniem 11.04.06, 07:27
      Właśnie zrobiłam test wyszedł negatywny. Niestety znowu się nie udało. Ide do
      pracy, ale mam strasznego doła. Nic mi się nie chce. Powodzenia Wam życze.
      • olli_oczka Re: przed testowaniem 11.04.06, 08:23
        a mi tempka spada, dzis juz tylko 36,8, wiec 0,2 w dol od wczoraj to tak jak na
        okres........., porazka
        • olli_oczka Re: przed testowaniem 11.04.06, 08:32
          a testu i tak chyba nie masensu robic w 24dc wyszedl negatywny a do tego ten
          spadek temp...., wiec czekam juz tylko na @......
          Powodzenia dla wszystkich przyszlych mam!!!!!
    • agineczka Re: przed testowaniem 11.04.06, 21:35
      i jak wasze oczekiwanie?
      ja zakupilam sobie dzisiaj testy owulacyjne na przyszly cykl, moze sie uda...
    • isa2 Re: przed testowaniem 12.04.06, 18:13
      Zrobilam wlasnie test - jestem 2 dni przed miesiaczka i jeszcze nie chce sie
      cieszyc, ale jest 2ga krecha !!!!!!!!!!!!!!!!
      Boze jak sie ciesze, udalo sie za pierwszym razem! Oby wszystko poszlo dobrze.
      • isa2 Re: przed testowaniem 12.04.06, 18:31
        Ale jestem niekonsekwentna, nie chce sie cieszyc, ale sie ciesze - to z radosci
        tak smile
        • olli_oczka Re: przed testowaniem 12.04.06, 22:58
          Droga Iso,
          Ciesz sie z Twojego sczescia, chcialabym byc tak szczesliwa jak Ty...
          Ale nam niestety nie wyszlo, dostalam @ 2 dni przed terminem a na dodatek
          takiego bolu nie mialam od lat, bolu piersi i bolu brzucha, to oczekiwanie,
          robienie testow, ludzenie sie zakonczone niczym innym tylko wielkim bolem nie
          tylko w sercu ale i w podbrzuszu.........
          Nic tylko sie starac nadal....
          Mam nadzieje ze wszytsko potoczy sie jak najlepiej w Twoim przypadku,
          wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!!!!!!!
          Wielka buzka dla Ciebie i malenstwa!!!!!!!!
          • olli_oczka Re: przed testowaniem 12.04.06, 23:01
            jedno jest pewne, dzieki temu forum, dzieki Wam wszystkim, dowiedzialm sie
            znacznie wiecej, czuje sie pewniejsza i mam wielka nadzieje ze nastepna proba
            zakonczy sie naszym wielkim szczesciem
            Jeszcze raz wielkie dzieki
            Wielka buzka dla Was wszystkich!!!!!!!!!!!!!!
            • isa2 Re: przed testowaniem 12.04.06, 23:03
              Olii-Oleczko napewno wkrotce i Ty bedziesz mogla dzielic ta radosc.
              Dziecko urodzi sie w przyszlym roku - a nie w grudniu smile - i bedzie rocznikowo
              o rok mlodsze.
          • isa2 Re: przed testowaniem 12.04.06, 23:01
            Mam nadzieje, bo moj 1,5 roczny synek zlapal salmonelle, mam nadzieje, ze to
            nam nie zaszkodzi.
            • olli_oczka Re: przed testowaniem 12.04.06, 23:30
              Zycze z calegoserca naj, naj, naj i aby wszystko bylo dobrze, na pewno nie
              zaszkodzi, dbaj o siebie, malegoifasolke a wszytsko bedzie naj
              Mam nadzieje ze wszystko sie uda i ze w styczniu i ja bede miala fasoleczke,
              Na pewno bede o sobie dawac znac
              WIelkie dzieki za slowa oslody!!!
    • kraxa blada kreska po dłuzszym czasie 13.04.06, 16:15
      Ja juz nie wiem, wczoraj w 32 dc cyklu zrobiłam test, nie liczyłam czasu z
      zegarkiem w reku, ale po upływie na oko 3 minut sprawdziłam, i była tylko jedna
      krecha ta silna kontrolna. Za jakies 10-15 minut przyjrzałam sie raz jeszcze i
      była druga taka ledwo ledwo. Wiem, na tescie pisza, zeby po pierwszym
      spradzaniu od razu wywalic. No wiec przyjełam, ze nie jestem ( poprzedni cykl
      miałam 35 dnoiwy). Dzisiaj jednak cały dzien mnie mdliło, sikam często. Juz
      sama nie wiem, wkręcam sobie, czy moze jednak jest szansa? Jesli za 3 dni nie
      dostane @ to robie jeszcze raz,a le do tego czasu pewnie zeswiruję. Miałam test
      w zóltym pudełku z buxka dziecka ....
      • isa2 Re: blada kreska po dłuzszym czasie 14.04.06, 08:30
        U mnie tez tak bylo, zarowno w pierwszej ciazy jak i teraz. Teraz zrobilam 2
        testy, oba wyszly pozytywnie, ale tez dopiero po czasie - po okolo 5-7 min. U
        mnie dzis/jutro termin spodziewanej @, czekam, ale jestem pewna, ze jestem w
        ciazy. Tobie tez tego zycze.
        • kraxa jestem!!!! 16.04.06, 14:25
          Zdezorientowana ta blada krecha poszłam do szpitala na bete- no i wyszło,
          jestem w 4-5 tyg. SUUUPER! Zatem wszystkim, którym wychodzi blada krecha
          zalecam test z krwi, i przynajmniej nie bedzie watpliwosci, Udało nam sie w
          drugim cyklu, fajnie!!!!
          • isa2 Re: jestem!!!! 16.04.06, 17:51
            Gratuluje, na kiedy masz termin? Kiedy mialas ostatnia @??
    • jagnak Re: przed testowaniem 16.04.06, 19:02
      gratuluję tym co się udało a reszcie dodaję otuchy...
      bardzo zazdroszczę dwóch krech....
      ja czekam jeszcze term. @ na 18 (ale od początku starań kazdego mies. mam kiedy
      indziej, rozregulowałam sie totalnie)
      czekam więc (ja dam radę psychicznie i nie przyjdzie wstręciucha...) do połowy
      maja---mam dość rozczarowań i urojonych objawów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka