erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:20 oj widzę że i Fantaisie założyła nowy wątek ) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:23 Ojeja Fantaisie ale zdjęcie, czad )))DDDDDDPawełku faktycznie TY jesteś Fantazyjny ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:24 No to mamy dwa nowe watki No i gdzie my mamy pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:24 melduję się) i lece na spcer z Tosica) czy ja wam pisałam, że powróciła zabawa w JEMY, JEMY)) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:26 Bebelku, Tosica pewnie tylko dba o to zeby cie mdlosci nie meczyly Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:27 taaa, nie męczyły) ruszaj tak łyzką i udawaj, że połykasz) bez ciąży mozna się porzygac... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:25 No, chyba piszemy tu) na dwóch nie ma sensu) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:27 I ja wskakuję!!! DD Bebellku i Ant, a dlaczego uważacie, że lepiej mieć pusty żołądek podczas porodu??? (szczerze to ja też tak myślałam jeszcze przed ostatnimi zajęciami...) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:28 z pustym żołądkiem szybciej się rodzi) no, i miejsze prawdopodobieństwo wypróznienia się w trakcie) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:29 Gviazdko, nie wiem co na to dziewczyny, ale moim zdaniem ze wzgledu na cesarke. Gdyby przypadkiem okazala sie konieczna i trzababy podac narkoze. Althea Nasza rocznica ślubu juz za... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Odn. jedzonka przed porodem... 12.04.06, 11:40 Nasza położna na pytanie mojego M. >>A co będzie jak mamusi coś "ubiegnie" w trakcie porodu (skoro może jeść, a lewatywy się nie robi)?<< odpowiedziała >>I co z tego? Normalna sprawa, położnych to nie rusza, a dużo gorzej jest jak kobieta zwyczajnie nie ma siły, bo od wielu godzin nic nie jadła!<< Zaś jeśli chodzi o cesarskie cięcie, w dzisiejszych czasach 90% tych operacji przeprowadza się nie pod narkozą całkowitą, lecz znieczulając do kręgosłupa, co nie ma nic wspólnego z żołądkiem! A nawet jeśli pacjentka wymaga całkowitego uśpienia pełny żołądek może jedynie wywołać zachłyśnięcie, czemu zaradzają od razu anestezjolodzy (ich zadaniem jest czuwanie nad prawidłowym "snem" podczas operacji) Ponoć wymóg pustego żołądka w trakcie porodu powstał właśnie dla wygody niektórych lekarzy anestezjologów... A wracając do tej mojej koleżanki, która urodziła po terminie, jej nawet sam lekarz prowadzący (i jednocześnie odbierający poród) kazał jeść czekoladę (normalną, nie białą)! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:33 Jak trafilam na ostry dyzur i mieli mnie operowac to anastezjolog dopytywala sie kiedy ostatnio cos jadlam. I nieistotne bylo, to ze nie bylo to nic konkretnego. Wazne bylo kiedy ostatnio mialam cos w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:37 Gwiazdko dlatego , ze piszac nawet na moim przykładzie, poród był bardzo długi, w koncu poprosiłam o zzo, okazało się ze nie mozna załozyc za waska szczelina pomiedzy kregami,zemdlałam, Małej tetno troche spadło wiec było pytanie o cc, ale na szczescie wszystko sie uspokoiło i było naturalnie, ale gdyby doszło do cc przy pełnym znieczuleniu(narkoza) to sciany przełyku tchawicy i wszystkich tam rzeczy podobno robia się wiotkie, a moze dojsc do wymiotów tuz przed i po i wtedy tak tłumaczyła mi połozna mozna się poddusic, Zaznaczam nie znam sie na tym i przekazuje tylko słowa które sama usłyszałam, Dodatkowo czasami porod tak szybko się kaplikuje ze decyzja o cc podejmowana jest natychmiast i nie ma juz czasu na zzo i wtedy sytuacja się powtarza W zwiazku z tym ta biała czekolada zeby jej nie było widac ze cos sie jadło nie jest dla mnie do konca rozsadna, od dostarczenia energii jest kroplowka jak porod się przedłuza, ja tam miałam , porod trwał 20,5 godz, dostałam kroplowe po jakims czasie, i normalnie się załatwiałam, Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:39 Z tym załatwianiem)) to chodzi o to ze widac ze wszystkie płyny i inne rzeczy były podawane w dostatecznej ilosci Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:42 wiecie co - te pociany mnie prześladują - właśnie siedząc sobie za biurkiem, wypisując fakturkę zaglądnęłam za okno... i co... no i piękny pocian przeleciał blisko okna.. Ech - żeby tak cos przyniosł )) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:43 Zobaczymy jak będzie u mnie, hihi! (ciekawe czy wtedy będę się śmiała...) Zjem coś za radą położnej, a potem opiszę Wam wrażenia, oki?! Qrcze, to już tak niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:51 a ja dziś jadę z armią szczeniąt do weterynarza na pierwsze szczepienie ) oj będzie się działo!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:52 melduje sie na nowym watku )) Ale sie tu porodowo zrobilo ) Gviazdeczko przypomnij mi na kiedy masz termin?? Biore przyklad z Bebelka i tez lece na spacer na wisle do pozniej ... pa Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:55 Też się melduję Erga no wiesz dokładnie w tym samym momencie) A ja specjalnie nie wprowadzałam nic ze świąt, bo pomyslałam sobie że przy naszym tempie.... Teraz na trochę się wyłączę, bo myję i pastuję! Papa do spacerujących jest zimno.... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:59 Marudka, termin mam na 20.06. (wg USG) lub 25.06. (wg OM), ale istnieje duże prawdopodobieństwo porodu wcześniejszego, tzn. jak tylko ściągną mi pessar z szyjki (w 36tc) i odstawię Fenoterol (chyba w 37tc), a tydzień 37 zaczynam jeszcze w maju... Marudko, Twoje dziecię listopadowe będzie o ile dobrze pamiętam, to nawet Antowe?! Erguś, z Ciebie to prawdziwa pani weterynarz w psim żłobku!!! A te bociany coś na serio mocno Cię oblężyły!!! ;o) Który to dc??? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:03 Marudko, a na kiedy ty masz termin? Powiedzial, cos ten twoj doktorek? Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:05 Witaj w środę Enterku!!! A gdzie się podziała Megi??? Chyba już wstała, co?! Chociaż..., wczoraj siedziała tu jeszcze po 23, więc kto wie! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:10 Gviazdko wstałam o 7.00, a spóźniłam się na forum bo rano był u nas ksiądz, bo chciałam iść do spowiedzi a nie powinnam robić jeszcze wypraw do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:05 gviazdeczko - coś około 17 dnia cyklu.. Może po prostu mnie lubią pociany ) psiaki jak mnie zobaczą i usłyszą to lecą jak ogłupiałe który pierwszy i wspinają się po mnie - najbardziej lubia włazić na głowę. Może pociany też poczuły do mnie jakąś sympatię ))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:07 fantaisie - dokładnie w tej samej minucie założyłyśmy )) fakt że do świąt zdążymy założyć nowywątek, ale pomyśłałam że mogą być dwa świąteczne wątki - w następnym mogą być baranki albo święconka Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:14 I ja się melduję równiez i szybciutko wracam do pracy - wróciłam z jakiś nudnych warsztatów i chciałam szybciutko przeczytać to co napisalyście przez te 2 godzinki i zajęło mi to 15 min Płodne jesteście bardzo I oby tak dalej. Wracam do roboty ale będę podczytywać. A w domu w końcu będę miała czas zeby napisać coś więcej o sobie abyście mogly mnie poznać i nabrać zaufania. Ja jestem w lepszej sytuacji bo niektóre z Was czytałam już wcześniej i jesteście mi znajome. Gviazdka, Ktat, Stokrotka, Ant, Erga,Cytrusowa,Melba, Balbinka, Bebell - pamiętam z wcześniejszych podczytywań. (to na szybko a pewnie dużo więcej Was jest od dawna na tym forum ale wybaczcie jeśli teraz nie pamiętam) Pamiętam też Pszczolaasię której teraz nie widze? Lubiłam czytać jej posty )) No to paa pa moje drogie A. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:21 Wszyscy tęsknimy za Pszczółką i Atką, ale się paskudy kochane nieodzywają... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:32 Fakt, brak Atki i Pszczółki jest tu mocno odczuwalny... A o Atce pisałam Wam chyba w poniedziałek! Niestety, jest po dwóch nieudanych IUI, obecnie z powodu złych wyników M. mają 2-miesięczną przerwę, po której spróbują jeszcze dwukrotnie (a może raz wystarczy) inseminacji, a jeśli i te próby się nie powiodą prawdopodobnie będzie in vitro... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:40 Mam juz dosyc kiszenia sie w domu. Jade pobiegas po miescie. Moze sobie cos kupie na poprawe humoru. Buziaki! Do pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:08 Melduję się na nowym wątku Mój M. dziś w domu i taaak mi dobrze jak jest obok mnie ja nadal w nim zakochana jestem, wiecie? Fantaisie popieram koleżanki w kwestii owulacji: możesz mieć, jak najbardziej. Balbinko dobrez że się odezwałaś))) kusi mnie ta Twoja rolada szpinakowa ale kto to u nas zje skoro na świeta zostajemy tylko z M.?? Gviazdko ja w kwestii porodu mam inny problem, nie potrafię pić samej wody!!! Ta woda musi mieć jakiś samk, żeby udało mi się ją przełknąć muszę pomęczyć mojego ginekologa co mi wolno pić, skoro wody się nie tknę. Bebelku miłego spaceru Miki bryka a ja idę prasować Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:19 Gvizadko, Ty od dawna bierzesz ten Fenoterol? Lalisia też brała, prawda? Oczywiście mam schizę związaną ze skurczami i b. nieoptymistyczne wyobrażenie co usłyszę dzisiaj na usg o mojej szyjce. Nic na to nie poradzę! histeryk ze mnie i już! Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Hortiko 12.04.06, 12:27 Fenoterol biorę już bardzo długo, zaczęłam w 16tc, bo właśnie wtedy zaczął mi mocno twardnieć, wówczas jeszcze malutki brzuszek! Jest to lek silnie rozkurczający mięśnie, więc miał powstrzymać skurcze! Szyjka staje się wiotka i skraca się (a ostatecznie otwiera) właśnie w wyniku skurczy, którym na wczesnym etapie ciąży należy zapobiegać. Nie martw się kochana na zapas, kilka skurczy dziennie to norma, a nawet jeśli ją przekraczasz, doktorek z pewnością temu zaradzi!!! Będzie dobrze!!! )) Ściskam i trzymam kciuki za kolejną miłą relację z wizyty! m. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Hortiko 12.04.06, 12:48 Jaania - czyli podglądałaś nas, taaak??? Może jeszcze ktoś nas tak podgląda?? proszę się odezwać!!! ) No tak - Pszczółki posty rozbawiały mnie do łez - bardzo mi ich brakuje. Czesto sprawdza maila gazetowego więc można do niej pisać. Ostatnio dziękowała za życzenia urodzinowe. I mOnia dziękowała za trzymanie kciuków i modlitwy za zdrowie Magdulki. za to że myślami jesteśmy z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Hortiko 12.04.06, 13:33 tak, podglądałam.... )) mam nadzieję, że nie macie mi za złe. Pomimo tego ze nie miałam wtedy planów związanych z dzidzią to lubiłam Was czytać ) I jak juz sie zdecydowałam to stwierdziałm, ze sie ujawnię ale jak mówię miałam przerwę w tym podglądaniu i musze wszystko nadrobić tak wiec nie miejcie mi za złe jeśli będę pytać, pytać, pytać Fajny klimat jest na tym forum, bardzo rodzinny - i to mi sie podobało zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Hortiko 12.04.06, 14:06 jaania - pytaj pytaj, a my chetnie odpowiemy. Coś nasza lista zaginęła.. co wy na to żeby kontynuować ją?? Niech jaania nas pozna ) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 LISTA 12.04.06, 14:09 Dopisuję balbinkę ) 1. Althea35, 27 lat, w oczekiwaniu na wyniki 8 cyklu staran. 2. Jaania77, 29 lat, starania rozpoczęte 3. Gviazdka3, 27 lat (jeszcze), zafasolkowana, termin na czerwiec 4. enterek77, 28 lat(jeszcze), ten cykl odpuszczam, ale będzie dobrze) 5. Ant25, 26 latek, coreczka 3 latka nielada łobuziak,i mam nadzieje ze juz niedług zakonczy swój stan jedynactwa) na forum rok, starania z przerwami czasami duzymi, 6. erga4 - 27 latek (własciwie jeszcze 26) i drugi rok starań stuknie w czerwcu 7. stokrotka76 - jeszcze 29 latek, z Warszawy, w maju będzie rok staranek. W następnym albo kolejnym cyklu czeka nas pierwsza inseminacja z powodu wrogiego śluzu... 8. balbinka - nasza dobra duszyczka która zawsze wie jak pocieszyć ) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: LISTA 12.04.06, 14:17 1. Althea35, 27 lat, w oczekiwaniu na wyniki 8 cyklu staran. 2. Jaania77, 29 lat, starania rozpoczęte 3. Gviazdka3, 27 lat (jeszcze), zafasolkowana, termin na czerwiec 4. enterek77, 28 lat(jeszcze), ten cykl odpuszczam, ale będzie dobrze) 5. Ant25, 26 latek, coreczka 3 latka nielada łobuziak,i mam nadzieje ze juz niedług zakonczy swój stan jedynactwa) na forum rok, starania z przerwami czasami duzymi, 6. erga4 - 27 latek (własciwie jeszcze 26) i drugi rok starań stuknie w czerwcu 7. stokrotka76 - jeszcze 29 latek, z Warszawy, w maju będzie rok staranek. W następnym albo kolejnym cyklu czeka nas pierwsza inseminacja z powodu wrogiego śluzu... 8. balbinka - nasza dobra duszyczka która zawsze wie jak pocieszyć ) 9. bebell-27 lat, warszawa, na stanie Mąż, Tosica-Łasica i Bąbel (powinnien wychynąc na światło dzienne gdzies w listopadzie) Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Hortiko 12.04.06, 14:25 tak ja tez bralam fenoterol tylko ja od 28 tc do 35 a urodzilam w 40 przez 2 tyg chodzilam z 5 cm rozwarciem czekalam tylko na mocniejsze skurcze. A ty sie nie martwna zapas lekarz jakby cos bylo nie tak to temu zaradzi Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Hortiko 12.04.06, 15:49 Horticzko- wlasnie Lalisia dobrze mowi, nie martw sie na zapas, nie denerwuj szyjka, poczekaj co lekarz powie, a powie ze wszystko jest OK!!!!!!! czekamy na sprawozdanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Hortiko 12.04.06, 15:55 Hej laski! Juz jestem w domu, ale zaraz znowu znikam, bo w lodowce mamy tylko swiatlo. Dostalismy list z kliniki z terminem i fajna broszurka. No i niestety wyznaczony przez nich termin jest dzien po naszym wyjedzie... wiec nic z tego. Bedziemy dzwonic i probowac zmienic na wczesniejszy termin. Jak sie nie uda to dotrzemy tam pewnie dopiero w sierpniu. Stokrotko i w tej wspomninej broszurce napisali, ze to badanie na wrogosc sluzu moze wyjsc negatywne, bo jest wykonane w zlym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 14:18 witajcie w nowym watku bylam wlasnie z amelka u lekarza bo ma jakies dziwne uczulenie nie wyglata to na skaze bialkowa wiec narazie nie mam wprowadzac diety naszczescie bo jak bede miala diete to bedzie zemnie juz cien czlowieka juz waze 50 kg czyli tyle co przed ciaza. A alelka zato Bardzo ladnie przybiera na wadze od wyjscia ze szpitala przytyla 1900 od ostatniej wizyty u lekarza tj w 3 tyg 1200 moj maly lakomczuszek Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 14:50 A do mnie wpadła dziś koleżanka z pracy - totalne zaskoczenie! Przyniosła mi ślicznego baranka i karteczkę z życzeniami od wszystkich znajomych z grona pedagogicznego! Karteczka z hmmm... trojaczkami wykluwającymi się z jajek, każdy bobas pulchniutki i ze śmieszną minką! :o) Lalisiu, mała Amelka to faktycznie niezły żarłoczek! ;o) Powiedz mi jaki rozmiar ubranek nosi w takim razie, już 62??? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 14:53 tak 62 nosi i pampersy juz 3 jak nadal tak bedzie rozla to zaniedlugo bedzie nosila juz 68 Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 15:43 a , tu jestescieidę czytać Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 16:40 Nie mam już siły, a końca nie widać...ratunku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hortika po usg.. 12.04.06, 16:42 jestem, dziękuję za wsparcie, to naprawdę pomaga) ufff! szyjka jest ok, ponad 4 cm, w ogóle wszystko jest w porządku!! Mam zdjęcie Maleństwa portretowe, ale nie wiem czy jak zrobię skan to będzie coś widać. Płeć nadal jest tajemnicą, mimo nalegań Pani doktor-dalej liczę na dziewczynkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
hortika lista 12.04.06, 16:44 1. Althea35, 27 lat, w oczekiwaniu na wyniki 8 cyklu staran. 2. Jaania77, 29 lat, starania rozpoczęte 3. Gviazdka3, 27 lat (jeszcze), zafasolkowana, termin na czerwiec 4. enterek77, 28 lat(jeszcze), ten cykl odpuszczam, ale będzie dobrze) 5. Ant25, 26 latek, coreczka 3 latka nielada łobuziak,i mam nadzieje ze juz niedług zakonczy swój stan jedynactwa) na forum rok, starania z przerwami czasami duzymi, 6. erga4 - 27 latek (własciwie jeszcze 26) i drugi rok starań stuknie w czerwcu 7. stokrotka76 - jeszcze 29 latek, z Warszawy, w maju będzie rok staranek. W następnym albo kolejnym cyklu czeka nas pierwsza inseminacja z powodu wrogiego śluzu... 8. balbinka - nasza dobra duszyczka która zawsze wie jak pocieszyć ) 9. bebell-27 lat, warszawa, na stanie Mąż, Tosica-Łasica i Bąbel (powinnien wychynąc na światło dzienne gdzies w listopadzie) 10.hortika, 31 lat, mieszkam teraz w Warszawie, a pochodzę z Bytomia, po 2 latach usilnych starań udało mi się! I teraz czekam na sierpniową kruszynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: heloł :-) 12.04.06, 16:46 Hejka Anhes)) Hortika no całe szczęście, że wszstko dobrze, jesteś Kochana panikara)) Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: heloł :-) 12.04.06, 16:50 oj jestem niestety!! teraz pewnie będę spokojna ok. 2 tygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: heloł :-) 12.04.06, 16:52 Czyli łapiemy energię przez te dwa tygodnie, żeby potem Cię wspierać!!! Słonko, będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: heloł :-) 12.04.06, 17:02 Łomatko...biorę się za odgruzowanie chałupy...podczas remontu gabinetu nie robiłam w domu nic , słownie n.i.c, więc dom wygląda jak wygląda.Wsparcia mi trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: heloł :-) 12.04.06, 17:08 Wspieram Cię!!!! A Ty wspieraj mnie, bo zaczynam się czołgać, a przede mną jeszcze full roboty Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: heloł :-) 12.04.06, 17:12 dołączam się do wsparcia!!! mnie chyba znów pieczenie ciasta dziś czeka, ale to w sumie przyjemna robota. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: heloł :-) 12.04.06, 17:14 heja popołudniowe) własnie, Ma_rudka, czy lekarz cos mówił o jakims terminie??)) Lalisiu- rzeczywiście Amelka musi miec niezły apetycik)) Hortiko- no, widzisz) może jednak na dłużej Ci wystarczy?? tak na 2,5 tygodnia chociaż, co??)) Melba, fantaisie- wspieram Was) i się lenię) zmarzły mi nogi w piaskownicy) wcale nie jest tak ciepło)) k. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: heloł :-) 12.04.06, 17:41 całkiem możliwe) jak zrezygnuję z siedzenia w necie, to może nawet trzy wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: heloł :-) 12.04.06, 18:07 Horticzko a nie mowilam ze bedzie dobrze z szyjka!!!!! HA!!! kurcze a liczylam na poznanie plci ( ale skoro takie malenstwo wstydliwe to tak jak u Gviazdeczki bedzie dziewuszka DDD zobaczysz!!!! Bebelku termin lekarz podal (Antus przykro mi) na ok 20.11.) a moja mama mowi ze ze mna miala na 26.11 a ja sie jednak w grudnu urodzilam, to moze i Marudziatko do grudnia poczeka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: heloł :-) 12.04.06, 18:07 Wspieram Was wszystkie i mojego M. też z tapczanu z napoleonką na talerzyku) Fantaisie, zaraziłaś mnie tymi napoleonkami!!! Kolejne pół kilograma które przytyję, zadedykuję Tobie Ja dziś chyba już tylko zrobię wafelki z kajmakiem bo troszkę mnie już dziś dół brzucha boli. Hortiko spokój po usg jest odwrotnie proporconalny do upływającego czasu od ostatniego usg Cieszę się, że u Twojego maleństwa wszytko ok Uściski Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Lista ... 12.04.06, 18:08 1. Althea35, 27 lat, w oczekiwaniu na wyniki 8 cyklu staran. 2. Jaania77, 29 lat, starania rozpoczęte 3. Gviazdka3, 27 lat (jeszcze), zafasolkowana, termin na czerwiec 4. enterek77, 28 lat(jeszcze), ten cykl odpuszczam, ale będzie dobrze) 5. Ant25, 26 latek, coreczka 3 latka nielada łobuziak,i mam nadzieje ze juz niedług zakonczy swój stan jedynactwa) na forum rok, starania z przerwami czasami duzymi, 6. erga4 - 27 latek (własciwie jeszcze 26) i drugi rok starań stuknie w czerwcu 7. stokrotka76 - jeszcze 29 latek, z Warszawy, w maju będzie rok staranek. W następnym albo kolejnym cyklu czeka nas pierwsza inseminacja z powodu wrogiego śluzu... 8. balbinka - nasza dobra duszyczka która zawsze wie jak pocieszyć ) 9. bebell-27 lat, warszawa, na stanie Mąż, Tosica-Łasica i Bąbel (powinnien wychynąc na światło dzienne gdzies w listopadzie) 10.hortika, 31 lat, mieszkam teraz w Warszawie, a pochodzę z Bytomia, po 2 latach usilnych starań udało mi się! I teraz czekam na sierpniową kruszynkę. 11. ma_ruda, prawie 29 latek, warszawa, staranka od wrzesnia a od marca pod sercem Marudziatko, ktore powinno rowniez pojawic sie w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: heloł :-) 12.04.06, 18:09 Melba i Fantaisie ja tez was wspieram w sprzataniu, ja juz swoje odwalilam, a skoro lekarz kazal sie oszczedzac to okna jutro myje moj maz DDD a ja w tym czasie bede u manikiurzystki ) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: heloł :-) 12.04.06, 19:07 Maruda, popieram, to najlepszy sposób na zadbane ręce-wszystko robić rękami (rękoma?) męża))) Ciut odgruzowałam Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: heloł :-) 12.04.06, 19:09 A końca sprzątania nie widać. Nabożnie posilam się lodami pt 'śmietankowa krówka'.To tak w ramach przedswiątecznego oszczędzania kaloriiDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 18:50 Czyli jaja obowiązują, hihi? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Bebelek zobacz co znalazlam .... 12.04.06, 19:08 allegro.pl/item95511211_gra_w_boule_w_niebieskim_etui_nylonowym_najtaniej.html dobre??? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:14 Anialm, pięknie wyglądaliście! Prześliczna z Was para i nulka wygląda jak aniołeczek Fantaisie, ale masz boskiego kotka! My mamy też buraska - ale dachowca . Uwielbiam kocinki! Napisałam na drugim wątku, ze boli mnie dziś brzuszek, coś jakby mnie rozpychało od środka... I zastanawiam się, czy to nie po tych wszystkich lekach... Dobrze, że jednak zapisałam się do ginki i idę jutro, zobaczy co i jak. Gdyby nie to badanie, to bym sobie pomyślałą, że może... ale nie ma na co liczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:20 Hej Dziewczynki przejrzałam wszystki zdjęcia ktore mam na kompie i na płytkach i w sumie z tych "nadających" się do wysłania mam parę ślubnych (ale to było 2 lata temu....) Jestem zwolennikiem lustrzanki i mam masę zdjeć normalnych a skanera niet. To co wysyłać takie starocie? Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:41 słuchajcie, nie moge wysłać zdjęć - napisło mi ze wystąpił błąd - a tyle się nawklejałam i napisałam buuuuuuuu. Co mam zrobić???? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:38 Ma_rudka- takie boule znalazłam juz( one nie sa za dobre, bo sa zrobine z jakiegos mało wytrzymalego metalu( i się wypaczają bardzo szybko... niestety(( Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:53 Heja wieczorkiem!!! Przed chwilką wróciliśmy od teściów, którzy też bardzo chcięliby wiedzieć czy będą mieć wnusię czy wnuczka, ale my oczywiście milczymy jak grób! )) Jaaniu, czekam na foty, byle jakie! ;o) Hortiko kochana i widzisz, po co było to całe zamartwianie się?!?! Cieszę się, że z Twoją dzidzią i szyjką wszystko jest w porządeczku!!! Bebellku, a o co chodzi z tymi boulami??? Grasz w nie??? Czy coś przegapiłam? Marudko, manicure powiadasz, super!!! Stokrotko, informacje z broszury Althei dają mi maleńką nadzieję, że może jednak... Erguś, a Ty oczywiście działasz wciaż w wiadomym celu?! 17 dc to jeszcze dość wcześnie, może jakaś późna owu się pojawić! Jak sprawowały się psiaczki na szczepieniu??? Ant, mam nadzieję, że dziś w nocy nie będziesz musiała znów pracować! Balbinko, a co u Ciebie??? Ściski na wieczór laski!!! m. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:04 Gviazdko, ja też gdzieś tam głęboko tak naprawdę mam nadzieję, ale to raczej nie jest możliwe... Na usg zaraz po pobraniu śluzu było widać, że zaraz będzie owu albo, że jestem w trakcie - ginka mi pokazała, że na naszych oczach pęcherzyk jakby sie kurczył. I śluzu też miałam od groma. Także wygląda na to, że czas był na badanie odpowiedni . Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:06 No to buuuuuuuuuuu Stokrotko... (( Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:54 Pierwszy raz zjadło mi post ((( No to jeszcze raz: Melduję się na nowym wątku i witam nową Koleżankę. Jaania, życzę Ci, żebyś jak najszybciej oznajmiał nam radosną wieść o dwóch magicznych kreskach ) Dopisuje się do listy 1. Althea35, 27 lat, w oczekiwaniu na wyniki 8 cyklu staran. 2. Jaania77, 29 lat, starania rozpoczęte 3. Gviazdka3, 27 lat (jeszcze), zafasolkowana, termin na czerwiec 4. enterek77, 28 lat(jeszcze), ten cykl odpuszczam, ale będzie dobrze) 5. Ant25, 26 latek, coreczka 3 latka nielada łobuziak,i mam nadzieje ze juz niedług zakonczy swój stan jedynactwa) na forum rok, starania z przerwami czasami duzymi, 6. erga4 - 27 latek (własciwie jeszcze 26) i drugi rok starań stuknie w czerwcu 7. stokrotka76 - jeszcze 29 latek, z Warszawy, w maju będzie rok staranek. W następnym albo kolejnym cyklu czeka nas pierwsza inseminacja z powodu wrogiego śluzu... 8. balbinka - nasza dobra duszyczka która zawsze wie jak pocieszyć ) 9. bebell-27 lat, warszawa, na stanie Mąż, Tosica-Łasica i Bąbel (powinnien wychynąc na światło dzienne gdzies w listopadzie) 10.hortika, 31 lat, mieszkam teraz w Warszawie, a pochodzę z Bytomia, po 2 latach usilnych starań udało mi się! I teraz czekam na sierpniową kruszynkę. 11. ma_ruda, prawie 29 latek, warszawa, staranka od wrzesnia a od marca pod sercem Marudziatko, ktore powinno rowniez pojawic sie w listopadzie 12. Zuza1978, 28 lat już za chwilkę, 8 cykl starań na ukończeniu I tak na szybko: Anialm, dziękuję za zdjęcia, cudnie wyglądaliście, w ciąży rozkwitłaś, zero brzuszka, za to tyle miłości .... Nulka jak księżniczka z tymi loczkami a Wy tacy eleganccy.... A moim horoskopie na maj w Twoim Stylu napisali: „Przed Tobą zaś, po krótkim okresie zamętu, prawdziwie świetlana przyszłość, której elementem konstytuującym będzie zupełnie nowy człowiek i zupełnie nowe uczucie”. No i jak mam to rozumieć??? To sobie pójdę poczytać jeszcze stary wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:58 Zuza- rozumiec należy tylko w jeden sposób) gviazdko- w boule gram trochę) ale chcę kupic dla Wojtka, on jest w nie świetny)) nie chwaląc się) i chcialam mu sprawic taki prawdziwy profesjonalny zestaw) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:03 Bebelku, a jakie te boule maja byc? Masz jakas konkretna nazwe czy cos? Moze bym u mnie kiedys popatrzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Bebell 12.04.06, 20:03 Supcio, gra w boule bardzo mi się podoba, wizjonalnie, bo sama nigdy nie próbowałam! A gdzie W. gra??? We Francji oglądałam sobie jak ludziska (panowie) grają na takiej ubitej specjalnie ziemi, ale to było w lecie! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bebell 12.04.06, 20:08 No, bo się gra od wiosny do wczesnej jesieni) a możesz grac na plaży, na trawniku, na klepisku... takich specjalnych miejsc to w Polsce raczej nie ma( my poprostu gramy w ogrodzie, swoim albo Saskim) zreszta w Ogrodzie Saskim gra coraz więcej ludzi i są często organizowane zawody... Althea- ja chciałam kupic boule firmy Boule Noir) oni maja swietny sprzet)) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:06 Bylismy na zakupach. No i nadal na ten niedzielny obiad nie mam nic. Zero indyka, zero schabu w tym sklepie... jak ja niecierpie tych sklepow. Jeszcze jutro popatrzymy, jak nic innego nei znajdziemy to bedzie albo poledwica wieprzowa albo cos z piersi z kurczaka... ale i tak nei wiem co. Fantaisie, a ty juz cos wymyslilas?? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:15 Chwila relaksu przed pastowaniem Chcę kawalerkę!!!!! Althea ten indyk Balbinki mnie mocno skusił, ale się wycofałam, boję się robić coś pierwszy raz na taką wielką bibę, a że przede mną moje 30(( urodziny to zrobię wtedy, a wcześniej spokojnie przetrenuję! Na dzień dzisiejszy będzie cosik z piersi kurczaka, i bardzo poważnie myślę, żeby zrobić miodek+musztarda.... do tego młode ziemniaczki i nie mam pomysłu na lekką sałatkę Dzisiaj przetrenowałam sosik tatarski i jest pycha!!! Mięska już nasoliłam, niektóre się marynują, inne tylko w ziółkach! Czy Jaania puściła zdjęcia? Bo ja na pewno nie mam... ooooo, Althea a co powiesz na schab w warzywkach(może być kurczak)???????????? ale schabik bez kości lepszy Bebelku przecież mówiłam, że jest zimno! Nie śmiejcie się ze mnie, ale umyłam jeszcze raz okna, już tak mniej dokładnie, więc od samego rana przymarzałam do szyb( Marudko, bardzo ładny masz termin, a jak przenosisz to poluj na 8 grudnia) odpuść tylko 6.12 bo dzieciak Cię zabije urodziny i mikołajki w jednym! Melba, Ty lody ja rogaliki i zagryzam je precelkami czekoladowymi) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:26 Myslalam o schabie z sosie sliwkowym, no ale schabu nie bylo zadnego ladnego w sklepie. No i jak nie znajde... A jak robisz ten schab w warzywach? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:31 Althea schab bez kości kroisz w plastry, dodajesz pokrojone w kostkę ziemniaki, ogórek kiszony w plasterki, papryka, marchewka, pietruszka, pomidor, wsio pokrojone. Solisz, pieprzysz, dowolne ziółka. I ja pakuję to wszystko w tunel do pieczenia i wrzucam do piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:33 Zuza - horoskop swietny!!!! w kuchni wam nie pomoge niestety, ale Althea a moze jakas zapiekanka??? tak jakos mi przyszlo do glowy Melbus smaka mi narobilas na lody, chyba mam jakies w lodowce ide zjesc... Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:42 Witam wieczorkiem, alez tu sie smacznie zrobilo, az zglodnialam i chyba pojde cos przekąsic. Ja tez chce lody!!! Chodza juz za mna pare dni. Hortiko widzisz niepotrzebnie sie denerwowalas, wszystko jest w najlepszym porzadku. Lalisiu alez Amelka szybko rosnie, az milo sie czyta. Fantasie podziwiam za te porzadki. Ja sie cos nie moge zebrac zeby dokonczyc swoje. milego wieczorka Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:52 I już po kąpięli! DD Fantaisie, niezła jesteś z tymi oknami!!! Moja mama zostawia ich mycie na ostatni moment (współczuję jej...), gdyż, jak twierdzi, musi czuć świeżość upranych firanek podczas świąt! Bebellku, coś mi się zdaje,że gdzieś w PL widziałam grających w boule na profesjonalnym poletku, ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie! Jaaniu, a z czym masz problem??? Zdjęcia dołączasz jako załączniki do maila i wysyłasz wszystko max. do 10 osób jednocześnie! Laski, ja też chcę lody, a dokładnie to Magnuma Algidy w mlecznej lub białej czekoladzie (ewentualnie z migdałami)!!! Nawet zatrzymaliśmy się w jednym sklepie wracając od teściów, ale nie było!!! :o( Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:55 dobra poszły pierwsze 2, zarz śle do reszty i resztę. Dajcie znać czy dosżły Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:00 Jaania, ja dostalam zdjecia! Super z ciebie laska! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:00 dzięki wielkie - skoro doszły poślę jeszcze 4 Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:03 Jaaniu! Do mnie również doszły śliczne fotki!!! Dzięki! :o) Mój rewanż wysłany! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:13 Gviazdko - z Ciebie to dopiero laska )) Śliczne zdjęcia. Ale z Ciebie chudzinka!! Pomimo ślicznego brzuszka. Ładne te ślubne zdjatka - ja te ładne mam w jakimś okropnym formacie na kompie i mają rozmiar 4,5 MB jedno - ciężko coś takiego puścic przez skrzynke..... więc wysłalam takie jakie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:16 acha zdjęcia wysłałam do: bebell, stokrotki, gviazdki, althei, enterka, ant, zuzy, fantaisie, ma-rudki, melby, megi.1, hortiki, lalisi, i ergi. Ktoś jeszcze chętny?? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:16 jaania super wygladasz moje juz wyspalam Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:17 Jaaniu, zdjęcia można zmniejszyć! Ja wszystkie przerabiałam w IrfanView! Może i Twoje uda się zmniejszyć, spróbuj, wówczas szybciutko i bez problemu dołączają się jako załączniki!!! Za komplementy dziękuję, choć przyznaję, zdjęcia, które dostajecie to te, na których jeszcze najlepiej wyglądam... Inne wstyd mi wysłać! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:21 mogę mieć z tym problem bo one sa skanowane i mam je zapisane w jakims dziwnym formacie - mata bitowa czy coś. Kompletnie sie na tym nie znam - komputery i informatyka to nie moja działka (ani małżona). A poza tym ostatnio trzeba było zrobic format C: i wszystkie programy użyteczne diabli wzięli - na nowo trzeba ściągać. Z czasem moze się naucze.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:29 Gviazdko -dzięki za radę. w tej chwili ściągnęłam z netu irfana i zrobione. Ale te już wysle tylko tym które chcą zeby nie zarzucać Was nie potrzebnie fotami... Odpowiedz Link Zgłoś
anialm Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:36 Marudko cieszę się bardzo że pęcherzyk jest na swoim miejscu. Rany Melba – normalnie zbladłam i się przeraziłam po przeczytaniu tego artykułu. Raczej też będę ostrożniejsza… Horticzko bardzo się ciesze ze na usg wszystko dobrze. I proszę mi tu być dobrej mysli Jaania – ślicznie dziękuje za zdjęcia. Kolejna fajna kobitka na forum Ja dzisiaj jestem dętka - wylazło ze mnie cały poprzedni tydzień biegania. Jak zasnęłam o 10.00 to obudziałam się o 14.00... A do tego mialałm popołudniu telefon od dyrektora ode mnie z firmy, że nie mogą mi płacić całej pensji (etet + zlecenie) - boska szefowa się nie zgodziła. Za to zdenerował mnie jak zaproponował mi zapomoge finansową, której być może nie będę musiała spłacać w ratach po powrocie... az mnie krew zalała!!!! Czytać nie potrafią, nei prosiłam o zapomogę tylko o moją pensję z przed ciąży... żenada. Kończę - dwie godzinki zajmuje mi doczytanie tego co napisałyście, a po tym czasie B sie denerwuje że tyle siedzę przed komputerem. Ściskam Was mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:54 Aaaa... Fantaisie, czys ty zwariowala! Okna drugi raz myc?? A potem jeczy, ze sie czogla... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Dobranoc! 12.04.06, 21:34 Właśnie wygrałam dwie aukcje (nabyłam po super cenach ubranka w rozmiarze 68, na allegro) i mogę spokojnie udać się do łóżeczka! Dobranoc laseczki! m. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Dobranoc! 12.04.06, 21:42 ja tez powoli spadam spac. Jaania - dzieki za zdjecia, dzis juz za pozno zebym swoich szukala, ale jutro cos wysle dobranoc laseczki ... jutro czeka mnie ruchliwy dzien, musze sie wyspac Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Dobranoc! 12.04.06, 21:48 Ale mnie suszy... normalnie juz nie moge. I glowa mi peka i brzuch mi rozsadza. byle do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:03 Dobranoc, pchły na noc!!!! spadam do łózeczka - idę zmolestowac męża ) Papa i do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:03 Jaania-dzięki za zdjęcia)) elegancka kobitka z Ciebie) cyfrówki tez nie mamy, ale ja przy wywoływaniu zdjęc zawsze proszę o zapisanie ich w postaci cyfrowej na płycie, to nie kosztuje jakoś dużo, a jest bardzo wygodne) jutro się zmobilizuję i podeślę Ci nasze fotki... też lece spac... ściski wieczorne! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:05 I ja się kładę Coś dostałam, coś wysłałam Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:20 Chyba się już dzisiaj poddaję... Jaaniu dziękuję za zdjęcia, są super! Mam nadzieję, że Ty mojego linka przeżyłaś poszukam jeszcze czegoś innego! Althea, a co Ciebie tak suszy???? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:24 No nie wiem wlasnie, pije i pije i pije i nic, dalej mnei suszy! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:26 Przyznaj się gdzie balowałaś ostatnio??? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:28 balowalas, hahhahaha chyba razem z moim antybiotykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:51 Chyba trzeba iść spać, jutro kolejna porcja porządków... Dobranoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Zobaczcie... 12.04.06, 23:14 Brat wystawił psiaki na allegro.. i od razu telefony się rozdzwoniły. Melduję że zakończyłam dyżur żłobkowy - psiaki zaszczepione i spokojnie poszły spać. I ja też zaraz zmykam - działać w słusznej sprawie ) Aha - dzięki jaania za fotki - kobiety mają rację - laseczka z ciebie niezła!! I ja cio się zrewanżuję jutro, bo dziś padam na twarz. Dobranoc!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:02 A czy ja jestem dzisiaj pierwsza?? Witam wszystkie foremki gorąco - życzę miłej pracy (dla pracujących) i ogólnie miłego dnia dla wszystkich Biorę się za robotę.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:03 a ja razem z Jaania życzę wszystkim miłej pracy. lecę robić kawę ) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:06 Witam w czwartek Moje dziecię uczciło pierwszy dzień ferii wielkanocnych pobudką o 6 rano.Siedzi i oglada cartoon network.O matko... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:17 acha,i chciałam podziękowac za zdjecia -dostałam od Gviazdki, Lalisi, Melby i Fantaisie. Acha i jeszcze wcześniej od Ani(lm). Dzięki wielkie - zdjecia są super ) A jaka u Was pogoda? U nas ponuro... święta nie zapowiadają się słonecznie...zresztą, i tak jadę do teściowej...ale jakoś przeżyję..mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:18 Hejka! Pełna energii zabieram się za ciąg dalszy porządków... Buźka Melbuś, moim skromnym zdaniem teraz dzieci mają narąbane) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:24 no to i ja dołączę się do dziewczyn i wysyłam Jaani foteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:28 Erga, dzięki za fotki Super. Kurcze, same fajne laski na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:29 cześć, dobrego dnia! idę na pocztę obejrzeć janieę!! I coś Wam wyślę! Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:32 czesc dzis u nas ostatni dzien pracy, jutro juz mamy wolne )) Jaania czy i ja mogę Ciebie zobaczyć, swoje zdjecia oczywiscie tez przeslę. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:35 a ja jutro pracuję (( ale pewnie krócej.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:36 Nika, postaram sie wysłać ale cos mi w pracy teraz komp zwolnił.Jeśli nie uda mi sie przesłąć z pracy to wieczorkiem na pewno dostaniesz, obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:40 Nika, już wysłane (w ratach). Mam nadzieję, że doszły Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:53 Jaania doszły!!! Super z Ciebie laska Ja juz tez wysłałam przed chwila, daj znac czy doszły, bo jak nie to puszcze z maila firmowego, bo z gazetowego to cos mi róznie docieraja do dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:56 Doszły doszły - właśnie przed chwila podziwiałam. Super! No u mnie ślub był już jakiś czas temu, w czerwcu minie 2 lata - a brzuszek, mam nadzieję, ze niedługo bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:58 jaania - my też w czerwcu będziemy mieli drugą rocznicę ślubu!! którego czerwca miałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:06 my 26 ale moja siostra brała ślub 5 czerwca tylko ze 8 lat temu a rodzice 10 Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:58 zdjecia brzusia i calej reszty beda po swietach Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:00 Łomatko-dostałam fotki od Hortiki!! I własnie oglądam małe Hortiniątko!! ale cudne!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:04 Witam, JAaniu, dziekuję za zdjęcia, dziewczyny jak zwykle mają racje super wyglądasz) Zrewanzuje się juz niedługo Hortiko, śliczne zdjecia)) Jak pięknie się ustawił/a buziaczkiem do zdjęcia )) Wiesz nie chce Cie denerwowac ale jak oglądałam zdjecia maluszka od razu przyszło mi do głowy ze to Krzyś))DDDDDD Kot czaderski zjada zielenine identycznie jak mój)) MIłego dzionka) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:02 Dzien dobry Jaaniu dziekuję bardzo za zdjęcia Postaram się dzisiaj też jakieś Ci wysłać. Za kilka godzin ma pojawić się mój ojciec z paczką żywieniową z domu, wiec nie zginiemy przez te świeta Miłego dnia kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:16 Megi do Ciebie też wysłałam!! Tylko w drugim mailu! Więc juz pewnie masz! Ant, ja Cię osobiście uduszę-jaki Krzyś!!! Słyszałaś co powiedziała ciocia Marudka-wstydliwa -to dziewczynka czyli Zosia!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:20 Hortiko Ty się nie denerwuj Tobie nie wolno...))Sama nie wiem, spojrzałam na zdjęcie i mowie sobie jak nic ...Krzyś, choc faktycznie przecze sama sobie bo faktycznie jak wstydliwa to dziewczynka....No ale powiedziałam nawet na głos ze Krzyś))))) Zobaczymy )) Zaraz musze spisac swoje przepowiednie i zobaczymy w ilu % trafione bedą )))) Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:18 Hortiko sliczne zdjęcia maluszka No i fajnego masz kota, potrafi zadbać o roślinki w domu. Dobrze ze moja psica jest za duza do chodzenia po parapetach, bo nie mialabym zadnego kwiatka w domu, a juz kilka tych wiekszych niestety ma na sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:30 mam, dostałam fotki Nie mam żadnych przeczuć odnosnie płci Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:31 O rany wpadam na chwilkę i co widzę?! Śliczną dzidzię)) Zawsze miałam słabość do Krzysiów)) A kicia i jej kieł na wierzchu jest powalający! Jakby widziałam swojego jajcarza Jaaniu to i ja się dopisuję, ślub miałam 22 czerwca, tylko że zaraz pyknie 4 lata jak ten czas leci... Erguś, ja się wcale nie dziwię że taki odzew na psiaki są zbyt słodkie żeby nie chcieć ich I wiesz co, coś Ci powiem na uszko u mnie dzisiaj to już były trociny... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:44 NO tak wióry, trociny,....)))i robią człowiekowi smaka)))A ja nadal gryze.... MUsze wam opowiedziec co zrobiłą wczoraj moja genialna córka.... Bylismy w sklepie, wieczorkiem, stoimy przy kasie pakujemy rzeczy moje dziecko capneło tylko ciasteczka i nagle odwracam się a jej nie ma, od razu podział rol M na sklep ja na zewnątrz szukamy....i nic....juz mam kolana jak z waty..... patrze w pewneej odległosci od sklepu jest wesołe miasteczko, wiec obieram kierunek na to okropne dla rodziców miejsce.....i co widze moje dziecko stoi z paczką ciasteczek tuz pod karuzela ktora własnie rusza z rozanieloną mina, wpadłam porwałam na rece to moje diablo i ocaliłam przed złamaniem karku a przynajmniej przed upadkiem z wysokiego podestu, niestety po nie wytrzymałam i dostała klapa takiego porządnego pierwszy raz w zyciu....ona przebiegła ulice gdzie jezdza samochody lotem błyskawicy chyba, bo cała akcja kiedy stałą i nagle oddaliła się od kasy trwała naprawde chwilke, musze kupic kajdanki i bede ją sobie przypinac do siebie, POtem była wieczorna rozmowa i przeprosiny, obiecała ze juz nie bedzie....pewnie do następnego razu....) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:47 O rany! Antuś miałam dreszcze....skąd w dzieciach tyle energii i "rewelacyjnych" pomysłów?! Całe szczęście, że tylko tak się skończyło, ale myślę że to jest dopiero wstęp do tego co Cię czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:50 NO wiesz ja mysle ze ona ma cos z Ciebie Fantaisie )) Z tą energią...jezeli tak to jestem juz ugotowana )))) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:51 O tylko nie to, zbyt Cię kocham, żebyś przeżywała co moja mama)) ale jakby co to jako ciocia dobrze się spisuję)) i razem damy czaduuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:02 Ant, wyobrazam sobie, co przeżyłaś.Horror...dobrze,że nic się nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:06 We wczesnym dzieciństwie mojego młodego takze rozważałam opcję kajdankową Straszny był z niego Jasio Wędrowniczek , cały czas go ganiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:07 Antuś, przeciez Twoja Skarba jest spod znaku barana...to wiele wyjasnia) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:34 nieśmiało pytam czy ja też mogę dostać zdjecia Zosi vel Krzysia?? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:37 Ja w czerwcu, 7 zresztą, mam trzecią rocznicęjak ten czas leci... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:48 Antuś, ja nie wiem czy Ty jesteś uświadomiona, że ja 24 mam urodziny)) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:52 Dokładnie, 12:20 to była dla mojej mamy godzina prawdyD Kochana to robimy imprę... Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:53 Ant, małą rzeczywiście podniosła Ci wczoraj adrenalinę i nie dziwię się, że dostała klapsa, przecież zawału w takiej chwili można dostać! A kajdanki wydają się być sensownym rozwiązaniem) może w przyszłości i ja z tego pomysłu skorzystam Hortinko śliczny maluszek machający do całego świata o przeczuciach co do płci nie będę mówić, żeby Cie nie denerwować A my dziś mamy kolejną małą "rocznicę" czyli 35 tygodni Mikiego. To dla mnie cud, że ta ciąża tak przebiega i Miki jeszcze jest w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:01 Megi, 35tydz jak to szybciutko leci, grzeczny synus nie wybiera się nigdzie od Mamusi)) Moje dziecko od urodzenia do "grzecznych" nie nalezało, energia i pomysłowość ją roznoszą)))) Fanatisie impra zawszemile widziana, Jacie sobie uświadomiłam 6 lat juz po ślubie a z NIM juz 10!!!!Jako Święta żywcem do nieba pójdę)))) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:06 Ant nawet Cię z butami do tego nieba wezmą)) A charakter córeczki to przypadkiem nie po mamusi))? Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:12 jaania wysyłam Ci jeszcze raz! Megi, 35 tydzień- to już jesteś prawie na mecie i na pewno możesz odetchnąć z ulgą! Tak się cieszę! Kiedy ściąganie szwu- po świetach? I wtedy wspólne lody warszawianek, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:15 Hortiko mam nadzieję, że 24 zdejmą mi szew, no i później nalot na grycana już się nie mogę doczekać A Zosia to już ostateczne imię dla Waszego maleństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:16 Megi czyli co juz bez szwu bedziesz na lodach ? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:20 No tak palnuję, więc może od grycana prosto na porodówkę? Jak zdejmą mi szew to już nie będę miała ograniczeń w poruszaniu się, tak jak każdy jak zwykły człowiek (co prawda zwykły ale w rozmiarze wielorybka) więc spokojnie będę sobie mogła poszaleć z Wami w arkadii Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:18 Dzięki Hortiko - jak super widać Maluszka!! Ale się nakręcam, coraz bardziej ) Kotek niezły bandzior!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:08 Antuś u mnie 4 po slubie i 10 od poznania... Megi 35?!!! wow, ale ten czas szybko leci) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:11 Ant, Fantaisie to mój staż z M. mało poważnie wygląda przy waszych My "tylko" 4 lata razem, nie ma co, naczekałam się zanim mój M. mnie znalazł Może do tych naszych dat na liście dodamy danty rocznic ślubu? Im więcej okazji do imprezowania tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:13 A u nas 5 lat po ślubie i 12 lat bycia razem... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:15 więc u mnie w czerwcu 2 lata minie od slubu a w sumie razem jesteśmy..czekajcie niech policzę....5,5 roku a znamy się jeszcze dłuzej bo od początku studiów Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:13 Melba a kiedy się z tego wyrasta? Bo moja tak generlanie taki uciekinier... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:17 Ja brałam ślub w referendum unijnegłosowaliśmy już w Kazimierzu Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:18 Aleś się musiała wystraszyć! Ja kiedyś miałam pod opieką trzyletnie bliźniaki i one mi uciekły w różne strony- myślałam, że umrę! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:22 Jaania - a skąd jesteś?? bo chyba jeszcze nie pisałaś. chętnie dopiszę daty ślubu do naszej tabelki. Proszę o przesyłanie.. Antuś - no to niexłe miałaś przeżycie! kurcze zawału można dostać!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:26 pisałam pisałam Jestem z okolic Wrocławia, pracuję we Wrocku i codzienie dojeżdżam. Nie jest to uciązliwe bo spod domu do pracy jadę 40 min - niektórzy więcej czasu spędzają w korkach w mieście. Zresztą połowa mojej drogi do pracy to juz Wrocław, korki mnie w sumie też nie omijają Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:19 I ja witam Was gorąco popijając Inkę (Danio już zjadłam!)!!! Na pocztę jeszcze nie wchodziłam, ale liczę, że i do mnie dotarło zdjęcie pewnej małej kruszynki lub okruszka! Hortiko, wiesz, moja mała była wstydliwa, owszem, ale tylko do czasu, bo w szpitalu tak "rozwaliła" nóżki, że doktorek błyskawicznie podał mi płeć, hihi! (to było w 26 i 27 tc) Nie, żebym chciała Cię dobijać... Laski, czy Wy wszystkie brałyście ślub w czerwcu???? ;o) Erguś, 05.06. to dzień urodzin mojego kochanego mężusia! Kiedy Ty wychodziłaś za mąż, on świętował swoje 26 urodzinki! Fantaisie, ja również w tym roku obchodzę 4 rocznicę ślubu, matko, jak ten czas leci! Tyle, że my stanęliśmy na ślubnym kobiercu 24.08.2002r.! )) Jaaniu, cieszę się, że poznajesz coraz więcej z nas wizjonalnie! Antuś, mały klaps czasem dziecku się należy jak nic, a w tym przypadku... Oj, ja też bym się zdenerwowała!!! Kiedyś widziałam we FR. jak pani przedszkolanka wyszła z dziećmi na spacer (sztuk ok.6) i wszystkie były przypięte do takiej smyczy (szły jeden za drugim,a pani na czele, hihi) Życzę wszystkim przyjemnej pracy, sprzątanka i w ogóle miłego dnia!!! m. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:24 Megi, Zosia Magdalena to oficjalne imiona, ale nie do końca akceptowane przez M. więc zobaczymy. Męskiego jeszcze nie mam, same popularne mi się podobają- Tomasz (to z sentymentu do Pana Samochodzika jak nic), Piotr, Mateusz... Gviazdko, zobaczymy Małe było b. uparte- lekarka naciskała głowicą, a ono nic... Te łóżeczko kupiłaś w końcu na allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:37 Wiecie co, dostałam wczoraj w prezencie książkę o dzieciach małych.. trochę poczytałam i jedyne co mi utkwiło - że obrzezanie dzieci nie jest dobre (!) i nieprawdą jest, że pomaga uniknąć raka szyjki macicy u przyszłej partnerki)) Szkoda, a tak na to liczyłam!!!! śmieszne te książki! Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:24 Megi, rozumiem, że szew będą Ci ściągać po ukończeniu 36 tc, tak? I wówczas będziesz mogła normalnie wychodzić z domu, hurrraa!!! A nie wiesz czy celibacik wciąż będzie obowiązywał??? Bo mnie już coś trafia!!! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:31 Fantaiusie - trociny powiadasz )) oj u mnie aż iskry szły )) gviazdeczko, megi - współczuję wam celibaciku... Jaania - to gdzieś przeoczyłam ) A wiesz że i ja i Antusia w ostatanim czasie jeździłyśmy w twoje strony po autko ja byłam koło psiego pola a antusia w Złotoryi. A wrocław jest miłością moich rodziców - tam studiowali, tam się poznali.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:33 hortika nie denerwuj się - ale mnie tak samo bardziej na Krzysia wygląda niż na Zosię ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:35 Wrocław jest pięknym miastem, mam stosunek sentymentalny, dużo tu przeżyłam...a zrseztą nie wyobrażałam sobie innego miasta do studiowania jak Wrocław. Mieszkać jednak w dużym mieście nie chcę i dlatego mamy takie 12-to tysięczne a w planach docelowe miejsce to oczywiscie wieś )) marzenie - domek z ogródkiem. Dlatego kupiliśmy małe mieszkanie zeby łatwiej nam było sie wyprowadzić. Mieszkanie a nie dom bo szybko było, dom budowałby sie dłuzej...bardzo jestem niepocieszona teraz bo ja musze sama mieskzać, bez sąsiadów...ale coż, parę latek trzeba sie przemęczyć Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:43 Hej! Boli, do niczego sie dzisiaj nei nadaje... @ rozszalala sie na calego. Udalo nam sie zmianic termin na poczatek maja. Jeszcze przed wizyta M. ma zbadac nasionka. Gvizadko, my tez w sierpniu bralismy slub Ant, a to mala wedrowniczka z Amelki! Moj M. tez byl taki zdolny, kiedys siedzial na blacie w sklepie, okok ojca i nagle zniknal. Nikt nie ma pojecia jak on z tego blatu zlazl. Hortko, dziekuje za zdjecia! A koty tak maja... ostatnio widzialam w sklepie trawe dla kotow. Jania, dziekuje za zdjecia! Slicznie wygladasz! Buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:45 Kurcze a miałam taki plan ze popracuje dzisiaj nie da się, ciągle czytam wątek i czaami coś dopisuję. A robota leży i czeka )) A terminy gonią...ech... jutro niestety też do pracy idziemy Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 11:20 Altheo, dostałam maila ale bez załączników.....buuuuuu. Spróbuj moze jeszcze raz? Oj nie da sie z Wami pracować, nie da Ciągle próbuję ale co zajrzę na forum to znowu sie odrywam od pracy zeby poczytać nowe posty. Trzymaj się Althea- życze ulgi w bólu. Na szczęście nigdy nie miałam bolesnych @ Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 11:26 mam mam!!! Ślicznie wyglądacie w ogóle ja uwielbiam oglądać ślubne zdjęcia zastanawiam sie kiedy mi w pracy zablokują pocztę gazetowa - jest to jedyna poczta która tu działa Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:37 Hortiko, mam zdjęcia!!! Są super, ale przepowiadać płci nie będę, bo akurat "tych" miejsc tam nie widać! ;o) Jaaniu, właśnie obejrzałam część 3 i 4 Twoich zdjęć! DD Na najnowszym z nich wyglądasz tak samo jak na ślubie, nic się nie zmieniasz, wciąż super laska!!! Erguś, współczuj mi oj współczuj... Jak sobie pomyślę, że jeszcze przez kilka miesięcy ten celibacik będzie mnie (nas) obowiązywał... No ale to wszystko dla naszej dzidzi! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:41 Dzięki Gviazdeczko za dobre słowo ale mam lustro oraz ciuchy z tamtego okresu - niestety juz dłuzszy czas leżą w szafie bo sie w nie nie mieszczę w sukienkę ślubną nie weszłam już po pół roku )Ale cóż, teraz moze być jeszcze gorzej jakby tak fasolka się szybko trafiła - ale akurat to nie martwiłoby mnie zupełnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:35 Gviazko ja pewnie dostanę jakiś antybiotyk po zdjęciu szwu ze względu na bakterie więc celibacik pewnie będzie trwał, aż do porodu, za to Ty masz szansę na te "wióry" jeszcze przed porodem Erga u Ciebie iskry, u Fantaisie wióry, wiosna na całego Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:39 co Wy z tym Krzysiem, przecież rysy twarzy czysto kobiece!!! I nie ma Marudki, żeby mnie wsparła)) Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:46 Jaania ja tez jestem z Dolnego Slaska, mieszkalo ok. 30 km od Jeleniej Góry kolo Świeradowa. we Wrocławiu czasem bywam na zakupach i u brata w odwiedziny Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:51 Hortika - ja może widzę Krzysia u ciebie i Tadzia u bebell bo sama chcę synka ) hihihi gviazdeczko- dzielny jest twój M. bo nam kobietom chyba łatwiej znieść celibacik. Mój ciężko by to znosił. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:50 Tia) kobiece??? mam ew.problemy ze wzrokiem)) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 10:52 Hortiko, ja tam neutralna jestem w sprawie płci Twojej dzidzi! Zaś łóżeczko zamówię dziś lub jutro na allegro, czekam tylko na odblokowanie nowego konta w mBanku! Altheo, współczuję boleści @@@-owych!!! Wiesz kochana, że ja Cię jeszcze nie widziałam, ostatnio przypadkiem ktoś napisał jak masz na imię, ale fotki Twoje póki co jeszcze do mnie nie dotarły, więc mogę prosić??? Megi, mam taką małą nadzieję, że zanim urodzę będę mogła troszkę się poprzytulać konkretniej z moim ukochanym, bo później to wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 10:57 Erguś, wiesz, zdziwiłam się, ale mój M. tak bardzo pragnie dzidziusia i boi się o moją ciążę, że chyba te "męskie żądze" odeszły na bok! Wiadomo, brakuje mu seksiku z żonką (tym bardziej, że dosłownie leci na moje krąglejsze kształty )), ale widzę, że zrobiłby wszystko dla córeczki i poświęcenie w postaci "celibaciku" nie jest dla niego jakąś straszną rzeczą! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 10:58 Gviazdko, mowisz i masz! A ja dalej mysle nad tym obiadem... Moj M. znalazla jakis sklep z miechem Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:02 Dzięki Althea za śliczne ślubne zdjęcie!!! Coś mi się wydaje, że brunetki na naszym forum w większości są, buuuu )) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:07 Althea - Gviazdka ma razję - twoje imię poznałyśmy przez przypadek - bodajże od Marudki ) A ja zapraszam do wysyłania dat ślubu - dołoże do tabelki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:08 aaa i zapomniałam - ściskam cię Althea - oby małpa była jak najlżejsza i szybklo dała ci spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:09 Althea sciskami ja , juz niedługo do Ciebie dołącze w bolu @ wym, ale 2007 r bedzie nasz )) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:15 Althea właśnie doczytałam, bidulko, staraj się poleżeć...i tak jak napisała Ant 2007 należy do nas)) Gviazdko, masz rację mój M. nie miał w ogóle ochoty na seksik, bo się cały czas bał... a normalnie to razem lubimy ten sporcik oj lubimy)) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:46 O a dla mnie ciąza to był dopiero czas na iskry z wiórami, nigdy dosc......))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:49 W takim razie Ant, tylko pozazdrościć Ci możemy... )) U mnie pewnie byłoby podobnie (hmm, nawet było, ale bardzo krótko, bo na początku 3 m-ce wstrzemięźliwości, później trochę mogliśmy baraszkować aż do pojawienia się skurczy, a od pobytu w szpitalu to już zupełnie NIC!) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:46 oj fantasiu - i ja lubię ten sport ) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 12:53 Hej! Hortika- fajna ta Zosia) i fajnie kończyną swa macha) tez bym sobie na jakies USG poszła) Althea- mam nadzieję, że bóle @-owe szybko przejdą... sciski) i nie wiem co więcej chciałam(( jestem dzis totalnie do niczego( taka jakaś mentalnie niepozbierana(( i tak mi się nie chce nigdzie jechac na te Święta... posiedziałabym poprostu w domu z Mężem i Dzieciną... a tak ciagle człowiek goni i goni... eh... k. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 12:55 Może to nie flet ale też ładny ) aukcja.onet.pl/show_item.php?item=97822836 Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 12:57 aha - wyjaśniłaś już z pawełkiem sprawę zdjęcia pani Funiorka? ) hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 13:14 Erguś ale czad aniołek, a że ja mam tylko jeden kierunek wzrokowy to też nieźle się prezentuje) Wyjaśniłam)) odpracował przez całą noc, a nad ranem przeszedł samego siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 13:56 Wracam z godzinnego leżenia i liczenia ruchów dzidzi! Megi, czy Ty też uzupełniasz kartę ruchów dziecka od 30tc?! Fantaisie, w właśnie, wczoraj jak zobaczyłam TO Twoje zdjęcie na stronie kotka, o mało gały mi nie wyleciały z orbitek!!! ;o))) Pawełek nie boi się, że ktoś wykorzysta taką sexi fotkę jego żonki?! A o tych wiórach to już mi proszę nie pisać, zlitujcie się nad cierpiącymi! Qrcze, już zaczynam się wkurzać na ten mBank, dlaczego jeszcze nie odblokowali mi konta?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:04 oj gviazdeczko - chętnie bym się z toba zamieniła ) wolałabym mieć kruszynkę w sobie i pościć... echh - pozostaje nadzieja że kiedyś się uda. Choć w czerwcu minie 2 lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:04 Nienawidzę mBanku zawsze mamy z nim kłopoty....ja korzystam z Lukasa i mam spokój, a P. się męczy u nich wszystko trwa trochę dłużej... Chyba się nie boi, nie wiem czy te zdjęcia są, ale niektórych na pewno nie można sobie wziąć, jak on to zrobił to ja nie wiem Kochana, czekaj cierpliwie! Jak się do siebie dorwiecie to ani wióry, ani trociny tylko już pył))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:17 A ja jetsem w Mbanku juz ponad rok i wszystko jest super, ale ja przeszłam z PKO wiec moze dlatego)) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:17 Gviazdko im schodzi z wszystkim zawsze baardzo dlugo. Zadzwon do nich. Moze im sie twoj podpis nie spodobal, albo cos w tym stylu. Ja tak mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:25 heheh, koleżanki - ja pracuje w banku!! Na szczęście w zadnym z wymienionych ale nie bronię swojej firmy, o nie!! Powiem tylko ze kredyt brałam w innym banku niz pracuję i wszedzie jest bałagan!! Na szczęście nie obsługuję juz klientów i nie musze wysłuchiwac reklamacji - bo straszną rzeczą jest wstydzić sie za firmę...a są powody... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 mBank...... 13.04.06, 14:43 Z moim mężusiem mamy jedno wspólne konto w innym banku, ale to, na które tak czekam założyłam ze względu na zakupy przez net! Dzwoniłam do mBanku we wtorek, wkurzyłam się, bo niby konto mam zablokowane, ale mój przelew na nie wpłynął, widzę swoją kasę, ale nie mogę jej ruszyć, totalny bezsens!!! Aha, pani z mBanku powiedziała mi, że konto jest zablokowane, bo widocznie moja umowa do nich nie dotarła i mam się z nimi skontaktować pod koniec tygodnia! Tylko, że ja muszę zapłacić kilku osobom z allegro przelewem już teraz!!! I chyba będę musiała się pofatygować do mojego "starego" banku jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 14:48 no to rzeczywiscie. Ale sprawdź od razu w swoim banku - przecież teraz już z każdego konta można płacić przez internet, nie potrzebujesz drugiego konta. ja załozyłam alternatywne konto w mbanku i mam tam jakies drobne sumy bo czasami sie zdarza ze akurat mój bank ma awarię i nie czyta kart Alez bankami tak już jest - czasami procedury są takie, ze nie ma zmiłuj, głową muru nie przebijesz...tylko niepotrzebnie nerwy stracisz. Posłuchaj doświadczonej koleżanki (doświadczonej w zakresie bankowosci oczywiscie i sie nie denerwuj!! Bo niezdrowo!! Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: mBank...... 13.04.06, 14:52 Wiesz Jaaniu, nie denerwowałabym się, gdyby nie to, że na serio muszę jak najszybciej puścić kilka przelewów! A mój dotychczasowy bank jest trochę zacofany i nie ma możliwości załatwienia czegokolwiek przez internet, eh... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: mBank...... 13.04.06, 14:56 A w dodatku, mieszkam na wsi, więc, by dostać się na najbliższą pocztę czy do banku, muszę wsiąść w samochód, co niezbyt mi się podoba (tzn. owszem jeżdżę, ale staram się zawsze z kimś, bo nie wiem czy coś się nie stanie...) Marudna dziś jestem, wiem... )) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: mBank...... 13.04.06, 14:56 Gviazdeczko- mój mężuś też ostatnioo założył nam konto w mBanku. I póki co wszystko jest w porządku. Mój brat tez w nim ma i jest bardzo zadowolony. ja się nie wypowiadam bo jeszcze nawet nie byłam na swoim koncie ) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: mBank...... 13.04.06, 14:57 Gviazdko oni maja na uruchomienie konta pare dni. Pare dni schodzi zanim umowa do nich dotrze. A jak im sie cos nei podoba to nie odblokuja dopuki nie wyjasnisz. Tak, wplacac na konto mozna, tylko wyplacac nei mozna Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 15:04 Gviazdko rozumiem Cię w 100%. Taka bezsilnosć mnie też czasami strasznie wkurza. Ale nie denerwuj się bo sie dzidzi udzieli )) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: mBank...... 13.04.06, 15:05 Hi hi hi, zawsze tak jest biorą kaskę a nie na odwrót Ja wolę Lukasa, P. mbank! Mnie tylko szlag trafia, że u mnie przelewy są natychmiast a u niego trzeba czekać raz czekałam 3dni!!! I się wkurzyłam bo nie miałam czym zapłacić... Ale Gviazdko spokojnie, kiedyś będzie działać)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 15:08 ech te banki ) dobrze, ze przynajmniej z wypłatą wynagrodzenia się nie spóźniają ) a i jeszcze się nie spóźnija w pobieraniu opłati prowizji - w każdej innej sprawie jest to możliwe... a wiecie - odkąd zaczęłam pracować w banku to nie używam słów "masz to u mnie jak w banku" - bo tu różne rzeczy sie dzieją ) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: mBank...... 13.04.06, 15:10 Ale sobie ponarzekałyśmy)) ale nie ma co, są potrzebne i bez nich byłoby gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 15:13 )))) dają pracę przede wszystkim!!! ale - wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma, czyż nie ?? a ponarzekac czasami trzeba - nie ma co!! Potem sie człowiekowi lżej robi...na jakieś 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: mBank...... 13.04.06, 15:10 Dzięki laski! Zadzwoniłam tam raz jeszcze i bardzo miły pan (myślałam z początku, że rozmawiam z komputerem) poinformował mnie, że konto jest otwarte na wpłaty i tych pieniążków nie ruszę dopóki nie zweryfikują mojej umowy, co zajmie im jakieś 10 dni roboczych... No nic, może jeszcze dziś ktoś ze mną pojedzie do banku... (mężuś robi porządki na budowie!) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: mBank...... 13.04.06, 16:45 Gviazdko my z mbankiem mamy juz dłuższy romans (łącznie z kredytem mieszkaniowym) i jak narazie nie było problemów. Oni zastrzegają sobie te 10 dni roboczych na zweryfikowanie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:13 Dziękuję za śliczną dziecięco - jajkową karteczkę!!! DD Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:15 w tym roku nie mam czasu na wysylanie kartek norumalnie wiec komu sie dalo wyslalam wlasnie taka Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:43 Fantazyjna Moniu- a ja własnie sobie zapisałam twoją foteczkę z funiowej stronki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:45 jeszcze 15 minut i do domku... ufff - już nie moge się doczekać powitania przez psiaczki!! Az mi się zmutno robi jak pomyślę że za tydzień ich już nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:50 tylko nie rób z niej karteczki świątecznej) Lalisu, dziękuję za życzonka w pięknej dzięcięcej kartce))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 16:34 jaka fajna kartkaLalisiu, dziękuję Althea, wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie mam Twojego zdjęcia,przejrzałam pocztę własnieMogę prosić? Współczuję z powodu @...ja też po tym dupastonie(błąd zamierzony)mam jakoś dłuzej, to już 7 dc! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 16:43 Lalisiu duży buziak za ślizną kartkę dla Ciebie i pięknych córeczek Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Gviazdko 13.04.06, 16:42 Mój ginekolg nie wypowiadał się o takiej karcie ale przyznam Ci się, że ja jej specjalnie nie prowadzę, bo i tak już znerwicowana jestem i to byłby dodatkowy powód do niepokoju. Staram się sprawdzać na bieżąco, kiedy Miki się rusza i zapamiętywać czas do następnych ruchów, a że Miki jest dość aktywnym dzieckiem to jakoś sobie radzimy U nas czasmi tak jest, że on ma bardziej aktywny dzień i później dzień względnego spokoju, więc to by mnie stresowało w przypadku wypełniania karty. Natomist mój ginekolog twierdzi, że czasmi takie dni zwiększonej aktywności i później dni odpoczynku mogą się zdazac i jest to normalne. Ech ale się rozpisałam m. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 :(((((((((((((((( 13.04.06, 17:36 Bombamonika znów jest w szpitalu z Magdusią... Mała ma zapalenie płuc! (( Pomódlmy się, by ta zła passa wreszcie się skończyła!!! Biedna dziewczynka... I jej rodzice też...((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 17:57 wchodze zeby sie przywitac (dopiero wrocilismy) a tu taki post ... boshe a juz myslalam ze nasza Magdusia wyczerpala limit pobytow w szpitalu. pomodle sie za nia i bede trzymac kciuki!! oby szybciutko dziewczyny opuscily szpital ... lece czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:24 Też mi się strasznie smutno zrobiło, gdy dostałam tego sms-a. Biedna Magdusia. Będziemy się za nią modlić. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:26 Jasny gwint...((( Biedna Magdusia, biedni jej rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:27 oze kiedy ta zla passa sie dla nich skonczy i beda sie ciezyli swoimszczesciem w spokoju. zeby jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:29 Smutniutko dziś... I tak się zastanawiam, czy Magdzia tak często i poważnie choruje dlatego, że urodziła się już w 31 tc? Jak myślicie? Choroba oczek to na 100% przypadłość wcześniaków, ale pozostałe?!?! Nie sądziłam, że aż tyle będzie się musiała jeszcze nacierpieć i ona i jej rodzice! (( Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:37 Ile można(( jak zobaczyłam Twoje smutne minki to bałam się otworzyć posta( dlaczego ta dziecina tyle musi cierpieć??? Myślałam, że już teraz będzie dobrze... Gviazdko sądzę, że Magdusia ma słaby układ odpornościowy i po prostu łapie wszystko, a że bardzo często jest w szpitalu to jest wyjątkowo narażona na wirusy i stąd te choróbska Cała ich rodzina chyba wyczerpuje limit chorób na najbliższe 100 lat. Pomodlę się za Maleńką... Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 19:10 Gvaizdko, niestety odporność wcześnizcków jest mniejsza niż dzieci urodzonych "w terminie". Myślę, że u Magdusi duży wpływ na te choroby ma samo przebywanie w szpitalu. Z jednej choroby jest leczona a zarazki innych chorób ją atakuja. Mam nadzieję, że Monika i Magdusia szybko wrócą do domu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:53 Jakie to dziciatko jest biedne(( Jak mi jej szkoda i Moniki tez. Mam nadzieje, ze Magdusia szybko z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Hortiko!!!!!!!!!!!! 13.04.06, 18:42 Kochana, jeśli wzrok mnie nie myli (zajrzałam przed momenten na naszą listę) świętowałaś wcozraj swoje urodzinki!!! I nic się nam nie przyznałaś!!! Skandal! ;o))) A dziewczyny pewnie bardzo chętnie wypiłyby za Twoje zdrówko!!! Ale nie to chciałam napisać! Z jednodniowym opóźnieniem przesyłam najpiękniejsze życzenia dla Ciebie i noszonej pod serduszkiem Dzidzi! Niech spełnią się Twe marzenia, szef więcej Cię nie wkurza, a Maleństwo stanie się największym szczęściem pod słońcem!!! A tak a propos, nie pomyliłam się?!?! Miałaś wczoraj urodzinki, prawda?! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 18:48 Dzieńdoberek . Troszkę się dziś nalatałam... Ginka wysłała mnie na badanie krwi na przeciwciała przeciwplemnikowe - wynik za 2-3 tygodnie dopiero. Mam nadzieję, że ich nie mam, bo jak tak, to klops - przeciwciała są wskazaniem do invitro. Jak wynik będzie dobry, robimy hsg. jak hsg równiez wyjdzie ok - iui. No i mam torbiel! Ale to nic nie szkodzi, mam brać 3x dziennie duphaston zamiast 2x dziennie i zniknie. Już wiem dlaczego brzuszek pobolewa! Powiedziała, ze torbiel nie oznacza, ze nie można być w ciąży, choć u mnie przez ten wrogi śluz to raczej mało prawdopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 19:01 doczytalam, ale my plodne jestesmy DDD zaczynamy ... Horticzko - wszystkiego najlepszego z okazjii urodzin, samych slonecznych dni, slicznego i zdrowego Horticzatka i spelnienia marzen. no i ciocia Maruda nadal twierdzi ze twoje malenstwo to dziewczynka!!! Zofia Magdalena - cudnie ) Antus - Amelka napewno ma charakterek po mamusi - mamusia tez taka kuternoga, pamietasz nasz 'spacerek' wieczorny po tarchominie??? ale sie nie dziwie ze ci mala cisnienie podniosla, dzieci sa niesamowite, wystarczy sposcic je z oka na 1 sekunde i juz ich obok nie ma ... Althea kochanie usciski mocne, mam nadzieje ze @ ci szybko odpusci i ze to ostatnia w tym roku ) Ja mam konto w kredyt banku sa OKROPNI, ale mam bankomat i moj oddzial pod blokiem wiec mi sie nie chce nic zmieniac. dzis poszlam po 10 po kase do bankomatu a on kurna zepsuty a bank czynny od 11.30 wrrrrrrrr ... Lalisia kartka sliczna, corki sliczne - dziekuje bardzo ) a my slub bralismy 04.09.05 a znamy sie od 10.10.99 - same sobie policzcie ile to juz lat, nie tak duzo jak niektore z was ale tes sporo ... u mnie to moj M zywcem do nieba pojdzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 19:03 no i zapomnialam ... ups - Horticzko zdjecia Zosi cudne!!! )) dziekuje kochana, dziekuje ... mialam lzy w oczach ogladajac jak malutka macha do cioci marudy lapka D Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 20:43 Witam wieczorową porą, w ciągu dnia nie mam za bardzo ani czasu ani możliwości , bo sobie spokojnie poczytać i popisać, to wieczorem spróbuję nadrobić... Biedna Malutka Magdusia, oby to już ostatnia wizyta. Wcześniaki mają naprawdę ciężkie życie Melba, a ja jeszcze nie dostałam twojego zdjęcia i nie wiem, jak wyglądasz, i Hortki też nie dostałam Ale Hotiniątko dostałam,.Cudne. Zosia jak nic A mamusi Zosi życzę wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Ant, Twoja córa rzeczywiście nie pozwala Wam na spokojne życie Fantaisie, a Ty nie przesadzasz z tymi porządkami? Ty się biedaku zapracujesz))) Erga, a czy mogę dostać kopię tabelki, co by być bardziej zorientowaną? Althea, współczuje, przykro mi i z powodu nadejścia @ i wszystkich jej dolegliwości Stokrotko, ściskam mocno, oby już skończył się ten etap „pod górkę” Kontytnuując wątek ślubów, my braliśmy 21.09.2002, a jesteśmy ze sobą już od ‘98r. Kawał czasu... Od jutra mam odwyk od forum, bo u rodziców netu niet. A teraz czas się spakować. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 20:46 Zuza, życzę Ci miłego wypoczynku u rodziców Coś padam dzisiaj, dopiero 21.00 a ja już śpię na siedząco. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Jaania77 13.04.06, 20:50 czy ja mogę prosić fotki? nie doslałam ale to penwie dlatego, że mało tutaj zaglądam z braku czasu. pozdr widziałaś fotki mojego miszkanka? są jeszcze na starym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania77 13.04.06, 21:11 ja na minutkę Feromonko, wyślę, wyśle zdjecia ale po kolacji. Dopiero do domu wpadłam. Zuza - nie dostałam zdjeć - mail był pusty bez załączników Bardzo współczuję i trzymam kciuki za chorą córeczkę Moniki - Magdusię Lecę jeśc pyszna sałatkę z kurczakiem Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 20:49 Zuza, jeszcze raz życzę udanego pobytu u rodziców! Tylko nie przeziębij się nam jak Cię obudzą zimnym prysznicem w poniedziałek!!! ;o) Erga pewnie podeśle Ci listę w najbliższym czasie! A przy okazji przypominam niektórym e:koleżankom, że zapomniały przesłać Ergusi daty swoich urodzinek i imieninek i na liście sporo braków mamy... Miłego wieczorku!!! m. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Dobranoc 13.04.06, 20:58 Ja, podobnie jak Megi, padam mimo wczesnej pory, oczka mi się kleją... Śpijcie dobrze!!! (i nie rozpędzajcie się z pisaniem! ;o) ) Do jutra! m. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:03 Byłabym zapomniała, że później tu nie zajrzę i jeszcze bym poszła spać i potem wstyd.... Z wyprzedzeniem co prawda, Wszytskiego Najlepszego z okazjii Świąt Wielkiej Nocy, tradycyjnie mokrego dyngusa i smacznego jajka, jak naszybciej po "zajączku wielkanocnym" dla kaźdej z tu obecnych, dla częsci już zafasolkowanych, by "zajączki" przyszły na nasz świat w odpowiednim czasie, zdrowe i śliczne jak mamusie, niech te święta będą wyjątkowo pogodne i radosne, słoneczne i szczęśliwe, żeby na dworze była cudna pogoda na spacerki i żeby pomysły na świąteczne obiady okazały się strzałem w dziesiątkę Życzę Wam świątecznego wytchnienia, spokojnego do M-ów przytulenia, rozmarzenia i oderwania od codziennych problemów. M Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:11 A ja dalej sprzątam........ Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:36 Fantaisie - no zdjęcie na kartkę jak najbardziej się nadaje - może nie świąteczną ale na pewno na wakacyjną )) Listę uzupełniam ) czekam na więcej dat. wtedy przeslę wszystkim. Biedna magdulka i Monia - myślami jestem z nimi. I pomodlę się za nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:38 Fantaisie miej litość nad sobą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:38 Fantaisie, co ty jeszcze sprzatasz?? Okienka trzeci raz? A mzoe podlogi po raz setny?? No daj juz spokoj!!! Udalo nam sie zdobyc sluszny kawal schabu! Wiec na obiad w niedziele bedzie schab, prawdopodobnie w sliwkach. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:40 Althea czyli polowanie udane)) Życzę dobrej nocki wszytkim bo już do niczego sie dzis nie nadaję Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:47 Jaania, wysłałam na nowo, zobaczJak się nie uda, to przypomnij mi po świętach. Erga, jakie dane mam Ci wysłać do tabelki? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:47 Cześc wieczorem)) strasznie się zmartwiłam Madusią( i z przerażeniem stwierdzam, ze z tego zrobiło się błędne koło: kolejne antybiotyki wyjałowiaja Malutkiej organizm, który nie potrafi juz sam sobie poradzic z infekcjami( Maleńka łapie więc infekcję za infekcją i znów dostaje antybiotyk(( zupełnie nie wiem co zrobic by wyjśc z tego "zakletego kregu" i jak pomóc Monice... modlę się... Jaania- wysłałam Ci foty nasze) stokrotko- dobrze, ze wszystko jest pod kontrola) zuza- ładuj akumulatorki na łonie rodziny) i może ten prysznic to ty urządzisz??)) nie daj się) cytruś już w gdańsku chyba) mam nadzieję, że też wypocznie i się odstresuje) Fantaisie- wrzuc na luz) czy Ty zamierzasz dawac gosciom z podłogi jeśc??? że tak pucujesz i pucujesz) Ma_rudka- a kiedy masz następną wizyte?? Matalko- jak Twoje poczatki przeziębienia?? mam nadzieje, że poszło precz!!!) a mój niepozbierany dzisiaj mental nadal mi dokucza( zaczynam dochodzic do wniosku, że to wpływ "Szkiców piórkiem" Bobkowskiego- strasznie nostaligiczna książka... sciski Kobiety kasia ps. jesli zas chodzi o kryminały to niedawno skończyłam "Śmierc w Breslau" Krajewskiego- fajowy) i mrożący krew w zyłach)) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:52 tabelkę poszerzyłam. dla niezorientowanych w tabelce były: nick, imię, numer telefonu, urodzinki i imieniny. Dodałam date ślubu, imię męża i może numer gg? hihi - a skończy się pewnie na numerach pesel hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:54 no i jeszcze numer buta by sie przydał)) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:59 ooo i jeszcze czipy na GPRS) z taka mapą elektroniczną, znałybysmy zawsze swoje współrzędne) podobno w Japoni takie czipy robią furore) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:00 I najlepsze życzenia dla Hortiki!!! I powiem wam w tajemnicy że za tydzień będą Melby urodzinki ) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:02 Och! wiedziałam, ze zapomniałam o czymś waznym!! Hortiko- wszystkiego naj) niech Zosia bedzie Zosią) i niech rosnie zdrowo: i w brzuchu i jak juz z niego wychynie)multum scisków) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:02 dane do tabelki prześle juz po świętach, bo teraz naprawdę czas spać (pobudka o 5). Rozmiar stanika też? )) Wyłączm komputer. Do usłyszenia a właściwie do poczytania Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:16 Hortiko, wszystkiego naj, naj, naj! Niech dziecie rosnie i grzeczne bedzie i w srodku i juz po uwolnieniu! Lekkiego rozwiazania w terminie! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:13 A gdzie imiona rodzicow? I NIP? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:21 jasne - dawaj !!! Nie zapomnij o PINach )) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:44 Witam Wieczorowo, Hortiko, wszystkiego najlepszego, samych szcześliwych chwil, i........ aby...... Krzys........... Okazał się Zosią)))))) Bardzo mi się przykro i smutno zrobiło po informacji od Moni, Mała Madzia tyle się musi wycierpieć, moja siostra jest wczesniakiem, mama rodziła ja w wieku 40 lat, i tez na poczatku nie było rozowo ale jak tylko skonczyła roczek poszła do przodu jak burza i od tego czasu juz zawsze była najwieksza ze wsyzstkich dzieci, niestety pozostał słaby wzrok, Bebel ma racje to zaklety krag antybiotyki i pobyt w szitalu i kolejne choroby, Oby w koncu nastały lepsze i słoneczne dla nich dni, I widze radosna dyskusje od Pukach i Pinach ))) Lece spac, padam, Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:51 Antusia, a kiedy ty masz urodziny? Bo z tego co ja pamietam, to ty tez kwietniowa jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:03 Hortiko, wszystkiego naj naj najSpełnienia większych i mniejszych marzeń I spokojnej ciąży, lekkiego porodu,i zdrowego i grzecznego dziecięcia Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:10 Hortiko - sto lat, sto lat!!! Wszystkiego najlepszego!! Bebell i Zuza - dzięki za zdjecia. Bebell -śliczna córcia Enterku - wysłałam zdjątka. Przeczytałam wszsytko ale nie mam siły pisać - jestem padnięta - wróciliśmy późno i dopiero skończyłam pakowanie bo jutro od razu po pracy jedziemy do teściowej. Podróż 4 godzinna nas czeka no ale cóż..czasmai trzeba, co nie?? Odezwę się jutro z pracy Buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:25 Słuchajcie nie mogę w to uwierzyć ale skończyłam)) ledwo żyję, nie mam siły ruszyć nawet nogą... Lśni cała chałupa!!! Hortiko-wszystkiego naj, naj, njalepszego!!! Niech spełnią się Twoje marzenia, niech maleństwo będzie słodkie i kochane!!! Widzę, że trochę dziewczynek wyjeżdża na święta... Althea gratuluję polowania! A ja się teraz czujesz? Już trochę lepiej? No i z tego zmęczenia zapomniałam Jutro mam boski dzionek, bo rano jadę na jedzeniowe zakupy a o 12 umówiłam się w Wola Park na zakupy zajączkowe, muszę cosik kupić mężusiowi, nawet wiem co, ale ponieważ nas podczytuje to nie powiem Marudzia jak Twoje pazurki? A Hortiko, Paweł szuka dla Was tego kursu, ale podobno jest tego od groma ciut ciut i ciężko wybrać coś fajnego! Stokrotko, nie przejmuj się, musi być dobrze! Właśnie sobie przypomniałam, że jutro muszę zadzwonić po wynik badania histopatologicznego, mam nadzieję, że nic tam złego nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:33 Fajny program byl w telewizji. Nawet po polsku troche gadali O dowcipach w czasach komunizmu. Wiecei jak podwoic wartosc trabanta? Polozyc banana na tylnim siedzeniu. Fantaisie, z maska juz lepiej, ale jeszcze przez dwa dni jestem na prochach i nie moge sie doczekac zdjecia szwow. A brzuch juz nie boli Nawet nie bylo tak zle w tym miesiacu, chyba w dobrym momencie wzielam tabletki. A teraz juz ide spac. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:37 Miałam juz spac ale się jeszcze poprztykałam z M, Althea, to moja cora jest Kwietniowa ja Listopadowa Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:42 Antuś ale o co????????? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:52 Idę spać, a dokładnie czołgam się)) do juterka... dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 07:56 Witam w piąteczek Jaania, dopiero wczoraj wieczorem odebrałam twoje zdjątka - śliczna z Ciebie laseczka )). I dzidzia Horticzki suprerancka! Czyżby mnie wczoraj ominęło Twoje święto? Również dołączam się do życzeń! Biedna mała Madzia i Monisia! Bardzo mi przykro, że znowu wylądowały w szpitalu! Ile jeszcze będą musiały się nacierpieć! Mam nadzieję, że malutka szybko wróci do zdrowia! Mi juz się chyba wszystko w główce poukładało i nastawienie też już mam ok! No cóż, diagnostyke trzeba do końca przeprowadzić i tyle... A to wcale nie oznacza, że musi się dziać cos bardzo poważnego, prawda? Buziaczki i miłego piątku! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:07 I ja witam w piąteczek! Dlaczego tak jest ponuro??? Stokrotko no pewnie, że jest wszystko dobrze Miłego dzionka Dziewuszki! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:19 Cześć Dziewczynki!!! Ponuro ponuro - po pierwsze pogoda a po drugie po newsach o chorej Magdusi jakoś każdej zrobiło się ponuro. Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze i trzymam mocno kciuki!!! Stokrotko - dziękuję za komplement Czekam na Twoje zdjęcia Fajnie, ze dzis piątek, święta za pasem, zawsze jakiś odpoczynek Zaraz po pracy zbieramy się i śmigamy do teściówki. Pewnie, ze wolałabym spędzić święta u swoich rodziców ale ... kolejka tak wypada ) A w zwiazku z tym, ze odległość jest duża nie ma sensu świąt dzielić po połowie. Mam nadzieję, ze ten dzień w pracy będzie trochę lżejszy - zresztą u nas jakoś pustki - urlopują się ludzie. Życzę Wam miłego dnia i słoneczka (u nas przebija się przez chmurki) Jak sobie pomyslę, ze moja teściowa znowu bedzie marudzić, ze chce wnuka to mi się słabo robi - postanowiliśmy z mężem nikomu o tym nie mówić, ze zaczęliśmy starania, nikomu poza Wami oczywiscie ) Więc jej nie powiemy, a co ))) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:22 Witam. Ale ponuro...i pada Zakupy żarciowe mam juz zrobione w 90 %. Chałupa zrobiona w 80%, a ja dzisiaj muszę być w gabinecie od 10 do 19.Nie podziałam za wiele w domu, o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:34 cześć, bardzo mi smutno z powodu Moniki i Magdzi, a jeszcze ze dwa dni temu rozmawiałyśmy via mail, że już na pewno wszystkie choróbska za nimi.. dziękuję za życzenia, jesteście Kochane!!! Mam nowego szefa-Persa) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:00 Wyniku jeszcze niet. Hortika, Persa??? To może być ciekawe) Jaaniu, trzymam kciuki, żeby teściówka nic nie gadała) I w ogóle życzę Ci miłego świętowania w gronie teściów... Ja mam w tym roku spokój, przyznam Wam się cichutko, że w niedzielę jest rodzinka u nas, ale tylko z mojej strony, a jeżeli chodzi o teścia i jego bandę to wykorzystałam sytuację i powiedziałam, że nie mam jeszcze siły, że wszystko mnie boli, a psychicznie jestem do bani(chodzimy na terapię) i na pewno nie przyjedziemy!!! Yes,yes,yes!!!!!!!!!!!!!! Wie, wiem jestem podła na maksa, ale ja tak tam nie lubię jeździć U nas słoneczka nie ma, i marnie widzę żeby cosik wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:23 Dzięki za słowa wsparcie co do tesciówki Teraz i tak jest lepiej niz kiedys...Teściowa jest sama - ojciec mojego mężusia zginął w wypadku 27 lat temu. Teściówka sama wychowywała swoich synów i dlatego nadal chciałaby mieć na nich duży wpływ. Ale jeśli chodzi o mojego to nie ma szans!!!!! Ale jest marudna strasznie i moja cierpliwość kończy sie po 2 dniach. Tak wiec w poniedziałek rano już wracamy - a co. I tak w sumie rzadko jeździmy - ostatni raz byliśmy w styczniu Hortika a jaki był problem ze starym szefem?? Nie nadrobiłam jeszcze zaległosci - nie mam czasu więc pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:07 Witam, Jechałam do pracy, jest ponuro nijako, i myślałam o Małej Madzi, chyba znowu świeta przyjdzie jej spędzic w szpitalu, to takie niesprawiedliwe, chciałabym im cos poradzic, jakos pomoc ale nie wiem jak, pewnie dobrze by było aby Mała nie brałą antybiotyków ale czy mozna je czyms zastapic, jakims alternatywnym leczeniem ? Hortiko, to szybko znalezli nowego szefa, mam nadzieje ze bedzie lepszy od poprzednika Fantaisie, o co sie poprzytakłam? A o nic, tak sobie ja wiesz nadal gryze i wsyzstko mi nie pasi, ale z niego dobre chłopisko i potulnie to w miare znosi, ( zreszta pododzilismy się w środku nocyDD)juz bym chciała tą @ bo wiem ze wtedy mi przejdzie to czepialstwo))) Dzisiaj jedziemy do rodziców pewnie czekaja nas gigantyczne korki na wyjezdzie z Wawy, MIłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:10 Fantaisie to daj znac jak wyniki, jest szansa ze beda jeszzce przed swietami? Wcale nie jesteś podła, Tobie niewolno jets się denerwowac, a niestety w ich gronie chyba nie było by sielankowo, odpoczywaj w domku,)) Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:24 Antuś, ja też dzisiaj w tych korkach będę tkwić... pewnie w Raszynie, albo na Puławskiej.. Dodam, że szef jest wyznawcą bahaizmu) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:28 NO kochana to robi się faktycznie coraz ciekawiej)))) Wiesz konczymy wczesniej wiec mam nadzieje ze moze jakims trafem jeszcze te korki jakos nie beda najgorsze ale pada jeszcze na dodatek deszcz wiec korki się wzmoga, pomachamy sobie moze w korku w RAszynie bo my ta trasą jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:26 Dziewczyny, wiem ze niektóre z nas wyjdą zaraz z pracy i zaczną świętować w bezpiecznej odległosci id neta Zatem złożę już życzenia-Wszystkiego, co Najlepsze, najbardziej kolorowych pisanek, mokrego dyngusa, no i spełnienia wszystkich bez wyjątku marzeń,rychłej wizyty pocianai samych miłych niespodzianek Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:32 Antuś, dobrze że pogodzenie nastąpiło) Wyniki będę po świętach, troszkę się nakręciłam jak dzwoniłam! Melbuś ja będę codziennie) Jaaniu, to ja mam inny układ, Pawła mama nie żyje, tatuś szyciutko się pocieszył i ogólnie atmosferka jest bee, a jeszcze braciszek jest wybitnym egzemplarzem O, właśnie, czy wiecie że on strzępi się na mój samochód?!! Bo jak kiedyś pisałam, ten co mają jest za mały.......oby się nie zdziwiłP Zapomniałam opisać swój sen! Otóż śniła mi się Erga latająca na wielkim pocianie i sorki!!! ale była w takiej rozkraczonej pozycji-bez komentarza)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:34 buahahaha Fantaisie - ale się na mnie popatrzył kierowca któremu wypisuję dokumenty!!! Buchnęłam śmiechem czytając o moim Pocianowym rozkroku ) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:36 Idę do pracki...dziś przywożą szyld, dlatego muszę być cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:37 Weź na wstrzymaniePPPPP i pomyśl o mnie co przeżywałam, widząc Ciebie w takiej szałowej pozycji i do tego na pocianie... a i był czarny))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:38 Błagam cię - fantaisie - przestań bo on patrzy na mnie jak na wariatkę ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:36 Kurcze, stwierdziłam ze chyba będę musiała wziać tydzień urlopu zeby przeczytać wszystkie wątki od października.... Tyle jeszcze o Was nie wiem... Ja net włącze dopiero w poniedziałek wieczorem - tez zależy od tego o której wrócimy. Hortiko - co z tym starym szefem? Co się działo? Uświadom mnie plissss A w ogóle to chciałam zapytać Bebell czy jedno ze zdjeć które mi wysłała to jest na Mazurach? bo jakoś tak znajomo mi wyglądało... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Jaania 14.04.06, 09:37 zamiast czytać - po prostu pytaj! my chętnie odpowiemy ) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 09:41 Dokładnie ja ma Jaaniu jakieś pytanka to strzelaj Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 09:44 Będę pytać ale są tez sprawy które pewnie nie sa dla Was przyjemne i nie wiem czy chcecie ponownie o nich pisać. Teraz wspominacie tylko o nich a ja nie wiem o co chodzi ( Teraz nasunęly mi się 2 pytania - co było ze wcześniejszym szefem Hortiki i co robi Twój mąż ze w świeta musi pracować?? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:00 Mój czy Ergi??? Bo mój na pewno nie pracuje, ma swoją działalność, więc będzie ze mną)) Jeżeli o mnie chodzi to pewnie się miotasz w jednej sprawie, tak?? Jeśli tak to czytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=39163640&s=3 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=39436314 a jeśli nie chce Ci się czytać, to pytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:07 A co do szefa Hortiki to był po prostu mało milutki Słuchajcie czy jak sobie wsadzę dwa tampony w nos to mnie wpuszczą do sklepówD Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:08 Fantaisie - bardzo mi przykro, naprawdę. Przeczytałam i mimo ze w pracy jestem to prawie się rozryczałam. Przypomniało mi sie jak 3,5 roku temu moja siostra miała to samo - strasznie to przezyła. Ale teraz mój siostrzeniec skończył 2 lata (wczoraj ) i jest ślicznym, zdrowym dzieckiem - tak wiec pamiętaj - wszystko będzie dobrze!!!!! Tego życzę wszystkim które miały takie straszne doświadczenia!!!! Jestem z Wami całym sercem i dusza!!! A o męża Gviazdki pytałam - ale zjadło mi Gviazdkę ) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:13 Kotek niestety tak się zdarzyło ale ja jestem dobrej myśli, zresztą jesteś z nami już kilka dni i na pewno depresji u mnie nie widzisz)) Wierzę, że będzie dobrze, czekam teraz na zielone światło, może zaraz je dostanę, gdyż czuję się rewelacyjnie! I nosi mnie maksymalnie Nie płacz, ja sobie już wszystko w głowie poukładałam i jest dobrze. A niestety nie tylko ja to przeżyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:21 No to bardzo dobrze, ze depresji u Ciebie ni widać!! Grunt to pozytywne myślenie!! Oby zielone śwatło było jak najszybciej!! Gviazdko dzięki za wyjaśnienia Rozumiem, ze małżon nie lubi jak sie o nim pisze. Właśnie się zastanawiam co mój by na to powiedział? Chyba tez nie byłby zadowolony... Kurcze, muszę w koncu wziać sied o pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Jaania 14.04.06, 10:28 i ja dołaczam się do grupy żon których mężowie nie lubią jak się o nich pisze. Kiedyś mu pokjazałam naszą tajemniczą stronkę Abie - i troszkę się denerwował że jego zdjęcie też tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:29 Mój to jakiś okaz muzealny) moge pisać ile chcę A właśnie Jaaniu w jakim banku pracujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Jaania 14.04.06, 10:31 MOj oporny był na poczatku, po poł roku skapitulował i teraz prawie codzienne jak nie patrzy przez ramie to pyta a co u dziewczyn ? To forum wciąga .....wszystkich ...)) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:32 Bo my jesteśmy takie cudowne, kochane, słodkie i w ogóle))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:38 Fantaisie - napisałam ci maila o tej pracy - nie chce tu pisać który bank bo pisze z pracy ))) A poza tym nie wiem czy piszecie już takie konkrety - czy po prostu wszystko już o sobie wiecie???? A czyżbyś Ty równiez bankowcem była?? A gra na flecie to tylko hobby czy zawód?? Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:32 nie no na zdjecie to by się nie wkurzał (zresztą i tak już za późno ))) ale wysłałam Wam na skrzynki więc dostępu poza Wami nikt nie ma do zdjeć. Tak ogólenie to marudziłby mi gdybym cos wypisywała konkretnego (tak myślę) Zaczyna mnie bolec głowa - nie wiem czy to wina pogody czy co. Ostatnio bardzo często mi się zdarzają takie bóle migrenowe - chyba znowu musze odstawić kawę i przerzucić sie na zieloną herbate. Błędem było że zaczęłam na nowo pić kawe po zmianie pracy.... A co to za tajemnicza stronka?? )) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:40 Kotek mamy stronkę z naszymi zdjęciami, ale teraz ona nie działa... jak ruszy to Ci damy namiar. Odpisałam Flecik to zawód i pasja jednocześnie)) O wszystkim nie warto pisać bo licho nie śpi Pij herbatkę, ja kawki w ogóle nie piję... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:43 dlatego napisałam na priv ))) musze zarzucic kawkę, na pewno!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 jaania 14.04.06, 10:48 jaania - większoiść z nas uważa co pisze na forum - ja też nie pisze ani o pracy ani o dokładniejszych danych na forum - bo kto to wie kto nas czyta. Takie rzeczy to tylko na priva - fotki też. A co do naszej stronki to jej założycielka chyba zrobiła sobie urlopik od forum ) ale jak się pojawi i znajdzie troszkę czasu to naprawi naszą stronkę. To taka nasza tajemnicza galeria - wiekszość z nas ma tam swoje foteczki ) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Jaania 14.04.06, 10:14 Tak w skrócie (M.nie lubi jak się o nim pisze ), mężuś pracuje jakieś 800-1000 m pod ziemią, ale kilofem nie włada! ;o) W te święta przypadły mu jakieś dyżury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:38 łomatko - i to na czarnym??? ale czad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:40 fakt to był czad))))))) aż chciałam w nocy wstać i do Ciebie pisać sms-a a i wysłałam Ci mailaD jednego ode mnie i jednego z kartką Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:42 dzieki za karteczkę!! Lalisiu - jest śliczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:32 I ja witam w ponury piatek. I też w pracy siedzę ( ale pewnie wcześniej się urwę. A co! i myślami jestem przy Monice i Madzi... Boże - ile one jeszcze muszą przejść??? może już wystarczy, co?? Modlić się nie przestaję.. bo cóż innego mogę dla nich zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:39 Dzień dobry (hmm czy ja wiem czy dobry, ani grama słońca za oknem, buu...) Za to Wasze wieczorne rozmowy Ergo,Bebell,Altheo,Fantaisie... wywołały uśmiech na mej buzi, dobre jesteście z tymi pinami, pukami, rozmiarami butów, hihi!!! Fantaisie, obwieszczam iż jesteś pedantką-maniaczką!!! )) Nikt Cię nie pokona! A ja od rana (->8) wiszę na telefonie... Dzwonię znajomym do Francji w sprawie różnych maszyn rolniczych, ciekawie jest! DD I dziś chcę pójść na spowiedź z mężusiem, który rankiem oznajmił, iż zakazuje mi sprzątać i wszystko on zrobi dziś popołudniu, łącznie z oknami! )) Święta spędzę w domku, nawet teściów nie odwiedzimy, bo ukochany pracuje!!! W taką pogodę (ciemno, zimno, szaro-buro) nawet pisanie mi nie idzie! Ślę buziaczki!!! m. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:40 gviazdko-a po co ci maszyny rolnicze??? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:40 napisz coś więcej bo.. że tak powiem jest mi to bliski temat ) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:44 Gviazdeczko kochana, oświeć mnie po co kobiecie w ciąży maszyna rolnicza?? A może to jakaś przenośnia dotycząca wózka???? Dobrego masz męża, mój nie chce już wracać do domu ciekawe dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Buhahaha:DDD 14.04.06, 09:49 Laski, te maszyny to nie dla mnie!!! Znajomi z wioski mają firmę (jakieś usługi rolnicze czy coś) i czasem zakupują potrzebne maszyny za granicą! Jeśli znajdą ciekawą ofertę w kraju frankofońskim, służę jako tłumacz i obczajam te ogłoszenia (gratis, po znajomości)! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Buhahaha:DDD 14.04.06, 09:54 aaa - a to dla mnie bardzo bliski temat ) tłumaczę na maila ) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Buhahaha:DDD 14.04.06, 10:01 Jasne! Dzięki za info bo już się wytraszyłam że czegoś nie kumam)) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Buhahaha:DDD 14.04.06, 10:11 Rozumiem Erguś (przeczytałam maila), ale nie mogę odpisać, coś mi gazetowa poczta siada (to chyba nic nowego!) Powiem Wam tylko, że jak dzwonię w sprawie jakiegoś sprzętu roln. to pojęcia nie mam o co pytam, mam francuską nazwę, jakieś parametry, cenę, adres i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:36 a jaką karteczką od lalisi wy się tak zachwycacie?? ja nic nie dostałam (( prześlijcie mi też, plizzzz!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Fantaisie 14.04.06, 09:39 dzięki za twoje szczegółowe dane!! jeszcze o odciski palców proszę ) Aha i zapomniałaś o NIPie ) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 09:42 Jasny gwint!!! A myslałam, że już wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:10 Fantaisie mam pytanie, moja siostra ostrzy sobie pazurki jak usłyszała ze idziemy na Wasz koncert 19 tego , i na dokładke moj Tatuś mowi ze on ja zawiezie ( czyt. rwniez ostrzy sobie pazurki) ale ma powazna wątpliwosc czy taka banda bedzie mile widziana? Bo to sporo luda....Odpowiedz szczerze dobrze ? Jezeli nie bardzo to ja to w pełni rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:15 Skarbuś czyham na Was z utęsknieniem)))))))))))))) jedynie jest zła wieść bo wczoraj mi przysłali faks, że koncert musi się zacząć o 17, i coś mnie trafiło, a w tym szale sprzątaniowym zapomniałam Wam napisać! ale mam nadzieję, że dojedziecie... Moje dzieci już się pytają czy któraś z foremek będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:24 Fantaisie nie jest moze różowo ale na łbie stane zwolnię się z pracy i przyjade, nie odpuszcze sobie takiej przyjemności, to przyjedzie wesoły autobus)))))) Moja siostra bedzie wniebowzięta uwielbia fleciki)))Moze przyśle ją do Ciebie na lekcje)) A moze sama się poucze )))))) ja musiałm grac w dziecinstwie z racji posiadania rodziców muzyków, ale nigdy mi nie pasowło ani pianino ani skrzypceale gdymym miała mozliwość gry na fleciku to moze by mnie zarazili graniem))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:26 No to zapraszam i na koncert i na lekcje, mój ślubny potrafi wydobyć kilka dźwięków i prawie się posikał przy tym)) więc wszystko przed nami) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:28 No bo on Ci facet jest to co Ty byś chciała )))))))My to co innego kobiety przystosowane do gry na flecie przez nature ))), a własnie nigdy nie widziałam facet grającego na flecie poprzecznym ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:30 Kochana zdecydowanie więcej lasek gra) i wiadomo dlaczego! a tak poważnie to faceci grają i są niestety lepiej widziani np. w orkiestrze bo nie rodzą dzieci, cytat Maksymiuka Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:32 O Pan Maksymiuk zalazł za skóre jednej zonie mojego Kolegi za to i to baaardzo ( zona kolegi śpiewa) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:33 Ja niestety trochę z nim grałam, to półgłówek Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Fantaisie 14.04.06, 10:14 Ant, a mam jaguarka wypatrywać? czy innym autkiem popędzicie? Ja dzisiaj zniknę z forum i dopiero w czwartek przyszły wracam. Pewnie już będziecie 5 wątków dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:17 A i owsze jedziem Kociakiem ))) O wiecie ktos nam go leciutko przytarł, M serce pękło z żalu, ale nie tak strasznie prawie nie widac śmiem twierdzić ze jak się dobrze przypastuje to nawet wcale nie bedzie widac Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:20 Co za świnia????? Skandal!!!!! Jeszcze ktoś mu coś kiedyś odgryzie A będąc w temacie paszkwili , czy wiecie że jakaś hiena cmentarna ukradła białą lilię, ktorą kupiłam dla Amiołka i położyłam u taty... Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Fantaisie 14.04.06, 10:20 właśnie a mnie znowu koncert ominie, bo na Śląsku będę buszować jeszcze.. może ktoś uwieczni? Fantaisie-dziękuję za piękną kartkę i życzenia -podziękowania też dla cud Pawełka!! Laski-a jaki ja miałam dzisiaj sen0byłam piękna, szczupła, fryz od fryzjera, czarna półprzeźroczysta kiecka b .krótka i super impreza z maks przystojnym facetem u boku... finał impry- ochrzan księdza pt. jak można się tak prowokująco ubrać! Ale i tak obudziłam się rozanielona... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:24 Hortika nie ma za co Po pierwsze: śliczna jesteś po drugie: szczupła będziesz po trzecie: fryz zawsze u Ciebi ok a kiecka.... po czwarte: na pewno mąż przystojniak a księdza olejDDD Chyba trzeba będzie dla Ciebie zrobić koncert z dedykacją w innym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 10:28 Kochane idę dzisiaj na zakupki)) i chciałam sobie coś kupić na święta szałowego, i mam teraz wątpliwości mam sobie kupić kalosze, oraz pedeszcz... a mozę czapkę uszatkę??? co za pogoda......... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 10:34 Fantaisie, ja też mam podobny problem, buuu, bo przecież w gatkach do ćwiczeń (a la dresowych) do kościoła nie pójdę, a tu nie dość, że pogoda do kitu to jeszcze ciekawe gdzie mam znaleźć coś na siebie?! Byłam ostatnio w sklepie z ubraniami ciążowymi i nic mi się nie podobało (same sztruksowe tuniki i wsiowe bluzki), a do tego ceny kosmiczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 10:36 Czyli idziemy Gviazdka w dresie)))) a ja mam w spodniach na tyłku dziurkęP będzie szał ciał Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 14:14 no to i ja do was dolacze w tym dresie bo nie mam czasu jechac sobie nic kupic i skim zostawic dzieci bo mama zajeta przygotowaniami do swiat bo obchodzimy jej u niej a maz w pracy. Nie mam nawet czasu jechac do optyka naprawic okularow bo alicja mi zepsula i chcac nie chcac musze chodzic w szklach Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 14:22 Hehehe, no to będziemy "dresiarki" na święta! Choć, u mnie jest mała nadzieja, zaraz ruszam do miasta, to i może coś kupię szerszego w normalnym sklepie (nie ciążowym)! Ciekawe o jaki rozmiar mam pytać (38? 40?), kiedyś było 34... Zobaczymy!!! Idę się ubierać! Papatki laseczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:30 Ooo, Hortika w me (czyli swoje rodzinne) strony zawita!!! Długo będziesz na Śląsku??? I gdzie, w B.cały czas??? Fantaisie, źli ludzie (czyt. chamy i złodzieje) to nawet cmentarzy nie omijają, niestety... Przykre to bardzo! Ant, ja uczyłam się gry na pianinie chyba z 5 lat, ale już bardzo długo do pianinka nie zasiadałam... Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Fantaisie 14.04.06, 10:34 Gviazdko -będę chyba cały czas w Bytomku nie mogę się już doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 11:06 Kochane uciekam na szał zakupowy)))))) Do wieczorka... Buzi I dla wszystkich z którymi się już przed świętami nie spotkam: Dziewczynki dla Was i Waszych wspaniałych mężów, dużo radości w te piękne wiosenne święta, niech Wam czas upływa w przyjemnej, rodzinnej atmosferze niech pospełniają się wszystkie życzenia, niech dziecinki w brzuszkach zdrowo rosną, a te na chmurkach oczekujące niech się zbiorą i wreszcie przyjdą, niech humorki Was nie opuszczają, serduszka niech się radują i kochają, bo przecież to cudowne święta! W poniedziałek obowiązkowo dajcie się oblać, bo to wróży powodzenie na przyszłość! I niech zajączek będzie bogaty jak nigdy)) Całuski p.s i objedzcie się na maksa, bo kiedy zrobicie to bez wyrzutów sumienia jak nie w świętaDDD Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Fantaisie 14.04.06, 11:29 Witam! No nie, tyle nastukac w jeden poranek! U mnie tez szaro i paskudnie. Zaraz zapale swiatlo. Przeczytalam wszystko, ale nic kompletnie nie pamietam. Skoro Antusia nie jest jednak kwiatniowa, to ktos inny musi byc kwietniowy. Pamietam, ze ktos jeszcze (z tego spotkania na ktorym ja bylam) byl kwietniowy poza Hortika. A Kasia, kiedy sie urodzila? Buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Fantaisie 14.04.06, 12:24 Witam, zostawic Was na chwile nie można, zawsze mnówstwo postow do przeczytania. Bardzo mnie zasmuciła wiadomość, ze mała Madzia znowu w szpitalu. Mam nadzieje ze ta zla passa wkrotce sie skonczy. Horticzko spóźnione najlepsze zyczenia urodzinowe. Oby maleństwo okazało się Zosią i rosło zdrowo i przynosiło mnóstwo radości mamusi. Gviazdko, Fantasie przyłączam się światecznego dresowego stroju Tez nie mam za bardzo w co się ubrać, wiec pewnie zaloze standardowo spodnie brazowe w ktorych chodze do pracy i jakas bluzkę, nic szałowego. Fantaisie fajne masz sny Wczoraj odebralismy materacyk do łózeczka i zrobiliśmy świateczne zakupki. A dziś z okazji urlopu mam czas w koncu porzadnie posprzatać. Na szczescie ominelo mnie mycie okien. Uciekam dalej robić porządki, zajrze poźniej Milego dnia, Odpowiedz Link Zgłoś
enterek77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 12:16 Kochane Kobietki)) Wesołych Świąt, smacznego jajka, mokrego poniedziałku (dla tych, które lubią no i pamietajcie: żadnych złych myśli, odizolować się od złych ludzi (rodzinki, teściów, szwagrów, znajomych, każda moze zaznaczyć dowolną opcję to my jestesmy najlepsze i tyle! odpocznijcie, nabierzcie sił)) po świętach znowu normalne dni)) a teraz zmykam Was podczytać Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Dzień dobry:) 14.04.06, 12:29 Ufff jestem w końcu na bieżąco z waszą twórczością literacką wystarczyło, że pojechałam na badania rano i już byłam w plecy kilkadziesiąt postów Tym wszytskim, które jadą już w świat daleki odpocząć, życzę spokojnych i pełnych miłości Świąt Wielkanocnych. Niech to będzie czas "ładowania akumulatorów" nie tylko tych fizycznych ale i duchowych. Jaaniu w skrzynce znajdziesz moją podobiznę, przepraszam, że tak długo to trwało. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 12:55 Megi - dziękuję za zdjęcia, jak zwykle super dziewczyna!!! Jak wszystkie na tym forum. Gviazdko - niestety nie mogę otworzyc tutaj tego linka bo strona jest zablokowana - obejrzę po świętach. A wszystkim Wam Dziewczynki życze wesołych, radosnych i pogodnych świat. Dużo dobrego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:31 hej! sprząta człowiek, zamecza się po czym widzi 80 postów do przeczytania) sama rozkosz) Dziewczyny Świąt radosnoch i ciepłych) mnóstwa pocianów i zdrowych dzieci) Jaaniu- chyba chodzi Ci o zdjęcie z kołem ratunkowym) to nie Mazury, niestety ino Łeba) z waznych informacji o mnie z ostatniego czasu: w grudniu miałam ciążę pozamciczną... jeśli jeszcze coś CIę INETRESUJE WAL śMIAłO) Gviazdko- maszyny rolnicze) bosko) i mój M tez nie znosi jak o nim pisze)) ale on w ogóle jest dziwny) Althea- jam Ci rodzona w czerwcu) szóstego dokładnie) Megi- jak paczka żywnościowa?)) pewnie same rarytasy)) lecę sprzątac dalej k. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:41 Hehe, a ja jako, że wielkich porządków robić nie mogę, wytarłam kurze i zrobiłam przeglądzik chyba 2000 kartek okolicznościowych (urodzinowych, świątecznych, wakacyjnych, itd...)i wreszcie część po prostu wyrzuciłam - M. się ucieszy!!! ;o) Zastanawiałam się co zrobić ze starymi walentynkami (od różnych Walentych )) ), ostatecznie zostały na pamiątkę! Sprzątającym - szybkiej i miłej pracy!!! Obkupującym się - udanych zakupów!!! Leniuchującym z konieczności - przyjemnego leżenia!!! A ja czekam sobie na mężusia, potem spowiedź i chyba jakieś małe zakupy jeszcze... (chcę przygotować sobie torbę do szpitala jakby co...) Nara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:50 Kurcze, jak mi dzisiaj praca nie idzie..... W ogóle nic mi sie nie chce -pogoda do bani - wietrznie strasznie jest u nas. Tak Bebell - chodziło mi o to zdjęcie z kołem )) ech, pojechałoby sie na Mazury....albo w ogóle gdzies. Jeszcze 2 godzinki i mykamy w podróż Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:54 Jaaniu i wszyscy podróżujący, jedźcie ostrożnie, bo warunki pogodowe nie sprzyjają dziś wyjazdom i szczęśliwej trasy!!! Bebellku, masz urodzinki dzień po moim M.,a który Ty rocznik jesteś? (my z 78) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 14:05 Dzięki Gviazdeczko za dobre słowo. raczej zawsze jeździmy ostrożnie ale dzis rano walnęlibyśmy w faceta bo zaczął gwałtownie hamowac i na dodatek stopów nie miał!!!! Skandal normalnie. Na szczęście obyło się bez stłuczki Ech, chciałabym juz wrócić - a z drugiej strony, ciekawe co moja teściówka przygotuje dobrego do jedzenia?? Głodna jestem.... Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 15:58 Witam dziewczyny! myślałam że w Swięta nadrobię czytanie, ale jednak mi sienie uda - też jade do teściówki do B.B. a potemdo Krakowa w lany poniedziałek - - napewno wstapimy na rynek i tak sie zastanaiwma czy juz go odremontowali bo jak ostatnio byłam to tylko kupę robotników i maszyn widziałam. Hortiko to ja z Bytomia uciekam, a Ty przyjeżdżasz - wymiane robimy! Mój M na szczęście w święta ma wolne (całe 3 dni)! tak to ładnie przypadło bo akurat to będą dni naszych największych starań - mam nadzieję, że owocnych. Jaaniu, nie dostałam fotek Bebelku, Altheo, Erguś, Antuś, Gviazdeczko, Fantaisie, Marudziu, Megi, Hortiko, Lalisiu, Melbusiu, Anhes, Stokrotko, Zuziu, Aniulm, Nikusiu, Enterku wasze zdjatka bardzo chętnie bym zobaczyła (jeżeli kogoś pominęłam to najmocniej przepraszam) ja mam tylko ślubne, jeśli Wam to nie przeszkadza to z przyjemnością wyślę, jest ktoś chetny? pozdr M. Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Wesołych Świąt smacznego jajka i mokrego... 14.04.06, 17:38 serdeczne zyczonka dla całej rzeszy foremek,ich połówek,dzieciątek,niech jajeczka rosną .... kasia wpadlam tylko na chwilke złożyć wam życzonka kochaniutkie u nas bez zmian ja coraz wieksza hihi za tydzień mamy wesele kupiłam sobie wczoraj białe spodenki i pierwszą ciążowa bluzke i powiem ze te ciuszki uwypuklaja moje kształty...i ta biel na ten deszcz mam nadzieje ze to sie zmieni do 22 my na świeta troszke z teściami troszke z rodzicami ... buziory Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wesołych Świąt smacznego jajka i mokrego... 14.04.06, 17:53 Hej laski! Ale tu cisza zapanowala! Monie na dobre wcielo na tych zakupach A ja glodna jestem potwornie, ale trudno, twarda bede. Obiad juz niedlugo. A my dla odmiany sami zostajemy na swieta! Tescie jutro wyjezdzaja! W niedziele wieczorem bedzie wesolo, mamy gosci, a wsrod nich roczne malenstwo Chyba po obiedzie upieke babke. Bo jutro jaja trzeba pomalowac, beda tylko cebulowe, bo okazal sie, ze nie mam kolorowych barwnikow. No i wosk pojdzie w ruch oczywiscie. Pozniej upieke reszte. Ser juz zrobilam, kilo! Buzka! Ide gotowac obiad. Rybka z piekarnika bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
enterek77 Feromonko:) 14.04.06, 22:28 Zaglądam do Was wieczorkiem już wszystko zrobione, został sernik do upieczenia, ale to jutro. dzisiaj padam: ( Feromonko, Rynek krakowski dalej rozkopany, chociaż już go kończą robić. Podobno maja zdążyć do wizyty Ppaieża przechodzę tamtędy prawie codziennie pozdrawiam Was światecznie)) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 18:05 Althea- a masz rysik do tego wosku?? czy normalnie świecą lecisz?? i jakich barwników uzywasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 18:26 Bebell, nie mam nic spacjalnego do malowania jajek, uzywam wykalaczek i wosku pszczelego. A maluje je pozniej w cebuli i w barwnikach, takich do jajek ze sklep. W tym roku beda tylko w cebuli. Gotuje skorupki z cebuli a pozniej w tej wodzie maluje jajka. Mozna tez od razu gotowac w tym jajka a pozniej skrobac. Jak sie maluje woskiem, to musi to troche wystygnac, co by wosk nie splynal. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Feromonka 14.04.06, 19:01 ja jestem chętna!! prześlij mi - uwielbiam zdjęcia ślubne!! Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Erguś 14.04.06, 19:11 nio to poszło na gazetową daj znac czy doszło, jak skończę sprzatanie to poszukam jeszcze czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Erguś 14.04.06, 19:13 Feromonka, ty sie nie pytaj, tylko wysylaj do wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Erguś 14.04.06, 19:17 mam!!!! dzięki!!! ja też zaraz ci coś podeślę - szukaj szukaj jeszcze!! i nie pytaj się tylko wysyłaj bo tu wszystkie są wielbicielkami fotek ) Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Erguś 14.04.06, 19:30 Oki do ciebie już poszły, ale wiesz może nie wszyscy chcą mnie oglądać Ślę do wszystkich najwyżej potem będę wysłuchiwać Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Erguś 14.04.06, 19:55 Hejka wróciłam)) ale fajowo było!!! Niestety nic konkretnego sobie nie kupiłam, zachorowałam na staniczek czerwony i taki seksiasty, ale muszę nad nim pomyśleć bo był koszmarnie drogi, ale może..... Pomimo, że nic nie kupiłam to wydałam kaskę, a to herbatki świata, a to zajączki dla Pawełka i mamy. Z nosa mi się leje na maksa, nie mam już siły, a na dodatek jak wróciłam pożarłam paschę Widać, że święta bliziutko bo spokój zapanował)) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Erguś 14.04.06, 20:00 Fantaisie, no pasche pozrec dzisiaj? No wiesz! A herbatki jakie kupilas? Gviazdko, menu ustalone Ide piec babke Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Piątkowy wieczór... 14.04.06, 19:56 Jestem!!! Wyspowiadana, zmęczona zakupami i wciąż z wizją wystąpienia w dresiku w święta!:o( Nic sobie nie kupiłam, do niczego nie wchodzę, jestem ogromna! Za to nabyłam kosmetyki dla dzidzi (Nivei) i zaczęłam pakować swoją torbę do szpitala (nie koniecznie na poród, ale w mojej sytuacji na IP mogę trafić nawet jutro) Nie wchodziłam jeszcze na pocztę, ale liczę, że Feromonka i mnie wysłała swoją ślubną fotę, a jeśli nie - zaraz się upomnę! ;o))) Bebellku, tak myślałam, że Ty też 78'jesteś, ale wolałam się upewnić! I do tego tak jak ja i mój M. - zodiakalny bliźniak! Altheo, rybkę chętnie bym zjadła... A świąteczne menu ostatecznie ustaliłaś?! Erguś, naciesz się psiaczkami podczas świąt, skoro już niedługo będziesz musiała się z nimi rozstać... Oj, chyba łzy polecą... A Balbinka nasza chyba wciąż nie ma netu, szkoda! Możecie mi coś wytłumaczyć? Nie bardzo rozumiem dlaczego Abie jest taka przygnębiona, bez nsatroju na pisanie?! Coś się stało?! Wiem tylko, że była na Sycylii, później chyba w PL, ale chyba coś przeoczyłam... I Kocurek gdzieś się nam zgubił! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Piątkowy wieczór... 14.04.06, 20:05 Gviazdko, ja właśnie dziś spakowałam wstępnie torbę do szpitala Dochodzę do wniosku, że aby wszytsko spakować, to musiałabym mieć olbrzymią walizkę no nic zapakowałam to co najpotrzebniejsze, resztę dowiezie M. gdy zajdzie taka potrzeba. A co do ubrań to witam w klubie, ja już chodzę tylko w olbrzymich ogrodniczkach, choć nigdy mi się takie spodnie dla kobiet w ciąży nie podobały, no ale jak mus to mus Fantaisie, myślę, że należy podejść do zakupów bielizny inaczej: że to tak naprawdę prezent dla męża, a jemu nie ma się sumienia odmawiać takich prezentów no i zakupić bieliznę jak najszybciej, żeby nie wykupili Bebel no paczka jest, co pozwoli nam rozkoszować się prawdziwie śląskim obiadem w poniedziałek wielkanocny)) to będzie uczta dla ślązaka na wygnaniu Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Foremki 14.04.06, 19:56 sprawdźcie czy zdjątka wszystkie doszły i dajcie znać, bo coś działo się z pocztą. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Foremki 14.04.06, 20:14 Feromonko bardzo dziękuję za zdjęcia)) są śliczne)) ja podam Ci linka do moich, jest co pooglądać www.flecistki.wolomin.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 łomatko... 14.04.06, 19:59 jeszcze sernik, sałatka, kuchnia,ostatnie szlify mieszkania...dopiero wróciłam z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: łomatko... 14.04.06, 20:13 Althea to ja się przyznam do końca ja zjadam całą i teraz mnie mdli(była z 500g sera) a herbatki: czarne: słodka pomarańcza, rabarbarowo-śmietankowa i rooibos pomarańcza z miętą... Odpowiedz Link Zgłoś