dziubasek_ona 23.04.06, 14:07 Można chodzić na solarium w ciąży? Jak tak to, do którego miesiąca można korzystać z solarium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapuhy_a Re: Solarium w ciąży 23.04.06, 16:20 w moim solarium o ile dobrze pamiętam sprzed ciązy...wisiała wielka kartka z przeciwskazaniami i ciąża była na jednym z pierwszych miejsc...ja nie ryzykowałam...wolę być szczęśliwą mamą o bladej cerze niż opalona i sfrustrowaną kobietą...poza tym te promienie sa szkodliwe dla dziecka jakby nie patrzeć ,bo przecież w intensywniejszej dawce są one podawane naszej skóze...niedługo będzie lato wiec będziesz mogła wystawić się na słoneczko.Oczywiście w granicach rozsądku(widziałam kiedyś ciężarówkę,która opalała się w kostiumiku a brzuszek przysłoniła białą tkaniną ) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Solarium w ciąży 24.04.06, 09:22 przeczytałam o tym kiedyś artykluł że solraium jest w wyjątkowych sytuacjach wskazane (.....) dla poprawienie samopoczucia i takie tam najważniejsze aby nie przegrzać organizmu bo mozna poronić a owe promienie nie docierają do dzidzi i są nie grożne ....sama nie wierze w to co pisze lae tak przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
viola_j Re: Solarium w ciąży 24.04.06, 12:15 Solarium w ciąży jest niedozwolone, we wczesnej ciąży itensywne opalanie może byc przyczyną poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowaania Re: Solarium w ciąży 30.04.06, 13:50 ja pytałam lekarza, wszystko z umiarem jest dozwolone,ale sama...nie chciałabym ryzykować, bo zawsze mozna przesadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Ja nie zaryzykowałam i... 01.05.06, 10:34 pogodziłam się z coraz bledszą skórą...w ciąży i tak jest się piękną nawet jak się ma białą skórę...a po porodzie i wygojeniu ciałak zamierzam z umiarem korzystać..wkońcu niedługo lato Odpowiedz Link Zgłoś
lusiaaa Re: Ja nie zaryzykowałam i... 02.05.06, 12:17 ludzie solarium i bez ciazy jest zalecane tylko okazjonalnie a co dopiero gdy sie jest w ciazy! troche rozsadku zwlaszcza ze bierze sie odpowiedzialnosc za przyszlosc malej istotki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_woo Re: Solarium w ciąży 04.05.06, 09:35 Uważam, że mozna chodzić do solarium w ciąży, byle nie często i nie nadługo. Ja chodzę raz w miesiącu na 5 minut. www.amg.gda.pl/~korozan/modules.php?name=News&file=article&sid=18 Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Solarium w ciąży 04.05.06, 10:05 Ooo dzięki poczytam sobie. Pzdr, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś