Dodaj do ulubionych

kolka wątrobowa

11.05.06, 18:23
Wiatm
wczoraj w nocy miałam atak kolki wątrobowej (wymioty,biegunka,ściskanie
żołądka)ogólnie kiepskie samopoczucie.Trzyma mnie tak do dziś, biorę no-spę i
na chwilę czuję ulgę.Nie mam wogóle siły na nic. Jestem w 10tc i za bardzo nie
mogę brać innych leków niż wspomniana no-spa.Kochane Mamusie, czy zdarzyła Wam
się taka przypadłość i jak sobie dawałyście radę, bo ja naprawdę ledwie to
wytrzymujęsad pomocy... wizyta u lekarza i usg nic nie stwierdziło czyli nie
jest to problem woreczka żółciowego(czego się bałam)
Pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • milka763 Re: kolka wątrobowa 12.05.06, 09:24
      dokładnie w 11tc miałam to samo, najgorzej było w nocy. Badania, usg, kamica
      nerkowa wykluczona. Wtedy mojej mamie przypomniałao sie ze i ona i jej siostra
      miały dokładnie to samo i mniej więcej w tym samym czasie - w ten wspaniały
      sposób dowiadywały sie ze będą mamami (wtedy nie było testów).Nie przejmuj się,
      po swóch dniach przejdzie jak ręka odjął, ja tylko przez jakis czas bałam sie
      ciężkostrawnych potraw.
      na poprawę humoru: moja ciocia któregoś dnia zatelefonowała do mojej mamy żeby
      ta poszła z nią na usg bo umiera i ma galopującego raka napewno, a jak umierac
      to tylko wśród bliskich. A bolało ja tak że nie dawąła sobie wiecej niż dwa dni
      życia. No i ma teraz wspaniałą 12-letnią córeczke Karolinę. Trzymaj się
    • to-ja-007 Re: kolka wątrobowa 15.05.06, 13:24
      Jesli bys dalej miala problemy to moze zrob proby watrobowe (aspat aiat) i
      bilirubine?
      Jesli by wyszly podwyzszone to lepiej przejsc na diete chroniaca watrobe. No i
      spytaj lekarza czy nie mozesz brac lekow typu sylimarol, hepatil, essentiale forte.
      Ten pierwszy jest ziolowy a to ostatnie to odpowiednie tluszcze wspomagajace
      regeneracje watroby. Nie jest napisane ze nie wolno brac w ciazy ale jedynie ze
      trzeba skonsultowac sie z lekarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka