Dodaj do ulubionych

9 tygodniówki

15.05.06, 09:36
jak samopoczucie u was?
ja jestem w 2 -giej ciąży i jest jakoś inaczej , nie mam takich zachcianek ,
jem normalnie i coś mocno na początku przybrałam. tak w 1 miesiącu - 3-4 kg.
waga bardzo mi sie wacha.
brzuszek juz mam - narazie miękkawy ( oj troszke tego tłuszczyku jest ;-( ),
ale taki już ciążowy .
musze powoli wymieniac garderobe , bo takie ściskanie w pasie ponoc niezdrowe
no i nie wygodne.
mam strasznego lenia ... ;-(
a wy ?
Obserwuj wątek
    • zuzka78 Re: 9 tygodniówki 15.05.06, 09:44
      Mnie się dziś zaczął 9 tydzień. Na razie przytyłam 1 kg. Apetyt mi dopisuje,
      więc pewnie wkrótce będzie mnie coraz więcej. Brzuszka jeszcze nie widać.
      Codziennie go wypatruję smile. Ogólnie czuję się dobrze, choć od czasu do czasu
      pobolewa mnie brzuch. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki te obecne i te przyszłe :-
      )
    • mibre Re: 9 tygodniówki 15.05.06, 09:50
      ja też jestem w drugiej ciąży i tez w 9 tygodniu.Wszystko jest podobnie, tylko
      dużo gorzej się czuję.Jestem słaba, kreci mi się w głowie, no i tak jak ty
      sikam,no-stop...Napisz jaka będzie różnica pomiędzy dzieciakami?U mnie 4,5!!!No
      i czy jesteś tak samo ciekawa, kto tam zamieszkał w tym brzucholu?Ja
      bardzo...pozdro
    • goche Re: 9 tygodniówki 15.05.06, 10:07
      oooo ja dokładnie tak samo!! tez 2 ciąża i brak typowych objawów poza apetytem.
      Brzuszek jest smile troche tłusciutki! u mnie to 8t4d. Myslisz, że mozna sie
      powoli przebierac juz w ciążówki?? To super! Pozdrawiam!
    • jomil Re: 9 tygodniówki 15.05.06, 14:37
      dla mnie to zupełny debiutsmilemoże dlatego że to pierwsza ciąża wszystko jest
      takie nowe i niesamowite. Najbardziej dziwi mnie to, że w ogóle nie wymiotuję a
      nawet nie mam mdłości. Przytyłam a i owszem - za dużo. Zresztą zostało mi po
      zimie trochę tłuszczyku, którego nie zdążyłam zrzucić a teraz przecież nie będę
      się odchudzać. Spodnie stają się za ciasne w pasie - zaraz biegnę po nowe
      luźniejsze, ale jeszcze nie ciążowesmile Mam już pierwsze USG i nadal nie mogę się
      nadziwić, że Ktoś we mnie zamieszkałsmile
      • mamabaja Re: 9 tygodniówki 16.05.06, 22:36
        no na ciążowe ubranka to faktycznie może być jeszcze za wcześnie - wystarczy
        kolejny rozmiar ;-(
        między moimi będzie 3 lata. mam BASIEŃKE właśnie skończyla 2 lata.

umieram z ciekawości kim będzie nasze maleństwo
        ... fajnie by chyba było mniec parke ...
        najbardziej obawiam sie , ze będzie większym rozrabiaką niz 1 dziecko i ze da
        nam popalić
        - nocne wstawanie ( zmora) nie jedzenie ....

mam termin na same święta 22 grudzień a wy?
        pzdr
        • angela2628 Re: 9 tygodniówki 17.05.06, 09:10
          Ja mam termin na 23 grudnia, takze bedzie dzidzi na gwiazdke hihi. Apetyt
          straszny wiec juz brzuszek widoczny-ale to chyba bardziej od jedzenia niz
          ciąży smile Dzis zaczełam 9 tydzień, w ostatnich dniach dopadala mnie straaszna
          zgaga, uwaga nie jedzcie tostów- to po nich, a pokutowałam ze dwa dni-dopiero
          zielona herbata jakos pomogla smilePozdrawiam wszystkie grudnióweczki!!!
    • inka1812 Re: 9 tygodniówki 17.05.06, 11:45
      Dziewczyny wpisuję się do Was, chociaż mam wątpliwości jak liczyć tygodnie ciąży
      i czy jestem dziewięciotygodnióweczką. Wg USG dzisiaj 8t3d (poczęcie 25.03) , a
      według daty ostatniej miesiączki (08.03) dziś pierwszy dzień 11 tyg. Lekarz
      sugeruje się tylko wynikiem USG i wg niego planuje np. badania prenatalne z krwi
      na początek czerwca. A termin ustalił na 15-19 grudnia (z uwagi na długie cykle)
      U mnie ciąża przebiega pod znakiem wzmożonej senności i wielkiego rozdrażnienia.
      W pracy niby nikt nie wie, ale moje współpracownice spekulują, iż skoro taka
      zła, no i „chodzi jak z krzyża zdjęta” - to musi być ciąża smile. Na razie obchodzi
      się bez żadnych nudności a ewentualne lekkie mdłości dokuczają mi w godzinach
      popołudniowych. Zaliczyłam też pierwszą (i jedyną) w życiu zgagę.
      Natomiast brzusio się już lekko zaokrąglił i jest coraz bardziej widoczny, tym
      bardziej że przestałam go wciągać (zawsze chodziłam a nawet spałam z
      wciągniętym). No i jakieś 1,5 kg do przodu. W tym sporo na obolałym biuście smile
      Przewiduję, że za 2-3 tyg. będę musiała rozpocząć wymianę garderoby, bo seksowne
      łezki w okolicach biustu na zapinanych z przodu koszulach są niedopuszczalne w
      mojej pracy wink.
    • gwiazdka1232 Re: 9 tygodniówki 17.05.06, 16:24
      czesc dziewczyny!!ja wczoraj zaczelam 9 tydzien, jestem bardzo szczesliwa, i
      gdyby tylko moje samopoczuje bylo choc dobre, to wszystko byloby w porzadku.mam
      24 lata, za miesiac obrone magisterki, a ja ciagle spie!!nic nie moge na to
      poradzic!! w dzien, w nocy nawet na krzesle mi sie zdarzasmile)ale najgorzej jest
      z bolami zoladka, z ktorymi nie moge sobie poradzic. wogole nie przytylam, a
      wrecz schudlam 2 kg, martwi mnie to, ale mam nadzieje ze juz wkrotce to sie
      zmini..nie rozumim tylko dlaczego biuscik mi sie nie powieksza, a bardzo bym
      chcialasmile)pozdrawiam, poki nie spie to moze cos popisze mojej mgr
      • kasiol81 Re: 9 tygodniówki 17.05.06, 17:06
        Witam i ja,według OM to 8t4d a według Usg to 9t6dsmileMoja dzidzia jest po prostu
        dużawinkNo i przez to brzuszek całkiem spory,dziś nabyłam ciężarowkowe spodnie,w
        sumie to super kryja brzuszek(nie zebym ukrywała) ale sąsiadki-plotkary nie
        muszą od razu wszystkiego wiedziećsmile
        • niezapominajka76 Re: 9 tygodniówki 17.05.06, 20:45
          zapraszam na froum dla grudniówek

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38981
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka