marita99 06.06.06, 14:04 kobietki kochane, co sadzicie o tym? w pierwszym dniu miesiaczki wykonany test ciazowy i jest calkiem bladziutka kreska wskazujaca na ciaze... Czy ktoras tez tak miala?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mb800 Re: test ciazowy 06.06.06, 14:09 Ale @ nie ma?? jeśli miałaś na myśli że w terminie kiedy powinna pojawić się @ to myślę że możemy pogratulować kolejnej przyszłej mamie Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: test ciazowy 06.06.06, 14:14 W pierwszej ciazy mialam slabiutka kreseczke (bardzo sie w nia wpatrywalam) a teraz w dniu miesiaczki test negativ a dopiero trzy dni pozniej slabiutka kreseczka. A wiec gratuluje, bo testy rzadko myla sie na tak (czesciej na nie). Odpowiedz Link Zgłoś
marita99 Re: test ciazowy 06.06.06, 14:40 tak jest! @ nie ma, brzuch, a dokladnie pepek mnie ciagnie a na tescie slabiutka kreseczka... bardzo bym chciala... Odpowiedz Link Zgłoś
mb800 Re: test ciazowy 06.06.06, 14:48 No to gratuluję cichutko i spróbuj jutro rano powtórzyć test , albo może lepiej za 2 dni. A wtedy będziemy już gratulować z krzykiem Ja na twoim miejscu zaczęłabym chłodzić szampana.... Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: test ciazowy 06.06.06, 15:01 Tez mysle ze jestes w ciazy, gratulacje. Ja przed spodziewana miesiaczka zrobilam test i tez mialam bladziudka kreseczke, tez sie tak przygladalam, po paru dniach zrobilam drugi test bo sie martwilam ze moze mi sie wydawalo, ze moze test byl wadliwy i kreseczka wyszla juz wyrazna. Odpowiedz Link Zgłoś
marita99 Re: test ciazowy 06.06.06, 15:21 babety, cicho bo juz sie napalilam kreseczka jest slabiutka i musze sie w nia wpatrywac... Za dwa dni powtorze test ( jak nie wytrzymam to wczesniej - czemu to jest takie drogie !!!). Objawy: zmeczenie no i ciagnacy pepek jeszcze sie odezwe jak wyszlo !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goldenek78 Re: test ciazowy 10.06.06, 18:40 A wiecie co? Wczoraj zrobiłam test i .... dwie kreseczki! Co prawda ta ważna baaardzo słabiutka, ale była! Bardzo się z mężem cieszymy i trzymam za Was wszystkie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bahamadia Re: test ciazowy 06.06.06, 17:15 mi tez wyszedl test z moczu w 25dc z mala blada kreseczka, za to hcg wyszlo negatywnie. jak myslicie,co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
marita99 Re: test ciazowy 07.06.06, 19:12 kobiety, dzis po poludniu robilam test i wyszlo mi ze nie jestem w ciazy, ale @ brak.... napiecie rosnie... no i strach przed rozczarowaniem, ale to zna kazda z nas... jeszcze sie odezwe ! Odpowiedz Link Zgłoś
bahamadia Re: test ciazowy 07.06.06, 19:19 ja tez juz czekam na @ a on sie nie pojawia..miejmy nadzieje,chociaz u mnie beta wyszla negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: test ciazowy 10.06.06, 21:03 Witajcie. Chciałam zapytać ile u Was kosztuje beta?? Dzisiaj rano zrobiłam test- druga kreseczka wyszła bardzo bledziutka- prawie cień. Dzisiaj mam 32dc ale w pierwszej ciąży test pozytywny wyszedł mi dopiero w dwa tygodnie po planowanej @. Może beta by mi coś powiedziała?? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: test ciazowy 10.06.06, 23:44 Pkanetko - naprawdę był cień??? Ojeja - trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: test ciazowy 11.06.06, 08:33 Jak macie takie bladziudkie kreseczki to jak powtarzacie test to jest najlepiej go zrobic z pierwszym porannym moczem, bo podobno ma on najwiecej hormonu. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: test ciazowy 11.06.06, 12:11 Pozwolicie, ze sie dopisze? Mam moze idiotyczne pytanie, ale cos mnie zastanawia i chcialabym poznac odpowiedz. W pierwszej ciazy mialam problemy z miednica, za luzne stawy, przy kolejnej ryzykuje, ze przy odrobinie pecha wyladuje na stale w wozku Od 2 tygondni znowu mnie plecy bola, mimo, ze od dosc dawna nie mialam problemow. Jakos sie nad tym szczegolnie nie zastanawialam, mialam inne sprawy na glowie... W nocy dostalam okres. Z tym, ze tydzien pozniej (co sie sporadycznie zdarza), ale krwawienie zaczelo sie nagle i jest bardzo obfite. Normalnie zawsze sie przez dobe "rozkreca", mam zawsze mase sygnalow, ze cos sie szykuje, teraz nic. Wiem, ze dosc czesto wystepuja wczesne poronienia, ktore kobiety przyjmuja jak bardziej obfity okres. Mam pytanie w zwiazku z tym. Jezeli rzeczywiscie bylam w ciazy a o tym nie wiedzialam, czy poziom hormonow bedzie jeszcze na tyle wysoki, zeby test wyszedl jutro pozytywny??? Bardzo chcialabym miec drugie dziecko, ale maz ma watpliwosci, wlasnie ze wzgledu na ryzyko mojego trwalego kalectwa. Jezeli teraz nie jestem w stanie wstac z lozka z bolu, (bole krzyzowe przy porodzie przez 30 godzin w porownaniu z tym to male piwo), to musze dokladnie przemyslec, czy warto ryzykowac. Jak myslicie, warto jeszcze robic test, czy juz "po ptokach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: test ciazowy 11.06.06, 14:29 Witaj Tijgertje Utrata ciąży na jakimkolwiek etapie jest bardzo bolesna- zastanów się czy aby na pewno chcesz się dowiedzieć czy byłaś w ciąży czy nie. Myślę że teraz to już nie ma aż takiego znaczenia. Często się zdarza że we wczesnej ciąży organizm sam odrzuca wadliwe, słabe płody. Myśl lepiej o przyszłości Życzę Ci żebyś doczekała się drugiego maleństwa bez żadnych przykrych konsekwencji dla siebie i Twojego zdrowia. Gorąco pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie- przyszłe mamusie, kciuki. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: test ciazowy 11.06.06, 16:31 Sek w tym, ze wlasnie chce wiedziec ze wzgledu na przyszlos. Jezeli zachodzac w ciaze grozi mi trwale kalectwo, to musze sie jednak zastanowic nad konsekwencjami nie tylko dla siebie, ale i dla mojego 2-letniego syna. No i meza, ktory musilaby wiecej sie dzieckiem zajac... Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: test ciazowy 11.06.06, 19:44 Wiesz, wydaje mi się że na tym etapie to tylko ginekolog mógłby stwierdzić czy ciąża była czy nie. Na samym początku macica się rozpulchnia i szyjka macicy sinieje. A test to Ci pewnie nie wyjdzie. Daj znać... -- tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10723;120/st/19990226/n/Karolka/k/dc3e/age.png img14.imageshack.us/img14/7268/karolka5ep.jpg img371.imageshack.us/img371/33/dsc063685vo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: test ciazowy 12.06.06, 13:45 Wyszedl(( Ledwie widoczny, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: test ciazowy 12.06.06, 21:26 Potwornie mi przykro (( Idź koniecznie do lekarza- niech zobaczy, zbada Cię i może następnemu takiemu przypadkowi uda się zapobiec I daj koniecznie znać- trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
marita99 Re: test ciazowy 14.06.06, 09:56 dziewczyny, u mnie ani jednego ani drugiego !! Lekarz mowi, ze nic nie widzi i mam jeszcze troche poczekac..A ja sie czuje nijak.. ani na @ ani na ciaze.. przyroda to ma poczucie humoru nawet sie nie pytam czy ktoras tak miala bo pewnie zadna... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: test ciazowy 14.06.06, 21:20 Dzis rano negatywny((( Dzwonilam do poloznej, zareagowala tak, jakby nic sie nie stalo, bo to przeciez dopiero poczatek. Usg uznala za niepotrzebne, bo poopisie objawow stwierdzila, ze to na mur beton poronienie bylo i juz po wszystkim, na tym etapie ciazy na pewno nic juz nie zostalo. A maz tez nieszczegolnie sie przejmuje. Trudno, stalo sie, postaramy sie o nastepne. I gadaj tu z ludzmi(((( Odpowiedz Link Zgłoś
marita99 Re: test ciazowy 18.06.06, 11:00 kobity..negatywny i przyszla @ ..a juz tak sie cieszylam i myslalam, ze sie uda... zaczynamy 3 miesiac staran.. jak to mozliwe, ze niektore dziewczyny wpadaja i rodza dzieci mimo ze moze chcialyby z tym poczekac a inne sie staraja, chca dziecka i tak dlugo to trwa.. ja w tym miesiacu juz myslalam ze sie udalo, nawet sobie wmowilam ze mam objawy a tu nic, kicha... smutno mi. Odpowiedz Link Zgłoś
beba3 Re: test ciazowy 19.06.06, 20:20 Tygrys! Bo najbardziej to sie mozesz przejmowac Ty. To naturalne. Maz z niczego nie mial sie cieszyc i tez po czym plakac, bo dowiedzial sie juz po stracie ze zaszlas w ciaze. Tobie smutno bo sie pewne zastanawiasz dlaczego i jakby to moglo byc... Zreszta sama lepiej wiesz co czujesz i dlaczego. A polozna to Ci najwyzej: -Przykro mi - powie. Dla niej nie da sie nic wiecej zrobic i udziela Ci fachowej opini. Nic wiecej. Sama musisz sie pogodzic i dojsc do siebie. Faceci nie zawsze sa tak empatyczni jakbysmy sobie tego zyczyly. Zreszta co my wiemy o nich. Ukrywaja te swoje uczucia i maskuja sie... Przykro mi Tygrysiu i myslami jestem z Toba. Tez nie wiem i nie umiem Cie pocieszyc... Pewnie musisz to rozlozyc na czynniki pierwsze, przeplakac, pozloscic sie i z czasem bedzie lepiej. Tego juz jestem pewna! Buziaczki! marita99! Trzy cykle to wciaz malo. Relatywnie... Ty sie niepokoisz ale spokojnie, spokojnie, juz wkrotce dzidzia sie zjawi! Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: test ciazowy 20.06.06, 03:50 Ja w moich 1.5 rocznych staraniach tez raz mialam taka obfita miesiaczke, ale nie robilam testu. Nigdy nie mam takich miesiaczek mocnych, a ten jeden raz to sie ze mnie lalo przez caly dzien i mialam skrzepy, i dosc silny bol brzuch, pamietam ze mialam takie obfite krwawienie po porodzie. Potem juz sie uspokoilo i wygladalo jak miesiaczka. Odpowiedz Link Zgłoś