Dodaj do ulubionych

czesc przeterminowane cięzarowy

08.06.06, 07:41
napiszcie jak sie czujecie , bo ja na jutro mam termin i nic nie wskazuje na
to ze urodze .... Ja juz chyba zawsze bede w ciazysad( Podzielcie sie swoimi
obawami i problemami to moze ten czas oczekiwania w grupie minie szybciej , bo
ja juz sama nie daje rady ...
Obserwuj wątek
    • molsze4 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 11:27
      No hej,
      nie martw się, jak Dzidzia zechce to wyjdzie... Ja mam termin na dziś, od
      prawie 2 miesięcy lekarz powtarza mi, że "jak na pierwsze dziecko to już
      wszystko jest super przygotowane" i wróży, że "na następnej wizycie to się
      raczej nie spotkamy". A ja chodzę i chodzę!
      Na początku zachowywałam się jakby to miało być JUŻ, ale teraz to już się nie
      przejmujęsmile Chociaż też już bym chciała mieć Malucha na świecie i tylko jęczę
      mężowi... A najbardziej wkurza mnie to, że muszę iść do internisty i żebrać o
      zwolnienie.
      3maj się i pochwal się jak się coś ruszysmile
      • martulka79 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 11:50
        Molsze mam to samo. Najgorsze sa te wizyty u internisty. Termin mam na 10.06,a
        zwolnienie konczy mi sie 12.06. Nic sie nie rusza, wiec znowu bede musiala isc
        po nastepne zolnienie....brrrr
        • annull4 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 12:00
          no wlasnie jak to jest z tym zwolnieniem jest..bo ja od mojego ginoxa dostalam
          do wczoraj...a termin mam na 14.06...czy teraz jak zalatwie sobie od innego
          lekarza np. do 18.06(zeby ciagle nie chodzic)..a urodze przed tym terminem np.
          15.06 to automatycznie zacznie mi sie maciezynski?a te trezy dni po prostu sie
          anuluja???a w ogole to dlaczegop ginoxy niwe chca wyatwiac takichj zwolnien?
          przeciez wiadomo, ze z takim arbuzkiem przed soba troche ciezko jest chodzic do
          pracywink
          • molsze4 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 12:04
            Teoretycznie gin ma prawo wystawic takie zwolnienie ale zazwyczaj nie chce...

Z tym zwolnieniem po terminie jest dokladnie tak jak napisalas. Zreszta gdybys
            urodzila podczas zwolnienia przed terminem tak samo.
        • molsze4 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 12:01
          Ho, ho Moja Droga! To jeszcze masz furę czasusmile Ja muszę tuptać dziś...

Czy Twój nick to Twoje imię i rok urodzenia? Jeśli tak to witam w klubiesmile
          • martulka79 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 12:06
            Mnie sie pytasz?
            witam
            Marta(27lat)smile
            • molsze4 do martulka79 08.06.06, 13:35
              Ciebiesmile
              Zycze cierpliwosci w czekaniu na Malucha! Mojemu leniuszkowi już się nawet nie
              bardzo chce kopac... Czeka az go macica wykurzysmile
              • martulka79 Re: do martulka79 08.06.06, 14:16
                smile)) Czekam cierpliwie, chociaz coraz bardziej mi tej cierpliwosci brak.
                Dzis ide z mezem na kolacje, moze to juz nasza ostatnia we dwoje, a moze male
                sie wkurzy, ze bez niego i wreszcie wyjdzie!!!!!
    • asik861 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 14:24
      ja tez mam termin na jutro i nic niewskazuje... dzisiaj ide do gina...ale on
      juz 3tyg temu mowil ze wszystko wskazuje ze na dniach urodze!!!
    • rioter1 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 14:29
      hej
      ja miałam termin na 22 a maleństwo 23 przyszło na świat. A byłam przygotowana
      na dłuższe czekanie. 21 jak szalona biegałam po sklepach bo nie przywieźli mi
      łóżeczka i musiałam zamawiać nowe. A lekarka umówiła sie ze mną na 24 twierdząc
      ze raczej nic nie będzie sie do tego dnia dziać.
    • mskibi Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 17:51
      Hey, witam ja mialam termin na 5 a tu nic, cisza.Jutro kolejne ktg, a w sobote
      albo najpozniej w poniedzialek do szpitala. Cos leniwa ta moja macicasmile)Male sie
      wierci jak diabli ale ani mysli o wyjsciu. Pozdrawiam.
    • molsze4 Re: czesc przeterminowane cięzarowy 08.06.06, 18:56
      Wlasnie wrocilam od lekarza, ktory beztrosko stwierdzil, ze "pani przyklad
      wskazuje, ze w poloznictwie nie ma nic pewnego - tyle tygodni z takim
      rozwarciem rzadko sie zdarza"... W sobote mam isc na KTG. Mam nadzieje, ze nie
      dotrzymamsmile
      Na szczescie internistka bez problemu wypisala mi zwolnienie na tydzien
      komentujac, ze "ma dobra reke i jak komus wypisuje to juz niedlugo jest ono
      potrzebne"smile
    • glinojeck1 no i d.u.p.a. 08.06.06, 19:27
      gin stwierdził ze nic sie nie dzieje i za tydzien ide na wywołanie , ryczec mi
      sie chce , bo mam dosyc .... pieski swiat
      • molsze4 Re: no i d.u.p.a. 09.06.06, 13:41
        glinojeck, nie przejmuj się! Wczoraj wieczorem moj gin powiedzial, ze juz
        niejednokrotnie mial przypadki, ze przychodzila babka bez oznak porodu, a
        następnego dnia czy za dwa dni rodzila... Twoja dzidzia ma jeszcze szanse
        naturalnie sie wydostac! Pewnie z wiekszym prawdopodobienstwem niz moja, ktora
        od tylu tygodni wychodzi, wychodzi i wyjsc nie mozesmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka