pelna_moralnego_niepokoju 27.06.06, 23:49 Zapraszamy serdecznie wszystkie, którym szczęśliwie udało się zobaczyć 2 kreseczki. Trzymam kciuki za jeszcze czekające. Jestem jedną z nich. marzec 2007 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmeliza Re: marzec 2007 jesteście tu już? 03.07.06, 15:45 Hej hej, wygląda na to, że będę miała termin na początek marca 2007. To moja pierwsza ciąża, więc cała jestem przejęta. Będzie mi raźniej w towarzystwie Pozdrowienia! Karmeliza Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 04.07.06, 12:21 ja też sie dopisuję . prawdopodobnie termin też na początek marca i również pierwszy dzieciaczek.... super sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
karmeliza Re: marzec 2007 jesteście tu już? 04.07.06, 15:28 Hej Aga! A w którym jesteś tygodniu? I jak się czujesz? Ja dobijam właśnie do szóstego i trochę mnie mdli, ale poza tym jest w porządku. Szczególnie, że psychicznie super. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaq Re: marzec 2007 jesteście tu już? 04.07.06, 20:40 właśnie, właśnie, pierwsza ciąża...jestem przerażona - zbyt szybko się dowiedziałam chyba, bo to sam począteczek u mnie:]. To jak dziewczyny, zaczynamy odliczanie? Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 04.07.06, 21:38 Ja tez w 1 ciazy a termin porodu wypda wg kalkulatorka na poczatek marca. Jak sie czujecie? Ja kiepsko - bole brzucha i mdlosci a czasem wymiotki. No i ta sennosc... Odpowiedz Link Zgłoś
karmeliza Re: marzec 2007 jesteście tu już? 06.07.06, 10:09 Hej Dziewczyny, witajcie. Ja też jestem w pierwszej ciąży i mocno to przeżywam. Na forum 'ciąża' jest już podforum "marzec 2007" - może tam się przeniesiemy, bo tam już sporo pań z marcowymi terminami. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: marzec 2007 jesteście tu już? 06.07.06, 10:13 Popieram. Najlepiej przenieść się na Marzec 2007 i tam sobie plotkować Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_w Re: marzec 2007 jesteście tu już? 06.08.06, 22:06 Ciesze sie, ze moge w koncu dolaczyc do tego szanownego grona )) Ja rowniez mam termin na poczatek marca !!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
syljon Re: marzec 2007 jesteście tu już? 09.07.06, 08:14 Cześć Dziewczyny! Cieszę się, że mogę do Was dołączyć. Nie jestem pewna ale wygląda na to, że tylko u mnie będzie to drugie dzieciątko. Tak czy inaczej służę radą i pomocą. Pozdrawiam. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
adunia1979 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 19.07.06, 13:22 witam! dolaczam do grupy, jestem w 7 tyg. bardzo chcianej, pierwszej ciazy pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 07.07.06, 12:09 CZeść dziewczynki, cieszę sie że Wy też będziecie szczęśliwymi mamusiami w marcu...! Idę dziś do lekarza bo niepokoją mnie bóle brzuszka ale to chyba rosnąca macica... w dzień miessiączki było leciutkie plamienie, teraz troszkę mnie mdli, piersi wreszcie takie jak mąż lubi trochę bolą a ja lubię na brzuszku spać i niestety teraz nie za bardzo mogę ;-( pozatym ta senność... dobrze ze szefa nie ma w pracy to przysypiam na biurku na kilka minut... szok! no i włosy mi strrrrasznie wychodzą! jejciu jestem strasznie ciekawa jak to będzie dalej z nami...odwrotu już nie ma! nasze życie sie totalnie zmieni. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
zuzadiabelek Re: marzec 2007 jesteście tu już? 09.07.06, 09:45 tak!!! boli mnie czasem tak jakby okres mial byc ale tak troszke inaczek ja az dwa testy mam zrobione i niewierze Odpowiedz Link Zgłoś
zuzadiabelek Re: marzec 2007 jesteście tu już? 09.07.06, 09:47 troszke przejeta jestem bede z wami przez caly czas bedzie mi razniej jakos tak boje sie niewiem sama,ale mysle sobie ze wiekszosc dziewczyn w pierwszej ciazy tak ma pozdrawiam Was papapa Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 09.07.06, 10:20 Zgłosęe się niebawemnajpierw chcę zobaczyć maleństwo na USG Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 13:45 w piatek na usg widziałam małą białą plamkę ... podobno to miejsce zagniezdzenia się zarodka... pozdrawiam goroąco wszystkie przyszłe mamusie i tatusiów też! Odpowiedz Link Zgłoś
hania1978 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 13:49 Witam dziewczyny! ciagle nie wierzę, że u mnie też wyszły dwie kreski. Zrobiłam az trzy testy bo pierwszy wyszedł rozmazany.Pierwszy w piatek i dziś aż dwa z wrażenia. Ja tez termin mam na początek marca 2007. Mam pytanie czy byłyście juz u lekarza? Bo ja jak dzisiaj poszłam to przepisała mi kwas foliowy i żelazo i kazała przyjść za miesiac. A jak pytam co mam robić lub nie, to usłyszałam, że mam dalej żyć normalnie. Jestem w szoku to mój pierwszy raz i szukam dalej lekarza. Trochę sie uspokoiłam jak zobaczyłam forum z "bratnimi duszami". pozdrowionka Hania Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 14:59 ja byłam u lekarza prywatnie i też ta wizyta była taaka sobie też kazał mi kupić kwas foliowy i magnez a ja mu na to ze folik to ja biorę od kilku miesiecy (niewiem dlaczego tak sie zdziwił, przecież chyba rodzą sie jeszcze palnowane dzieci?)zrobił szybko usg i powiedział ze to bardzo wczesna ciąża i mam zrobić podstawowe badania! najgorsze jest to że chyba moja pani doktor z przychodni bardziej sie przykłada! wiec sie nie martw poszukaj dobrego lekarza naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
ivonn3 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 20:48 witam, i ja się dołączam: 6 tydzień ciąży, narazie zero objawów ciązowym, za 2 tygodnie USG bo ostatanio jeszcze było za wcześnie na podgladanie. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: marzec 2007 jesteście tu już? 19.07.06, 11:04 Ivonn!!! Co jakis czas wpisuje Cie w wyszukiwarke, bo ciekawa jestem co słychac!!! Nawet sobie nie wyobrazasz jak sie cieszę!!! Trzymam za Ciebie kciuki!!! Pisz koniecznie jak sie czujesz, jak Twoja dzidziunia!!! Pozdrawiam i Ściskam Cie mocno!!! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
schatz80 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 20:52 Czesc, ja zrobiłam test w sobote i tez zobaczyłam dwie piekne kreseczki z obliczen ksiazkowych termin mam na 16 marca. Cieszę się jak dziecko choć wciąż nie mogę w to uwierzyć. Dzisiaj wybrałam się do mojego już od dzisiaj eks- gina i poowiedziałam mu o tym. A on mi na to, że "proszę Pani testy czasami kłamią..." - szczeka mi opadła. I to sie nazywa porada lekarska. Przy badaniu z racji wieku ciązy nic nie wykrył, ale to jego hasło sprawiło, że już szukam innego lekarza. Jak można szczesliwej kobiecie powiedzieć prosto w oczy,że wcale nie musi być w ciąży...(oczywiscie wiem, że takie rzeczy się zdarzają) ale póki co na kilku forach które czytam nie spotkałam się z tym że pozytywny test był negatywny... Mimo wszsytko moje poranne mdłości chybą są jednak niezłym dowodem na mój błogosławiony stan i tak to jest z tymi lekarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 21:06 Witam i ja zobaczyłam wytęsknione II - czerwone i grubaśne. W piątek idę do lekarza zobaczyć naszą Kropeczkę, bo to już prawie 6 tydzień. )))))))) Ależ szczęście. Termin mam na ok. 15-16 marca. Witaj Emma_sz, jak się czujesz? Pozdrowionka dla wszystkich Mam. To co przeskakujemy na "Mamy marcowe" Odpowiedz Link Zgłoś
schatz80 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 21:33 i.f napisała: > Witam > i ja zobaczyłam wytęsknione II - czerwone i grubaśne. W piątek idę do lekarza > zobaczyć naszą Kropeczkę, bo to już prawie 6 tydzień. )))))))) Ależ szczęście > . > Termin mam na ok. 15-16 marca. Droga i.f. widzę że mamy podobny termin czy mogę Cie zapytać kiedy miałaś ostatnią @. Ja 9.06 i wychodzi mi, że własnie jestem w 5tc. No chyba że jakoś źle liczę > Witaj Emma_sz, jak się czujesz? Pozdrowionka dla wszystkich Mam. To co > przeskakujemy na "Mamy marcowe" Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Schatz80 11.07.06, 20:29 Witaj Schatz80. Ostatnią @ miałam 4 czerwca, wiec z moich wyliczeń wychodzi,że mam 5 tydzień i 3 dzień. Ale w sumie termin porodu zależy od tego jak długie cykle mamy. Gdzieś wyczytalam, ze można wyliczyć termin porodu odejmując od daty zapłodnienia (jeśli się wie kiedy to było )) hihihi) 7 dni odjąć 3 miesiące i dodac rok. Pozdrowionka - Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
annajam Re: marzec 2007 jesteście tu już? 13.07.06, 16:21 Witam.Jestem od trzech tygodni w ciazy .Do zaplodnienia doszlo 22-go czerwca.Termin porodu ok.16 marca.Za dwa tyg.zrobie USG,mam nadzieje , ze wszystko bedzie ok . Odpowiedz Link Zgłoś
syljon Re: marzec 2007 jesteście tu już? 10.07.06, 21:03 Cześć dziewczyny po raz drugi, nie traćcie wiary w dobrych lekarzy. Dzisiaj miałam swoją pierwszą wizytę (choć u mnie to już druga ciąża) i mimo, że to dopiero początek 6 tygodnia pan doktor potwierdził ją a nawet zrobił USG dopochwowo (choć podobno to za wcześnie jak stwierdził) i... wręczył mi pietrwszą fotkę dzidzi. No może niezupełnie jest to dzidzia ale dla mnie jest, ba ma nawet 4,2 mm. Termin mam wyznaczony na 3 marca. Życzę wszystkim poszukującym mamą powodzenia. Pozdrawiam wszystkie MARCóWECZKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 11.07.06, 20:39 No to wskakiwac dziewczyny bo cos sie cicho na tych marcowkach zrobilo forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40480 Ja mialam @ 8-go czerwca a owu 19-go, termin wyliczylam sobie na 12-go marca a lekarz przez telefon podal mi na 16-go. 27-go mam pierwsza wizyte i USG takze wtedy zobaczymy czyja data jest bardziej prawidlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: marzec 2007 jesteście tu już? 11.07.06, 21:10 No wskakiwać na forum, wskakiwać - nie ma na co czekać Odpowiedz Link Zgłoś
schatz80 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 12.07.06, 16:29 Dziewczyny chyba jestm jakaś tępa, albo te upały rozpuszczają mi szare komórki, ale napiszcie mi jak mogę znaleźć to forum Marzec 2007 wchodząć od początku na stronkę gazeta.pl, forum. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę nie chce za każdym razem wchodzić przez link, który podała Olcialew 1. Z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarcysi Re: marzec 2007 jesteście tu już? 12.07.06, 16:44 musisz wejść na fora prywatne, potem wybrać rówieśnicy, no i juz szukać marca 2007!!! Odpowiedz Link Zgłoś
schatz80 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 13.07.06, 12:26 mamamarcysi napisała: > musisz wejść na fora prywatne, potem wybrać rówieśnicy, no i juz szukać marca > 2007!!! Wielkie dzięki za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noel_la Re: marzec 2007 jesteście tu już? 11.07.06, 22:35 Witam i ja termin obliczylam sobie na 13 marca, a jutro pierwsza wizyta. Meczy mnie niestety straszny kaszel juz trzeci tydzien i mam wydaje mi sie, ze wyksztusze malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 12.07.06, 15:31 Hej i ja wyliczyłam sobie połowę marca! Pewnie ze będzie raźniej i będziemy mogły porównywać sobie nasze odczucia i się pocieszać, fajowo ))) Odpowiedz Link Zgłoś
asia-as5 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 12.07.06, 15:47 No ja tez zobaczylam te magiczne dwie kreseczki,ciesze sie ze moge to napisac bo powiedzialam tylko mezowi(szaleje ze szczescia) a chcialabym powiedziec wszystkim ale narazie nie chce zapeszac w piatek ide do lekarza i mam nadzieje ze bedzie ok bo juz dawno planowalam tylko poswiecalam sie pracy bo ona byla dla mnie wazniejsza ale teraz jestem taka szczesliwa ,ciesze sie ze mam was marcoweczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 13.07.06, 07:46 ja narazie powiedziałam oczywiście mężowi od razu... ale jeszcze wiedzą koleżanki z pracy Rodzice i teściowie dowiedza sie niebawem chociaż sumienie mi podpowiada żeby jeszcze poczekać z tą radosną nowinką moi rodziece pierwszy raz będą dziadkami ! a babcia bedzie prababcią i też nie może sie doczekać na prawnusiatko nie mogę sie doczekać żeby zobaczyć ich minkę... pozdrawiam marcóweczki i ich dzidzie Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: marzec 2007 jesteście tu już? 13.07.06, 15:12 Witam)) Kiedy zajrzałam na to forum nie przypuszczałam nawet, że będzie tu się tak roić od marcowych mam No to dołączam z przyjemnością do waszego grona - mam termin na 7.03.07. Mam już córcię, która we wrześniu skończy 2 latka. Strasznie chciało nam się drugiego, no i jest Odpowiedz Link Zgłoś
jasia127 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 13.07.06, 16:42 witajcie ja jesem w 5 tygodniu. mam lekkie objawy (troche mdlosci i bolace piersi). czasem tez pobolewa mnie lekko brzuszek. martwie sie tym bo to moje pierwsze dzidzi bedzie. tak sie ciesze!!!!! w przyszlym tyg ide do lekarza zapytac czy wszystko ok z moim malenstwem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatryka Re: marzec 2007 jesteście tu już? 17.07.06, 18:17 Też się dopiszę. Jestem w 7 tygodniu, jeszcze nie wyszłam z szoku, bo nie planowałam ciąży, wręcz przeciwnie. Mam już 3 letniego synka, w marcu zostanie starszym bratem... Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 17.07.06, 21:48 Jestem w 5 tc Termin na 21 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: marzec 2007 jesteście tu już? 17.07.06, 21:50 Hej, ja dopiero jestem w 2gim tyg ciąży i w pon idę do gina potwierdzić, chyba łapałabym się na przełomie marca/kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
azanna ponawiam zaproszenie na forum dla marcowych mam 18.07.06, 10:15 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40480 lub po kolei - forum/dziecko/prywatne/marzec 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: ponawiam zaproszenie na forum dla marcowych m 18.07.06, 12:46 No ja mam dziś 6t3d. Ciekawe jak duża jest nasza Kropeczka? )))) Buźka witaj Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: marzec 2007 jesteście tu już? 18.07.06, 13:33 witajcie ja również mam termin na marzec 2007 własnie w ubiegłą niedziele zobaczyłam na teście II krechy to bedzie moja druga dzidza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: marzec 2007 jesteście tu już? 18.07.06, 20:09 Witajcie! Z tego co przeczytałam to jestem jedyna z num.trzy.Totalna niespodzianka!!! Jutro idę do lekarza potwierdzić. mimo dwóch testów pozytywnych jeszcze niedowierzam.Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze! z moich wyliczen wynika ze termin bedzie na 17 marzec! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 24.07.06, 21:55 Ależ nie, ja też po raz 3 zupełnie przypadkowo co prawda, ale się wszyscy cieszymy. Termin na 13 marca.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda_ziolowa Re: :) 21.07.06, 22:34 Dopisuje sie. Nie znam dokladnego terminu (bo z om to wychodzi, ze luty, ale nie wierze w to, hi, hi). Mam juz coreczke (19 miesiecy). Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka009 Re: :) 21.07.06, 22:37 11 marca termin druga ciążą wymiotuję od rana do wieczorai nie daję już rady, z synkiem było jakoś lżej...a teraz całe dnie w toalecie..czy ktoś też tak ma?ijak sobie radzicie z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzadiabelek Re: marzec 2007 jesteście tu już? 21.07.06, 22:51 aniutka009 zapraszam na nasze forum Odpowiedz Link Zgłoś
adgam71 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 23.07.06, 12:45 WITAM MAMUSKI JA tez mam na polowe Marca! Jeszcze to do mnie nie dociera, ale mam nadzieje, ze bedzie wszystko OK!Bylam u Swietnej PAni dr, ktora widez , ze bedzie swietnym lekarzem! Mimi, ze jest mlodziutka to widac z jakim przejeciem i trosko podchodzi do mam i ich fasolek Jeszcze nie wiadomo, czy to nie beda blizniaki? Bo sama nia jestem ! Ojej ale bedzie checa! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzadiabelek Re: marzec 2007 jesteście tu już? 30.07.06, 22:36 czy to juz koniec?dawajcie laseczki Odpowiedz Link Zgłoś
kielbasia Re: marzec 2007 jesteście tu już? 31.07.06, 10:15 dzis 31.07.2006 dwie kreski na tescie.jeszcze nie potwierdzone przez gina ale juz sie ciesze.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neta.a Re: marzec 2007 jesteście tu już? 31.07.06, 12:38 tez bede miala termin na marzec a narazie to 5 tc i moja pierwsza ciaza! pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grell Re: marzec 2007 jesteście tu już? 31.07.06, 14:34 Witam wszystkie marcówki serdecznie!!! Mój termin 04. marzec 2007 i to będzie pierwsze dziecko. Wierzę, że w waszym towarzystwie będzie raźniej. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
maxblondi Re: marzec 2007 jesteście tu już? 31.07.06, 18:28 Witam. Ja również spodziewam sie pierwszego dziecka. Termin mam na 23 marca 2007, wiec mam nadzieję, że jakoś razem wspierć się bedziemy )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzadiabelek Re: marzec 2007 jesteście tu już? 31.07.06, 18:58 witam dziewczynki no to zapraszam do nas Odpowiedz Link Zgłoś
dzianna79 Re: marzec 2007 jesteście tu już? 02.08.06, 11:20 witam! chętnie dołączę sie do Marcówek 2007. To moja pierwsza ciąża, 8 tydzień, termin - 15.03.2007. Pozdrawiam wszystkie mamuśki, a szczególnie te z okolic Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_brunia Re: marzec 2007 jesteście tu już? 02.08.06, 13:52 6 tydzień, druga ciąża, termin 25 marzec i niesamowite szczęście mnie ogarnia!! Witam was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś