ha_hu_ata 06.08.06, 22:54 dopiero teraz ułożyłam sobie życie bardzo chcielibyśmy dziecka myślicie,że mogę ryzykować w tym wieku? bardzo dziękuję za wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netty2 Re: Mam 39 lat... 06.08.06, 23:30 Poradz sie lekarza.Zrob badania i przemysl sprawe. Fakt,ze to troche pozny wiek,ale jeszcze na pewno nie jest za pozno na zdrowiutkiego,rozowego bobaska. I tego ci wlasnie zycze. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag1 Re: Mam 39 lat... 23.08.06, 21:41 moja kumpela 38 lat swiadomie zdecydowala sie na kolejne dziecko po blizniaczej ciazy corki starsze maja po 12lat wiec powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Mam 39 lat... 07.08.06, 09:57 Witaj! Odwagi! 39 lat to znowu nie tak wiele, jeśli prowadzisz zdrowy regularny tryb życia, nie palisz papierosów. Tu na forum były posty od kobiet, które rodziły zdrowe dzieci w wieku 42 - 45 lat. Odśwież sobie wątek o zabawnej nazwie "Mama - staruszka" - tam znajdziesz przykłady. Moim zdaniem - próbuj! I nie stresuj się wiekiem. Tak to jest, że każdemu z nas inaczej się życie układa. Ale warto dbać o swoje szczęście. I postaraj się o dziecko właśnie teraz. Bo potem może Ci być żal, że nie starczyło Ci odwagi i że nie spełnisz się jako matka. PRÓBUJ! Powodzenia i odwagi! Pozdrawiam - Monika Odpowiedz Link Zgłoś
ha_hu_ata Re: Mam 39 lat... 07.08.06, 11:28 z całego serca dziękuję za te słowa,tak prowadzę regularny,zdrowy tryp życia i z dnia na dzień dojrzewam do tej myśli...pozdrawiam wszystkie mamy obecne i przyszłe bardzo ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
patylda Re: Mam 39 lat... 07.08.06, 22:25 Ależ ! Wystarczy zrobić komplet badań prenatalnych, a należą Ci się jak psu zupa, i sprawa jest jasna! W końcu 39 lat to nie koniec życia ! Powodzenia i ślicznych bachorków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kora23 Re: Mam 39 lat... 07.08.06, 16:29 witaj, ja mam 38 i zaczynam starania po niedawnej stracie..., ale się nie poddaję, uda się czego i Tobie serdecznie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Mam 39 lat... 07.08.06, 17:14 hej,ja mam 37 lat,wyszlam za maz po raz drugi i jestem w 26 tc.Co prawda nie jest to moje pierwsze dziecko,ale czekam na nie jak na pierwsze.Moje "stare"dzieci maja 18 i 16 lat.Wcale nie czuje sie staro a dziecko bylo zaplanowane.Odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
ha_hu_ata Re: Mam 39 lat... 08.08.06, 00:16 jesteście dziewczyny takie dobre,dziękuję wam...i do dzieła aha badania prenetalne robi się już będąc w ciąży tak? Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: Mam 39 lat... 08.08.06, 14:36 Tak juz w ciazy. Ale jezeli masz obawy to mozesz sie wybrac do gina juz teraz i moze zrobi ci cytologie, USG piersi, zaleci jakies witaminy (kwas foliowy) itd. tak zeby zwiekszyc bezpieczenstwo juz na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Mam 39 lat... 08.08.06, 15:25 dokladnie,zacznij brac kwas foliowy przed zajsciem w ciaze(ja bralam) i to kwas foliowy a nie folik!Jak folik to trzy tabletki dziennie.Badania prenatalne w postaci USG robilam ale innych juz nie,bo wyszlo wszystko dobrze na USG.A najlepiej wybierz sie do gina i powiedz jakie masz zamiary a on Ci powie co powinnas zrobic:jakie badania,przygotowania itp.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: Mam 39 lat... 08.08.06, 20:47 Ja też Cię pocieszę moja ciocia pierwsze i jedyne dziecko urodziła mając 46 lat i to rodziła w 1982 roku. Chłop jak dąb całi i zdrowy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: Mam 39 lat... 08.08.06, 22:20 39 lat skończe w grudniu, a mój synek ma teraz jedenasty miesiąc, więc nie byłam już młoda kiedy go rodziłam.Mój lekarz nie widział żadnych problemów w tym, że w takim wieku rodze pierwsze dziecko.Nie kierował mnie na badania prenatalne, to ja sama dla siebie zrobiłam test potrójny i badania Pa-pa.Wyszły dobrze i Adam jest zdrowym, dobrze rozwijającym się maluchem. Tobie życzę takiego samego małego szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
ha_hu_ata Re: Mam 39 lat... 10.08.06, 13:57 strasznie się cieszę,że jest właśnie takie forum gdyby nie wy dziewczyny to pewnie jeszcze długo bym się zastanawiała nad podjęciem tak ważnej w życiu kobiety decyzji a tak zwyczajnie jak mój kochany (za dwa tygodnie) wróci z morza zaczynamy starania ! bardzo oboje tego chcemy. Mam jeszcze pytanie-folik mam jeść tak ? a co mogło by pomóc trafić w ten magiczny dzień ? tyle nowości jest teraz w aptekach...pomożecie podjąć decyzję co kupić ? wiem,że tak bo jesteście kochane i szczere,pozdrawiam i już się cieszę na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Mam 39 lat... 10.08.06, 14:04 hej,fajnie czytac takie teksty jak Twoje,bo to bardzo mile.A folik jedz 3 x dziennie,no chyba ze masz kwas foliowy(kupiony wlasnie pod taka nazwa),bo ten zawiera potrojna dawke foliku.Zobacz tez czy w skladzie jest jod(nie pamietam a biore inne specyfiki,ktore go zawieraja)bo on tez jest bardzo wazny dla rozwijajacego sie dziecka.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ka_katka Re: Mam 39 lat... 10.08.06, 18:16 hej, ze mną w pokoju pracuje kobitka, która ma obecnie 4 letnią córeczkę i 46 lat na karku. Wygląda rewelacyjnie, ma najwięcej energii z całego naszgo działu, mała jest super, to jej jedyne dziecko. Z ciążą nie było żadnych kłopotów, poród naturalny (śmieje się, że profesor po badaniu jej powiedział: organizm bilologicznie młody niech rodzi sam!!!) Odwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
utka Re: Mam 39 lat... 10.08.06, 14:27 zycze powodzenia na pewno wszystko bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Mam 39 lat... 10.08.06, 17:17 A te nowości w aptekach, o których piszesz, to zapewne testy owulacyjne. Polecam! Kup sobie 1 opakowanie (ok. 20 zł). Zawiera ono 5 teścików. Robisz je w począwszy od ok. 10 dc (zależy iludniowe masz cykle, w ulotce testu znajdziesz szczegółową instrukcję)codziennie 1. I któryś wyznaczy Ci Twoje 2 najbardziej płodne dni w cyklu poprzedzające owulację na podstawie stężenia hormonu Lh w moczu. Osobiście radzę Ci nie nastawiać się, że w 1 cyklu starań uda Wam się "zaciążyć" - aczkolwiek życzę Wam tego z całęgo serca, jednak lepiej tak się nie nastawiać, bo potem porażka strasznie boli. Ponoć zupełnie zdrowa para w 1 cyklu ma ok. 25 % szans, że się uda. Tak więc nie czekaj, tylko od razu jak mąż wróci - próbujcie! I pochawal się, jak tylko Wam się uda Czekamy na dobre wieści od Ciebie. Pozdrawiam - Monika Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: Mam 39 lat... 11.08.06, 20:09 No nie wiem... Ja mam 40 lat i w pierwszym cyklu "zaciążyłam"...Byłam w szoku, że tak szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
ha_hu_ata Re: Mam 39 lat... 13.08.06, 13:54 mąż jest w morzu jak tylko wróci zaczynamy !oczywiście o efektach poinformuję Was wspaniałe kobietki ! Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: Mam 39 lat... 15.08.06, 02:40 Ja mam 36 lat i wlasnie poronilam dwa tyg. temu i wczoraj bylam u mojego gina i sie go wprost spytalam czy jestem juz za stara na ciaze i on mi powiedzial ze nie ze jestem jeszcze calkiem mloda. Musze dodac ze tu gdzie mieszkam raczej wszyscy szczerze odpowiadaja, nie tak zeby zrobic przyjemnosc. Jest tu dosc duzo mam po 40 roku zycia. Takze mam nadzieje ze jeszcze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
gk102 Re: Mam 39 lat... 15.08.06, 13:10 A ja mam 36 lat i jestem w 26 tc., 10 lat temu walczyłam o dziecko, i nie umiałam zajść w ciążę, teraz za pierwszym razem starań. Czuję się o wiele lepiej niż przy poprzednich ciążach, mam lepsza kondycję, a lekarz stwierdził, że wiek jest akurat!!! Jesli chcesz się cieszyć dzieckiem nie zastanawiaj się i ściągaj męża z morza))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarka7 Dziewczyny, nie dajcie się 21.08.06, 22:08 ...wpuszczać w maliny.Osoba o obecnym nicku ha_hu_ata jest niewiarygodna. w innych wątkach ujawnia, że ma dzieci: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46139082&a=46272067 jeśli nie kilka to przynajmniej jedno - córkę (zakochaną w egipcjaninie) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24864&w=45651836&a=45651836 hmm...dwa różne nicki a konto e-mail takie samo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24864&w=24163875&a=45658170 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=41759760&a=42196090 czyżby to był powrót na forum słynnej kamusi vel vikiko vel....? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=39278198&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=34320897&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=163&w=36388867&a=36388867 Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Dziewczyny, nie dajcie się 22.08.06, 08:22 Ha, no to rzeczywiście... po co ludzie tak kręcą? Dla samej przyjemności namieszania w forach? Nie rozumiem. Mimo to ja np. cieszę się z pozytywnych komentarzy dziewczyn. Wątek ogólnie pożyteczny Sama mam 34 lata i pierwsze dziecko w drodze, żeby było weselej mam tez parę problemów zdrowotnych, które moją ciążę nieco komplikują, ale i tak sie nie martwię, jestem pod opieką lekarską i wierzę że dziecko będzie super. Pozdrawiam dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
ha_hu_ata Re: Dziewczyny, nie dajcie się 23.08.06, 19:30 dobre sobie koleżanko siarko czy jak Ci tam , jasne ,że mam dzieci ale nie z moim obecenym mężem i nie rozumiem co Ci do tego ,że byłam w Egipcie stać mnie to jezdzę tu i tampoza tym marniutki z ciebie dedektyw a do reszty tych fajnych dziewczyn,mój mąż wraca już za całe dziesięć dni z morza i zaczynamy działać poza tym to będzie akurat 12 dc z okazji tej wyjezdzamy na kemping na mazury.Mam nadzieję,że wrócumy z dzidziusiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarka7 Re: Dziewczyny, nie dajcie się 30.08.06, 17:49 no i jeszcze tylko dodam, że baaaardzo uczciwa z niej allegrowiczka: www.allegro.pl/show_user.php?search=santana%40poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś