annbo5 13.08.06, 19:50 Mamy jeszcze troche czasu na wybór imienia, ale nic nam nie przychodzi do głowy. Dla dziewczynki wybraliśmy Julka, a dla chłopca wciąż nie możemy się zdecydować. Mikołaj, Krystian....Jak myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ocean.niespokojny Re: imie dla chłopca 13.08.06, 22:10 ja gdybym mogła to dałabym chłopcu michał albo maksymilian, Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Maksymilian :-) 14.08.06, 10:21 My też chcemy Maksymiliana albo Sergiusza Mój siostrzeniec to Mikołaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
annbo5 Re: imie dla chłopca 14.08.06, 10:33 Michał nie może być, bo w rodzinie już 1 jest Ja jestem za Krystianem, ale mężowi się nie podoba. Ciągle przeglądam w necie imiona dla chłopców, ale żadne specjalnie mnie nie ujęło Dlatego dziękuję Wam za wszystkie propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
maja2 Re: imie dla chłopca 14.08.06, 14:06 My mieliśmy synka-Szymka, córeczkę-Juleczkę. Wyszedł Szymcio kochany. Teraz jak zajdziemy bedzie Julka (takie plany...). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miriam2006 Re: imie dla chłopca 14.08.06, 15:50 a może Ignaś nam sie takie podoba My bedziemy miec córcię Odpowiedz Link Zgłoś
justyla Re: imie dla chłopca 14.08.06, 18:07 Franuś,Franuń,Franunio,Franki,Franklin,Franek,Franciszek,tak mówię do mojego syna, dla mnie najpiękniejsze meskie imie Odpowiedz Link Zgłoś
agnes19831 Re: imie dla chłopca 14.08.06, 19:51 Hej!Ja jestem w 9 tygodniu ciazy i mam przeczucie ze moja dzidzia to tez chlopczyk.Bedzie mial na imie Wiktor.Tak nam sie podoba.Wlasciwie innego imienia nie bralismy pod uwage.Jesli chodzi o dziewczynke to myslelismy wlasnie o Zuzi, ale ostatecznie wybralismy Julie.Takze u nas wszystko ustalone! Odpowiedz Link Zgłoś
gan33 Re: imie dla chłopca 15.08.06, 18:39 Mój synek ostatnio bawił się na placu zabaw (dzieci z jednego bloku)z 4 -ema dziewczynkami- wszystkie Julki. W przedszkolu to samo : Kubusie, Julki i Ole. Nie zastanawiacie się co będzie w szkole- dzieciom dopiszą przydomki bo imiona będą się w kółko powtarzały. Uczyłam w szkole akurat roczniki, kiedu była moda na imię Jasiek- tylko jednego chłopca tak nazywano, reszta miała przezwiska- mało przyjemne (sami mi opowiadali,że mają żal do rodziców), w jednej klasie było 4-ech. Zachęcam do urozmaiceń a Krystian jest ok- na szczęście dla dziecka niezbyt popularne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annbo5 Re: imie dla chłopca 19.08.06, 12:18 Myślę, że w każdym roczniku jest jakaś "moda" na konkretne imiona. Ja sama jestem Ania i zawsze w szkole czy na studiach było nas ok 4. Ale to samo było z Martami, Monikami, Michałami czy Marcinami. Nikt nam przezwisk nie przypisywał, po prostu dodawali nazwisko w razie potrzeby. Nam się Julia bardzo podoba, dlatego jeśli będzie dziewczynka, to tak ją nazwiemy. Ale dzięki za troskę... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia111 Re: imie dla chłopca 30.08.06, 18:28 Witam.Mam nadzieję że tym razem urodzi się nam chłopczyk ponieważ już mamy córeczkę a chcemy parkę.Myślałam nad imieniem Łukasz ale ostatnio w glowie siedzi mi Filip.córeczka ma na imie Nina(moim zdaniem to piękne imie) Pozdrawiamy Ewelina i Ninka Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: Nataniel 15.08.06, 18:44 bardzo podoba mi sie to imie. tak bym chciala nazwac synka ale mamy strasznie dlugie nazwisko wiec jesli bedzie chlopiec to bedzie Natan (Nathan) Odpowiedz Link Zgłoś
szyraf1 Re: imie dla chłopca 15.08.06, 19:46 wg mnie mikolaj ladniejsze, tez sie nad takim imieniem zastanawialam, ale w koncu z mezem wybralismy szymka, juz za 1.5 miesiaca bedzie z nami, pozdrowienia dla wszytskich mamusiek. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: imie dla chłopca 15.08.06, 23:01 My wybralismy juz na zapas dla chlopca David lub Oliver, a dla dziewczynki Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 i inne 20.08.06, 18:17 podobaja mi sie tez: - Łukasz - Martosz - Maksymilian - Florian - Jaś - Staś ( tylko to Stanisław mnie troche przeraża) a najbardziej to chyba Igor. o! Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 imię dla chłopca 20.08.06, 20:04 Mikołaj to piekne imę i ładnie się je zdrabnia, czego niestety nie można powiedzieć o Krystianie. Jeśli mozna jeszcze podrzucić jakies propozycje to: Adam (Adaś), Konstanty (Kostek), Wojciech (Wojtuś), Jakub (Kubuś), Krzysztof (Krzyś). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś