23.08.06, 18:54
dzis mija 50 dzien mojego cyklu a @ brak.Test zrobilam w 40 dniu i byl
negatywny.Wizyte u gina mam dopiero 31.08.Ale poza gigantycznego tradziku na
twarzy(nigdy tak nie mialal)nic nie zapowiada nadejscie @.Dodam ze mam
niereguralne cykle ale az tak?Poradzcie czy mam czekac do przyszlego tygodnia
czy isc szybciej do innego lekaza?
Obserwuj wątek
    • anais_de_loin Re: 50dc! 23.08.06, 19:34
      moja droga..mam to samo. ost @ 6 lipca i teraz cisza, ostatni cykl mialam 46
      dni a normalnie mam ok 30, takze nagle mi sie wydluzyly, test robilam kilka dni
      temu popoludniu i negatywny, jestem spuchnieta, wzdeta, czuje sie jak balon
      mimo niskiej wagi, o tradziku nie wspomne...bo tragedia, (polecam krem la roche
      posay dla cery tradzikowej, super z kwasami naprawde dziala) no i dzis kolejna
      atrakcja opryszczka na ustach. Ja ide do gin pojutrze, oczywiscie wiem ze nie
      ciaza bo w cuda nie wierze..
    • 22021979j Re: 50dc! 23.08.06, 20:49
      a myslalam,ze tylko ja mam takie problemy.Dodam,ze ostatni cykl mialam 48 dni.A
      od tego miesiaca staramy sie z mezem o dzidziusia przy takich cyklach to ja
      oglupieje!!
      • monalisa.pl Re: 50dc! 23.08.06, 20:58
        witam w klubie!
        ost @ u mnie byla 5.07
        dzis 45 dc i zero @ - a testy (trzy) wykazaly I kreseczke wiec to nie ciaza
        bylam wczoraj u gina i mam brac duphasten przez 5 dni i wtedy ma mi sie pojawic
        krwawienie. (bedzie mi teraz lekarz przywracal cykl)
        1 raz tak mam wiec sie zaniepokoilam tymi negatywami i brakiem @ wiec poszlam
        do gina zeby tez wykluczyc ciaze i faktycznie - to nie ciaza.
        powiedzial ze rozregulowalam sie przez stres (a mialam w lipcy tego troszke oj
        mialam) i po urlopie bedzie mi przywracal cykl
        zycze wam powodzenia
        pozdrawiam
        • lalusia5 Re: 50dc! 23.08.06, 22:18
          Hej dziewczyny! nie jesteście same- ja czuje się jak słonica smile 4 lipca miałam
          ostatnią @ i do tej pory cisza!!!! @ miewałam nieregularnie ale od ok. pół roku
          miałam książkowe cykle 28-29 dniowe.Niestety nie mam na razie @ robiłam 2 testy
          clearblue ok. 38 dnia i bobo test ok. 42dc i oba wyszły negatywnie!!!obecnie
          bolą mnie piersi i pobolewa brzuch-podejrzewam, że może @ lada dzień nadejdzie.
          Mierzę temperaturę w pochwie i ma ona ok. 37,3-37,5.Dodam, że od 2 lat staramy
          się o dzidzię i nicsad pozdrawiam wszystkie starające się i trzymam za Was
          kciuki
          • anais_de_loin Re: 50dc! 23.08.06, 23:44
            ja tez zaczynam czuc sie przed -okresowo, dretwieja mi nogi i czuje sie jak
            balon , a wiecie od kiedy zaczely mi sie nieregularne cykle? od
            kiedy ...wzielam duphaston by ulatwic zaciazenie..i ani ciazy z tego nie bylo
            ani cyklu juz potem normalnego, ta dawka hormonow wystrzelila w kosmos cala
            moja gospodarke hormonalna..co baba to inny organizm..
            nigdy nie mam zwdec i jakis sensacji ale to co mam od kilku dni to nie jest
            brzuch, wieczorem mam pilke zamiast brzucha...a powiem wam ze moja kolezanka
            tez nie bardzo dlugie cykle i nieregularne i wlasnie zaszla w ciaze..w 29 dniu
            cyklu. to tak zeby niektore nie tracily nadzieiwink. Powiem wam w piatek
            wieczorem co mi ginekolog powiedziala, lecze sie w invimedzie i narzeczony
            wreszcie ma dosc czekania na cud i chce poddac sie wszystkim badaniom ale ja
            wiem ze sedno tkwi w moich nieregularnych cyklach...boze ile my dziewczyny
            bedziemy jeszcze sie starac?
            • patchuli Re: 50dc! 24.08.06, 11:10
              ja ostatni cykl miałam ponad 70-dniowy
              winą jest rozregulowanie po odstawionym cileście
              ponadto tendencja do dlugich cykli - mam małą macicę, około 40mm - podobnoż
              taka wielkość tego narządu jest wskazówką, iż kobieta ma skąpe miesiączki i
              długie cykle
              także biorę duphaston na wywołanie, jeszcze 2 dni...
              • monalisa.pl Re: 50dc! 24.08.06, 11:57
                a jak dlugo bierzesz duphaston?
                ja dopiero 1 dzien (2 x dziennie mam brac) i sie zastanawiam kiedy dostane @
                • patchuli Re: 50dc! 24.08.06, 12:03
                  dzisiaj 8 dzień z duphastonem, także biorę 2x dziennie 1 tablete
                  ponadto w poniedziałek wzięłam pierwszą połówkę dostinex'u na zbicie prolaktyny
                  oczywiście po cileście miałam podwyższony wynik z obciążeniem...

ostatnio po duphastonie @ dostałam 2 dni od ostatniej tabletki
                  mam nadzieję, że i tym razem tak będzie

w kolejce czeka CLO - od 4dc
                  pierwszy raz jestem w takiej sytuacji...
                  • monalisa.pl Re: 50dc! 24.08.06, 12:32
                    czyli bierzesz 10 sztuk i czekasz na @ czy jak?
                    • patchuli Re: 50dc! 24.08.06, 13:27
                      dokładnie tak - pół roku temu podziałało smile
              • alis82 Re: 50dc! 24.08.06, 15:00
                Ja odstawiłam cilest po bardzo dlugim okresie brania ( okolo 7 lat, ale cilest
                od 5) i tez czekam na @. Narazie to 42dc, poczekam do 60 i pojde do gina.
    • 22021979j Re: 50dc! 24.08.06, 12:58
      jednak nie wytrzymalam i poszlam dzis do ginekologa bo wieczorem mocno zaczol
      mnie bolec jajnik.Zrobil mi cytologie i kazal mi zrobic badania krwi i moczu?
      Nic mi nie dal na wywolanie okresu?Myslalam ze mi zrobi przynajmniej usg a tu
      dalej tkwie w niepewnosci!!!
      • monalisa.pl Re: 50dc! 24.08.06, 13:01
        dziwne...
        mi po rozmowie i moich opowiesciach co u mnie ostatnio sie działo itp - dal
        duphasten
        i zbadal czy jestem w ciazy czy nie
        a Twoj cos mowil???
        • patchuli Re: 50dc! 24.08.06, 13:30
          ja poszłam do gina z prośbą wywołania @
          najpierw wywiad - czyli kiedy odstawiłam pigułki, jak długo brałam, czy był
          ostatnio silny stres i wiele wiele innych

następnie miałam usg, dokładnie wszystko obejrzał, pokazał rozmiar macicy,
          sprawdził czy nie ma torbieli i pokazała endometrium
          następnie cyto -ale to akurat nie ma nic wspólnego z wywoływaniem @ - poprostu
          co roczne badanie

po ww padło podejrzenie na prolaktynę, więc dostałam skierowanie na badania
          w międzyczasie zaczęłam brać duphaston
          z wynikami wróciłam do gina, okazało się, że trzeba zbić prolaktynę -
          poprosiłam o lek dobry i bez skutków ubocznych - padło na dostineź - polecam

warto zbadać prolaktynę - jej wysoki poziom hamuje owu i @
          to raptem godzinka i koszt 60zł - ale jak pomocne smile
          • patchuli miało być dostinex 24.08.06, 13:32
            smile
        • 22021979j Re: 50dc! 24.08.06, 15:16
          a ja dostalam skierowanie na zwykle badanie krwi-OB i mocz przeciez zeby
          wykluczyc ciaze mogl zrobic usg?Zastanawia mnie dlaczego tylko takie badania?
          Nie wiem czy sie cieszyc czy bac!!!
          • patchuli Re: 50dc! 24.08.06, 15:21
            zupełnie nie rozumiem toku myślenia twojego lekarza
            może warto pomyśleć nad zmianą?

jeśli byłabyś w ciąży to raczej zlecił by badanie bety a nie zwykłe ogólne
            badania laboratoryjne...

dziewczyny - ważne by mówić i dużo pytać podczas wizyty
            lekarz nie jasnowidz, nie wie jakie mamy plany
            także warto podkreslić, że np staracie się o dziecko etc
            • lalusia5 Re: 50dc! 24.08.06, 17:15
              Witam Was serdecznie! ja dzisiaj umówiłam się na wizytę do gina. Wizyta
              odbędzie się 8 września, do tego czasu będę wypatrywała @. Piersi nadal mnie
              bolą, Śluz prześroczysto-biały też mi towarzyszy.Poczekam cierpliwie na dalszy
              bieg wydarzeń. Czasami mam już tego dosyćsad
              • aga2831a Re: 50dc! 25.08.06, 12:42
                Dziewczynki!!!! CzytamWasze wypowiedzi i widze ze większość z Was bładzi bo
                trafiła na kiepskich lekarzy!Miałam identyczny problem jak Wy - bardzo długie
                cykle, oczekiwanie na @ potem 4 letnie starania o dzidziusia! Przede wszystkim
                powinnyście pójśc do lekarza i zrobić USG aby wykluczyć torbiel ( skoro testy
                wychodzą negatywnie - to ciązy nie ma) , teraz trzeba zadbać o jajniki!!!
                Torbiele często powstaja a ich objawem jest balonoiaty brzuch (przyczyną na
                ogół jest podwyższona prolaktyna. 22021979j Ty na 100% powinnaś zmienić
                lekarza, nie wyobrażam sobie leczenia u takiego ,,specjalisty"skoro nawet nie
                zrobił USg a te badania które zlecił to śmiech! - nie powiedział Ci po co one i
                co chce w ten sposób sprawdzić?????Dziewczynki na prawdę szkoda czasu na
                konowałów!!!!Ja przeszłam wielu lekarzy, trochę badań, początkowo sie
                wystraszyłam zaniechałam ale to była tylko strata cennego czasu! nie ma co się
                bać a warto działać bo czas leci a tym bardziej nam długocyklowym! Jeśli
                chcecie mieć uprag nionego dziedziaczka to nie zwlekajcie! Moja rada: znależć
                dobraego lekarza, niech skieruje Was na badania prolaktyny w 3 dniu cyklu a
                dodatkowo na FSH i LH też w tym samym dniu cyklu! I nie załamujcie się
                znajdzcie tylko przyczyne tych długich cykli ! Polecam forum: NIEPŁODNOŚć (też
                na gazecie), brzmi jak brzmi ale tam znajdziecie odpowiedzi , takich dziweczyn
                jak my są tam 1000. Ja dzięki nim wiele się dowiedziałam, nauczyłam, jak szłam
                do lekarza to wiedziaałam o co pytać , jak rozumieć to o czym on do mnie mówi
                itd. Głowa do góry tylko działajcie a nie bładzcie!
                • anais_de_loin Re: 50dc! 25.08.06, 23:40
                  dziewczynki wiec ja wrocilam od lekarza, 50 dc , ja lecze sie w inwimedzie wiec
                  tam bardzo dokladnie zajmuja sie kazda pacjentka, dr karwacka to nalepszy
                  lekarz jakiego spotkalam, wczesniej mialam sporo podstawowych badan, typu toxo
                  itd, teraz wszystkie sa poglebione , tarczyca prolaktyna, testosteron, ob
                  morfologia i cala reszta, oczywiscie na KAZDEJ wizycie mam usg dokladne, wywiad
                  dokladny, + dzis mialam dodatkowe badanie inna maszyna ale ze stresu nie
                  zapamietalam, plan dzialania mam taki : badanie nasienia+ moje hormony,
                  monitoring cyklu i ew stymulacja w zaleznosci od wynikow,
                  usg pokazalo ze przeciagu 10 dni powinna nadejsc @,
                  wtedy w 2-3 dc mam wszystkie badania zrobic, i w 10 przyjsc podejrzec jajo,
                  tyle, mnie sie nigdy torbiele nie robia, mimo hormonalnych hustawek, takze tyle
                  wiec ale wiecie co czuje ulge ze cos bede wiedziec. w Inwimedzie tyle par bylo,
                  mezczyzni na badaniach i pomyslalam ze nie jestem sama..ze tyle fajnych mlodych
                  dziewczyn sie stara..patrzylam na nie i myslalam ze moze widze ktoras z waswink
                  a na scianach bylo mnostwo zdjec bobasow, pacjentki pewnie zrobily galerie, i
                  wiem ze moje tez tam zawisniewink
                  • anais_de_loin i jak dziewczyny? 31.08.06, 23:04
                    ja wciaz czekam na @ ...niby na usg bylo widac ze nadejdzie ja nic nie czuje...

czekam bo chce zrobic wszystkie badania...w 2-3dc. a tu nic. jak wy sie
                    czujecie ?
                    • patchuli Re: i jak dziewczyny? 01.09.06, 07:42
                      ja mam 3 dzień z @ poduphastonową smile))
                      od niedzieli 5 dni z CLO, jestem ciekawa co z tego będzie
                      w poniedziałek kolejna połówka dostinexu
                      • 22021979j Re: i jak dziewczyny? 01.09.06, 15:36
                        ja piaty dzien biore luteine i dalej nic ale podobno @ wystepuje do siedmiu dni
                        po odstawieniu.Cos nie czuje,ze ma przyjsc sad((
                        • patchuli Re: i jak dziewczyny? 01.09.06, 18:14
                          nie martw się, ja zupełnie nic nie czułam
                          dopiero na drugi dzień @ bolały mnie plecy i podbrzusze
                          • 22021979j Re: i jak dziewczyny? 01.09.06, 22:55
                            Dzieki za pocieszenie!Mam jeszcze pytanko,jezeli ten @ macie wywolywany to w
                            tym cyklu staracie sie o dziecko?Czy lepiej miesiac odczekac?
                            • lalusia5 Re: i jak dziewczyny? 03.09.06, 21:02
                              witam!ja w czwartek dostałam w końcu@ po 54 dc. W piątek idę do ginekologa-bedę
                              w 10 dc-sprawdzi mi od razu czy rośnie mi pęcherzyk.Pozdrawiam serdecznie i
                              życzę powodzenia
      • tymonka30 Re: 50dc! 11.09.06, 18:54
        Dziwny gin. Taki późny dzień cyklu a ten nawet usg nie zrobił? Przecież możesz
        mieć torbiel. Bez sensu.
        • tymonka30 22021979j ! 11.09.06, 19:00
          To wyżej jest do Ciebie tylko mi wskoczyło tak nisko.
          A propos duph. to @ powinna przyjść do 7 dni po odstawieniu ale i to nie jest
          regułą, bo u mnie bardzo lubi się przedłużyć do 14. Mam bardzo długie cykle,
          nawet do pół roku i ciągle łykam duph. Ale długie cykle nie oznaczają, że nie
          można zajść w ciążę. Wszystko zależy czy jest jajeczkowanie w ogóle, ono może
          wtedy występować w zupełnie niespodziewanym dniu cyklu. I to jest właśnie
          najgorze, że nie przewidzisz sama kiedy.
    • monalisa.pl ja 60dc, jestem po 20 tabl duphas i zero @ 05.09.06, 13:36
      po jakim czasie od odstawienia duphastenu pojawia sie @?????
      bralam 10 dni po 2 x dzienie w sobote bralam ost - 3 dni mniely i @ nie ma
      • patchuli Re: ja 60dc, jestem po 20 tabl duphas i zero @ 05.09.06, 14:01
        pamiętam, że dziewczyny pisały o 10-12 dniach
        ja miałam 3 doby od ostatniego duphastonu
        ale rzadnych zwiastunów (bóli etc) nie miałam
        • 22021979j Re: ja 60dc, jestem po 20 tabl duphas i zero @ 05.09.06, 16:47
          ja juz dostalam @,tylko ze ja bralam luteine.Mialam ja brac pod jezyk 3 razy na
          dzien przez siedem dni i po uplywie tygodnia miala wystapic @.Okres dostalam
          przy piatym dniu brania tabletki
          • anais_de_loin i jak u was? 10.09.06, 17:44
            moje drogie 25 sierpnia bylam u lekarza, jak wczesniej pisalam, @ mialam dostac na dniach i dr nie
            chciala go sztucznie wywolywac, na usg bylo widac ze nadchodzi...dzis mija 17 dzien od wizyty i nic, od 5
            dni brzuch mnie boli jak nigdy, mam wrazenie ze zaraz dostane @ i nic!!!! czekam na@ jak na zbawienie
            by isc zrobic w 2dc badania i ciagle nie mam@....nigdy nie bolal mnie brzuch na tyle dni przed
            nadejsciem, a teraz nawet cera m sie poprawila, jajniki mnie rwa, dol brzucha caly, i NIC no poradzcie cos
            dziewczyny
            • netty2 Re: i jak u was? 10.09.06, 18:34
              Ha,witamw klubie.Te same objawy,35 dc i zycie toczy sie dalej smile
              • alis82 Re: i jak u was? 11.09.06, 11:35
                Poszłam do gina, powiedziała, że mam zrobić jeszcze jeden test (trzeci). No i
                zobaczyłam momentalnie II kreseczki smile Teraz czekam na wyniki bety. Pozdrawiam
                • anais_de_loin Re: i jak u was? 11.09.06, 15:09
                  pozytywnie zazdroszcze! i gratulacje oby wszystko bylo dobrze i dzidzia zdrowa!
                  • alis82 Re: i jak u was? 11.09.06, 19:18
                    Byłam dzisiaj po wyniki ale niestety pani w lab powiedziała, że jeszcze nie ma!!
                    Będą jutro ok. 15. Jestem zawiedziona. Znowu nie będę mogła spać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka