Dodaj do ulubionych

poród w grudniu

20.10.06, 20:08
To nasz 33 tydz.mamy się nieżlewinkwcišż nie wiemy na kogo czekamy,co ma swój
urok.Mšż nosi ze sobš do pracy kalendarz-próbuje usilnie wybrać
imiona.Wiem,że jestem"ogromna"ale w życiu nie czułam się tak cudownie!
Wszystko miało być inaczej...16marca wróciłam do kraju,po trzech m-
cach,spędzili?my cudny czas razem...wreszcie razem!Krótki czas-tydzień!!!!
Tylko tydzień.Mój mšż wyleciał z Polski 25marca...Rano jeszcze zrobili?my
test-negatywny.Z jednej strony ulga, z drugiej...13kwietnia zrobiłam drugi
test i....i dzi? jestem pięknš kobietš w cišży!A i nie jestem już sama, mšż
wrócił szybciutko.Teraz czekamywink
Obserwuj wątek
    • doniak0 Re: poród w grudniu 20.10.06, 20:31
      Witam!
      Skoro poród w grudniu, to zaprzaszam na forum Grudniówki.
      Pozdrawiam
      • pati_dab Re: poród w grudniu 20.10.06, 22:21
        Chyba nie ma nas zbyt wiele=) Ja mam termin na polowe ostatniego miesiaca
        roku.Jak bedzie to sie zobaczy.A jak Wy sie czujecie?Ja calkiem,calkiem ale
        bardzo chcialabym juz ten grudzien.Nic mi tak nie dokucza jak kopniaczki w
        zebra.mmm fantastyczne uczucie=) ale znalazlam na moja corcie sposob.Troche
        drastyczny(zdaniem meza) ale skuteczny.Wystarczy troche poskakac=)Czy Wasi
        faceci tez krzycza jak cos zjecie co nie koniecznie jest zdrowe ale za to
        pyszne?Moj tak mnie pilnuje,ze jesli mam ochote na cos slodkiego to musze sie z
        domu wykradac pod pretekstem zakupow badz czegos tam?Pozdrawiam.BYLE DO
        GRUDNIA=)
      • konstancja322 Re: poród w grudniu 21.10.06, 17:09
        a gdzie znależć to forum grudniówki podaj link
        • annalalik Re: poród w grudniu 22.10.06, 10:56
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38981
    • estyka Re: poród w grudniu 21.10.06, 09:57
      Witajcie smile
      Ja też mam termin na grudzień. Wczoraj byłam u lekarza i trochę się
      niepokoję.... Zaczęłam obecnie 33 tydz. (32 skończony). Na wczorajszym USG
      lekarz stwierdził że dziecko (córeczka) jest małe. Ma 1.700 i ok 35 cm. Wagowo
      z tego co sie oriętuję to chyba się mieszczę w "widełkach" ale długością to
      powinno mieć o jakieś 5 cm więcej sad Strasznie sie martwię że coś jest nie
      tak...CZy któraś z Was może mi coś poradzić?Mąż kazał mi więcej jeśc ,ale to
      przecież nie o to chodzi...
      • agnesa-72 Re: poród w grudniu 21.10.06, 10:27
        Witam! ja mam termin na 31.12.06 straszne jeżeli się sprawdzi.Czuję się dobrze
        jak na 31 t.c.,ale gdybym mogła to już też bym urodziła.Te kilogramy dają
        nieżle w kość.Mięśnie krocza tak bolą jak po nielada wyczynie.Ale trzeba się
        cieszyć,ze już niedługo koniec jednej udręki,a początek drugiej.Po wychowaniu
        18-latki i 14-latka wiem co mówię.
        • estyka Re: poród w grudniu 21.10.06, 11:01
          heh, smile to czeka Cię niezła imprezka na porodówce smile
          Ja mam wstępnie na 16.XII a dokładnie lekarz poda mi datę wcześniej bo niestety
          będę miała cesarke tak jak za pierwszym razem sad((
          pozdrawiam i byle do grudnia smile))))))))))
          • kasia_266 Re: poród w grudniu 21.10.06, 11:53
            mamy termin na 04.12.coraz bliżejsmiledajemy swietnie rade choc czasem brak nam
            sil i tylko marzymy o lezeniu bykiem i poganianiu meza ...smilezadnych uporczywych
            dolegliwosci nie odczuwamy,ani bolow kregoslupa,ani zadnych zylakow itp.nic
            tylko planowac kolejesmile
      • agnesa-72 Re: poród w grudniu 21.10.06, 10:30
        a wymiarami nie ma co sie przejmować .Często są to niedokładne pomiary.Dzieci
        rodzą się różne.Jedne większe,a drugie mniejsze .Moja córa miała 51 cm,a syn
        58,gdy się rodzili.Więc rozpiętość jest b.duża między dziećmi.
    • zola Re: poród w grudniu 21.10.06, 14:53
      ja mam termin na 5 grudnia. Bylam z dzidzia u lekarza 29 wrzesnia, wszytsko ok wiec kazal przyjsc 31 pazdziernika. W miedzy czasie chodze na bsen, bo mi plecy odciazy troche zawsze. A bol plecow mam strasznie dokuczliwy. I ciagly glod. Juz nie wiem co mam jesc. Na plusie mam 10 kilo. Tak po ostatnim wazeniu. Teraz pewnie bedzie z 12, 13 kilo. Wiec chyba w porzo. Ale kregoslup cos slaby, za to zoladek pojemny. Dzidzie mierzyl doktor ale mowi, ze na USG pomiary bywaja nietrafne. Najwazniejsze ze zdrowo sie rozwija. Powodzenia dla wszystkich Grudniowych.
      • kasia_266 do zola 21.10.06, 18:23
      • kasia_266 do Zola 21.10.06, 18:28
        współczuję bólów kręgosłupa, my mamy się dobrze, wła?nie wrócili?my ze
        spacerku, kontrola w poniedziałek zobaczymy ile urusł ten skarbeczeksmile
        Pozdrawiam!
    • balonka1 Re: poród w grudniu 21.10.06, 22:54
      fajnie macie ze wiecie dokladnie jak dzidzia duza..Ja jestem w Anglii i tutaj nie patyczkuja sie z badaniami
      tak jak w kraju.Ostatnie usg mialam w sierpniu a teraz to juz tylko polozna maca brzuch i stwierdza jak
      rosnie bobas.Moze to i dobrze bo po co sie stresowac za szybko ze dziecko za male czy cos..Ale fajnie
      byloby ujrzec malucha jeszcze teraz znowu..A termin na 13 grudnia.Tez juz doczekac sie nie moge
      • kasia_266 do Balonka 22.10.06, 10:27
        nie zazdroszczę,bo sama miałam być w irlandii od czwartego m-ca,tylko ze
        wyspšpiły mał komplikacje zmuszajšc mnie do leżenia na dwa m-ce,teraz jest
        ok.ale wiem,ze tam nikt by mi tak wszystkiego nie wyja?nił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka