Dodaj do ulubionych

szpital w Katowicach

05.11.06, 16:30
Mam prośbe może ktoraś z pań jest z katowic i mogłaby mi polecić najlepszy szpital położniczy>jest to moja pierwsza ciąża i chciałabym urodzić po ludzku ani żeby lekarz zrobił mi cesarki kiedy nie bedzie potrzeby!(i czy w szpitalu jest bezplatne znieczulenie)
a drugie moje pytanko dotyczy zaparć czy w ciąży mogę pić herbatki na zaparcia a jak nie to co najlepiej pomaga? prosze o rade z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • misia9944 Re: szpital w Katowicach 05.11.06, 16:41
      Witam, mam nadzieje ze ktos na to pytanie odpowie bo rowniez mnie intresuje, moja znajoma rodzila w Katowicach na Raciborskiej i sobie chwali, inna niestety co rodzila w Katowicach na Bogucicach odradza;/ a ja wlasnie tam mailam wyladowac w poniedzialek bo cos mi zaszkodzilo. U mnie 26 tydz smile
      • karo_man Re: szpital w Katowicach 05.11.06, 17:39
        dziękuje Nie wiem sama niektorzy odradzają mi Raciborską
        Trzymam za ciebie kciuki abys szybko wrocila do zdrowia
    • gajonka80 Re: szpital w Katowicach 06.11.06, 14:33
      Witam,
      Obawiam się, że dopóki same nie sprawdzimy nie będziemy miały pewności: wiele szpitali mniej więcej tyle samo osób poleca, co odradza.
      Z czterech moich koleżanek, które rodziły na Raciborskiej tylko jedna w pełni poleca ten szpital, ale wszystkie zgodnie twierdzą, że należy wybrać szpital, w którym mamy kogoś sobie znanego: wynajętą dobrą położną lub ew.lekarza, a nie kierować się tylko opinią innych.
      Ja mam bardzo pozytywne doświadczenia z CSK w Ligocie (sama tam leżałam i odwiedzałam rodzącą koleżankę) i wybrałam ten szpital (mimo, że zzo jest płatne).
      Życzę spokojnej ciąży i dobrego wyboru!
    • kasian00 Re: szpital w Katowicach 06.11.06, 14:35
      Jeśli chodzi o szpital to pewnie każdy powie że ten, czy ten jest super jeśli poród przebiegł bezproblemowo. Ja mam termin na styczeń i wacham się między Kolejowym ,a CSK. Poczytaj sobie opinie na forum szpitale:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588
      www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
      Podobno świetny szpiat jest w Siemianowicach Śl.

A to jeśli chodzi i zaparcia:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588
      www.maluchy.pl/ciaza_i_porod/porada.php3?dzial=12&pod=10&ppod=zaparcia&next=1
      kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,64885,2795614.html
    • olus1984 Re: szpital w Katowicach 06.11.06, 15:18
      Witamsmile ja mam zamiar rodzić w Katowicach- Bogucicach. Z tego co wiem, zzo nie
      jest tam dostępne niestety,chyba, że w nagłych przypadkach, co trochę mnie
      zniechęca, ale mam tam swojego lekarza, do którego chodzę prywatnie, co za tym
      idzie i skierowanie.Poza tym leżałam tam, kiedy byłam w 14 tygodniu (silna
      anemia), i z opieki byłam naprawdę zadowolona, bo naprawdę było ze mną kiepsko,
      więc nie narzekałam na byle co ( np. że jedzenie nie takie jak trzeba, itd)
      tylko byłam szczęśliwa, że w miarę szybko doszłam do siebie, i że kiedy
      prosiłam o pomoc bez żadnego "ale" mi jej udzielono. karo_man a na kiedy masz
      termin??? pozdrawiam smile
    • olilla Re: szpital w Katowicach 07.11.06, 12:11
      Ja też się cały czas zastanawiam gdzie urodzić... Do lekarza chodzę w Sosnowcu
      i myślałam o porodzie w tamtejszym szpitalu ... ale znajomi mi odradzają, że
      dziecku mogą inne dzieci później dokuczać. W grę wchodzi właśnie jeszcze
      szpital w Bogucicach ponieważ blisko mieszkam z tym, że nie chciałabym już
      zmieniać lekarza bo do tego którego chodzę jestem bardzo zadowolona. Dziewczyny
      jak myślicie czy wystarczy opłacić położną do porodu czy lekarz prowadzący jest
      jednak niezbędny? Sama nie wiem co zrobić, gdzie rodzić moje dziecko, mam duży
      dylemat. I jeszcze jedno pytanie, czy w Bogucicach w szpitalu dalej działa
      szkoła rodzenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka